Recenzie hotelov
Egypt

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 10 Vynikající dovolená, celkově spokojeni.

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Vynikající dovolená, celkově spokojeni. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování pěkné, výhled na moře. Nic nás nerušilo, přestože bylo klientů hodně a každý večer živá hudba, tanec. Příjemné.

Strava
Strava vynikající,pestrá, každý si mohl vybrat podle svých zvyklostí. Nemělo to chybu.

Služby hotela
Všude ochotný personál - recepční, housekeeping, obsluha v restauraci. Čisto, uklizeno.

Pláž
Pěkná, dost klientů.

Olga Čapková, 21.10.2021, Dátum pobytu: 28.9. - 12.10.2021
Oblasť: Egypt Egypt, Hurghada, Hotel: Sunrise Holidays Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 6,8 Byli jsme spokojeni.

  • 8,5 Ubytovanie
  • 6 Strava
  • 5 Okolie
  • 6 Cena

Celkové zhrnutie
Byli jsme spokojeni. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj zcela v pořádku.

Strava
Ok

Služby hotela
Žádný problém

Pláž
Nevhodná pro plavání, ani pobyt dětí. Vstup pouze přes molo pro dobré plavce a vzhledem k počasí.

Dana Výprachtická, 21.10.2021, Dátum pobytu: 10.10. - 17.10.2021
Oblasť: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Lazuli Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,6 Nádherná destinace, velmi milý a vstřícný personál, vynikající služby

  • 10 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Nádherná destinace, velmi milý a vstřícný personál, vynikající služby Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Velmi krásné a čisté ubytování

Strava
Velký výběr rozmanitých pokrmů

Služby hotela
Všechny služby v hotelu přesně podle ujednání, výměna ložního prádla a ručníků denně, osušky na pláž vymeňovány denně bez problémů

Pláž
Krásná pláž, čistá, s bohatými službami all inclusive, dobře dostupné nádherné korály s množstvím různých ryb k prohlédnutí

Petra Bochníčková, 21.10.2021, Dátum pobytu: 2.10. - 9.10.2021
Oblasť: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Fantazia Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 6,4 Asi zatím nejlepší hotel, kde jsme byli.Je ale hodně co zlepšovat.Pokud se budete každý den ládovat ANTINALem, prášky na pálení žáhy a...

  • 5,5 Ubytovanie
  • 6 Strava
  • 7 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Asi zatím nejlepší hotel, kde jsme byli.Je ale hodně co zlepšovat.Pokud se budete každý den ládovat ANTINALem, prášky na pálení žáhy a budete mít vlastní polštář a případně špunty do uší , tak si dovolenou jistě užijete.Údajně budou přistavovat další části hotelu a bude z toho 5* . Za nás max 4*. 3* by byly málo Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
První pokoj ve středu hotelu v patře nebyl vyloženě špatný.Nefungoval trezor.Klimatizace sice funkční, ale příliš hlasitá.Když ji vypnete v 35°C v noci, tak do 2 minut bylo v srpnu/září takové horko, že se na pokoji nedalo být.Postele menší, tvrdší a totálně tvrdé nepohodlné malé neforemné polštáře.V podstatě jsme se většinu pobytu nevyspali.Druhý den klima i trezor opravili, ale trvali jsme na výměně pokoje.I za pomoci delegáta jsme dostali luxusní prostorný pokoj s předzahrádnou, ale nic moc výhledem a dále od pláže a restaurací a mimo hlavní areál hotelu.Aspoň tam nebyl hluk.Bohužel, polštáře jiné nemají - dovezte si raději svoje.Úklid v pohodě.

Strava
I přes více restaurací je vlastně všude to samé a stále stejné.Neurazí, nenadchne.Mořské plody nula.Nějaká ta ryba byla každý den.Vždy si něco najdete.Bohužel nám oběma pokazily pobyt opakované střevní potíže (faraon) , takže jsme si hlavně jídlo a také pití moc nevychutnali.Jídlo tedy max průměr.Příjemně překvapilo PSIDIUM GUAVE mezi ovocem.To jsem nikdy nikde neměl.Pití - přeslazené koncentráty, pepsi a koření na rybách a masu vedly k zatím nejhoršímu pálení žáhy, jaké jsem zažil.Inzerovaná Piňa coláda či Mojito na baru v reálu nikdy nebyly.Kavárna naopak byla super.Ledové frappé, kam Vám dali na dno třeba kokosový likér bylo super.Poslední dny jsem objevil na baru i různé ne fresh džusy v krabicích (guave, mango apod) , což jsem zatím nikde v Egyptskýh hotelech neviděl.Pití budto v menších plastových kelímkách nebo sklenici.pravidelně i zmrzlina.Venku toho moc nebylo, kvalita snack baru nic moc.

Služby hotela
Kvalita služeb asi dobrá, ale to každodenní otravování a dožadování se bakšiše za poskytování toho, co jste si zaplatili a mělo být funkční nebo v rámci all-inclusive bylo i na egyptské poměry velmi otravné.Občas se na baru tvářili, jakoby to šlo z jejich kapsy nebo že už zase něco chcete.Internet s dobrým dosahem i mimo pokoje a kousek pláže, rychlost nic moc.Bohužel se musíte po připojení na wifi dále zalogovat uživatelským jménem a heslem a to málokdy šlo.Animační program slabota, téměř nula.V noci pro dospělé nic zajímavého.Jen tancování pro malé děti v ruštině.

Pláž
Pláž menší, ale písečná, hloubka minimální, pozvolný vstup.Pro opravdu malé děti ideální, ale na plavání nic moc.Spíše tak na to pohupování se ve vodě.Pláže je ohraničená bójkami, za které se nesmělo a hned na vás pískal plavčík, pokud jste byli mimo vyhrazený úsek.Všude masy ruských turistů s malými dětmi.Na relax a odpočinek to moc nebylo.Voda v moři teplá, v bazénu studená.S blížícím se západem slunce Vás z moře i z bazénů vahnali.Lehátka bohužel téměř vždy plná.Korály a mořský život žádný.

Anonym, 21.10.2021, Dátum pobytu: 29.8. - 5.9.2021
Oblasť: Egypt Egypt, Hurghada, Hotel: Beach Albatros Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (1)

Celkom: 4,4 Dobrý

  • 3 Ubytovanie
  • 5 Strava
  • 6 Okolie
  • 5 Cena

Celkové zhrnutie
Dobrý Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Na hotel jsme přijeli v 7 hod ráno, řekli že nás ubytuji až ve 14 hod. Na recepci nám bylo řečeno, když dáme 30 dolarů, ubytuji nás do 9 hod. Pokoj jsme dostali, ale špinavý a byl tam cítit odpad, okamžitě jsme žádali jiný pokoj, v 16 hod nám bylo vyhověno, tento pokoj už byl lepší. Ono se s tím pořádkem tam není čemu divit, když tam uklizej chlapi????

Strava
Bylo z čeho vybírat

Služby hotela
V celku dobrý

Pláž
Pláž čistá, moře také.

Julie Štiaková, 21.10.2021, Dátum pobytu: 11.10. - 18.10.2021
Oblasť: Egypt Egypt, Hurghada, Hotel: Imperial Shams Abu Soma

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

1 fotografia

Celkom: 9,4 vyborne

  • 8,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
vyborne Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
par drobnosti na pokoji, ale jinak naprosto vyhovujici

Strava
skvela, a je dobre navstivit vsechny restaurace,co jsou v nabidce

Služby hotela
perfektni

Pláž
plaz byla v pohode, pomerne dost lidi, ale vzhledem k velikosti arealu obou hotelu to nebylo prekvapeni, voda cista krasna, akorat ke konci pobytu studena...

Jana D., 21.10.2021, Dátum pobytu: 11.10. - 18.10.2021
Oblasť: Egypt Egypt, Hurghada, Hotel: Sentido Sunrise Mamlouk Palace Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 8,8 V tomto hotelu jsem byla již podruhé a celkově jsem byla spokojená

  • 10 Ubytovanie
  • 5 Strava
  • 10 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
V tomto hotelu jsem byla již podruhé a celkově jsem byla spokojená Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Denně uklizeno ,pokoj stačí na přespání, výhled na bazén i na moře

Strava
Jídlo se stále opakuje, ale každý si vybere ,dobré polévky a večeře na terase o něco větší výběr

Pláž
Pláž je dlouhá, dobrý vstup do moře a hezké koupání

Eva K., 21.10.2021, Dátum pobytu: 7.10. - 17.10.2021
Oblasť: Egypt Egypt, Safaga, Hotel: Menaville

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,4 Super dovča,vrátíme se

  • 8,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Super dovča,vrátíme se Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Čisté prostorné pokoje

Strava
Naprosto dokonalá,velký výběr,prostě poklona místním kuchařům

Služby hotela
Vše super,chybí lékárna

Pláž
Čistá,dostatek lehátek,nebylo co vytknout

Marketa Skopalova, 21.10.2021, Dátum pobytu: 4.10. - 18.10.2021
Oblasť: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Fantazia Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

1 fotografia

Celkom: 9,4 Hodnocení páru, 31 a 29 let. V Egyptě jsme byli poprvé a musím říct, že hotel jsme vybrali na výbornou. Až na drobné výhrady jsme si...

  • 9 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Hodnocení páru, 31 a 29 let. V Egyptě jsme byli poprvé a musím říct, že hotel jsme vybrali na výbornou. Až na drobné výhrady jsme si dovolenou maximálně užili, vyzkoušeli nové věci i nová jídla a dokonale si odpočinuli. Hotel tvoří nespočet ubytovacích jednotek, které jsou postavené vedle nekonečně dlouhých bazénů. Každý den hosté přijíždí a odjíždí, žije to tu asi bez přestávek 365 dní v roce. I přes (tipuju) maximální obsazenost si však díky velké rozloze a obrovským bazénům nepřipadáte, že by zde bylo narváno. Máte dost prostoru jak v bazénu, tak i v moři.

Pláž je krásná, velká a čistá, moře teplé a průzračné. Rybky lze pozorovat i při vstupu do vody z pláže, nebo je možné využít molo. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Do Egypta jsme letěli nočním letem a shodli jsme se, že příště budeme hledat spíše let přes den. Cestování je opravdu náročné a i když jsme to z předchozích recenzí věděli, tak nám první den maličko pokazilo dlouhé čekání na pokoj. Na hotel jsme přijeli před sedmou hodinou ráno, ovšem hned nám bylo oznámeno, že na pokoj budeme čekat do 14 hodin (ani nemalý bakšiš v pasech nepomohl). Jelikož jsme měli za sebou 15 hodin cestování domov - Praha - egyptské letiště - hotel, tak představa dalších sedmi hodin čekání byla hodně nepříjemná. Alespoň jsme ihned dostali náramky a mohli se jít napít a nasnídat.

Recepce je přepychová, opravdu působí nádherným luxusním dojmem. Pokoj, který jsme dostali, byl pro nás dostačující. Z dálky vypadal krásně a moderně (velká postel, velká chytrá televize, krásné okno se vstupem na terasu a výhledem na moře). Při bližším zkoumání se daly najít nedostatky, např. chyběly dveře/závěs ve sprše, ve spárách byla maličko plíseň, omítka místy byla opadaná apod., ale nejsme nároční, celý den stejně trávíme venku a do pokoje se jdeme jen vyspat, takže úplně v pohodě.

Sprcha byla maličko boj, na zahřátí vody jste museli čekat tak dvě minuty. Navíc tekla pod hodně slabým proudem, takže vymýt šampon z vlasů byl boj třeba na čtvrt hodiny. Do pokoje nám při otevření dveří pravidelně létaly můry, kterých bylo na chodbě asi tak nekonečno, a taky jsem za ten týden schytala asi 30 (nepřeháním) komářích štípanců. Každopádně za velké plus považujeme bezchybně funkční klimatizaci na pokoji, většinou s ní míváme u hotelů spíše problémy, ale tady opravdu fungovala na jedničku.

Úklid probíhal každý den, za bakšiš jsme se vždy dočkali zábavných výtvorů z ručníků. Minibar v pokoji byl zdarma, neustále zásobovaný vícero lahvemi vody a občas i lahví Pepsi / 7up. Vody jsme měli vždy dost, kromě minibaru se dala sehnat v každé restauraci i baru, mohli jste si vzít, kolik chcete.

Strava
Když jezdíme na dovolenou, snažím se ochutnat ideálně všechno. Tady to ale není fyzicky možné :-) Tolik jídla na jednom místě jsem nikdy nikde neviděla! Vše nám chutnalo, každý den jsme si vybrali něco nového. Snídaně byly každý den stejné, ale jídlo se dalo nakombinovat tak, že se vám neopakovalo - čerstvé ovoce, zelenina, salámy, sýry, vafle, palačinky, croissanty, párečky, fazole, grilovaná zelenina, tousty a ještě zde kuchař připravoval vaječné omelety - mohli jste si říct, jaké ingredience v ní chcete mít.

Obědy a večeře bývaly ve čtyřech restauracích, dvakrát za pobyt bylo venkovní stolování. Všechny restaurace byly zdarma a bez objednávání formou bufetů, nechybělo ovoce, zelenina, zeleninové saláty, pečivo a samozřejmě neskutečné množství nádherných zákusků, které bychom nejraději ochutnali všechny, ale bylo jich tolik, že to prostě nešlo :-) Kromě jídel ve formě bufetu (hosté si dávají sami na talíř) každý den nechybělo ani venkovní grilování (kuřecí, hovězí, ryby...), čerstvě připravené palačinky atd.

Číšníci neustále obcházeli hosty a nosili pití, pokud jste si nestihli přinést sami. Jídlo neustále doplňovali, takže i když jste přišli později, všeho bylo dostatek. Místo na sezení u jídla se také vždy našlo, v barech to večer bylo horší, to venku i vevnitř bylo narváno - vše je také v rámci all inclusive zdarma, můžete si říct, co si přejete od nealka po alko, pivo i koktejly.

U recepce jsou čtyři restaurace a tři bary. Kromě toho je zde také na pláži restaurace a bar. Přes den se zde dělají klasické rychlé snacky - pizza, hranolky, těstoviny, palačinky, panini. Na oběd k recepci jsme šli jen jednou, zbylé dny jsme se najedli vždy přímo na pláži - restaurace navíc nabízí nádherný pohled na celou pláž, moře i molo.

Z nealko pití k dispozici balená voda, Pepsi, 7up, džusy (ananas, pomeranč, meloun, jablko...). Vodu dostanete přímo v zabalených neotevřených lahvích, ostatní nápoje rozlévají z 95 % do skleniček, jen občas jsem viděla, že zrovna neměli vedle automatů na pití skleničky, ale jen kelímky.

Služby hotela
Zdejší zaměstnanci se o hosty opravdu poctivě starají. Až na to dlouhé čekání na pokoj nemáme, co vytknout. U jídla se chodí ptát, co chcete na pití, přinesou vám, o co si řeknete. Se všemi se bez problémů domluvíte anglicky. Jelikož jsou zde Češi spolu s Poláky a Němci nejčastější hosté, mají zaměstnanci naučené pozdravy a základní fráze, takže se vždy zeptají, odkud jste, a jak řeknete, že z Česka, tak vás hned pozdraví Ahoj, jak se máš? :-)

Z hotelového komplexu jsme ani nevylezli, ten týden utekl šíleně rychle. Kromě restaurací a barů tady bylo také potápěčské centrum, wellness centrum, lékárna, doktor i mini tržnice asi s osmi obchůdky - kabelky, oblečení, parfémy, suvenýry, lehátka do vody, šnorchlovací masky atd. Platili jsme v dolarech, když jsme potřebovali rozměnit velkou bankovku za drobné, na recepci s tím neměli problém. Ceny v obchůdcích nenajdete, všechno si musíte usmlouvat. Jakmile se k nim jen přiblížíte, hned k vám vystartují prodavači a táhnou vás dovnitř, takže buďte připravení na konverzace, donekonečna opakované odmítání nebo smlouvání.

Zaměstnanci za bakšiš dokonce roznáší pití z plážové restaurace až k lehátkům, takže můžete relaxovat a osvěžení dostanete až pod nos :-)

Po příjezdu na hotel jsme dostali instrukce, že kufry se nechávají před vstupními dveřmi. Až jsme dostali pokoj, vzal nám je zaměstnanec a odvezl nás k pokoji, takže jsme nemuseli nic hledat. Kufry nám vzal až do pokoje, takže mějte bakšiš nachystaný, očekávají ho. Stejně tak na cestě zpátky je v pokynech napsáno, v kolik hodin si zaměstnanci vyzvednou kufry - opět je odvezou od pokoje k recepci, kde si je pak vyzvednete a naložíte do autobusu.

Na recepci, v restauracích, barech i na pokoji máte k dispozici zdarma Wi-Fi. Je sice slabá a občas vypadává (na videa moc koukat nejde), ale na čtení zpráv nebo komunikaci přes Messenger stačí.

Pláž
Hotel je přímo u pláže. My jsme navíc měli pokoj nejblíž pláži, takže k moři pár kroků, naopak do restaurace nejdál. Ale vůbec to nevadilo, byla to procházka tak na 5-7 minut. Pláž je krásná, písčitá, čistá. Tím, že hotel byl pravděpodobně naplněný, tak se volná lehátka hledala ráno obtížněji. Chodili jsme proto až vpravo od mola, kde byla klidná zóna - zde se místo našlo vždy a jako bonus sem nechodili nabízeči výletů a služeb.

Moře je úžasné, průzračné a teplé. Do vody lze jít hned z pláže. Do vody můžete odkudkoliv, ale je zde vyhraněná zóna bez kamenů/korálů, kde se do vody bez problémů dostanete přes písek - právě v této zóně bylo nejvíce lidí, ale přesto jste si nepřipadali, že je zde hlava na hlavě. I z klidové zóny lze do vody jít, ale jsou zde více kameny a řasy/mechy, které vyrůstají ze dna, takže se jimi při šnorchlování musíte proplétat, než najdete nějaké volnější místo s lepší viditelností. Z pláže je vstup do vody velmi pozvolný, pokud nepočítám zmíněný vyčleněný prostor, kde máte vodu po pas po pěti krocích.

Až dosud jsme s přítelem neměli zkušenost se šnorchlováním. Když jsme ale viděli, že masku mají všichni okolo, nakonec jsme si ji pár dnů před odjezdem taky zkusili koupit a když jsme poprvé koukli pod hladinu, bylo to jako objevení Ameriky :-) Neskutečný zážitek! Jde o naši první návštěvu Egypta a první šnorchlování, takže nemůžeme srovnávat, jak moc/málo rybek tady bylo. Ale rozhodně jsme jich viděli hodně, různé tvary, barvy, byl to opravdu parádní zážitek.

V Marsa Alam asi nepřestává foukat vítr, ale měli jsme to štěstí, že během našeho pobytu byla zelená vlajka na molu asi čtyři nebo pět dnů, takže se dalo šnorchlovat i v hloubce, kde to samozřejmě vypadalo zase úplně jinak než u pláže.

Přímo na pláži je zmíněný bar/restaurace, záchody, sprchy i oplachovadla nohou. Lehátka, slunečníky i ručníky jsou zdarma.

Eva Z., 20.10.2021, Dátum pobytu: 10.10. - 17.10.2021
Oblasť: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Albatros Sea World

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

výhled z plážové restaurace 19 fotografií

Celkom: 9,8 Pobyt se nám moc líbil. Nejvíce bych chtěla vyzdvihnout absolutně UŽASNÝ personál. Všichni byli milí, ochotní a neustále se na Vás...

  • 10 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Pobyt se nám moc líbil. Nejvíce bych chtěla vyzdvihnout absolutně UŽASNÝ personál. Všichni byli milí, ochotní a neustále se na Vás usmívali. Hotel se nám velmi líbil i vzhledově. Pláž byla krásná, čistá a zajímavá i pro šnorchlování. Personál se o nás staral i na pláži, pokud jste ale chtěli klid, stačilo pověsit na slunečník červenou vlaječku. Jídlo bylo moc dobré, každý den byl velký výběr. Zobraziť celú recenziu

Mariana Krnošová, 20.10.2021, Dátum pobytu: 6.10. - 16.10.2021
Oblasť: Egypt Egypt, Hurghada, Hotel: Sunrise Holidays Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)