Recenzie hotelov
Severný Cyprus - Cyprus

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 6,8 Celkový dojem z dovolené je velmi dobrý. Za své peníze jsme dostali to, co jsme čekali. Pokud Vám stačí ke štěstí bazén a tobogány, je to...

  • 8 Ubytovanie
  • 6 Strava
  • 5 Okolie
  • 7 Cena

Celkové zhrnutie
Celkový dojem z dovolené je velmi dobrý. Za své peníze jsme dostali to, co jsme čekali. Pokud Vám stačí ke štěstí bazén a tobogány, je to tu pro Vás. Pokud chcete trávit čas u moře nebo cestováním, jeďte jinam, než sem. Nedostatek vlastního přístupu k moři je totiž kritický. All Inclusive je Vám v tomto případě k ničemu. Na všech plážích jste tudíž za svoje a ještě přijdete o oběd. Pokud rádi cestujete, výlety tu jsou. Doporučuji zaplatit si cestu lodí po pobřeží, kdy se zastavuje dál od břehu a je možnost si dobře zaplavat. Je to rozhodně lepší, než v pětatřiceti stupních jezdit autobusem. Je třeba si také uvědomit, že Kypr je ostrov, téměř vše se tam musí dovážet a tudíž je tam draho. Kyrenie je krásné město, ale je na pobřeží a ceny tam připomínají trochu náš Václavák. Negativem všeho je pak obrovský bordel, který začíná přesně pět centimetrů za hranicí Vašeho letoviska a provází Vás cestou k pláži, do města až na letiště. Z výšky 1 km vypadá již vše čistě. Pokud se ozvete na atheon@seznam.cz, můžeme diskutovat... Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování bylo kvalitní, lze mu velmi málo vytknout. Úklid probíhá dopoledne, je vždy vyčištěno VC a vytřeny podlahy. Ručníky jsou denně obměňovány v počtu i vyšším než kolik tam bydlí lidí. Poměrně slabý je výběr z TV kanálů, kde vysílají pouze kyperské či turecké stanice. V dolních polohách letoviska dále od recepce, můžete mít problém s WI-FI, hlavně na mobilech. Notebook si jakž takž poradí. Za celou dobu pobytu jsme nepoužili trezor. Peněženky, mobily a elektronika zůstaly netknuty.

Strava
Strava byla nejslabším bodem tohoto pobytu. Vepřové se zde nejí a ryb je v místních mořích žalostně málo. K snídani bylo pečivo, denně vejce, máslo, med, džemy, sýry. K obědu výběr z cca 2 - 3 jídel, na večeři totéž. Tato jídla rotovala po celý pobyt. 2x bylo kuře a 2x ryba, nejspíše chycená v nějakém místním Lidlu. Ke všemu spousta různých salátů. Vše poměrně chutné, ale jako kdyby tam byl pouze jeden druh koření, saláty byly vychuceny do kysela a pátý den pobytu už nebylo tolik chuti do jídla. Zpestřením byla denně jiná polévka k večeři. Pokud Vám chutnalo, nebyl problém si přidat. Jediné ovoce na stole byly melouny. Ty ovšem v tomto období díky rychlému dozrávání, byly nesladké a bez chuti. Stravovali jsme se i mimo letovisko, ale chutnalo to vše úplně stejně, jako by to vařil jeden kuchař centrálně. V rámci All Inclusive bylo samozřejmě vše zdarma. Velice kvalitní džusy i některé alkoholické nápoje. Zklamáním bylo víno, kdy byl k dispozici jeden druh bílého a jeden červeného. Navíc to nebylo nic z místní produkce, ale krabicové víno z Francie, což výrazně zredukovalo dobu a četnost vysedávání u baru

Služby hotela
Jedinou věcí kterou hotel kromě trezoru, ubytování, úklidu a stravy fakticky poskytuje, je jedenkrát denně cesta na hotelovou pláž. Zde je nutno se informovat, v kolik hodin je odvoz na pláž, protože to občas nesouhlasí s tím co je uvedeno v materiálech. Na cestě zpět se již domluvíte s řidičem. Ostatní fakultativní výlety organizuje cestovka.

Personál je super, budete se cítit velmi dobře. Pokud chcete dát spropitné, dejte radši jedno euro než 5 lir

Pláž
Cca 500 metrů od hotelu je malá pláž. Je soukromá, ale ke vstupu na ni stačí zajít do baru a dát si třeba něco k pití. Od té chvíle jste host a můžete do vody, pokud Vám nevadí, že tam za Vámi občas skočí i nějaký pes. Pokud budete chtít využít služby hotelové pláže, šance tu je. Pláž je zanedbaná, sociální zařízení je na hraně možností. Pokud máte náramek hotelu na ruce, máte tam vstup zdarma. V blízkosti je shluk občerstvovacích zařízení, která rádi využijete, protože na oběd Vás do hotelu nikdo neodveze. Voda je ale teplá a čistá. Doporučuji nenavštěvovat v neděli, kdy mají Kypřané volno a na pláži je dost plno. Osobně navrhuji odjet dolmuší cca 10 km dále na pláž Escape, která je sice placená, ale je tam čisto a služby alespoň trochu připomínají Evropu. Moře samo o sobě je v srpnu velmi teplé a čisté. Bohužel, bez jakékoliv fauny a flory, řasy vyjímaje...

Anonym, 12.11.2014, Dátum pobytu: 28.8. - 4.9.2014
Oblasť: Cyprus Cyprus, Severný Cyprus, Hotel:Club Simena

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

1 fotografia

Club Simena, Severný Cyprus, Cyprus Anonym 2014-11-12 6.8 1 10 Club Simena

Celkom: 6,6 My i dcera jsme byli spokojeni - pohodová odpočinková dovolená. Jen jsme chtěli navštívit památky, ale vzhledem k téměř 40 st. C, jsme to...

  • 7 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 5 Okolie
  • 7 Cena

Celkové zhrnutie
My i dcera jsme byli spokojeni - pohodová odpočinková dovolená. Jen jsme chtěli navštívit památky, ale vzhledem k téměř 40 st. C, jsme to trávili jen u moře, bazénu a bazénového baru :-)........ takže příště pojedeme spíše na podzim, abychom mohli navštívit i památky, kterých je tam hodně. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Dobrý - lednička a rychlovarná konvice. Přidala bych do standartní výbavy fén, aby ho člověk nemusel tahat zbytečně sebou. Jinak celkem čisto, vyměněné ručníky, když bylo potřeba.

Strava
Za mě dobrý, jen mi tam scházelo více sýrů a ovoce bylo trochu jednotvárné (několik druhů melounů, jablka)

Služby hotela
Když byl problém s ubytováním nebo klimatizací snažili se problém vyřešit. Milí, vstříční - trochu pomalejší (asi tím teplem :-) )

Pláž
Voda teplá, písčité i kamenité pláže - každý si najde své. Bazén čistý, každý den uklizený. Bazénová obsluha milá, se snahou komunikovat i v češtině :-) Bazén 50 m, moře cca 80-100m podle umístění hotelového apartmánu. Všude sprchy se sladkou vodou, slunečníky i lehátka v ceně, u bazénu veřejné WC. Jedno vítku bych měla - více by to chtělo dbát na čistotu pláží a více odpadkových košů na pláži.

Dana Stratilová, 11.11.2014, Dátum pobytu: 19.8. - 26.8.2014
Oblasť: Cyprus Cyprus, Severný Cyprus, Hotel:Long Beach

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Long Beach, Severný Cyprus, Cyprus Dana Stratilová 2014-11-11 6.6 1 10 Long Beach

Celkom: 8,4 Naša letná dovolenka bola výborná. Zopakovali sme si ju opäť po roku. Rozľahlý areál je pekný, plný udržiavanej zelene, kvetín, možností...

  • 8,5 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 7 Cena

Celkové zhrnutie
Naša letná dovolenka bola výborná. Zopakovali sme si ju opäť po roku. Rozľahlý areál je pekný, plný udržiavanej zelene, kvetín, možností posedenia. Budovy sú pekné, dobre rozložené a myslím že celý areál je ucelený. Nám sa páčil dokonca aj výhľad z mora na chrbáty hôr. Príjemné ... Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytovanie bolo dobré. Pekná slnečná izba, účelne a vkusne zariadená s balkónom na príjemné posedenie,kúpeľňa priestranná. Vstupná hala bola veľmi pekná, rozľahlá, s pekným posedením.

Strava
Strava bola pestrá, chutná, nám chutilo všetko, čo sme chceli a ochutnali. Samozrejme niektoré neznáme chuťovky nemusia chutiť každému, ale to by nemalo uberať na kvalite hodnotenia stravy. Možno je na prvý dojem chaos v jedálni z dôvodu množstva hostí. Strava bola v každom prípade chutná, a tie sladkosti... Väčší výber ovocia by možno bol prijateľnejší. Chýbali mi miešané nápoje alko/nealkoholické. A teraz k all inclusive, to určite treba vedenie hotela presvedčiť o väčších možnostiach v ponuke nápojov v celom areáli hotela. Voda vo fľašiach by mohla byť k dostupná aj na recepcii jednotlivých budov hotelového komplexu.Možno by pomohol denne dopĺňaný minibar na izbách v rámci all inclusive.

Služby hotela
Myslím že služby hotela sú vyhovujúce, čistota, ochota pomôcť. Vylepšiť služby all inclusive. Večerné vystúpenie na terase hlavnej budovy ba malo byť s občerstvením v cene all inclusive.

Aj keď je areál rozľahlý je veľmi prakticky rozmiestnený oddychová zóna je oddelená od zábavnej, čo zaručuje nerušenú dovolenku.

Pláž
Pláž je pekná čistá, bolo by vhodné urobiť na pláži prístrešky namiesto slnečníkov, ktoré sú vzhľadom na ostré slniečko malé. More je úžasné, priezračná, teplá voda. Bazén je tiež na úrovni.

Drahoslava S., 11.11.2014, Dátum pobytu: 25.8. - 4.9.2014
Oblasť: Cyprus Cyprus, Severný Cyprus, Hotel:Acapulco

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Acapulco, Severný Cyprus, Cyprus Drahoslava S. 2014-11-11 8.4 1 10 hotelový komplex Acapulco Beach

Celkom: 6 nejhorší dovolená.. nechutnalo nám, nebyly čerstvé ryby jenom 3x za pobyt.. nápoje roznáší číšníci, ti jsou školení, aby člověka...

  • 7 Ubytovanie
  • 2 Strava
  • 9 Okolie
  • 5 Cena

Celkové zhrnutie
nejhorší dovolená.. nechutnalo nám, nebyly čerstvé ryby jenom 3x za pobyt.. nápoje roznáší číšníci, ti jsou školení, aby člověka obsloužili 1x a od výdejního místa nás vyhnali.. aby nebyla vysoká spotřeba.. stále byly kuřecí stehna.. .. levné to vypadalo...5* hotel to není - hotel 3,5-4* co se ubytování a pokojen týče, to ok, animace děsné...ve finále to nebylo to tak zlé za ty peníze Zobraziť celú recenziu

Anonym, 07.11.2014, Dátum pobytu: 21.8. - 1.9.2014
Oblasť: Cyprus Cyprus, Severný Cyprus, Hotel:Acapulco

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Acapulco, Severný Cyprus, Cyprus Anonym 2014-11-07 6 1 10 hotelový komplex Acapulco Beach

Celkom: 7,8 Celkove se dovolena vydarila. Hotel je na dobre urovni, se sluzbami jsme byli velmi spokojeni. Jen od teto cestovky byly pokoje na...

  • 6,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 8 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Celkove se dovolena vydarila. Hotel je na dobre urovni, se sluzbami jsme byli velmi spokojeni. Jen od teto cestovky byly pokoje na nejnizsi urovni z celeho hotelu. Okna byly otoceny k technickym mistnostem do dvora. Nabytek byl citit zatuchlinou. Zmena ubytovani byla mozna za dost velky priplatek. Zobraziť celú recenziu

Strava
Strava byla vyborna a rozmanita, byli jsme velmi spokojeni.

Služby hotela
Ocenili jsme plazove osusky, slunecniky a lehatka zdarma. Zamestnanci hotelu byli velmi vstricni.

Pláž
Plaz velmi dobre dostupna. Pozvolny vstup do more. Plaz se zamestnanci snazili v ramci moznosti denne uklidit.

Petra Nešverová, 05.11.2014, Dátum pobytu: 6.10. - 16.10.2014
Oblasť: Cyprus Cyprus, Severný Cyprus, Hotel:LA Hotel & Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

LA Hotel & Resort, Severný Cyprus, Cyprus Petra Nešverová 2014-11-05 7.8 1 10 LA Resort

Celkom: 9,4 Tento rezort je "zlatá klec". Uvnitř areálu nádhera - mimo areál nic. Všude čisto, nádherné bazény, pláž, sportovní možnosti (fotbalové...

  • 9 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Tento rezort je "zlatá klec". Uvnitř areálu nádhera - mimo areál nic. Všude čisto, nádherné bazény, pláž, sportovní možnosti (fotbalové hřiště, hřiště na košíkovou, plážový volejbal, aktivity s "animátory" v bazénu i mimo něj.

Vhodné pro totální odpočinek. V kombinaci s vypůjčeným autem na 3 dny to nemělo chybu. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování bylo velice pěkné. Perfektní úklid, interiér pokoje vkusný, pohodlný. Na terase chyběl sušák na plavky, ručníky. Problémy s klimatizací - snažili se o zlepšení, ale moc se nevedlo. Díky pozdnímu termínu naší dovolené se dalo v noci spát při zasíťovaných otevřených dveřích.

Strava
Strava byla famózní. Celých 9 dnů našeho pobytu se vždy našlo něco nového jak u snídaně, oběda tak i u večeře.

Jídla byla velice dobře připravena, o nabídce dezertů se nám bude ještě dlouho zdát. Nejen chuťové pohárky, ale i oči si přišly na své.

Služby hotela
Recepce: slabší. Domluva ohledně půjčení auta byla komplikovaná. Neexistovala oficiální nabídka, která je samozřejmostí ve všech ubytovacích zařízeních obdobné kvality (pět hvězd).

Služby v jídelně (obsluha), u bazénového baru, na pláži a v celém venkovním areálu byly bezchybné. Ochota a vstřícnost super.

Pláž
Hotelová pláž nádherná. Každý den čistili a upravovali. Lehátka, slunečníky, ručníky - všeho dostatek. Obsluha na pláži na úrovni pěti hvězdičkového hotelu.

Michal H., 05.11.2014, Dátum pobytu: 25.9. - 5.10.2014
Oblasť: Cyprus Cyprus, Severný Cyprus, Hotel:Noahs Ark Delux Hotel & Casino

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Noahs Ark Delux Hotel & Casino, Severný Cyprus, Cyprus Michal H. 2014-11-05 9.4 1 10 NOAH S ARK DELUXE HOTEL AND SPA

Celkom: 6,4 Dovolená Ok,všechny negativní recenze se nezakládají až tak na pravdě,protože opravdu spoustu problémů si dělají lidé tím,že jsou...

  • 6 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 7 Okolie
  • 6 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená Ok,všechny negativní recenze se nezakládají až tak na pravdě,protože opravdu spoustu problémů si dělají lidé tím,že jsou nepořádní a zhyčkaní.Sama co jsem postřehla viz. rodiny s dětmi - rodiče nevedou děti k tomu,že by si měly něco po sobě uklidit a pozdravit to už vůbec ne.Přála bych každému vidět ten svinčík po odchodu z letadla právě,kde seděli rodiny s dětmi.Taky jsme máme děti odrostlé,ale chování jaké předvádějí dnešní děti(vizitka svých rodičů)neznáme - obtěžují své okolí. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování OK,není co dodat,akorát jsme požadovali bydlení 2 rodin vedle sebe,ale nebylo.A také jsme to přežili.

Strava
Strava výborná - turecká kuchyně nevadila nikomu z nás.A jestli má někdo pocit,že nebylo všeho dost tak ať si vaří sám..Ti co zde píší,že je to strašné,tak strašné to není...

Služby hotela
Služby hotelu jsme nějak zvlášní nehledali vše bylo řečeno.

Pláž
Pláž divoká kamenítá,písčitá zanesena šábotím,ale je to příroda,tak jaké dovění chvála bohu,že ještě někde tento styl zůstává nám nevadila a cestu do moře jsme si vždy našli...

Eva Trávníková, 05.11.2014, Dátum pobytu: 23.10. - 30.10.2014
Oblasť: Cyprus Cyprus, Severný Cyprus, Hotel:Crystal Rocks

Bola táto recenzia užitočná? Áno (4) Nie (0)

Crystal Rocks, Severný Cyprus, Cyprus Eva Trávníková 2014-11-05 6.4 1 10 Crystal Rocks

Celkom: 8,2 Jeli jsme na poslední týden sezóny, takže po nás hotel zavíral. I přesto byly služby výborné.

  • 7 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 9 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Jeli jsme na poslední týden sezóny, takže po nás hotel zavíral. I přesto byly služby výborné. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
V dobrém stavu a odpovídalo ceně. Přistavili nám na požádání dětskou postýlku. Ta by sice asi neobstála v našich standardech (kovová, nízká, dítě ji hned přelezlo), ale dalo se to na ten týden přežít. Byla kuchyňka, ale bez veškerého vybavení (sklenička, hrneček, talířek), v lednici se prý nesmělo nic skladovat - tak to jsem moc nepochopila. Koupelna malá se sedací vanou - na rychlé osprchování akorát, ale jinak na žádné větší akce. Postele, povlečení v pořádku

Strava
Výborně vařili. K snídani malý výběr a stále totéž - jediné co se trochu měnilo bylo teplé. Dále byly cornflaky, místní sýry, bílý jogurt a rajčata, okurky, balená másla a med, marmeláda. Přidala bych cereálie a ovoce (ne stále dokola nezralé mandarinky) a třeba dobrou šunku. Co se týče nápojů docela dobrý - ale kafe z automatu a čaj z várnice.

Služby hotela
Denně vytřeno a poklizeno (koupelna, povrchy). Dostal mě pán, který se v den příjezdu (tj. ve 4 hodiny ráno) ihned přišel podívat na špatně zamykatelné dveře a že hned druhý den sjedná nápravu. ten samý pán mě taky zachránil od pálení žáhy přípravkem z vlastní lékárničky. Slečny na recepci trochu odtažité, ale v závěru vstřícné. Ostatní lidi v hotelu moc milí.

Pláž
Supr. Krásně dostupná, vybavená lehátky a slunečníky. Písek je jen asi dva metry směrem do moře, ale na šnorchl skvělé místo!!!

Zuzana M., 05.11.2014, Dátum pobytu: 23.10. - 30.10.2014
Oblasť: Cyprus Cyprus, Severný Cyprus, Hotel:Crystal Rocks

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Crystal Rocks, Severný Cyprus, Cyprus Zuzana M. 2014-11-05 8.2 1 10 Crystal Rocks

Celkom: 7,8 Přes negativní recenze jsme byli velmi spokojeni (i s jídlem!). Ačkoliv jsme byli poslední zájezd, počasí hezké: ca 26°C, moře 24°C...

  • 7 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 7 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Přes negativní recenze jsme byli velmi spokojeni (i s jídlem!). Ačkoliv jsme byli poslední zájezd, počasí hezké: ca 26°C, moře 24°C (bazény 21°C). Všichni byli Češi. Určitě není na místě se Severnímu Kypru vyhýbat (mezipřistání v Turecku je ale celkem opruz). Obzvlášť když to byl absolutně nejlevnější resort (a navíc s All Inclusive!). Cena byla ca 11.900/dosp.os., 5.900/dítě. Procházky možné na sever po pláži či cestě i na jih po pláži. Toulavý psy byli v pohodě (chtěli krmit), 2 bydleli v rezortu i s kočkama. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Všichni bydlí v řadových vilkách, dispozice žádný zázrak, ale měli jsme přední (nepoužitelnou, u chodníčku) a zadní terasu a v patře balkónek. Uklízí každý den. Kuchyňská linka (bez jediného vybavení) je na odkládání věcí. Lednice funkční (prázdná). Vzhledem k ceně OK.

Věž u tobogánu využijte jako rozhlednu!

Strava
Snídaně, obědy i večeře chutné, žádné svačiny, ale ty bychom opravdu nezvládli, spousta zeleniny (saláty, grilovaná), z masa hlavně kuřata, 1x byla ryba, v salátech bývá tuňák, v omáčkách kusy hovězího. Z nápojů nejlepší pivo. Nealko: sprite, cola, atd., Víno jen červený (ala krabicák). Jeden bar. Kritizované papírové kelímky, můžete si říct o sklo, jak pro pivo, tak víno. Nic nedošlo (bílé víno nevedou). Z alkoholu: rum, ouzo, kokos.likér, aj. Barman vám načepuje i do plast. lahvičky (po příjezdu do hotelu k ránu dostanete bagetu a lahvičku vody - nevyhazovat).

Služby hotela
minimální, bus do Famagusty na objednání á 4€, tobogány pouští jen někdy, ale zle objednat u baru. Zájezd do Nikosie byl naprosto zbytečný, ale kdyby bylo ošklivo? Jezdí se vlevo :-(

Pláž
přímo u rezortu se slunečníky/lehátky grátis s písečným vstupem do moře, na sever od hotelu liduprázdná pláž několik km (nuda), vstup do moře horší - kamenné rovnější dno. Vlny minimální, pár rybiček. Pláže na jih od rezortu s tu-a-tam hotely, písečné, nehluboké

Anonym, 04.11.2014, Dátum pobytu: 23.10. - 30.10.2014
Oblasť: Cyprus Cyprus, Severný Cyprus, Hotel:Crystal Rocks

Bola táto recenzia užitočná? Áno (4) Nie (0)

Crystal Rocks, Severný Cyprus, Cyprus Anonym 2014-11-04 7.8 1 10 Crystal Rocks

Celkom: 6,6 Pozitivní.

  • 7,5 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 5 Okolie
  • 6 Cena

Celkové zhrnutie
Pozitivní. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
První dojem z ubytování v bungalovu, který je jednoznačně určený pro rodinu a ne pro dva manželské páry, byl po příjezdu dosti otřesný. Druhý den však nám vyšli vstříc a poskytli samostatné ubytování pro každou dvojici zvlášť. Potom byla spokojenost na obou stranách.

Strava
Strava byla na úroveň ***hotelu dobrá, ale chyběl citron do ranního čaje, pestrost čerstvého ovoce i čerstvé zeleniny.

Služby hotela
Odpovídající.

Pláž
Pláž nebyla udržovaná.

Marie Boudová, 03.11.2014, Dátum pobytu: 23.10. - 30.10.2014
Oblasť: Cyprus Cyprus, Severný Cyprus, Hotel:Crystal Rocks

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Crystal Rocks, Severný Cyprus, Cyprus Marie Boudová 2014-11-03 6.6 1 10 Crystal Rocks

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Potrebujete poradiť?

Volajte zadarmo Po-Ne 7-22 hod 0800 900 100