Recenzie hotelov
Mŕtve more - Jordánsko

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 7,6 Dobře zorganizováno příletu do Ammánau. Smluvní pracovník z CK zajistil vízum během okamžiku, pasová koontrola proběhla dříve než byly k...

  • 6 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 7 Cena

Celkové zhrnutie
Dobře zorganizováno příletu do Ammánau. Smluvní pracovník z CK zajistil vízum během okamžiku, pasová koontrola proběhla dříve než byly k dispozici kufry na pásu . Stejně zajistil odvoz z letiště a zpět na letiště. Podobně postupoval před odletem, kdy nám poskyltnul osobně veškrý servis až po pasovou kontrolu. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Zklamání hned po příjezdu. pracovník Invie mi sdělil, že máme pokoj ve vyšším patře kde jsou také lepší pokoje (zřejmě po rekonstrukci). my dostali pokoj v přízemí a navíc vmístě kde ráno čekali na turisty autobusy se zapnutým motorem. takže ráno hluk a smrad z autobusů. recepční mi sdělil, že taktobylo potvrzeno od začátku cestovce v ČR a je plno. To jsem nepochopil. Člověk by si připlatil kdyby věděl jak krásné prostředí se zahradou hotel nabízí s balkony do zahrady nebo na moře. To mi cestovka ovšem nenabídla a tím mě otrávila. ponaučení pro turisty v budoucnu: v žádném případě přízemí nad vchodem do hotelu.

Pokoj byl také dosti vybydlen na to že se jednalo o Holiday Inn, to bych nečekal.

Strava
Výborná i když kapacita restaurace občas na doraz. Po celou dobu pobytu rozbitá jedna mašina na kávu ze dvou. Když jsem uporoznil zaměstnance, nic se nedělo. Stačilo dát na kávovar ceduli, že je přechdoně mimo provoz do opravy. Takle tam stále chodili hosté a dočkali se hnědé vody místo kávy stále dokola....U druhé mašiny čekání v řadě.

Služby hotela
Vše OK krom bodu výše.

Pláž
Zřejmě standard u Mrtvého moře. Plavčíci ochotní a milí lidé. Jen bych tam umístil ceduli, pozor na slanou vodu do očí.

Několik rodičů koukalo jak jejich děti dovádí ve vodě, cáká na sebe a většinou vše končilo velkým řevem kdy se voda dostala dětem do oka což je opravdu brutální bolest. To je ovšem blbost těch rodičů, cedule by byla vhodná pro ně.

Josef P., 02.01.2020, Dátum pobytu: 22.12. - 29.12.2019
Oblasť: Jordánsko Jordánsko, Mŕtve more, Hotel: Holiday Inn Resort Dead Sea

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (1)

Celkom: 4,8 Organizace od CK bez problemu, vse bylo OK.

  • 5,5 Ubytovanie
  • 4 Strava
  • 5 Okolie
  • 4 Cena

Celkové zhrnutie
Organizace od CK bez problemu, vse bylo OK. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoje dobre, jen za nasim pokojem byla zrejme vzduchotechnika/klimatizace, takze to tam neustale hucelo, ale dalo se to ty tri noci vydrzet.

Strava
Snidane horsi-chybel vyber caju, kavy, ovoce( jen nakrajena jablka), celkove to pusobilo spinavym dojmem.

Obed v baru u bazenu-OK

Vecere-velky vyber, dostacujici.

K polopenzi nejsou zadne napoje-uvitala bych k veceri alespon vodu, caj/kava.

Služby hotela
Nesympaticti recepcni, ale nastesti toho nebylo tolik, co by s nimi clovek musel resit.

Pláž
chybely lehatka u plaze

Anonym, 22.11.2019, Dátum pobytu: 16.11. - 19.11.2019
Oblasť: Jordánsko Jordánsko, Mŕtve more, Hotel: Dead Sea Spa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (1)

Celkom: 9,2 Sice starší, ale prostorný a čistý hotel

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 7 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Sice starší, ale prostorný a čistý hotel Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Starší nábytek, ale prostorný pokoj a velké samostatné postele, čistě bíle povlečené, každý den uklízeno.Osušky a ručníky měněné každý den, ale trochu zaprané. Klimatizace fungovala, varná konvice rovněž. Voda taky tekla čistá a teplá. Televizi jsme nepouštěli. Tu máme doma.

Strava
Co se týče stravování polopenze formou bufetu. Opravdu velká rozmanitost jídel , bylo z čeho vybírat. Kromě vepřového, ale to nám vůbec nevadilo. Jídla chutně upravena a dostatek.

Služby hotela
Nemám , co vytknout. Ochota na recepci. Osušky u bazénu a na pláž zdarma. Rovněž slunečníky a lehátka. Voda v bazénech čistá.

Pláž
Je to pláž u mrtvého moře. Nedá se plavat, ani šnorchlovat. Voda krásně nadnáší, dá se opravdu na ní jen tak ležet na zádech. Nic tu nežije, ani komáři, v říjnu pouze mouchy. Čistota viz. foto

Marie P., 15.10.2019, Dátum pobytu: 8.10. - 12.10.2019
Oblasť: Jordánsko Jordánsko, Mŕtve more, Hotel: Dead Sea Spa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

5 fotografií

Celkom: 6,8 Pokud jedete k Mrtvému moři na léčebný pobyt, splní to vaše očekávání na výbornou. Pokud jedete k M.moři užít si dovolenou a odpočinout...

  • 9 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 2 Okolie
  • 5 Cena

Celkové zhrnutie
Pokud jedete k Mrtvému moři na léčebný pobyt, splní to vaše očekávání na výbornou. Pokud jedete k M.moři užít si dovolenou a odpočinout si, budete asi zklamaní. Památky - krása, hotel - paráda, ceny - horentní i pro lidi, kteří netrpí finanční nouzí./ litr vody 120 - 160,- Kč, pohled se známkou 125,- Kč, hlavní chod bez polévky a pití téměř 400,- Kč pro jednoho ad....../

Lidé milí, usměvaví. Celkově však převládá špatný dojem, několikrát jsem byla dohnána k slzám. Místním lidem chybí jakýkoliv soucit a ohleduplnost ke zvířatům /kopance, hlad, přivázána pod pražícím sluncem bez vody a stínu, zvířata podvyživená.../. Všudypřítomné tuny odpadků/. Je zde vidět ohromné bohatství i ohromná bída. Téměř nic mezi tím. Procestovala jsem hodně zemí a všude jsem našla něco, proč bych se tam ráda vrátila. Jordánsko je jedna z mála zemí, kam už nepojedu. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel splňuje všechny požadavky, přehledný, čistý, ochotný porsonál.

Strava
Se stravou jsem byla naprosto spokojena - jídla evropská i místní speciality.

Služby hotela
Byli jsme v hotelu Ramada - naprostá spokojenost

Pláž
PROBLÉM ! Hotel nestojí na pláži, jak jsem byla informována před dovolenou. Od hotelu na plácek před pláží /kam mimochodem jela NĚKDY 8-mi místná dodávka, když se nám podařilo sehnat řidiče/ to bylo 600m a z plácku na pláž dalších 300m z kopce. Udělat si ráno malou procházku bylo příjemné, ale cesta zpátky do kopce při teplotách nad 40°C bez jediného kousku stínu, to už bylo náročné a nepříjemné. Zaměstnanci hotelu udržovali zařízení pláže v čistotě, ale nebylo v jejich silách zlikvidovat skládku, která byla jen 50m od místa, které bylo určené ke koupání. Tuny zapáchajících odpadků, plastů, kostí /včetně lebek koz nebo ovcí/, skla, železa a dalších neidentifikovatelných předmětů...Opravdu podnětná procházka po pláži, protože teprve tady si Evropan uvědomí, že plasty jsou skutečným problémem.

Michaela Neumanová, 09.08.2019, Dátum pobytu: 30.7. - 6.8.2019
Oblasť: Jordánsko Jordánsko, Mŕtve more, Hotel: Ramada Resort Dead Sea

Bola táto recenzia užitočná? Áno (6) Nie (0)

Cesta k moři 4 fotografie

Celkom: 10 Velmi velka spokojnost. Sluzby cestovky od priletu az po odlet. Hotel cisty, personal velmi mily

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Velmi velka spokojnost. Sluzby cestovky od priletu az po odlet. Hotel cisty, personal velmi mily Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytovanie bolo v poriadku

Strava
Mali sme polopenziu a vyber bol ozaj bohaty. Napoje sa pri veceri museli dokupovat ale nebolo to nic tragicke

Služby hotela
Boli dobre, denne cistenie. Upratovac sa kazde rano pytal ci si prosime vycistit alebo netreba. Bol velmi mily a ochotny. Ked sme mu dali mensie vsimne ktore nevyzadoval, na druhy den sme dostali dvojnasobnu porciu vody zdarma na izbu ktore v letnych horucovavach cez 40 stupnov padla vhod.

Pláž
Pri mrtvom mori by som nenazyval plaz plazou kedze more stale ustupuje. Na plazi boli sprchy na ocistenie sa od vsetkej tej soli a denne doplnane liecive bahno. Pre pripad tam boli k dispozicii aj zamestnanci hotela ktori davali pozor na ludi.

Jan M., 16.07.2019, Dátum pobytu: 9.7. - 13.7.2019
Oblasť: Jordánsko Jordánsko, Mŕtve more, Hotel: Dead Sea Spa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (3) Nie (0)

Celkom: 6,4 Určitě nezapomenutelný úžasný zážitek z koupání v Mrtvém moři s bahenní kůrou, což jinde nenajdete. Jen je zde problém se stále se...

  • 7 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 5 Okolie
  • 4 Cena

Celkové zhrnutie
Určitě nezapomenutelný úžasný zážitek z koupání v Mrtvém moři s bahenní kůrou, což jinde nenajdete. Jen je zde problém se stále se zvětšující vzdáleností hotelu od moře, odhaduji minimálně kolem 1-1.5m ročně výškových. Mrtvé moře se díky čerpání vody pro zemědělství neustále a stále intenzivněji zmenšuje. Aktuálně má salinitu kolem 33%. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování skvělé , bez připomínek.

Strava
Výborné bez připomínek, problém je že Vám nikdo neřekne, že máte kupř. nárok u stolu na velkou balenou vodu zdarma. Zde ale vidím spíše selhání recepce ev. cestovní kanceláře. Obsluha Vám ale nabídne pivo (4-7 JOD) ev. víno (6 JOD 1dcl), ceny jsou poněkud vyšší než v jiných destinacích a jsou uvedeny bez DPH 16% poplatku pro obsluhu 10%. Platbu , ale lze provést až na konci pobytu kartou.

Služby hotela
Služby hotelu nejsou viditelné, nikdo Vám nic neřekne na vše se musíte zeptat ev. se k tomu dopídit sami. Obsluhující personál je povětšinou nekvalifikovaný ale to mu nebrání se jinde flákat na místo práce a věnování se hostům.

Pláž
Dostupnost pláže není jak uvádíte omylem 0 m , zhruba 300-400m s převýšením kolem 30-40m. V době výstavby hotelu v 90 letech bylo moře hned pod hotelem, kde jsou dnes stále slunečníky s lehátky. Pro osoby s horší mobilitou je zdolání cesty k moři a zpět nadlidský výkon. Přitom se tam kopáči a údržba projíždí nahoru a dolu s elektrickými vozíky. Nikoho z hotelu nenapadne, třeba i za poplatek , tuto službu také nabídnout hostům.

Miloslav Kolumbus, 18.04.2019, Dátum pobytu: 9.4. - 16.4.2019
Oblasť: Jordánsko Jordánsko, Mŕtve more, Hotel: Dead Sea Spa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (6) Nie (1)

Celkom: 6,2 Byli jsme spíše zklamaní. Hotel sic docela hezký, na nás působil velmi vydřidušským dojmem. Zaplatíte 6000 za noc a nedovolí vám si...

  • 8 Ubytovanie
  • 5 Strava
  • 8 Okolie
  • 2 Cena

Celkové zhrnutie
Byli jsme spíše zklamaní. Hotel sic docela hezký, na nás působil velmi vydřidušským dojmem. Zaplatíte 6000 za noc a nedovolí vám si koupit ani vodu na pokoj v supermarketu a donést na pokoj. /kontrola hned u vstupu do hotelu/. K plné penzi, které jsme měli zaplacené nepodávali nápoje ani u oběda, ani u večeře!!!! Takže kolu, vodu, kávu či jiné nápoje platíte navíc! A ceny? Za kolu tak 10 násobně více než zaplatíte v běžné restauraci mimo hotel!! Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Má nejlepší léta už za sebou, nábytek imponoval již zastaralým dojmem, ale žádná hrůza, hezké výhledy, čisto.

Strava
Velmi dobrá

Služby hotela
Dobre

Pláž
Dobrá

Radim S., 10.09.2018, Dátum pobytu: 20.8. - 25.8.2018
Oblasť: Jordánsko Jordánsko, Mŕtve more, Hotel: Dead Sea Spa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (23) Nie (0)

Celkom: 7,8 Hotel poskytuje výborné služby pokiaľ vám nevadí, že ho využíva najmä domáca Jordánska klientela s mnohopočetnými rodinami. Jordánci sú...

  • 7,5 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 8 Okolie
  • 7 Cena

Celkové zhrnutie
Hotel poskytuje výborné služby pokiaľ vám nevadí, že ho využíva najmä domáca Jordánska klientela s mnohopočetnými rodinami. Jordánci sú civilizovaní a veľmi slušní, nevtieraví a stále usmiati. Kladne oceňujem služby CK ako aj domácej CK, ktoré perfektne zorganizovali víza a transport z letiska do hotela a späť. Promtne reagovali na naše požiadavky a otázky počas pobytu. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel má už svoje najlepšie roky za sebou, napriek tomu je čistý, izby denne upratané, dopĺňaná pitná voda a menené uteráky. Klimatizácia centrálna, regulácia len OFF/ON. Pozor na izbu č. 129 blízko, ktorej sa nachádza pomerne hlučný kompresor, v noci ruší.

Strava
Mali sme polpenziu, ktorá bohato stačí. Výber jedla na raňajky a večere od európskeho štandardu, cez miestne špeciality, šaláty, ovocie, zelenina a koláče plne uspokojili naše nároky. Nápoje sú v cene len k raňajkám, pri večeri sa kupujú, pomerne vysoké ceny napr. 0,5 L pivo 10,-€, fľaša 0,7 vina 30,-€...

Služby hotela
Hotel stojí uprostred púšte, najbližšia civilizácia tzn. obchod, reštaurácia cca 5 km. V rezorte je bar, obchod so suvenírmi, spa, fitnes, vonku bazén s barom a detský bazén s tobogánmi. Lehátka pri bazéne bez problémov vždy niečo volné, uteráky v cene. Obsadzovanie na "Ruský štýl-celý deň" sa tu netrpí.

Pláž
Pláž pri mori je vzdialená cca 700 metrov z dôvodu vysychania mora, údajne keď bol hotel postavený ležal pri brehu, no dnes vás k nemu odvezie od bazéna hotelový mikrobus kyvadlovou dopravou od 9:00 až do zotmenia. Pláž štrková upravená, oplotená, slnečníky a lehátka s uterákmi v cene. Na pláži je kamenný bazén s denne dopĺňaným liečivým bahnom, sprchy, šatňa, WC a minibar.

Miloš Mesároš, 01.08.2018, Dátum pobytu: 23.7. - 30.7.2018
Oblasť: Jordánsko Jordánsko, Mŕtve more, Hotel: Ramada Resort Dead Sea

Bola táto recenzia užitočná? Áno (5) Nie (0)

Celkom: 9,8 Do Jordánska jsem odjížděla s cílem si vyléčit lupénku a celkově si odpočinout,regenerovat.Řekla jsem si,že nebudu nic očekávat a nechám...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Do Jordánska jsem odjížděla s cílem si vyléčit lupénku a celkově si odpočinout,regenerovat.Řekla jsem si,že nebudu nic očekávat a nechám na sebe vše působit a budu otevřená.A výsledek je spokojená ženská,která si plně vychutnala dovolenou,odpočinutá,uzdravená,nabytá novou energií a poznáním,že všude jsou báječní lidé a že vše se dá řešit.Bohatá o další nové lidi,kteří jí vstoupili během cesty i pobytu do života, o nové telefoní čísla a nová přátelství. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj byl prostorný,světlý a vyhovoval mi.Chyběl mi ovšem balkonek s nábytkem,který byl třeba u jiných pokojů.Dále pak jsem postrádala lampu na čtení,spíše s vhodnou a dostatečně silnou žárovkou.Vzhledem k tomu,že jsem tam byla v období,kdy byla tma už po 18.cté hod.tak nešlo číst.Jinak jsem byla v přízemí,kde byla recepce a to mi vyhovovalo,měla jsem vše při ruce.Dále pak během pobytu mi asi 4x měnili kartu na otevření dveří,protože nefungovala.Ale zase tak moc mi to nevadilo,brala jsem to jako zpestření mojí klidné dovolené.

Strava
Měla jsem polopenzi,snídaně a večeře,jídla se podávala formou švédských stolů v čase od 7.hod,do 10.hod,a od 19. do 22.hod.Přiznám se,že vzhledem k mým,možná špatným,stravovacím návykům,jsem měla v mezidobí hlad.Ale to není problém stravy.Všechno jídlo,co bylo k dispozici bylo vždy čerstvé,chutně připravené,krásně servírované,stále doplňované,během stolování vše dával personál do pořádku,všelijaké havárie z řad hostů briskně uklidili,stoly byly stále připravené ke stolování.Personál byl milý,vstřícný a vysoce profesionální.Co jsem postrádala,tak bylo čerstvé ovoce,ale to spíš z mých zištných důvodů,že bych si ho vzala s sebou na později.Během 3 týd.pobytu byla 2x jablka.Jinak,když ovoce,tak kompotované.Ale jinak strava velice kvalitní a chutná.

Služby hotela
Během pobytu jsem si zaplatila masáž a byla jsem velice spokojená.Ochutnala jsem picu,jídlo si tam mohl člověk dát kdykoli v restauraci,dalo se platit kartou.Obyčejná voda byla ale drahá,1,5 l balené vody vyšlo na 90 Kč.Na pokoj jsme každé ráno dostávali na člověka 0,6 l bal.vody,instant.kávu,suš,smetanu,čaj,cukr,součást vybavení pokoje byla rychl.konvice a mala lednice.Co jsem trochu postrádala,tak byly nástěnné hodiny,nikde jsem je neviděla....až poslední dny je nainstalovaly na pláži..ale třeba je to úmysl,aby člověk na dovolené nesledoval čas.Jinak úklid,doplňování toal.potřeb,poslíčci,jídlo na pokoj,buzení pokoj.telefonem,ochota řešit vzniklé problémy na recepci,dávám nejvyšší počet bodů.Dobrá služba bylo i zapůjčení velká osušky na pláž nebo k bazénu výměnou za kartičku,získanou při ubytování.

Pláž
Vzhledem k tomu,že Mrtvé moře ubývá,tak z dříve dostupné pláže hned u hotelu se stala asi 800 metrová cesta směrem dolů buď, po betonových schodech nebo písčitou cestou.Dolů to jde rychle ale cesta do kopce byla pro mě občas náročná,ale pohyb je zdravý a tak jsem to vzala jako plus a součást ozdravného procesu.Přístup do vody byl příjemný,akorát bych doporučovala boty do vody kvůli kamenům.Léčebné bahno bylo denně přístupné všem návštěvníkům zdarma,neustále doplňované..bezpečnost na pláži byla neustále zajišťována plavčíky,kteří okamžitě zasáhli,když se nám dostala slaná voda do očí a vyplachovali nám je čistou vodou ze stále připravených PET lahví.Čistota na pláži nebyla vždy na 100 proc.,občas se povalovaly odpadky od nás turistů,ale i tak byl úklid prováděn průběžně.

Hana Hübnerová, 08.04.2018, Dátum pobytu: 14.3. - 3.4.2018
Oblasť: Jordánsko Jordánsko, Mŕtve more, Hotel: Dead Sea Spa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (47) Nie (0)