Recenzie hotelov
Zlaté Piesky - Bulharsko

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 9,2 Dovolená skvělá, protože jsme uvítali téměř závěr sezony.

  • 10 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 7 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená skvělá, protože jsme uvítali téměř závěr sezony. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj s balkonem a výhledem na moře čistý a hezký, uklízecí personál našim požadavkům vždy vyšel vstříc.

Strava
Pro nás pestrá, každý dne ryba, jen nám chyběl zákusek po obědě. Asi se tam tolik nemlsá.

Služby hotela
Super.

Pláž
Pláž skoro na konci sezony vypadala liduprázdně, dva dny jsme ji měli s plavčíky a občerstvením jen pro sebe. Nepořádek mimo pláž nás ale udivil. Na pláži již byly asi 3 toalety v nepoužitelném stavu. Cesta k moři a od moře nám nevadila, vadily nám chybějící chodníky, které už dlouho nikdo neopravil.

Ludmila M., 04.10.2020, Dátum pobytu: 18.9. - 25.9.2020
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Zlaté Piesky, Hotel: Detelina

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 8,6 S hotelem i službami celkem spokojenost. Zásadní slabostí byl námi zvolený čas dovolené. Po 15. září zjevně všechno v Bulharsku zavírá a...

  • 8,5 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 10 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
S hotelem i službami celkem spokojenost. Zásadní slabostí byl námi zvolený čas dovolené. Po 15. září zjevně všechno v Bulharsku zavírá a nic se neděje. Bylo to vidět na barech, atrakcích, ale bohužel i na službách hotelu. Když jsme přijeli, vše fungovalo v plné kapacitě. Po odjezdu velké skupiny Bulharů se nabídka jídla smrskla na čtvrtinu a zavřel se bar u bazénu. Volitelné zájezdy popisované v nabídce zájezdu se až na jeden nekonaly. Na místě je naštěstí hromada místních nabízejících exkurze do okolních míst. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel je čistý, ručníky měněny každý den i nám bylo nabídnuto převlečení povlečení, pokud bychom chtěli. Jak někdo zmiňoval, okolí je celkem hlučné. Ačkoliv nás nerušily okolní kluby (které byly zavřeny), ale hluk od bazénu, kde někdy Bulhaři pařili až do 3 do rána, aniž by je někdo ze zaměstnanců krotil.

Strava
V "plném" provozu hotelu je nabídka jídla rozmanitá a i když se opakovala, nuda to nebyla. Některá jídla byla trochu mdlá, ale v průměru velká spokojenost. Negativem zmíněným výše bylo omezení nabídky po tom, co odjela velká skupina hostu. Pak se nabídka smrskla na cca. 5 ne úplně nejlepších jídel.

Snack bar, který měl být k dispozici denně od 15 do 17, nebyl většinu dní k dispozici kvůli svatbě, která přijela někdy druhý den našeho pobytu. Dopolední svačina popisovaná v zájezdu se na místě nekonala.

Víno v rámci all inclusive bylo dobré, i když poslední dva dny už nebylo, pivo průměrné, koktejly velmi pitelné.

Služby hotela
Služby hotelu standardní. Wellness jsme nezkoušeli, celkem pochybuji, že na konci sezóny něco fungovalo.

Pláž
Hotel je tak 5 minut od pláže, od hotelu vedou schody k hlavni ulici u pláže. Jen se nám několikrát stalo, že brána vedoucí ke schodům byla třeba už v 7 zavřená. Obejit to naštěstí nebyl velký problém.

Jiří T., 28.09.2020, Dátum pobytu: 18.9. - 25.9.2020
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Zlaté Piesky, Hotel: Smartline Arena Mar

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 8,4 celkově velmi pěkná dovolená

  • 9 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 9 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
celkově velmi pěkná dovolená Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
ubytovací zařízení bylo čisté, úklid pokoje pravidelný, přístup personálu vstřícný

Strava
strava v hotelu, po stránce kvality velmi dobrá, i když několik stinných stránek se našlo. škoda je že dlouhodobou přípravou před a poté ležením v ohřívacích nádobách ztrácí na kvalitě ryby jež byly především smažené v těstíčku, těstíčko poté již rozmoklé.

jinak na aktuální epidemiologický stav byla pestrost jídla přiměřená, i ke konci sezony jí tak nelze mnoho vytknout, i když člověka někdy štvalo že například hranolky byly jen v malém množství a v posledních dnech již poté vůbec.

Služby hotela
služby hotelu jinak velmi dobré , vstřícný přístup

Pláž
počet lidí v destinaci a na plážích k tomu že bylo těsně před koncem sezony a i jsem to očekával a bylo to příjemné, jinak v sezoně pokud nejste milovníci narvaných pláží, moře lid a poměrně drahých kompletů lehátek Nedoporučuji. pláže široké, čisté, upravené, moře čisté a teplé.

Dušan V., 28.09.2020, Dátum pobytu: 14.9. - 25.9.2020
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Zlaté Piesky, Hotel: Lilia

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 4 u moře je vždy krásně dovolená byla průměrná ale mít all inclusive tak se k moři ani nedostanem pláž byla daleko

  • 4 Ubytovanie
  • 3 Strava
  • 4 Okolie
  • 5 Cena

Celkové zhrnutie
u moře je vždy krásně dovolená byla průměrná ale mít all inclusive tak se k moři ani nedostanem pláž byla daleko Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel vypadal dobře, ale po tom co po nás chtěli zaplatit "zničené ručníky" otřesné děti měli barevný šampon ve spreji na vlasy, který používáme vždy na dovolené i doma a nikdy s tím nebyl problém zaplatit za ručník který používáte 4 dny.

Strava
šílené byli jsme s dětmi - bábovka u snídaně plesnivé kola šla jsem to vrátit okamžitě stahli z pultu co tam bylo a za dva dny nato se objevila vyloženě okrájená bohužel špatně tak jsem byla znovu vrátit a po informování delegáta manažerka hotelu řekla že nic takového tam nebylo - příště budu chytřejší a vyfotografuji si

Služby hotela
hotel byl jinak čistý vše v pořádku, bazén menší ale skvělý, pokoje se uklízeli standardně každý den

Pláž
strašně daleko

Monika Váňová, 25.09.2020, Dátum pobytu: 8.9. - 15.9.2020
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Zlaté Piesky, Hotel: Perla

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,8 Velice pěkná dovolená.

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Velice pěkná dovolená. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Nový moderní hotel, čistý.

Strava
Rozmanitost menu, tradiční i klasická kuchyně. Všeho dostatek.

Služby hotela
Obsluha příjemná a profesionální. Někdy problém s angličtinou.

Pláž
Pláž čistá, velké vlny. Možnost koupě lehátka a slunečníku za nízkou cenu. Kousek od hotelu i free pláž. Na pláži bufety a vodní sporty.

Žaneta K., 21.09.2020, Dátum pobytu: 11.9. - 18.9.2020
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Zlaté Piesky, Hotel: Smartline Arena Mar

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 5,4 S dovolenou jsme byli spokojeni. Výhrady máme k špatné dostupnosti nejbližší pláže - měli jsme dětský kočár, cestou bylo mnoho schodů....

  • 5 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 4 Okolie
  • 6 Cena

Celkové zhrnutie
S dovolenou jsme byli spokojeni. Výhrady máme k špatné dostupnosti nejbližší pláže - měli jsme dětský kočár, cestou bylo mnoho schodů. Vchod/vjezd do hotelu jedno velké parkoviště a tedy neustálé uhýbání před parkujícími/vyjíždějícími auty. U vjezdu do hotelu se také shromážďují odpadky, to nejen na prvním dojmu příliš nepřidá.

Hlavní důvod naší dovolené bylo moře. Vyšlo krásné počasí,tak jsme u něj strávili skoro celou dovolenou a moc jsme si ji užili. Promenáda stojí určitě za procházku. Rodinnou dovolenou s malými dětmi v této destinaci doporučuji. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj prostorný, čistý.

Strava
Evropská, Bulharská, dostatečný výběr, spokojenost.

Služby hotela
Kapacita výtahu nedostačující, ve frekventovaných časech dlouhá doba čekání. S dětmi do sedmého patra po schodech jít nechcete.

Vyšší kapacita osob, než si může hotel dovolit byla znát i při obědech a večeřích.

Personál milý, ochotný.

Pláž
Možnost hotelové/bezplatné pláže 2km od hotelu, jezdí tam mikrobus od hotelu. Hojně využívaná pláž (cena slunečníku a 2 lehátek je 9 leva) nejblíže hotelu je dostupná po schodech - pro kočárky a strarší/hůře mobilní lidi není tedy vhodné. Bezbariérový přístup k této pláži znamená dlouhou procházku,cca 1 km. Pláže i moře čisté, krásné.

Eliška D., 20.09.2020, Dátum pobytu: 8.9. - 15.9.2020
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Zlaté Piesky, Hotel: Prestige & Aquapark

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 5,4 Kdyby hotel měl 3 *, tak asi dle očekávání. Zklamáním a neočekávané bylo, že hotel má 4*, ale restaurace jen 3* což v Bulharsku znamenalo...

  • 6,5 Ubytovanie
  • 4 Strava
  • 6 Okolie
  • 4 Cena

Celkové zhrnutie
Kdyby hotel měl 3 *, tak asi dle očekávání. Zklamáním a neočekávané bylo, že hotel má 4*, ale restaurace jen 3* což v Bulharsku znamenalo pořád víceméně to samé jídlo a klidně i nahé dítě pobíhající okolo stolu - rozhodně nikdo nehlídal oblečení ubytovaných do restaurace. Další nevýhodou byl strmý "schod" do vody - doporučuji boty do vody. Je zde mnoho úlomků velkých mušlí a tedy bolí do nohou (kdo má jemné nohy tak určitě - hned první den mě to pořezalo na chodidle - takže celou dovolenou problém). Jinak kdyby byl hotel 3*, tak hodnotím velmi kladně. Ale to má souvislost hlavně s cenou - za 3* bych stejnou cenu neakceptovala. Když srovnám s Tunisem, tak 4* a 4* jsou něco dost jiného. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj byl hezký, dostali jsme malý balkon, ale ani to nebyla velká překážka, jen malý problém se sušením mokrých věcí. Bohužel uklízečky umyly max podlahu v koupelně (umyvadlo vůbec) a srovnaly postele - tedy prostěradlo, které po jedné noci bylo naprosto pryč. Jinak jako nevýhodu bych viděla hodně to, že byly dvě matrace vedle sebe bez toho aby postel měla nějaký rám, který by je držel u sebe - takže se neustále rozjížděly a spala jsem klidně v mezeře. Jinak + byla klimatizace samozřejmostí v pokoji. Wifi v Lobby funkční. Koupelna krásná - ale nedořešená záclona u sprchového koutu - po sprchování bylo hodně vody i vedle a nic čím to utřít. Moře po schodech přes promenádu bez problémů pro mladého člověka.

Strava
V okolí hotelu pizza, kebab apod za podobné ceny jako v ČR, ale takový hot dog je extrémně předražený. Cenově je to jako všude - jak co. Třeba v některých krámcích ve Varně se dá sehnat koření o hodně levněji než v ČR, ale mléko měli i v Kauflandu za 2leva (cca 28kč). Takže pak dochází k tomu, že v automatu v hotelu to natočilo coffee cream (babička tomu říká bílidlo do kafe - takový ten prášek nahrazující mléko), když jste chtěli hot milk. Strava byla pořád velmi podobná - možná je to lepší přímo v sezoně. Už po 2dnech jsem nevěděla co bych si dala ( jsem dost vybíravá, ale opravdu většina byla chuťově nevýrazná). Jinak jako velké + beru výhled na moře při jídle. Vždy se tam nějaké to místečko našlo.

Služby hotela
Úklid pokojů jsem popsala u ubytování. Jinak co se mi nelíbilo bylo plýtvání plastem - na každou vodu jiný kelímek (neměli ani 300ml). Fakt doufám, že to bylo jen koronavirové opatření, ale plast byl naprosto všude a někteří nechtěli ani přijmout kelímek, který jste již použili před minutou. Takže klidně 20 kelímků/ den/ osoba.. možná i víc, záleželo jak kdo se snažil neplýtvat.

Ještě bych dodala, že zdaleka ne každý rozuměl základy anglicky, takže říct co chci nalít nebo dát na talíř bylo fakt rukama nohama. Animační programy nemohu posoudit, celý týden nebyly. Stejně tak jako nebyl plavčík a vlajka na stožáru, kde má být "nebezpečnost" moře.

Pláž
Jak jsem již psala, tak přes schody a promenádu fakt kousíček. Nebezpečné mušle a kameny v tom zlomu ("schodu"). Vlny hází přímo pak na tenhle schod s "nebezpečným pískem". Jinak dál už je krásný písek. Na pláží občas nějaký ten nedopalek nebo kovové víčko od lahve. A ještě dost časté meduzy. Ve větší hloubce obzvlášť ( s více jak 2m vody). Dá se bez problémů obejít bez slunečníků a lehátek. Doleva po pláži je molo, kde je fakt hezký výhled a doprava něco jako centrum Zlatých písků, kde se dá koupit kde co - stánky. Doporučuji spíš hotovost - karty všude neberou.

Kateřina H., 18.09.2020, Dátum pobytu: 4.9. - 11.9.2020
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Zlaté Piesky, Hotel: Luna

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

8 fotografií

Celkom: 9,2 Vše v pořádku, perzonál pozorný, mohu jen doporučit.

  • 9 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Vše v pořádku, perzonál pozorný, mohu jen doporučit. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Vše dle očekávání, čistota a vše fungovalo jak mělo.

Strava
Jídlo rozmanité, výběr pro každého. Na Bulharsko nad standart. Na to, že byly stížené podmínky coronou tak vše OK.

Služby hotela
Obsluha vynikající, bazén udržován v čistotě, vše funkční a bohužel bylo omezení nějakých služeb ohledně coronaviru. Ale vůbec to nevadilo.

Pláž
Na pláž 50 metrů, s hotelu po schodech přes malou cestu ( kolonáda) a hned po pár metrech písečná pláž. Pro hotel sice bez lehátek, ale ty byly za poplatek pár metrů vpravo nebo nalevo, kdo jak potřeboval. Moře čisté, Plná spokojenost.

Roman K., 17.09.2020, Dátum pobytu: 4.9. - 13.9.2020
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Zlaté Piesky, Hotel: Luna

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Pláž 4 fotografie

Celkom: 2,8 Špatné , jídlo pořád to samé , zastavil čas někde v 80 letech,

  • 2,5 Ubytovanie
  • 3 Strava
  • 4 Okolie
  • 2 Cena

Celkové zhrnutie
Špatné , jídlo pořád to samé , zastavil čas někde v 80 letech, Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
bylo na fotkach Hotelu Čtyři bazeny, realita funkcni jenom jeden a to od 9 do 17:30h.

Koupelna hnus.

Strava
Rano,obed , vecere, fronta kdyby bylo vyprodej nekde super marketu ,

¨Kazdy den to same do kola

Služby hotela
barman otraveny ,porad se na neho ceka,

Jan M., 17.09.2020, Dátum pobytu: 11.9. - 14.9.2020
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Zlaté Piesky, Hotel: Lilia

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 6,8 Cestovní kancelář se neobtěžovala nás informovat, že nám změnili hotel, dozvěděli jsme se to až po dotázání v autobuse proč náš hotel...

  • 6 Ubytovanie
  • 5 Strava
  • 8 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Cestovní kancelář se neobtěžovala nás informovat, že nám změnili hotel, dozvěděli jsme se to až po dotázání v autobuse proč náš hotel vůbec nezmiňují. Měli jsme být v hotelu Perunika, ale místo toho nás dali do hotelu Lilia. Přitom jsme jeli v září a hotel Perunika byl údajně zavřený celou sezónu, takže času k předání informace měli dost. Naši známí si vybírali hotel podle toho, aby byli co nejblíž k nám, místo toho jsme byli 2km od sebe. V ceně jsme měli mít i 2 dopolední svačiny, v hotelu Lilia však žádné nebyly. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoje prostorné, moderní, s balkonem. Celkově z hotelu dobrý dojem.

Strava
Dlouhé fronty, ale to bylo možné způsobené tím, že nám kvůli covidu musel jídlo nabírat personál. Některé jídlo bylo dobré, jiné horší (hodně mastné). Zákusky velmi bohaté. Vždy jsme si něco vybrali a pochutnali si. Většina jídla nebyla moc dochucena, ale na každém stole byla sůl a pepř.

Služby hotela
Úklid každý den, v celém hotelu bylo čisto. Barmani byli milí. Plavčík většinu času u bazénu nebyl (což by nevadilo, kdyby nám neměl předávat ručníky).

Pláž
Hned u hotelu je i veřejná pláž, pláže byly čisté, krásné velké vlny.

Denisa S., 16.09.2020, Dátum pobytu: 4.9. - 13.9.2020
Oblasť: Bulharsko Bulharsko, Zlaté Piesky, Hotel: Perunika

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)