Recenzie hotelov
Balčik - Bulharsko

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 8,4 Dovolená v oblasti Balčik v Bulharsku byla naprosto úžasná. V souvislosti s opatřeními ohledně epidemie jsme si nebyli jisti zda letošní...

  • 8 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 8 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená v oblasti Balčik v Bulharsku byla naprosto úžasná. V souvislosti s opatřeními ohledně epidemie jsme si nebyli jisti zda letošní dovolenou zrušit či nikoliv. Nakonec jsme dovolenou nezrušili a odcestovali navzdory Covidu a dovolenou si náramně užili. Hotel doporučuji. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel čistý, voňavý, pokoje menší s výhledem na moře. Na pokoji je lednice fén na vlasy, televize. Vhodný pro rodiny s dětmi a klienty, kteří si chtějí opravdu odpočinout, strávit dovolenou v klidu a nevyhledávají turistický ruch. Velká postel na které se člověk opravdu pohodlně vyspí. Denně probíhal úklid, výměna ručníků, byl doplněný toaletní papír. Jedenkrát během pobytu bylo vyměněno ložní prádlo. Bary na pláži byly dva. V jednom se podávalo jídlo a zmrzlina v provozu byl od 10 do 17 hodin. A druhý bar, kde se podávaly drinky a pití byl otevřený od 10 do 23 hodin. Obsluha v baru perfektní. Kousek od hotelu jsou dva obchody. Navštívili jsme také asi 10 Km vzdálené přístavní městečko Balčik, cestu jsme absolvovali taxíkem.

Strava
Strava výborná, rozmanitá. Denně ovoce, zákusky, saláty , vše čerstvé. Všeho bylo dost....Až moc :-D Jídlo jsme nemohli nabírat sami, bylo za plexisklem, ale velice ochotný a milý personál nám nandal na co jsme si ukázali. Denně něco nového. Při takovém výběru se nestalo, že bychom museli jíst denně stejné jídlo. Pokud něco došlo, bylo to ihned doplněno. Stoly čistě prostřené, vše vydesinfikováno.

Služby hotela
Využili jsme bezplatné zapůjčení plážových osušek v recepci hotelu a lehátek a slunečníků na pláži. V hotelu je také bankomat.

Pláž
2 menší písečné pláže přímo u moře, vstup pozvolný, lehátka a slunečníky zdarma. V případě, že byly obsazena všechna lehátka stačilo říct plavčíkovi a ten lehátka obstaral. Další větší pláž nad barem...vše v okruhu několika metrů. Jsou zde také 2 bazény. Moře čisté. Přístup do moře přímo z pláží nebo kdo chtěl dovádět ve vlnách mohl využít přístup po schůdkách, kde byly trochu kameny. Koupání jsme zvládli i bez bot do vody.

Lucie J., 26.10.2020, Dátum pobytu: 17.7. - 24.7.2020
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Balčik, Hotel: Royal Garden

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 8 Mimo odletu z Prahy v noci, špatné spojení v této době s letištěm a špatné informovanosti ze stany cestovní kanceláře, to proběhlo v...

  • 8 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 8 Okolie
  • 7 Cena

Celkové zhrnutie
Mimo odletu z Prahy v noci, špatné spojení v této době s letištěm a špatné informovanosti ze stany cestovní kanceláře, to proběhlo v pořádku. Při odletu z Varny byl let kvůli mlze o 2 hodiny odložen, tím pádem jsem nevěděla jestli stihneme vlak z Prahy do Brna, tak jsem pro jistotu musela zajistit odvoz synem, který jel z Brna autem pro nás. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Odpovídalo cenové relaci, pouze mi vadíjo, že pro pitnou vodu jsem si musela chodit do jiné budovy.

Strava
S jídlem spokolenost.

Služby hotela
Spokojenost

Pláž
Spokojenost

Eva Kokoliová, 04.09.2020, Dátum pobytu: 25.8. - 1.9.2020
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Balčik, Hotel: Royal Garden

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 4,8 celkový dojem dobrý

  • 5,5 Ubytovanie
  • 3 Strava
  • 6 Okolie
  • 4 Cena

Celkové zhrnutie
celkový dojem dobrý Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
V době Covitu -19 nebyl zcela jistě zaplněn hotel na 100%, pak nevím proč jsme po příjezdu museli všichni čekat, tři hodiny než se nám uvolní pokoje,

Strava
strava nebyla v pořádku, jídlo bylo převážně studené, maso tuhé, nebyl příliš velký výběr. Nehledě na to, že když nám byla vydávána strava porce byly malé, člověk nabýval dojmu, že bere zaměstnancům.......

Služby hotela
hotel byl zařízen pěkně, jen mi vadilo, že sklenice, které jsme měli k užívání nebyly za celý týden umyty a jeden den nám pokoj nebyl uklizen vůbec

Petra Baslíková, 31.08.2020, Dátum pobytu: 18.8. - 25.8.2020
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Balčik, Hotel: Royal Garden

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,4 Jeden z nejlepších hotelů v Bulharsku co jsme byli. A to jsme náročnější a častí cestovatelé

  • 9,5 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Jeden z nejlepších hotelů v Bulharsku co jsme byli.

A to jsme náročnější a častí cestovatelé Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Každý pokoj prostorný s výhledem na moře. Balkonem, lednicí, trezorem, kuchyňskou linkou s vařičem, nádobím aj.

Strava
Velký výběr z kuřecího, hovězího, vepřového, skopového, ryb i mořských plodů.

Salátů, příloh, zeleniny, ovoce a zákusků.

Studené kuchyně, sýry, šunky, salámy...

Služby hotela
Celkem 9 bazénů s toho 2 s tobogány a 2 panoramatické

Dětské hřiště i klub

Pláž
Vlastní soukromá pláž s lehátky a slunečníky i plážovými osuškami v rámci Allinclusive

Jan Jančar, 30.08.2020, Dátum pobytu: 25.8. - 1.9.2020
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Balčik, Hotel: White Lagoon

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

2 fotografie

Celkom: 6,2 Krásné městečko, výborná poloha hotelu, skvělé služby delegáta, pohodová dovolená

  • 5 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 8 Okolie
  • 5 Cena

Celkové zhrnutie
Krásné městečko, výborná poloha hotelu, skvělé služby delegáta, pohodová dovolená Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Vybavení pokoje hezké, koupelna odpovídala spíše nějakému veřejnému zařízení, úklid se konal pouze v prvních třech dnech.

Foto ještě nemám stažené v počítači.

Strava
Snídaně byly bezvadné - na terase s výhledem na přístav, výběr a kvalita jídla velmi dobrá. Měla jsem v ceně zájezdu pouze snídaně.

Stravování a nákupy mimo hotel - hezké a čisté markety, plážový bar měl také širokou nabídku včetně výborné kávy

a na stánku s rychlým občerstvením bylo jídlo (pizza, bagety, atd.) výborné. Ceny někdy nižší než u nás.

A nakonec zmrzlina - výborná.

Služby hotela
Služby v hotelu nic moc, personál budil dojem, že tam je z donucení. Úklid byl v mém případě docela slabý.

Ale já jsem vcelku nic nepotřebovala, jen pronajmout trezor a poslední den vzbudit.

A hlavně jsem neměla chuť nějaké nedostatky řešit.

Pláž
Pláže byly veřejné, ale čisté. Vstup do moře pozvolný, voda bezvadná. V mém věku ideální!

Na plážích bylo hodně turistů, hlavně z Rumunska. Takže hodně dětí. Ale lidé se k sobě chovali ohleduplně.

A hlavně - jezdím sama, takže musím nechávat věci včetně peněženky bez dohledu.

Ani v pokoji a ani na pláži se mi nic neztratilo.

Na pláži velice dobře fungovali plavčíci.

Růžena Černohubová, 14.08.2020, Dátum pobytu: 2.8. - 9.8.2020
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Balčik, Hotel: Lotos

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,2 Dovolená krásná,hotel super,moře také,krásně čisté,co jsme postrádali bylo celkové kulturní vyžití,ale to je naše chyba,zvolili jsme...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 6 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená krásná,hotel super,moře také,krásně čisté,co jsme postrádali bylo celkové kulturní vyžití,ale to je naše chyba,zvolili jsme resort pro starší lidi nebo rodinu s malými dětmi,na nás moc poklidné místo,přesto nádherné,děkujeme Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování super,pokoj krásně čistý a uklizený,příjemný výhled na moře

Strava
strava super,nejvíce nás oslovilo jídlo,výborně připravené co se chuti i designu týče,opravdu jsme neměli výhrad,široký výběr prostě na jedničku s hvězdičkou

Služby hotela
služby hotelu také bez chyby,děkujeme

Pláž
Dostupnost na pláž z více míst,není co kritizovat,vše jsme tam nalezli přesně podle nabídky od Ck Invia,doufáme v další spolupráci s vámi a opět velmi děkujeme

Miloslava Jandošová, 13.08.2020, Dátum pobytu: 10.7. - 17.7.2020
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Balčik, Hotel: Royal Garden

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,2 Spokojenost

  • 9 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 8 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Spokojenost Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Skvělé ubytovani

Strava
Velice chutná a každý si musí přijít na sve

Služby hotela
Dobry

Pláž
Čistá

Blanka Tolnayová, 10.08.2020, Dátum pobytu: 31.7. - 7.8.2020
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Balčik, Hotel: Royal Garden

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,2 Hotel na velmi dobré úrovni, některé pokoje jsou menší a před oknem umístěny palandy, což brání ve výhledu. Největší problém je, že hotel...

  • 8 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Hotel na velmi dobré úrovni, některé pokoje jsou menší a před oknem umístěny palandy, což brání ve výhledu. Největší problém je, že hotel je umístěn mimo město a vesnici, není vůbec kam jít, neexistuje ani malá procházka. Pokud se chce člověk někam dostat, musí využít pouze taxi, což je velmi drahé. Druhým obrovským problémem byla delegátka, která neřekla vůbec nic, o ničem neinformovala, musel člověk se neustále někde ptát. Nevěděla o Bulharsku nic, neměla ani zájem o komunikaci, nedovedla nic zařídit, v podstatě kdyby tam nebyla, služby by byly stejné.

Všechno ostatní perfektní, bulharský personál neuvěřitelně vstřícný a milý, perfektně umístěna restaurace s výhledem na moře, stále se uklízí, jídlo vynikající, pláž v bezprostřední blízkosti, čistá, hezká, koupání velmi dobré. Celkově hodnotíme jako velmi vydařené. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování velmi dobré.

Strava
Strava byla naprosto dokonalá, všeho dost, včetně ryb.

Služby hotela
Služby hotelu byly dobré, problém byl, že do nejbližšího města Balčiku si člověk musel vzít taxi a celková cena za obě cesty byla téměř 700,- Kč, což je za 10 km nesmírně drahé a člověk tam nemohl jet víckrát. Do okolí nebylo kam jít, takže to byl vyslovený nedostatek. Nebyla to ani vesnice, bylo tam jen pár rezortů.

Pláž
Dostupnost výborná, pláže krásné.

Jitka D., 29.07.2020, Dátum pobytu: 17.7. - 24.7.2020
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Balčik, Hotel: Royal Garden

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 3 Dovolená jako celek nás velmi zklamala. Cesta letadlem a následně autobusem proběhla v pořádku. Do hotelu jsme přijeli brzy ráno a podle...

  • 2 Ubytovanie
  • 6 Strava
  • 3 Okolie
  • 2 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená jako celek nás velmi zklamala. Cesta letadlem a následně autobusem proběhla v pořádku. Do hotelu jsme přijeli brzy ráno a podle pokynů jsme čekali na ubytování. Uvítala bych možnost odložit si na tuto dobu kufr na zabezpečené místo. Buď jsme je museli tahat s sebou, nebo je odložit jen tak vedle recepce. Lepší načasování celého příjezdu by také bylo žádoucí, čekací doba byla opravdu dlouhá.

Mrzelo mě, že poblíž hotelu nejezdil žádný linkový autobus, museli jsme pro veškeré cesty využít taxi. Z fakultativních výletů jsme si nevybrali, neodpovídaly našim představám. Používání bazénu bylo omezeno do 6 hodin večer. Tedy v době, kdy bych jej ráda využila, bylo používání zakázáno. Navíc byl poměrně malý, takže stačil tak akorát pro potřeby dětí. Ty jej bohatě využívaly i při jídle. Vzhledem k tomu, že byl umístěný uprostřed terasy, kde se podávalo jídlo, to chvilkami nebylo moc příjemné.

Připojení k internetu bylo velmi pomalé a nestabilní. Nebylo možné jej použít ani na základní úkony jako je čtení zpravodajství. Pokud zákazník počítá s tím, že přes internet sem tam vyřeší pracovní záležitosti, šeredně se zklame.

Shrnuto a podtrženo, hotel ani zdaleka neodpovídal standardům 4* hotelů. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj byl celkově dobře vybaven a uklizen. Postele nebyly při příjezdu povlečené, od 4* hotelu bych si dovolila toto očekávat. Nábytek na balkóně byl ve velmi špatném stavu. Výtah byl ve špatném stavu, poničené stěny, velmi pomalý.

Připojení k internetu bylo ve

Strava
Velmi kladně hodnotím stravování, výběr jídla byl velký, obsluha jej průběžně doplňovala. Není co vytknout, světlý bod celé dovolené.

Jako první nás velmi zklamal bar a snack bar na pláži. Ačkoli jídlo podávané v hotelu hodnotím veskrze kladně, jídlo dostupné ve snack baru bylo velmi nekvalitní a za celý pobyt se neobměnilo. Bar byl tragédie. Mladá obsluha se leckdy věnovala spíš sobě navzájem než hostům. Chápu, že v all inclusive je zahrnutý pouze tuzemský alkohol, ovšem ve 4* hotelu bych očekávala schopnost barmanů míchat drinky s větší invencí než panák s limonádou. Podle nálady občas obsluha přidala do drinku led nebo citron. Obsluha působila jako banda puberťáků, kteří se ráno rozhodli, že budou pracovat za barem. Neměli ponětí ani o základech práce za barem, které ovládá i obsluha v druhé cenové v Brně.

Služby hotela
Používání bazénu bylo omezeno do 6 hodin večer. Tedy v době, kdy bych jej ráda využila, bylo používání zakázáno. Navíc byl poměrně malý, takže stačil tak akorát pro potřeby dětí. Ty jej bohatě využívaly i při jídle. Vzhledem k tomu, že byl umístěný uprostřed terasy, kde se podávalo jídlo, to chvilkami nebylo moc příjemné.

Pláž
Poloha hotelu a blízkost pláže byla výborná, podle popisu.

Václav K., 12.01.2020, Dátum pobytu: 10.9. - 17.9.2019
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Balčik, Hotel: Royal Bay Apartments (Ikantalak)

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 7,4 Dovolená byla fajn, ale už bych sem nejela. Výhodou je, že hotel je skutečně stranou a není v obležení dalších resortů. Moře bylo čisté.

  • 8 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 7 Okolie
  • 7 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená byla fajn, ale už bych sem nejela. Výhodou je, že hotel je skutečně stranou a není v obležení dalších resortů. Moře bylo čisté. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj byl relativně malý, ale stačilo to, s výhledem na moře. Bylo poznat, že je nově zařízený, postel byla velmi pohodlná a široká.

Strava
Po několika dnech jsme měli trochu problém si vybrat, neboť se neustále opakovalo mleté maso na několik způsobů. Nevýhodou hotelu je, že restaurace je tvořena terasou, na níž je uprostřed bazén. Občas se proto stávalo, že voda z bazénu vám šplíchla až do jídla. Dalším problémem je, že oficiálně je restaurace na večeře otevřená od 18:30. Když jsme se dostavili v daný čas, nebylo kam si sednout a bylo skutečně velmi nepříjemné obcházet kolem a ptát se, zda je volno u větších stolů. Navíc se lidé mezi sebou předbíhali, jakmile spatřili uvolněný stůl. Nepomohlo ani přijí mnohem později - až na 20:00, protože to už pro změnu zavírali gril, i když restaurace měla mít otevřeno až do 21:00. Náhodou jsme po pár dnech zjistili, že se veřečeře podávají již od 18:00, to už bylo možn se v klidu posadit k volnému stolu. V jiných zemích bývá zvykem, že vás do restaurace pouští postupně, jakmile se uvolní stůl, což je dle mého názoru mnohem lepší.

Služby hotela
Paní uklizečka chodila uklízet relativně pravidleně, ač jednou vůbec nepřišla a neměli jsme proto toaletní papír.

Pláž
Jedna písčitá pláž s pozvolným vstupem, kde byly převážně děti a kde řvala hudba z baru. Druhá větší kamenitá pláž se vstupem po schůdcích byla lepší, avšak je třeba počítat s velkými kameny. Dalo se zde dobře šnorchlovat. Na druhé pláži byl větší klid.

Jana P., 09.10.2019, Dátum pobytu: 13.8. - 20.8.2019
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Balčik, Hotel: Royal Garden

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)