Recenzie hotelov
Severný Cyprus - Cyprus

Napíšte svoju recenziu

01.09.2014 - Oľga P. - Prečítané: - Dátum pobytu: 18.8. - 25.8.2014

  • Celkom: 8,2
  • 9 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 6 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Skvelá dovolenka. Severný Cyprus je nádherný a zamestnanci tohto hotela urobia všetko, aby ste zažili nezabudnuteľnú dovolenku. Určite sme našli aj veci, ktoré nám celkom nevyhovovali, ale celkový dojem z dovolenky je dobrý. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytovanie bolo pekné, izba priestranná, možno trošku menší priestor v zabudovanej skrini. Denne upratované, dopĺňané mydielka, šampóny, kondicionéry.... Denne vymieňané uteráky, veľmi milý personál. Z izby výhľad na more - to keby bolo pre niekoho veľmi dôležité. Pre nás nie, pretože dovolenku trávime viac-menej pri mori.

Strava
Strava celkom nezodpovedala 5 hviezdičkám. Určite sa dalo každý deň vybrať. Na to, že sme boli pri mori, chýbalo nám viac "darov mora". Mäská sa dosť opakovali, ale každopádne množstvo zeleniny na rôzny spôsob, čo teda mne vyhovovalo. Varené jedlá boli pripravené vždy mimoriadne chutne, za celkom geniálny považujem ich grilovaný syr. To bola neopakovateľná chuť. Ak existujete na hranolkách - tak buď zabudnite, alebo sa pripravte na to, že ak to bez nich nebudete môcť vydržať, tak si ich môžete objednať - samozrejme aj zaplatiť. Podávanie stravy je pevne obmedzené časovo. Popoludní po 14:30 (koniec obeda) až do 19:00 - čas večere - žiadny snack, jedine v presne určenej hodine možnosť zmrzliny, nanukov. A ešte musím spomenúť koláčiky - od výmyslu sveta, dokonca v jeden deň ich kuchár dokončoval a zdobil priamo v jedálni - naozaj zážitok! Nemôžem súhlasiť s názorom, že boli všetky presladené (ako som sa dočítala v niektorej recenzii). Sú aj sladšie a sú aj menej sladké. Len si vybrať a vyberať bolo skutočne z čoho.

Služby hotela
Tak tu chcem upozorniť na jeden dôležitý fakt - žiadne náramky pri all inclusive. Účty a ich podpisovanie. Stretla som sa s tým prvýkrát a dúfam, že aj naposledy. Pri obede, pri večeri, v bare.... všade. Čokoľvek si objednáte, zjete, vypijete ..... prinesú vám účet na podpis. Myslím, že tieto naše názory by mali smerovať aj k vedeniu hotelov, aby dokázali svoje služby skvalitňovať. No a pre mňa to najväčšie "mínus" z celej dovolenky - VODA!!! Ak sa chcete napiť vody, musíte si ju objednať tak, ako trebárs pohár vína či drinku (a samozrejme podpísať účet). Lenže..... all inclusive máte od 7:00 do 19:00. Medzitým - ak ste smädný - máte smolu. Alebo možnosť vodu si v hoteli kúpiť. Neodporúčam. Neďaleko je obchodík - boli sme niekoľkokrát na 5l bandasku vody (cenovo ako v hoteli 1/2 litrová fľaška) a tak sme vlastne tento problém vyriešili. Len sa mi nezdá celkom normálne, aby v 5* hoteli nebola k dispozícii pitná voda sústavne. Oni Vám tú vodu ochotne prinesú až k pláži a k lehátku - v čase, ktorý som uviedla. Personál je veľmi milý, ochotný a skutočne prídu za Vami až k lehátku na móle, aby zistili, či niečo chcete a rovnako Vám to aj prinesú až k tomu lehátku. V podstate celkom všade - od recepcie, cez bary, reštauráciu.... všade stretávate milých, usmievavých, ochotných zamestnancov. Ak mi niekto z tamojších ľudí "vadil", tak to celkom určite boli šéfovia personálu. Tí boli na presonál prinajmenšom nepríjemní a myslím, že si vôbec neuvedomovali, že ich správanie voči zamestnancom je pre hostí nepríjemné. Zhodli sme sa tam na tomto názore naozaj mnohí.

Odporúčam využiť návštevu blízkeho mestečka - hotel zabezpečuje trikrát denne odvoz vláčikom - v pohode sa ale dá prejsť aj peši. V meste je starobylá pevnosť, možnosť nákupov, typická turecká atmosféra.

Využili sme možnosť výletu na poloostrov Karpaz - odporúčame, účasná "zlatá" pláž, polodivoké sormáriky - naozaj dobré. Pochváliť chcem aj delegáta Petra a tiež sprievodkyňu na výlete Sašku.

Pláž
Prvý dojem z pláže nebol najlepší. Ide o umelo vybudovanú pláž, takže - množstvo betónu. Následne som pochopila, že v tejto časti ostrova to bolo asi to najlepšie riešenie. Časť pláže s vyústením do mora je pre rodičov s deťmi, či neplavcov - veľmi pozvoľný vstup, dlho malá voda, piesok, občasné kamienky. Potom je druhá časť - voda hlbšia, ale rovnako pozvoľný vstup, piesok s kamienkami. A pre plavcov možnosť plávať až po bójky okolo móla. Naozaj si každý to svoje nájde. Okrem toho možnosť využívať aj pláž susedného hotela Oscar a tiež rôzne vodné atrakcie v tomto hoteli (rovnaký majiteľ). Deti majú k dispozícii vláčik, kolotoče.

Vuni Palace, Severný Cyprus, Cyprus Oľga P. 2014-09-01 8.2 1 10 Hotel Vuni Palace

01.09.2014 - Branislav Šefčovič - Prečítané: 12× - Dátum pobytu: 13.8. - 27.8.2014

  • Celkom: 6,4
  • 6 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 5 Okolie
  • 5 Cena

Celkové zhrnutie
celkova uroven ubytovania, izba celkovo vybyvana, koberce silno zapachajuce + intenzivny odor z klimy... si mysil ze bolo na urovni 3-3,5* max. Zobraziť celú recenziu

Kaya Artemis, Severný Cyprus, Cyprus Branislav Šefčovič 2014-09-01 6.4 1 10 KAYA ARTEMIS

01.09.2014 - Dana G. - Prečítané: 14× - Dátum pobytu: 18.8. - 28.8.2014

  • Celkom: 8,4
  • 8 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Celkvý dojem dobrý . Kazí ho jen uklizečky, ktere neumi, nebo nechtěji uklizet pokoje .To je na 5 hvezdičkový hotel opravdu špatné . Nebyli jsme sami, kdo si na velmi špatný uklid stěžoval .

POkud hotel zlepší tuto službu, nebude již možno nic vytknout . Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování jsme byli v hotelu mimo hlavni budovu . Meli jsme pěkný vyhled na moře , pokoj pěkny, klimatizace fungujici.

nedostačující byl uklid pokoje . V podstate uklid spočíval ve výměně ložního pradla 1x za 3 dny, ve výměne ručníku denně a vysypaní odpoadkoveho kose. Za celých 11 dni se nevytřela koupelna , neutřel prach . Myslim, že na hotel, ktery je vskutku hezký a jinde čistý a pyšní se 5*, by mel uklid vypadat jinak.

Strava
strava dobra, vždy jsme si vybrali, Nikde se nestali fronty, mist k sezeni opravdu dostatek.Čišnici velmi ochotní a uctivý .

Služby hotela
Vše v pořadku, jen již zmíněný velmi špatný uklid pokoju + příšerná zpěvačka večer u bazenu :), ale to jsme brali jako vtip.Možná nam vadilo nalevani napojů a to včetne piva do malinkých plastových kelimku . Človejk to pochopi u bazenu, nebo na plaži, ale večer v baru by mohli davat alespon pivo do vetšich a ne plastových kelimku . To jsem v 5* nezažila.Dat chlapovi pivo do 2 dcl kelimku, je fakt trapné .

Pláž
Po přečtení recenzi jsme meli obavu , že na plaži bude hlava na hlavě. Nekonalo se. Pláž je sice malinka a lehatka tesne vedle sebe , ale lehatek v blizkosti olře je dostatek, každy si najde sve misto .Opravdu neni potreba vstavat rano v 6,00 a jit davat ručniky na plaž .Moře krásnem čiste , plaž každy den uklizena , vstup do vody v poradku , nelze nic vytknout .

Salamis Bay Conti Resort, Severný Cyprus, Cyprus Dana G. 2014-09-01 8.4 1 10 Salamis Bay Conti hotel

31.08.2014 - M. B. - Prečítané: 37× - Dátum pobytu: 18.8. - 28.8.2014

  • Celkom: 8,6
  • 8,5 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Krásny hotel, pekná pláž, čisté a teplé more, super strava a personál na vysokej úrovni. Ideálna dovolenka na oddych, nakoľko v okolí hotela nič nie je. CK však robí zaujímave výlety - odporúčam hlavné mesto Nicosia a Golden beach. Rezort je rozsiahly, nie je zaľudnený, trošku sa tam nachodíte, ale po tom celodennom leňošení to nie je na škodu. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytovanie je možné v hlavnej budove pre osoby nad 15 rokov (za poplatok) a v záhradných pavilónoch, kde sme bývali aj my. Hoci sú záhradné pavilóny určené najmä pre rodiny s deťmi, myslím si, že izba je určená len pre rodinu s jedným dieťaťom. V prípade dvoch detí si hostia spájali manželskú posteľ s posteľou určenou pre deti alebo jedno dieťa spalo s nimi na manželskej posteli. Izby su pekné, vyzerajú rovnako ako na fotkách. K dispozícií je minibar za poplatok, fén a trezor zadarmo. Rozdiel medzi izbou v hlavnej budove a v pavilóne je minimálny. V hlavnej budove máte v kúpeľni vaňu a klasický sprchový kút, v pavilónoch vaňu nemáte, ale zase je tam obrovský sprchový kút, ktorý nám veľmi vyhovoval. Každý deň boli izby upratané, všetky uteráky (aj nepoužité) vymenené, postelná bielizeň bola počas nášho pobytu menená dvakrát. Ak sme nechali nejaké euro na posteli, chyžná nám poskladala veci do komínikov a zavesila plavky na šnúru :) K ubytovaniu mám však dve výhrady - vysoká vlhkosť a s ňou spojený zápach na izbe. Podľa recenzií mám však pocit, že tento problém je len v izbách na prízemí.

Strava
V hoteli sme mali light all inclusive (čiže raňajky, obedy, večere a počas celého dňa miestne alko a nealko nápoje), o ktorom sme dopredu vedeli. Zo začiatku sme sa báli či nám to bude stačiť a hneď prvý deň sme zistili, že naše obavy boli zbytočné. Jediný nedostatok bol, že nápoje v rámci all inclusive boli len v bare pri pavilónoch a voda vo flašiach v aquaparku, ktoré boli od pláže trošku vzdialené. Jedlo bolo veľmi dobré, jedli sme úplne všetko a naozaj nám chutilo. Každý si tam nájde niečo čo mu určite bude chutiť. Bola som príjemne prekvapená z kútika pre deti, z diétneho kútika, kde boli veci robené len na vode. Každý deň bola nejaká ryba, kuracie mäso, hovädzie, jahňacie, mušle, kalamáre a asi raz bola prepelička a chobotnice. Jedlo v rámci all inclusive bolo len v hlavnej reštaurácií. Samozrejme ste si mohli so sebou zobrať na izbu alebo na pláž ovocie alebo nejaké koláčiky, ktoré boli veľmi chutné. Okrem hlavnej reštaurácie tam bolo viacero platených reštaurácií a barov.

Služby hotela
Služby hotela boli na vysokej úrovni. Personál tvorili prevažne černosi, ktorí študujú na vysokej škole vo Famaguste a takto si privyrábajú na školné. Bolo tam aj zopár Turkov, najmä v baroch. Všetci boli veľmi priateľskí, komunikatívní, ochotní, so skvelou angličtinou. S lepším prístupom sme sa ešte nikde nestretli. Jeden večer nám v bare púšťali slovenské pešničky - bolo to veľmi milé.

Pláž
Pláž veľká, nezaľudnená, čistá, piesok dovezený z Egypta. Občas sa našli v piesku ohorky, ktoré tam ľudia hádzali hoci pri každom lehátku bola mininádoba na smeti. Ak sa vyskytli chaluhy, tak aj dvakrát denne ich z mora vyberali. More bolo krásne, čisté avšak nečakajte podmorský svet ako v Egypte :) Pri vstupe do mora zo strany od majáka boli skaly. Pláž je však dostatočne veľká na to, aby ste tam našli bezproblémový vstup. More je vhodné i pre deti, nakoľko pár metrov je voda po kolená. Ak chcete plávať v hlbšej vode, môžete ísť do nej rovno z móla. Lehátka na pláži a uterákový servis sú poskytované bezplatne.

Noahs Ark Delux Hotel & Casino, Severný Cyprus, Cyprus M. B. 2014-08-31 8.6 1 10 Noahs Ark Delux Hotel & Casino

31.08.2014 - Milan Z. - Prečítané: 17× - Dátum pobytu: 19.8. - 26.8.2014

  • Celkom: 10
  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
DOVOLENÁ SE NÁM MOC LÍBILA Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
S UBYTOVÁNÍM JSME BYLI TAKÉ SPOKOJENI,POUZE NESPOKOJENOST ČISTOTA KOUPELNY PO CELÝ TÝDEN POBYTU NÁM P.UKLÍZEČKA NEUKLIDILA .....NEVYTŘELA PODLAHU A WC ZÁCHODU SE NEDOTKLA HADROU

Strava
STRAVA BYLA VÝBORNÁ....VŠEHO BYLO DOSTATEK

Služby hotela
SLUŽBY HOTELU DOBRÉ

Pláž
PLÁŽ BYLA ČISTÁ A VŽDY UPRAVENÁ A LIDÍ BYLO PŘIMĚŘENĚ AKORÁT

Salamis Bay Conti Resort, Severný Cyprus, Cyprus Milan Z. 2014-08-31 10 1 10 Salamis Bay Conti hotel

31.08.2014 - Martin B. - Prečítané: 26× - Dátum pobytu: 21.8. - 28.8.2014

  • Celkom: 8,2
  • 9 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 7 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Strávili jsme v tomto hotelu týden a byla to velice dobrá dovolená. Do hotelu jsme dorazili až ve dvě ráno, přesto na nás byli připraveni. Na recepci se postarali o naše zavazadla a v restauraci na nás čekalo občerstvení. To bylo velice příjemné vzhledem k tomu, že jsme byli unavení z cesty. Věříme, že si zde dovolenou užijete stejně, jako jsme si to tu užili my :-) Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel má tři budovy (hlavní, vilky a nová), my jsme byli ubytovaní v té nové. Pokoj byl velmi pěkný, čistý a útulný. Vybavení pokoje bylo včetně televize s kanálem s anglickými filmy (takže nejen turecké programy), mini bar s pitím a výhledem na moře. Báli jsme se, abychom nedostali pokoj nad hlučící klimatizací, která se nachází pod jižní stranou hlavní budovy hotelu. Pokoj jsme tam naštěstí nedostali, ale musíme potvrdit, že to dělalo hodně velký hluk.

Strava
Snídani si můžete dopřát v hlavní i v nové budově (my jsme snídali v té nové, kde nebylo tolik lidí a bylo to mnohem příjemnější). Obědy a večeře jen v hlavní budově. Na výběr bylo vždy z 5 různých jídel s různými přílohami. K tomu velký výběr salátů, dortů, koláčů a dalších předkrmů/zákusků. Kyperská kuchyně je dost těžká, takže doporučujeme jíst i hodně rýže, těstovin a salátů. Místní pivo Efes rozhodně doporučuji (taková horší česká 12tka). Pivo a drinky si jinak můžete dopřát nejen v restauraci, ale i ve vnitřním baru, u obou bazénů i v plážovém baru. Ve vnitřním baru jsou některé koktejly za poplatek i pro all inclusive.

Služby hotela
Hotelový personál byl velice příjemný a snaživý. Všichni dělali maximum pro to, abychom se cítili příjemně a bezstarostně. Při odjezdu určitě nechte nějaké drobné na pokoji pro pokojskou. Fotografové jsou šikovní, milí a vtipní. Na oběd a večeři rozhodně nechoďte v plavkách (opravdu to někteří zkoušeli...). Na recepci si kromě jiného můžete objednat taxi anebo levný odvoz minibusem do Famagusty. Výlet do Nicosie byl pěkný, ale neodpovídal zaplacené ceně (půldenní výlet s 1,5h volna za 30Eur?). Animátoři byli milí a vtipní, každý večer si připravili jiný program a měli i další aktivity po celý den, včetně aktivit pro děti.

Pláž
Pláž byla úzká a krátká. Pokud jsme chtěli lepší plážová místa, museli jsme si přivstat v 6:30, což není tak úplně čas, v který bychom o dovolené chtěli vstávat... Slunečníky, lehátka i ručníky byly zdarma, voda čistá, pláž písčitá, ale ve vodě jsou místy velké šutry a skaliska. Pokud budete hledat trochu soukromí (méně hotelových hostů a širší pláž), zkuste jít trochu na jih, kde je voda i pláž super!

Salamis Bay Conti Resort, Severný Cyprus, Cyprus Martin B. 2014-08-31 8.2 1 10 Dovolená v Salamis Bay Conti Hotel

31.08.2014 - Radek Z. - Prečítané: 52× - Dátum pobytu: 14.8. - 21.8.2014

  • Celkom: 6,8
  • 7 Ubytovanie
  • 4 Strava
  • 10 Okolie
  • 6 Cena

Celkové zhrnutie
Moře na Kypru je nádherné.V srpnu je veliké horko,ale s tím jsme počítali.Nepříjemné při cestě je mezipřistání v Turecku.Při výletu byla velice sympatická a milá průvodkyně Alexandra. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování odpovídalo 3 hvězdičkám.

Strava
Po přečtení recenzí jsme nečekali hody,ovšem pestrost jídla byla zkutečně malá a chyběli odpolední svačiny.Kelímkový systém na pití také není moc vyhovující.

Služby hotela
Služby hotelu byly v pořádku.

Pláž
Pláž přímo u hotelu byla čistá,lehátek bylo dost.

Crystal Rocks, Severný Cyprus, Cyprus Radek Z. 2014-08-31 6.8 1 10 Crystal Rocks

31.08.2014 - Luděk K. - Prečítané: 57× - Dátum pobytu: 11.8. - 18.8.2014

  • Celkom: 6
  • 7 Ubytovanie
  • 4 Strava
  • 7 Okolie
  • 5 Cena

Celkové zhrnutie
Celkový dojem z dovolené dobrý, a to především díky krásnému čistému moři a klidu na pláži. Hlavním problémem lze označit nepřesné informace o poskytovaných službách v zaplaceném zájezdu. Díky recenzím před odletem jsme neměli přehnaná očekávání luxusu a proto se nám dovolená celkově líbila. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování v apartmánových vilkách v zahradě s kvetoucími keři - hezké. Pokoje standardní, čisté a uklízené. Nemožnost ovládat nastavení klimatizace, umístěnou nad postelemi.

Strava
Strava byla největší slabinou dovolené. Přes deklarované all inclusive se jednalo maximálně o plnou penzi s nápoji, poskytovanými během jídla a v zahradním baru od 10.30. Nedostatek ovoce - pouze 2 druhy melounu, jinak nic. Nápoje k jídlu naředěné koncentráty, většinou bez chuti. Jednou ke snídani okoralé pečivo, které zbylo z večerní oslavy místních obyvatel před hotelem.

Služby hotela
Služby hotelu hodnotím jako průměrné, způsobené zejména chováním majitele hotelu. Jeho snaha o šetření ve všech oblastech ( hlavně jídlo a nápoje ) se projevuje i ve spokojenosti nebo stížnostech hostů. I delegátky cestovních kanceláří měly s majitelem problémy řešit jakékoliv připomínky, stížnosti a podněty.

Pláž
Pláž přímo u hotelu, kamenité dno, bez obuvi do vody obtížný vstup. Moře krásné, čisté, teplé.

Crystal Rocks, Severný Cyprus, Cyprus Luděk K. 2014-08-31 6 1 10 Crystal Rocks

30.08.2014 - Veronika M. - Prečítané: 28× - Dátum pobytu: 19.8. - 26.8.2014

  • Celkom: 8
  • 8 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 8 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Celkem vydařená dovolená. Vadil nám příjezd do hotelu asi po 3h. ranní. Takže to nebyl 8 denní pobyt, ale spíše 6,5 denní. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pěkné, byli jsme ubytování v části Oliva. Škoda, že Turci více nepečují o vybavení (spárování koupelny, protékající toaleta, apod.). Jinak by bylo všechno dokonalé. Příjemný a ochotný personál.

Strava
Rozmanitá a chutná.

Pláž
Čistá, molo a písčitý dno.

Lapethos Resort Hotel & Spa, Severný Cyprus, Cyprus Veronika M. 2014-08-30 8 1 10 Club Lapethos

30.08.2014 - Peter B. - Prečítané: 30× - Dátum pobytu: 8.8. - 19.8.2014

  • Celkom: 6,2
  • 6,5 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 5 Okolie
  • 4 Cena

Celkové zhrnutie
Po počiatočných rozpakoch sme boli napokon celkom spokojní.

Cena, ktorá bola ako v rezorte v Turecku nezodpovedala službám na Cypre. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
V izbe bola nedostatočná hygiena. Hoci sme boli v novej budove, bol špinavý nábytok, aj kúpeľňa, t.j. sprchovací kút, dvere ostriekané mokrým pieskom, atď. Aj po návšteve upratovačky to takto zostalo.

Strava
Strava bola chutná a sortiment dostačujúci. Akurát ovocie bolo bez chuti.

Služby hotela
Služby hotela boli ok. Akurát čistota celkovo zaostávala. Či už čistota izby, príborov, riadu ako takého. Uprostred areálu bol vysypaný cement, ktorý celý deň víril vietor. Podlaha a sedenie v bufete hneď pri pláži boli špinavé.

Pláž
Pláž bola ok. Horšie to bolo s WC pri pláži. Nebolo pravidelne čistené.

Salamis Bay Conti Resort, Severný Cyprus, Cyprus Peter B. 2014-08-30 6.2 1 10 hotelový komplex Salamis Bay Conti

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Potrebujete poradiť?

Volajte zadarmo Po-Ne 7-22 hod 0800 900 100