Recenzie hotelov
Saranda - Albánsko

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 9,2 Je vidět, že Albánie je chudá a na turistiku není příliš připravená. Ale lidé jsou milí, snaží se dorozumět a nejsou vlezlí jako třeba v...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 8 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Je vidět, že Albánie je chudá a na turistiku není příliš připravená. Ale lidé jsou milí, snaží se dorozumět a nejsou vlezlí jako třeba v Turecku. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Vše velmi čisté, ručníky a prostěradlo se měnily snad každý druhý nebo třetí den. Televizi ani klimatizaci jsme nepouštěli.

Strava
VYNIKAJÍCÍ. Jídla bylo dost, bylo rozmanité a velmi chutné. Obsluha vzorná.

Služby hotela
Není co vytknout.

Pláž
Lehátka relativně drahá, takže jsme leželi na dece na veřejné pláži. Vstup do vody se musel vybírat, ne všude bylo písečné dno.

Petr B., 26.09.2019, Dátum pobytu: 16.9. - 23.9.2019
Oblasť: Albánsko Albánsko, Saranda, Hotel: Heksamil

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 7,8 Příjemná dovolená, milí lidé, hezké písčité pláže v centru města (u hotelu pláže s horším vstupem do moře), lehátka a slunečníky za...

  • 9 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 6 Okolie
  • 7 Cena

Celkové zhrnutie
Příjemná dovolená, milí lidé, hezké písčité pláže v centru města (u hotelu pláže s horším vstupem do moře), lehátka a slunečníky za poplatek. Hotel má bazén, což je velká výhoda. Zobraziť celú recenziu

Zuzana B., 20.09.2019, Dátum pobytu: 9.9. - 16.9.2019
Oblasť: Albánsko Albánsko, Saranda, Hotel: Heksamil

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,2 Krásná země, milí domorodci. Nikdo se vás nesnaží ošidit nebo vám něco vnutit. Krásně čisté moře. Nepřecpané pláže.

  • 10 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 8 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Krásná země, milí domorodci. Nikdo se vás nesnaží ošidit nebo vám něco vnutit. Krásně čisté moře. Nepřecpané pláže. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování pěkné, hotel čistý, služky O.K.

Strava
K snídaní mohlo být ovoce.

Služby hotela
Personálu hotelu milý, vstřícný, přátelský. Byli jsme velmi spokojeni.

Pláž
Krásně čisté moře. Nepřecpané a uklizené pláže.

Helena G., 05.09.2019, Dátum pobytu: 26.8. - 2.9.2019
Oblasť: Albánsko Albánsko, Saranda, Hotel: Heksamil

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

Celkom: 7,6 Dovolená pro ty, kdo chtějí poznat nové zážitky, milé lidi a jejich styl života. Jestliže hledáte dokonalý servis a dovolenou u bazénu,...

  • 7,5 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 8 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená pro ty, kdo chtějí poznat nové zážitky, milé lidi a jejich styl života. Jestliže hledáte dokonalý servis a dovolenou u bazénu, vybírejte jinou destinaci. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Tento hotel se nachází v relativně klidnější části, pokud není váš pokoj nasměrován na poměrně frekventovanou silnici. obsluha milá ochotná. Pokoje překvapivě prostorné a čisté s úklidem obden. K dispozici je i malá kuchyňka s konvicí na kávu. K vylepšení chybí další křeslo (měli jsme jen jedno) a vybavenější koupelna (sprchový kout nalepený na záchod se závěsem, žádná polička na toaletní věci, věšák)...na pár dní se to dá bez problémů přežít.

Strava
Strava je blízká řecké - dostatek zeleniny, příloh, výborně okořeněno - jen menší výběr - a to i v zákuscích. Bylo nahrazeno každodenním melounem. Určitě nestrádáte. Volili jsme polopenzi kvůli volnosti pohybu a tak ochutnali i grilované maso, které připravují na jedničku. Ve většině taveren se setkáte s velmi dobrým točeným pivem.

Služby hotela
Hotelové služby jsou vstřícné a ochotné, domluvíte se anglicky. Hostů si opravdu váží.

Pláž
Pláž je vzdálená asi 500m, s velmi čistým mořem...bohužel mořský život ubývá - což není jen problém zde...na šnorchlování jsou lepší místa kolem skalnatého pobřeží, kde narazíte na rybičky. V sezóně velká hustota lidí soustředěná kolem placených slunečníků s lehátky...kdo pátrá, najde i klidnější místa, zvl. dopoledne.

František Z., 05.09.2019, Dátum pobytu: 26.8. - 2.9.2019
Oblasť: Albánsko Albánsko, Saranda, Hotel: Heksamil

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

Celkom: 8,8 vse vyborne vcetne delegáta petera i vyletu jeep safari velice nas to nadchlo a byli jsme mile prekvapeni muzem doporucit

  • 9,5 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 8 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
vse vyborne vcetne delegáta petera i vyletu jeep safari velice nas to nadchlo a byli jsme mile prekvapeni muzem doporucit Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
skvele vse ciste proste super

Strava
dobra i když pro nektere mozna skromnejsi ale vždy se dalo vybrat normalni lide se naji gurmani by asi nebyli spokojeni jidla dostatek zákusky ci zmrzlinu neocekavejte jen vynikajici melouny při snidani caj kava dzus

Služby hotela
skvele personal mily vstricny

Pláž
skvele voda pruzracna pro mne hezci nez v recku moznost snorchlovani lehátka na plazi cista plus bily pisek mozna bych doporučila boty do vody nekde jsou kameny ale boty si můžete přikoupit i tam levne okoli more nadherna priroda skalnate scenerie

Miroslav Hejl, 29.08.2019, Dátum pobytu: 19.8. - 26.8.2019
Oblasť: Albánsko Albánsko, Saranda, Hotel: Heksamil

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 9,8 Albánie je země mnoha možností které nemáte možnost jinde najít není to země zasažená masovým turismem a podle toho tu vše vypadá,musím...

  • 9,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Albánie je země mnoha možností které nemáte možnost jinde najít není to země zasažená masovým turismem a podle toho tu vše vypadá,musím uznat že jsem byl překvapený co všechno zde člověk muže zažít a byl jsem na míru spokojený.Jen pro ty kteří jsou zvyklí na luxusní dovolené v nějakém resortu ti at sem nejezdí to není pro ně.Byl jsem okouzlen tím že je zde naprosto bezpečno možná víc jak u nás doma nemusíte se bát o věci na pláži atd. Albánci jsou velmi milí a ochotní lidé. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel byl naprosto v pořádku co se týče čistoty služeb naprosto bez chyby

Strava
Strava která mě naprosto vyhovovala , balkánská kuchyně se vším všudy nebyl velký výběr jídel ale vždy jsem si vybral

Služby hotela
Naprosto bez chyby

Pláž
Pláže zde byli nádherné uklizené ,kdo chce muže být jeden den na písečné další den na kamínkové nejste vázáni jen na jedinou pláž všude v okolí jsou nádherné pláže,vždy si zaplatíte místo na pláži cca cena 120-200 kč na den záleží na místě.

Petr Minařík, 29.08.2019, Dátum pobytu: 19.8. - 26.8.2019
Oblasť: Albánsko Albánsko, Saranda, Hotel: Heksamil

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Pulebardha Beach 6 fotografií

Celkom: 9,8 Příjemná dovolená, i když nevím, zda je skutečně pro 50+. Mé pochybnosti se týkají dopravy, je sice perfektně připravená, ale nicméně...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Příjemná dovolená, i když nevím, zda je skutečně pro 50+. Mé pochybnosti se týkají dopravy, je sice perfektně připravená, ale nicméně doprava na místo předpokládá několikrát přenášet svá zavazadla, která při větším objemu, mohou cestovatele dost unavit. Kromě cesty na letiště, což je v každém případě, se přenášejí z letiště do autobusu na ostrově Korfu, odtud do trajektu, z trajektu do dalšího autobusu a na závěr do hotelu. Ale jinak je prostředí pro tuto generaci velice vhodné, příjemný pobyt, dobrá strava v dostatečném množství, milý personál a ochota pomoci. Navíc jako bonus byl delegát, kterého jsme měli po dobu pobytu k dispozici, velice milý mladý muž, ochotný pomoci, samozřejmě pokud to bylo v jeho moci. Zkrátka delegát je na svém místě a byla s ním radost pobýt.

Co nás na začátku trochu zaskočilo byla doprava trajektem, kdy jsme se nalodili zhruba ve 23 hodin, cesta netrvá 30 minut,. jak se píše v nabídce, ale hodinu 40 minut, zřejmě cestovní kancelář volí starší, pomalejší a levnější loď. Cesta je to ale pěkná, nicméně po příletu bylo moře rozbouřené a dost to s námi házelo, takže srabíci, jako jsem například já, neměli dobrý pocit. Ale cesta zpátky byla úžasná, moře klidné a sluníčko se s námi loučilo na plné pecky.

Zklamal mě dotovaný výlet, protože při koupi pobytu jsem dostala informaci, že v zájezdu je jeden dotovaný výlet, který si vybereme z nabídky přímo na místě. Na místě však žádný výběr nebyl, již za nás byl vybrán jeden výlet jako ten dotovaný a kdo o tento výlet zrovna neměl zájem, tak sice dostal slevu 10 euro na jiný z výletů, ale to není dle mého soudu totéž. Buď by tato skutečnost mělo být uvedena již v nabídce nebo nechat účastníkům možnost volby na místě, jak bylo přislíbeno. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel Aloha je menší nově zrekonstruovaný hotel. Majitelé dbají, aby byl čistý, každý den docházela služba a uklízela celý pokoj, vyměnila ručníky, vytřela, obden vyměnila povlečení. Jediné, co chybělo, byl sušák na prádlo, ale poradili jsme si, natáhli jsme šnůru na balkon a bylo po problému.

Strava
Z pohledu naší rodiny výborná, lehká, zdravá a v dostatečném množství. Nejedná se sice o typický švedský stůl, jak je deklarováno v nabídce, ale je na výběr jak u snídaně, tak u večeře. Jídlo je neustále doplňováno, takže je ho pro všechny dostatek. Samozřejmě, kdo by očekával vepřo-knedlo.zelo nebo svíčkovou, ten by se nedočkal, menu se skládá převázně ze zeleniny, mletého masa, jsou tam ryby, bylo ale i kuře a plátky masa. Některé kombinace jsou pro nás trochu neočekávané, nicméně velmi chutné a kdo razí teorii jako naše rodina, že když jedu mimo domov, chci ochutnat i jiná jídla, pak musí být spokojený. Navíc při placené polopenzi je k dispozici k jídlu vždy pití a to lze nalít i opakovaně. Jedná se sice o vodu, nicméně v některých destinacích ani toto není zvykem. Samozřejmě kdo si chce dát pivo, víno nebo jiný nápoj, může si ho koupit.

Trochu mi vrtalo hlavou, proč někteří cestující si mohli již z domova dokoupit plnou penzi, tedy oběd, zatímco nám bylo řečeno, že už jsou kapacity hotelu na obědy vyčerpané a na místě byla situace taková, že jsme si na oběd chodili pravidelně a platili si ho na místě, čímž jsme na tom dost vydělali, protože strava je v Albánii velmi levná.

Dávali jsme si denní menu, což vlastně bylo nabízené jídlo pro plnou penzi, ale dali jsme si i jiné jídlo z jídelního lístku a nebyl problém si vybrat. To už bylo trochu dražší, nicméně v porovnání s cenami u nás, stále za dobrou cenu.

Jediný problém mohl být večer, kdy v nabídce byla ryba se zeleninou a jako druhý chod mušle, pak chápu, že kdo nemá rád ryby, měl těžko na výběr. My jsme si pomlaskávali. Možná doporučit hotelu trochu jinak prokombinovat jídla, aby si každý vybral.

Služby hotela
Služby hotelu byly dle mého soudu dobré, nevtíravé, všude čisto, jídlo k dispozici, každé ráno jsme dostali kartičku na pláž, čímž jsme měli zajištěn slunečník a 2 lehátka zdarma. Je pravda, že jsme byli 3, ale lehátka jsou 2 na pokoj, ale dostali jsme k dispozici nafukovací pytel, na kterém se dalo také dobře odpočívat. Na doporučení delegáta jsme od druhého dne chodili s kartičkou na vedlejší pláž, která rovněž hosty hotelu Aloha akceptovala a tam jsme dostali lehátka 3.

Zvláště bych zdůraznila ochotu hotelových pracovníků při příjezdu, kdy mladý muž pomáhal s vynášením zavazadel do vyšších pater. Hotel totiž nemá výtah.

Personál hovoří anglicky, dokonce někteří umí i pár slov česky, lze se domluvit a vždy jsou připraveni situaci řešit.

Pláž
Pláž je oblázková, takže to chce boty do vody. Pár statečných se koupalo i bez nich, ale my k nim nepatřili. Jelikož byla tato skutečnost uvedena v nabídce, byli jsme připraveni. Pro ty, kteří boty neměli, jich bylo v okolí dostatek ke koupi a za velmi nízkou cenu. Celkově jsou ceny v Albánii proti cenám u nás nízké. Ale je pravda, že oni mají zase niží příjmy.

Pozvolný vstup do moře byl, nicméně, kdo by čekal, že se projde daleko od břehu, ten by se zmýlil. Jedná se tak zhruba o 3 až 4 metry, kde dospělý mého vzrůstu tj. 167 cm bezpečně stačí, dál už musí plavat. Voda byla příjemná, zprvu trochu chladná, když jsme přijeli bylo po bouřce, takže se asi promísila, v závěru pobytu byla ještě úžasnější než na začátku.

Trochu jsou problémy sprchy, někdy z nich voda teče, jindy ne. Ale kdo by měl potřebu se sprchovat častěji, hotel je na pláži, může jít osprchovat se do pokoje, tam tekla pořád.

Bylo na pláži trochu hlučno, pouštěli nahlas muziku, neladící zrovna mému vkusu a ani vkusu ostatních účastníků, takový trochu rap, nechtěli ji moc ztlumit a ani majitel hotelu s nimi moc nedokázal, bar na pláži sice nese stejné jméno jako hotel, ale rozhodně každý má své vedení. Lze si koupit pití, zmrzlinu, sendvič.

Při odevzdání kartičky přidělí plážový personál místo, na jeden pokoj dvě lehátka a jeden slunečník, jak již jsem psala v části služby hotelů. Ale díky našemu delegátovi Peterovi jsme chodili na pláž vedle a tam jsme dostali sice také jeden slunečních ale lehátka 3. Na pláži Aloha je k dispozici místo třetího lehátka nafukovací pytel. Možná by stálo za uvážení do budoucnosti, když jede celá rodina a má k dispozici jako my celý rodinný pokoj , což čítá až 5 osob, zda by neměli dostávat kartičky dvě. Neumím si představit, jak by se 5 lidí (při plně obsazeném pokoji) složilo na přidělená lehátka.

Milada Smolíková, 27.08.2019, Dátum pobytu: 5.8. - 12.8.2019
Oblasť: Albánsko Albánsko, Saranda, Hotel: Aloha Beach

Bola táto recenzia užitočná? Áno (9) Nie (0)

Celkom: 9,8 Moc se nám líbilo. Jedna z našich nejpříjemnějších dovolených u moře. Očekávali jsme rodinný hotýlek bez velkého luxusu a trochu divokou...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Moc se nám líbilo. Jedna z našich nejpříjemnějších dovolených u moře. Očekávali jsme rodinný hotýlek bez velkého luxusu a trochu divokou zemi. Byli jsme nadšeni. Projeli jsme se půjčeným vozem po krajině i kousek do hor, nádhera, bezpečno. I když řidičsky je to trochu náročnější ...

Průvodce Peter je milý pozitivní člověk. Vyřeší ochotně a přátelsky případné komplikace. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Malý hotel s pár pokoji, po rekonstrukci působí jako nový - žádné negativní pozůstatky starší stavby. Vše bílé a čisté, minimalistické. Pohodlné velké postele, skříň, stolek, noční stolky, TV, lednice. Účelná koupelnička. Sprcha s přepážkou a se závěsem, takže neplavala celá místnost. Dobře funkční klimatizace.

Strava
Polopenze.

Snídaně formou bufetu - neustále doplňován pozorným personálem. Výborná káva, výborné sáčkové čaje, džusy, voda, mléko. Sýry, šunka, olivy, omeletky, volská oka, vařená vejce, sladké pečivo, minibruschetky se zeleninou a sýrem, melouny, jogurty, křupky, máslo, fíkový džem, med. Vše místní.

Večeře teplý bufet. Z něj možno vždy poskládat bohatý kompletní talíř, každý den jiné albánské jídlo. Pečené nebo grilované komponenty - zelenina, kuře, kotletka, ryba, slávky, musaka/lasaně. Vždy navíc čerstvá zelenina, saláty, melouny. Vše opět doplňováno, takže možno dosyta. Ráj pro milovníky střídmé středomořské kuchyně s olejem. Nečekejte česká jídla jako někteří turiské.

V hotelové restauraci možný servírovaný oběd, ryby, velké saláty, pasta, dostatečný výběr. Ceny mírné, moc nám tam chutnalo. Personál ochotný přizpůsobit jídlo vašemu přání, pokud máte s něčím problém.

V okolí mnoho zařízení, kde si můžete levně dát další albánské speciality, případně i pizzu nebo jejich výborné cukrovinky.

Služby hotela
Příjemné vedení hotelu, pozorní, ochotní lidé. Anglicky komunikativní a přátelští. Perfektní úklid. Neměli jsme důvod cokoli řešit - všechno fungovalo.

Pláž
Oblázková pláž, čistá voda, docela hned hloubka. Odpoledne někdy trochu vlny. Slunečník a lehátka pro hotel zdarma, jinak je to veřejný plážový servis a bar.

Vladimír J., 25.08.2019, Dátum pobytu: 12.8. - 19.8.2019
Oblasť: Albánsko Albánsko, Saranda, Hotel: Aloha Beach

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 9 Muj dojem je skvěly.. Co se týče cestovky, hotelu i delegáta.Prostředí Albanie bylo krasne, ale co mne mrzelo bylo málo místa na pláži,...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 5 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Muj dojem je skvěly.. Co se týče cestovky, hotelu i delegáta.Prostředí Albanie bylo krasne, ale co mne mrzelo bylo málo místa na pláži, slunečník vedle slunečníku. Pokud jsme nešli hned rano, tak nebylo misto.. Odpadky byly všude- za to ovšem nemuže ani cestovka, ani hotel. Každopadně my tam nejeli skrz to, abychom leželi u vody, ale spíš se podívali po okolí. Takže u nás veliká spokojenost.

Ale hlavně bych chtěla moc pochvalit našeho delegáta , byl skvěly. Pomohl se všim a dokonce mi zorganizoval dort k mým narozeninám a společně s personalem hotelu mi popřáli. Takže děkuji .

P.s. foto mi nešlo nahrat, Mohu poslat na mail? Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel krásny, čísty. Mily personal :) Pokud se tam někdy vratime, tak jedině do Heksamil

Strava
Měli jsme jako jediní plnou penzi a pecka. Na snidani a večeři byl švedsky stul (nevim kdo mi to ted bude chystat doma :D) a oběd nam vždy uvařili. Moc nám chiutnalo

Služby hotela
Velika spokojenost.. Dokonce nás personal zdravil po česku :)

Pláž
Pláž jsem už popsala... s tou jsem nebyla jako jedinou níjak zvlášt ohromena... moc lidi, malo místa

Sylvie Mrkvicová, 22.08.2019, Dátum pobytu: 12.8. - 19.8.2019
Oblasť: Albánsko Albánsko, Saranda, Hotel: Heksamil

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

Celkom: 7,4 Dovolená se nám velmi líbila. Albánie je krásná země, příjemní lidé. Ke spokojenosti velkou měrou přispěl delegát Peter, člověk na svém...

  • 8 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 6 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená se nám velmi líbila. Albánie je krásná země, příjemní lidé. Ke spokojenosti velkou měrou přispěl delegát Peter, člověk na svém místě. Svou práci dělá skvěle, usměvavý, ochoten vždy pomoci a poradit. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel moderní, vždy uklizeno, prostorné pokoje, příjemný personál.

Strava
Strava v hotelu dostačující, po celou dobu snídaně i večeře doplňovali jídlo.

Služby hotela
Krásný bazén.

Pláž
V okolí je několik pláží, některé jsou plnější, některé prázdnější.

Anonym, 22.08.2019, Dátum pobytu: 12.8. - 19.8.2019
Oblasť: Albánsko Albánsko, Saranda, Hotel: Heksamil

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)