Recenzie hotelov
Polostrov Samana - Dominikánska republika

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 9,4 Koniec dovolenky bol problémový, najprv nemohli nastúpiť do lietadla všetci cestujúci, robil sa výber, zdržiavalo to čas 2 hodiny...

  • 9 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Koniec dovolenky bol problémový, najprv nemohli nastúpiť do lietadla všetci cestujúci, robil sa výber, zdržiavalo to čas 2 hodiny meškania letu a my sme pokračovali ďalej do Viedni, nekončili sme Dusseldorfe. Niektorí ostali, ale že si musia najprv sami zaplatiť nocľah a potom im ho preplatia, čo sa mnohým nepáčilo, že nemajú peniaze a pod . Batožina dodnes neprišla = 3 kufre aj s dôležitými osobnými vecami. Čeking v Dusseldorfe sme museli robiť sami, v Samane nedokázali urobiť čeking až do Viedne a pri meškani sme to museli v strese zvládnuť a stihnúť... Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytovanie čisté, nábytok starší, chýbala nám skriňa s políčkami, bola len skriňa vešiaková a potom bola 1 komoda s 3 políčkami. Chladnička bola dosť hlučná na izbe, keď sme ju stíšili, tak tiekla z nej voda, lebo odmŕzala. Raz nám zabudli dať 3 uteráky. Klíma bola dosť studená, doporučila by som pri nej aj nejaký nejaký mostík medzi celzia a Fahrneheitova stupnica, lebo ani technik, ani recepčný nás nevedeli informovať ...

Strava
Strava OK.

Služby hotela
Bolo čisto, raz nám zabudli dať 3 uteráky, zobrali len špinavé a čisté nám nedali. Na recepcii nás nevedeli informovať o okolí a vychádzky do okolia, nemusia to byť výlety ...., nemali ani mapu do najbližšej dediny, odporučili nás na internet, tam sa tiež nedá všetko stiahnúť ...

Pláž
Pláž bola väčšinou čistá, občas po krajoch boli nánosy, ale trávy pod hladinou veľa rástlo v piesku a na diaľku to bolo tmavé, čierne nepekné fľaky na vode .... kazili peknú priezračnú čistú hladinu tyrkisovejj farby.

Anonym, 14.08.2019, Dátum pobytu: 3.8. - 11.8.2019
Oblasť: Dominikánska republika Dominikánska republika, Polostrov Samana, Hotel: Grand Paradise Samana

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,2 Krásná dovolená, byli jsme velmi spokojeni.Jediným problémem je cestování : doba ( na letiště v Puerto Plata je to z hotelu Gran Bahía...

  • 9,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Krásná dovolená, byli jsme velmi spokojeni.Jediným problémem je cestování : doba ( na letiště v Puerto Plata je to z hotelu Gran Bahía Príncipe el Portillo z Dominikánské republiky autem 3,5 hod., takže nás vyzvedli ráno v 9,30 hod. a tím jsme ztratili jeden celý den pobytu - odlet do Miami měl být v 16,06, ale zpožděn o více než hodinu), dále stresové přestupy na letištích, především v Miami a Madridu , kdy jakékoliv zpoždění předchozího letu může znamenat ztrátu navazujícího letu.Měli jsme velké štěstí, že nás Iberia ještě vzala na cestu do Evropy ( odlet plného letadla byl za 5 minut, kdy jsme my teprve embarkovali). Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování velmi pěkné, čistý velký pokoj, denně úklid, doplňovaná voda, základní kosmetika v koupelně k dispozici.

Malým problémem je nízký tlak vody ve sprše, když se odpoledne všichni vrací z pláže a sprchují se. Teče buď studená voda, nebo horká, nebo žádná. Ale jde o omezený časový úsek, jinak v pořádku. Klimatizace individuálně nastavená fungovala výborně, k tomu stropní větrák jako milé přilepšení ( pokoj byl v posledním 3. patře, takže vysoký strop to umožňoval).

Areál je sice velký, ale přehledný ( při check-in jste vybaveni mapkou), krásné udržované prostředí zahrad, příjemné vilky v zeleni, žádný hotelový komplex typu paneláku. Veliké lobby krásně vybavené s možností posezení a pouze tam je WI-FI zdarma, připojení bez problému.

Strava
Strava vynikající, jinak nelze popsat. Naprostý dostatek všeho po celý den, čerstvé, výborně připravené. Jídla i pro bezlepkovou dietu, vegetariány, děti, dominikánská kuchyně, americká, italská, francouzská, stačí si vybrat. Velká nabídka tropického ovoce, fresh džusů, zmrzlin, ryb a mořských plodů. Jedno z nejlepších all-inclusive, které jsme zažili. Bary fungují výborně, veškeré koktejly, víno, zahraniční alkohol, atd. k dispozici bez omezení.

Využili jsme i možnost servírovaných večeří ve 4 tématických restauracích - italská, brazilská, francouzská a středozemní ( ryby), je třeba se včas objednat na recepci, vřele doporučujeme.

Služby hotela
Služby, které jsme potřebovali, fungovaly výborně. Veškerý personál je velice milý, neustále vás zdraví, usmějí se a "kmitají", žádné postávání a otrávené obličeje. Výhodou je znalost především španělštiny a angličtiny( náš případ), ale i bez velkých jazykových znalostí se neztratíte, Dominikánci jsou velmi ochotní a vždy se snaží domluvit.

Koupili jsme i 3 zájezdy od hotelové cestovky ( 2 půldenní, 1 celodenní), dva byly včetně cesty lodí - pozor, moře je dost divoké a tak hodně spolucestovatelů mělo problémy, ale posádka je na to připravena. Nedoporučila bych pro menší děti a cestovatele se slabším žaludkem. Jeden výlet byl včetně cesty na koních , docela adrenalinová záležitost. Pozor na to, že průvodci - každého koně vede jeden dominikánský hoch nebo dívka- očekávají na konci výletu spropitné, což vám při koupi výletu nikdo neřekne.

Pláž
Pláž hned u hotelu, typický Karibik, čistá voda, palmy, dlouhé prázdné pláže a bílý písek. Dostatek lehátek, i když i tam je nešvar obsazovat si hned ráno lehátka ručníky apod., dělají to všichni Kanaďané, kterých je v hotelu většina. Ale i tak jsme vždy lehátka bez problému měli. Únor je zimní měsíc, takže trochu více fouká vítr a moře je maličko chladnější, ale příjemné. Na pláž se dostává každodenně mořská tráva, ale několikrát denně ji shrabou a odvezou, takže pláž je čistá. Mořská tráva k moři prostě patří, není to nic hrozného.

Dagmar L., 19.02.2019, Dátum pobytu: 6.2. - 15.2.2019
Oblasť: Dominikánska republika Dominikánska republika, Polostrov Samana, Hotel: Grand Bahia Principe El Portillo (Terenas)

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 8,4 Nádherná pláž s korálovým pieskom ktorú im môžu Kubánci na Varaderu iba závidieť. Ubytovanie čisté a pohodlné, strava výborná, jedáleň...

  • 9 Ubytovanie
  • 5 Strava
  • 10 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Nádherná pláž s korálovým pieskom ktorú im môžu Kubánci na Varaderu iba závidieť. Ubytovanie čisté a pohodlné, strava výborná, jedáleň malá a na volný stôl si počkáte v rade. Animátori priemerný ale nie sú vtieravý. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Izbu sme mali deluxe takže bola čistá, pohodlná, chladničku doplňovali každý deň vodou, kolou a sprajtom, kúpelňa super (všade mramor), uteráky čisté každý deň, bohužiaľ sa nesmie hádzať papier do záchodu ale do koša ktorý ale vynášali každý deň, klimatizácia bez problémou fungovala, trezor je na izbe bez zámku (fabky) ktorú si musíte požičiať na recepcii. Na dva týždne to stojí 30 Dolárov. WIFI stojí tuším 9 Dolárov na deň ale nie som si istý, nepotreboval som to. Inak signál na WIFI je výborný po celom rezorte. Vadil mi zápach s vankúšov lebo je tam vlhké podnebie, chcelo by to častejšie vymieňať. Keď to poviete upratovačkám tak vám ich bez problémov vymenia. Izby sa zamykajú magnetickou kartou tak pozor na mobili, tie ich dokážu znefunkčniť a neodomknete izbu. Televízor je plochý na stene, programy nič moc ale pre to sme tam nešli.

Strava
Strava bola výborná, všetko dobre ochutené, dovarené, pekne naaranžované, každý si tam vie vybrať či už cestoviny, ktoré vám kuchár pripraví podľa želania, ryby a iné morské potvory, raz sme mali dokonca pečené prasiatka ktoré nám porcoval kuchár podľa želania. Boli sme pred rokom na Kube v 5 hviezdičkovom hoteli, ale tam nebolo jedlo tak dobre dochutené a dovarené ako tu. Celkový dojem pokazili tým že časť jedálne vyhradili nejakým SELECT dovolenkárom a preto nám ostalo málo stolov. Keď sa nahrnulo naraz viac ľudí tak sme museli čakať v rade na voľný stôl ako v družine. Bolo to nedôstojné na 4 hviezdičkový hotel a keď s tým vedenie hotela nič nespraví, určite príde o veľa zákazníkov.

Služby hotela
Služby boli na celkovo dobrej úrovni, mne osobne vadilo že sme boli rozdelený na tri kategórie hostí a to v jednom rezorte !! Boli tam SELECT, PREMIUM či čo a potom my ostatný. To aby ste si dávali pozor v ktorom bare si pýtate drink, v ktorom bazéne sa chcete okúpať a do ktorej jedálne vojdete lebo každý ma svoju. Týto mali dokonca aj na pláži vyhradený priestor do ktorého im nikto neliezol. Bolo to celé také divné.

Ďalšia divná vec ma zarazila že CK píše o kľudnom rezorte pre starších dovolenkárov, ktorý vyhľadávajú pokoj a potom zistíte že v piatok prídu dva plné autobusy domorodcov s deťmi, ktoré odídu až v nedeľu poobede ?! Kto si to nevie predstaviť čo sa tam deje tak neuverí. Kto ešte nevidel plný bazén domorodých detí, plné bary domorodcov a preplnenú jedáleň s kopou vrieskajúcich zlatíčok, tak nech sa tam vyberie. Neviem či potrebovali v lete mimo sezóny vyplniť voľné kapacity, alebo sa to deje aj v zime, ale určite to nie je pre pokoja chtivých dovolenkárov.

Pláž
Pláž bola pýchou celého rezortu, biely korálový piesok, čisté teplé more, každé ráno upratovali vyplavenú trávu a trávnik medzi palmami hocikde nenájdete. Lehátok bolo dostatok, každému sa ušlo. Plážové osušky dostanete výmenou za osuškovú kartu pri bazéne ktorú vám pri odchode vrátia ak odovzdáte osušku. Pri strate osušky platíte 15 Dolárov. Ak chcete meniť špinavú, tak bez problémov aj niekoľko krát za deň. Celkom dobre sa dalo šnorchlovať, more síce nie je hlboké, ale asi 50 metrov od brehu som videl korytnačku KARETU a raju.

Anonym, 02.08.2018, Dátum pobytu: 7.7. - 21.7.2018
Oblasť: Dominikánska republika Dominikánska republika, Polostrov Samana, Hotel: Grand Paradise Samana

Bola táto recenzia užitočná? Áno (5) Nie (0)

9 fotografií

Celkom: 10 Krásná dovolená v exotickém prostředí, bez přeplněných pláží. Dokonalý relax. Překvapivě skoro každý den několikrát zapršelo - rychlá...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Krásná dovolená v exotickém prostředí, bez přeplněných pláží. Dokonalý relax. Překvapivě skoro každý den několikrát zapršelo - rychlá přeháňka a hned sluníčko. Díky tomu zde bylo stále příjemně, žádné úmorné vedro. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování pěkné, pokoje čisté. Za drobný obnos za úklid byly ještě večer přineseny další (teplé ručníky) a dáreček - čokolády.

Strava
Strava byla pestrá, každý večer byl tématický. Vždy se dalo něco dobrého vybrat a něco nového ochutnat. Několikrát se opakoval i společenský večer a ženám byly rozdávány růže.

Služby hotela
Personál byl milý, přívětivý a velmi ochotný. Animační programy přes celý den - standartní (šipky, petanque, různé sporty.......), výuka tance - skoro žádná, večerní programy - jak kdy, některé večery byly slabší, někdy byl program zábavný. Po večerním programu možnost tance pouze na diskotéce a ta byla jen na veřejné pláži cca 250m.

Pláž
Pláž byla pěkná, jen šnorchlování nebylo možné - velké vlny. Obávám se, že i kdyby nebyly velké vlny, tak toho není moc k vidění.

Stanislav V., 25.03.2018, Dátum pobytu: 10.2. - 3.3.2018
Oblasť: Dominikánska republika Dominikánska republika, Polostrov Samana, Hotel: Luxury Bahia Pr. Cayo Levantado

Bola táto recenzia užitočná? Áno (7) Nie (0)

7 fotografií

Celkom: 7,4 Ubytování - pokoj a jeho vybavení bylo starší, cca 10 let, úklid OK a čisto. Stravování - výborné, strava rozmanitá Bar - výborné...

  • 6 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 7 Cena

Celkové zhrnutie
Ubytování - pokoj a jeho vybavení bylo starší, cca 10 let, úklid OK a čisto.

Stravování - výborné, strava rozmanitá

Bar - výborné míchané nápoje, skvělá a ochotná obsluha

Bazén - výborné, čistá voda, lehátek dostatek

Pláž - krásné prostředí, čistá voda, místy řasy. Lehátek dostatek

Okolí - možnost procházky do nejbližší vesnice

WiFi - bylo všude, ale za poplatek 38 USD/7 dnů Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Vybavení pokoje bylo starší, koupelna průměrná. Balkonové dveře byly zkřížené, nešly otevírat. Po na hlášení na recepci bylo do 2 dnů opraveno. Nicméně otevírání a zavírání dveří drhlo. Lednice fungovala, k dispozici pouze CocaCola, Sprite a voda. Wifi na pokoji fungovalo spolehlivě, ale za příplatek 38 USD/7 dnů.

Strava
2 jídelny. Jedna na pláži - většinou pizza, burgery, grilové maso + přílohy a zelenina. Druhá u recepce, byla větší, jídla dostatek, rozmanité, 3 kuchaři připravovali vždy čerstvé maso. Obsluha příjemná a ochotná. Nápoje - vše bylo k dispozici. Večer bylo možné navšívit 3 restaurace ala card (japonskou, italskou a rybí). Bary - 2 na pláži, 1 u bazénu a 1 u jídelny - super servis, ochotná obsluha.

Služby hotela
Hotelový servis fugoval dobře. Animátoři, dětský program, fotografové, ostraha. Možnost výletů do okolí, vlastní ambulance s doktorem. Obchod vedle recepce (ovšem předražený). Recepce 24h.

Pláž
Krásné prostředí, pohádková příroda. Palmový háj, tráva jak na golfovém hřišti. Dostatek lehátek. Písek bílý, relativně čištý. Místy řasy, které vyplavila voda (personál pláž čistil). Občas přišla deštová přeháňka, která za 5 minut zmizela - prostě karibik. Prodejci zájezdů a suvenýrů moc nerušili, vše bylo příjemné tak akorát.

Karel M., 13.02.2018, Dátum pobytu: 3.2. - 10.2.2018
Oblasť: Dominikánska republika Dominikánska republika, Polostrov Samana, Hotel: Grand Paradise Samana

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,6 Hotel příjemný a nemám žádné námitky, ale CA mi prodala zájezd,kdy Samana prodělala potopy a i naš hotel se zotavoval,volala jsem a bylo...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Hotel příjemný a nemám žádné námitky, ale CA mi prodala zájezd,kdy Samana prodělala potopy a i naš hotel se zotavoval,volala jsem a bylo mi řečeno,že je sezóna.Take,jako vždy,když se něco stane,tak cestovní kancelář dává ruce pryč.No a Raymond zástupce německé kanceláře,tak ten Vám prodá zájezd a naslibuje a pak se divíte na výletech. Chtěla jsem plavat s delfíny, tak jsem si je je pohladila, protože Raymond nenabízí 3 balíčky, ale jen jeden...atd...S hotelem absolutní problémy,ale s tím zbytkem... Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Měli jsme čisto a ve 3 patře žádný problém ohledně potop.

Strava
Ja jsem si našla,co jsem potřebovala,protože bylo po potopa uzavřen hlavní bufet,vše se konalo u moře,což mi připadalo skvělé ranní snídaně s výhledem na moře.

Služby hotela
Příjemní,ale potřebuji svůj čas,je to jiná mentalita,ale vždy s úsměvem a ochotou.

Pláž
Začátek prosince nejčistší pláž,co jsem byla...A to mi říkalo dítě. Byly jsme na Bacardi, Punta Cana a byly jsme překvapene průzračnosti.

Martina J., 19.12.2016, Dátum pobytu: 6.12. - 14.12.2016
Oblasť: Dominikánska republika Dominikánska republika, Polostrov Samana, Hotel: Grand Paradise Samana

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,6 Super hotel,krasne okolí,nádherné pláže,úžasný vyber jídla!Vrele doporučuji...

  • 9 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Super hotel,krasne okolí,nádherné pláže,úžasný vyber jídla!Vrele doporučuji... Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoje byly krasne...

Strava
Super vyber jídla...

Služby hotela
Fajn vybaveni,všude bylo čisto,pokoje stále uklizene,velice ochotný personal!

Pláž
Pláž byla nádherná,pořad uklizena,more teple...nic nechybělo...Se vším naprostá spokojenost!Urcite se jeste nekdy vrátíme!

Tamara K., 20.07.2016, Dátum pobytu: 29.4. - 12.5.2016
Oblasť: Dominikánska republika Dominikánska republika, Polostrov Samana, Hotel: Grand Paradise Samana

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 8,4 V tomto hotelu jsem byla podruhé a znovu se tam vrátím.

  • 7,5 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 9 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
V tomto hotelu jsem byla podruhé a znovu se tam vrátím. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj odpovídal představám, čistý, služby každodenní.

Strava
Každý si vybere, strava byla navíc chutná, ovoce dostatek, zeleniny rovněž, ryby, další mořské plody.

Služby hotela
Ochota, milé chování.

Pláž
Přímo na krásné, z větší části travnaté pláži mezi palmami je i bar a spousta občerstvení po celý den. Bílý písek, modrá, teplá, čistá voda. Prostě PARADISE

Anděla Honzíková, 08.06.2016, Dátum pobytu: 1.4. - 13.4.2016
Oblasť: Dominikánska republika Dominikánska republika, Polostrov Samana, Hotel: Grand Paradise Samana

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

7 fotografií

Celkom: 9,4 Hotel i okolí se nám moc líbilo, všude bylo čisto, personíl ochotný a moc milý. A pokud se něco malinko zadrhlo, tak jsem si to dokázala...

  • 9 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Hotel i okolí se nám moc líbilo, všude bylo čisto, personíl ochotný a moc milý. A pokud se něco malinko zadrhlo, tak jsem si to dokázala zařídit. Doporučujeme. Krásná zahrada, pláž, zatím vše nej. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
ubytování skvělé, vše čisté, denně uklízené.

Strava
Strava vynikající

Služby hotela
Není co dodat. Každý čeká něco jiného - nám vše vyhovovalo

Pláž
Pláž a její okolí - palmy, písek, obrovský prostor pro koupajcí se hosty. Nikdo vám neleží za zády a ive vodě máte spoustu vlastného prostoru. Pro mladší ročníky tiché místo, ale pro děti s rodiči paráda a sarší ročníky dokonalé.

Alena Gutfreundová, 11.04.2016, Dátum pobytu: 22.3. - 2.4.2016
Oblasť: Dominikánska republika Dominikánska republika, Polostrov Samana, Hotel: Grand Paradise Samana

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9 dovolena byla skvělá splnila naše očekávání

  • 9 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
dovolena byla skvělá splnila naše očekávání Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
ubytování dobré pokoj čistý

Strava
strava pestrá není co vytknout

Služby hotela
služby hotelu dobré

Pláž
nádherné moře čistá pláž

Jaroslava Hronská, 06.04.2016, Dátum pobytu: 22.3. - 2.4.2016
Oblasť: Dominikánska republika Dominikánska republika, Polostrov Samana, Hotel: Grand Paradise Samana

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)