Recenzie hotelov
Ulcinj - Čierna Hora

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 8,6 Pro ty kdo chtěji si užít klidnou dovolenou a kde nejsou přeplněné pláže Byli jsme tam s CK a služby delagátky byli na špičkové úrovni i...

  • 8 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 9 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Pro ty kdo chtěji si užít klidnou dovolenou a kde nejsou přeplněné pláže Byli jsme tam s CK a služby delagátky byli na špičkové úrovni i celé cestovky. Starali se o nás jak o malé děti. Myšleno, že vše měli perfektně organizované , jako na letištich, aby nikdo nezabloudíl , takže fak super služby. I výlety měli fak super organizované. Takže vřele doporučujeme. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
S nějakými nedostatky, ale s tím jsme i počitali jak jsme tam jeli.

Strava
Dobrá, ale našlo by se co se dá zlepšit

Služby hotela
V celku dobré jen pokryti wifi signálem by mohlo být o mnoho lepší

Pláž
Doslova úžasná nádherny písek moře čisté plavčík stále hlída by na nuda pláž nechodili očumovat textiláci což je moc dobře , i byl takové snahy z vedlejší textilni pláže a také hlavně v tom , že nejsou přeplněné pláže . Jak zajdete na takzvanou divokou pláž,ta je za pláži která se uržuje , tak můžete být zcela i sami třeba i 200m , což se v dnešní době v letních měsícich, až, tak moc asi nestáva. Sice jsou na ni naplaveny nečistoty ale dá se najit i pěkné místo. Jinak k těm mravokarcum, co maji problém s nahototou, areál je jako Fkk komplex a asi z ekonomických důvodů udělali i část plaže pro texiláky, což je hodně veliká škoda.Když jedu na takové místo asi si musím přečíst kde asi jedu ne! A ne potom se pohoršovat, nad tím ,že po areálu chodi lide bez oděvu. Moc už takových Fkk komplexu v Černé Hoře a v Chorvatsu nezbylo jen pár, tak tam nejedeu kdýž toho nejsem vyznavačem ne? Pro texiláky je toho všude dost, tak proč jedu do takového komplexu ,když mi nahota vadíTo nemůžeme pochopit Je jich jak šafránu, tak se tomu hodně divíme.Asi jsou to lidé, kteři ani nevědí kam jednou nebo neni co je to Fkk areál !!! Také jsme takové lidi tam zažili a jsme z znich doslova znechuceni. Tak přiště si přečku kde jedu a nepišu takové bláboly jako o neandrtalcich . My tam jehli hlavně proto, že je to Fkk areál. A přiši rok chceme jet zase . A ti co zde píšou, že jim nešla televize nám šla, ale i tak to bylo převažně v Srbšťině a 2 kamály v němčině. Tak nač tu řešit televizi.

Jan, 26.10.2019, Dátum pobytu: 17.8. - 24.8.2019
Oblasť: Čierna Hora Čierna Hora, Ulcinj, Hotel: Ada Bojana

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9 kdo hledá klid - ideální místo, úžasnost tohoto místa jsme ocenili zejména po návratu z výletu do Ulcijnu, kdy jsme se již těšili do této...

  • 9 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
kdo hledá klid - ideální místo, úžasnost tohoto místa jsme ocenili zejména po návratu z výletu do Ulcijnu, kdy jsme se již těšili do této oázy klidu,

pro ty, kteří zatím pouze koketují s myšlenkou koupání bez plavek je toto nejvhodnější místo pro vyzkoušení - bez "čumilů", i my se sem rádi vracíme Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
dostačující, denně uklizené

Strava
strava bohatě dostačující, uvítali bychom možnost polopenze

Služby hotela
opět bez připomínek

Pláž
dlouhá písčitá a hlavně nikdy není přeplněná a možnost být celý den bez plavek je nesmírně osvobozující

Anonym, 20.10.2019, Dátum pobytu: 6.7. - 13.7.2019
Oblasť: Čierna Hora Čierna Hora, Ulcinj, Hotel: Ada Bojana

Bola táto recenzia užitočná? Áno (3) Nie (0)

Celkom: 7 Plavky nechte doma Resort se nachází na ostrově, který je tvořen cca 3 km pobřežím a rameny řeky Bojana. Východní rameno řeky tvoří...

  • 7 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 6 Okolie
  • 7 Cena

Celkové zhrnutie
Plavky nechte doma

Resort se nachází na ostrově, který je tvořen cca 3 km pobřežím a rameny řeky Bojana. Východní rameno řeky tvoří hranici s Albánií. Řeka je velmi čistá, ale trochu chladnější. Má krásnou modrou barvu, jako mají alpské řeky. S pevninou je ostrov spojen mostem, pro neubytované se za vjezd platí.

Celý ostrov je označen jako FKK, takže kdekoliv potkáváte nudisty. Pro nudisty je zakázán pouze vstup do restaurace.

Kromě resortu je zde naturistický kemp, pár restaurací, jinak jen divočina. Každý den ráno a večer organizována doprava za pár E do města Ulcinj

Věřím, že někdo může být nadšen, protože je to místo, které vybočuje z běžné dovolené. Děti bych sem osobně nebral.

Po příjezdu jsme byli trochu zaskočeni, protože nejsme naturisti, ale nakonec jsme si zvykli a celkem se nám to líbilo.

Doporučil bych pro páry všeho věku a zejména pro starší, pokud už nemají ten apetit, dost možná se jim tu vrátí. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování je buď v jednopatrových budovách, nebo v luxusnějších bungalovech, některé jsou prakticky přímo u pláže. Ubytovací kapacita resortu je cca 400 lidí.

Strava
Organizace v restauraci je výborná, každému na začátku přidělen stůl, u kterého se pak již stravujete po celou dobu pobytu. O stravě se rozepisovat nebudu, bylo zde již popsáno hodně, za mě v pořádku. Vodu je nutné koupit v místním krámku 5l barel za 2E. Je zde samozřejmě možné koupit i pivo od 1,5E dle druhu nebo víno kolem 4E/litr. Točené pivo v restauraci 3E.

Služby hotela
WIFI jsme neřešili, po příletu jsem na letišti zakoupil v trafice místní turistickou SIM za 5E, prodavačka si okopírovala PAS, internet 4G funkční naprosto v pořádku.

Pláž
Pláž menší na pravé straně určena pro plavky, pro nudisty (striktně bez plavek) větší udržovaná pláž a dál až k hranicím Albánie je divoká pláž, kterou kazí odpadky, převážně s nudisty.

Při procházce po divoké pláži vás nesmí zaskočit, že občas narazíte i na situace, která se běžně dějí v ložnicích.

Jiří N., 30.09.2019, Dátum pobytu: 3.8. - 10.8.2019
Oblasť: Čierna Hora Čierna Hora, Ulcinj, Hotel: Ada Bojana

Bola táto recenzia užitočná? Áno (5) Nie (0)

Ada Bojana 1 fotografia

Celkom: 5,8 V destinaci jsem byl již třetí rok po sobě a tak již předem očekával případné nedostatky, které se v této destinaci dějí, někdy zcela...

  • 5,5 Ubytovanie
  • 6 Strava
  • 6 Okolie
  • 6 Cena

Celkové zhrnutie
V destinaci jsem byl již třetí rok po sobě a tak již předem očekával případné nedostatky, které se v této destinaci dějí, někdy zcela neočekávaně a je dobré být předem připraven. Z tohoto důvodu hodnotím pobyt tak, že splnil moje očekávání. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Průměrné, odpovídající deklarované kvalitě hotelového komplexu, t.j.***. "Překvapil" mně volný pohyb býků po areálu hotelového komplexu (v jedné chvíli jsem napočítal 6 ks těchto zvířat, klidně se pasoucích na travnaté ploše uprostřed areálu). Nebojí se provozovovatel hotelu o bezpečnost ubytovaných ?? To jsem zatím v žádné jiné destinaci nezažil - jako na safary.kvalitě Drobné závady, jako např. neodtékající odpad z koupelny, plíseň v chladničce apod. jsem odstranil svépomocí. Naproti tomu úklid, výměna osušek apod. byl prováděn bez připomínek.

Strava
Nabídka stravy byla dostatečná, jak v kvalitě tak v množství.

Služby hotela
Služby odpovídaly většinou deklarované kvalitě hotelu, t.j. ***.

Pláž
Skvělá dostupnost, jemný sopečný písek, pozvolný vstup do moře, čistá voda, dostatek prostoru pro soukromí návštěvníků pláže - nejlepší dojem ! Zlepšení vidím v lepší údržbě, úpravě a úklidu pláže. Vyhovuje mi naturistická pláž oddělená od tradiční, která je v této destinaci ideální polohou i velikostí.

Jan Paták, 18.09.2019, Dátum pobytu: 7.9. - 14.9.2019
Oblasť: Čierna Hora Čierna Hora, Ulcinj, Hotel: Ada Bojana

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 3,4 Byli jsme docela zklamaní.Pláž dobrá,ale pak se nikam nedalo jít,nejbližší malý obchod byl 800m daleko po dost frekventované silnici.Cena...

  • 3,5 Ubytovanie
  • 2 Strava
  • 6 Okolie
  • 2 Cena

Celkové zhrnutie
Byli jsme docela zklamaní.Pláž dobrá,ale pak se nikam nedalo jít,nejbližší malý obchod byl 800m daleko po dost frekventované silnici.Cena zájezdu neodpovídala ,spíše to odpovídala PP a ne All Inclusive. Tento hotel bychom v žádném případě nedoporučili, pokud se nezmění přístup personálu. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoje byly docela pěkné,jen se nám stalo,že dvakrát nešla elektrika ,ale nejhorší byl druhý den po příjezdu ,kdy nešla vůbec voda.S úklidem to nebylo nic moc ,jen se zametlo.

Strava
Ke snídani jsme neměli žádný výběr pečiva,dostali jsme pouze jednu housku .To co bylo k obědu to samé bylo k večeři,jen přidali jednou těstoviny se sýrem a pak poslední den ryba.Přílohy k večeři byly studené(bramborová kaše,rýže)

Služby hotela
Nikdo nás předem neupozornil , že v hotelu nebyla pitná voda ,takže jsme si museli vodu kupovat.Myslíme si ,že to hotel měl zajistit automaticky .Jinak obsluha nic moc.měli jsme All Inclusive na které se dostávalo pivo 0,25l,džus,voda obyčejná vše z automatu a pak jsme si všimli, že si dělali čárky u všech pití která měla být v rámci smlouvy.

Pláž
Pláž byla písčitá spíše se hodí pro děti, ale jinak byla dobrá.

Lucie Fuchsová, 14.09.2019, Dátum pobytu: 31.8. - 7.9.2019
Oblasť: Čierna Hora Čierna Hora, Ulcinj, Hotel: Velika Plaža

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,4 Okolí hotelu velmi hezky a čistě udržované, i když trochu komplex budov připomínal malé sídliště. Překvapilo mne, že všude bylo možné...

  • 9 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Okolí hotelu velmi hezky a čistě udržované, i když trochu komplex budov připomínal malé sídliště. Překvapilo mne, že všude bylo možné třídit odpad a hlavně přítomnost dezinfekce před jídelnou a na chodbách. Jediná nepříjemnost byla, že jsme předem nebyli informováni o mezipřistání v Ostravě, kde jsme opět čekali skoro dvě hodiny. Byla možnost si zdarma půjčovat osušky na pláž, jen informaci jsme získali od jiných hostů, nedostali jsme totiž kartičku , a tak jsme se o ni museli přihlásit. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování bylo přiměřené ceně , spokojenost.

Strava
Strava byla pestrá, velký výběr ovoce a zeleniny. Výborná byla možnost odběru balené vody.

Služby hotela
Služba recepce by mohla být vstřícnější, My jsme přijely z letiště v pozdních nočních hodinách jen dvě osoby , takže všude tma . Obdržely jsme plánek budov, které nás ne zcela přesně nasměrovaly. V plánku byl záznam o budově B, tak nás i pán poučil, ale neřekl, že se jedná o budovu Bluberry, takže jsme tápali, nenapadlo nás hned, že je v plánku jen zkratka. Teprve po návratu na recepci jsme byly lépe nasměrováni, Vzhledem k tomu, že jsme byly jediné nově příchozí, mohl nás pán na cestě částečně doprovodit, jsme starší dámy.

Pláž
Pláž byla hezká, lehátek dostatek, přístup do moře pozvolný. Příjemná byla i možnost zajít do kavárny přímo na pláži.

Naděžda, 10.09.2019, Dátum pobytu: 31.8. - 7.9.2019
Oblasť: Čierna Hora Čierna Hora, Ulcinj, Hotel: Holiday Village Montenegro

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 4,8 Průměr - cena odpovídá kvalitě i službám. Nečekejte luxus, jde o zrekonstruovaný kemp - chatky, které česká CK zatím nemá v nabídce,...

  • 2,5 Ubytovanie
  • 5 Strava
  • 9 Okolie
  • 5 Cena

Celkové zhrnutie
Průměr - cena odpovídá kvalitě i službám.

Nečekejte luxus, jde o zrekonstruovaný kemp - chatky, které česká CK zatím nemá v nabídce, jsou krásně zařízené, nové. Hotel - slušný, pokoje s výhledem jak do areálu tak do parku. Každý pokoj má balkon (většinou se stolem a židlemi). Nejsou zde sušáky na ručníky a mokré plavky. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj - je po rekonstrukci. Je zde TV - pouze místní pořady, ani jsme nepouštěli. Wi-fi má heslo, animátor, který je po celou dobu k dispozici, dá heslo a vše funguje. V pokoji lednice.

Sprchovací kout - konkrétně na pokoji 106 - protéká, takže v koupelně plno vody, dávejte pozor, abyste neuklouzli. Voda špatně odtéká, hadra na podlahu není - možná přibalte, ať si můžete vytřít. Toaletní papír doplňovali.

V koupelně nenajdete háček na ručník nebo toaletní skříňku.

My jsme byli 3 - přistýlka = rozkládací křeslo, je tvrdší, ale dá se na něm spát.

Všude jsou komáři, večer komáří invaze - i na pláži, všude. Nezapomeňte si vzít komárovník do zásuvky.

Strava
Polopenze formou bufetu. Snídaně - stále se opakující a koncem týdne už na nic nemáte chuť. Opakuje se stále: vejce na 3 způsoby, párky, klobása, salám, šunka, sýr, džem, máslo. Chleba neznají, na stole vám vždy přistanou bílé bulky. Čaj - černý s trochou citronu podávaný ve džbánech, které najdete v jídelně. Automat - pouze mléko, bílá káva. Pokud chcete černou kávu, tu si můžete zakoupit dole v baru - po snídani. Nečekejte zeleninu nebo ovoce k snídani. Sladké snídaně neznají. Sem tam je v nabídce bílý jogurt.

Večeře - přílohy se rovněž opakují: pečené brambory, rýže. Výjimečně nabídnou těstoviny. Masa střídají - jsou dobře ochucené! My jsme měli několikrát řízky, dušené maso vepřově, hovězí, pečené kuře, guláš. Jednou za pobyt byla smažená ryba - velmi chutná. Zelenina - okurky, rajčata, zelí a z teplé zeleniny hrášek s mrkví (předpokládám, že zmražený polotovar, vypadal nevábně). Jednou za týden byl sladký dezert, po kterém se brzy zaprášilo a každý večer nějaké ovoce.

Nečekejte kulinářské zážitky. Na snídani se najíte, ale... kdo je zvyklý na sladké snídaně, tak si musí vystačit pouze s džemem. Celozrnné pečivo neznají, cereálie pro děti rovněž tak.

Večeře jsou chutné, kuchař se snaží. Menší děti mají problém si vybrat, protože těstoviny a hranolky, které vždycky zachrání situaci, pokud nemají chuť na maso, zde nenajdou. Dezerty nebo zmrzliny po jídle nejsou.

Služby hotela
Po příchodu na pokoj jsem se zděsila... jezdíme většinou do Řecka, kde pokoje voní čistotou. Po otevření skříní, šuplíků, lednice jsem požádala recepční, aby nám přišli znovu uklidit. Takové nánosy špíny, drobků jsem v hotelovém pokoji ihned po příjezdu dlouho neviděla. Přišly dvě uklizečky, jedna "komandovala" a druhá jednou hadrou vytřela vše co bylo špinavé. No, žádná sláva to nebyla. Oblečení jsme měli celý týden v kufru, protože police se opravdu použít nedaly. O prachu, který se všude válel ani nemluvím... Další "příjemná" zkušenost nastala druhý den ráno po příchodu ze snídaně. Na pokoji nebyl ani jeden ručník. Takže kdo se nestihl osprchovat před snídaní, měl smůlu, protože pokud neměl svůj ručník, hotelový k dispozici nebyl. Pokojská mi chorvatsky vysvětlila, že se perou... Fajn, alespoň se mění a každý den jsou čisté. Když jsme přišli z pláže kolem 17.hod. ručníky jsme stále neměli. Je docela běžné se před večeří osprchovat... Recepční mi oznámila, že ručníky budou rozdávat na pokoje až nastoupí odpolední směna, tj. v 19hod. Což bylo na mne trošku moc a trvala jsem na tom, abychom ručníky dostali před večeří. Situaci zachránil pravděpodobně majitel objektu, který nám čisté ručníky ze skladu vydal. Nebyli jsme jediní, kdo takové problémy měl o:)). Proto doporučuji, schovat si čistý ručník např. pod peřinu nebo do skříně (třeba budete mít štěstí a budete je mít čisté a ne černé jako by) o:)) Je zde totiž zvykem, že v 8 hod. ráno pokojská zaklepe, sebere všechny ručníky, které vidí - ať jsou čisté či ne - a bude-li dobrá konstalace hvězd, odpoledne vám přinesou ručníky čisté. Po čase jsme si všichni "účastníci zájezdu" zvykli a brali vše s humorem o:)) Ono to jinak nejde - jiný kraj, jiný mrav... )

Úklid - sem tam umyjí umyvadlo, v pokoji max. zametou - často ne. V areálu je market - pod tímto slovem si představím obchod se zbožím.. tady jsou téměř prázdné regály - co koupíte je voda, nějaké limonády, brambůrky a zmrzlinu, nějakou kosmetiku. Další obchod cca 1,5 km daleko, výborná pekárna cca 500 m.

Pláž
Krásná dlouhá písečná pláže s velmi pozvolným vstupem do moře. Kousek od hotelu je vstup na Mohito nebo White beach. Obě jsou pěkné, čisté. Můžete si pronajmout lehátka se slunečníkem - cena podle řady umístění (asi od 10 do

5 EUR za set). Jsou zde i plochy, kde si můžete lehnout na ručník - vzhledem k tomu, že písek je léčivý a krásně hřeje, je příjemnější než lehátka. Co je nezbytné mít slunečník, protože sluníčko má intenzitu.

Anonym, 03.09.2019, Dátum pobytu: 17.8. - 24.8.2019
Oblasť: Čierna Hora Čierna Hora, Ulcinj, Hotel: Velika Plaža

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 7,2 Pěkná dovolená, ale už se nevrátíme. NUDISTŮM nestačí chodit nazí na pláži, musí chodit nazí všude. Nám to v dnešní době přijde už...

  • 6,5 Ubytovanie
  • 6 Strava
  • 9 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Pěkná dovolená, ale už se nevrátíme. NUDISTŮM nestačí chodit nazí na pláži, musí chodit

nazí všude. Nám to v dnešní době přijde už neandrtálské. Zobraziť celú recenziu

Jana F., 29.08.2019, Dátum pobytu: 13.7. - 20.7.2019
Oblasť: Čierna Hora Čierna Hora, Ulcinj, Hotel: Ada Bojana

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (4)

Celkom: 3,2 Předesílám, že jedno hodnocení na vyzvání společností CA jsem již psal Protože jsem však předem nevěděl, jak je formulář pro zápis...

  • 3,5 Ubytovanie
  • 5 Strava
  • 1 Okolie
  • 3 Cena

Celkové zhrnutie
Předesílám, že jedno hodnocení na vyzvání společností CA jsem již psal

Protože jsem však předem nevěděl, jak je formulář pro zápis hodnocení strukturován, na popsání nejzásadnějších výhrad nedošlo. Pokusím se to tedy v tomto hodnocení napravit.

To, co uvádí o pobytovém místě CA, resp. pořádající CK je bezesporu pravda, nicméně to není pravda celá. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování, budu-li psát o ubytovací jednotce jako takové, zaslouží pochvalu. Bungalov typu L (asi "Large") je prostorný, má půdorys 6-úhelníka o straně 4 m, pohodlný vstup a příjemný balkon se stolkem a dvěma křesly. Lůžko prostorné, mohlo by být tvrdší. Lednička, toaletní stolek, sedačka, konferenční stolek, židle, taburety, úložný nábytek v dostatečné míře. Koupelna a toaleta - pěkné. Denně uklízeno a vyměňovány ručníky. Chybí jakékoli nádobí, doporučuju vzít s sebou varnou konvici a hrnky na kafe/čaj.

Dojem ze solidního ubytování však silně znehodnocuje hlučnost střediska. Není vhodné pro ty cestovatele, kteří hledají klid, kterého jsem tady opravdu neužil - a to z těchto dvou příčin:

1. Na druhém břehu řeky Bojany je diskotéka či karaoke klub, který po celý náš pobyt zahajoval provoz kolem 15 hod, hlučel celou noc a skončil kolem 4:00 ráno (ne, nejde o překlep, skutečně - teprve kolem čtvrté hodiny ranní se rozhostilo ticho!!!). Úhrnem tedy 13 hodin nepřetržitého DUC-DUC-DUC, jako by měl člověk hlavu mezi dvěma reproduktory. Při tom opravdu nebylo možné usnout.

А зори здесь тихие (A jitra jsou zde tichá), chtělo by se povzdechnout s tvůrci starého sovětského filmu. Avšak ne nadlouho.

2. Cca v 7:00-7:15 nastupuje směna uklízeček. Uklízečky měly provozní místnost v jednom z apartmánů, bohužel přímo před mým bungalovem č. 50, cca 15 m vzdálenou. Směna začala tím, že si děvčata uvařila kafe, zapálila cigarety, zapnula rádio, vzájemně se u toho překřikovala a u toho všeho ještě začala velmi hlasitě a falešně prozpěvovat (jinými slovy: hulákat) místní domorodé zpěvy. Není tedy divu, že jsem usínal na pláži a dospával po obědě, dokud nezačala ve tři odpoledne někde za řekou diskotéka. - Jistě každý pochopí, že takto jsem si klidnou dovolenou nejspíš nepředstavoval.

Strava
Plná penze - solidní, i když po týdnu poněkud monotónní charakter. Jídla dost.

Služby hotela
Problémy s úklidem:

1. Bungalov: paní uklízečka denně a poctivě vytírala podlahu, jenže tak činila zapařeným mopem, což má po uschnutí podlahy (dlažba) za následek šílený smrad. Řešení: namočit jeden z ročníků (stejně bude zítra vyměněn za čistý) a svépomocně znovu vytřít čistou vodou.

2. Areál: nedopalky a poházené odpadky, kam oko dohlédne. Před apartmány často nevysypané odpadkové koše, odpadky "úhledně" zabaleny v igelitovém pytli, čekají na odvoz (1x týdně). Zdrojem všudypřítomných vajglů v trávě nejsou jen hosté, ale i personál (!!!). Uklízečky v klidu procházejí kolem pohozených odpadků, aniž by daly přítomnost smetí a své povolání do nějaké smysluplné souvislosti, např. shýbnout se pro igelit a hodit ho do koše.

Kolem našeho bungalovu jsem si musel vysbírat odpadky sám, abych se na ně nemusel dívat. Udělal jsem to rád. Člověk se neubrání a srovnává s jinými destinacemi: Chorvatsko je v porovnání s MNE úplný "západ".

----

K tomu přistupuje ještě jedna věc, na kterou zde není kolonka.

CK v propozicích k zájezdu uvádí, že v každé destinaci je bankomat. Není to pravda.

V Ada Bojana bankomat není a nejbližší bankomat je ve městě Ulcinj, vzdáleného 12 km. Ovšem v MNE se platí eurem; kdybych se spolehl na info CK a nevzal s sebou pár euro, které mi zbyly z cesty do HR, musel bych si na cestu autobusem k bankomatu zřejmě půjčit. Ze strany CK je to "maličkost", která má potenciál klienta dost otrávit: nemám problém s tím, že si na musím vzít hotovost, ale CK to má klientovi říct.

Pláž
Pláž má 3 části: textilní, nudistickou a největší - divokou. Opět: odpadky všude, kam se podíváš.

Když odhlédnu od odpadků: písečná, krásná, vhodná pro pro plavce i neplavce. Ještě i 30 m od břehu do pasu, po kolena. Příboj, kde se děti mohou vydovádět. Voda relativně málo slaná, řeka Bojana mořskou vodu výrazně ředí - což může být někomu i příjemné, voda vůbec neštípe v očích, slanost je blízká fyziologickému roztoku.

Co na závěr?

V některých detailech pěkné chvíle, ale celkové vyznění pobytu mi vychází spíše záporně. Bez ohledu na celkovou známku v záhlaví této recenze: kdybych měl hodnotit stupnicí 1-5 jako ve škole, tzn. 1=výborné, 5=nedostatečné, dal bych sedmičku. Do MNE, a jmenovitě do Ada Bojana, velmi pravděpodobně již vícekrát nepojedu.

Milan Kovár, 29.08.2019, Dátum pobytu: 17.8. - 24.8.2019
Oblasť: Čierna Hora Čierna Hora, Ulcinj, Hotel: Ada Bojana

Bola táto recenzia užitočná? Áno (3) Nie (2)

Celkom: 8,4 velmi dobré

  • 7,5 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
velmi dobré Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
velmi dobré

Strava
skvělá

Služby hotela
dobré

Pláž
výborná

Petr Holbus, 28.08.2019, Dátum pobytu: 16.8. - 25.8.2019
Oblasť: Čierna Hora Čierna Hora, Ulcinj, Hotel: Ada Bojana

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)