Recenzie hotelov
Keňa

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 8,4 Životní dovolená. Keňa pro nás byla velkou neznámou.Zážitky, které si z této země odvážíme v nás budou ještě dlouho rezonovat. První den...

  • 8 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 10 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Životní dovolená. Keňa pro nás byla velkou neznámou.Zážitky, které si z této země odvážíme v nás budou ještě dlouho rezonovat. První den nás vyděsili delegátky z cestovní kanceláře, které v Keni byli nejspíš za trest. Necítili jsme nebezpečí a lidé byli přátelští a usměvaví. Výlety se nemusíte bát kupovat od místních a oproti nabídce cestovní kanceláře ušetříte a podpoříte místní.Kdyby jste si nebyli jistí, nechte si ukázat platnou turistickou licenci. Jedním z úředních jazyků je Angličtina. Místní mluví také Svahilsky, ve většině případů Italsky a někteří se již učí i česky. Nebojte se ani počasí, byť nám Google hlásil déšť, znamenalo to malé přeháňky které sami o sobě byli zážitkem a teplota stejně nespadla pod 30 stupňů. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel je ze všech stran obklopen krásnou a udržovanou zahradou plnou nejen tropických rostlin, palem, baobabů, ale také zvěří. Denně jsme byli uchváceni skotačícími opičkami (mírumilovní kočkodani), překrásnými pávy, ibisy, kraby. Pokoj byl čistý a úklid probíhal každý den. Vzhledem k malému obnosu na polštáři jsme se každý den mohli těšit na květinovou výzdobu postele, která se ani jednou neopakovala. Klimatizace fungovala spolehlivě a stejně tak trezor, set na přípravu kávy/čaje, lednička, televize,stropní ventilátor, vysoušeč vlasů. Teplá voda tekla v kteroukoli denní dobu.Velkým překvapením byla velmi spolehlivá wifi přímo na pokoji. Vše je navíc už zahrnuto v ceně. Náš pokoj měl proti posteli velké francouzské okno s výhledem na indický oceán a 2 terasy s posezením. Vybavení je starší a vzhledem k vlhkému vzduchu na sobě nese známky opotřebení, ale nic hrozného. Je nutné si uvědomit, že jste v Africe, takže občas na pokoji uvidíte mravence, saranče, obrovskou (ale neškodnou) mnohonožku, gekona a podobně. To není chyba hotelu! Váš klidný spánek navíc zajišťuje moskytiéra. Každý den také připravena čerstvá voda na pití.

Strava
Snídaně, oběd i večeře probíhali formou bufetu. Nabídka není nekonečně rozmanitá, ale na své si přijde každý.K snídani byl výběr cereálií, ovoce, sladkého i slaného pečiva, vše na english breakfast a nebo možnost nechat si připravit čerstvou paličinku,vafli, či vynikající omeletu. Obědy nabídly rozmanitost pro masožrouty i vegetariány/vegany, včetně zákusků. Mnoho receptů bylo postaveno na kokosovém mléku, včetně vynikající rýže. Nouze nebyla ani o čerstvě připravené mořské plody či Italskou pastu. Večeře v podobném duchu s tím, že během týdne se vystřídal Indický večer a Africký večer spojený s představením místních tanečních souborů. Káva a nápoje k dispozici po celý den. V odpoledních hodinách k zakousnutí lehký snack.Voda z barelů má nepříjemnou chemickou příchuť, ale lepší než si vyzkoušet, jak říkají místní, "Mombasa expres". Střevní potíže jsme nezaznamenali.

Služby hotela
V hotelu je velice příjemný tým mladých animátorů. Rádi se s vámi dají do řeči, usmívají se, vymýšlí hry jako beach volejbal, vodní aerobic, petangue a podobně. K ničemu ale nenutí a nepřemlouvají, když chcete nerušený odpočinek. V hotelu je možné vybrat si z velkého množství výletů a nebo si objednat "tuk-tuk" a zkoumat sami. Hotel také nabízí vlastní masáže a zkrášlení. Bylo možné si půjčit kolo. Výřivku jsme neměli v provozu, ale kdo by se chtěl ve 32 stupních vařit ve výřivce? Nic na co jsme si vzpomněli nebyl problém. Kuřáci mají možnost kouřit na terase pokoje, u baru i u bazénu. Restaurace je pochopitelně nekuřácká.

Pláž
Dvě hlídané pláže u hotelu. Jedna výrazně menší. Dostupné do 18:00. V momentě kdy jsme položili nohu na písek, již zaměstnanci běželi s lehátky a slunečníky. U hotelu jsou pouze asi 2 tzv. "beachboys". Ti ale ví, že nesmí hosty hotelu obtěžovat a proto v případě odmítnutí dále nedorážejí a nechají vás v klidu relaxovat. Na pláži jsme většinu času byli sami a užívali si sněhobílý písek a průzračný indický oceán, který měl přes 30 stupňů. Odliv a příliv je v 6ti hodinových intervalech a voda ustupuje o stovky metrů. V případě odlivu se nevykoupete, ale můžete vyrazit na procházku odhaleným mořským dnem, což je snad ještě větší zážitek, hledat mořské tvory a korály. Je možné projít až na úchvatnou sedmikilometrovou pláž "Turtle beach", jen si hlídejte příliv :). Hotel se nachází v mořském národním parku, takže šnorchlovat je možné pouze za poplatek, nebo vyrazit na některý z výletů lodí. Navzdory očekávání nás to nijak nemrzelo, díky zážitkům při odlivu.

Marek Odložil, 28.01.2020, Dátum pobytu: 14.1. - 24.1.2020
Oblasť: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Temple Point Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (4) Nie (0)

Celkom: 10 Dovolená v Keni? Paráda! Kdo chce ležet na pláži, může, kdo chce něco zažít taky může. Bylo to krásné a není se čeho bát, všude byli...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená v Keni? Paráda! Kdo chce ležet na pláži, může, kdo chce něco zažít taky může. Bylo to krásné a není se čeho bát, všude byli skvělí lidé, co nám ochotně pomáhali. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování odpovídalo 4*, pěkný pokoj, denně uklizeno, když jsme na polštář přidali dolar, měli jsme krásně vyzdobenou postel. Jste na rovníku, takže občas se nám do pokoje vloudil nějaký hmyz, ale s tím se musí počítat a na noc jsme využívali moskytiéru. Wifi jsme měli po celém areálu hotelu, což byl skvělý bonus, trezor na pokoji zdarma a klimatizace na pokoji byla bez problému.

Strava
Nečekejte all inclusive v Egyptě ???? I tak jsme hlady rozhodně netrpěli. Ke snídani je k dispozici sladké i slané, jogurty, müsli i lupínky. Palačinky, wafle a vajíčka na různý způsob dělali čerstvé a výborné. Vždy bylo k dispozici několik druhů pečiva, džusy, čaj i káva. Obědy a večere byly vhodné jak pro milovníky masa, tak i pro vegetariány. Vždy byla i zelenina, míchaný salát, ovoce a nějaký dortík. Přímo od kuchařů si člověk mohl nechat uvařit specialitu dne - většinou jedno jídlo z mořských potvůrek a nějaká pasta. Zajímavé jsou tématické večery - indický a hlavně africký, opravdu stály za to! Přes celý den byla k dispozici káva a čaj, odpoledne nějaké sušenky.

Služby hotela
Není moc, co říct. Ráno uklizený bazén, upravené chodníčky, pokoje čisté, na recepci příjemný personál ochotný pomoci s čímkoliv, na baru to samé. Animátoři mladí a akční, ale stačilo poprosit o soukromí a do ničeho Vás netlačili. Celkově v hotelu byl klid a pohoda.

Pláž
Tento hotel má dvě menší soukromé pláže a to je jeho největší výhoda. Jsou uklizené, klidné a hlídané. Při příchodu dostanete hned lehátko a slunečník, nemusíte se bát nechat cokoliv ležet a jít se vykoupat nebo při odlivu projít po mořském dně. Ani beachboys tady nejsou otravní, byli tam asi dva, kterým jde krásně vysvětlit, že nemáte zájem. Počítejte s tím, že odliv je opravdu veliký, ale díky tomu uvidíte stovky krabů, murény, hvězdice i ježky a nemusíte si ani namočit hlavu. Když je oceán opravdu nízko, jde projít kolem pobřeží až na nedalekou, 7km dlouhou Turtle beach

Tereza K., 27.01.2020, Dátum pobytu: 14.1. - 24.1.2020
Oblasť: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Temple Point Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 8,4 dovolená splnila moje přání

  • 8,5 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 10 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
dovolená splnila moje přání Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
pokoje pěkné,čisté,upravené

Strava
malý výběr jídla,na muj vkus málo zeleniny a ovoce

Služby hotela
místní lidé moc příjemní,ochotní a vstřícní

Pláž
nádherná

Helena Munduchová, 26.01.2020, Dátum pobytu: 2.1. - 15.1.2020
Oblasť: Keňa Keňa, Hotel: Baobab Sea Lodge

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 6,8 Krásná exotická dovolená, na kterou budu ráda vzpomínat.

  • 8 Ubytovanie
  • 6 Strava
  • 7 Okolie
  • 5 Cena

Celkové zhrnutie
Krásná exotická dovolená, na kterou budu ráda vzpomínat. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotelový komplex poloprázdný, všichni klienti navštěvují vedlejší komplex Jacaranda, rovněž i jeho bazén, náš u Jumbo neudržovaný, prázdný, kalná voda. Celkově to na mě působilo, jakoby měl hotel skončit. Nikde nikdo.

Strava
Velmi skromná, ve srovnání se sousedním komplexem Jacaranda.

Služby hotela
Průměrné, úklid sice každodenní, ale jen ustlaná postel a vyměněné ručníky, které zřejmě perou jen v nějakých přírodních mýdlech, docela nelibě zapáchaly.

Pláž
Pláž hned u hotelu, krásná. Voda bohužel nikde, víceméně po celý den jste bez moře, 3 dny voda u břehu po 6h ranní, jinak vůbec. Obtěžující jsou místní prodejci "nabízeči" čehokoliv, nenechají vás pomalu vyjít na pláž, natož k moři. Chtěla jsem třeba jen sedět na písku a slunit se, máte kolem sebe minimálně dva černochy a furt něco melou a otravují, fakt otravují, to mi kazilo celkový dojem ze všeho.

Jana J., 13.01.2020, Dátum pobytu: 28.12.2019 - 8.1.2020
Oblasť: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Jumbo Club Watamu Beach

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

10 fotografií

Celkom: 5,8 Spokojenost, krásná země, příjemní lidé. Horší doprava na různé výlety díky špatné kvalitě silnic. Hlavně příjezdová silníce k hotelu je...

  • 6 Ubytovanie
  • 5 Strava
  • 6 Okolie
  • 6 Cena

Celkové zhrnutie
Spokojenost, krásná země, příjemní lidé. Horší doprava na různé výlety díky špatné kvalitě silnic. Hlavně příjezdová silníce k hotelu je katastrofa. Kameny, výmoly. Autobus jede krokem a je to dost úmorné. I tento fakt nás odradil od více výletů do okolí. Výlety a Safari jsme řešili s místním průvodcem Philipem. Umí česky a kontaktovali jsme se ještě před příletem. Vše dodržel, fungovalo to a ještě jsme celkem ušetřili. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Vcelku příjemný hotel, jednoduché vybavení, ale nám vyhovovalo. Pokoje klimatizované. Využívali jsme pouze jeden bazén, ostatní byli poměrně špinavé. Pláž krásná, prodejci jsou koloritem, o velkém odlivu jsme věděli.

Strava
Nebylo to špatné, dalo se vybrat, jen nabídka byla víceméně stále stejná. Jediná výtka- bar all incluzive byl do 22 hodin, což nevadí. Pouze na Silvestra jsme čekali, že nechají otevřeno déle, ale nestalo se. I vodu jsme si museli kupovat

Služby hotela
nevyužívali jsme nic navíc

Pláž
Krásná, hodně stínu

Kateřina Bakešová, 13.01.2020, Dátum pobytu: 28.12.2019 - 8.1.2020
Oblasť: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Jacaranda Beach Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (1)

Celkom: 9,8 Keňa je krásná zem, můžete relaxovat v resortu, oceán měl neuvěřitelných 38 stupňů, dva čisté bazény se slanou vodou. Máme úžasné zážitky...

  • 9,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Keňa je krásná zem, můžete relaxovat v resortu, oceán měl neuvěřitelných 38 stupňů, dva čisté bazény se slanou vodou. Máme úžasné zážitky z dvoudenní safari, kdy kolem Vás chodí lvi, sloni, žirafy, zebry a jiná zvířata, pozorovat je v jejich prostředí je úžasné.

Na výletech jsme se ale podívali na Keňu i z druhé strany. Chudinské čtvrti, tržiště těch nejchudších, chatrče ve kterých žijí a vaří venku nad otevřením ohněm. Chudoba na Vás dýchá ze všech stran a přesto jsou tito lidi spokojení a pohostinní. Byli jsme i v místní škole, každý jsme sebou vezli notesy, sešity, tužky, propisky, bonbony, to přivítali. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Byli jsme ubytovaní ve druhém patře, každý den čisté povlečení, ručníky i osušky, v koupelně vše funkční - sprcha,umývadlo, záchod, fén. Pokoj čistý, jen nám chyběli nějaké skříně na oblečení, byly tam dvě tyče s 10 ramínky a jeden foch na prádlo, ale to bylo i ve vedlejších pokojích stejné.

Strava
Jídla bylo dostatek, k snídaní jsem si dávala vaječné omelety, šunka, sýry, marmelády, jogurty,housky,rohlíky,chleba,tousty.

obědy a večeře - těstoviny na několik způsobů, opečené brambory, bramborová kaše,rýže. Maso hovězí, vepřové, kuřecí, spousta výborných ryb a mořských plodů. zeleninové saláty dušené i syrové, spousta čerstvého ovoce a ovocných salátů.

Služby hotela
V hotelu byli všichni milí a ochotní, skoro každý zná pár českých frází, není problém se domluvit i česky :-) .

Chtěla bych poděkovat delegátce Jitce Bláhové, která se nám maximálně věnovala nejen na výletech ale i v resortu.

Pláž
Pláž jsme si první týden neužili protože jsme byli na safari a jezdili jsme na výlety abychom viděli jak se zde žije. Další týden jsme zjistili, že si zaplaveme v oceánu jen tři až čtyři hodiny, jinak voda ustoupila o 2 až 3 km. Takže jsme se s místními vydali při odlivu na průzkum, ukázali nám různé hvězdice, rybičky které by jsme sami neviděli. Jinak pláže jsou krásné s bílým pískem, s lehátky, s palmami kteří nahrazují deštníky a při přílivu má voda krásných 36-38 stupňů.

Pláž je od vody oddělena nízkým plůtkem za který nesmí místní prodejci, kteří nabízejí kromě výletů vše možné. Ráda jsem se s nimi bavila, snaží se mluvit česky, co neumí to nakreslí :-) Mladí s nimi na výlety jezdili a říkali že mají stejný komfort třeba na safari jako naše agentury, jen to mají o třetinu levnější. Jejich místní agentura se jmenuje Dik Dik, nebo Duk Duk,a mluví dobře česky. Animátoři byli skvělí cvičení na suchu i ve vodě, dokázali vtáhnout do hry, nebo si přišli jen tak popovídat.

Dana Svobodová, 06.01.2020, Dátum pobytu: 2.12. - 15.12.2019
Oblasť: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Jacaranda Beach Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (5) Nie (0)

safari 14 fotografií

Celkom: 2,8 Krasna priroda, nadherna cista plaz. Ale zbytek opravdu hruza.

  • 1 Ubytovanie
  • 1 Strava
  • 10 Okolie
  • 1 Cena

Celkové zhrnutie
Krasna priroda, nadherna cista plaz. Ale zbytek opravdu hruza. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytovani snad nejhorsi co jsem kdy byla. V ČR 2* hotel je cistejsi nez toto. Svabi, jesterky, pavouci byli zcela v pokoji bezne. Pokoje se ani poradne neuklizely. Na zacatku pobytu jsme meli v koupelne 2x mrtvy hmyz - byl tam az do konce. Nikdo to neuklidil, ikdyz jsme o to uz nastvani prosili.

Strava
To se nada jist. Strasne maly vyber a opravdu spatne chutnajici jidlo. Maso tuhe, ze se neda rezat natoz zvykat, morske plody byly stare (priznala mi to i obsluha v restauraci), ryby suche atd. Jidlo bylo opravdu katastrofa a shodli jsme se na tom zcela vsichni kdo jsme tam byli ubytovani.

Služby hotela
Zadny zabavny program, kdyz uz tak je vedeny v italstine protoze jich je tam prevaha. Nikdo vam o programu ani nerekne, protoze nejste italove. Nedaji vam vodu ani na cestu, musite si koupit. Vzit si rucniky na vylet je taky problem, ikdyz jsme nabizeli, ze tam nechame kouci. Uklid hrozny.

Pláž
Plaz a more bylo jedine misto, ktere bylo opravdu fantasticke. Krasne, ciste opravdu super

Gabriela J., 02.01.2020, Dátum pobytu: 21.12. - 30.12.2019
Oblasť: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Jumbo Club Watamu Beach

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 10 Nejlepší dovolená co jsme zažili vše super nic nemělo chybu,az na delegatku arogantní pomlouvala jejich kulturu,zrušila nam vylet do...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Nejlepší dovolená co jsme zažili vše super nic nemělo chybu,az na delegatku arogantní pomlouvala jejich kulturu,zrušila nam vylet do watamu den před začátkem a blíží cim se koncem dovolené ,bylo na ni vidět že je doslova znudelna a nasrana že tam musi být,a asi těch stížností bude vice co jsme se bavili s ostatními jméno je jitka blahova.Ale vše vynahradil animator ktery nam zajistil stejny výlet o 50$ na osobu lacinější.

Personál hotelu byl super.celkově dovolená byla vynikající Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Bylo perfektně uklizeno každý den vše čisto víc než v evropských destinacích

Strava
Tak to bylo to největší překvapení vše naprosto čerstvé vše pred námi osmazili,grilovali takové výborný jídla nedokážou udelat ani v čr v lepších restaurací

Služby hotela
Co jsme potrebovali zaridit tak vse nám vyhověli prostě pecka

Pláž
Pláž byla vynikajici,nevim proc je uvadena diani beach že je nejlepší ta naše je na stejné úrovni neli lepší nadherny bílí pisek minimum lidi a to moře vynikající raj na zemi

Tomáš Neubauer, 28.12.2019, Dátum pobytu: 13.12. - 23.12.2019
Oblasť: Keňa Keňa, Hotel: Kilifi Bay Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (3) Nie (1)

6 fotografií

Celkom: 8 Hotel Baobab Sea Lodge jsme si vybrali jako místo, kde strávíme své líbánky. A nemohli jsme si vybrat lépe. Keňa nabízí vše....

  • 7 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Hotel Baobab Sea Lodge jsme si vybrali jako místo, kde strávíme své líbánky. A nemohli jsme si vybrat lépe. Keňa nabízí vše. Dobrodružství na safari, nádherné bílé pláže, teplé počasí, skvělou kuchyni, milé obyvatelstvo,... Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel se nachází v nádherné zahradě plné zeleně a opic (kočkodanů). Ty jsou ale dost plaché, takže se nenechají krmit nebo vyfotit moc z blízka.

Velkou výhodou je, že je z hotelových pokojů ode všeho kousek. Kousek na pláž, do restaurace, k bazénu, k recepci, k východu,... Pokoje jsou zařízené dle afrického stylu s perfektní klimatizací na dálkové ovládání a moskytiérou. V koupelně je fén a velká sprcha. S proudem vody je to však horší,

Připláceli jsme si za pokoj blíže k pláži, ale je to zbytečné. V hotelu je tak málo lidí, že nelze pokoje u pláže zaplnit, aby vás poslali někam dál. Navíc to po příjezdu na recepci nikdo nezkoumá, jestli máte za něco připlaceno. Je to jen tahání peněz z lidí.

Strava
Strava v hotelu byla velmi rozmanitá. Jelikož bylo v hotelu ubytovaných během pobytu průměrně jen deset lidí, nebyl výběr obrovský, ale dostačující. Z mas převáželo jehněčí, kuřecí, ryby a hovězí. Občas bylo vepřové a několikrát i mořské plody (chobotnice a kalamáry). Vše chutnalo výborně.

V rámci all inclusive programu jsou zdarma alkoholické a nealkoholické nápoje. Mají vše. Pivo, víno, whisky, gin, vodku, rum, brandy, colu, džus, tonic,...

Služby hotela
Hotelový personál je velice milý, i když je potřeba počítat s tím, že v Africe s ničím nepospíchají. Po pár dnech si však člověk zvykne na jejich tempo. Na hotelu nás bylo skutečně jen maximálně deset a hotelového personálu tak čtyřikrát tolik. Číšníci nosí drinky přímo za Vámi k lehátku u bazénu a zahradníci se krásně starají o zahradu, a když dáte nějaké ten dolárek, tak dokonce vylezou na kokosovou palmu a utrhnou Vám kokos, který Vám pak naservírují.

V hotelu je také každý den možnost využít půlhodinových masáží, které velice doporučuji!

Každou středu byl večer program, kdy přijeli zatančit masajové. Jinak v hotelu nikdo s animačním programem neblbne a je tam klídek.

Pláž
K pláži je z hotelu kousínek. Lehátka sice na pláži umístěná nejsou, takže máte své místo u bazénu a k moři (oceánu) si jen sejdete pár schodů. Pláž je nádherná, dlouhá s bílým pískem. Je však potřeba se připravit na velký odliv a příliv. Při odlivu se nelze koupat. My měli první týden příliv dopoledne a odliv odpoledne. Další týden se to otočilo. Ale i odliv měl své plusy. Můžete se projít a vidět korály a ryby bez potápění. Chce to ale boty do vody.

Připravte se i na to, že na pláž chodí místní a pár vám jich bude nabízet různé suvenýry nebo zájezdy do safari. Když ale dáte najevo, že nemáte zájem, nejsou nijak vlezlí a odejdou.

Hedvika M., 18.12.2019, Dátum pobytu: 2.12. - 15.12.2019
Oblasť: Keňa Keňa, Hotel: Baobab Sea Lodge

Bola táto recenzia užitočná? Áno (5) Nie (0)

16 fotografií