Recenzie hotelov
Lozenec - Bulharsko

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 5,8 Nejsem zase až tak náročný uživatel, ale hvězdičky, které hotel má dle mého neodpovídají. Přístup některého z personálu překvapil v...

  • 5,5 Ubytovanie
  • 4 Strava
  • 8 Okolie
  • 6 Cena

Celkové zhrnutie
Nejsem zase až tak náročný uživatel, ale hvězdičky, které hotel má dle mého neodpovídají. Přístup některého z personálu překvapil v dobrém, ale i v opačném dojmu. Trochu jsem si připadal, že jsou zde někteří občané vítáni více, jak z ČR. Osobně se nemohu válet celý den na pláži, to nevydržím. Hotel je asi pět minut od náměstí, potom pár uliček, kde jsou různé stánky a krámky, ale dále jít nemá smysl. Takže malinkatá oblast. Cestování od letiště minibusem, řidič asi chvátal, náš hotel byl nejdále, duše byla řádně vytřesena. Bazén u hotelu, dobrý, bohužel zase jsme u lidí, ráno rychle zabrat svým ručníkem lehátka i když tam celé dopoledne nejsem. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj, vlastně apartmán už něco pamatuje. Ale jak jsem psal, zase nejsem tak náročný. Klimatizace fungovala, skříň na věci už méně. Nejvíce byl šok, sprcha jen tak přidělaná na zdi v koupelně s wc, voda při sprchování všude a jen člověk potřeboval ploutve.

Strava
Strava byl asi největší problém. Osobně jsem se těšil na spoustu ryb atd. Byla jen makrela, s kečupem, se zeleninou apod. Vepřové z konzerv, to prostě člověk pozná i kdyby neměl chuťové buňky. Stále dokola se opakující se jídlo. Rýže s kukuřicí, rýže s hráškem, hranolky a omáčka s masem malinko obměna, jinak stejné.

Šopský salát byl vynikající a jeho druhá odnož (to samé ze zeleniny + nakrájený nebo nastrouhaný salám a tvrdý sýr) bylo moje hlavní jídlo. Ovoce dobrý. Dortíky a hlavní jídlo - olej a mastnota vyhrává.

Pivo, limo (pepsi, sprite a voda-jako kdyby nic jiného nebylo) a potom nějaká kořalka a někdy tonik, neustálé malinkaté plastové kelímky, káva také do kelímku. Když jsem dostal sklo, byl jsem jako v jiném světě.

Služby hotela
Ručníky, prostěradla atd., měněno, o pokoj taky postaráno.

Pláž
Od hotelu pláž kousek, opravdu krásná, klidná nenáročná procházka. Možnost přístupu z ulice, nebo po kovových schodech, nutno někde by chtělo opravit. Bohužel lidi jsou lidi, fajgl vedle sebe, občas plastové tašky, kelímky. Jinak já byl spokojený. Při naší návštěvě stále vyvěšena červená vlajka, zelená a žlutá, takže plavání bylo velice omezené. Plavčík do 18 hodin a opravdu vyháněl lidi a pískal. Asi ví proč, tak jsem poslouchal také.Voda dle vln čistá, někdy s přínosem hodně řas a bordelu od lidí-prasat (plastové sáčky, plechovky).

Martin Wagner, 10.10.2019, Dátum pobytu: 12.8. - 19.8.2019
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Lozenec, Hotel: Lozenec Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

11 fotografií

Celkom: 7,6 Celkově jsem byl s dovolenou spokojen.

  • 8 Ubytovanie
  • 5 Strava
  • 9 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Celkově jsem byl s dovolenou spokojen. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování bylo na standartní úrovni, penzion, pokoj i příslušenství pěkné a čisté. Úklid pokoje byl prováděn pravidelně a kvalitně. Výhrady mám ale k jeho četnosti. Několikrát jsem úklid odmítl, přesto paní "domácí" přes můj nesouhlas i umístění označení, jej službě nařídila. Dále jsem nebyl spokojen s využíváním společné zahradní kuchyňky. Téměř denně ji paní domácí využívala k vlastním potřebám (vaření oběda, ohřívání jídel a dokonce i zavařování) což komplikovalo používání kuchyňky hostům. Dále byl tento prostor paní "domácí" hojně využíván k soukromým návštěvám, což se mi nejevilo jako vhodné. Doposud jsem se v žádném penzionu s tímto nesetkal a proto už tento penzion nenavštívím a nikomu nedoporučím.

Strava
Ubytování jsem měl bez stravy ale v místě byla spousta restaurací a zařízení, kde strava byla na dobré úrovni a cenově dostupná.

Služby hotela
Hotelové ubytování jsem nevyužíval.

Pláž
Pláže byly, jak uváděla cestovní kancelář, v přijatelných vzdálenostech cca od 300 metrů a dále. Byly na dobré úrovni včetně služeb a pravidelně uklízeny. Čistota moře rovněž dobrá.

Miloš Horák, 18.09.2019, Dátum pobytu: 4.9. - 14.9.2019
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Lozenec, Hotel: Penzion Reni

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

Celkom: 9,6 velmi pěkné

  • 10 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
velmi pěkné Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
prostorné a velmi čisté apartmány

Pláž
blízko pláže

Ivana N., 09.09.2019, Dátum pobytu: 23.8. - 3.9.2019
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Lozenec, Hotel: Apartmán Dion

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 8 velká spokojenost

  • 7,5 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 7 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
velká spokojenost Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Bez připomínek k majiteli penzionu. Nepříjemné situace si dělají ubytovaní sousedé svým hlučným chováním.

Strava
Lozenec je destinace pro bulharské dovolenkáře, což nám vyhovovalo, protože tomu byly přizpůsobené restaurace s typickými jídly a dobré kvalitě a ceně.

Služby hotela
Ubytování čisté, pokoj vybavený chladničkou a součástí penzionu byl venkovní bazén s čistou vodou a lehátky.

Pláž
Byla v pořádku, písčitá, moře čisté s častějšími vlnami. Spokojenost s množstvím lidí, protože Lozenec je malá vesnice bez velkých hotelů a rezortů.

Martin K., 05.09.2019, Dátum pobytu: 21.8. - 28.8.2019
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Lozenec, Hotel: Penzion Rosen

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 8,2 Městečko Lozenec naprosto super není co vytknout.Vhodné pro všechny věkové kategorie.

  • 5,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Městečko Lozenec naprosto super není co vytknout.Vhodné pro všechny věkové kategorie. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Penzion se nachází v klidné části městečka.Vybavení super až na přistýlku která ovšem nebyla přistýlka ale rozkládací křeslo,což pro dítě na přespání 7 nocí nebylo úplně pohodlné a "zdravé".Pokoje uklizené a čisté ovšem celkový dojem z tohoto penzionu nám zkazil pan domácí.Nejen že mu vadí děti které si hrajou v bazénu,ale i to že dospělí sedí na balkoně ve večerních hodinách a v klidu si povídají u sklenky vína.Bazén a pergola u bazénu se nesmí používat v době "odpoledního" klidu (od 14:00-16:00) a to i když jen v pergole sedíte a povídate si.Pan domácí je bohužel zakomplexovaný starší pán kterému vadí snad naprosto vše.

Strava
Jsou zde i české restaurace u kterých se dobře najíte.Hodně muziky za málo peněz.Velký výběr jak z českých tak Bulharských jídel.

Služby hotela
Nebýt pana domácího super :-).

Pláž
Pláž krásná.Až na velké množství nedopadlku z cigaret,ale nic hrozného.

Petr, 02.09.2019, Dátum pobytu: 23.8. - 30.8.2019
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Lozenec, Hotel: Penzion Rosen

Bola táto recenzia užitočná? Áno (4) Nie (1)

Celkom: 9 Dovolená zcela splnila naše očekávání.

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 7 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená zcela splnila naše očekávání. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Prostorný pokoj, veškeré vybavení spolehlivě funkční (lednička, klimatizace, TV), udržování čistoty příkladné. Nelze nic vytknout.

Strava
Strava chutná, snídaňový bufet dostačující (snad jen kvalita kávy a nabídka čajů - pouze 1 bylinkový - by mohla být pro našince lepší). Večeře výborné.

Služby hotela
Naprostá spokojenost se službami i prostředím. Personál milý, ochotný a neskutečně pracovitý.

Pláž
Vzdálenost od hotelu na pláž 150 m, nikoliv 60, jak uvádí CK, což je i tak skvělé. 700 m dlouhá, široká a čistá písčitá pláž. Plavčíci (6 stanovišť) docela striktně vyžadují dodržování pravidel při vyvěšení žlutých či červených vlajek. Snad jen cena za lehátka a slunečníky poněkud vysoká, sada 2+1 těch nejjednodušších je 21,- leva (300,- Kč). Moře krásně čisté, při větších vlnách se vyskytují zvířené řasy v přijatelné míře.

Ladislav Menšík, 31.08.2019, Dátum pobytu: 14.8. - 24.8.2019
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Lozenec, Hotel: Ativa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (1)

Celkom: 3,6 Čekala jsem vyšší komfort.

  • 3 Ubytovanie
  • 5 Strava
  • 4 Okolie
  • 3 Cena

Celkové zhrnutie
Čekala jsem vyšší komfort. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoje byly samá pavučina, nikdo nepřišel celý týden nic uklidit. Pouze vysypat odpadkový koš a přinést toaletní papír. I když jsme se dole čistily, nezabránily jsme, aby se z něčeho nevysypal písek. Bylo ho tam jak v pískovně a nikoho to nezajímalo.

Strava
Strava se hodně opakovala a denní gril byl většinou připálený a každý den stejný.

Pláž
Na pláži byl samý nedopalek od cigaret. Jelikož byly pořád velké vlny, na pláži byly řasy a rozdrcené mušle, jako střepy.

Renata Jiříková, 30.08.2019, Dátum pobytu: 20.8. - 27.8.2019
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Lozenec, Hotel: Lozenec Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 8,8 Letovisko Lozenec je menší destinace na samém jihu Bulharska. Pokud chcete klidnou dovolenou bez nočního kraválu a bez mraků turistů, pak...

  • 9 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 7 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Letovisko Lozenec je menší destinace na samém jihu Bulharska. Pokud chcete klidnou dovolenou bez nočního kraválu a bez mraků turistů, pak jste tu správně. Diskotéky totiž v Lozenci neexistují, pouze mnoho stylových barů a restaurací a marketů, které však do půlnoci zavírají. O nákupní možnosti a suvenýry se vám postarají různé stánky, kterých ale není mnoho. Pokud si chcete opravdu dobře nakoupit třeba oblečení, pak doporučuji zajet si buď do Kitenu, nebo ještě lépe do 10 km vzdáleného Primorska. Malé mikrobusy vás tam odvezou každou hodinu z autobusové stanice za 4 leva.

Bulharsko letos trochu podražilo vzhledem k tomu, že spousta lidí se bojí jezdit do rizikovějších destinací, tak toho Bulhaři využili. Přesto je zde stejně levně, jako u nás a stále lze v Bulharsku najít destinace s výrazně menším počtem turistů, jak jinde.

Kdo nechce úplně válecí dovču na pláži, může si za cca 30€ na den (+ vratná kauce) půjčit auto a objevovat okolí, nebo využít místní dopravu, či poměrně levné taxi. V čem ale Bulharsko zřejmě nikdy nezklame, jsou nádherné, čisté písčité pláže a moře které má z 95% pobytu, skutečně velké vlny. O stravování se vám postará spousta stylových restaurací a bister s pestrou nabídkou místních jídel. Většina jideláků je i v češtině. Jelikož Bulhaři taky dodržují siestu od 14 do 18 h., tak ten správný nightlife začíná až večer. Drinky jsou poctivé a levné. Pohostinnost a poctivost by mohla nám Čechům jít příkladem. Nikdy se nám nestalo, že by nás někde natáhli. Když necháváte dýško, nikdy ho nedávejte obsluze do ruky při placení. Nechejte ho prostě na stole při odchodu. Co se týče výměny peněz, směnárny mají kurzy také k české koruně 1 Leva = 13.1,-Kč. Trochu lepší a jednodušší, je vybrat si přímo v bankomatech. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování jsme měli v soukromé vile s pěkným bazénem, vzdálené cca 800 m od pláží. Prostorný apartmán s vlastní koupelnou, wc, LED televizí a velkým balkonem byl příjemný. 3x týdně byl uklizen a 1x vyměněny ručníky. V noci naprostý klid.

Strava
Stravu jsme si řešili individuálně a byla to podle mě nejlepší volba. Nemusíte tak spoléhat na to, co vám nabídne polopenze, nebo ALL INCLUSIVE v ubytování. Možnost vyzkoušet velké množství restaurací v okolí je totiž k nezaplacení.

Služby hotela
viz výše...

Pláž
V Lozenci se nachází velká, čistá, písčitá pláž s pozvolným přístupem do moře. Konce pláže ohraničují malé útesy. Využít můžete také pár menších pláží a zálivů v okolí. Všechny jsou zdarma a i v sezoně zde není hlava na hlavě. Hlavní pláž disponuje množstvím barů a restaurací, které však do 22 hodin zavírají. O to rušněji je tam ale přes den. Každý bar má vlastní hudební produkci, která celkově dokresluje plážovou atmosféru. Úžasné je si zajít na pláž v noci, kdy tam nikdo není. Slunečníky a lehátka jsou přes den za poplatek 6 leva na os/den. V tomto případě doporučuji zakoupit si středně velký slunečník v některém ze stánků a máte vystaráno na celou dobu. Cena 10 leva. My jsme se nechtěli se slunečníkem tahat zpět domů, tak jsme ho pak věnovali nově příchozím hostům ve vedlejším pokoji.

Jiří Kotlan, 27.08.2019, Dátum pobytu: 31.7. - 7.8.2019
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Lozenec, Hotel: Penzion Rosen

Bola táto recenzia užitočná? Áno (8) Nie (0)

Pláž 11 fotografií

Celkom: 7 Líbilo se mi, byl jsem spokojen.

  • 7 Ubytovanie
  • 6 Strava
  • 7 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Líbilo se mi, byl jsem spokojen. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj byl velikostí dostačující, přistýlka s vystouplým prknem, proleželá, řekl bych na vyhození. Každý den uklizeno, uklízečky příjemné a svědomité.Hotel hezký, v zeleni, obsluha příjemná.

Strava
Trochu bulharská, moc sýra s paprikami. Jinak zdravá v dostačujícím množství. Žádný větší problém až na opakující se stále stejná jídla.

Služby hotela
Bar fungoval, WiFi a klima také, spokojenost.

Pláž
Pěkná, byli jsme i na okolních plážích i v jiných městečkách. Řekl bych že v Lozenci pláž jedna z nejhezčích.

Jaroslav Macoun, 27.08.2019, Dátum pobytu: 14.8. - 24.8.2019
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Lozenec, Hotel: Ativa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)