Recenzie hotelov
Kréta - Grécko

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 8,6 Hotel je hezky umístěn, byli jsme po hlavní sezóně, takže málo lidí, ale stále krásně teplé moře, písek, čerstvý vzduch, vše, proč se do...

  • 9 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Hotel je hezky umístěn, byli jsme po hlavní sezóně, takže málo lidí, ale stále krásně teplé moře, písek, čerstvý vzduch, vše, proč se do Řecka vracíme téměř každý rok.... Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Náš pokoj byl kousek od recepce, ale v klidu, útulný, jen s ohledem na COVID opatření se neuklízelo, ale koše vynášeli a to bylo hlavní. Výhled jsme měli jak k bazénům, tak na moře a jídelnu.

Strava
Střídaly se různé "dny" kuchyně, takže byla asie, řecká kuchyně, italská, bylo to dobré, ale kvalita provedení pokulhávala, když jsme si chtěli dát tradiční a kvalitní řeckou kuchyni, zašli jsme si ve městě na jídlo do restaurace.

Pláž
Pláž čistá, uklizená, několikrát denně k nám číšníci z našeho hotelu nosili vychlazené ovoce, sladké zákusky a jiné mlsky, což bylo určitě nadstandartní a milé.

Veronika V., 25.12.2020, Dátum pobytu: 27.9. - 9.10.2020
Oblasť: Grécko Grécko, Kréta, Hotel: Dimitrios Village Beach Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (4) Nie (1)

Celkom: 10 Dovolená byla luxusní zatím nejlepší na které jsme byly. Může jen doporučit.

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená byla luxusní zatím nejlepší na které jsme byly. Může jen doporučit. Zobraziť celú recenziu

Strava
Jídla byla dost a po celý den bylo z čeho vybírat.

Šárka Píšťková, 13.12.2020, Dátum pobytu: 19.9. - 3.10.2020
Oblasť: Grécko Grécko, Kréta, Hotel: Dessole Dolphin Bay Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (3) Nie (0)

Celkom: 9,8 Velice vydařená dovolená, odpovídala přesně tomu co jsme hledali: menší rodinný hotel, blízko pláže, v klidné lokalitě.

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Velice vydařená dovolená, odpovídala přesně tomu co jsme hledali: menší rodinný hotel, blízko pláže, v klidné lokalitě. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoje prošly nedávno rekonstrukcí, jsou kvalitně vybavené, s pěknou moderní koupelnou, výkonnou tichou klimatizací a malým ale pěkným balkónem. Cesta z hotelu na pláž vede přes krásnou hotelovou zahradu a kolem bazénu.

Personál velice příjemný a ochotný.

Hotel není přímo ve vesnici, v okolí je především několik dalších hotelů ale také pár obchůdků a taveren, takže není problém nakoupit, co je potřeba. Hned za hotelem vede hlavní silnice kolem jižního pobřeží ale celkově je okolí klidné.

Na větší nákupy je třeba vyrazit do Ierapetry, cca 20 minut autobusem nebo taxikem za cca 12-15 eur.

Při příjezdu a odjezdu je třeba počítat 2 hodiny transferu na letiště v Heraklionu.

Strava
Polopenze. Velice bohatá snídaně ve slané i sladké variantě. Na večeři široký výběr především řeckých jídel, masa na různé způsoby, několikrát i ryba, čerstvá i vařená zelenina, pomazánky... Moc nám chutnalo.

Na obědy jsme chodily do taveren u pláže: jedna z nich je tradiční řecká, druhá s více moderní kuchyní. V obou nám velice chutnalo. Je možné si také objednat přímo na pláži toast, hamburger nebo salát.

Pláž
Široká pláž se lehátky a krásně čistou vodou. Modrá lehátka byla zadarmo. U modernější taverny byla lehátka zadarmo při konzumaci. Pláž čistá, s jemnými tmavými kamínky, které se na slunci rychle rozpálí, takže se hodí mít po ruce pantofle. Do vody boty potřeba nejsou.

Občas trochu vlny ale vždy se dalo plavat. Pláž je široká a hotely relativně daleko od sebe, takže to není hlava na hlavě.

Hana M., 01.11.2020, Dátum pobytu: 22.8. - 29.8.2020
Oblasť: Grécko Grécko, Kréta, Hotel: CHC Coriva Beach

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

Celkom: 6,2 Problémy s pozdním zasláním QR kodu pro manžela, mně nepřišel vůbec, což byl dost nervní stav. Cestovní kancelář předpokládá vysokou...

  • 6,5 Ubytovanie
  • 5 Strava
  • 7 Okolie
  • 6 Cena

Celkové zhrnutie
Problémy s pozdním zasláním QR kodu pro manžela, mně nepřišel vůbec, což byl dost nervní stav. Cestovní kancelář předpokládá

vysokou samostatnost účastníků /chytrý mobil, angličtina), delegátka se zastavila druhý den v hotelu jen na chvíli s tím, že stejně končí. Novou delegátku jsme kontaktovali před odjezdem telefonicky a jednou během výletu do hlavního města - ochotná, vlídná.

Celkový dojem pozitivní, místní lidé ochotní a přátelští. Velmi pěkný přístup k moři a velmi dobrá čistota moře, pěkný bazén se sladkou vodou. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Průměrné, odpovídající deklarované úrovni. V některých částech hotelu by bylo třeba zlepšit čistotu. Problém s odnášením košů z WC (i za tři dny).

Strava
Průměrná, opakující se. Dostatek zeleniny a ovoce. Výběr ovlivněn malým poštem turistů.

Služby hotela
Obsuha recepce i na baru ochotná

Pláž
Dostatek lehátek, pláž příjemná, moře čisté.

Miloslava Zmátlíková, 31.10.2020, Dátum pobytu: 3.9. - 13.9.2020
Oblasť: Grécko Grécko, Kréta, Hotel: Bali Beach

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 10 Hledali jsme klidné a krásné místo k naší odpočinkové dovolené. A našli. Na náš oblíbený ostrov Karpathos se letos nelétalo, tak jsme...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Hledali jsme klidné a krásné místo k naší odpočinkové dovolené. A našli. Na náš oblíbený ostrov Karpathos se letos nelétalo, tak jsme zvolili Krétu, která má podobné klima a je nejjižnějším řeckým ostrovem. Tento hotel splnil naše očekávání a mile nás překvapila rodinná atmosféra, která zde denodenně vládla. Byli jsme zde jediní dva Češi, další klienti byli Poláci a Němci. Jakoby se všichni znali...Přispíval k tomu i velmi milý a vstřícný personál. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování v klidné části vesnice Ferma ve zrenovovaném hotelu s nádhernými pohledy z balkonu na moře i přilehlou zahradu nás mile překvapilo. Pokoj nádherně zařízený, s velkou koupelnou a prostornou teráskou. Klimatizace, lednička a fén v ceně poukazu.

Strava
Krétské speciality od rána do večera... Co více si na řecké dovolené přát? Výběr byl denodenně bohatý, mnoho druhů zeleniny, salátů a ovoce. Snídaně studená i teplá, každý si mohl vybrat formou bufetu. Nápoje u snídaně zdarma, jinak za poplatek. Opět široká nabídka. Obsluha byla vždy pozitivně naladěná a rozdávala kromě objednaného i přátelské úsměvy.

Služby hotela
V hotelu Porto Belissario vše perfektně funguje. Obdrželi jsme i slunečník zdarma. Úklid pokoje, výměna ručníků a povlečení v době koronaviru byl na objednání. Veškeré jednání zde probíhalo v přátelském duchu, cítili jsme se zde jako doma. Nebyl ani problém opustit pokoj o hodinu déle, než stojí v předpisech hotelu.

Pláž
Na přilehlou pláž se sestupuje po 70ti schodech. Nejsou příkré a v polovině je vodovodní kohoutek, kde si můžete při cestě na hotel opláchnout nohy od písku. Pláž je písečná, vstup do vody pozvolný, voda kříšťálově čistá. Jakoby ji rozdělovaly obrovské balvany. Na veřejnou a nudistickou. Je cca 70 m dlouhá a vedou k ní ještě dvoje schody od přilehlého hotelu a apartmánů. V době naší dovolené - tedy říjnu - zde bylo jen velmi málo lidí.

Šnorchlování je zde krásné. Viděli jsme perutýny ohnivé, mořské jehly, několik druhů dalších ryb, vylovili prázdné mušle šišánka středomořského a homolice středomořské.

Václav Petržíla, 23.10.2020, Dátum pobytu: 3.10. - 10.10.2020
Oblasť: Grécko Grécko, Kréta, Hotel: Porto Belissario

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

pohled z balkonu pokoje 6 fotografií

Celkom: 8,2 Dovolena byla super.

  • 10 Ubytovanie
  • 6 Strava
  • 7 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolena byla super. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Využili jsme pokoj se službou sharing pool. Vse bylo v poradku. Hotel nam automaticky do pokoje připravil cestovní postylku pro dite.

Strava
Strava byla chutna, snidane doplněné o cerstve vafle nebo palacinky. Jen nápoje v rámci all inclusive za moc nestály.

Vyborne kafe na plazi od hotelu Yianna caravel.

Služby hotela
Personál hotelu byl velmi příjemný, milý a vstřícný.

Pláž
Cesta k pláži nic moc, ale nic co by se nedalo prezit. Po ceste byl k vidění kůň, kozy, ovce a psi, takze s malym ditetem.. jako v zoo :-))). Na plazi jsme nevyuzili lehatka hotelu, ale chodili jsme k hotelu yianna caravel, kde pri zakoupení občerstvení byly k využití moc pekna lehatka s matracemi a střechou. Z plaze je videt na mistni továrnu, to mozna trochu Kazi celkový dojem. Ale plaz je čistá, udržovaná. Je zde půjčovna windsurfu.

Alena G., 20.10.2020, Dátum pobytu: 21.9. - 28.9.2020
Oblasť: Grécko Grécko, Kréta, Hotel: Amounda Bay

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9 Maximální spokojenost. Kréta je super, příjemné moře, fouká tam. Na poslední dva dny jsme se (bohužel, pokazilo nám to i některé plány)...

  • 10 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 7 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Maximální spokojenost. Kréta je super, příjemné moře, fouká tam.

Na poslední dva dny jsme se (bohužel, pokazilo nám to i některé plány) museli přesunout do jiného hotelu a ze srovnání vychází Amounda prvotřídně.

Jinak jsme nemuseli řešit žádný problém, delegátka byla skvělá, ochotná pomoct řešit cokoli, poradila nám s plánováním výletu po Krétě a doporučila zajímavá místa i mimo hlavní turistické cíle. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Příjemné moderní prostředí, působí přátelsky, čistota na jedničku. Elegantně zařízené pokoje, vybavené mini ledničkou a varnou konvicí, klimatizace funguje a je tichá. Na pokoji denně lahev balené vody, při příjezdu dokonce i roušky.

Strava
Bohatý výběr typicky řeckých i standardních evropských jídel. Každý den něco trochu jiného, vybere si každý, hodně ovoce, zeleniny, saláty, sýry, olivy, vše popsané i v češtině. Kromě bufetové snídaně i čerstvé wafle nebo palačinky, večer věci z grilu (souvlaki, gyros atd.), dobré víno, pivo, káva. Ostatní hlavně nealko nápoje z postmixu měly divnou chuť. Obsluha ochotná a milá (i přes opatření kvůli covidu, kdy jsme si nemohli nic nabírat sami).

Služby hotela
Půjčili jsme si auto z nedaleké půjčovny za skvělou cenu, s hotelem spolupracují (auto přivezli i vyzvedli přímo u hotelu), takže jsme vše měli bez starostí. Personál opravdu milý a přátelský, od recepční po uklízečky. Občas uměli i nějaká slovíčka česky, jeden z barmanů mluví česky. Bazén je v provozu od 10 do 19 h, někdy bychom tam rádi i dřív nebo později.

Pláž
Pláž je trochu dál (5-7 minut chůze) od hotelu, je tam sprcha a hotel má vlastní lehátka se slunečníky (zdarma). Není tam hotelový bar (s all inclusive). Pláž je písčitá, příjemná, pozvolný vstup do vody s kamínky, krásně čistá pláž i voda, občas parádní vlny. Hned vedle je půjčovna vybavení - paddleboardy, windsurf a další. Byl tam klid - sice koncem sezóny a navíc v době covidu, ale rozhodně nepůsobila jako natřískané letovisko. Hezký výhled na okolní krajinu (žádné hotely nebo paneláky, ale Krétské kopce a místní romanticky ošuntělá elektrárna).

Anonym, 14.10.2020, Dátum pobytu: 28.9. - 5.10.2020
Oblasť: Grécko Grécko, Kréta, Hotel: Amounda Bay

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 10 Hotel s výbornými službami, skvělé jídlo, velký výběr, bazén se slanou i se sladkou vodou. Ochotný personál. Je umístěný přímo u pláže,...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Hotel s výbornými službami, skvělé jídlo, velký výběr, bazén se slanou i se sladkou vodou. Ochotný personál. Je umístěný přímo u pláže, krásná zahrada, dobře udržovaná. Můžu s klidným svědomím doporučit. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytovány jsme byly v čistém pokoji. Vybavení nebylo úplně nové a moderní, ale čisté a na požádání jsme dostaly druhé prostěradlo od ochotné paní pokojské. Byly jsme spokojené.

Strava
I přes corona opatření, kdy nám jídlo servíroval personál hotelu, bylo vše dobře organizováno, výběr velký, jídlo chutné.

Služby hotela
Perfektní byl řecký večer v taverně. Dostaly jsme ochutnat mušle, šneky, kalamáry a další pochoutky. Bylo to moc hezké.

Pláž
Hezká pláž, ale místy horší přístup do moře. V písku trčí skály, ale dá se to přejít. O pár kroků dál se dá najít místo kudy do vody bez překážek. Spolucestující využívala koupání v moři, a já jakožto tělesně postižená jsem využívala koupání v bazénu s mořskou vodou.

Zdenka Slancova, 13.10.2020, Dátum pobytu: 29.9. - 9.10.2020
Oblasť: Grécko Grécko, Kréta, Hotel: Corellia Blue Beach

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,2 V prostoru hotelu vše skvělé - příjemné prostředí, úklid ok, vynikající All Inclusive. Měli jsme bungalov a pokoj byl dobrý, sezení...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 6 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
V prostoru hotelu vše skvělé - příjemné prostředí, úklid ok, vynikající All Inclusive. Měli jsme bungalov a pokoj byl dobrý, sezení (teráska) do zahrady, takže super, ale je pravda, že jsou tam i identické pokoje, které mají třeba 2 metry od sezení chodník, kterým se chodí na pláž, takže tam se o soukromí nedá moc mluvit.

Pláž je s hrubým pískem, ale hlavně s nepohodlným vstupem do vody (jsou potřeba boty do vody), takže to by mohlo být lepší. Na pláži bar není, ale je to k němu kousek nebo chodí obsluha, takže ok. Voda krásně čistá, jeden den po horším počasí byly na pláži chaluhy, jinak čistá.

Zaměstnanci usměvaví, příjemní.

V okolí hotelu nic moc není a není to žádná velká paráda. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Měli jsme bungalov a pokoj byl dobrý, sezení (teráska) do zahrady, takže super, ale je pravda, že jsou tam i identické pokoje, které mají třeba 2 metry od sezení chodník, kterým se chodí na pláž, takže tam se o soukromí nedá moc mluvit.

Úklid ok (ne vynikající, ale ne špatný).

Strava
Skvělé All Inclusive, v každou denní dobu je kam jít jíst :-). Bufet dobrý, vždy v nabídce dostatek zeleniny a ovoce, snídaně by možná mohla být rozmanitější. V rámci Allin i pět tématických restaurací, takže člověku bufet nezevšední.

Pláž
Pláž je s hrubým pískem, ale hlavně s nepohodlným vstupem do vody (jsou potřeba boty do vody), takže to by mohlo být lepší. Na pláži bar není, ale je to k němu kousek nebo chodí obsluha, takže ok. Voda krásně čistá, jeden den po horším počasí byly na pláži chaluhy, jinak čistá.

Přístup na pláž je přes silnici, ale skoro nic tam nejezdí, takže to vůbec nevadí, je to kousíček.

Na potápění nic zajímavého, pár malých rybiček.

Petr S., 13.10.2020, Dátum pobytu: 3.10. - 10.10.2020
Oblasť: Grécko Grécko, Kréta, Hotel: Mitsis Laguna Beach Resort & Spa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,8 Velice spokojeni,vše OK.

  • 9,5 Ubytovanie
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Velice spokojeni,vše OK. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Menší penzion,pokoj prostorný, menší balkon na ulici a další nad mořem velikostí malého hřiště,prostě super, vybavení stačí na menší vaření.Za nás vše v pohodě.

Strava
Vlastní.

Služby hotela
Nic jsme nepotřebovali.

Pláž
Vedle penzionu,20 m , další 50 m atd. Moře čisté jako v Řecku a velice teplé , konec září 28 st.

Ivan Štengl, 12.10.2020, Dátum pobytu: 26.9. - 7.10.2020
Oblasť: Grécko Grécko, Kréta, Hotel: Apartmány Blue Sea

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)