Recenzie hotelov
Juan Dolio - Dominikánska republika

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 6,6 Velmi pěkný hotel v tropické zahradě s malou hotelovou pláží, průzračná voda v moři, občas naplavené řasy, na vedlejší veřejné pláži...

  • 6 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 7 Okolie
  • 7 Cena

Celkové zhrnutie
Velmi pěkný hotel v tropické zahradě s malou hotelovou pláží, průzračná voda v moři, občas naplavené řasy, na vedlejší veřejné pláži neodklizených řas a odpadků bylo dost, ale tam vůbec chodit nemusíte. Celkově velmi dobrý dojem z hotelu, jen někteří číšníci vůbec neovládají cizí jazyky, takže do kapsy česko-španělský slovník :-) Podnikli jsme perfektní výlety na ostrov Saona, do Santo Domingo a do vnitrozemí DR (včetně koupání ve vodopádu), rozhodně doporučuji výlety absolvovat s vynikajícím průvodcem mluvícím česky, tzv. český Dominikánec Tony Rivas, tel. +1 809 844 1500, komunikuje hlavně přes whatsapp a všechny výlety nabízí o 20 - 35 USD levněji než české nebo německé CK, navíc se super výkladem a kompletním servisem. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj byl zařízen jednoduše, poměrně málo úložných míst, ale vynahradil to překrásný výhled do tropické zahrady a všudypřítomné ještěrky. Klimatizace i větrák na pokoji byly funkční. Každé dva dny mění plážové osušky, pokoj denně uklizený pokud neodmítnete. Denně čisté ručníky, 4x za 11denní pobyt vyměněno ložní prádlo. Na pokoji nám nefungovaly pustit filmy na usb přes televizi, k dispozici cca 50 programů ve ŠJ a pár v AJ.

Strava
Strava rozmanitá, vybere si i vegetarián, u snídaně čerstvý ananas, papája a žlutý meloun, šunka, sýr, muffiny, občas lívance s javorovým sirupem, vajíčka na různé způsoby, na oběd i večeři často vepřové maso, sem tam ryba nebo smažené kalamáry, 2x za pobyt paella s langustami a krevetami, často kuře, z příloh rýže, brambory, těstovinové i zeleninové saláty, pečená zelenina, závitky plněné mletým masem, dezerty slabší, často se opakující suchá buchta s polevou. V rámci all in výtečné koktejly, můžete mít i nealko verzi (např. pina colada, sex on the beach apod.), s rumem vážně nešetří. Pivo velmi dobré, víno radši neochutnávat. Balená voda v neomezeném množství dostupná kdykoliv na recepci.

Služby hotela
Hotel leží před vesnicí Guayacanes, kde nic není, večer není kam vyrazit, žádné promenády jako např. v Chorvatsku. Na hotelu nejsou animační programy, takže večery jsme trávili v poklidu u koktejlů, bar zavíral v 23.00, poté celý hotel upadl do ticha. Doporučujeme hlavně vyznavačům klidné plážové dovolené zpestřené výlety. Celkově s hotelem i službami spokojenost.

Pláž
Hotel leží přímo na pláži, pláž je písečná, nedaleko od břehu je korálový útes, o který se lámou vlny, v moři sem tam roztroušené korály nebo kameny ukryté pod řasami, takže pokud plavete dál od břehu, boty do vody se hodí. Za útes nikdo neplave, jsou tam prý nebezpečné proudy, až k útesu voda max. ke krku. Voda čistá, na pláži jsou palmy, lehátek dostatečné množství. Za 50 pesos si můžete od místního beach boye koupit čerstvý kokos.

Anonym, 01.04.2018, Dátum pobytu: 15.3. - 26.3.2018
Oblasť: Dominikánska republika Dominikánska republika, Juan Dolio, Hotel: Playa Esmeralda Beach Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 9,2 Fantastická 17-denní dovolená. Po časově dlouhé, ale překvapivě snesitelné cestě na nás čekal výborný rozsáhlý hotel s veškerým...

  • 9 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 10 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Fantastická 17-denní dovolená. Po časově dlouhé, ale překvapivě snesitelné cestě na nás čekal výborný rozsáhlý hotel s veškerým myslitelným servisem a ideální polohou na krásné čisté pláži, přímo vedle prezidentského sídla :-) Nádherná země plná historie, různorodé fauny a flóry a pohodových a ochotných lidí. Ideální výchozí bod pro podnikání výletů po celé zemi. Dovolená byla jedno velké dobrodružství, a to zejména díky skvělé partě místních lidí, se kterou jsme se snadno seznámili, díky které jsme projeli velkou část ostrova a poznali autentický život místních obyvatel v zemi. Již nyní je jasné, že se na tento úžasný ostrov rádi vrátíme. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel je oficiálně 4*, ale postaven byl zhruba před 50 lety, takže se postupně za provozu renovuje, ale dle místních zvyků nijak závratným tempem... maňana. Exteriér je krásný a rozsáhlý, samotný pokoj v přední části hotelu (u pláže) prostorný, dvě velké postele, trezor za poplatek, TV, lednička - denně doplňována balenou pitnou vodou, klima hlučná (nepoužívali jsme, stačí pustit na stropě obrovský větrák), koupelna staršího vzhledu s vanou, teplá voda teče v době happy hours - ráno a večer :-) bohatě stačí vlažná, která je osvěžující po tropickém průběhu dne. Ubytování bez problémů a pro naše potřeby absolutně postačující - z pokoje jste ani ne za minutu v restauraci, u baru, na pláži, na recepci. Denně je prováděn pravidelný úklid, každý den nové čisté ručníky a osušky, na hotelu se pořád něco uklízí, vytírá, čistí apod., na to si tam potrpí.

Strava
Jídlo pro nás Středoevropany bylo celkově výborné a velmi chutné. Hlavní restaurace, 3 restaurace a la carte (mexická, italská, dominikánská) na rezervaci, jídlo všeho druhu, na co si člověk vzpomene, všechny restaurace super. U pláže snack bar (fast food, ale i saláty). Tři bary s velice obratnými a vtipnými barmany a místními chutnými drinky (veškerý led do nich dávaný je balený). U snídaně je nejlepší služba u odšťavňovače, která dělá skvělé čerstvé šťávy z místních plodů. Ovoce luxusní - absolutně nejlepší je ananas, ten nemá konkurenci, pak mango, meloun, papája, guava, skvělá maracuja. Skvělé čerstvé ryby. Tradičním pokrmem je rýže s tmavými fazolemi s omáčkou, dále kuře na různé způsoby a smažený banán. Všechno bez umělých příměsí, cukrů, bez zbytečných připálených olejů či mouky. Oproti těm jedům a umělotinám, kterými nás tady krmí, je to pro náš žaludek detoxikace, úleva a pro chuťové buňky příjemný gastronomický zážitek.

Služby hotela
Služby jsou na odpovídající úrovni, personál ochotný a milý, každý zdraví, všichni jsou usměvaví a připraveni vyhovět. Místní animátoři se činí a pro lidi na pláži vymýšlejí různé akce a soutěže, tanečky v moři apod. Velký výběr fakultativních výletů ze strany hotelu i různých CK, ale lepší je nechat se na pláži odchytit místními, kteří mají nejlepší povědomí a dovedou zorganizovat výlety mimo hlavní dny vyhrazené pro jednotlivé turistické atrakce v zemi, takže v některých případech je možné zcela se vyhnout velkým skupinám turistů. Místní pracovnice wellness & spa, které dělají masáže jak v hotelovém salonu, tak i altánku na pláži, jsou výborné a mají perfektní techniku relaxačních masáží, které skvěle uvolní tělo i mysl.

Pláž
Pláž před hotelem je nádherná s bílým pískem, bez živočichů, opravdu jako malovaná, místo slunečníků poskytují dostatečný stín mohutné listy palem. Lehátek je dostatek po celý den. Ručníky na pláži jsou zdarma oproti kartám, každý den je možno vyměnit ručníky za nové. Moře osvěžující, poměrně čisté, klidné a vhodné i pro děti, protože je ohraničeno valem rozbíjejícím jakékoliv větší vlny. Kdo si chce zaplavat, stačí popojít kousek mimo hlavní hotelovou pláž. Na pláži všemožné množství prodavačů nabízejících služby, ovoce, suvenýry apod.

Tomáš S., 05.12.2017, Dátum pobytu: 16.11. - 2.12.2017
Oblasť: Dominikánska republika Dominikánska republika, Juan Dolio, Hotel: Coral Costa Caribe

Bola táto recenzia užitočná? Áno (10) Nie (0)

Celkom: 10 Dovolenka dopadla nad naše očakávania.

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolenka dopadla nad naše očakávania. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Menší rezort, všetko bolo blízko. Izby veľké a krásne, čisté. Každý deň doplnená voda, veľký balkón. Obrovské postele.

Strava
Taká typicky karibská, všade samý banán alebo ananás. Veľký výber jedál, každý deň iná kuchyňa. Dostatok ovocia aj zeleniny, dezerty, zmrzliny, všetko.

Služby hotela
Vynikajúce služby hotela po všetkých stránkach.

Pláž
Nádherná pláž s koralovým útesom, more nádherne čisté a teplé.

Jaroslava V., 13.04.2017, Dátum pobytu: 26.3. - 10.4.2017
Oblasť: Dominikánska republika Dominikánska republika, Juan Dolio, Hotel: Coral Costa Caribe

Bola táto recenzia užitočná? Áno (4) Nie (1)

Celkom: 7,4 Krásná dovolená v Karibiku. Dovolenou jsme si naprosto užili, uprostřed naší propršené zimy se za 11 hodin objevit v prosluněném...

  • 6 Ubytovanie
  • 5 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Krásná dovolená v Karibiku. Dovolenou jsme si naprosto užili, uprostřed naší propršené zimy se za 11 hodin objevit v prosluněném Karibiku, je naprosto úžasná věc. Hotel je v jižní části ostrova u Karibského moře a opravdu je to Karibik jako z reklam v televizi. Letěli jsme přes německou CK z Vídně přímým spojem, letadlo plné Čechů a hotel také. Služby CK dokonalé, vše včetně parkování proběhlo naprosto v pořádku i bez velkých jazykových znalostí, cena srovnatelná s Řeckem, nebo Tureckem, ale rozdíl obrovský. Evropu máme procestovanou celou a po této zkušenosti už asi budeme objevovat jen exotiku. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj jsme měli v hlavní budově s výhledem částečně na moře a do zahrady. Pokoj byl velmi prostorný, 2 obrovské postele, televize, balkon, v koupelně fén. Zařízení starší, ale vše fungovalo, úklid denně, takový průměrný. Chodíme se na pokoj jen vyspat, takže pro nás naprosto dostačující.

Strava
Strava v hlavní restauraci průměrná. Dalo se vybrat, ale gastro zážitek to nebyl. Výborné byly polévky, ryby a ovoce. Možnost využití 3 restaurací alá carte, ty byly fajn. U pláže je restaurace, kde dělají pizzu, burgery a hot dog, ty byly fajn. Co však nahradí slabší stravu, je výběr drinků na barech. Opravdu mnoho druhů všech možných i nemožných míchaných kombinací, barmani super, velmi příjemní, usměvaví, vůbec nebyli vlezlí. V automatu měli i dobrou kávu.

Služby hotela
Areál hotelu je velmi rozsáhlý, vše udržované, krásná zahrada, krásné bazény zasazené do kamenů, palem a vodopádů. Moc pěkné prostředí k procházkám. Personál v hotelu velmi ochotný, od recepce přes restaurace, barmany až po uklízečky. Všichni se usmívají a je vidět, že turistů si váží, když jim občas dáte dolar, jsou vděční. Každý večer velmi pěkné vystoupení hotelové taneční skupiny, přes den soutěže, jóga, aerobik na pláži. K dispozici tenisové kurty a minigolf.

Pláž
NÁDHERA!!! Pláž prostě nemá chybu. Je součástí areálu, lehátek dostatek. Krásný jemný bílý písek, průzračné moře, spousta mušliček, rybiček atd. Dá se chodit na příjemné procházky po pláži oběma směry od hotelu, nebo jen ležet pod palmou. Fakt jsme si splnili sen, vidět Karibik. Doporučuji.

Anonym, 11.03.2016, Dátum pobytu: 2.3. - 8.3.2016
Oblasť: Dominikánska republika Dominikánska republika, Juan Dolio, Hotel: Coral Costa Caribe

Bola táto recenzia užitočná? Áno (10) Nie (0)

2 fotografie

Celkom: 5,8 Celkový dojem z dovolené jsem již několikrát sepsal formou reklamace, kterou máte k dispozici. Tudíž bych se pouze opakoval.

  • 5 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 8 Okolie
  • 3 Cena

Celkové zhrnutie
Celkový dojem z dovolené jsem již několikrát sepsal formou reklamace, kterou máte k dispozici. Tudíž bych se pouze opakoval. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel byl velmi pěkný a čistý. Problémy se sprchou, které nebyly odstraněny ani po reklamaci pracovníkům hotelu, jsou též předmětem výše zmíněné reklamace.

Strava
Strava byla celkem pestrá a většina jídel nám chutnala. Jako drobnou připomínku bych zmínil, chybějící názvy jídel, které bych u exotické stravy ocenil.

Služby hotela
:-)

Pláž
Pěkná, čistá, pro šnorchlování zde nejsou nejvhodnější podmínky.

Tomáš H., 13.01.2016, Dátum pobytu: 30.12.2015 - 8.1.2016
Oblasť: Dominikánska republika Dominikánska republika, Juan Dolio, Hotel: Playa Esmeralda Beach Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (1)

Celkom: 4,2 Když to vezmu od Prahy - tak letecká společnost a její letadlo :( Tím bych znovu chtěl letět tak max do Košic a né do Dom.Rep.Letadlo...

  • 5 Ubytovanie
  • 1 Strava
  • 5 Okolie
  • 5 Cena

Celkové zhrnutie
Když to vezmu od Prahy - tak letecká společnost a její letadlo :( Tím bych znovu chtěl letět tak max do Košic a né do Dom.Rep.Letadlo není pro tak dlouhý let určené.Prostě za trest.Naštěstí je mezipřistání na cca 1 hod.v S.M,kde se protáhnete,dojdete na wc,zakouříte,při zpáteční cestě i nakoupíte v dutty,poté další cesta do Puerto Plata,kde vystoupí turisti do této oblastí a nastoupí nový,kteří se vrací do Prahy.tzn další min 1 hod.na sedadlech.Vše ostatní v normálu,autobusem cca 2 hod.

POZOR : NEVYCHÁZEJTE VE VEČERNÍCH HODINÁCH Z AREÁLU HOTELU !!! Byli jsme cca 50 metrů od hotelu přepadeni místními CCA 12 - 15 LUPIČŮ S MAČETAMI !!!! Vedle ve vesnici je velká bída :( Policie nevyřeší nic,delegát další noc při odchodu z hotelu přepaden a dokonce pobodán :(

Pro nás - UŽ NIKDY !!! Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj průměrný,zásuvky jen 110 - nutný adaptér,wc a sprcha ok,uklizečka denně uklízela.Wifi na pokoji zdarma :)

Strava
jednotvárná a víceméně i teplá byla studená.I z tohoto důvodu jsme od 2-3 dne měli po zbytek pobytu velké zažívací problémy,horečky....- a to převážně všichni klienti hotelu !!!! Také to mohlo být z nemoci špinavých rukou. Pro vás určitě všichni povinně vzít hodně balení imodium........ !!!!V baru toho na výběr moc není,ale stačí to.Při nevolnostech by měl pomoci místní bylinný likér - mamajuana.Nám sice nepomohl,asi jsme ho vypili hodně :D

Služby hotela
wifi na pokoji a u bazénu zdarma,jinak vše čisté,uklizené,pěkné.Ručníky možné každý den měnit za čisté,balenné vody dostatek.

Pláž
24 hod.hlídaná pláž.V týdnu parádní,klidná,pěkné teplé moře bez vln,dá se trochu šnorlchlovat.O víkendu hned vedle místní obyvatelé,kterých je tam jako mravenců :) Lehátek je dostatek,slunečníky nejsou,ale dá se ukrýt pod palmou.To nejhezčí z celé dovoléné :)

Vladimir Davídek, 17.12.2015, Dátum pobytu: 7.4. - 18.4.2015
Oblasť: Dominikánska republika Dominikánska republika, Juan Dolio, Hotel: Playa Esmeralda Beach Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (6) Nie (1)

Celkom: 7,6 Krásná dovolená! I přes to, že občas sprchlo, teploty byly stálé a chviličku po dešti nebylo znát, že pršelo. Jediné co nás příliš...

  • 6,5 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 8 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Krásná dovolená! I přes to, že občas sprchlo, teploty byly stálé a chviličku po dešti nebylo znát, že pršelo. Jediné co nás příliš nenadchlo, že se v místě hotelu nebylo kam projít. Za zdí hotelu byla vidět neuvěřitelná bída. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování spíše skromnější, ale vše čisté - dostačující. Nejvíce okouzlující je hotelová zahrada - nádhera.

Strava
Jídlo moc dobré, myslím, že si každý vybere.

Služby hotela
Personál hotelu neuvěřitelně vstřícný, milý..cokoliv nastalo, řešilo se okamžitě.

Pláž
Pláž je přímo u hotelu. Je čistá (každý den na ní probíhal úklid). Jediné mínus bylo, že u soukromé pláže byly v moři řasy...plavat jsme chodili do moře na části veřejné pláže (o pár metrů vedle).

Eva K., 14.04.2015, Dátum pobytu: 27.3. - 8.4.2015
Oblasť: Dominikánska republika Dominikánska republika, Juan Dolio, Hotel: Playa Esmeralda Beach Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (1)

Celkom: 5,6 Až na pár detailů sme byli spokojeni.

  • 6 Ubytovanie
  • 4 Strava
  • 6 Okolie
  • 6 Cena

Celkové zhrnutie
Až na pár detailů sme byli spokojeni. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Celkem jednoduše zařízené, odpovídá 3 hvězdičkám.

Strava
Moc jednotvárná, každý den úplně to samé. Na snídani jeden jediný salám a sýr.

Služby hotela
Až na nedoplňování vody na pokoji, vše v pořádku, personál příjemný.

Pláž
Krásná písčitá, ale hodně korálů a řas v moři.

Anonym, 07.04.2015, Dátum pobytu: 17.3. - 28.3.2015
Oblasť: Dominikánska republika Dominikánska republika, Juan Dolio, Hotel: Playa Esmeralda Beach Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (2)

Celkom: 8,2 Dovolená se nám velmi líbila, určitě doporučuji těm, kteří mají rádi měnší klidnější hotely.

  • 7 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená se nám velmi líbila, určitě doporučuji těm, kteří mají rádi měnší klidnější hotely. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Jednodušíí pokoje odpovídající 3* hotelu v exotice. Krásná zahrada...

Strava
Vynikající strava, obzvlášť obědy a večeře...každý si vždy našel na co měl chuť, jídlo bylo vždy velmi dobře dochucené.

Služby hotela
Ochotný personál, vždy nám namíchali vše na co jsme měli chuť. Když nám cokoliv chybělo stačilo se obrátit na recepci a bylo vyřešeno. Aby jsme se jen neváleli animátoři během dne připravovali různé aktivity jako střečink, volejbal ...

Pláž
Krásná pláž, každý den ráno uklizená ... paráda.

Anonym, 02.04.2015, Dátum pobytu: 17.3. - 27.3.2015
Oblasť: Dominikánska republika Dominikánska republika, Juan Dolio, Hotel: Playa Esmeralda Beach Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (1)

Celkom: 4,6 Vynaložených nákladů nelituji. Měřeno českým pohledem výborné počasí. Pojedu-li příště do Dominikány, hotelu Talanquera se s obloukem...

  • 3 Ubytovanie
  • 5 Strava
  • 7 Okolie
  • 5 Cena

Celkové zhrnutie
Vynaložených nákladů nelituji. Měřeno českým pohledem výborné počasí.

Pojedu-li příště do Dominikány, hotelu Talanquera se s obloukem vyhnu. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel Talanquera nutně potřebuje generální opravu: koupelna, skříň, televizor, klimatizace ... atd.

Proti pokojské nemám výhrady. Snaží se.

Strava
I když jídelníček je jednotvárný (denně totéž), dá se vybrat a s chutí sníst.

V baru spokojenost.

Služby hotela
Všechno, co jsme chtěli, personál zajistil. S personálem se dá vyjít. Až na výjimky je vstřícný.

Nepožadovali jsme opravy, které souvisejí se zastaralostí vybavení.

Pláž
Pláž dobrá, čistá, denně uklízečná. Oproti tvrzení v katalozích, nejsou v okolí hotelu žádné korály. Pláž a přilehlé moře je plné mořské trávy.

Ladislav Trtílek, 31.03.2015, Dátum pobytu: 17.3. - 28.3.2015
Oblasť: Dominikánska republika Dominikánska republika, Juan Dolio, Hotel: Emotions by Hodelpa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)