Recenzie hotelov
Kefalónia - Grécko

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 7 Ubytování - řecká klasika, docela klidná lokalita, přesto kousek do centra i k moři. Moře, pláže, přístup - v pohodě, pláž dlouhá a dá...

  • 6,5 Ubytovanie
  • 6 Strava
  • 8 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Ubytování - řecká klasika, docela klidná lokalita, přesto kousek do centra i k moři.

Moře, pláže, přístup - v pohodě, pláž dlouhá a dá se zvolit od písku po drobné kamínky.

Strava (polopenze) - klasická bufetová snídaně, večeře nasmlouvaná v blízké restauraci - jídlo dobré, obsluha příjemná. Jinak hodně restaurací, kde se dá dobře najíst a posedět.

Služby hotelu - v podstatě nulové, pouze recepce a v ní ochotný personál. Úklid každý den. Wifi okolo recepce.

Bazén - nepoužíváme, ale vypadal čistý, všude uklizeno, bar otevřen přes den.

Okolí a výlety - výlety přes delegáta zabezpečeny výborně, po vlastní ose taky fajn. Je kam se podívat.

Celkově dovolená v pohodě a za dobrou cenu. Zobraziť celú recenziu

Pavel Veselý, 21.01.2020, Dátum pobytu: 25.8. - 1.9.2019
Oblasť: Grécko Grécko, Kefalónia, Hotel: Big Village

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 7 Krásná dovolená na krásném ostrově.Za čtyři dny jsme projeli autem co se dalo,nádherné pláže,Sami(Mandolína kapitána...

  • 7,5 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 5 Okolie
  • 7 Cena

Celkové zhrnutie
Krásná dovolená na krásném ostrově.Za čtyři dny jsme projeli autem co se dalo,nádherné pláže,Sami(Mandolína kapitána Corelliho),Fiscardo,výhled na Ithaku,jeskyně.Byl to náš třetí ostrov v Jónském moři(Zakyntos,Lefkada) a opět jsme byli nadšeni.Kefalonia je velká a za nás ze všech nejčistější a zatím nejlevnější,co se služeb a jídla týče, kefalonské víno Robola,stojí za ochutnání.Hotel krásný,skvěle vedený,elegantní,příjemná Polka,která zde pracuje je opravdu perfekcionistka,desing a výzdoba,radost pohledět.Co se CK týče,vše v naprostém pořádku. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel je opravdu rodinný,13 pokojů.Krásná,minimalistická výzdoba,zemité barvy,všude plno zeleně.Originální recepce,z balkonu se přes bazén díváte na moře a hory,úžasné.Večer všude zapálené vonné svíčky,z baru se line příjemná hudba,která neruší.Posedět si můžete u baru,my jsme si chodili pro skvělé místní víno,vždy perfektně vychlazené,v karafě a vychutnali si ho na balkoně.Na pokoji velké plážové osušky.Sítě proti hmyzu,komáři vůbec nejsou ale spousta ještěrek a kudlanky.Wifi,klima zdarma.Úklid pokoje každý den,ale tady je asi opravdu slabina hotelu,velmi rychlý a průměrný.Společné prostory uklizeny perfektně.

Strava
Jedním slovem skvělá!Vše čerstvé,domácí,výborné ryby,pizzy,saláty.Jídelní lístek není velký,ale vše co tam najdete,je bez chyby.K jídlu víno,točené pivo v namražené sklenici,ochutnali jsme koktejly i frapé,prostě lahoda.My měli pouze snídaně,oběd či večeři jsme si koupili dle chuti,ceny víc než milé.

Služby hotela
Personál ochotný,milý,vždy k dispozici.Hotel je opravdu na samotě,bez auta se nikam nedostanete,veřejná doprava není.Šaty a boty na podpatku nechte doma.Bazén menší,zdarma lehátka,slunečníky,osušky a spousta nafukovacích potvor(plameňáci,jednorožci).Wifi,klima zdarma.Klid a pohoda je největší přednost tohoto hotelu.

Pláž
Hotel nemá pláž a ani přístup na ni.Kousek po silnici a z prudkého kopce nebo schodů pro odvážné je dostupná pláž,ale moře je takový rybník kačák,dno porostlé trávou,mělko,pár rybiček.Lehátka a slunečníky za poplatek nebo konzumaci v baru,který je moc hezký a příjemný.Na plavání to moc není,ale je zde jachtový klub a škola,pozorování jachtařů je také zábava.

Jana K., 16.01.2020
Oblasť: Grécko Grécko, Kefalónia, Hotel: V Boutique

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

9 fotografií

Celkom: 7,2 Klidný a pohodový hotel s hezkým okolím a příjemným personálem. Nedoporučuji službu all-inclusive.

  • 9 Ubytovanie
  • 4 Strava
  • 10 Okolie
  • 4 Cena

Celkové zhrnutie
Klidný a pohodový hotel s hezkým okolím a příjemným personálem. Nedoporučuji službu all-inclusive. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoje i terasy jsou prostorově velkorysé, prakticky umístěná světla vč. nočních stolků, která fungovala. V koupelně dostatek osvětlení i na nalíčení. Hotel je zřejmě kvalitně postaven, protože jsme sousedy prakticky neslyšeli s výjimkou koupelny, tam tedy bylo slyšet naopak úplně všechno. Ručníky i povlečení mění na požádání kdykoliv (platí domluva, že když se ručník hodí do vany, tak oni ho vymění). Postele jsou veliké (my měli oddělená lůžka), kvalitní a neproleželé matrace. I když jsme bydleli na nejvyšším místě komplexu, vše bylo blízko. Jediná nevýhodu, kterou spatřuji v hotelovém komplexu, že domečky mají dvě patra a do horního patra se dostanete po cca 10 schodech bez výtahu. Kufr při příjezdu vám sice do pokoje odveze na elektrickém vozíku hotelový zaměstnanec a i vynese po schodech do pokoje, při odjezdu si už odnášíte sami. Další schody vás čekají z hotelového komplexu směrem k silnici, což je přesně 24 schodů a zde vám nikdo nepomůže, a to ani při příjezdu.

Na pokoji je TV o velikosti úhlopříčky cca 80cm, kanály v řečtině, AJ, RJ, FJ. Nemá ale konektor na flashku, takže stažené filmy nechte doma.

V koupelně je menší vana se zasunovacím plexisklem, takže po sprchování nemáte nikde žádnou potopu. Jinak úklid perfektní, na řecké poměry nadprůměr.

Oproti podpisu na recepci vám dají klíč k trezoru, který je zdarma. Wi-fi je pokryta po celém hotelu včetně pokojů, ale občas je potřeba se obrnit velkou trpělivostí, a to nemám na mysli stahování většího množství dat, ale třeba jen stáhnout předpověď počasí v místě.

Klientelou je cca 40% Čechů, cca 40% Angličanů a zbytek Poláci, Maďaři a další. Ruštinu jsem za celý pobyt nezaregistrovala. Na večeři lidi chodí slušněji oblečeni, zejména ženy. Večeře je od 19 hod.

Strava
Měli jsme zaplacené all inclusive a před touto formou stravování opravdu důrazně varuji. Přestože CK na webu uváděla, že jde o běžné all inclusive (tedy snídaně, obědy, večeře formou bufetu, dále odpolední snack), tak obědy byly pouze formou výběrem z menu (což je ok), ale v nabídce poledního menu byl jen lehký snack – tedy různé toasty, pitta chleba, jednoduchý zeleninový salát, a hamburger. Toť vše – tedy žádné teplé vařené jídlo, žádné ovoce, žádné sladkosti, žádné přílohy. Veškeré jídlo bylo poskládáno asi tak z 5-7 surovin – toast, gothaj, eidam, rajče, okurka, apod. Navíc obsluha byla dost pomalá, že na váš toast jste čekali klidně i 45 min.. Odpolední občerstvení chybělo úplně. S CK nyní řešíme reklamaci, kterou nám neuznali, takže jsme se znovu odvolali a nyní řešíme ještě i jinou právní cestou tento velmi nesolidní přístup.

Ovšem, co je nutno pochválit, jsou večeře formou bufetu (začínají až v 19:00 hod.). Jídlo je velmi chutné, bohaté, zdravé, na své si přijdou i vegetariáni. Strádat budou jenom jedlíci smažených pokrmů – hranolky nebyly za celý týden ani jednou, a smažených věcí velmi pomálu, ale to je jen dobře. Pokud nemáte all inclusive, tak pití si u večeře platíte (včetně vody).

Dezerty u večeře jsou dle mého spíše průměrné. Chuťově žádný šlágr, a velký výběr také ne. Vše mají uzavřené v chladící vitríně, kde vás obslouží (občas trochu čekáte). Jde hlavně o „odborné“ rozkrájení dortů, aby turisti z toho nedělali jakýsi nevzhledný mišmaš. Obecně dávají u veškerého jídla velký důraz na jeho vzhled a vše vypadá krásně načančaně.

Snídaně jsou dle mého průměr, v nabídce určitého jídla myslím dokonce hodně zaostává (například několik dní tam nebyly vůbec banány, sýr je jen jeden, salám také jen jeden a to ještě a la gothaj), naopak nadprůměrné bylo sladké pečivo, nebo slané pečivo zapečené se sýrem a gothajem. Pozor na jogurty v miskách, občas jsem tam narazila na ztvrdlý jogurt, takže nechci raději vědět, jak dlouho ty misky s jogurty recyklují, než starý jogurt vyhodí úplně

Služby hotela
Do nejbližší obchodu je 20 min. rychlejší chůze po rovince podél silnice s chodníkem. Večer bohužel většinou bez osvětlení. Vzhledem k tomu, že v okolí se pasou kozy a krávy, a občas jsou i na silnici, tak je potřeba se občas vyhýbat kravincům na chodníku, takže na procházku jedině s nabitým mobilem se zapnutou baterkou . Do centra je to 30 min. chůze. Do centra jezdí cca 4-5x denně zdarma hotelový mikrobus, bohužel ale ne po večeři. Dále se dostanete do centra taxíkem za 5 EUR, objedná vám ho recepce, taxi přijede max.do 10 minut. A v centru je stanoviště taxíků, nebo si můžete stopnout taxi po cestě (my to takhle zkusili a zastavilo až třetí taxi – ale byla už tma, takže je to vlastně úspěch :-). Pokud si chcete zaběhat, tak bohužel jen podél silnice (pár běžců jsme potkali, doprava je slabá).

Pláž
u hotelu jsou dvě nádherné malé plážičky, ovšem nutno zdolat několik desítek schodů, u jedné pláže je přístup docela divoký a v žabkách to rozhodně nedoporučuji. Pláže byly překvapivě čisté,bez odpadků, občas jen vajgl od nezodpovědných kuřáků, voda v moři křišťálově čistá. Pláže jsou velmi kamenité.

Andrea P., 19.12.2019, Dátum pobytu: 8.9. - 15.9.2019
Oblasť: Grécko Grécko, Kefalónia, Hotel: Porto Skala

Bola táto recenzia užitočná? Áno (5) Nie (0)

Menu a la carte 1 fotografia

Celkom: 10 Výborná dovolená pro ty, kteří preferují klid a přírodu. Ubytování v Elize nemělo chybu, čistá prostorná studia s výhledem na moře a...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Výborná dovolená pro ty, kteří preferují klid a přírodu. Ubytování v Elize nemělo chybu, čistá prostorná studia s výhledem na moře a bazénem a jako třešnička na dortu velmi milá a stále usměvavá paní domácí. Opravdu mohu jen doporučit. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Čisté, uklizené ,prostorné

Strava
Stravovali jsme se sami,výborná řecká kuchyně

Služby hotela
Nejvyšší spokojenost

Pláž
Pláž je krásná dlouhá a hlavně čistá a vždy si tam člověk najde to svoje soukromí.

Anna S., 25.11.2019, Dátum pobytu: 16.9. - 26.9.2019
Oblasť: Grécko Grécko, Kefalónia, Hotel: Villa Eliza

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 6,6 Hotel, personál hotelu, služby hotelu, delegátka - hodnocení na jedničku. Jídlo- zklamání ze servírovaných večeří. Rozpor mezi nabídkou...

  • 10 Ubytovanie
  • 5 Strava
  • 2 Okolie
  • 6 Cena

Celkové zhrnutie
Hotel, personál hotelu, služby hotelu, delegátka - hodnocení na jedničku.

Jídlo- zklamání ze servírovaných večeří. Rozpor mezi nabídkou CK a skutečností.

Ten nejhorší dojem - chybějící pláž, špinavé prostředí u moře, navíc moře bylo poměrně daleko od hotelu.

Byli jsme se podívat u hotelu, kde jsme měli být původně ubytováni - hotel Remetzo Village- a to jsme asi neměli dělat. Zde byla pěkná pláž, hned u hotelu, nemuseli bychom si půjčovat na celý pobyt auto. Určitě bychom strávili pár dní pouze na této pláži. A byla tu opravdu polopenze podávána formou švédských stolů.

Takže, pokud bude ještě někdy nějaké příště, rozhodně si velice dobře rozmyslíme, zda přijmeme náhradní řešení situace, kdy námi původně objednaný a i potvrzený hotel, bychom měli vyměnit za jiný. Tímto jsme získali špatnou zkušenost z výměny. I když, musím přiznat, že výměna byla finančně kompenzována. Za pronájem automobilu jsme ovšem zaplatili daleko více, než jaká byla výše kompenzace. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Úroveň hotelu vynikající - moderně zařízené a poměrně prostorné pokoje.

Strava
Strava - v pokynech, které jsme dostali od delegátky CK na letišti, bylo uvedeno, že budeme mít polopenzi, formou švédských stolů. Ve skutečnosti tomu bylo tak, že snídaně opravdu byly podávány formou švédských stolů. A byly výborné. Ovšem večeře byly vždy servírované, což jsme nechtěli. Servírovaného jídla sice byl dostatek, ale některá jídla bychom si určitě na večeři nevybrali. Proto jsme chtěli polopenzi formou švédských stolů, kdy si můžete jídlo vybrat.

Služby hotela
Hotel - výborné služby, pravidelný úklid, pěkný hotelový bazén.

Pláž
Asi to nejhorší, co jsme na dovolené zažili. Pláž jednak poměrně daleko od hotelu a v podstatě vlastně tam ani žádná pláž není. Zašli jsme zde k moři pouze jednou a již nikdy více. Nejen, že chyběla pláž, navíc zde bylo hodně odpadků. Určitě bych toto místo nedoporučila těm, kteří si nemohou pronajmout auto a jsou odkázáni pouze na moře u hotelu. Kdybychom si nepronajali auto, strávili bychom dovolenou u hotelového bazénu. U moře to bylo opravdu dost ošklivé. Jedná se vlastně o zátoku, není zde otevřené moře, proto asi ta špína.

Světlana Smolíková, 25.11.2019, Dátum pobytu: 8.9. - 18.9.2019
Oblasť: Grécko Grécko, Kefalónia, Hotel: Phaedra Suites

Bola táto recenzia užitočná? Áno (3) Nie (0)

Celkom: 8,2 Celkově hodnotím, jako fajn dovolenou s kamarádkou. Příště však zvolíme ne tolik rodinný hotel, orientovaný spíše na rodiny s menšími dětmi.

  • 7,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 7 Cena

Celkové zhrnutie
Celkově hodnotím, jako fajn dovolenou s kamarádkou. Příště však zvolíme ne tolik rodinný hotel, orientovaný spíše na rodiny s menšími dětmi. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj byl čistý, vždy uklizený. Klimatizace fungovala skvěle.

Strava
Stravu hodnotím na 100%. Perfektní, velmi chutné, jídla se neopakovala, vždy i bezmasé pokrmy, regionální kuchyně. Moc chválím. Méně už jsme byly spokojeny s nabídkou nápojů. Velmi jsme postrádaly možnost doplnit si lahve s vodou - na noc, na ráno, na výlet. Co se týče alko nápojů.. Víno bylo výborné, avšak nabídka koktejlů velice smutná.

Služby hotela
Více méně spokojenost. Možná jen chybí možnost malé snídaně nebo alespoň nápojového stánku před časem otevření restaurace. Pro ty, kteří vstávají časně ráno. Stejně jako doba, kdy je možné využívat bazény.

Pláž
Pláž kousek od hotelu nádherná. Čistá a velice rozlehlá - bývaly jsme tam téměř samy, což se o bazénu říct nedá. Pláž skvěle přístupná a vstup do moře pozvolný.

Erika K., 20.11.2019, Dátum pobytu: 21.8. - 25.8.2019
Oblasť: Grécko Grécko, Kefalónia, Hotel: Ionian Sea hotel & villas Aqua Park

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

8 fotografií

Celkom: 9,8 Dovolená byla velmi pohodová, užili jsme si moře i bazén. Ubytování bylo pěkné, čisté, využívali jsme i terasu u pokoje a bazénu. V...

  • 10 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená byla velmi pohodová, užili jsme si moře i bazén. Ubytování bylo pěkné, čisté, využívali jsme i terasu u pokoje a bazénu. V horkých dnech byla příjemná klimatizace. Nic nám nechybělo. Paní majitelka nám vždy se vším vyhověla,pomohla a ráda si s námi vždy rukama nohama popovídala. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Čisté,prostorné

Strava
Stravovali jsme se sami v tavernách a mohu jen doporučit.

Pláž
Pláž cca 300m od studia, dlouhá písečná, při našem pobytu tam bylo moře perfektně čisté. My jsme projížděli pláže na celém ostrově, které byly čisté, kamínkové nebo písčité, na většině pláží veřejná sprcha.

Jan V., 12.11.2019, Dátum pobytu: 5.8. - 15.8.2019
Oblasť: Grécko Grécko, Kefalónia, Hotel: Villa Eliza

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 10 Nádherná a pohodová dovolená, kousek na pláž, příjemné počasí i přesto, že jsme jeli v sezóně, tak na Kefalonii vane osvěžující vítr,...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Nádherná a pohodová dovolená, kousek na pláž, příjemné počasí i přesto, že jsme jeli v sezóně, tak na Kefalonii vane osvěžující vítr, není třeba používat klimatizaci. Moc se nám tam líbilo a potkali jsme jen příjemné a slušné lidi. Delegátka velmi ochotná a paní domácí, která to tam vede taktéž-domluvíte se s ní sice jen řecky a něco anglicky, ale snaží se i česky a my se snažili řecky, takže byla i zábava. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování bylo dobré, hlavně čisté. Denně docházela uklízečka. Pokoj byl celkem prostorný

Strava
Bez stravy

Pláž
Krásné pláže v okolí se službami. My vyhledáváme více soukromí, což se dalo dobře najít. Voda krásná, čisťounká a teplá. Naprostá spokojenost.

Pavel S., 07.11.2019, Dátum pobytu: 15.7. - 25.7.2019
Oblasť: Grécko Grécko, Kefalónia, Hotel: Villa Eliza

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 7 Na tohle místo si člověk jede opravdu odpočinout. Kefalonie je krásná. Hotel Remetzo je hodně stranou od všeho, takže doporučuji si...

  • 7,5 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 6 Okolie
  • 7 Cena

Celkové zhrnutie
Na tohle místo si člověk jede opravdu odpočinout. Kefalonie je krásná. Hotel Remetzo je hodně stranou od všeho, takže doporučuji si půjčit auto, není tu žádný velký provoz a můžete se podívat na krásná místa. Pokud nejste nároční dovolenou si určitě užijete. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel má jak nové budovy tak jednu velmi starou,záleží to na tom, s jakou CK letíte - my měli .....a byli jsme v nové budově. Zde bylo ubytování opravdu krásné, všechno nové čisté, klimatizace bez problému. Doporučuji si vzít něco proti komárům, trochu tam večer otravují. Na pokoji je fén, lednička, žehlička na oblečení.

Každý den perfektní úklid.

Nejbližší město cca 10km - taxi za cestu 12 euro. Delegátka nám řekla, že jezdí k hotelu autobus, který jezdí do města, ten jsme však nikdy nevideli.

Strava
Měli jsme polopenzi.Strava byla typicky řecká, nebyla moc bohatá, ale za to byla dobře ochucená a pochutnali jsme si.

Snídaně byli docela chudé, zvláště pro ty, co rádi snídají něco sladkého. A každý den bylo to samé. K snídani byli dva džusy, kafe, čaj, mléko, voda. K večeři pouze voda nebo jste si mohli něco koupit. Pokud letíte déle než na týden musíte počítat s tím, že za chvíli už vás to jídlo moc bavit nebude a co se týče večerních dezertů, tak byl pouze jeden za celou dobu.

Služby hotela
Nachází se zde bazen, kde skoro nikdo není. Wi-fi připojení tady nicmoc.

Pláž
Pláž je hned u hotelu, ale doporučuji si půjčit auto, jelikož na Kefalonii jsou opravdu nádherné pláže a ta u hotelu je takový spíš průměr. Lehátka za poplatek- my si s sebou brali podložky na pláž a plážový stan.

Anonym, 22.10.2019, Dátum pobytu: 1.9. - 11.9.2019
Oblasť: Grécko Grécko, Kefalónia, Hotel: Remetzo Village

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Kareta v hl.městě Argostoli 9 fotografií

Celkom: 9,6 Byla to naše zatím nejlepší dovolená.Velmi příjemné místo, krásné prostředí a hodní lidé.

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 8 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Byla to naše zatím nejlepší dovolená.Velmi příjemné místo, krásné prostředí a hodní lidé. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj byl sice menší ale dostatečně vybavený. Služba hotelu (výměna prádla) perfektní. Nádherný výhled na mořskou

zátoku s východem slunce.

Strava
Jídlo bylo velmi dobré, velký výběr a dostatečné množství. Každý den se jídelníček měnil.

Služby hotela
Služby v hotelu byly perfektní, personál velmi ochotný a stále usměvavý.

Pláž
Pláž byla celkem malá ale měla nádherný písek. Moře bylo fantasticky čisté a příjemně teplé. Skvělý byl pozvolný

vstup do moře a menší hloubka několik desítek metrů /vhodné i pro neplavce/.

Petr Stejskal, 09.10.2019, Dátum pobytu: 11.9. - 18.9.2019
Oblasť: Grécko Grécko, Kefalónia, Hotel: Karavados Beach

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)