Recenzie hotelov
Dominikánska republika

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 9,8 Velice krásný hotel v komplexu 4 hotelů.Výborná organizace při příjezdu.

  • 9,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Velice krásný hotel v komplexu 4 hotelů.Výborná organizace při příjezdu. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Na úrovni vybavený pokoj s balkonem a výhledem do klidné zahrady.Vše fungovalo,denní úklid s bezproblémovou výměnou ručníku

ů a doplňováním koupelnových potřeb,i minibaru.

Strava
Strava v celodenním bufetu na vysoké úrovni s tematickými kouty u večeří.Možnost 3 večeří ala karte,

Služby hotela
Doprava po areálu hotelu elektrickými vláčky ve velmi krátkých intervalech.

Jako nedostatek uvádím nedostupnost Wifi v ubytovacích prostorách,dostupné pouze v lobby po registraci a jen na 24 hodin,pak bylo nutné znovu přihlášení.Často přetížené-

Pláž
Pláž velmi dobře udržovaná,jeden den chaluhy,do druhého dne čisté.Bohužel nutnost včasné rezervace ručníky.Síť plážových bufetů a barů.

Vladimír K., 23.04.2019, Dátum pobytu: 5.4. - 15.4.2019
Oblasť: Dominikánska republika Dominikánska republika, Punta Cana, Hotel: Grand Bahia Principe Bávaro

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

1 fotografia

Celkom: 6,8 Z dovolené máme ve skrze pozitivní dojem. Určitě bychom se do Dominikánské republiky a na pláž Baváro vrátili. Byť bychom možná na...

  • 6 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 9 Okolie
  • 6 Cena

Celkové zhrnutie
Z dovolené máme ve skrze pozitivní dojem. Určitě bychom se do Dominikánské republiky a na pláž Baváro vrátili. Byť bychom možná na podruhé zkusili jiný hotel. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoje prostorné, čisté, přesně odpovídaly tomu, co jsme viděli na fotkách na tripadviseru apod.

Chyběla nám pořádná peřina, spíte pouze pod prostěradlem, na to je potřeba myslet.

Hotel se prezentuje jako pěti hvězdičkový, nicméně pokoje odpovídají tak třem nebo čtyřem hvězdám. Nicméně hotel jako celek je moc pěkně udržovaný a je k vidění spousta personálu, který se stará o čistotu/úklid/zeleň během celého dne a výsledek jejich práce je skutečně vidět.

Strava
All inclusive strava byla ok, nic o čem budete doma básnit, ale zároveň nic co by stálo za přehnanou kritiku.

Samozřejmostí bylo velké množství ovoce a obecně vyběr z růrných jídel byl velký.

A la carte restaurace v rámci hotelu byly spíše zklamání, během našeho pobytu jsme navštívili čtyři z nich.

Jídlo v nich je více či méně shodné s jídlem z all inclusive bufetu. Jedinou a la carte restauraci, kterou bych vyzdvihl byla "El Pescador" s mořskými plody. Ta pro nás ke konci našeho pobytu byla velmi pozitivní zkušeností.

Služby hotela
Služby hotelu byly ok.

Problém jsme měli s recepcí. Recepční sice vypadájí ochotně, ale vaše prosby nevyplní, i když jim dáte slušné dýško. Stěžovali jsme si na nefunkční žárovky na pokoji, za 10 dní našeho pobytu to nebyli schopni/ochotní vyřešit. Našim známým nefungoval pokojový safe a telefon, taktéž s tím recepce nic něudělala za celou dobu pobytu. Nejvtipnější bylo, když to šli na recepci nahlásit, tak jim recepční řekl, ať jdou zpět na pokoj a zavolají mu to z telefonu (který přišli nahlásti, že nefunguje). Někteří recepční nemají dobrou angličtinu, což je s podivem, když velkou část návštěvníků hotelu tvoří Kanaděné.

Pláž
Pláž Baváro je skutečně jako z pohádky. Bílý písek, azurově modrá čistá voda s teplotou kolem 26°C.

Někdo by mohl mít problém s chaluhami, které oceán vypalvuje na pláž, ale personál hotelu bojoval jako Sisfos s jejich odklízením. Nám osobně chaluhy nevadili, je to příroda ...

Jiří Z., 22.04.2019, Dátum pobytu: 7.4. - 18.4.2019
Oblasť: Dominikánska republika Dominikánska republika, Punta Cana, Hotel: Grand Bahia Principe Punta Cana

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,8 Byla to nádherná dovolená a nic nemělo chybu. Naprosto profi přístup hotelu, místních i slušná klientela. Víceméně starší lidé, nebo...

  • 9,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Byla to nádherná dovolená a nic nemělo chybu. Naprosto profi přístup hotelu, místních i slušná klientela. Víceméně starší lidé, nebo mladé páry. Tuto oblast jsme si vybrali pro "čistý" Karibik, jelikož Punta Cana je turisticky rušnější, narvané pláže a není zde Karibik, nýbrž Atlantik. Cesta není nic příjemného, ale i s jazykovou bariérou se dá vše důstojně zvládnout.Jediným problémem byla zpáteční cesta, kde nás ve Frankfurtu odstavili kvůli vývozu lastur, které jsou v dominikánské povolené 3 ks. na hlavu. Dokonce nám tam chtěli zabavit i suvenýr svíčku v kokosu, na které byla ještě visačka. Zvláštní, že v DR žádný problém, vše přes rentgen prošlo bez poznámek, ve Frankfurtu nám díky tomu málem uletělo letadlo! Stáli tam nad třema lasturama a svíčkou 4 celníci a nevěděli co s tím. Nakonec nám vše nechali, ale bylo to nepříjemné. V Praze nám pak nepřijel jeden kufr, ztratil se, poslíček ho ale ještě ten den dovezl až domů v půl dvanácté v noci, joo cestování je občas sranda. Využili jsme také výlet pořádaný místním Čechem na Saonu ostrov lastur Catalinita, populární Piscinu pláž, kde jsou velké, rudé hvězdice a průliv Catuano. Vřele doporučuji, je to zážitek! Určitě nejezdit na Saonu přes hotel, nebo přes místní prodejce. Pojedete tam narvanými rychloloděmi ještě s dalšími hotely a z ostrova, který je právě krásný díky své panenské kráse se stane turistická vřava a tlačenice s milionem lidí, kteří stojí fronty na ohnuté palmy a honem za nejlepší selfie! S tímto výletem jsme na ostrově byli úplně sami, invazi jsme tam zažili jen chvíli, pak vše odjelo a byli jsme tam jako Robinsoni. Na ostrově Catalinita- hřbitov mušlí jsme si právě mohli vzít každý pár lastur jako suvenýr, zde se to považuje jako odpad, jelikož je zde rybáři využívají hlavně na chutné maso uvnitř a lasturu pak vyhodí. Mohla bych toho napsat mnohem více, ale zkusím přiblížit výlet pár fotkami, slova jsou zde druhořadá. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoje krásně čisté, měli jsme tam problém se splachováním, ihned bylo vše opraveno, stačilo jen ukázat. Nechávali jsme služebným každý den dolar na posteli a vše bylo načančané, složené do typických labutí, vějířů s živými květinami. Ručníků každý den tolik, že jsme je nestíhali upotřebit. Klimatizace hlučnější, ale zvyklo se. Výhled z terasy na úžasnou zelen a palmy.Je třeba také zmínit okolí hotelu, hotel je zasazený do nádherné, tropické zahrady. Botanik si zde přijde na své! Tropické květiny, palmy, banánovníky, orchideje. Každý den našimi přáteli byli pávi, plameňáci, různá drobotina, labut. Hotel sám o sobě luxusní, krásné zdobné interiéry a ruční práce byla vidět na každém rohu.

Strava
Fantastická! 4 druhy pizz jako z pizzerie, několik druhů mas, žebírka, několik druhů ryb, salámy, šunky, jeden večer byl i sushi večer, tácy plné sushi, uzeného lososa. X druhů sýrů, výborné dortíky. Ovoce bylo nejlepší, jaké jsem kdy jedla! Koktejl - banánový, ananasový, kokosový, mango...mohla bych pokračovat do nekonečna. Jídlo prostě zážitek sám o sobě, ač jsme tam kvůli němu primárně samozřejmě nejeli. Měli jsme i přístup do alácarte restaurací, ale nevyužili jsme je. Z té hlavní restaurace jsme ani tak nestačili vyzkoušet vše.

Služby hotela
Služby na vysoké úrovni. Anglicky moc neumíme, ale vždy se dalo domluvit pantomimou a ještě než jste došli na pokoj, bylo vše vyřízeno. Dokonce nám dali novou, obří tenkou televizi, aniž bychom si o ni řekli. Jediné co bylo trochu zvláštní a což není chyba hotelu, ale cestovky je info o odjezdu z hotelu. Našli jsme jen díky info na internetu, že existuje jakási kniha a podle našeho čísla jsme si v chodbách hotelu našli knihu CK a v tabulkách si dohledali odjezd. Je zde výborný animační tým, který neustále tančí své typické rytmy a stále něco vymýšlí.

Pláž
Pláž je tím nejdůležitějším, za čím jsme sem jeli a byli jsme nadšení. Prostě exotika a ráj. Nádherná tyrkysová barva vody, bělostný písek který každý den prosívali zaměstnanci sítem. Klídek pod palmami, kdo chtěl, vynesl si lehátko až do vody. Úžasnou věcí je také typický bar maják patřící k hotelu, kde v rámci All nalévají třeba i Cinzano, značkové Whisky, ale i jejich místní koktejly s kokosem, ananasem které jsou velmi chutné. Vydali jsme na procházku podívat se k ostatním hotelům, došli jsem až na konec ke Canoa a musíme jednoznačně říci, že naše pláž byla nejhezčí a nejčistší. Dost lidí z jiných hotelů se na naší pláž chodilo fotit a selfíkovat. Život pod vodou je ale stejně krásný jako na souši. Kousek od pláže jsou totiž vybudované umělé korály a domečky pro rybky a je to zážitek. Spousty barevných rybek, murény, čtverzubci. Rybky jsou naučené na housky, doporučuji si vzít do petky natrhané housky a začít krmit. To uvidíte ten frmol. Seběhne se všechno z okolí a máte je až u obličeje. Obzvláště ty pruhované jsou pěkné drzé. Byli jsme v září, čili v období hurikánů a není se čeho bát. Jednou zapršelo, ale je zde takové vedro, že se většina z nás stejně v prudkém dešti koupala v moři a nikdo to moc neřešil. Hurikán Florence nás minul, bohužel jeho ocásek a zbytky se stočili k nám a celé 2 dny bylo pod mrakem a velké vlny. V tu chvíli bylo šnorchlování nedostupné, plavat se ale dalo. Voda byla teplá jako kafe.

Dana Kaplánková, 19.04.2019, Dátum pobytu: 11.9. - 19.9.2019
Oblasť: Dominikánska republika Dominikánska republika, Bayahibe, Hotel: Iberostar Hacienda Dominicus

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

pláž u hotelu 13 fotografií

Celkom: 8,8 Den pred odletem jsem nahodne zjistil ze mam zmenu letu. CA o tom nevedela a byla prekvapena. Po priletu cekal anglicky hovorici delegat.

  • 9 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Den pred odletem jsem nahodne zjistil ze mam zmenu letu. CA o tom nevedela a byla prekvapena. Po priletu cekal anglicky hovorici delegat. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Kvalitni

Strava
Dobra

Služby hotela
Kvalitni..jen personal uplne zpomaleny..ale nevadi..v Karibiku se nespecha

Pláž
Krasna

Jiří Konšel, 11.04.2019, Dátum pobytu: 29.3. - 8.4.2019
Oblasť: Dominikánska republika Dominikánska republika, Punta Cana, Hotel: Vista Sol Punta Cana (ex. Carabela Beach R.)

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 7,6 Byli jsme spokojeni, navštívená oblast však není jen bílý písek na pláži a modrý oceán. Žijí zde velmi chudí lidé a také to tomu...

  • 7,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 6 Okolie
  • 7 Cena

Celkové zhrnutie
Byli jsme spokojeni, navštívená oblast však není jen bílý písek na pláži a modrý oceán. Žijí zde velmi chudí lidé a také to tomu odpovídá. Jsou místa, kde je spousta nepořádku, což může zkazit dojem. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Vybavení pokojů je spíše starší, nicméně dobré.

Strava
Nabídka all inclusive velmi bohatá a různorodá. Za nás O.K., servis pracovníků velmi dobrý.

Služby hotela
Standartní, snad dělají zbytečnou administrativu při objednání speciální věčeře.Jinak pro zákaznický přístup.

Pláž
Na pláž se musí dojít z hotelu cca 500 m po můstku, dobrá procházka. Stojí zde hlídači se zbraněmi a chrání návštěvníky. Pláž souvisí s veřejnou pláží, kde od pátku do neděle si místní pořádají pikniky a je zde hlava na hlavě. Doprovázeno stálou hudbou a nepořádkem.

Jiří V., 08.04.2019, Dátum pobytu: 25.3. - 5.4.2019
Oblasť: Dominikánska republika Dominikánska republika, Boca Chica, Hotel: Bellevue Dominican Bay

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 7,8 Příjemná klidná dovolená, vily umístěny ve svěží udržované zeleni. Resort není tak rozsáhlý, všechna důležitá místa ( jídelna, bar pláž )...

  • 7,5 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 9 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Příjemná klidná dovolená, vily umístěny ve svěží udržované zeleni. Resort není tak rozsáhlý, všechna důležitá místa ( jídelna, bar pláž ) jsou dosažitelná pěšky v řádu minut. Kdo k pobytu nepotřebuje mít všechno IA, bude spokojen. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Velmi se nám líbil výhled z balkonu. Sušák na plavky a ručníky není moc velký, při panující vlhkosti ( polovina března ) tam stejně přes noc nic neuschne. Televize na pokoji byla malá, ale tu jsme k ničemu nepotřebovali.

Strava
V době našeho pobytu se v resortu mluvilo hlavně italsky, takže tomu odpovídala i strava. Možná bychom uvítali pestřejší nabídku masa. Kdo má rád různé saláty, bude spokojen.

Služby hotela
V podstatě jsme žádné nevyužívali.

Pláž
Pláž výborná. Při procházkách kolem přilehlých resortů rozhodně nejlepší.

Jaroslav K., 07.04.2019, Dátum pobytu: 13.3. - 25.3.2019
Oblasť: Dominikánska republika Dominikánska republika, Bayahibe, Hotel: Catalonia Gran Dominicus

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,6 Všetko bolo super, personál čistučky,strava veľký výber,nikdy nič nechýbalo, veľa ovocia, prírodných ovocných štiav. Problém boli...

  • 9,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Všetko bolo super, personál čistučky,strava veľký výber,nikdy nič nechýbalo, veľa ovocia, prírodných ovocných štiav. Problém boli letiská. V Punta Cane už bol problém s palubnými lístkami, a nedostali sme lístky do Zurichu , ktoré sme si museli zabezpečiť až tam.Bolo by najlepšie si urobiť online check in ale nevedeli sme kde.Mladi ľudia s tým určite nemajú problémy ale staršia generácia áno. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Všetko čisté, vírivku sme ani neviužili,bar pravidelne doplňaný.

Strava
Strava aj mimo hotela na výletoch nám chutila, bol veľký výber

Služby hotela
Na vysokej úrovni

Pláž
Pláž bola blízko , bola udržiavaná, po daždi pravidelne čistená . Riasy a trávy boli dvakrát za pobyt po daždi,inak vždy čisto. Problém boli lehátka. Boli vyležane a dosť tlačili. Bolo ich nedostatok,museli sme si nosiť uteráky o pol ôsmej ráno. Mohli sme si tam bez problémov nechať aj plážovú tašku s vecami. Bezpečné prostredie. Obsluha aj na pláži.

Anonym, 03.04.2019, Dátum pobytu: 20.3. - 31.3.2019
Oblasť: Dominikánska republika Dominikánska republika, Punta Cana, Hotel: Now Larimar Punta Cana

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,6 Úžasná dovolená a určitě se tam ještě podíváme.

  • 9,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Úžasná dovolená a určitě se tam ještě podíváme. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Byli jsme ubytování v bungalovech, jedna půlka my druhá pro děti. Úklid probíhal každý den, ale někdy neuměly pokojské počítat, např. děti měly ručníky 3 ,my žádný, někdy voda byla 2 ,děti 1,maličkosti které nebyly až tak důležité, spíše neustálé nefunkční karta od dveří,až po důkladné prosbě na recepci vše bylo vyřešeno. 2 krát nám tam běhal šváb,ale obr.

Strava
Strava byla skvělá, každý si mohl vybrat co chtěl.Jídlo bylo doplnováno,takže když něco chybělo za chvíli bylo dodáno.Skvělé zákusky,zmrzliny!! Mohlo se někdy zdát že jídlo bylo málo dochuceno,ale sůl,pepř olej neustále k dispozici.

Služby hotela
Na recepci neustále k dispozici. K perzonálu ,barmanům: stále usměvaví, milí, rádi nápomocni jen jedna nevýhoda málokdo uměl anglicky, když tak pár slov, takže kdo ovládá španělštinu má výhodu.

Pláž
Pláž byla čistá, neustále sbírali kelímky, nepořádek,opět se na vás stále usmívali. Moře byli úžasné, už jsme byli vícekrát u moře,ale tady to opravdu stojí za to to vidět, Šnorchlování bylo možné, krásné rybičky,ale my jsme měli jen první den a poslední bez vln, jakmile byly vlny písek se vířil a už toho nebylo tolik vidět . Nafukovací atrakce nejen pro děti výborné.Doporučujeme nesedět jen v hotelu, ale navštívit i nějaký výlet, ostrov Saona,Samana velryby,jezero Enriguillo stojí za to vidět !!

Anonym, 02.04.2019, Dátum pobytu: 25.2. - 7.3.2019
Oblasť: Dominikánska republika Dominikánska republika, Bayahibe, Hotel: Viva Wyndham Dominicus Beach

Bola táto recenzia užitočná? Áno (4) Nie (0)

Celkom: 9,2 Celkový dojem z dovolené je naprosto dokonalý.V hotelu je prostě jako vždy karibská atmosféra a s výbornými službami a krásnou pláží...

  • 9,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Celkový dojem z dovolené je naprosto dokonalý.V hotelu je prostě jako vždy karibská atmosféra a s výbornými službami a krásnou pláží vytváří maximální spokojenost Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoje v křídle budovy hotelu Punta Cana jsou po rekonstrukci,čisté,denně uklizené.Ventilace mechanická i nastavitelná.Součástí je minibar zdarma (pivo,nealko) denně doplňovaný a zdarma.Zdarma je i velký sejf.Televize s hudebním kanálem Musica Bávaro dokreslí celkovou atmosféru.Výborné měkké postele.Vše v maximální spokojenosti

Strava
Naprosto dokonalá s velkou rozmanitostí a výběrem výborného masa a ryb.Bezvadné tropické ovoce (doma se nedá jíst ...).Snídaně úžasné s čerstvě dělanou šťávou z tropického ovoce.Zcela bez připomínek navíc možnost zdarma využít šesti restaurací Á la carte (všechny jsou výborné ...)

Služby hotela
Celkový dojem je vynikající.Obsluha fantastická s karibským úsměvem ....

Pláž
Denně ráno uklízená od případných chaluh.Jediná výtka je velké množství pevných slunečníků a to že pláž je veřejná a lehátka se musí brzy po ránu předem obsadit.Jinak voda úžasná a teplá

Roman, 01.04.2019, Dátum pobytu: 15.3. - 29.3.2019
Oblasť: Dominikánska republika Dominikánska republika, Punta Cana, Hotel: Iberostar Punta Cana

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

hotelová pláž 17 fotografií