Recenzie hotelov
Taba - Egypt

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 9 Do Egypta létáme každý rok, ale Tabu jsme navštívili poprvé. Je to trošku jiný svět, než jsme byli z Egypta zvyklí, ale získal si nás a...

  • 8,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 8 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Do Egypta létáme každý rok, ale Tabu jsme navštívili poprvé. Je to trošku jiný svět, než jsme byli z Egypta zvyklí, ale získal si nás a určitě se sem ještě někdy vrátímě. Už přílet na vojenské letiště v horách je nezvyklý. Přivítalo nás chladné počasí, ale po průjezdu hor už bylo příjemné teplo. K hotelu nás doprovodil ozbrojený konvoj, ale v okolí hotelu byl možný volný pohyb až do vzdálenost cca 10 km, a tato oblast na nás působila bezpečně. Překrásná je poloha v blízkosti Jordánska, Izraele a Saudské Arábie. Nejen, že jsou krásné výhledy na tyto země, ale výlety nabízené do Izraele byly sice dost drahé, ale velmi zajímavé. Do Taby se po určitou dobu nelétalo a přišlo nám, že si tato oblast svoje příznivce teprve hledá. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Přílet na hotel znamenal okamžité ubytování v brzkých ranních hodinách, a to bez bakšiše. Hotel leží na pláži a skládá se z několika budov v krásné udržované zahradě. Hotel nebyl zdaleka zaplněný. Pokoj byl opravdu velký a vybavení obsahovalo vše potřebné. Vše fungovalo. V zahradě bylo několik bazénů, barů a laguna se slanou vodou. Bary do 22 hodin, což nám nevadilo, protože je lepší si přivstat a užít si dne u moře co nejdéle. Jelikož jsou za hotelem hory, sluníčko tu za ně zapadá už po 16 hodině. Večery jsou tu dlouhé.

Strava
Silná stránka hotelu byla strava. Opravdu velmi rozmanitý výběr a vše velmi chutné. Od egyptských pokrmů, výborných polévek, ryb, mořských potvůrek až třeba po pečenou kachnu - to vše bylo v nabídce. Spousta dezertů byla pastvou nejen pro oči. Žádný faraon se nekonal, vše z balené vody. Výborná káva, zjistila jsem, že nikoli egyptská, ale Nescafe. Ovoce dle možností Egypta samozřejmě omezené - žlutý meloun, fíky, banány, pomeranče. Úžasná byla večeře servírovaná venku u bazénů, to byla opravdová romantika.

Služby hotela
Péče o hosta je prioritou tohoto hotelu. Neustále pro nás byla připravovaná nějaká překvapení. Kromě večeře u bazénů to byla třeba párty z granátových jablíček nebo rozlučková párty před odjezdem pro hosty z ČR, kde byl třeba dort v barvách naší vlajky, míchané drinky a hrály se hity Michala Davida. Míchané drinky podávané v barech byly velmi kvalitní, to jsme ještě nikde nezažili, Mojito přesně, jako u nás. Veškerý personál velmi ochotný a přátelský. Wifi po celém hotelu i na pláži. Výborný úklid pokojů, trošku slabší společných prostor hotelu. Nedoporučujeme SPA, masáže na nízké úrovni a neochota. Animace probíhaly, nevyužívaly jsme je, byli jsme stále u moře.

Pláž
Tady původně zklamání, není tu tolik podmořského života, jako jinde v Egyptě a jsou tu kameny při vstupu. Nakonec jsme ale spoustu rybiček viděli, jsou zde i mořští hadi. Nutné jsou tu boty do vody. Je možné navštívit molo sousedního hotelu nebo hotelovou lagunu se slanou vodou, která byla písčitá. Hodně se chodilo podél moře do zátoky vzdálené asi 3 km. Tam byl podmořský svět pestřejší, ale my jsme tam nebyli. Nakonec jsme si to i na naší pláži užili. Lehátek dostatek, pláž neustále uklízená, občas kolem prošel velbloud, nikdo nás neobtěžoval s nabídkami služeb. Pobyt tu splnil svůj účel - odpočinek, sluníčko a moře.

Anonym, 09.11.2019, Dátum pobytu: 21.10. - 28.10.2019
Oblasť: Egypt Egypt, Taba, Hotel: Strand Beach & Golf Resort Taba Heights (Taba)

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 8,8 Hotel, prostredie, pláže všetko bolo perfektné. Absolútne cena zodpovedá kvalite, ktorú sme dostali. Príjemná atmosfera celkom rodinného...

  • 8,5 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Hotel, prostredie, pláže všetko bolo perfektné. Absolútne cena zodpovedá kvalite, ktorú sme dostali. Príjemná atmosfera celkom rodinného hotela. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Izba bola pekná, pomerne staršia ale to nám neprekážalo, keďže sme tam netrávili čas. Počas pobytu sa nám pokazila batéria, čo však okamžite hotel odstránil a všetko bolo v poriadku.

Strava
Strava bola na egyptské pomery pomerne vynikajúca. Dostačne variabilná, každý si prišiel na svoje. Sladké koláče a ovocie boli perfektné! Jedinú výtku by som mala uprednosťňovanie domorodých návštevníkov hotela, pred hsoťami z iných krajín napriek tomu, že stáli v rade ďaleko za Vami. Po upozornení daného personálu sa to opakovalo menej často, avšak stále to tam prevládalo.

Služby hotela
Služby hotela, troška nevýhoda že all inclusive nie je 24 hodín, a večer si už drinky aj všetko platíte. Inak sme nejaké špeciálne služby nevyžívali.

Pláž
Pláž bola príjemná, tichá, upravená nemali sme najmenší problém. Ani na pláži ani na umelej zátoke, ani pri bazéne.

Eva Viglasova, 06.11.2019, Dátum pobytu: 12.8. - 19.8.2019
Oblasť: Egypt Egypt, Taba, Hotel: Strand Beach & Golf Resort Taba Heights (Taba)

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 10 Jedním slovem úžasné. Malinko rušivé byli místní krkavci, kteří byli dost hlučníl, ale dá se na to zvyknout. Vyhovoval nám večerní klid,...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Jedním slovem úžasné. Malinko rušivé byli místní krkavci, kteří byli dost hlučníl, ale dá se na to zvyknout. Vyhovoval nám večerní klid, nezúčastňovaly jsme se nočních aktivit a animací. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pohodlné, čisté, blízko pláže.

Strava
Pestrá, moc jsme si pochutnávaly.

Služby hotela
Celkový dojem s porovnáním s hotely v Egyptě podstatně lepší. Dostatek pitné vody, nealko i alko nápoje vždy k dispozici, milý a nevtíravý personál.

Pláž
Přístup do vody po betonových panelech dobrý, po molu pro nás víc nebezpečný /hloubka, korály/, jinak fajn.

Květoslava Kučerová, 01.11.2019, Dátum pobytu: 21.10. - 28.10.2019
Oblasť: Egypt Egypt, Taba, Hotel: Mosaique Beach Resort Taba Heights (ex. Sofitel Taba Heights)

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,2 Hotel není tak velký, ale navazuje na něj městečko, které má neskutečnou atmosféru přes den i večer. Nádherné stavby a obchůdky. Je jich...

  • 9 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Hotel není tak velký, ale navazuje na něj městečko, které má neskutečnou atmosféru přes den i večer. Nádherné stavby a obchůdky. Je jich opravdu hodně, nikam se nemusí cestovat. Konají se tu i večerní programy. Diskotéka je přímo v hotelu, každý den od 17-01 hodiny. Jelikož jsem byla na konci října nebyl zájem, ale v sezóně asi byla využita. Diskotéky se konaly na jiném hotelu u pláže, jezdily pravidelně autobusy jak k jiným hotelům, tak na pláž. Je to hlídaná oblast, takže volný pohyb naprosto bezpečný. Pláž byla udržovaná, sice vybavení starší, ale musíte počítat s jinou kulturou této země. Alkoholické nápoje se podávali i u pláže. Doporučuji koupit výlet, šnorchlování v největším korálovém útesu stál za to. Dominantou této oblasti jsou hory a ty dělaly krásnou atmosféru celému okolí. Celkově jsem byla s dovolenou velice spokojená a viděla jsem kus tohoto nádherného poloostrova. Kdo chce rušnější dovolenou doporučuji letní měsíce, v říjnu je to klidná dovolená...personál pracuje s ochotou celý den. Nezaznamenala jsem jedinou neochotu.... Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj byl prostorný, čistý....klimatizace fungovala celý den, trezor zdarma, lednice, každý den na osobu litr pitné vody na pokoji...wifi přístupná v celém areálu hotelu zdarma. Prášky na nepříjemné stavy z jídla či vody se prodávají v lékárně pouze za dva dolary celé balení.

Strava
I když nebyla nabídka v tak velkém rozsahu, kterou jsem poznala v jiných resortech, i přesto byla nabídka pestrá, každý den jiná....jídlo mi velice chutnalo, nejlepší ranní nabídka sladkého pečiva a zákusků, to můžu hodnotit jako naprosto výborné.

Anonym, 31.10.2019, Dátum pobytu: 21.10. - 28.10.2019
Oblasť: Egypt Egypt, Taba, Hotel: El Wekala Aqua Park Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

8 fotografií

Celkom: 7,8 dovolena splnila naše očekávaní

  • 8,5 Ubytovanie
  • 6 Strava
  • 8 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
dovolena splnila naše očekávaní Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
pokoj pěkný velký, stejně tak i koupelna

Strava
jidla dostatek, jen kdyby tam zařadili něco z evropské kuchyně: hamburger, hranolky a také kdyby přidali ješte jeden kavovar, Na cely hotel tam byl pouze jeden a pri větším mnozstvi lidí tam byla fronta.

Služby hotela
ocenili jsme wifi po celém hotelu a plázi, večeři u bazénu a formu rozloučeni, kdy pro nás připravili pohoštění

Pláž
pláž byla čistá, dostatek lehátek, jen kdyby byla možnost lepšího šnorchlování, koralové utesy u hotelu byly dosti poničene, pěkne šnorchlovani bylo cca 10 minut u jiného hotelu.

Anonym, 31.10.2019, Dátum pobytu: 21.10. - 28.10.2019
Oblasť: Egypt Egypt, Taba, Hotel: Strand Beach & Golf Resort Taba Heights (Taba)

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 8,4 Byli jsme naprosto spokojeni a moc si vše užili, není co dodat. Úchvatné pohoří lemující se na obou březích zálivu, nádherné čisté moře s...

  • 9 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 9 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Byli jsme naprosto spokojeni a moc si vše užili, není co dodat. Úchvatné pohoří lemující se na obou březích zálivu, nádherné čisté moře s pestrým podmořským životem, výlety do Petry a Jeruzaléma, které jsme nestihli, ale užili jsme si zábavné výlety a to jeepama přes poušť do Barevného kaňonu a šnorchlování v Blue hole a druhý výlet lodí opět se šnorchlováním na Faraonův ostrov a Fjord Bay. Zde musíme poděkovat všem za zpestření plavby "blbinkami", hlavně Bobovi :-). Ráda bych napsala, že se sem ještě vrátíme, ale vím, že v nejbližších letech ne, protože nejsme pro vracet se na stejná místa, když je ještě všude po světě co poznávat. I tak děkujeme za pohodovou a klidnou dovolenou vč. ochrany, která se nám dostala cestou z i na letiště a i na výletě jeepama. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování je moc hezké, bydleli jsme až v posledním křídle vlevo od recepce, pokoj v přízemí s teráskou, odkud se jde rovnou na zahradu. Pokoje prostorné s obrovskou manželskou postelí, což v Egyptě není samozřejmostí. Ráno úžasný východ slunce z hor na protějším břehu Jordánská a Saúdské Arábie. Pokoj každý den naklizen, čisté ručníky samozřejmostí.

Strava
Strava rozmanitá, vždy bylo z čeho vybírat. Nejlepší maso bylo odkrajované z grilů uvnitř restaurace, krůta, kuřátka, tuňák ... atd. Jedli jsme vše a bez problémů (osobně si nedávám nikam led). Na pláži vždy odpolední svačinka, čerstvě pečené hranolky a pizza, která byla moc dobrá a sladké pečivo. Překvapivě dobré pivo a mojito, to mohu doporučit.

Služby hotela
Vše v pořádku, není co vytknout. Ubytování jsme dostali vč. náramků hned ráno po příjezdu, takže je možnost si zajít okamžitě na snídani. Hotel též nabízí hotelový shuttle bus, který pravidelně jezdi do nedalekého městečka El Wekala (pěšky fajn procházka cca 20 min). Zde se nachází více obchůdků a také se zde pořádají 2x týdně show. Je položeno na kopci pod horami s krásným výhledem na resort a okolí.

Pláž
Pláž je písčitá s pozvolným vstupem do moře, ze začátku kamenitá, mezi bojkami opravdu jen pár rozsetých kamínků, ale dá se přejít i po betonech a ty vedou až na písečné dno (cca metr od břehu). Boty do vody ale určitě i tak s sebou. Na pláži i u bazénu je lehátek dostatek, na pláži některá už v trochu horším stavu, ale použitelná jsou. Ráno vždy na 7hod před snídaní jsme si dávali na pláž osušky, postupně během pobytu měl každý to své místečko, tak i my jsme celý pobyt leželi na jednom místě. Moře nádherné, chce to se nebát vydat se za bójky, podmořský život je opravdu zde nádherný (bílá muréna, rejnok, perutýni a nespočet různých druhů rybiček). Šnorchlovali jsme každý den (pokud jsme nebyli po výletech také se šnorchlováním :-)), dopolední šnorchlování bývalo úžasně nasvícené, byli jsme až za vedlejším, zatím prázdným hotelem, který je v plánu již příští rok opět zprovoznit, a moc jsme si to užili.

Gabriela M. M., 31.10.2019, Dátum pobytu: 21.10. - 28.10.2019
Oblasť: Egypt Egypt, Taba, Hotel: Mosaique Beach Resort Taba Heights (ex. Sofitel Taba Heights)

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 5,6 Dovolenou jsme si užily, hotel byl hezký, i když jsme si mysleli, že je jak vybavení i celkově prostory tak 30 let staré a byli jsme...

  • 4,5 Ubytovanie
  • 6 Strava
  • 8 Okolie
  • 5 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolenou jsme si užily, hotel byl hezký, i když jsme si mysleli, že je jak vybavení i celkově prostory tak 30 let staré a byli jsme překvapeni, že hotel je v provozu tak krátce (prý 9 let), z toho asi 5 let byl uzavřený. Celkově kazila dojem ne příliš čistá koupelna s toaletou. Ne, že by každý den neměnili ručníky a byla tam čerstvá špína, spíše šlo o zašlou špínu, kterou běžně neodstraníte (velmi zašlé wc prkénko). I když jsme na to delegátku první den upozornili, slíbila, že bude ten den zajištěna náprava, nic se nestalo. Je pravda, že jsme se podruhé již neozvali. Také chodby a schodiště neodpovídalo daným hvězdičkám, někde listí na schodišti, špína od ptáků, špinavá politá podlaha. Oproti pořádku u bazénů, nedá se srovnávat. Bydleli jsme až v nejvzdálenějším místě hotelu od recepce a myslím, že to bylo málo na očích těm, co na to měli dohlížet. Evidentně se nevytíralo. Jinak služby u bazénu a pláži (pořádek a čistota) byly na velmi dobré úrovni. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj byl prostorný, celkem čistý. Na balkoně bylo v den příjezdu smetí (nedopalky od cigaret), ale sami jsme si to následující den uklidili. S úklidem se to příliš nepřehánělo, ale na pokoji jsme se moc nezdržovali, tak nás to příliš netrápilo. Každý den byla doplňována pitná voda a vyměněny ručníky. Pouze mě překvapilo, že když jsme zaplatili za 3 dospělé osoby stejnou částku, že dcera spala na skládacím lůžku.

Strava
Výběr jídla byl dostačující, vždy jsme si našli to, co by nám chutnalo. Snídaně každý den stejné, oběs a večeře se v něčem každý den lišila. Výběr bohatý, spoustu salátů. Vadilo mi, že u dresinků, sýrů a salátů nebyly popisky. Takže jsme nevěděli, co si pod danou omáčkou představit. Také si myslím, že do 5-ti hvězdičkového hotelu nepatří plastové kelímky (když došly čisté skleničky) a plastové lžičky. Jinak obsluha v jídelně velmi přívětivá a usměvavá. Co se týká nápojů u bazénů, tak to bylo to nejhorší za všeho. Opravdu špinavé a popraskané plastové skleničky. To pak bylo lepší, když došly a dávali plastové kelímky. Jinde jsme jídlo neochutnali.

Služby hotela
Personál byl milý, snažil se vyhovět. Dostali jsme různé nabídky na služby, nikdo nám nic nevnucoval.

Pláž
Na pláži každý den uklizeno, žádné odpadky. Přístup do moře horší, podél vstupu kameny. Bez bot do vody by to nešlo. Taky bylo moře velmi pozvolné, možná vhodné pro malé děti. Voda byla nádherně čistá. Parádní bylo potápění a sledování korálů a rybiček.

Olga B., 29.10.2019, Dátum pobytu: 14.10. - 21.10.2019
Oblasť: Egypt Egypt, Taba, Hotel: Mosaique Beach Resort Taba Heights (ex. Sofitel Taba Heights)

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 8,2 Pěkná dovolená

  • 8 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 10 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Pěkná dovolená Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pěkný a prostorný pokoj s velkou terasou.Nefunkčni trezor. Zlobicí zámek u dveří do pokoje.

Strava
Průměrná.

Služby hotela
Dobré.

Pláž
Písečná, čistá, hodne mista.Vstup do moře přes molo.

Jan, 25.10.2019, Dátum pobytu: 14.10. - 21.10.2019
Oblasť: Egypt Egypt, Taba, Hotel: Mosaique Beach Resort Taba Heights (ex. Sofitel Taba Heights)

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 8,2 Vydařená dovolená.

  • 7,5 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Vydařená dovolená. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování velmi dobré.

Strava
Malinko mi chyběla evropská kuchyně.

Služby hotela
Velmi dobré. Málo lehátek na pláži.

Pláž
Pláž velmi dobře dostupná a čistá. Voda čistá.

Karel Srovnalík, 24.10.2019, Dátum pobytu: 14.10. - 21.10.2019
Oblasť: Egypt Egypt, Taba, Hotel: Strand Beach & Golf Resort Taba Heights (Taba)

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 8,4 Celkový dojem z pobytu je velmi dobrý, příště bych upřednostnil hotel kde nejsou malé děti. Arabské děti můžou "všechno",...

  • 9 Ubytovanie
  • 6 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Celkový dojem z pobytu je velmi dobrý, příště bych upřednostnil hotel kde nejsou malé děti. Arabské děti můžou "všechno", zejména v jídelně je nepředstavitelný "rachot", na př. dítě se prochází na pultě se studenou kuchyní a rodiče nereagují. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj prostorný,pohodlný, ubytování velmi příjemné.

Strava
Strava byla pestrá, myslím si že si každý mohl vybrat. Ale jako velký nedostatek považuji malou kapacitu jídelny. Na př. večeře se vydávají od 19 hod. a taky se nám stalo, že jsme šli na večeři 3x, protože jídelna byla obsazena,ve dveřích stál pracovník hotelu a pouštěl do jídelny když někdo odešel. Takže buď stát trapně ve frontě, nebo přijít později.

Služby hotela
Pláž pohodlná, prostorná, lehátka jsou relativně dost daleko od sebe a tak to vytváří dojem soukromí.Žádné specielní služby jsme nepotřebovali a s běžnými službami jsme byli spokojeni

Karel Vlk, 24.10.2019, Dátum pobytu: 7.10. - 21.10.2019
Oblasť: Egypt Egypt, Taba, Hotel: Strand Beach & Golf Resort Taba Heights (Taba)

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)