Recenzie hotelov
Bulharsko

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 6,2 Za ty peníze to nestojí, hlavně kvůli hroznému moři. Bylo to na zkoušku první a poslední Bulharsko, na Řecko a Turecko to nemá ani náhodou.

  • 8 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 2 Okolie
  • 4 Cena

Celkové zhrnutie
Za ty peníze to nestojí, hlavně kvůli hroznému moři. Bylo to na zkoušku první a poslední Bulharsko, na Řecko a Turecko to nemá ani náhodou. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Odpovídá 3*.

Strava
Strava pestrá a chutná, dostatek ryb, ovoce i nějaké zákusky, ale jídelna malá, takže boj o místo a fronty na jídlo. Jediný klad - zmrzlina od rána do večera, kvalitní a samoobsluha.

Služby hotela
Bazén tak pro srandu králikům, ještě že se mohl využít u sousedního hotelu.(byl tam i lepší bar)

Pláž
Voda studená, samá medůza, stále vlny, nic pro plavce, mělko a když jste šli do hloubky, tak se mohl plavčík po,,at.

Karel Řehák, 12.01.2020, Dátum pobytu: 31.8. - 7.9.2019
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Albena, Hotel: Mura Beach

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (1)

Celkom: 9,4 Hezká dovolená. Hotel splnil naše očekávání.

  • 9,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Hezká dovolená. Hotel splnil naše očekávání. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel je menší, ale úplně přesně podle našich představ (nemáme rádi velké hotely). Je kousek od pláže. Pokoj standard, čistý s balkónem.

Strava
V hotelu vaří slušně. Jídlo nám chutnalo a bylo ho dost i ovoce. Na oběd a večeři byl výběr z několika jídel plus salátový bufet. Na pití pivo, víno, vodka, whisky, nealko, voda, džusy, káva a čaj.

Služby hotela
V hotelu je mimo jiné velký bazén, lehátka, zahrada, restaurace a 2 bary. Obsluha ochotná, všichni rozumějí česky, jak už je v Primorsku zvykem.

Pláž
Pláž je kousek od hotelu asi 100 metrů. Je písčitá dlouhá a čistá - viděli jsme, jak ji každé ráno uklízejí. Na pláži je bar a půjčovna loděk.

Magda Hrubá, 12.01.2020, Dátum pobytu: 15.9. - 22.9.2019
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Prímorsko, Hotel: Tishina

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 3 Dovolená jako celek nás velmi zklamala. Cesta letadlem a následně autobusem proběhla v pořádku. Do hotelu jsme přijeli brzy ráno a podle...

  • 2 Ubytovanie
  • 6 Strava
  • 3 Okolie
  • 2 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená jako celek nás velmi zklamala. Cesta letadlem a následně autobusem proběhla v pořádku. Do hotelu jsme přijeli brzy ráno a podle pokynů jsme čekali na ubytování. Uvítala bych možnost odložit si na tuto dobu kufr na zabezpečené místo. Buď jsme je museli tahat s sebou, nebo je odložit jen tak vedle recepce. Lepší načasování celého příjezdu by také bylo žádoucí, čekací doba byla opravdu dlouhá.

Mrzelo mě, že poblíž hotelu nejezdil žádný linkový autobus, museli jsme pro veškeré cesty využít taxi. Z fakultativních výletů jsme si nevybrali, neodpovídaly našim představám. Používání bazénu bylo omezeno do 6 hodin večer. Tedy v době, kdy bych jej ráda využila, bylo používání zakázáno. Navíc byl poměrně malý, takže stačil tak akorát pro potřeby dětí. Ty jej bohatě využívaly i při jídle. Vzhledem k tomu, že byl umístěný uprostřed terasy, kde se podávalo jídlo, to chvilkami nebylo moc příjemné.

Připojení k internetu bylo velmi pomalé a nestabilní. Nebylo možné jej použít ani na základní úkony jako je čtení zpravodajství. Pokud zákazník počítá s tím, že přes internet sem tam vyřeší pracovní záležitosti, šeredně se zklame.

Shrnuto a podtrženo, hotel ani zdaleka neodpovídal standardům 4* hotelů. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj byl celkově dobře vybaven a uklizen. Postele nebyly při příjezdu povlečené, od 4* hotelu bych si dovolila toto očekávat. Nábytek na balkóně byl ve velmi špatném stavu. Výtah byl ve špatném stavu, poničené stěny, velmi pomalý.

Připojení k internetu bylo ve

Strava
Velmi kladně hodnotím stravování, výběr jídla byl velký, obsluha jej průběžně doplňovala. Není co vytknout, světlý bod celé dovolené.

Jako první nás velmi zklamal bar a snack bar na pláži. Ačkoli jídlo podávané v hotelu hodnotím veskrze kladně, jídlo dostupné ve snack baru bylo velmi nekvalitní a za celý pobyt se neobměnilo. Bar byl tragédie. Mladá obsluha se leckdy věnovala spíš sobě navzájem než hostům. Chápu, že v all inclusive je zahrnutý pouze tuzemský alkohol, ovšem ve 4* hotelu bych očekávala schopnost barmanů míchat drinky s větší invencí než panák s limonádou. Podle nálady občas obsluha přidala do drinku led nebo citron. Obsluha působila jako banda puberťáků, kteří se ráno rozhodli, že budou pracovat za barem. Neměli ponětí ani o základech práce za barem, které ovládá i obsluha v druhé cenové v Brně.

Služby hotela
Používání bazénu bylo omezeno do 6 hodin večer. Tedy v době, kdy bych jej ráda využila, bylo používání zakázáno. Navíc byl poměrně malý, takže stačil tak akorát pro potřeby dětí. Ty jej bohatě využívaly i při jídle. Vzhledem k tomu, že byl umístěný uprostřed terasy, kde se podávalo jídlo, to chvilkami nebylo moc příjemné.

Pláž
Poloha hotelu a blízkost pláže byla výborná, podle popisu.

Václav K., 12.01.2020, Dátum pobytu: 10.9. - 17.9.2019
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Balčik, Hotel: Royal Bay Apartments (Ikantalak)

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 10 Jezdíme do tohoto hotelu s dětmi každý rok a příští rok pojedeme zase. Opravdu ideální rodinná dovolená - aspoň pro nás.

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Jezdíme do tohoto hotelu s dětmi každý rok a příští rok pojedeme zase. Opravdu ideální rodinná dovolená - aspoň pro nás. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Letos jsme byli v hotelu Kamenec už popáté. Hlavně naše děti nechtějí jinam. Každý rok si tady najdou nové kamarády. Pokud to jde požádáme na recepci o pokoj v 4 patře - balkón s výhledem na bazén, abychom na děti dobře viděli. Pokoje jsou tady dost velké a slušně vybavené-televize, lednička, klimatizace. Můžete si vybrat jestli chcete výhled na moře nebo na bazén.

Strava
Protože jsou v hotelu hlavně češi, snaží se kuchaři přizpůsobit jídla naší kuchyni a to hlavně dětem. Všeho je až až a pokud něco dochází hned to kuchař doplní. Prostě nevíte, co si dát dřív. Hodně nám chutnaly omáčky a zeleninové saláty. Bezvadné je, že u každého jídla je hodně ovoce, hlavně melouny, banány a pomeranče.

Služby hotela
Hotel má velký bazén, fitko, 2 bary, restaurací a nabízí i animační programy pro děti i dospělé - vše v češtině. Jak na recepci, tak i v celém hotelu byli všichni moc ochotní a přijemní - hlavně Boris a Galia. Chceme taky moc poděkovat delegátům Sevde a Evě, které se o nás opravdu vzorně staraly.

Pláž
Pláž je hned u hotelu - je velká a hodně široká. Na pláži jsou k pronajmutí lehátka a slunečníky nebo šlapadla a vodní skůtry. Naše děti také dost často jezdily na velkém tobogánu, který je hned u hotelu.

Jiří Kajnar, 11.01.2020, Dátum pobytu: 14.9. - 21.9.2019
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Kiten, Hotel: Kamenec

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 10 Hledali jsme menší rodinný hotel v Primorsku a hotel Tishina byla trefa do černého. Příští rok pojedeme znovu.

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Hledali jsme menší rodinný hotel v Primorsku a hotel Tishina byla trefa do černého. Příští rok pojedeme znovu. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel je menší v výbornou polohou. Kolem hotelu je pěkná zahrada. Pokoj 214, který jsme dostali při příjezdu byl slušné kvality, uklizený, vybavený novým nábytkem a měl balkón směrem k moři.

Strava
Jídla bylo dostatek, nic nám nechybělo. Na snídani klasika - vajíčka, šunka, slanina, omeleta, jogurty, musli, ovoce, zelenina, džusy, káva, čaj. Na obědy a večeře výběr z několika teplých jídel a příloh, předkrm, zákusky, ovoce, zelenina. Mezi obědem a večeří jsme si mohli dát pizzu, sendvič nebo zmrzlinu.

Služby hotela
Musíme pochválit jak obsluhu, tak i pani Galiu na recepci - všichni až moc ochotní. Na internet jsme chodili na recepci, kde bylo připojení zdarma. Dost času jsme trávili u bazénu, kde byly zdarma k dispozici lehátka a slunečníky.

Pláž
Na pláži jsme chodili každý den - je vzdálena od hotelu asi 150 m šli jsme cca 3 minuty. Pláž je hezká, písečná všude dost místa, žádná tlačenice. O pláž se celkem dobře starají - uklízejí ji každý den. Na pláži jsou k pronajmutí lehátka a slunečníky a dalo se tam taky koupit občerstvení a zmrzlina.

Martin Hnilica, 07.01.2020, Dátum pobytu: 14.9. - 21.9.2019
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Prímorsko, Hotel: Tishina

Bola táto recenzia užitočná? Áno (5) Nie (0)

Celkom: 10 Hotel Pliska se nachází na velice strategickém místě přímo v centru dění a v docházkové vzdálenosti pár minut od hotelu najdete spousty...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Hotel Pliska se nachází na velice strategickém místě přímo v centru dění a v docházkové vzdálenosti pár minut od hotelu najdete spousty obchůdků, stánků a cenově přijatelných restaurací, kde se dá kvalitně a levně najíst. Zároveň je hotel krytý dalším hotelem, tudíž k němu nepronikne hluk z rušné ulice a člověk se v klidu vyspí. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
S ubytováním jsme byli naprosto spokojení, nejedná se o žádný luxus ( soudě i dle počtu hvězd ), ale důležitá pro nás byla čistota a ta byla na perfektní úrovni. Pokojíčky jsou malé, ale útulné, klimatizace fungovala a součástí je i menší lednice, což jsme ocenili. Jediná zvláštnost je koupelna, kde sprchový kout sousedí přímo s wc, ale to je spíš drobnost.

Strava
Měli jsme pouze snídani a na tak malý hotel jsem nečekala, že výběr bude tolik rozmanitý, snídaně byly chutné a každý si určitě přijde na to své.

Co se týká okolních, nebo i vzdálenějších restaurací, byli jsme naprosto uchváceni, nebáli jsme se experimentovat a každý den si dávali něco jiného, i méně známá jídla. Bulharská kuchyně je výtečná, doporučuji zakoupit si pobyt pouze se snídaní a každý den chodit na obědy/večeře do jiné restaurace a vždy ochutnat něco jiného.

Služby hotela
Přímo v hotelu se nachází směnárna, doporučuji využívat, měli nejlepší kurz.

Personál, recepční, pokojské, i obsluha při snídaních, všichni byli velice vstřícní a s čímkolik dokázali poradit/pomoci.

Pláž
Na pláž se pěšky od hotelu dostanete cca za 5minut. Bohužel jsme chytli období, kdy téměř celý týden foukal poměrně silný vítr, který způsoboval velké vlny, ve kterých se nedalo plavat a dost často byla vyvěšená červená vlajka, tudíž zákaz koupání, ale to samozřejmě nikdo neovlivní.

Kateřina F., 05.01.2020, Dátum pobytu: 29.8. - 5.9.2019
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Slnečné Pobrežie, Hotel: Pliska

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

10 fotografií

Celkom: 9,8 Dobrá volba. Dovolenou jsme si užili.

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Dobrá volba. Dovolenou jsme si užili. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hned na první pohled se nám hotel moc líbil. Zjistili jsme, že jsou v něm ubytováni jen češi, což bylo fajn. Taky v hotelu všichni mluvili česky. Dostali jsme pokoj 412 ve 4 patře. Pokoj měl balkón s výhledem na moře. Vybavení pokoje bylo standardní - televize, lednice, klimatizace. Pokoj byl čistý uklizený a celkem dost prostorný.

Strava
Měli jsme zaplaceno all inclusive, takže jídla a pití bylo dost. Jídlo bylo slušné kvality, každý den něco jiného. Snídaně byla standardní-vajíčka, párky, šunka, zdravá výživa, zelenina, ovoce, džusy, káva, čaj. Na oběd a večeři byl výběr z několika druhů teplých jídel plus předkrm, saláty, ovoce, zelenina a zákusky.

Služby hotela
Pokud jsme nebyli zrovna u moře, trávili jsme hodně času u bazénu, který byl poměrně velký s vířivkou. V hotelu jsou dále animační programy, fitness a 2 bary, kde si můžete zdarma dát sendviče, nealko, pivo, víno, koktejly nebo i tvrdej alkohol. Všichni se k nám chovali slušně a rádi pomohli, pokud jsme něco potřebovali vyřídit.

Pláž
Pláž byla písčitá přímo u hotelu. Pro děti je vedle hotelu na pláži velký tobogán. Na pláži si můžete půjčit lehátka, slunečníky, serf, šlapadla nebo loďky nebo můžete zkusit jako my potápění s instruktorem.

Jaroslav Kajnar, 04.01.2020, Dátum pobytu: 14.9. - 21.9.2019
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Kiten, Hotel: Kamenec

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,8 Byli jsme moc spokojeni. Hotel i místo splnily naše očekávání.

  • 9,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Byli jsme moc spokojeni. Hotel i místo splnily naše očekávání. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Do hotelu jsme přijeli v 10 hodin ráno a hned jsme byli ubytováni. Dostali jsme pokoj 305 v 3 patře. Pokoj byl čistý, uklizený vybaven novým nábytkem. Z balkónu byl výhled na moře a zahradu. V pokoji byla klima, lednice a televize, ale tu jsme moc nevyužívali.

Strava
Měli jsme zaplacen all inclusive, takže jak jídla a pití jsme měli dostatek. Musíme pochválit kuchaře, který vařil moc dobře - nejvíc nám chutnaly jídla z ryb, zákusky a zeleninové saláty. Po celý den bylo k dispozici ovoce hlavně melouny a banány.

Služby hotela
V hotelu se nám hlavně líbil krásný velký bazén a potom zahrada, kde jsme se rádi procházeli. Musíme taky pochválit opravdu milý a ochotný personál, hlavně pány Kirila a Borise.

Pláž
Pláž je písečná a od hotelu je vzdálena cca 150 m od hotelu - šli jsme na ni asi 3-5 minut pomalou chůzí. Pláž byla čistá, dobře udržovaná. Na pláži je možné si půjčit lehátka a slunečník. Dále je zde půjčovna šlapadla, loděk a motorových člunů.

Kateřina Vrbová, 03.01.2020, Dátum pobytu: 14.9. - 21.9.2019
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Prímorsko, Hotel: Tishina

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,8 Byli jsme spokojeni.

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Byli jsme spokojeni. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ihned po příjezdu do hotelu jsme byli ubytováni- dostali jsme pokoj 502 - pokoj měl balkón s výhledem na moře. Pokoj byl pěkný, uklizený, moderně zařízený.

Strava
Se stravou jsme byli nadmíru spokojeni - all inclusive byl super. Opravdu slušný výběr, hlavně obědy a večeře byly velkolepé - vždy výběr ze 4-5 jídel plus salátový a ovocný bufet se zákusky.

Služby hotela
Musím pochválit jak personál tak i delegáty, kteří se o nás opravdu vzorně starali. Hlavně slečnu Evu a pana Borise, který nám pomohl s dopravou do Nesebru. Hotel má jinak velký bazén a výbornou polohu.

Pláž
Písečná pláž byla přímo u hotelu - opravdu čistá - s každodením úklidem. Na pláži jsou k pronajmutí lehátka se slunečníkem nebo si můžete přinést vlastní, jak jsme to udělali my.

Martin Soudek, 02.01.2020, Dátum pobytu: 4.9. - 11.9.2019
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Kiten, Hotel: Kamenec

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 8,6 Dovolená splnila vše co jsme od Bulharska, konkrétně Primorska, očekávali.

  • 9 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 8 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená splnila vše co jsme od Bulharska, konkrétně Primorska, očekávali. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj byl velice útulný, pro dva plně dostačující. To znamená i čistý a udržovaný. Jediné malé mínus, které nám nevadilo, ale ostatním by mohlo, bylo, že jedno okno nešlo plně dovřít. Vzhledem k tomu, že okolí bylo tiché a teplota v pokoji byla příjemná, otevřené okno nám nevadilo.

Strava
Strava postačující. Jídlo dobré, tu a tam se opakovalo, ale pokud si člověk umí jednotlivé přísady vhodně nakombinovat, měl každý den jiné jídlo. Jednalo se spíše o klasickou stravu, žádné speciality - nečekejte mořské příšerky. Mínus bylo máslo v misce, které bylo v teple, nikoliv v chladu. Všeho však bylo dostatek, jídlo doplňovali.

Služby hotela
Služby hotelu, hlavně služby paní provozní, byly přímo excelentní. Poradila, kde směnit peníze, kde nakoupit a kam se podívat. Velké plus byly prázdné lehátka u bazénu. Voda v bazénu byla ledová, protože dopoledne byl bazén ve stínu a voda se tak nestihla zahřát.

Pláž
Severní pláž blízko hotelu byla čistá (samozřejmě s vajgly, ale jim se bohužel nevyhnete nikde). Pláž na jihu nijak neoslovila, chodili jsme na tu severní. Pláž, sluníčko i moře jsme si moc užili.

Jiří P., 29.12.2019, Dátum pobytu: 30.6. - 7.7.2019
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Prímorsko, Hotel: Mirage

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)