Recenzie hotelov
Doha - Katar

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 9 spokojnost

  • 9 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 9 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
spokojnost Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
absolútna čistota, izby krásne priestranné, toaleta,sprcha,uteráky denne 2x upratané,vymenené,plná chladnička,varič,čaj,káva..všetko super

Strava
raňajky bohaté švédske stoly ale obedy a večere s ponukou ( 4 reštaurácie)

obsluha výborná,všetko čerstvé

silvestrovská večera krásne servírovaná s obrovským výberom jedál,desertov aj nápojov

Služby hotela
absolútna ochota,milí,starostliví,všetko urobili pre spokojnosť rekreantov

Pláž
nečakajte veľkú pláž,hlavne nie more,je to iba záliv a oproti obrovské staveniská. pracovalo sa celé dni,teda dosť veľký ruch . inak všade čisto,krásny park,čisté bazény,aj toalety, a dostatok ležadiel.

Marta Bakosová, 08.02.2020, Dátum pobytu: 29.12.2019 - 7.1.2020
Oblasť: Katar Katar, Doha, Hotel: Grand Hyatt Doha & Villas (Doha)

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 7,8 Strávil jsem v Kataru nádherný týden. Poprvé jsem byl spokojen se službami CK a poprvé jsem potkal profesionální delegátku. Katar jsem si...

  • 4,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Strávil jsem v Kataru nádherný týden. Poprvé jsem byl spokojen se službami CK a poprvé jsem potkal profesionální delegátku. Katar jsem si vybral hlavně z důvodu leteckého přepravce Qatar airllines a přiměřené doby letu 6 hodin. Kratší je jen Egypt, ale nepoletím tam, kde mě chtějí zabít. Dále jsem se chtěl vyhnout leteckému přepravci Smartwings, který operuje lety do Emirátů a Ománu. Let s Qatar airlines byl bonusem dovolené a je to jeden z důvodů, proč budu do Kataru létat i nadále. Dále pozitvně hodnotím vysokou bezpečnost destinace. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Vzhledem k tomu, že se jedná o světovou značku Hilton, očekával jsem komfortní ubytování. Nejel jsem však bydlet a tak jsem toto očekávání odhodil v dáli a neřešil jej.

Pokoj menší, tak akorát.

Koupelna byla od obývací části oddělena posunovací, průhlednou stěnou, což z hlediska hosta není ideální architektonické řešení.

Pokoj byl v 17 patře ( celkem 24 ) a poskytoval nádherný výhled na preský záliv. Chyběl mi však, ale balkon, který mají pouze dražší pokoje.

Objednal jsem pokoj twin, tj. oddělené postele. Ta moje postel při pohybu trochu vrzala a nemohu rozhodně tvrdit, že by byla extrémně pohodlná, ale ani zase nebyla tak úplně nepohodlná. Zkušení hoteliéři vědí, že pohodlná postel a skvělá snídaně jsou základními přepodklady v hotelovém businessu. U řetězce Hilton bych očekával, že budu spát jako v bavlnce. Nebylo tomu tak, ale v pohodě.

Co mě trochu naštvalo, bylo, že jsem měl prázdný minibar. Po příletu bych si s chutí dal Jacka Danielse a pivo a před spaním bych určitě vypil veškeré červené víno. Po celou dobu minibar nedoplnili. Nestěžoval jsem si ani nic nereklamoval. Zřejmě vycházeli z toho, že Češi z důvodu extrémně vysokých cen alkoholu minibar nepotřebují. Balená voda 2 l v počtu 2 ks doplněna denně.

Strava
Gastronomie hotelu Hilton je špičková. Pokrmy jsou podávany formou bufetu. Nápoje roznáší obsluha a jedná se zpravidla o vodu, která je k dispozici v množství, které vypijete. Za celou dobu pobytu jsem neobjevil pokrm, který bych mohl zkritizovat. Vše bylo dokonalé. Od předkrmů až po deserty. Můžete se těšit na sushi, hovězí steaky, mořské plody, místní speciality a naprosto dokonalé deserty. Toto je další důvod pro návštěvu Kataru.

Horší je to s nápoji. V hotelech jsou veškeré nápoje extrémně drahé.

Nealko : minerálka 0,3 : 150 Kč, minerálka 0,75 : 210 Kč., cola, fanta sprite plech.: 150,--Kč, fresche a energetické nápoje : 240,--Kč., Káva, čaj : 210,--Kč.

Alkohol : Víno sklenka ( 0,15 l) 360,--Kč, Pivo láhev 0,3 l : 300,-- Kč ( holandské značky)., panák od 270,--Kč.

All inklusive není v Kataru příliš zavedený, protože zde zřejmě nepronikla masová turistika. Přesto jsou hotely, kde se s tímto stravovacím programem lze setkat, ale cenově to vychází podobně jako Maledivy.

Personál tvoří Indové. Milí, pozitivní a přátelští lidé.

Služby hotela
Přestože se jedná o Hilton, zaznamenal jsem pouze, pujčení ručníků, trasport zavazadel do pokoje a fitness. Spa bylo oddělené pro muže a ženy v různých časech, takže nemůžete s partnerkou navštívit spa současně. Vnitřní bazén není, pouze venkovní vyhřívaný.

Pláž
Pláž menší, ale dostačující v umělém zálivu.Písečná. Boty nesjou třeba. Výhoda je, že se z pláže do pokoje dostanete díky rychlovýtahům během velmi krátké doby. Voda v prosinci cca 23 stupňů. Odpoledne teplejší. Obrovským handicapem byla skutečnost, ze výškové budovy jsou na západní straně, slunce je niž nízko na obzoru, takže kolem druhé hodiny odpolední byla již pláž ve stínu a začalo být chladno. Na to mě nikdo neupozornil a pokud bych měl tuto informaci, vybral bych si jiný hotel.

Bohumil Hanuš, 14.12.2019, Dátum pobytu: 1.12. - 8.12.2019
Oblasť: Katar Katar, Doha, Hotel: Hilton Doha

Bola táto recenzia užitočná? Áno (9) Nie (0)

Celkom: 8,8 Dovolená v Qataru splnila naše očekávání. Dokonalé služby na úrovni 5-ti hvězdičkového hotelu, všude velmi čisto (stále někdo uklízí),...

  • 7,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená v Qataru splnila naše očekávání. Dokonalé služby na úrovni 5-ti hvězdičkového hotelu, všude velmi čisto (stále někdo uklízí), tak všestrannou a bohatou stravu jsme nezažili ani při dovolené v Dubaji. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Prostorný pokoj byl dokonale udržován a uklízen každý den.Denně doplňován pokojový bar i pitná voda.

Strava
Naše jídelna nabízela pestrou stravu a jediné co jsme okusili, co nebylo na jídelníčku v našem resortu, byly plněné datle mandlema a oříšky.

Služby hotela
Na služby v hotelu bylo vždy spolehnutí , požadavky plnili okamžitě bez sebemenšího prodlení, vstřícnost a úslužnost panovala všude kolem nás!!! Oceňovali jsme také důkladnou kontrolu při vstupu všech návštěvníků do hotelu.

Pláž
Hotel stojí téměř na pláži. Ta byla denně uklízená, lehátka srovnaná. Dopolední odliv vytvořil z ohraničeného prostoru v moři dětské brouzdaliště.Jelikož nejsme dálkoví plavci k osvěžení nám to stačilo.

Zdenek Schneider, 25.04.2019, Dátum pobytu: 16.4. - 22.4.2019
Oblasť: Katar Katar, Doha, Hotel: Intercontinental

Bola táto recenzia užitočná? Áno (14) Nie (0)

Celkom: 9,8 Tento hotel je opravdu luxusní, všechno v mramoru, všechno naleštěné, čisté. Personál usměvavý, všudypřítomný a připravený vyhovět Vašim...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Tento hotel je opravdu luxusní, všechno v mramoru, všechno naleštěné, čisté. Personál usměvavý, všudypřítomný a připravený vyhovět Vašim přáním. Skvělá kuchyně, pláž dostatečně velká - čistá. Hotel je ve městě, takže pláž je spíše městská a moře také. Je čisté, ale nejsou zde žádní živočichové. Výhodou je ale dostupnost do centra města - velmi blízko je nově otevřené národní katarské muzeum (pouštní růže - vstup 50 QAR, cca 300,- Kč). Kousek dál i vyhlášená tržnice, muzeum islámského umění. Možno absolvovat pěšky, ale taxíky se dostanete všude za rozumné peníze. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Měli jsme naprosto standardní pokoj, tzn. ten nejlevnější - i ten byl celý v mramoru, postel s baldachýny. Cena pokoje se odvíjí od výhledu - neměli jsme přímý výhled na moře ani na bazén, ale beru to spíše jako plus. Výhled a tedy i balkón byl do zahrady s altánkem, krásné ticho, stranou ruchu, což nám naprosto vyhovovalo. Úklid probíhal 2x denně ..... neustále doplňované sprchové gely, šampony, mýdlo atd. I přes rozlehlost areálu je to všude blízko - jak do jídelny, tak k bazénu i k moři .....

Strava
Jídlo je skutečně skvělé, široký výběr jak studené, tak teplé kuchyně - jak u snídaně, tak oběda i večeře. Většinou bývá i sushi koutek, mořské plody. Skvělé moučníky - od dortů přes pudinky, ovoce. Pečou vlastní pečivo a chléb. Ke stolu jste vždy uváděni číšníkem, není to žádná závodní jídelna jako v jiných rezortech, ale opravdu restaurace na úrovni, kde se Vám věnují. Personál byl opravdu nadstandardní, chovali se úžasně, okamžitě vše uklízejí, jsou velice milí a ochotní.

Služby hotela
Hotel poskytuje různé služby - od spa - jako hosté hotelu máte zdarma standardní vstup - kosmetické procedury a masáže jsou za úhradu. K dispozici několik barů (i vodní bar), kde dostanete i alko (v rámci plné penze jsme si hradili, v all je částečně něco zahrnuto). Výborné koktejly (pokud hradíte sami, cena poněkud vysoká, ale stejně jsme neodolali). Čajový koutek, kde nabízejí čajové rituály a kde se může i kouřit, k dispozici samozřejmě i šíša ....

Pláž
Pláž čistá, dostatek lehátek, personál Vám okamžitě přinese ručníky, které Vám nachystá na lehátko. Moře je čisté, ale jste ve městě, částečně i v zálivu, takže trošku rybník. Teď v dubnu mělo cca 25 stupňů, což se vzhledem k teplotě vzduchu kolem 35 jeví dost příjemné. Bazény jsou temperované, takže teploučké. K dispozici i vířivka, která má cca 40 stupňů.

Jarka Hlaváčková, 14.04.2019, Dátum pobytu: 6.4. - 13.4.2019
Oblasť: Katar Katar, Doha, Hotel: Sharq Village & Spa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (9) Nie (0)

Celkom: 7,6 Hotel krasny ale u bazenu jsme mohli byt jen od 11 do 13 vzhledem ke sninu ktery delaly okolni casti hotelu, voda chladna,

  • 9,5 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 3 Okolie
  • 7 Cena

Celkové zhrnutie
Hotel krasny ale u bazenu jsme mohli byt jen od 11 do 13 vzhledem ke sninu ktery delaly okolni casti hotelu, voda chladna, Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj krasny nedaly se vsak vzhledem ke klimatizaci otevirat okna max.nastavit.trplota 22 st velmi chladno

Strava
Strava velmi pestra vyborna

Služby hotela
Ostatni slezby pro nas financne dedostupne

Pláž
Nejblizsi plaz byla 14 km daleko, na plazi divky musely byt zahalene zadne bikiny, muzi museli mit dlouhe nohavickove plavky klasicke plavky co zname z celeho sveta zakazane

Petr Dockal, 13.03.2019, Dátum pobytu: 2.3. - 10.3.2019
Oblasť: Katar Katar, Doha, Hotel: Holiday Villa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (6) Nie (2)

Celkom: 8,6 City Centre Rotana. Úžasná dovolená začala od letecké společnosti Qutar air. Prostor pro nohy, pití alko i nealko po celou dobu letu,...

  • 8,5 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 8 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
City Centre Rotana. Úžasná dovolená začala od letecké společnosti Qutar air. Prostor pro nohy, pití alko i nealko po celou dobu letu, filmy,muzika. Žádné čekací fronty na WC jako u české společnosti Travel service. Hotel v centru, 2.patrem se pohodlně dostanete do obchodního centra na nákupy. Zatím tam mnoho obchodů není. Žádný bakšiš nikde. Cesta na letišti při přistání dlouhá. Jezdí rychlovlak. Taxi doporučuji výhradně světle modré. Mají taxametr. Nástupní taxa je 10 QAR. Doporučuji výlet městem v pondělí 85 QAR, noční plavbu na lodi Dhow za 265 QAR v úterý. Lehké občerstvení je čaj nebo káva. Víkendy jsou pátek a sobota, pak je všude plno lidí. Doporučuji výlety (Muzeum islámské kultury, Souq Wagif 7.30-12.30 a 15.30-22.00 a Gold soug - zlato 21 kt levné!!! nádherná práce jako krajka) The Pearl Qatar luxusní poloostrov s prodejnou Ferari a RR. Projdete se večer 7 km dlouhou promenádou Al-Corniche všude zdarma dobíječka mobilů!! Dražší ale o to zajímavější je výlet Villagio Mall - taxikář ví (cena cca 28 QAR jedna cesta) Benátky s gondolkami. Věž ve tvaru plamenů 320 m vysoká. Večer krásně osvětlený Amír Wan sídlo Emíra, vlády a královské rodiny. Pozor nechodit příliš blízko - policajti pustí majáky a svítí na vás. Okamžitě odejít z blízkosti! Stahe Grand Mosgue. Nádherná mešita. Ženy musí mít abaju, půjčují jí zdarma. Park Cafe nebo Mia park. Krásný večer s výhledem na mrakodrapy a sezení v křeslech. Všude platí zákaz pití alkoholu a kouření. Ženy ty znalé chodí a respektují místní zvyklosti (zakrytá ramena, ne moc výstřih,ne minisukně nebo krátké pod zadek kalhoty). Ty "křupánky a hloupé Američanky" z toho nic nedodržují! Místní muži na ně hledí s opovržením. Ženy zahaleny, muži v bílých čistých,voňavých a vyžehlených "hábitech". Velmi nesmělí, udržují si odstup. POZOR! Naprostá bezpečnost všude. Nulová kriminalita. Nikde se nemusíte bát chodit. Nic se vám nestane, nikdo vám nic neukradne, neublíží. Váží si toho, že v zemi mohou být a vydělávat si peníze. Nikdo nechce žádný bakšiš, naopak je to uráží. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Měli jsme nejlepší typ pokoje. Je obrovský s krásným výhledem na Perský záliv ve 27 patře. Na pokoji není třeba adaptér, dobíječky jsme měli rovnou v zásuvce. Vody,čaj, kafe,smetana,cukr pravidelně doplňován. Pokud však chcete kávu z kávovaru, tak kapsle stojí 10 QUR. V koupelně hromada ručníků, župan, když nejsou dva, řekněte si. Bez problémů okamžitě doručí. Bílé jednorázové pantofle k dispozici. Můžete vzít sebou domů. Žehlící prkno, žehlička. Klimatizece nastavená, aby si nikdo neublížil extrémními teplotami. Denně doplňovány: sprchový gel, šampon, krém po koupání, kondicioner. Jednorázově kartáček na zuby a malinkatá pasta. Šitíčko, sprchová čepice,odličovací tampony a "uchoštouchy".

Strava
Měli jsme snídani. Super, všechno. Losos,kaviár, vajíčka,párečky,džus, kafe, čaj, sýry-skvělé,sladké..... všechno i fazolky např. Jedli jsme různě po městě. Pozor není nikde veprové maso. Večeře cca i s plechovkou pití cca do 300,- Kč na osobu. Doporučuji kavárničky kafíčko, něco k tomu a vegetit a dívat se na život. 1 1/2 l vody stojí cca 2 QAR. Vyměňujte na letišti, je výhodnější kurz. Lepší USD než EU. Nemají mince jen bankovky 500,100,50,10,5 a 1. Kurz je cca 6,40 Kč za 1 QAR.

Služby hotela
Na vynikající úrovni. Personál vstřícný, ochotný, úslužný, usměvavý a vždy připravený Vám ve všem vyhovět. Hotel vybírá cca 9500 tis. Kč vratnou kauci. Zablokuje vám tuto částku na účtu a pokud si něco vezmete z baru na pokoji, tak vám to strhne. Uvolní blokaci cca do 1 týdne (zatím mám blokovanou). Alkohol se dá sehnat jen v hotelu. Pivo cca 1/3 za 240,- Kč!!! Tvrdý alkohol v hotelu za hotelem Kempinski v 62 patře restuarace. Ostatně odtud je zdarma krásná vyhlídka ve dne i večer. Katar má jen 300 tis. obyvatel "tzv. katarčanů" a ty emír a královská rodina rozmazlují. Neplatí ani pronájem svých obchůdků, ani daně. Zdravotnictví a skvělé školství mají zadarmo. Moc nemají potřebu smlouvat. Všude k dispozici Wifi free. Běžně jsem volala do ČR zdarma přes Wifi a posílala obrázky. Zbylo mi 110 QAR. Kdo bude mít zájem kolem Ústí nad Labem, ozvěte se na e-mail: Ivana.6655@seznam.cz. V kurzu 6,40 přenechám. Hezkou dovolenou všem!

Pláž
Nevýhodou je, že hotel nemá vlastní pláž. Cca za 15 minut couráním jste na pláži hotelu Hilton. Musíte si však koupit za 80 QUR vstup (lehátko,ručník,slunečník) a na určitý den. Projděte halou, dolu schodištěm a vlevo ukažte woucher. Pak teprve si můžete jít pro ručník a na pláž. To je nevýhoda! Raději bychom si koupili wouchery a chodili, když chceme a ne, kdy to máme rezervováno. Výlety i vstupy se platí platební kartou u delegátky. Bazén hotelu je čistý, teplý. Jsou tam i vířivky v různých bazénech. Pivo také za cenu z které se točí hlava. Bazén je krytý zdí, aby nebylo vidět, že je ve vysokém patře. Exotický umělý ostrov Banana Island stojí 350 QAR i s dopravou, luxusní loď a jídlo. Na celý den, ale musíte si to vedle Muzea islámského umění koupit sami. Cestovka nezajišťuje.

Anonym, 06.11.2018, Dátum pobytu: 26.10. - 4.11.2018
Oblasť: Katar Katar, Doha, Hotel: Centro Capital

Bola táto recenzia užitočná? Áno (53) Nie (3)