Recenzie hotelov
Karpathos - Grécko

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 9 Zájezd jsme si opravdu užili, nebyli jsme ničím negativně překvapeni, vše bylo dle očekávání. Hotel leží 30 minut jízdy autobusem od...

  • 10 Ubytovanie
  • 5 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Zájezd jsme si opravdu užili, nebyli jsme ničím negativně překvapeni, vše bylo dle očekávání. Hotel leží 30 minut jízdy autobusem od letiště v klidné části ostrova. I ve druhé polovině září bylo možno jet na pěkný fakultativní výlet lodí. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj byl prostorný, čistý, denně uklizený, sprcha i klimatizace funkční.

Strava
Snídaně byla dle možností hotelu po konci sezóny běžná, dostačující. Večeře v místní taverně byla přijatelná. Možno za doplatek dokoupit jídlo dle vlastního výběru.

Služby hotela
Denně čištěný bazén. Wi-Fi dosáhlo až do pokoje, jinak na recepci plný signál. Zalomil se nám klíč v zámku do pokoje, servis ihned.

Pláž
Pláž dlouhá, písčitá. Moře čisté a teplé. Karpathos je větrný ostrov, větší vlny jsou tu běžné, ale v koupání a plavání většinou nebrání. Jen 1 den se nedalo kvůli silnému větru koupat. Šlo využít i 3 km vzdálenou jinou pláž, která je závětrná.

Petr K., 27.10.2019, Dátum pobytu: 17.9. - 24.9.2019
Oblasť: Grécko Grécko, Karpathos, Hotel: Royal Beach

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Hotelový bazén 3 fotografie

Celkom: 7,8 Karpathos je úžasný ostrov,krásné pláže, čisté moře. Vzhledem k termínu 17.-27.9.2019 zde již nebylo mnoho turistů a to nám vyhovovalo....

  • 6,5 Ubytovanie
  • 8 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Karpathos je úžasný ostrov,krásné pláže, čisté moře. Vzhledem k termínu 17.-27.9.2019 zde již nebylo mnoho turistů a to nám vyhovovalo. Určitě bychom se rádi ještě někdy vrátili. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Fantasy studia jsou pěkná, po rekonstrukci, jen chybí klasická klimatizace, jsou zde pouze ventilátory u stropu. Měli jsme krásný, ohromný balkon s hezkým výhledem.

Strava
Měli jsme zájezd bez stravy, tak jsme se stravovali sami. Kousek od našeho ubytování byla rybářská vesnička s mnoha tavernami s rybími specialitami. Řecká kuchyně je skutečně výborná.

Služby hotela
Zřejmě díky tomu, že jsme byli poslední termín, tak občas něco "pokulhávalo", ale i přesto OK.

Pláž
Měli jsme půjčené auto na celý pobyt a díky tomu jsme mohli navštívit více pláží. Dají se najít zcela prázdné pláže a samozřejmě také ty s plným servisem. Pláže jsou zde nádherné, moře průzračné.

Josef K., 10.10.2019, Dátum pobytu: 17.9. - 27.9.2019
Oblasť: Grécko Grécko, Karpathos, Hotel: Fantasy Studios

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,6 Cena odpovídala službám, především je nutné pochválit odlet i přílet na čas. Ubytování perfektní, krásný výhled na moře. Snídaně...

  • 9,5 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Cena odpovídala službám, především je nutné pochválit odlet i přílet na čas. Ubytování perfektní, krásný výhled na moře. Snídaně jednostranná, ale stačila. Bazén velmi čistý, proto využíván zejména dopoledne a večer. Nádherné čisté pláže, na kterých bylo v našem termínu dovolené bylo málo lidí, což bylo fajn. Na oblázkové pláže je nutné mít s sebou boty do vody, na písečné pláži je velmi daleko do moře mělko, ale v případě větru jste zasypáni pískem. Obchůdky v blízkosti jsou dostačující. Dobré je si půjčit "vozidlo" a ostrov celý projet. Slečna delegátka byla velmi milá, ochotná a sdělila nám velmi mnoho informací o ostrově, perfektně zpracovaná kniha s informacemi a recepci. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Velký pokoj velmi čistý, vždy uklizený a voňavý, myslím, že zbytečná je denní výměna ručníků. Personál byl usměvavý a vstřícný, vždy se snažil vyhovět. Postele velké, pohodlné, my měli i tvrdší matraci. Pokoj je vybaven lednicí, nám chyběla rychlovarná konvice, neb jsme zvyklí na jinou kávu. Klimatizaci jsme nevyužili. V TV lze "chytit" pouze tři programy, ale na dovolené to nevadí. Dovolená splnila naše očekávání.

Strava
Snídaně byly jednotvárné, uvítali bychom více ovoce a zeleniny. V restauraci, kterou jsme navštěvovali, jsme si vždy pochutnali, ceny jsou srovnatelné s cenami v restauracích v Praze. Domácí víno bylo velmi dobré.

Služby hotela
Služby hotelu byly odpovídající ceně zájezdu, přítomnost vždy usměvavého personálu byla milá. Pokoje nám přidělili již před 12 hodinou.

Pláž
Pláže nádherné, zvláště ty oblázkové, je nutné mít boty do vody, moře mělo neuvěřitelnou barvu od tyrkysové až po temně modrou, je úžasně čisté. Velmi příjemná je čistota všech pláží, nikde nejsou odpadky ani cigaretové vajgly. Na plážích byl v našem termínu klid a pohoda, jen foukající vítr byl zpočátku (21. a 22.9.) nepříjemný.

Olga J., 04.10.2019, Dátum pobytu: 20.9. - 1.10.2019
Oblasť: Grécko Grécko, Karpathos, Hotel: Albatros (Amopi)

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

Celkom: 8,4 Ostrov Karpathos je poměrně hornatý ostrov, avšak co se týče přírodních krás ostrova a pláží, stojí za to tento ostrov navštívit. Památky...

  • 8,5 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 7 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Ostrov Karpathos je poměrně hornatý ostrov, avšak co se týče přírodních krás ostrova a pláží, stojí za to tento ostrov navštívit. Památky ostrova jsou též překrásné. Pláže jsou spíše oblázkové, ale písčité se též najdou. Určitě bych tento ostrov ještě navštívil. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Na pokoji se každý den uklízelo, též výměna ručníků se prováděla denně. Výhled z balkonu na moře vynikájící.

Strava
Tento zájezd byl bez stravy. Bylo možno si dokoupit snídani přímo u majitelů ubytovacího zařízení. Snídaně byla formou volného výběru. Snídaně vyníkající a ve velkém výběru. Jinak paní majitelka denně pekla a ještě k jídlu tento moučník každému klientu podávala. Celkový závěr vynikájící. Cena 7 Euro za snídani.

Služby hotela
Personál pro služby úklidu příjemný, svoji práci prováděli zodpovědně. Jednalo se o studia. Majitelé vynikájící lidé, starší lidé. Chovali se k nám jak rodinní příslušníci. Ani se mně nechtělo odjet. Vynikající.

Pláž
Pláž patřící ke studiu oblázková, cca 5 minut chůze. Jinak v okolí 7 pláží pískové i oblázkové. Voda křištálově čistá. Dostupnost 10-15 minut.

Anonym, 04.10.2019, Dátum pobytu: 20.9. - 1.10.2019
Oblasť: Grécko Grécko, Karpathos, Hotel: Lakki Beach (Amoopi)

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 6,6 Velice pěkné místo, ale ubytování pro nenáročné.

  • 6,5 Ubytovanie
  • 4 Strava
  • 10 Okolie
  • 6 Cena

Celkové zhrnutie
Velice pěkné místo, ale ubytování pro nenáročné. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Příjemný personál, každý den čisto a uklizeno. Krásný výhled, jenom vás při návratu z pláže vždy čeká výšlap do poměrně prudkého kopce. Při západu a východu slunce jsou stromy před hotelem obsazené čiřikajícími vrabci, kteří můžou dost budit lidi co si chtějí přispat.

Vybavení na pokoji dostačující. Nicméně skříně byly staré a oprýskané, koupelna a hlavně sprchový kout velmi malinký, toaleťák se musel házet do koše místo do záchodu - to ale platí pro větší část, ne li celé Řecko. Televizi jsme neměli v plánu sledovat, nicméně stará televize s úhlopříčkou většího tabletu byla úsměvná.

Na pokoji byla jen jedna sklenička, jinak nic, nicméně po domluvě jsme si mohli vypůjčit nádobí od snídaně. Pokud budete chtít někdy jíst na pokoji místo v restauracích, je lepší se předem připravit.

Strava
Snídaně byla dostačující, ale výběr byl dost malý a neobměňoval se. Pití - Horká voda na čaj, studená voda, kafe (prý poměrně dobré, ale já kafe nepiju tak nevím :) ), mléko, šťáva. Sladká snídaně - Jogurt, Cornflaky, vločky, nějaké jiné kčupky do jogurtu, med, Zavařené broskve, marmelády, pečivo, červený a žlutý meloun, buchta, rozinky, sušené ovoce. Slaná - pečivo, ne moc kvalitní šunka, nebo spíš šunkový salám, sýr, rajče, okurka, vejce na tvrdo, máslo. Možná jsme na něco zapomněla, nicméně moje snídaně byla každý den stejná - Meloun, buchta, jogurt s medem a s lupínky/vločkami. Slanou snídani jsem nezkoušela, protože sýr nejím a šunku mám ráda kvalitní, do té zdejší jsem si netroufla.

Na obědy a večeře jsme chodili do restaurací, nicméně nás to tam vždycky vyšlo cca na 25-35 eur, takže se to časem prodraží. Za mě nejlepší restaurace byly směrem nahoru, Four Seasons (lepší ale dražší) a druhá naproti přes ulici (slušný poměr cena/kvalita). V místních krámcích se dá nakoupit za pár éček i nenáročný studený oběd )bageta, pomazánkové máslo, ovoce, zelenina) ale výběr v krámcích v Amoopi je opravdu hooodně chudý. Pro větší nákup je třeba sjet do hlavního města.

Služby hotela
Bazén, tenisový kurt, dětské hřiště, příjemný personál. Nic moc navíc nenabízejí, ale ani nijak neurazí.

Pláž
Okolí bylo fantastické. Pláž si může každý vybrat jaká se mu líbí.

Směrem doleva od hotelu jsou dvě větší písečné pláže, tam bylo dost lidí a tak jsme tam nechodili, nicméně pláže byly velice pěkné. Dál je tam pláž s drobnými kamínky, také větší s dost lidmi. Následuje sled menších pláýí oddělených skalami s trochu většími kameny. Pak další menší s kameny a zase jedna trochu větší. Když se projdete "přes kopec" víc doprava, najdete tam "pláž" kde je vstup do vody přes panely, nicméně také krásná. A pro lidi kterým nevadí se projít asi sto metrů přes kameny je dál vpravo defakto liduprázdná krásná přírodní pláž s kameny s nádhernými bílými skalami vystupujícími z moře.

Celé pobřeží je velmi členité. Kromě písečných pláží je ve vodě dost skal a útesů, takže je to moc pěkné na potápění, ve vodě bylo dost ryb, na skalách kraby a krevety. Skoro všude byl vstup do moře mírný.

Pro lidi co mají rádi klidné moře bez vln a menší pláže se skalami je to úplný ráj. Nicméně já mám ráda aspoň pár dnů i vlny, těch se tady ale asi nedočkáte. Za vlnami jsme jeli na druhou stranu ostrova do letoviska Lefkos.

A protože se tam asi v brzké době znovu nevypravíme, prozradím vám malý tip na závěr :) Máme rádi co nejvíc soukromí, kde bychom mohli být bez lidí, a tak jsme hledali "naše" místo kde se válet u moře - a našli. Určitě si všimnete krásného skalního oblouku v moři kousek od pláže - přístupného z pevniny. A tam, skryté před zraky lidí na pláži, je místečko s asi 1x2 metry drobných kamínků, s trochou stínu i sluníčka, tak akorát pro dva lidi :) Krásné místo na potápění, ale nutno mít boty do vody pro přístup do moře.

Anna L., 04.10.2019, Dátum pobytu: 24.9. - 1.10.2019
Oblasť: Grécko Grécko, Karpathos, Hotel: Albatros (Amopi)

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

Celkom: 6 Celková spokojenost. Ostrov stojí za návštěvu, nejlépe zapůjčit vozidlo, procestovat, krásné pláže.

  • 6 Ubytovanie
  • 6 Okolie
  • 6 Cena

Celkové zhrnutie
Celková spokojenost. Ostrov stojí za návštěvu, nejlépe zapůjčit vozidlo, procestovat, krásné pláže. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování pěkné, klidné, majitelé se starali, častý úklid, výměna povlečení, ručníků, čistota, výhled i na moře mají všechny pokoje. Pokud však nekuřáci mají smůlu na sousedy kuřáky, pokoje s terasou (v podstatě je to jedna velká terasa s diskrétními zónami), jsou těsně vedle sebe, může být až peklo. U takto situovaného ubytování by mělo být kouření na terase zakázané a vyhrazené jiné neobtěžující místo!

Strava
Stravovali jsme se v místních tavernách po celém ostrově, nikde jsme nebyli zklamaní, výborná kvalitní řecká kuchyně za relativně dobré ceny, ve srovnání s jinými řeckými destinacemi a ostrovy. Výborná pekárna v Menetes, doporučuji navštívit.

Pláž
Pláže od ubytování trošku vzdálené, je třeba počítat, že si během koupání nebudete odbíhat na pokoj. Nejbližší cca 450m, kamenitý vstup do vody, velké kameny, třeba boty. Pokud nejsou vlny, koupání je dobré, voda průzračná. V případě velkých vln je koupání, s ohledem na kameny, nebezpečné. Další pláž, cca 800m, naopak, písčitá, vhodná i pro malé děti. Po dalších cca 200m je další pláž, drobnější kameny, v moři je při vstupu s velké části kamenná deska a většinou velké vlny (milovníci vln a adrenalinu si užijí), je třeba opatrnost, najdou se ale i místečka bokem, bez desky, nebo menší deska, lehce překonatelná, ve vedlejší lagunce, tam si přijdou na své i milovníci klidných vod. Opět třeba boty do vody, desky jsou kluzké. Voda všude krásná, průzračná.

Jinak po celém ostrově je několik úžasných pláží a koupání, které rozhodně stojí za návštěvu.

Anonym, 02.10.2019, Dátum pobytu: 6.8. - 16.8.2019
Oblasť: Grécko Grécko, Karpathos, Hotel: studia White Castle

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 5,2 Mimo problémů s vybavením studia a službami spokojenost.

  • 3,5 Ubytovanie
  • 5 Strava
  • 8 Okolie
  • 6 Cena

Celkové zhrnutie
Mimo problémů s vybavením studia a službami spokojenost. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Do informačních materiálů o studiu bylo potřebné uvést pravdivé informace o ubytovacím zařízení. Chyběl fén, manželská postel o šířce 150 cm byla rozviklaná, úklid žádný - po několikeré urgenci u delegátky nám bylo pěti dnech jedinkrát uklizen pokoj a vyměněny ručníky a lůžkoviny. Byl nám přidělen kbelík s mopem, abychom si uklidili sami. S takovýmto přístupem jsme se nikde v Řecku nesetkali.

Strava
Bez stravy.

Služby hotela
Služby viz. výše.

Pláž
Půjčili jsme si auto a procestovali Karpathos - fantastické. Stojí to za to.

Rudolf S., 01.10.2019, Dátum pobytu: 17.9. - 27.9.2019
Oblasť: Grécko Grécko, Karpathos, Hotel: Fantasy Studios

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9 Krásné a klidné místo,překrásná pláž a čisté moře sevřené mezi skalami a kopcemi. Ubytování kvalitní a majitelé milí, moc nás nenadchli...

  • 10 Ubytovanie
  • 5 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Krásné a klidné místo,překrásná pláž a čisté moře sevřené mezi skalami a kopcemi. Ubytování kvalitní a majitelé milí, moc nás nenadchli snídaně,typické kontinentální,bez vlivu řecké kuchyně/celý týden toustový chléb, šunka,sýr,vejce,jogurt.Nikdy žádné ovoce. Mrzelo nás, že nebylo možné zakoupit žádný výlet a ani místní autobus nejezdil,takže pokud jste se chtěli dostat do města vzdáleného 16 km, tak jedině taxíkem za 60 Euro. Jinak ale hodnotím dovolenou zde jako kvalitní pro odpočinek. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování super,velká místnost s hezkým stylovým nábytkem ,krásná koupelna se sprchou s vaničkou,takže vám netekla voda po celé místnosti,jak je často zvykem v levnějších ubytováních. Výhled z balkonu do zeleně k bazénu.

Strava
O snídaních jsem už psala.Jinak v místě je jeden minimarket velice chabě zásobený potravinami,spíš tam koupíte žabky a lehátka. Dále tam jsou 3 taverny, z čehož jedna u moře je jen známá výrobou smoothy,asi 3 druhy salátů s hamburgr. Další u moře nás a ani ostatní účastníky zájezdu nenadchla. Zato třetí taverna Sofie, umístěná hned nad ubytováním, byla super. Milá obsluha,výborná řecká kuchyně a slušné ceny.

Služby hotela
Úklid probíhal každý den, ručníky měnili 2x za týden.

Pláž
Pláž super, jedna z nejkrásnějších na Karpathosu,proto tam vozili loděmi turisty z jiných destinací. Pro šnorchlování nevhodné,protože tam není žádný podmořský život. Voda křišťálová , pláž písčitá. Destinace není vhodná pro rodiny s malými dětmi, protože moře je ihned po pár krocích hluboké.

Iveta M., 30.09.2019, Dátum pobytu: 20.9. - 27.9.2019
Oblasť: Grécko Grécko, Karpathos, Hotel: Kyra Panagia

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

Celkom: 8,8 Hezký, klidný, pohodový apartmán ve výborné lokalitě, kdy se dostanete příjemnou procházkou do 2 km vzdáleného hlavního města. Zařízení...

  • 8 Ubytovanie
  • 9 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Hezký, klidný, pohodový apartmán ve výborné lokalitě, kdy se dostanete příjemnou procházkou do 2 km vzdáleného hlavního města.

Zařízení apartmánu pěkné, funkční, odpovídajíci 3 hvězdičkám. Půjčili jsme si auto na 3 dny a procestovali celý ostrov, místa, která budeme chtít navštívit, jsme si naplánovali ještě doma. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování pěkné, snad jen bych dovybavila kuchyň pár kouskama nádobí.

Strava
Stravovali jsme se sami. Někteří hosté využívali stravování naproti v hotýlku.

Pláž
Pěkná, čistá, klidná. V září jsme tam byli skoro sami. Pláže po ostrově jsou samozřejmě krásnější, ale tato byla také pěkná a hned před apartmánem. Lepší je mít boty do vody, ale lze to i bez.

Gabriela Plívová, 30.09.2019, Dátum pobytu: 20.9. - 27.9.2019
Oblasť: Grécko Grécko, Karpathos, Hotel: Apartmány Ammos Beach

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 10 Ubytování bylo velmi pěkné, klidné místo a pan majitel byl velmi příjemný pán. Celkově jsme byli velice spokojeni.

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Ubytování bylo velmi pěkné, klidné místo a pan majitel byl velmi příjemný pán. Celkově jsme byli velice spokojeni. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
čisté, každý den vynesené koše. Prostorné.

Strava
nebyla

Služby hotela
nebyly

Pláž
pláž byla písečná a čistá. V blízkém dosahu ubytování

Soňa A., 30.09.2019, Dátum pobytu: 20.9. - 27.9.2019
Oblasť: Grécko Grécko, Karpathos, Hotel: Apartmány Montemar

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)