Recenzie hotelov
Prímorsko - Bulharsko

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 10 Pohodová klidná dovolená,rodinný penzion kde si po dvou dnech připadáte jako doma

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Pohodová klidná dovolená,rodinný penzion kde si po dvou dnech připadáte jako doma Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Starší vybavení,koupelna příšerná,po osprchování potopa,sem tam plíseň,ale ten týden to člověk přežije.Perfektní bazén

Strava
Bez stravy,v okolí spousta restaurací s meníčkem za hubičku

Služby hotela
Každodenní úklid a vynesení odpadků,wifi zdarma na pokoji i u bazénu

Pláž
Pláž kousek,začátek u skal je dost špinavý,ale stačí popojít cca o 200 metrů dál

Anonym, 12.11.2019, Dátum pobytu: 16.6. - 23.6.2019
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Prímorsko, Hotel: Margarita

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 8,2 Velmi příjemná a ochotná recepční slovenské národnosti.

  • 10 Ubytovanie
  • 6 Strava
  • 7 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Velmi příjemná a ochotná recepční slovenské národnosti. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Klasika, klimatizace, denní úklid, vše OK.

Strava
V hotelu pouze snídaně, opakující se, průměr.

Služby hotela
Bazén na střese-super, výhled po okolí a na moře.

Pláž
Jižní, nejbližší cca 300m-hodně lidí, vzdálenější k Perla beach cca 1.500m, místo OK, ale rok co rok se plní více lidmi a ztrácí soukromí, vybudován novy bar, hlasitá hudba, dobrá výbava, lehátka,4 lůžka, palmy, ale za všechno platit.

Miloš H., 30.10.2019, Dátum pobytu: 10.8. - 21.8.2019
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Prímorsko, Hotel: Level

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 7,4 Dovolená se nám líbila.Jezdíme do Bulharska už několik roků takže víme co můžeme očekávat. V Primorsku jsme byli poprvé a už se nám zdá...

  • 7 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 6 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená se nám líbila.Jezdíme do Bulharska už několik roků takže víme co můžeme očekávat. V Primorsku jsme byli poprvé a už se nám zdá hodně přelidněné hlavně Čechy. Penzion Ivajlo je postaven někde uprostřed letoviska, takže jsme to mněli trochu dál na obě pláže.Mně to nevadilo spíš manželovi ale jinak dobrý. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování v pořádku menší nedostatky sme řešili přímo s majitelem s kterým jsme se seznámili velice příjemný člověk. Škoda, že nemohl mít v provozu restauraci v penzionu ve večerních hodinách pouze na snídaně.

Strava
Manžel je Bulhar, takže jsme na bulharskou kuchyni zvyklí i já jsem si jí oblíbila.

Služby hotela
Celkový dojem výborný.

Pláž
Dostupnost na pláž severní na kterou sme chodily byla trošku náročnější, protože sme chodili přes duny, ale pláž i když přelidněná tak čistá

Zdenka Zapletalová, 20.10.2019, Dátum pobytu: 14.8. - 24.8.2019
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Prímorsko, Hotel: Ivajlo

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 5 Vzhledem k ceně je celkový dojem z dovolené celkem pozitivní.

  • 5 Ubytovanie
  • 6 Strava
  • 3 Okolie
  • 6 Cena

Celkové zhrnutie
Vzhledem k ceně je celkový dojem z dovolené celkem pozitivní. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
V podkrovní místnosti bez klimatizace s okny k západu bylo díky žaluziím a markíze překvapivě příjemně (možná i díky začátku září). Bohužel majitelé neznají vysavač, mop nebo alespoň vlhkou hadru, a tak na podlaze ležela viditelná vrstva prachu. Na druhou stranu to byl celkem "čistý" prach, a jinak byl pokoj čistý a uklizený. Lednička a varná konvice byly funkční, televizor moc ne a klidně ho mohli vynechat...

Strava
Strava (večeře) v restauraci penzionu byla dobrá a cenově přiměřená. CK ovšem slibovala ne úplně levné snídaně formou bufetu .Restaurantu, o němž jsme se ještě po cestě z letiště dozvěděli, že je již zavřený. Byli jsme odkázáni na restaurace v penzionech, kde ale o ničem nevěděli. Po nějakém přetahování se s CK jsme nakonec skončili v hotelu Žeravi, kde byly snídaně na slibované úrovni.

Služby hotela
O nějakých službách hotelu (penzionu) se nedá mluvit. Penzion neměl ani WIFI, ačkoliv je Internet v Bulharsku neskutečně levný. Problém vyřešila předplacená bulharská SIM karta od A1.

Pláž
Za celých 15 dní pobytu na pláži nezavlála jiná vlajka než červená, a aktivní plavčíci nechávali vlézt lidi do vody jen po pás. Stejné to bylo asi např. v Kitenu. Možná to bylo obdobím (začátek září), nevím. Ale i skákání ve vlnách byla zábava, určitě lepší než se utopit. Velké plus pláže byly slunečníky od CK zdarma. Jinak ale čistota pláže nic moc, vajgly kam se člověk podíval, a nějaké pravidelné čištění pláže se zjevně nekoná.

Vladimír K., 19.10.2019, Dátum pobytu: 1.10. - 15.10.2019
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Prímorsko, Hotel: Jalp

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,2 Jeli jsme poprvé k moři, do hotelu, prostě naše 1. dovolená v zahraničí. Doufala jsem, že v moři budu moct plavat, ale byly neustále...

  • 9,5 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Jeli jsme poprvé k moři, do hotelu, prostě naše 1. dovolená v zahraničí. Doufala jsem, že v moři budu moct plavat, ale byly neustále velké vlny, takže plavání bylo nemožné, pouze skákání na vlnách. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Byla to naše 1. dovolená, takže nemám pořádně s čím srovnávat. S hotelem jsme byly ale spokojené, pokoj naprosto odpovídal fotografiím. Jen v koupelně na stropě byla černá skvrna, asi plíseň. Obsluha recepce ochotná, milá. Postele pohodlné. V obou místnostech byla televize, ale česky mluvící se nám nepodařilo najít.

Strava
Vždy formou švédských stolů (vezmi si, na co máš chuť a kolik chceš). Výborné. Každá jsme si vybraly něco dobrého. Díky tomu jsme ochutnaly i jídla, která bych si jindy nedala. Výborné koláče, jen rýže nám moc nechutnala. Odpolední svačiny byly hůř organizované, stála tam neustále obrovská fronta.

Služby hotela
Denně uklizený pokoj, čisté ručníky, super.

Pláž
Na pláž jsme chodily většinou až večer, kdy tam nebyly lidi. Přes den tam bylo lidí tak akorát, ani prázdno, ani hlava na hlavě.

Pláž nebyla přímo u hotelu, museli jsme cca 5 min. chůze, což nebylo na škodu.

Dozvěděly jsme se, že v 2. polovině srpna jsou na moři velké vlny, takže není možno v něm plavat, pouze se koupat.

Anonym, 07.10.2019, Dátum pobytu: 21.8. - 28.8.2019
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Prímorsko, Hotel: Forest Beach

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 6,6 Hotel splnil mé očekávání v jednom. Krásné ubytování v klidné lokalitě. Bohužel strava v tomto hotelu je opravdu na nízké úrovni. Pláž...

  • 9 Ubytovanie
  • 4 Strava
  • 6 Okolie
  • 5 Cena

Celkové zhrnutie
Hotel splnil mé očekávání v jednom. Krásné ubytování v klidné lokalitě. Bohužel strava v tomto hotelu je opravdu na nízké úrovni. Pláž byla celkem OK, ale pokud jsou vlny, tak se tam stejně nedá koupat, jsou pěkně zrádné. Bohužel není na pláži sprcha, takže veškerý písek, co se na Vás nabalí si nesete na pokoj :-(.Toalety tam jsou TOI a někdy pěkně zapáchají, stojí přímo u přístupu k pláži. Bazén v areálu studený. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování je perfektní. My byli ve čtvrtém, posledním patře sektoru D. Výhled teda není až tak moc hezký, protože okolí není moc pročištěné od přerostlých tenkých dubů, ale pokoj je prostorný, my měli č. 405 D a dvě WC,obrovská sprcha,dvě plotýnky, rychlovarná konvice. Dvě postele, jeden větší gauč, balkon, kde je malý sušák na prádlo.Dvě TV, free wifi, která šlapala dost dobře.

Strava
Strava byla bohužel nejhorší, co jsem kdy jedla. Snídaně - vejce míchaná,volská oka, vařená (nebo spíš převařená), kousky párků ( ale k snídani nikde nebyla ani hořčice a ani kečup), pár druhů sýrů a salámů, jeden druh bílého jogurtu, palačinky, ovoce né moc hezké. Pečivo k snídani pořád ten samý bílý chléb nebo tmavý-drtinový. Nechápu, proč třeba nedali pečivo jako k obědu nebo k večeři, tam byly aspoň bulky a ciabatta. Obědy - dva druhy polévek, jedna vývar, druhá krémová - ochutnala jsem zeleninovou, ale byla bez chuti. Obědy opakující se a jak odjížděli postupně hosté, tak se nabídka zmenšovala a pak už byl výběr menší a menší. Ryby byly často, jednou velmi dobrá pražma, ale pak spíš vysušené makrely, garnely. Dělají to na železném platu a asi to mají hodně zprudka, takže někdy nahoře vysušené a uvnitř syrové. Jídlo zde opravdu nebylo nic moc. Jednou jsme šli do Primorska a tam jsme si dali na hlavní třídě super Kebab za 5 Leva a to byla opravdu dobrota. Dobře ochucené maso. Takže to jde,ale ve Forestu bohužel v září ne.

Služby hotela
recepční, některé příjemné, některé neochotné. Pozdravili jsme a oni otáčeli hlavu do strany a neřekli slovo.

Pláž
Pláž, tak za 3 -. Když jsou vlny, je červená vlajka, ale já to chápu, jsou velmi zrádné. My v tomto případě chodili přes kopec směrem do Kitenu na veřejnou pláž a tam byla vlajka žlutá, ale zase tam bylo víc plastu ve vodě :-( mé děti to strašně štvalo a vytahovali plasty a házely je do košů. Ke konci se počasí umoudřilo a poslední dva dny jsme měli zelenou vlajku a to bylo úplně bez vlnek, ale zase nás ve vodě kousali nějací vodní brouci. To už byla pláž krásně průhledná s mušličkama.Bohužel WC tam není, jsou tam tři TOI TOI a jsou dosti smradlavé. Sprcha také není.

Anonym, 01.10.2019, Dátum pobytu: 11.9. - 18.9.2019
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Prímorsko, Hotel: Forest Beach

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 5,4 dovolenka pri Čiernom mori je užasná, krasne more, prostredie, dobré reštaurácie s kvalitnými domacimi produktami ,ochotný a milý...

  • 4 Ubytovanie
  • 5 Strava
  • 8 Okolie
  • 6 Cena

Celkové zhrnutie
dovolenka pri Čiernom mori je užasná, krasne more, prostredie, dobré reštaurácie s kvalitnými domacimi produktami ,ochotný a milý personál, dobra a úsmevná obsluha, ozajstný oddych aj zábava v jedinečnom Primorsku. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
ubytovacie zariadenie Malina poskytuje normálny standard pre hosťa. Čo sa týka izby, mali sme studio, kde jedna izba bola perfektne vybavená, teda pre dvoch hostí studio fajn, pohodlie, ale ubytovanie pre dalsiu osobu nemám slov, aby host spal na dakej roztiahnutej pohovke ocalunenej bedni tvrdej na ktorej je natiahnutá plachta, bez matracu, no hrozné niečo, ako moze niekto takto hosťovi, ktorý si platí riadnu cenu za lozko, to mohli rovno plachtu dat na dlaždenú podlahu, neskutočné takáto neúcta k hosťovi hotela, už nikdy viac! Predsa každé ložko musí byť také, aby sa na nom dalo riadne vyspať, teda musí byť matrac!! Z tohto som bola velmi znechutená po 15-tich rokoch navštevovania Primorska. Teda ubytovanie - ložko jedno velké MÍNUS nehovoriac že studio je drahšie ako izba s prístelkou. Inak všetko ostatné vybavenie bolo OK.

Strava
Strava, čo sa týka raňajok, velmi slabá rozmanitosť aj kvalita produktov, zatial najhoršia s porovnaním v iných hoteloch

Služby hotela
Služby hotela v poriadku, akurát bielizeň by mohli častejšie meniť ako raz za 12 dní.

Pláž
pláže sú skvelé, krásne piesočné, môžete si vybrať aspoň z dvoch, na severnej je krajšia voda ale často tam byvajú vlny velké, na južnej je voda kludnejšia, pekne si môžete zaplávať, naozaj mora si v Primorsku užijete, pláže osadené skvelými barmi, kde sa môžete občerstviť nápojom či si zajesť, príjemne si posedieť s úžasne príjemnými luďmi

Viera K., 01.10.2019, Dátum pobytu: 23.8. - 3.9.2019
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Prímorsko, Hotel: Malina

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

3 fotografie

Celkom: 5,6 Vzhledem k tomu, jaké jsem si přečetla před odjezdem aktuální recenze, nevěděla jsem, co očekávat. To, co bylo opravdu kvalitní a s čím...

  • 7,5 Ubytovanie
  • 5 Strava
  • 4 Okolie
  • 4 Cena

Celkové zhrnutie
Vzhledem k tomu, jaké jsem si přečetla před odjezdem aktuální recenze, nevěděla jsem, co očekávat. To, co bylo opravdu kvalitní a s čím jsme byli spokojeni, bylo ubytování, pokoj byl evidentně nedávno rekonstruován, téměř dospělá dcera měla svůj pokoj s vlastním WC, jinak velká koupelna s prostorným sprchovým koutem, velká terasa, malá kuchyňská linka se základním vybavením, rychlovarnou konvicí a hlavně ledničkou, tu jedinou jsme využili, jinak nebylo třeba, na pokoji k dispozici trezor, dvě televize. Na pokoji nás čekala lahev šampaňského a velká lahev balené vody, což byla příjemná pozornost. Co se týká výměny ložního prádla a ručníků, pouze jednou jsme nedali cedulku, že nežádáme úklid pokoje a toto bylo vyměněno - nově povlečeno a vyhozeny odpadky.

Co byl naprostý propadák a nad čím by se měla CK zamyslet, je delegátka. Slečna nebo paní Zita na letišti v Burgasu nahlédla do minibusu a sdělila nám, že se dostaví tentýž den v 18 hodin do recepce na schůzku, v "papíru", který jsme od ní obdrželi byl čas 16.30 a v deskách na recepci 17.00-18.00, nakonec dorazila v 16.30 a chvilku na recepci pobyla, aby nám sdělila, že výlety žádné nejsou, blízký wellness hotel se zavírá a auto si lze půjčit pouze dnes. Pokud nebude v knize na recepci čas odjezdu transferu na letiště, tak si to máme najít na stránkách CK. Než takovou delegátku, to radši žádnou. Pokud má CK v destinaci klienty, měl by v místě do jejich odjezdu být delegát pro případ potřeby. Z tohoto důvodu bych s touto CK již nikam nejela. Když nás zastihla ve středu zpráva o krachu CK, pod kterou spadala česká CK, delegátka již byla v Čechách a nebýt telefonické pomoci z Čech, zřejmě by nás čekal velmi komplikovaný návrat domů. SOS linka přetížená, což vzhledem k situaci nepřekvapilo, ale naštěstí jsme se dovolali bez problémů na Invii, kde nám obratem dali tel. číslo na konkrétní pracovnici CK v Čechách, oběma tímto patří veliký dík za ochotu a pomoc. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Celý areál je velice rozsáhlý, místy zrenovovaný, místy už zřejmě roky nevyužívaný, hotel by měl na tomto zapracovat, toalety u recepce se zřejmě vůbec neuklízí, v hlavní budově, kde byla jídelna, několik dnů protékal pánský záchod, než to někdo opravil. Orientace v areálu je ze začátku trochu obtížnější vzhledem k jeho rozsáhlosti. Bazén velice hezký, ale neskutečně ledová voda, proto byl neustále prázdný, což je škoda. Jídelna velká, ubrusy většinou špinavé, ale vzhledem k tomu, jak se někteří stravují, není divu, obzvláště neukázněné děti, které rodiče nechají dělat, co chtějí, po sobě zanechávají stůl a jeho okolí v příšerném stavu. Ale to není vina hotelu. Spíš by měli od ubrusů upustit a dávat papírová jednorázová prostírání. Bar blízko recepce by také mohl vypadat trochu atraktivněji. U personálu bych uvítala nějaký jednotný oděv, alespoň stejné tričko nebo košili, aby člověk věděl, že dotyčný patří k personálu hotelového komplexu.

Strava
Poslední dny už byl výběr slabší, což bylo zřejmě i tím, že jsme byli poslední turnus. Co se týká snídaní, bylo z čeho vybírat. Obědy a večeře byly dost podobné, jako příloha brambory nebo rýže, špagety s omáčkou a tak tři druhy masa. Párkrát byly i ryby, pokaždé jiná a jednou i velké krevety, grilovaná kachní prsa byla výborná. Zeleniny dost, stejně tak zeleninových salátů, oliv apod., z ovoce hroznové víno, jablka, pomeranče, poslední den banány. Co poslední chybělo úplně, byla zmrzlina a z moučníku pouze jeden druh koláče, podobného našemu lineckému. Drinky u baru výborné, pivo co do kvality na naše české nemělo, víno v nabídce bílé, růžové i červené, to bylo v pořádku. V jídelně byla možnost nabrat si do svých lahví vodu z barelu, tudíž jsme za celý pobyt nemuseli žádnou balenou vodu kupovat. Během dne nebyl problém uvařit si kávu nebo čaj, natočit vodu z barelu.

Služby hotela
Služeb hotelu kromě restaurace a baru jsme jinak nevyužívali, ani žádné nenabízel.

Pláž
Pláž krásná, písčitá, stejně tak moře, nádherně čisté, odpadky se tam samozřejmě našly stejně tak oharky z cigaret, ale to je spíš o lidech, jako všude jinde. Tím, že jsme byli v tuto pozdní dobu, tak nás na pláži bylo jen pár jedinců. Hodně větrno, pár dní vyvěšená červená nebo černá vlajka. Kdo rád sbírá mušle, zde si opravdu přijde na své.

Renata Marková, 01.10.2019, Dátum pobytu: 21.9. - 28.9.2019
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Prímorsko, Hotel: Forest Beach

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 9 Proti loňskému roku o dost lepší kuchyně.

  • 10 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 7 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Proti loňskému roku o dost lepší kuchyně. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Dobré, jako vloni.

Strava
Lepší než vloni.

Služby hotela
Bezchybné.

Pláž
Jako vloni. Samý nedopalek od cigaret. Přitom na slunečnících jsou popelníky!!!

Jan M., 28.09.2019, Dátum pobytu: 7.9. - 14.9.2019
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Prímorsko, Hotel: Forest Beach

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)