Recenzie hotelov
Obzor - Bulharsko

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 6,2 Obzor je krásné místo, výrazně mi spravilo názor na Bulharsko. Je tam spousta zeleně, krásná dlouhá pláž. Personál v hotelu je vstřícný a...

  • 5,5 Ubytovanie
  • 5 Strava
  • 7 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Obzor je krásné místo, výrazně mi spravilo názor na Bulharsko. Je tam spousta zeleně, krásná dlouhá pláž. Personál v hotelu je vstřícný a milý, úroveň hotelu byla průměrná, ale vzhledem k tomu, že jsme jeli na lastminute s výraznou slevou, nevadilo nám to. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel je příjemný, průměrně vybavený starším nábytkem. Nečekejte nic extra, ale na druhou chybu nic zásadního nechybělo. Co bych vytkla byla plíseň v koupelně, díry mezi spárami dlaždiček zalepená papírovou páskou a smrad odpadu v koupelně.

Strava
Využili jsme jen snídaně, které byly každý den stejné a ne příliš velkorysé (sýr, šunka, džem - vše ve velmi nízké kvalitě, ale přežít se dalo). Nabídka k obědu je vždy uvařená na ukázku, člověk si může jídlo prohlédnout a objednat. Jsme asi trošku náročnější, proto jsme jídlo v hotelu nikdy neochutnali, ale v okolí je spoustu restaurací, kde se skvěle najíte za stejné ceny, jako byste platili v ČR.

Služby hotela
Vstřícný personál, ochotný a pracovitý.

Pláž
Pláž je zhruba 5 minut chůze od hotelu, některé části jsou soukromé a patří k hotelům a restauracím na pláži. Vstup do vody je postupný, často jsme narazili na celkem vysoké vlny (nedoporučovali bychom pro neplavce).

Nela V., 26.10.2019, Dátum pobytu: 9.8. - 16.8.2019
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Obzor, Hotel: Black Sea

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 8,6 Dovolená v tomto Penzionu je velmi lákavá v porovnání cena - štábní kultura. Majitel penzionu a jeho personál jsou perfektní a skvělí...

  • 8 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená v tomto Penzionu je velmi lákavá v porovnání cena - štábní kultura. Majitel penzionu a jeho personál jsou perfektní a skvělí lidé s kladným přístupem. Veškeré požadavky, které jsme měli na majitele (např. parkování zapůjčeného vozidla) byli ihned kladně vyřešeny. Personál se stará o své hosty s úsměvem a pohodou. Čistota pokojů, okolí bazénu, restaurace je skvělá. Jinak celkově doporučuji, dovolená byla krásná. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj jsme měli každý den vyluxován, vytřena terasa, vyčištěn včetně koupelny, doplněny drobnosti do koupelny. Velká spokojenost.

Strava
Co se týče stravy, tak ta by stála za vylepšení - snídaně je třeba naprosto připravovat jinak (např. méně uzenin, naopak více ovoce a pestrost zeleniny), pokud jíte po dobu 10 - 12 dní stejnou snídani, tak to opravdu dobré není. Co se týče celkově kuchyně - poskytují rozmanitý výběr, ale na kuchaře je třeba dohlédnout (nerozumí si s kořením, nesolí skoro nic /taková připravená ryba bez soli nic moc/, mnoho oleje v jídle). Celkově strava v Bulharsku je skvělá a rozmanitá.

Služby hotela
Služby super.

Pláž
Pláže krásné, písčité, možnost občerstvení v okolí pláží či přímo na pláži, relativně čisté (a to je konec sezóny). S takovým kamenitým a betonovým pobřežím jako je v Chorvatsku neporovnatelné a o lidech ani nemluvím - Bulhaři jsou k nám velice milí.

Světlana Golcová, 30.09.2019, Dátum pobytu: 30.8. - 10.9.2019
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Obzor, Hotel: Penzion Barba

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

pláže okolí města Obzor 2019, Bulharsko 2 fotografie

Celkom: 10 Nádherná dovolená

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Nádherná dovolená Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Krásný moderní hotel, velký pokoj, ubytování velmi kvalitní

Strava
Vynikající, obrovský výběr

Služby hotela
Luxusní hotel, neskutečná čistota. Výhrady k práci delegáta, nebyl k zastižení, na recepci nebylo ani v den odjezdu uvedeno, kde a v kolik nás vyzvedne vozidlo pro převoz na letiště a museli jsme to zjišťovat přes CK v ČR.

Pláž
Krásná, lehátka a ručníky k dispozici (za kauci), velmi čisto, bohužel občas větrno a velké vlny, které znemožňovaly koupání v moři.

Markéta Řehová, 16.09.2019, Dátum pobytu: 5.9. - 12.9.2019
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Obzor, Hotel: Sol Luna Bay Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 9,6 Dovolenka bola super,blízko pláž,obchody snáď na malé nedostatky,ale to žiadna cestovka nevie ovplyvniť(že fúka vietor a sú veľké vlny)by...

  • 9 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolenka bola super,blízko pláž,obchody snáď na malé nedostatky,ale to žiadna cestovka nevie ovplyvniť(že fúka vietor a sú veľké vlny)by som povedal že bolo "Top" Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Izba bola pekná balkón z výhľadom na more. Upravovali každý deň,pre nas by stačilo každý druhy,výťah na terasu no skrátka paráda.

Strava
Strava bola miestna,možno niekomu nevyhovovala,ale mi mame radí zelenimu a syr tak že mi sme si prišli na svoje. Samozrejme jedli sme aj ostatné jedla čo boli v ponuke. Nepáčilo sa nám ako niektorí hostia plytvali jedlom. Keď že mi sme už ráz v Obzore boli,tak už sme sa vedeli pohybovať a samozrejme že sme ochutnali niektoré jedla aj na ulici.

Služby hotela
Personál bol mýli uslužny jak v hoteli tak v bare. Spokojnosť vysoká.

Pláž
Pláž bola blízko hotela. Ľudí bolo menej ako v sezóne. Bolí k dispozícii lehatka. Čistota pláži, ako v Bulharsku. Na to že tukal vietor a boli vlny voda bolia tepla a čistá.

Vladimír Paluš, 16.09.2019, Dátum pobytu: 4.9. - 11.9.2019
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Obzor, Hotel: Paraiso Beach

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 8,6 Hotel na okraji malého mestečka (Obzor) asi hodinku a pol z letiska v Burgase, s dlhou plážou bezprostredne pred hotelom. Vhodný na...

  • 8,5 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 9 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Hotel na okraji malého mestečka (Obzor) asi hodinku a pol z letiska v Burgase, s dlhou plážou bezprostredne pred hotelom. Vhodný na cenovo výhodnú, tichšiu a/alebo rodinnú dovolenku s deťmi. Skromnejší all inclusive. Bez večerného programu pre dospelých (len pre deti). Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ocenili sme, že pri zaspávaní sa dal počúvať šum mora cez pootvorené okno alebo balkón opatrené sieťkou proti hmyzu. Máte k dispozícii apartmán, teda obývačko-kuchyňu s balkónom a samostatnú spálňu s manželskou posteľou. Kuchyňa je štandardne vybavená, takže vcelku pohodlne si môžete pripravovať stravu aj keď nemáte all inclusive. Máte k dispozícii klímu (vybratím vstupnej karty sa vám v celom byte vypne elektrika). 2 osoby dostanú na izbu 2 karty. Elektrické zásuvky sú rovnaké ako u nás.Telka má Markízu a slot na USB kľúč. Na izbe sa nachádza klasický rozkladací sušiak na prádlo. Nemali sme komáre ani iný hmyz. Kúpelňa už má čo-to odžité. S dodávkou teplej vody nebol problém.

Strava
All inclusive platí v deň odchodu aj po check oute (po 11:00). Pri neskorom check ine / príchode na hotel obdržíte balíček. Ak ste zvyknutí z iných rezortov v rámci all inclusive aj na tvrdý alkohol (nad rámec vína a piva) resp miešané drinky, môžete byť sklamaní. Taktiež nečakajte zmrzlinu. Na raňajky (dlhé 7-10:00) je k dispozícii aj hriankovač. Za poplatok 4levy za 2 dl si môžete spraviť aj čerstvý pomarančový fresh. Raňajky sú každý deň rovnaké, v zásade obsahujú všetky základné typy raňajok. Kapacita jedálne je menšia ako v iných rezortoch. Obsluha rýchla. Celý all inclusive je len na jednom mieste (blok D) všade inde sa platí, vrátane plážových barov. Personál nemal problém, keď sme si priebežne čapovali vodu do plastových pol litrových fliaš. Obedy sú čo do výberu skromnejšie. K dispozícii je aj vegetariánske jedlo. Celkovo dostatok zeleniny a ovocia. Jesť môžete aj na stoloch von s výhľadom na more. Jedlo si nakladáte sami, je podávané formou bufetu.

Služby hotela
Ocenili sme bezplatnú posilňovňu. Hotel neposkytuje bezplatne plážové uteráky. V hoteli je menší supermarket s možnosťou platiť kartou (kúsok vedľa supermarket otvorený až do 24:00). Hotelová zmenáreň mení aj CZK. Upratovanie izieb nebolo na dennej báze, nečakajte že vám každý deň zrovnajú posteľ či vymenia prádlo/uteráky. Keď si do izby nanosíte piesok, budete ho tam cítiť väčšinu vášho pobytu. Bezplatná a vcelku spoľahlivá wi-fi na izbe aj v areáli hotela.Hotel neposkytuje večerný program pre dospelých. Na recepcii rozumejú anglicky.

Pláž
Piesková pláž s pozvoľným vstupom do mora s plavčíkmi. Čistota dostatočná. Ocenia ju najmä ľudia, čo sa radi prechádzajú ( resp. behajú - aj za tmy) na rozhraní mora a pláže. Na prelome augusta a septembra more nebolo pokojné, pri brehu boli vlny. Pri veľkých vlnách vás plavčíci budú vyháňať z vody. Bez medúz. (Dalo sa naboso). S ponukou vodných športov/atrakcií. Pláž je bezprostredne pred hotelom.15m pred hotelom sú bezplatné bazénové lehátka a slnečníky. 40m pred hotelom sú plážové lehátka a slnečníky za poplatok (set 2 lehátka + slnečník = 24 leva / 12€ na deň). Časť pláže je voľná a môžete si tam bezplatne zapichnúť vlastný slnečník.

Stanislav Fořt, 09.09.2019, Dátum pobytu: 28.8. - 4.9.2019
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Obzor, Hotel: Obzor Beach Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 8,8 Boli sme veľmi spokojní, ubytovanie hneď na pláži, výhľad na more, pekne ihriská,čisté bazény, pláž pekná, more krásne čisté

  • 8,5 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Boli sme veľmi spokojní, ubytovanie hneď na pláži, výhľad na more, pekne ihriská,čisté bazény, pláž pekná, more krásne čisté Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytovanie pekne, čisté, každý deň chodili upratovačky upratať

Strava
Strava nám chutila, mali sme all inclusive čo bolo super, na výber viac jedál v podobe švédskych stolov.

Pláž
Pláž hneď pri ubytovaní, pláž čistá, veľmi dlhá a široká, krásny piesok, na plaži sú lehátka, more čisté, teplé.

Mikuláš S., 09.09.2019, Dátum pobytu: 28.8. - 4.9.2019
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Obzor, Hotel: Obzor Beach Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 10 Vyborna dovolenka

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Vyborna dovolenka Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Nad ocakavanie

Strava
Super,pestra,kvalitna

Služby hotela
Dobre

Pláž
Krasna

Monika Nováková, 09.09.2019, Dátum pobytu: 28.8. - 4.9.2019
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Obzor, Hotel: Obzor Beach Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 10 Super dovolená s dětmi... velký hotelový komplex, na vysoké úrovni. Bezpečno.

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Super dovolená s dětmi... velký hotelový komplex, na vysoké úrovni. Bezpečno. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Komfortní, velké pokoje, čistota a úklid každý den..

Strava
Bezvadná, obrovský výběr jídel po celý den, červené víno + celozrnné pečivo a sýry jako dezert po večeři byly jako droga :-), alkoholické i nealkoholické koktejly, zmrzka pro děti... opravdu bez chyby.

Služby hotela
Dětský bazén, dospělácký bazén, hotelový aquapark s tobogány v ceně (vše se dá absolvovat společně s dětmi, krom červené tuby, na tu pozor, je opravdu velmi rychlá, než pustíte děti, zkuste ji sami, každopádně můj 8letý syn ji zvládal), dostatek lehátek na pláži i u bazénů (obsadit si ručníkem lehátka již ráno však neuškodí :-) ) Animátoři se činí, pracují po celý den od rána až do večera, jsou příjemní, spousta aktivit pro děti i dospělé, každý večer program... Večer doporučuji JazzClub, je tam kupodivu málo lidí, až romantické soukromí, krásný výhled na moře, hudba není úplně jazzová, takže v občasné laserové show se tam vyblázní na prázdném parketu i děti, a alko nealko nápoje v ceně i zde :-)

Hotelový minibus do městečka za 2leva osoba, každou hodinu tam i zpátky po celý den, bezproblémový výlet... :-)

Pláž
Krásná, uklizená, píseček a samozřejmě vlny.. občas červená vlajka, ale do vody i přes červenou vlajku lze, ovšem bez nafukovacích kruhů, lehátek, dětských křidélek apod... Ve vlnách se dá s dětmi krásně blbnout, ale je to fuška... :-)

Petr, 08.09.2019, Dátum pobytu: 17.8. - 24.8.2019
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Obzor, Hotel: Sol Luna Bay Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (4) Nie (0)