Recenzie hotelov
Keňa

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 10 Skvělá dovolená. Nádherné pláže. Příjemní lidé. Krásná místa k návštěvě - Safari, Masajské vesnice, potápění, Národní parky a mnoho...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Skvělá dovolená. Nádherné pláže. Příjemní lidé. Krásná místa k návštěvě - Safari, Masajské vesnice, potápění, Národní parky a mnoho dalších... Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Vše v pořádku.

Strava
Výborná kuchyně.

Služby hotela
Služby hotelu - cokoliv jsme potřebovali se vším nám pomohli, zařídili. S ničím nebyl žádný problém.

Pláž
Hotel se vyskytuje přímo na úžasné pláži. Čistá, krásná pláž, jemný bílý pisek. Lehátka a slunečníky bez poplatku.

Nikola P., 04.06.2019, Dátum pobytu: 18.5. - 29.5.2019
Oblasť: Keňa Keňa, Diani Beach, Hotel: Diani Sea Lodge

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 8,4 Přestože jsme byli v uvedené lokalitě v období dešťů, jsme s dovolenou nadmíru spokojeni. Ani já, ani má žena nepožadujeme slunce 15...

  • 8,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 7 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Přestože jsme byli v uvedené lokalitě v období dešťů, jsme s dovolenou nadmíru spokojeni. Ani já, ani má žena nepožadujeme slunce 15 hodin denně. Takže počasí - příjemných cca 30 stupnňů Celsia a občasné osvěžující přeháňky = nejsou moskyti, oceán kolem třicítky. Neptun Beach Resort je vynikající základna pro podnikání nejrůznějších malých i větších výletů. Proležet Keňu v hotelovém resortu nemá smysl. Výletů jsme absovovali hned několik, ať již s cestovkou, nebo s místními průvodci. Samozřejmě jsme zajeli na safari do Tsava, prohlédli si Mombasu, zašli jsme do nedalekého Haller Parku, absolvovali mořské safari či potápění na korálovém rifu, který se klene kolem Mombasy, trochu jsme se také váleli u bazénu....vše bylo úžasně milé a příjemné. Průvodci na výletech byli milí velmi ochotní, takže nějaký ten dolar navíc jim vlastně dáte rádi. Důležité - kdekoliv jsme byli cítili jsme se bezpečně. Místní jsou dost kontaktní, ale v dobrém...snaží se všemožně přesunout Vaše peníze do svých kapes, opět ale v dobrém, nekradou a když uvidíte Mombasu, nebo pojedete dál od pobřeží, vlastně to pochopíte. Jo, když budete něco kupovat, klidně smlouvejte. Ještě k výletům - zatím v žádné jiné lokalitě...a že jsme něco viděli...jsme nezažili luxus osobního průvodce/ průvodců, který ochotně přizpůsobí program Vašim požadavkům. Poslední - dobré je umět anglicky. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Neptun je menší, klidný, stylový hotýlek. Nečekejte tam vybavení a komfort jako v Hiltonu, spíš očekávejte domácké prostředí umocněné velmi milým personálem, který se o Vás rád postará. Vybavení hotelu...začneme venku - klidná zahrada s lehátky, čistým bazénem , launch bar - to je vše...Ze zahrady jdete přímo k oceánu. Určitě budou zklamaní Ti, kteří by u hotelu či v blízkosti hotelu vyžadovali aquapark či něco podobného, ale mi ostatní právě uvítáme ten klid. V hotelu je směnárna, cofee shop, salón krásy, dva obchůdky. Sportovně se můžte vyřádit na beach voejbalovém hřišti, můžete si zahrát kulečník, šipky, zastřílet z luku. Nedaleko je golfové hřiště. Večerní programy jsou milé. Pokoj - nečekejte extra luxus, ale vše co budete potřebovat pokoj má - velký sprchovací kout, ledničku, trezor, balkón, wifi - všude, fén, klimatizaci, také televizi, ale tu jsme si ani nepouštěli ...proč také. Vše je čisté, služby úklidového personálu jsou dokonalé...a v tomto hotelu se Vám opravdu nic neztratí. Varování - v nepřítomnosti zamykejte balkón, protože se vám může stát, že Vás navštíví kočkodani, a ty mršky kradou.

Strava
Vynikající. Opět - nečekejte nekonečný výběr . Na druhou stranu - každý den Vám předloží k obědu či večeři 3-4 jídla, místní kuchyni a nějaký ten svět (třeba maďarský guláš), které můžete různě kombinovat, vše je čerstvé, velmi chutné, z místních surovin. Polévky nevynechávejte, ty jsou skvělé. Nebojte se ani na hotelu jíst krájené ovoce a zeleninu, vše je v pohodě a dobroučké. Dezerty standart, občas něco mile překvapí. Snídaně jsou dovolenkově klasické, i zde je vše výborné. Hotelová restaurace je velmi útulná, čistá, klidná. My jsme ovšem většinou jedli na terase a dívali se na oceán, opice, zoborožce = idylka. Obsluha vynikající, kuchaři nejsou schovaní v kuchyni jsou na place a sledují, jak Vám chutná. jsou moc rádi, když jim jídlo pochválíte ...a když utrousíte nějaký ten dolárek.

Služby hotela
Kvalitu služeb ovlivňuje personál, a ten je vynikající. Halasné Jambo a úsměv od ucha k uchu sevám vryje do paměti. Ochota a dobře odvedená práce je samozřejmostí =služby jsou bezchybné, personál moc milý.

Pláž
Za přílivu, nebo za odlivu? Za přílivu totiž žádná není. Po schůdcích ze zahrady vejdete rovnou do oceánu. Za odlivu, naopak musíte za vodou až téměř kke korálovému rifu...a to je pár set metrů ...ovšem nezapomeňte si vzít potápěčské brýle nebo masku. Přímo naproti hotelu je při odlivu nádherná lokalita na šnorchlování. Jinak pláž - bílý jemný písek, celková délka pobřeží s tímto pískem - 480 km.

Radek G., 24.05.2019, Dátum pobytu: 13.5. - 21.5.2019
Oblasť: Keňa Keňa, Mombasa, Hotel: Neptune Beach Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (3) Nie (0)

Celkom: 9 teplé počasí, čistý oceán, bílý písek, jídlo výběr dobré

  • 9 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
teplé počasí, čistý oceán, bílý písek, jídlo výběr dobré Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
velký pokoj, čisto, výměna ručníků doplnění kosmetiky vody

Strava
rozmanitý výběr, hodně ovoce, jídlo i pro vegetariány

Služby hotela
ochota personálu s čímkoliv

Pláž
bílý písek, při přílivu a odlivu nános chaluh, které se odklízely při velkém množství, čistý oceán,

Alena K., 08.05.2019, Dátum pobytu: 24.4. - 5.5.2019
Oblasť: Keňa Keňa, Diani Beach, Hotel: Leopard Beach

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 9,4 Prima dovolená, kterou by jsem si klidně hned zopakovala, neodradila mě ani nekonečná cesta z letiště, která byla opravdu úmorná....

  • 9 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Prima dovolená, kterou by jsem si klidně hned zopakovala, neodradila mě ani nekonečná cesta z letiště, která byla opravdu úmorná. Ubytování proběhlo rychle a pak už jen užívání si sluníčka, koupání, výletů a pohody. Výlet - dvou denní na safary, domluveno s místním průvodcem už v Čechách - rozhodně jsme ušetřili spoustu peněz oproti nabídce od CK, Watamu výlet - by jsem asi po druhé nevybrala, návštěva Masajské vesnice - vezměte sebou pro děti nějaké pastelky, sešity, cukrovinky určitě to děti potěší...... Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Jednoduché ubytování, vždy čisto a uklizeno, každý den výměna ručníků, na pokoji klimatizace, fén, trezor, minilednička s každodenním doplňováním vody -

Strava
Italský hotel, takže vždy jsou připravené těstoviny, ryby na různé způsoby, maso převážně hovězí a jehněčí, obrovský výběr salátů a zeleniny. Výborná káva

Služby hotela
Personál je milý, nevtíravý, za mírný poplatek samozřejmě vstřícnější. V areálu hotelu několik slaných bazénů, krásná zahrada. Animátoři komunikují anglicky, francouzsky,svahilsky a taky hodně česky. Každý den nějaký večerní program, prostě se nebudete nudit....

Pláž
Velký příliv a odliv...určitě se vydejte na procházku při odlivu, nebojte se doprovodu místních, ukáží vám mořský život za mírný poplatek. Pláž každý den uklízí, připraví Vám lehátka, málo slunečníků na pláži kompenzují palmy.

Ivana Z., 18.04.2019, Dátum pobytu: 1.3. - 13.3.2019
Oblasť: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Jacaranda Beach Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

4 fotografie

Celkom: 6,4 Velmi emotivní zážitek,jsem šťastná,že jsem měla možnost Keňu navštívit.

  • 7,5 Ubytovanie
  • 5 Strava
  • 6 Okolie
  • 6 Cena

Celkové zhrnutie
Velmi emotivní zážitek,jsem šťastná,že jsem měla možnost Keňu navštívit. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytovaní jsme byli na pokoji č. 810, který absolutně nevyhovoval, požadovali jsme výměnu, dostali jsme pokoj č.105 a ten už byl úplně super, jak zařízením, tak polohou, ovšem stále mějme na paměti, že je to Afrika, nesmíme lpět na detailech.

Strava
Nejlepší bylo ovoce,hlavně ananasy. Ochutnali jsme různé ryby. Jinak bylo jídlo asi jako všude na dovolených All inclusive. Určitě si nezapomeňte přibalit dostatek léků proti průjmu, i když pijete jen balenou vodu, voda je prostě jiná.

Služby hotela
Úklid pravidelný, pokud jsme chtěli personálu něco dát, tak požadovali na papír napsat č. pokoje, jméno a co jim dáváme, aby nebyli obviněni z krádeže.

Pláž
Na pláži je jemný bílý písek, plážová ostraha a velké množství černochů, kteří nabízí hlavně zájezdy na safari, do kaňonu Marafa, i na potápění a prohlídku podmořského světa. Hotelovou pláž odděluje malý plůtek za který místní nesmí, jakmile se objevíte, hned se k vám seběhnou a nabízí vše možné, takhle jsme si objednali zájezd na safari a večer při baterce jim dali sto dolarů zálohu, oproti malému vypsanému papírku s tím, že se za dva dny sejdeme před hotelem. Podle recenzí co tady psali jiní jsme to riskli a zájezd objednali u černocha . V uvedený čas opravdu na nás čekali a vše proběhlo dle domluvy, jediné na co neupozornili bylo, že snídaně na kterou jsme se stavili po cestě nebyla v ceně. Po cestě ze safari jsme se stavili podívat ve škole a v Masajské vesnici - tam se platilo vstupné deset dolarů. Na pláži prodejci prodávají suvenýry, ale nečekejte obchůdky jako u nás, jsou to jen boudy z bambusových tyčí a toho, co zrovna mají.

Dagmar O., 10.04.2019, Dátum pobytu: 26.2. - 8.3.2019
Oblasť: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Jacaranda Beach Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

5 fotografií

Celkom: 10 Moc krasna dovolena. Keňa na nas udelala velky dojem. Ale s praci delegata jsme nebyli spokojeni. Cesta na Safari byla zajistena a...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Moc krasna dovolena. Keňa na nas udelala velky dojem. Ale s praci delegata jsme nebyli spokojeni. Cesta na Safari byla zajistena a probehla k nasi spokojenosti. Dale jsme si objednali u delegata vylet na Marafu. Ten se neuskutecnil pro maly zajem. Jenom nevim proc nam delegat nevratil penize vcas, aby jsme si vylet mohli zakoupit u jine agentury, kde by nevadil maly pocet ucastniku. Penize nam vratil az na nase vyzadani v letadle pri mezipristani v Hurgade Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytovani v hotelu bylo velmi pekne. Cisto bylo vsude v pokoji i okoli hotelu.

Strava
Strava v hotelu i na Safari byla velmi chutna. Vyber jidel neni velky, ale vse vyborne pripraveno. Stacilo. Ovoce i zeleniny bylo hodne.

Služby hotela
Vstricnost personalu. Jejich ochota ucit se jazyku hostu.

Pláž
Plaz krasne dostupna, cista bez odpadku. Morska trava je priroda.

Zita P., 09.04.2019, Dátum pobytu: 28.3. - 6.4.2019
Oblasť: Keňa Keňa, Malindi, Hotel: Sandies Tropical Village

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

1 fotografia

Celkom: 8 Spokojenost

  • 8 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 8 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Spokojenost Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Bungalovy v africkém stylu jsou umístěny v tropické zahradě, přesně v takovém stylu si představujeme ubytování v tropech. Ubytováni jsme měli být ve velkém pokoji v jednom z nejlépe umístěných bungalovů, ale s okny do komunikačního prostoru a velké společné terasy. Požádala jsem na recepci o změnu a bylo mi vyhověno. Vedlejší pokoj byl jeden z nejlepších v resortu, byl sice menší, neměl televizi, měl pouze jednu skříň a neměl velké zrcadlo (kromě toho v koupelně nad umyvadlem), avšak měl vlastní terasu s lehátky a s přímým vstupem na zahradu a výhledem na záliv. Pravděpodobně to bylo umožněno, protože v posledním termínu na konci sezóny bylo v hotelu málo hostů, obsazenost odhaduji na pouhých 10 %. Vedlejší resorty již byly zavřeny, blížila se sezóna dešťů. Pokoj byl zařízen v tradičním svahilském stylu, vkusně, jednoduše, stylově. Pokoj byl udržován v čistotě, k čemuž přispívalo i stavební provedení podlahy a sprchového koutu. Nátěr na podlaze byl snadno omyvatelný. Jemný písek na nohou a plážových botách z pláže bylo možné spláchnout bidetovou sprškou do záchodové mísy a tak jsme ho neroznášeli po pokoji. Konvici na ohřev vody jsme ani jednou nevyužili. Nutný adaptér do zásuvky. Ten se nám však dařilo připojit do zásuvky jen v koupelně, jinde se nám nedařilo. Zásuvku bylo nutné ještě zprovoznit zapnutím spínače, pravděpodobně ochrana před možným zkratem.

Strava
Stravování soft all inclusiv nám vyhovovalo, byť se stravování tohoto typu vyhýbáme. V dané lokalitě to vylo jediný možný způsob celodenního stravování. Porce jsme si nabírali menší a vždy jsme zakončili jídlo talířem tropického ovoce (maracuja, mango, ananas, malý banán, papaya, pomeranč, vodní meloun a jeden z druhů melounu se zelenou dužninou), Po celý den byla k dispozici voda v barelu, Během podávání jídla byly k dispozici v nápojovém automatu slazené nápoje (cola, fanta, sprite), ty však nepijeme. K dispozici byla káva (chuťově velmi dobrá), horká voda na čaj, v termosce horké mléko a čaj s mlékem. Po večeři jsme si občas zakoupili pivo, nebo něco ostřejšího jako lék na spuštěnou rýmu od ventilátoru po návratu ze safari. Vodka Kenya Cane měla jemnou kokosovou příchuť, na letišti jsme koupili lahev domů. Víno nabízeli pouze celou lahev a když jsme si chtěli objednat poslední večer Prosecco, došlo. Koktejl jsem si dala jednou, zklamal mne svou chutí. Výběr koktejlů nebyl široký. Během snídaně byly v nabídce 2 druhy džusu, červený melounový a druhý žlutý buď z pomeranče, nebo manga, nebo z maracuji. K čaji o páté se podávala i káva, horké mléko a sladké pečivo. Na snídani, oběd a večeři jsme měli na výběr ze studeného a teplého bufetu s nabídkou rozmanitých pokrmů. Snídaně: Osobně nemusím uzeniny, tak mi nechyběl jejich širší výběr. Kdo měl chuť, mohl si objednat omeletu s přidáním sýra, chili, cibule a mohl požádat o opečenou slaninu. K dispozici byly hovězí párky, fazole, bramborové smaženky, různé druhy pečiva. Rajčata a okurky měly jinou chuť, než na jakou jsme zvyklí.Dala jsem si krémový sýr, avšak nejčastěji jsem zůstala u lívanců. Do nich mi zapekli plátky banánů a já si je přizdobila salátem z tropického ovoce. Palačinku jsem zkusila jednou, byla přesušená. Kdo chtěl, mohl si dát studené mléko, jogurt, lupínky, med, džem. Oběd a večeře: Krémová polévka, pasta, na grilu mořské plody nebo maso jehněčí, kuřecí, hovězí, zelenina včetně nám neznámých druhů, luštěniny rýže, brambory, kari na všechny způsoby

Služby hotela
Personál byl velmi vstřícný a milý.Jakémukoliv požadavku se snažil vyhovět. Jen se mi nelíbilo občasné rádoby přátelské zvaní do rodin, byla to skrytá forma přivýdělku za "pohostinnost". Personál bylo možné rozlišit podle oblečení, uniformy - ostraha, péče o zahradu, úklid, recepce, servis v restauraci. Služby vzhledem ke konci sezóny již byly omezené, Sice ve vedlejším bungalovu cedule nabízela služby kadeřnice, manikůra, pedikůra, masáže, moxování apod,. ale nikdo z personálu nebyl k vidění, nezajímali jsme se však o možnost využití. Fitcentrum bez hostů. U bazénu se slanou vodou u hlavní budovy nebyl z hostů buď nikdo nebo jeden, dva páry. Druhý zel po celou dobu prázdnotou, vířivka byla vypuštěná. Nevadilo nám to, klid nám vyhovoval. Pohoda! Jediné co jsme nepochopili, byl obsah jedné dřívější recenze, že do vodního parku můžeme chodit denně a šnorchlovat poblíž korálového útesu za 5 USD. Nebyly jsme tam ani jednou, neboť vstupné za 17 USD / osoba nám připadalo vysoké, Šnorchlovala bych pravděpodobně pouze já, manželovi moc dýchání pod vodou nejde, a to jen v době mezi snídaní a obědem, neuměla jsem si představit strávit čas u vody přes poledne. Za 34 USD (cca 800 Kč)? Zkoušela jsem se dotázat na recepci, v potápěčském centru, které je součástí hotelu, ale žádnou relevantní radu jsem neobdržela. Hotel nabízel výlety. Nevyužili jsme nabídku, neboť ze 6 dní pobytu (7 nocí) jsme 2 dny strávili na safari Tsavo East, organizovanou CK. Nezapomenutelné zážitky!

Pláž
U obsluhy bazénu bylo možné požádat o slunečník a lehátka na blízkou soukromou malou pláž, byla za ještě menší plážičkou. V době odlivu bylo možné projít až na nekonečně dlouhou pláž s bílým pískem. Byla čistá, ta naše malá byla při odlivu poměrně znečištěná chaluhami, ale nevadilo to. Pozorovat bylo možné rodinku murén, občas se ke břehu zatoulal malý žralok, byly k vidění korálové rybičky, hvězdice, velké množství krabů od maličkých po relativně velké. Kosmas nás prováděl a vysvětloval co a jak. Dovedl nás i k místním prodejcům suvenýrů, kde byla možnost zakoupit zajímavé a kvalitní výrobky. Je třeba smlouvat. Na pláži bylo několik místních, kteří nabízeli výlety za nižší cenu, avšak bez garance. Překvapila nás cena jednodenního rybaření na lodi za 1200 USD. Voda měla teplotu těla. Za odlivu se dalo naložit do mělké vody do bílého písku, při přílivu se nechat omývat vlnami. Super!

Ludmila Kamlenková, 09.04.2019, Dátum pobytu: 28.3. - 6.4.2019
Oblasť: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Temple Point Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 8,4 Kromě cesty z Mombasy do hotelu bylo vše dobré a vpořádku.Nejsme nároční a tak jsme byli velmi spokojeni

  • 8 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Kromě cesty z Mombasy do hotelu bylo vše dobré a vpořádku.Nejsme nároční a tak jsme byli velmi spokojeni Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Až moc prostoru a klimatizace to nestačila uchladit.Takže se nedalo moc spát.

Strava
Hodně saláté,výborné ryby a není co dodat

Služby hotela
Vždy uklizeno,čisto,nemáme připomínky

Pláž
Pláž čistá, denně uklizená,hodně lehátek,palmy skýtaly stín,každý si mohl vybrat

Vlasta V., 08.04.2019, Dátum pobytu: 21.3. - 3.4.2019
Oblasť: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Jacaranda Beach Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 9,8 Holel Jacaranda je velmi prijemny resort se zahradami a 4 bazény. Pokoje jsou standartne vybaveny, maji klimatizaci, moskytiery, lednice,...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Holel Jacaranda je velmi prijemny resort se zahradami a 4 bazény. Pokoje jsou standartne vybaveny, maji klimatizaci, moskytiery, lednice, jednoduchou koupelnu. Pokoje jsou prostorné, všude je velmi čisto. Uskutečnili jsme řadu výletů- dvoudenní Safari, kaňon Marafa a návštévu města Gede. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Viz výše

Strava
Pestrá, mnoho ryb a mořských plodů, velké množství ovoce a zeleniny

Služby hotela
Standart

Pláž
Velká, čistá, denně úklid

Anonym, 07.04.2019, Dátum pobytu: 28.3. - 6.4.2019
Oblasť: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Jacaranda Beach Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (3) Nie (0)

Celkom: 9,2 Perfektní dovolená na překrásném místě.

  • 10 Ubytovanie
  • 6 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Perfektní dovolená na překrásném místě. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Velice hezké ubytování, každý den probíhal úklid a výměna ručníků.

Strava
Doporučujeme ochutnat grilovaného kraba či steak z tuňáka, který nám podávali při výletu na šnorchlování.

Služby hotela
Velmi hezký hotel, super obsluha a hlavně přátelský a profesionální přístup našeho delegáta, díky kterému byla celá dovolená na jedničku.

Pláž
Krásná bílá pláž přímo u hotelu. Odlivy pro nás byly velké plus, je zde možnost chodit při odlivu na krásné procházky do moře, kde jsme viděli spoustu živočichů, mušlí,hvězdic.

Petra P., 01.04.2019, Dátum pobytu: 14.3. - 27.3.2019
Oblasť: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Jacaranda Beach Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)