Recenzie hotelov
Makarska - Chorvátsko

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 9 Dovolenku by som zhrnula do pár slov: krásne miesto a príjemný oddych. Celkový dojem z dovolenky bol výborný, splnil všetky naše...

  • 8,5 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolenku by som zhrnula do pár slov: krásne miesto a príjemný oddych.

Celkový dojem z dovolenky bol výborný, splnil všetky naše očakávania, dokonca ich predčil.

Popis hotela aj fotky zodpovedali tomu, čo bolo prezentované v katalógu.

Dovolenku sme absolvovali individuálnou dopravou, svokrovci autobusom (rozdelili sme sa kvôli väčšiemu pohodliu v aute). Cesta autom trvala necelých 10 hodín, cestovali aj s 3,5 ročnou dcérkou, ktorá väčšinu cesty prespala.

Počasie bolo veľmi príjemné, neboli už tie klasické horúčavy, že sa vám nechce vyjsť ani z hotela, bolo cítiť, že je september, ale bolo príjemne teplo (plavky celý deň, krátke tielko aj večer). Pár krát pršalo, ale boli to iba prehánky (búrka boli iba asi 2 x v noci), keď za pol hodinu bola úplne jasná modrá obloha a slniečko pálilo a šli sme sa hneď kúpať.

Hotelový komplex je pekný a nachádza sa priamo pri pláži aj promenáde. Nešiel z nej žiadny hluk a mali sme na skok zmrzlinu, kávu, poštu, supermarketu (v okolí ich bolo viac), predajcov – dcérka sa vždy rada večer tešila na prechádzku, aby mohla pozerať tie drobnosti, ktoré tam predávali.

V deň príchodu prebehli dokonca 2 stretnutia s delegátkou (aj pre tých, ktorí autom dorazili neskôr – prvé bolo doobeda a druhé poobede).

Gradac je krásny, dalo sa poprechádzať aj po uličkách mimo rušnejšej promenády a doslova sme si ho zamilovali.

Absolvovali sme aj výlet loďou na Hvar a Pelješac (vrelo odporúčam aj s malým dieťaťom – našej dcére sa veľmi páčilo – kŕmili sme z lode čajky, cesta nebola dlhá, cena: 20 eur/osoba, dieťa zdarma, v cene bola fľaša vínka, fľaša nealka, rakija a obed – pečená makrela s oblohou). Výlet bol príjemným spestrením dovolenky (celodenný výlet – od 08,30 do cca 15,30 hod).

Určite sa do Gradacu a Sunce ešte vrátime. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytovanie bolo vkusné. Ubytovali nás o cca 10,00 hod. (svokrovcov ešte skôr, keďže autobus prišiel skôr – vyrážal o 19,00 hod. z BA), čo bolo príjemným prekvapením, keďže v pokynoch bola info, že ubytovanie bude okolo 14,00 hod. Bývali sme v časti A – pekná izba bez balkóna (takú sme si rezervovali, keďže už nebola iná, dokonca sme z nej videli na more), super urobená prístelka, na prespanie bola úplne postačujúca (stolík, stolička, TV, skriňa, vonkajšie žalúzie, plne funkčná klíma – tú sme nepotrebovali, keďže nebolo tak horúco ako v júli).

V deň odchodu nás nechali na izbách až do 12,00 hod. (čo sme privítali). Končili sme až obedom. Veci sa dali zložiť v jednej z budov, bola k dispozícii aj sprcha. Autobus odchádzal do BA o 17,30 hod.

Hotelový komplex pozostáva z 3 budov a je hneď vedľa pláže (z ubytovania sme to mali 40 krokov na pláž).

Strava
Strava bola dobrá a nám vyhovovala, chutila aj našej 3,5 ročnej dcére, ktorá si vždy vybrala (nevidím dôvod na zlé recenzie ohľadom stravy). Raňajky formou švédskych stolov (salám, syr, lekvár, med, nátierky, pašteky, čoko guličky, cereálie, pečivo, vajíčka na rôzne spôsoby, párky, chlieb vo vajci, jogurty, mlieko, káva, čaj, rôzna zelenina), obedy a večere bol výber z 3 druhov jedál (obedy a večery vždy 3 druhy mäsa a 3 druhy prílohy, ktoré sa dali skombinovať – napr. mleté mäso, bravčové kotletky, kuracie nohy, zemiaky, polenta, ryža, cestoviny) tiež formou švédskych stolov), nabrali vám, ktoré ste povedali (dalo sa ísť aj duplu), plus vždy 2 druhy polievky (hovädzia, kuracia, mäsová, zeleninová), rôzne zeleninové šaláty z čerstvej zeleniny, čalamáda, cvikla, kyslé uhorky). K jedlu bol vždy nápoj (podľa výberu, ktorý ste chceli: pivo, víno, minerálka, cola, fanta). Na večeru bol vždy drobný dezert (melón, puding, koláčik, domáca bublanina, palacinka). Ovocie nebývalo (bol iba raz melón, raz broskyňa a raz hrozno) ale nijako nám to neprekážalo, ovocie sme si kupovali v obchode alebo na promenáde (za 5 jabĺk a 3 broskyne sme platili v prepočte asi 0,80 centov), mali neskutočne dobrý výber a cenovo porovnateľné s našimi.

Reštaurácia – jedáleň je klimatizovaná, vonkajšia terasa s výhľadom na more. Dalo sa jesť aj vonku na terase (bočná terasa), aj tam boli prestreté stoly.

Pred absolvovaním celodenného výletu nám v hoteli pripravili balíčky (nahlásili sme večer vopred, že máme ráno plánovaný výlet a pri raňajkách nám balíčky odovzdali – nealko, obložený chlebík, ovocie).

Služby hotela
Ľudia z personálu boli milí, ochotní a čokoľvek ste potrebovali vybavili okamžite. Animácie hodnotiť neviem, keďže sme boli posledný turnus (3.-10.9.2019) a animácie už v hoteli neboli (boli v hoteli iba do augusta). Ale nepotrebovali sme ich a ani nám nechýbali.

Raz za pobyt sme mali dokonca živú hudbu (to bolo príjemné spestrenie).

Bazény sme nevyužili ani raz (inak boli pekné a ľudia aj pri nich trávili deň), nám postačovalo more, ktoré bolo krásne, čisté a ešte po letnej sezóne docela teplé.

Pred časťou A bola pre deti trampolína (pri mandľovníku). Detské ihrisko „to malo za sebou“, ale keby ho zrekonštruovali, rodiny s deťmi by to ocenili, ale nemyslím si, že nie je nutnosťou (ak by ho zrušili úplne, nechýbalo by, ak by ho zreknštruovali, potešilo by).

Na hotelovej rozľahlej terase sa dalo posedieť, objednať si kávu, nealko, pivo (bola s obsluhou).

Personál polieval každé ráno vysadené stromy (limetky, granátové jablká) a zeleň, ktorá robila tieň na terase, vďaka, ktorému sa na nej sedelo príjemne.

Upratovanie by mohlo byť dôkladnejšie (hlavne umývanie zeme), bol to taký „zlatý stred“ – vysypané smeti, vymenené uteráky a osušky boli denne.

Pri ubytovacej časti A boli vonku sušiaky na prádlo, ktoré sme využívali na sušenie mokrých plaviek a uterákov z pláže. Bolo to bez problém a nikomu sa nič nestratilo.

Pláž
Kamienková, miestami s pieskom (piesok bol pri okraji), pozvoľný vstup do mora vhodný aj pre deti aj neplavcov, čistá. Užší pás, ale úplne postačujúci. Doobeda robili chládok borovice a palmy, ktoré boli vysadené na promenáde. Tým, že bolo „po sezóne“, nebolo na pláži veľa ľudí, tak isto ani v mori.

Dali sa prenajať aj lehátka (poplatok chodili vyberať vždy poobede) – nepatrili ale k hotelu. Ale kto chcel, mohol ich využiť.

Na pláži boli aj solárne sprchy (poplatok 2 kn za 30 sekúnd) – my sme nevyužívali.

Na pláži sme dokonca našli aj krásne mušle, ktoré asi vyplavilo po nočnej búrke.

Anonym, 26.09.2019, Dátum pobytu: 3.9. - 10.9.2019
Oblasť: Chorvátsko Chorvátsko, Makarska, Hotel: Sunce

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

18 fotografií

Celkom: 8 byli jsme po páté za sebou,super dovolená,to hovoří za vše

  • 10 Ubytovanie
  • 5 Strava
  • 7 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
byli jsme po páté za sebou,super dovolená,to hovoří za vše Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
super

Strava
každý rok je o poznání horší,malé porce pro muže

Služby hotela
kouřeníuření

Pláž
dobrá,vadí nejen nám kouření

Helena Dařílková, 23.09.2019, Dátum pobytu: 23.8. - 1.9.2019
Oblasť: Chorvátsko Chorvátsko, Makarska, Hotel: Depandance Vesna

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9 Po 20- ti letech opět v Chorvatsku, něco se změnilo, ale jinak naprosto skvělé jako dřív, hlavně to moře

  • 9 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Po 20- ti letech opět v Chorvatsku, něco se změnilo, ale jinak naprosto skvělé jako dřív, hlavně to moře Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Vše čisté a funkční, skvělá terasa s výhledem na moře

Strava
Snídaně formou bufetu, kde si každý vybral a večeře výběr ze tří jídel, minimálně jedno z toho ryba, takže taky super

Pláž
Pláže plné lidí, ale na danou destinací typické, když si člověk kousek prošel, našel skvělá místa

Tomáš H., 05.09.2019, Dátum pobytu: 23.8. - 1.9.2019
Oblasť: Chorvátsko Chorvátsko, Makarska, Hotel: Ana Apartmanház

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,4 Bydleli jsme v penzionu kousek od hotelu. Ubytování bylo krásné,čisté,paní majitelka byla velmi ochotná a milá. Byli jsme velmi...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 8 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Bydleli jsme v penzionu kousek od hotelu. Ubytování bylo krásné,čisté,paní majitelka byla velmi ochotná a milá. Byli jsme velmi spokojeni. Strava v hotelu byla výborná. Zobraziť celú recenziu

Jana V., 21.08.2019, Dátum pobytu: 9.8. - 18.8.2019
Oblasť: Chorvátsko Chorvátsko, Makarska, Hotel: Depandance Vesna

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 8,2 celkově jsme byli s dovolenou spokojeni a užili si to :-) pěkná lokalita i penzion kousek od moře

  • 9 Ubytovanie
  • 4 Strava
  • 10 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
celkově jsme byli s dovolenou spokojeni a užili si to :-)

pěkná lokalita i penzion kousek od moře Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
check in byl trochu zmatený protože jsme nevěděli kam jít a nikdo se nás neujal .

pokoj byl pěkný a čistý , vše nám fungovalo

Strava
snídaně byly dobré ale bohužel každý den stejné což už nám vadilo .

večeře byly také dobré ale bez chuti a ne vždy to co jsme si objednali .

Služby hotela
pokoj byl čistý , chyběl častější úklid a výměna ručníků

Pláž
pláž byla naprosto dokonalá , dobrý přístup z penzionu

Milan O., 20.08.2019, Dátum pobytu: 10.8. - 17.8.2019
Oblasť: Chorvátsko Chorvátsko, Makarska, Hotel: Penzion Darina

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 10 Vynikajuci pomer ceny/kvalita, ubytovanie čisté, len par krokov od hotela Palma blízko centra mesta.

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Vynikajuci pomer ceny/kvalita, ubytovanie čisté, len par krokov od hotela Palma blízko centra mesta. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Vyhovujuce čisté, denne čiste uteráky, dobre fungujuca klima, WIFI priemerné

Strava
Výborná, slušný výber

Služby hotela
Čistota, ústretovosť ubytovateľa, dobrá komunikácia

Pláž
Chodili sme na vzdialenejšiu pláz.

Milan S., 20.08.2019, Dátum pobytu: 10.8. - 17.8.2019
Oblasť: Chorvátsko Chorvátsko, Makarska, Hotel: Depandance Vesna

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 10 Doprava skvěle organizovaná. Největší problém bylo najít apartmán. Museli jsme volat do Bruntálu. Nakonec nám došlo, že Bajto je jméno,...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Doprava skvěle organizovaná. Největší problém bylo najít apartmán. Museli jsme volat do Bruntálu. Nakonec nám došlo, že Bajto je jméno, tak jsme v jednom domě našli ten správný zvonek. Bylo by dobré přiložit plánek, kde je vchod do domu a telefonní číslo na majitele. Případně na dům umístit cedulku Apartmán Bajto. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Skvělé.

Strava
Bez stravy

Služby hotela
Majitelé apartmánu skvělí. Dobře hovoří anglicky.

Pláž
Voda čistá, pláže plné, ale kousek za městem krásné koupání.

René David, 07.08.2019, Dátum pobytu: 26.7. - 4.8.2019
Oblasť: Chorvátsko Chorvátsko, Makarska, Hotel: Apartmány Bajto

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,4 S dovolenou jsme aprosto spokojeny. Splnila naše očekávání, dokonce i s parametry jako je 50 metrů od moře.

  • 8,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
S dovolenou jsme aprosto spokojeny. Splnila naše očekávání, dokonce i s parametry jako je 50 metrů od moře. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování odpovídalo ceně. Majitelé se o nás pěkně starali.

Strava
Každou večeři jsme dostaly na výběr mezi dvěma jídly. Vedoucí/majitel restaurace ke všem přistupoval skvělě, takže podporoval celkovou příjemnou atmosféru stravování.

Služby hotela
Apartmán zcela odpovídl fotkám, jen bych doporučila přidat fotku z výhledu z balkonu.

Pláž
Dostupnost a přístup k moři byl skvělý, my osobně jsme volily až vzdálenější pláž na útesu, kde bylo taky méně lidí.

Lucie Knoflíčková, 27.07.2019, Dátum pobytu: 5.7. - 14.7.2019
Oblasť: Chorvátsko Chorvátsko, Makarska, Hotel: Apartmán Tanja

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 6,8 Dovolená se nám moc líbila, naše první společná u moře, počasí super, moře teplé, čisté, pěkné prostředí, množství aktivit a výletů....

  • 7 Ubytovanie
  • 5 Strava
  • 8 Okolie
  • 7 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená se nám moc líbila, naše první společná u moře, počasí super, moře teplé, čisté, pěkné prostředí, množství aktivit a výletů. (ještě tak mít na všechno peníze :-) ) Úžasná je procházka nočním městem. Užili jsme si to moc. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování bylo pěkné, čisté, voňavé, penzion i pokoj odpovídal tomu jak je prezentován. Klimatizace funkční, wi-fi zlobilo ale bylo. Trochu nás mrzelo že jsme nedostali pokoj s výhledem na moře. Jedinou výtku bychom měli k místnosti kde se čeká na to než se můžete ubytovat. Můžete si tam nechat kufry a jít se třeba projít, ale místnost je celkově moc neudržovaná, málo místa, málo míst k sezení, vypadá to spíš jako skladiště, ale je to jediné slabé místo celého penzionu a v podstatě tam strávíte jen čas kdy se čeká na ubytování a pak na odjezd, jinak se tam ani nechodí, přístup do penzionu (pokojů) je pak z druhé strany.

Strava
Jídlo bylo takové průměrné, nemůžeme říct že by nám nechutnalo, ale mohlo být více rozmanité, k večeři bylo na výběr ze 3 druhů, ale v podstatě celý týden jen kuřecí nebo vepřové maso na různé způsoby a ryba. Snídaně formou bufetu byli dobré, slušný výběr, akorát bylo celý týden stejné pečivo a uvítali bychom občas třeba i něco sladkého (koláče, ap.)

Služby hotela
Penzion každý den uklízeli, vynášeli koše a měnili ručníky takže tady není co vytknout.

Pláž
K pláži to není daleko, je to z kopečka, horší je pak návrat do kopce :-) Vzhledem k tomu že Makarská je oblíbená a rušná destinace, tak na pláži je plno, místa ve stínu jsou zabraná už od brzkého rána takže bez slunečníku se neobejdete pokud se nechcete usmažit :-) (chytli jsme fakt horký týden). Slunečníky i lehátka jsou za poplatek k dispozici. Pláž oblázková, postupný spád do vody, celkem čisto, voda čistá, je vidět na dno, užili jsme si i šnorchlování a pozorovali jsme drobné rybky. Sem tam plave na vodě jehličí z borovic, ale to se dá čekat když borovice jsou téměř po celém pobřeží. Kolonáda plná stánků takže si můžete vybírat ze spousty jídel, zmrzlin a pod. Za nás koupání super.

Petr Rys, 21.07.2019, Dátum pobytu: 28.6. - 7.7.2019
Oblasť: Chorvátsko Chorvátsko, Makarska, Hotel: Penzion Darina

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 6,3 Celkový dojem je vcelku dobrý.

  • 8 Ubytovanie
  • 6 Okolie
  • 3 Cena

Celkové zhrnutie
Celkový dojem je vcelku dobrý. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování bylo vzhledem k ceně pěkné, čisté. Paní majitelka byla velmi ohleduplná a vstřícná.

Strava
Vlastní.

Služby hotela
Ubytování v soukromí bez služeb.

Pláž
Vzdálenost pláže od ubytování bylo více jak 600 m, což je hodně daleko. Pláže byly čisté, plné lidí. Vzhledem k množství lidí bylo šnorchlování horší. Moře bylo vcelku čisté.

Aleš P., 20.07.2019, Dátum pobytu: 5.7. - 14.7.2019
Oblasť: Chorvátsko Chorvátsko, Makarska, Hotel: Apartmán Ruza

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)