Recenzie hotelov
Ostrov Boavista - Kapverdské ostrovy

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 10 Jedním slovem bomba.

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Jedním slovem bomba. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Vybavení nám vůbec nepřišlo obstarožní. Pokoj denně uklizený.

Strava
Výběr z nepřeberného množství a druhů. Ryby, maso, sýry, ovoce, zelenina... Každý si může vybrat.

Služby hotela
Všichni Vás hrozně rozmazlují.

Pláž
Krásná, čistá, vždycky volná lehátka. Baru na pláži také není co vytknout.

Martina Miranda Quispe, 16.09.2019, Dátum pobytu: 5.9. - 13.9.2019
Oblasť: Kapverdské ostrovy Kapverdské ostrovy, Ostrov Boavista, Hotel: Iberostar Club

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 7,8 Celkový dojem rozhodně super, nicméně hotel si rozhodně nezaslouží 4* viz níže.

  • 9 Ubytovanie
  • 5 Strava
  • 10 Okolie
  • 6 Cena

Celkové zhrnutie
Celkový dojem rozhodně super, nicméně hotel si rozhodně nezaslouží 4* viz níže. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokud pominu, že se jedná o 4* hotel a že je vše "ošuntělé", tak je vše funkční a krom ničemu to nevadí. Apartmán byl tedy v pořádku. Úklid také OK, akorát nám pořád rozdělovali postele :).

Strava
Zde je největší kámen úrazu. Od 4* bych čekal kvalitní a rozmanitější stravu. Byli jsme na dovolené týden a ke konci jsem už vážně nevěděl co si dát na jídlo. Snídaně stále ty samé, obědy a večeře se od sebe nelišily - navíc, co zbylo na obědě, bylo nějakým způsobem upraveno jinak na večeři (např. do salátu), což by vůbec nevadilo (lepší než to vyhodit samozřejmě), ale tím, že se ty jídla vůbec netočily, tak na to člověk neměl vůbec chuť. Různé druhy masa a ryb byly stále dělané na stejný styl (klidně krůta i vepřové) a v chuti tedy nebyl až takový rozdíl. Bramborová kaše z prášku. Zkrátka bych za ty peníze čekal úplně jinou gastronomii. Čekal jsem každý den nálož čerstvých ryb, která se vůbec nekonala.

Nejvíc mě ale zklamaly nápoje (džusy). Od exotiky jsem čekal "fresh" nápoje, místo toho byly k mání však pouze džusy z prášku. I alkoholové míchačky z těchto "džusů" vám tam po dvou dnech přestaly chutnat.

Služby hotela
Programy OK, ale služby nadstandart (výlety, nákupy) jsou extrémně drahé. Snad dražší než v Evropě. Domorodci se z turismu snaží vytřískat maximum, takže vše stojí pořádný ranec.

Pláž
Jedním slovem krása, tohle přebíjí veškerá negativa popsaná výše. Doporučuji i výlet na čtyřkolkách na Santa Monicu, která je úplně super.

Martin K., 16.09.2019, Dátum pobytu: 5.9. - 13.9.2019
Oblasť: Kapverdské ostrovy Kapverdské ostrovy, Ostrov Boavista, Hotel: Royal Horizons Boa Vista ex.Royal Decameron

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 10 Nejlepší dovolená

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Nejlepší dovolená Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Skvělé pokoje, čisto a utulno

Strava
Hodně velký výběr

Služby hotela
Všechno bylo na jedničku

Pláž
Krásný jemný písek, pláž čistá

Zdeňka Hájková, 16.09.2019, Dátum pobytu: 5.9. - 13.9.2019
Oblasť: Kapverdské ostrovy Kapverdské ostrovy, Ostrov Boavista, Hotel: Iberostar Club

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 8 Výborný poměr cena/výkon. "Rodinná" atmosféra, i když se jedná o poměrně velký resort.

  • 8 Ubytovanie
  • 6 Strava
  • 8 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Výborný poměr cena/výkon. "Rodinná" atmosféra, i když se jedná o poměrně velký resort. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Odpovídající cenové hladině.

Strava
Nedostatek mořských plodů a ryb.

Služby hotela
Obsluha perfektní, špatně vyřešena zdravotní péče.

U bazénu jsme postrádali sprchu.

Pláž
Super.

Jan Průcha, 10.09.2019, Dátum pobytu: 29.8. - 6.9.2019
Oblasť: Kapverdské ostrovy Kapverdské ostrovy, Ostrov Boavista, Hotel: Royal Horizons Boa Vista ex.Royal Decameron

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (1)

11 fotografií

Celkom: 10 Najlepšia dovolenka na akej sme kedy boli,dovolenka splnila naše očakávania,plánujeme sa sem ešte niekedy vrátiť.Sieť hotelov Iberostar...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Najlepšia dovolenka na akej sme kedy boli,dovolenka splnila naše očakávania,plánujeme sa sem ešte niekedy vrátiť.Sieť hotelov Iberostar opäť nesklamala. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pekný hotel,areál krásny upravený,čistý,neustále sa starali o čistotu,množstvo zelene a kvetov.

Izba vkusne a účelne zariadená,v kúpeľni staršie kachlicky,ale účel splnila.Dennodena výmena uterákov,upratovanie super,každodenné umývanie podlahy,dokonca aj pod postelami(raz sme prekvapili upratovačku na izbe,takže sme videli na vlastné oči).

Strava
Výborná,chutná,veľká rozmanitosť jedál,studená kuchyňa,šaláty,hotové jedlá,jedlá pripravované priamo pred vami,zákusky,zmrzlina všetkého dostatok,neustále doplňované,na raňajky výborné čerstvé ovocné šťavy,tematické večere z rôznych krajín.

Pri vstupe do jedálne na raňajky ponúkali aperitiv sekt,pri večeri miešaný napoj alko alebo nealko.

Možnosť voľby samoobsluha napojov alebo obsluha personálom.Nápoje original,žiadne náhrady.

Služby hotela
Od prvého vstupu na recepciu jedným slovom výborné.

+

Všetko super zorganizované,ubytovali nás do 15 minút po príchode,všetky dôležité informácie vytlačené na papieri,ktorý sme dostali spolu s plánom areálu a vyznačenou presnou polohou našej izby

Usmiaty,milý personál

Donáška kufrov na izbu

Osušky zadarmo s možnosťou každodennej vymeny

Bazény so slanou vodou,dokonca jeden ktorý končil vyhliadkou na more

Dostatok lehatok kedykoľvek

Skvelí ,zabavný animatori,snažia sa dohovoriť s každým,široká ponuka aktivít

Stále milý a usmiaty personál

-

Nebolo nič,čo by sa dalo vytknúť

Pláž
Na pláž sa schádzalo dolu kopcom po schodoch,bola to taká dobrá prechádzka,na pol ceste bol bufet,takže sa to dalo celkom spríjemniť ????,od bufetu k lehatkam drevený chodnik,ktorý

oceňujem,pretože piesok naozaj pálil,dostatok voľných lehatok kedykoľvek,ponúkali aj mäkké matrace na lehatka.

Pláž krásna ,čistá,more úžasné tyrkysové, teplé.

Pláž hotela Iberostar jednoznačne najkrajšia v okolí,boli sme na prechádzke popri odstatnych rezortoch,takže sme mali s čím porovnať.

Kamila J., 09.09.2019, Dátum pobytu: 20.8. - 3.9.2019
Oblasť: Kapverdské ostrovy Kapverdské ostrovy, Ostrov Boavista, Hotel: Iberostar Club

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Pláž 4 fotografie

Celkom: 10 Skvělý ostrov, skvělý hotel a špičkový servis. Dovolenou jsme si naprosto užili se vším všudy a rádi bychom se někdy vrátili.

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Skvělý ostrov, skvělý hotel a špičkový servis. Dovolenou jsme si naprosto užili se vším všudy a rádi bychom se někdy vrátili. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj byl čistý, žádný problém nebyl. Výhled jsme vzali na moře, krásné to bylo, jen před okny palma, což mě ze začátku zklamalo. Příště bych si již za výhled nepřiplatila. Krásné to tam je celkově, ať se kouká kamkoliv.

Strava
Na všem jsme si s manželem pochutnali a vyzkoušeli i nové věci, rozhodně nejsme zklamaní.

Služby hotela
Naprostá spokojenost se vším

Pláž
Pláž čistá, krásná, klidná. Občas větší vlny, ale to prostě tam tak je:) Když se jde dál od hotelu tak jste tam i sami - Máme rádi svůj klid, tak jsme vždy popošli jinam a nelitovali jsme.

Lucie S., 09.09.2019, Dátum pobytu: 29.8. - 6.9.2019
Oblasť: Kapverdské ostrovy Kapverdské ostrovy, Ostrov Boavista, Hotel: Iberostar Club

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 10 Dovolenka splnila očakávanie skoré sme mali.Jediná nevýhoda bola doprava ,nakoľko na taký dlhý let cesta tam cca 8hodín a späť cca 7hodín...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolenka splnila očakávanie skoré sme mali.Jediná nevýhoda bola doprava ,nakoľko na taký dlhý let cesta tam cca 8hodín a späť cca 7hodín mohlo byť poskytnuté lepšie lietadlo. My sme mali Boeing 737 800 a bolo to dosť na tesno. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytovanie úplne v poriadku .Čisto a upratovalo sa každý deň, takisto výmena uterákov.Mali sme problém s klímou ,ktorá sa v noci pokazila,nenahlásili sme to a do večera bola opravená. To znamená ,že personál si všíma aj tieto veci.

Strava
Pestrá.Vyberie si každý aj náročnejší klient. Mali tam každý deň niečo nové a zároveň vždy mysleli aj na deti a detskú stravu.Takisto vegetariánska a vegánska strava .Sladké ,slané ,morské plody.Pre nás toho bolo až nad očakávanie.Takisto aj pitie-čerstvé lisované šťavy,džúsy nie riedené vodou,alko aj pre náročnejších.

Služby hotela
Personál úslužný,ochotný a usmievavý.Presne ako to deklarujú ,,No Stress". Animátori v plnej pohotovosti vždy zabaviť .

Pláž
Kto očakáva pokojné more kde si posedí tak nech tam nejde. Sú tam väčšinou vlny, ale nám to nevadilo. Nechať sa unášať silou vĺn bolo super. Pláž čistá ,piesok krásne biely. Pokojné prostredie bez strachu ,že niekto Vás bude otravovať a dobiedzať z miestnych obyvateľou. Pre nás to bolo proste super. Mohli ste sa prechádzať po pláži dlhé kilometre v úplnom pokoji.

Adriana, 07.09.2019, Dátum pobytu: 27.8. - 3.9.2019
Oblasť: Kapverdské ostrovy Kapverdské ostrovy, Ostrov Boavista, Hotel: Iberostar Club

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 10 Kapverdské ostrovy jsme s manželem navštívili již po druhé, v rozmezí tří let. V roce 2016 ostrov Sal, nyní Boa Vista. Krásné dojmy z...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Kapverdské ostrovy jsme s manželem navštívili již po druhé, v rozmezí tří let. V roce 2016 ostrov Sal, nyní Boa Vista. Krásné dojmy z roku 2016 jsme si odvezli i tento rok. Kapverdy jsou zkrátka sázka na jistotu. Je to místo, kam vím, že se kdykoliv můžu vrátit a nečeká mě nemilé překvapení. Za mě 100% doporučení všem, kdo mají rádi exotiku, ale přitom nemají chuť za ní cestovat celý den. Určitě dobré podotknout něco, co jsme my nevěděli. Rána a večery jsou na Boa Vista mírně chladné. Nepanují zde žádné tropické noci. Vzhledem ke stále foukajícímu chladnému větru se občas stalo, že nám po ránu na pláži bylo i trochu zima. Samozřejmě ve chvíli, jak se rozplynou mraky a sluníčko svítí naplno je člověk za každý větřík rád, ale ráno a večer, když sluníčko není, je chladněji než jsme čekali. Svršek, který si přehodíte přes ruce, určitě uvítáte. Kór v případě, že trpíte na rýmu nebo se vám blokuje z chladna krk - je lepší se na to připravit dopředu, než potom na místě shánět svršky :-) V tomto je rozdíl oproti Salu. Mysleli jsme si, že když jsme na Kapverdách již byli, bude to, to stejné, ale v počasí jsou značné rozdíly. Na Salu byli rána i večery velmi teplé. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel Royal Horizons Boa Vista ****+, dříve Royal Decameron. Obrovský rozlehlý komplex krásných domečků, vystavěných italským majitelem v roce 2006. I když stojí již více než 10 let, rozhodně se nedá mluvit, že už má nejlepší léta za sebou. To, že už není obklad v koupelně v top stavu nepovažuji za problém, který by měl tomuto hotelu srážet body dolů. Kromě běžného opotřebení životem tomuto hotelu vůbec nic nechybí. Ba naopak, má vše v nejlepším pořádku. Krásné, prostorné, udržované pokoje, prostorná koupelna s umývadlem a velkým zrcadlem, dveřmi oddělená část, kde je sprchový kout či vana a WC. Denně uklízeno, výměna ručníků a osušek. Žádný problém. Nedostanete zde do minibaru každý den pet láhev s vodou na osobu, ale první den Vám dají jednu, kterou si po zbytek pobytu v barech hotelu necháváte naplnit vodou. Je to krůček k eko způsobu, jak nemnožit plasty. Mají moje velké sympatie za tento krok :-) Ubytování je buď v přízemí nebo 1. patře. Vyšší budovy zde nejsou. Každý domeček má terasu a balkon a nádhernou předzahrádku. Každá je jiná - svá. Někde rozlehlé kaktusy, někde stromy plné barevných květin, jinde palmy. Zahradníci zde mají hromadu práce, ale výsledek stojí za to. S přihlédnutím na to, že mají akutní nedostatek pitné vody, klobouk dolů, že na zalévání zahrad si vodu vždy najdou.

Strava
Gastronomický zážitek na Kapverdských ostrovech. Svým způsobem jsme s tím trochu počítali. Na Salu bylo totiž jídlo vynikající. A tady? Tady nás to naprosto vystřelilo z našich představ. Pokud by se tady někdo nenajedl, tak netuším, čím se běžně doma stravuje. Lidi, kteří milují sea food mají vyhráno. Denně steaky z ryb, během jednoho pobytu víckrát Sushi, tartar z ryby. Mimo jiné, ryby umí připravit perfektně. Mají samozřejmě připraveno jídlo i pro lidi, kteří darům moře neholdují. Běžně bramborová kaše, kuře, steaky z kuřecího, vepřového, hovězího. Všechny přílohy, které známe: rýže, brambory, batáty, těstoviny na X způsobů, špagety, hranolky, opékané brambory, vařené brambory. Zkrátka všechno. Nespočet zeleninových salátů, nutno podotknout, že vše úžasně servírováno a připravováno. Často v úhledných malých miskách, již dané na porce, takže jen vezmete a jdete ke stolu. Taktéž výtečné polévky, vždy 2 druhy. Pro milovníky sladkého bude zajisté lákadlem jejich úsek sladkých pokrmů, kde byli dorty, makronky, ovoce, ovocné saláty, cukroví jako o Vánocích, zmrzlina. Nelze vše za jeden pobyt ochutnat. Byli jsme na 16 dnů a i tak je to málo času na to, aby člověk vše ochutnal. Za mě největší nadšení na snídani z domácího pečiva. Každé ráno dělané domácí mini koblížky s marmeládou. Ještě horné, úžasné !! A potom při obědu a večeři salsa a bruscheta. Při odjezdu domů jsem si říkala, že nevím, jestli bez těchto dvou pokrmů zvládnu žít :-D samozřejmě ve srandě, ale opravdu mi jejich strava vcelku chybí i doma. Dalo mi práci, zvyknout si opět na to, že my nemáme tak dobré ryby. Člověk si potom velmi rychle uvědomí, že steak z lososa u nás a tam jsou dvě rozdílné ryby. Shrnutím řečeno, kdybych mohla dát místo 10 bodů jiný počet, strava by si zasloužila tak 100 bodů! Jednoznačně.

Služby hotela
Jako každý jiný takto rozsáhlý komplex, i tento nabízel spoustu aktivit, kterých se člověk mohl a nemusel účastnit. Animátoři zde byli dokonalí. Jejich pohybové nadání bylo přesně takové, jaké jsme již z minulých let očekávali. Jejich temperament je zkrátka něco, co "bílý člověk" nikdy nepochopí :-) Mimo to se na pláži konal klasicky nějaký ten vojelbal, u bazénu aerobik, v bazénu spinning. My osobně jsme využívali jen jejich tenisové kurty. Zdarma jsme si půjčili rakety a míčky, hodinu zahráli tenis, potom vrátili. Nejsou nijak otravní, že byste za každou cenu museli před nimi utíkat, aby vás do nečeho nedonutili. Animátoři také zajišťovali výměnu osušek na pláž, které jsme vyměňovali v místním fitcentru. Je to tam tak nenápadně udělané, že jsme první den měli problém výměnu osušek najít. Každý večer po večeři byl animační program. První u bazénu, potom se stěhoval do amfiteátru, který byl naproti recepce. Tam předváděli svůj talent naplno. Mimo jiné jsou součástí rezortu dva komplexy bazénů - všude slaná voda. Jeden bazén plný zábavy, druhý bazén v tzv. klidové zóně, kde je klid, pohoda, relax a spánek. Tam je to vážně super. Je možnost si také připlatit lepší ubytování, nebo - li bydlení s výhledem na pláž - za mě nedoporučuju. Bydlení je krásné všude a je to zbytečný peníz navíc.

Pláž
Pláž je samozřejmě perla celého ostrova. Jejich průzračná modrá barva oceánu nemá chybu. Voda chladnější. To bylo překvapení. Na Salu až tak chladná nebyla. Jsou vlny, někdy větší, někdy menší. Po ránu většinou pod mrakem, potom se mraky rozehnali a nastalo peklíčko. Sluníčko na rovníku - má neskutečnou sílu. Jsem člověk, který se jen tak nespálí, ale tady to šlo velmi rychle. Menší faktor než 30 bych s sebou ani nevezla. Na pláži obrovské množství mušliček, které si můžete bez problému odvézt i domů. Procházka po pláži na obě strany, chůzí v písku náročná, ale nenechali jsme si ji ujít. Když síly dojdou, možnost objednání si auta, kde se vezete na korbě auta po písečných dunách. Je to úžasný adrenalinový zážitek - hned bych jela zase!! :-) Mimo pláž Praya de Chaves, na které stojí tento hotel, jsme autem popojeli na pláž Santa Monica, ta je úžasná, jedna z 10 nejkrásnějších pláží světa, na seznamu UNESCO - dost pochopitelně. Má své kouzlo, je obrovská a ty barvy. Nádhera. Po cestě zpět kousek od hotelu volně v moři plující žraloci - žádná mrňata, velcí, objevují se tady běžně, nejspíš se jich člověk nemusí bát. Nikde totiž žádné upozornění není. Z těch mírumilovnějších zvířat, zde žijí želvičky. Možnost jet se podívat na kladení vajíček, později na líhnutí malých želviček. V době "klidu" se můžete podívat jak vypadají označená hnízda želv. Běžně také možné potkat kraba, malinkaté i velké.

Za mě není co měnit, co dodat. Kdyby mi někdo řekl, sbal kufr, jedeme, neváhám ani minutu :-)

Veronika S., 04.09.2019, Dátum pobytu: 1.8. - 16.8.2019
Oblasť: Kapverdské ostrovy Kapverdské ostrovy, Ostrov Boavista, Hotel: Royal Horizons Boa Vista ex.Royal Decameron

Bola táto recenzia užitočná? Áno (19) Nie (0)

5 fotografií

Celkom: 9,4 Jedním slovem nezapomenutelná dovolená.

  • 9,5 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Jedním slovem nezapomenutelná dovolená. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel na skvělé úrovni, vše čisté, milý personál.

Strava
Rozmanitý výběr od předkrmů, čerstvé zeleniny, ryb, masa až po dezerty a čerstvé ovoce.

Služby hotela
Hotel odpovídá avizovanému počtu hvězdiček.

Pláž
Skvěle dostupná pláž s jemným pískem, pozvolným vstupem do moře.

Michaela M., 03.09.2019, Dátum pobytu: 20.8. - 27.8.2019
Oblasť: Kapverdské ostrovy Kapverdské ostrovy, Ostrov Boavista, Hotel: Riu Palace Boavista

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)