Recenzie hotelov
Ostrov Sal - Kapverdské ostrovy

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 9,6 Nejlepší dovolená,kterou jsme absolvovali.Mam obrovský zážitek,jen pozitivní.Byla jsem s dospělou dcerou a moc jsme si to užili.Hotel...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Nejlepší dovolená,kterou jsme absolvovali.Mam obrovský zážitek,jen pozitivní.Byla jsem s dospělou dcerou a moc jsme si to užili.Hotel ,oceán,bazeny přímo luxusní,Strava rozmanitá a výborná. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Výborné,Pokoj do zahrady i na oceán,krásný výhled a vše blízko.

Strava
Výborná,spousta ryb,to máme rádi,tak jsme si užívali.Vse ihned doplněno a všeho dost.

Služby hotela
Služby fantastické, uklizeno, doplněno,vše co jsme potřebovali.

Pláž
Pláž krásná ,čistá,lehátka ve velmi dobré stavu.

Anonym, 16.09.2019, Dátum pobytu: 5.9. - 12.9.2019
Oblasť: Kapverdské ostrovy Kapverdské ostrovy, Ostrov Sal, Hotel: Oasis Salinas Sea

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 8,8 Bylo to skvěle domu se mi nechtělo zůstala bych dyl

  • 8,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 7 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Bylo to skvěle domu se mi nechtělo zůstala bych dyl Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
vše bylo super jen ta koupelna by chtěla trošku doladit jinak nemůžu říct nic

Strava
jídlo bylo výborné vse zajímavé ani bych nerozšiřovala

Služby hotela
taky nemůžu nic než skvěle a super personál veškerý velmi milý a vstricny

Pláž
Taky dobrý akorát na množství lidí 1 sprcha nestačí tvořily se větší fronty a plaz by chtěla zbavit odpadků jinak super

Blanka Mikulcová, 13.09.2019, Dátum pobytu: 29.8. - 6.9.2019
Oblasť: Kapverdské ostrovy Kapverdské ostrovy, Ostrov Sal, Hotel: Oasis Atlantico Belorizonte

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,2 Při objednání dovolené jsme si připlatily za pokoj v hlavní budově,bohužel toto splněno nebylo.Ale celkový dojem z dovolené byl výborný.

  • 9 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Při objednání dovolené jsme si připlatily za pokoj v hlavní budově,bohužel toto splněno nebylo.Ale celkový dojem z dovolené byl výborný. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj pěkný,útulný,každý den uklizeno,v klidné části hotelu.

Strava
Strava vynikající.Každý den mořské plody,exotické ovoce.....Všeho dostatek i po pozdějším příchodu.Žádné fronty.

Pláž
Pláž čistá,všude dostatek lehátek.Moře čisté.Jen všude pobíhající psi.

Petra R., 13.09.2019, Dátum pobytu: 2.9. - 10.9.2019
Oblasť: Kapverdské ostrovy Kapverdské ostrovy, Ostrov Sal, Hotel: Oasis Atlantico Belorizonte

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 8,2 Hotel pěkný, čistý, odpovídá max 4*

  • 9 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 9 Okolie
  • 7 Cena

Celkové zhrnutie
Hotel pěkný, čistý, odpovídá max 4* Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoje čisté, moderně zařízené

Strava
Jídlo bylo chutné, myslím si, že by si vybral každý.

Služby hotela
Vše ok

Pláž
Pláž byla krásná, lehátek u moře dostatek, u bazénu opačný případ...pokud jste si brzo ráno nedonesli osušku na lehátko, místo jste později nenašli...

Nikola J., 13.09.2019, Dátum pobytu: 3.9. - 10.9.2019
Oblasť: Kapverdské ostrovy Kapverdské ostrovy, Ostrov Sal, Hotel: Oasis Salinas Sea

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

1 fotografia

Celkom: 9,2 Dovolená byla naprosto úžasná. Ostrovy jsou bezpečné. Místní sice nabízí své služby, ale nejsou zase až tak dotěrní jako v jiných zemích.

  • 9 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 10 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená byla naprosto úžasná. Ostrovy jsou bezpečné. Místní sice nabízí své služby, ale nejsou zase až tak dotěrní jako v jiných zemích. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel odpovídá přesně tomu, co nabízí cestovní kancelář. Hotel je pěkný, přímo u pláže (přejde se pouze krátká ulička). U hotelu je i bazén pro děti, což rodiče jistě ocení. V období, kdy jsme tam byli my, se v hotelu moc dětí nenacházelo. V hotelu byl klid, žádný velký ruch. Personál je velice ochotný, vše se hned vysvětlilo. Pokoj nám uklízeli každý den, ručníky byly měněny též pravidelně. Na pokoji je lednička, kam pravidelně doplňují vodu v lahvích. Člověk si jen musí zvyknout, že v hlavní vstupní hale je vytvořený vodopád, takže je tu jako v prádelně. Pokoje jsou klimatizované, wifi je v hotelu zdarma, někdy docházelo k drobným výpadkům, ale ne na dlouhou dobu.

Strava
Strava byla pestrá, každý den byla obměňovaná podle jednotlivých tematických večerů. Na své si přijdou milovníci ryb a mořských plodů, těch tam bylo opravdu dostatek. Pro děti mají dětský koutek s jídlem, kde jsou tradičně hranolky, stripsy, pizza, atd. Vždy měli na výběr dostatek ovoce a zeleniny, pečiva či sýrů.

Služby hotela
Se službami v hotelu jsme byli naprosto spokojeni. Všichni jsou velice vstřícní a ochotní. V hotelu je možné si zapůjčit plážové ručníky, které jsou zdarma. Každý den pak bylo možné je vrátit nebo vyměnit za čisté.

Pláž
Pláž byla dostatečně široká, s jemným světlým pískem. Vstup do moře je pozvolný. Nejsou zde žádné kameny. Voda byla čistá a průzračná. Na pláži je dostatek lehátek, v každou hodinu se zde dalo najít nějaké volné. Lehátka jsou zdarma. Pokud člověk chce být na pláži sám, stačí kousek popojít a již jej nikdo neruší. Po pláži chodí místní, kteří nabízí různé věci, nejsou zase až tak dotěrní, nikdy neprocházeli mezi lehátky, což bylo dobré.

Marcel H., 13.09.2019, Dátum pobytu: 26.8. - 3.9.2019
Oblasť: Kapverdské ostrovy Kapverdské ostrovy, Ostrov Sal, Hotel: Oasis Salinas Sea

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9 7 dní dovolené? BLBOST. Opravdu. je to málo.. doporučuji všem delší. Jsem člověk který zažil Itálii, Chorvatsko a 3x Egypt. Tak jak má...

  • 9 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 7 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
7 dní dovolené? BLBOST. Opravdu. je to málo.. doporučuji všem delší. Jsem člověk který zažil Itálii, Chorvatsko a 3x Egypt. Tak jak má zlaté časy Egypt za sebou, tak jsou na tom i Kapverdy - přesněji Sal, který jsem navštívil. Přijíždíte do vesnice Santa Maria a vidíte kdysi krásnou cestu k letovisku která je lemovaná lampami .. podíváte se blíž a je to bída, ten čas kdy to byla TOP dovolená je dávno pryč. Na druhou stranu, jedete však na hotel, takže vás okolí zas tak úplně netrápí :) Než jsem na dovolenou odjížděl tak jsem hledal a hledal nějakou reálnou recenzi a ne jen hvězdičkové hodnocení.

Nebojte se vyjít z hotelu ven do města, je to hezká procházka a něco si nakoupíte - pozor však na to že vás budou obtěžovat místní (černoši - přistěhovalci ze Senegalu) ti praví místní - Kapverďané jsou zalezlí ve svých obchůdcích a jak velí Kapverdské heslo - NO STRESS. Natrefíte na obyčejné obchůdky se vším ale i na večerky a teď pozor - které patří Vietnamcům - ano, i zde je Vietnamská komunita obchodníků :) Rozhodně doporučuji absolvovat výlet, máte vždy na výběr buď s českým průvodcem a nebo přes místní No Limits Adventure - obě možnosti vám domluví delegátka - důležité - je možné platit kartou :) Tak jak doporučila delegátka tak i já doporučím výlet na bugynách -ta je pro dvě osoby a je to ca na 4 hodiny a stojí to 185€. Objedete celý ostrov a je to fakt zážitek.

Všude se dá platit eurem nebo escudem - přepočet je 1 euro / 100 escudo a cenově je to je srovnatelné s ČR (krabička cigaret Marlboro 4€, káva 1 €, voda na výletě 2€). V obchodě zaplatíte Eurem a vrátí vám Escudo, ale není to pravidlo, pravděpodobně podle toho co má zrovna v pokladně. Mě se stalo že mi vrátila mix, a já toho taky využil - na baru jsem kupoval krabičku cigaret a zaplatil 300 esc +1 € a šlo to - takže NO STRESS.

Jinak za mne - dovolená 100% - vážně uvažuji že poletíme znovu! Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel.. je hezký, nejlepší léta má za sebou ale nebojte se toho, je zde čisto a vypadá to udržovaně. Samozřejmě sem tam něco najdete.. první dva dny jsem opravdu bloudil když jsem šel přes recepci do pokoje :) Trochu jsem měl problém s matrací - ty jsou staršího data výroby, ale mohlo to být jen naším pokojem.. třeba je postupně mění jako například lehátka na pláži /viz. níže/. Jinak jsou všichni zaměstnanci velmi příjemní - vlastně skoro o nich ani nevíte a to jich je tam mraky. Pokud je nepozdravíte nebo se neusmějete tak oni absolutně nereagují. Není to jak v Egyptě kde se snažili všichni mluvit a machrovat že umí "šesky - Ahoj, jakš še máš" :)

Strava
Jídlo je výborné a je ho hodně. Snídaně (od 7,00 hod) - oběd (od 12,30 hod.) - večeře (od 18,30 hod.) jinak jsou přes celý den snacky + možnost jít na Á la carte večeře (dostanete 3 vouchery - tradiční+sushi+evropská). Jezte hlavně ovoce protože to se s českým nedá absolutně srovnat :) a kdo má rád sladké tak bude mít po dovolené cukrovku :D

Každý den je na baru cedulka s drinkem dne - pozor - je tam napsáno že stojí 4€, čehož jsem se první zaleknul ale dole je napsáno že je pro All in zdarma.

Služby hotela
!!!! WI-FI !!!! bohužel ne na pláži ani u bazénu, ale každý pokoj má svůj router, takže.. v Egyptě se nám stalo že cestovka psala že je bezplatná Wi-Fi a byla jen v Lobby a nebo byla placená.. tady je zdarma (na pokoji) a nebo na recepci - heslo Salinas19 :) jinak je možnost si objednat masáž nebo zajít do posilovny. Bar u bazénu, v bazénu a u pláže. Pokud máte přes den už dost lidí kteří jsou hlasití a potřebujete klid tak doporučím - večeře hned v 18,30 a pak jít na pláž do baru.. zde si sednete, dáte si Caipirinhu a je božský klid než všichni příjdou.

Pláž
Pláž písková, mnoho lehátek. Jak jsem psal výše, v našem termínu byli všechny lehátka již "po datu spotřeby" a byla polámaná ale během dovolené již většinu vyměnily. Na pláži je čisto.. jen kuřáci jsou líní vyhazovat cigarety do koše nebo do popelníku a pak sem tam naleznete vajgly.

Ručníky jsou zdarma, máte 1 kartu na osobu ale pozor, kdo je zvyklý že si vymění ručník kdykoliv, tak tady je to omezené paní je vydává jen od 8,00 do 10,00 ( to přesně nevím) a pak až odpoledne od 16,30.. a pouze u bazénu. Kdo přiletí na hotel dopoledne kolem 11,00 tak si ručníky musí vyzvednout na recepci.

Zdeněk Z., 13.09.2019, Dátum pobytu: 3.9. - 10.9.2019
Oblasť: Kapverdské ostrovy Kapverdské ostrovy, Ostrov Sal, Hotel: Oasis Salinas Sea

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

výlet na Bugynách 1 fotografia

Celkom: 8,6 Doporučuji.

  • 7,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Doporučuji. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování v bungalovu bylo dostačující. Úklid každý den. Ručníky vymění vždy ty, které necháte na zemi. Funkční silná klimatizace. Bydleli jsem v Bungalovu u bazénu, takže někdy byl hluk i do noci.

Strava
Strava byla velice dobré a to zejména snídaně (pokud máte rádi klasickou anglickou snídani) a také degustační večeře. Každý den byl na oběd i večeři alespoň jeden druh ryby. Nejím moc dezerty, ale tady jsem ochutnal a výborné.

Služby hotela
Moc jsme nevyužívali, jen kulečník. Dobré animační programy. U hotelu je menší fajn fitko, které ale spíš než hoteloví hosté využívají místní.

Pláž
Krásná písčitá pláž u hotelu. Lehátko jsme měli vždy a to jsem na pláž přišli někdy až odpoledne. Spousta dalších hezkých pláží je po celém ostrově.

Stanislav D., 12.09.2019, Dátum pobytu: 26.8. - 3.9.2019
Oblasť: Kapverdské ostrovy Kapverdské ostrovy, Ostrov Sal, Hotel: Oasis Atlantico Belorizonte

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,2 Super výlety, perfektni podnebí a teplota oceánu. Čistota resortu a super personál.

  • 9,5 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 10 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Super výlety, perfektni podnebí a teplota oceánu. Čistota resortu a super personál. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ze začátku žádný superior, jak bylo objednáno, ale po reklamaci na recepci okamžitá náprava a výběr pokojů včetně hotelových bez doplatku.

Strava
Strava perfekt, hlavně ryby, těstoviny a rýže. Hodně druhů masa a místní speciality. Na náš vkus malý výběr ovoce a zeleniny.

Služby hotela
Hotel super, úklid nadstandardní , malý počet zásuvek na pokoji.

Pláž
Čistota pláže super, voda luxus i teplotně, lidí v normě. Vždy byly k dispozici volné lehátka se sunečníky.

Roman Janovský, 11.09.2019, Dátum pobytu: 12.8. - 23.8.2019
Oblasť: Kapverdské ostrovy Kapverdské ostrovy, Ostrov Sal, Hotel: Oasis Atlantico Belorizonte

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 9,4 Výběr dovolené tentokrát padl na ostrov Sal. Celkově jsme si s přítelem mysleli, že na tomto ostrově nebude co dělat(ostrov má přibližně...

  • 8,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Výběr dovolené tentokrát padl na ostrov Sal. Celkově jsme si s přítelem mysleli, že na tomto ostrově nebude co dělat(ostrov má přibližně délku 30 km a šířku 12 km v nejširším bodě, takže poměrně malý na výlety) a my budeme celé dny vylehávat na lehátku u pláže a slunit se. Mýlili jsme :D ... Ostrov je nabitý aktivitami a předčil naše očekávání. Takže kdo se nechce jen válet u moře tak vřele doporučuji pronájem automobilu a nebo buggyny ;) My jsme si tento ostrov zamilovali a přivezli jsme si spoustu zážitků. Lidé tu jsou milý a když se na ně usmějete, tak vám vřelý úsměv oplatí. Nedaleko hotelu je město Santa Maria kde se stále něco děje. (Přehlídka karate, bubenická show, nedělní mše v evangelickém kostele-vypadalo to jako z filmu Sestra v akci, večerní disco, rybí trhy na molu-každé ráno se přijíždí rybáři pochlubit svýmy úlovky a spousta dalších skvělích věcí). Půjčují zde auta, čtyrkolky, skútry a motorky(musíte mít sebou řidičský průkaz, nechtěli po nás ten mezinárodní, stačil nám ten evropský).Kdo se bojí cestovat na vlastní triko, tak cestovní kancelář nabízí spoustu výletů po celém ostrově a také potápění na které nemusíte mít licenci ( lektoři si vás zaučí v bazénu). Závěrem bych chtěla říct, že ostrov je spíše pustý a všude je písek a v severní části se nachází hornaté povrchy a kopečky. Jediná zeleň je zahrada 40 minut cesty pěšky od hotelu podél silnice. Je to taková oáza kde najdete i opičky, papoušky a chameleony. Určitě stojí za návštěvu. Kdo nechce v horku pěšky, tak za pár euro vás tam doveze taxík;) Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj krásný, čistý a každý den uklizeno.( krásně naklizeno i bez finanční podpory) Celkově celý personál po vás nebude chcít žádná dýška. Když chcete dát dáte a když nechcete nedáte. Bydleli jsme v hlavní budově, takže jak vypadaly chatky vám nepovím. Jediný problém s ubytováním bylo rozbité zavírání dveří na balkónek a protože jsme bydleli v přízemí tak jsme problém nahlásili. Dveře byly opraveny hned druhý den a vše bez problémů :) Na pokoji je standartní vybavení. Televize, lednice, fén a trezor který je za příplatek. Jelikož personál má přísný zákaz dotýkat se věcí hostů, tak jsme to zkusili bez trezoru a nic se nám neztratilo ;)

Strava
Z jídla si tu vybere každý. Velký výběr ryb, masa, salátů, zákusků, příloh, ovoce, zeleniny a pečiva. Pro náročné (ti co nic nejí) jsou tu každý den hranolky, hamburger a kuřecí maso na milión způsobů. Jinak klasika snídaně, dololední snack, oběd, odpolední snack, večeře. Mám docela náchylný žaludek a zažívání a vše v pořádku( jinými slovy jsem se nepokak**a :D ).

Služby hotela
Hotel má veškeré služby vychytané do posledního detailu. Personál by se pro vás rozkrájel. Jediná nevýhoda je že mají placenou wifi a to i na recepci. Takže doporučuji si zajít vedle k hotelu Salinas kde jí chytnete zadarmo a nebo hned na začátku hlavní promenády v Santa Maria se nachází mobilní prodejna CVTEL a tam jsou místní zaměstnankyně zvyklé na turisty(i na ty kteří neumí anglicky). Zde si koupíte za 10€ sim kartu s 5Gb daty a budete mít internet vždy a všude ;) ... Paní si vezme váš mobil a vše nastaví a když si stáhnete do mobilu jejich aplikaci tak budete přesně vědět kolik dat vám ještě zbývá:)

Pláž
K pláži vedou z rezortu dvě cestičky( takže se nebrodíte pískem). Na pláži bar a restaurace kde vám vždy dají velkou balenou vodu(tu dávají ve všech barech v celém resortu-pokojské vodu nedoplňují takže nezapomenout si o ni vždy někde po cestě říct) a různé další chlazené nápoje. Podávají se zde snacky- svačinky. Pláž je nádherná, písčitá a dlouhá :) kdo miluje procházky po pláži tak tady se budete mít rozhodně kam projít. Lehátek vždy dostatek, snad jeden den na nás nevyšly ´ tak jsme se přidali k lidem kteří si dávají ručníky přímo na pláž na písek a taky pohoda;). Oceán čistý a pozvolný vstup. Občas jsou ttochu větší vlny, takže kdo má rád skákání tak se vyřádí. Každý den zelená vlajka a až poslední den dovči byla žlutá. Do města dojdete i po této kouzelné pláži ;)

Barbora Vodrážková, 09.09.2019, Dátum pobytu: 26.8. - 6.9.2019
Oblasť: Kapverdské ostrovy Kapverdské ostrovy, Ostrov Sal, Hotel: Oasis Atlantico Belorizonte

Bola táto recenzia užitočná? Áno (4) Nie (1)

6 fotografií

Celkom: 9,2 Super dovolená, perfektní služby na hotelu, překrásná pláž, jídlo super.

  • 8,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Super dovolená, perfektní služby na hotelu, překrásná pláž, jídlo super. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Bungalov, vyhovujíc.

Strava
Strava byla pestrá,

perfektní příchuť nápojů

Pláž
Písečná, nemám sebemenší námitky. 100% spokojenost !

Michal Dvořák, 09.09.2019, Dátum pobytu: 29.8. - 5.9.2019
Oblasť: Kapverdské ostrovy Kapverdské ostrovy, Ostrov Sal, Hotel: Oasis Atlantico Belorizonte

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)