Recenzie hotelov
Keňa

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 6,4 Dovolená v Keni, stojí za to! Je to tam nádherné, mohu vřele doporučit.

  • 5,5 Ubytovanie
  • 5 Strava
  • 9 Okolie
  • 7 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená v Keni, stojí za to! Je to tam nádherné, mohu vřele doporučit. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel je starší, pokoje by potřebovali rekonstrukci. Mravenci. Po první noci jsme si připlatili na místě a přestěhovali se do vedlejšího nového hotelu Garden (stejný majitel, stejná restaurace, recepce, pláž... Tento hotel a jeho pokoje luxusní!

Strava
Malý výběr pokrmů.

Služby hotela
Na hotelu všichni velice příjemný, udržován pořádek a čistota i na pláži.

Pláž
Pláž čistá, udržovaná a hezká. Lehátka k dispozici a ručníky také.

Vendula Špetlíková, 10.03.2020, Dátum pobytu: 25.2. - 7.3.2020
Oblasť: Keňa Keňa, Malindi, Hotel: Sandies Tropical Village

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

27 fotografií

Celkom: 5,4 Hezké a klidně místo, příjemný personál. Dostupné do města.

  • 6,5 Ubytovanie
  • 3 Strava
  • 5 Okolie
  • 6 Cena

Celkové zhrnutie
Hezké a klidně místo, příjemný personál. Dostupné do města. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
V pořádku, prostorný a pěkný pokoj, dostupná WiFi, vše v poradku

Strava
S jídlem jsme spokojeni nebyli. Velice "chudá" snídaně, pokud jsme si koupili v resortu oběd nebo večeři, jídlo dost drahé, malý výběr a velice mále porce, spíš pro dite.

Pláž
U resortu bylo minimum vody a nedalo se koupat, což jsme bohužel nevěděli v předstihu. Pravděpodobně bychom volili jiný resort, kdybychom toto vedeli

Veronika D. M., 10.03.2020, Dátum pobytu: 25.2. - 7.3.2020
Oblasť: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Mawe Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 4,2 Hotel neodpovída ani zdaleka 4 hvězdičkám , nejhezčí je příroda v okolí.

  • 4,5 Ubytovanie
  • 5 Strava
  • 5 Okolie
  • 2 Cena

Celkové zhrnutie
Hotel neodpovída ani zdaleka 4 hvězdičkám , nejhezčí je příroda v okolí. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování průměrné, věčně nešla voda. zalívali jsme záchod kbelíkem.

Strava
Strava velmi jednotvárná, stále to samé ( kuře, ryba, tvrdé hovězí)

Služby hotela
Místní personál velmi snaživý a milý. dělali co mohli.

Pláž
Pláž daleko, ke konci už jsme se na ni nedostali, zamkli vrátka i lehátka.

Alena Neumannová, 02.03.2020, Dátum pobytu: 13.2. - 26.2.2020
Oblasť: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Temple Point Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,2 Skvělé ubytování, naprosto vynikající kuchyně, velmi ochotný personál, všichni velmi přátelští. Ubytování hned u pláže, bílá písečná...

  • 9 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Skvělé ubytování, naprosto vynikající kuchyně, velmi ochotný personál, všichni velmi přátelští. Ubytování hned u pláže, bílá písečná pláž. Dostatek dřevěných lehátek s molitanovou matrací, velké osušky možno pravidelně měnit. Nápoje z plážového baru možno brát i k lehátkům, funguje i donáška z baru. All Inclusive naprosto dostačující. Neobtěžují Vás páskou na ruce, pouze při čerpání nápojů podepisujete obsluze lístek s číslem pokoje. Příjezd z letiště ve 2 hod. v noci, ihned nás ubytovali a hned snídaně bez nějakého doplácení, jak bylo uvedeno v pokynech. Při příletu zpoždění zavazadel 2 dny (Turkish Airlines), proto nepodcenit upozornění v pokynech ohledně vybavení příručních zavazadel (trička, plavky, léky, krémy na opalování). Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování velmi příjemné, prostorný pokoj, vysoké postele s moskytiérou, klimatizace, TV, koupelna s dvěma umyvadly, sprcha, bidet, WC, fén, rychlovarná konvice. Terasa se dvěma židlemi a stolkem.

Strava
Strava byla úžasná. Bohaté snídaně, (vejce dle Vašeho přání, omelety i palačinky, mnoho druhů běžného i jemného pečiva, džusy, káva, čaj, pečená slanina, sýry, místní uzeniny, zelenina a stále ovoce, sladší ananas nebo Mango jsem nejedl ani v Thajsku). Oběd a večře v restauraci - bufet - denně čerstvé ryby na grilu a bez kostí, těstoviny, různé přílohy, grilovaná masa, masa v různých úpravách - omáčky, guláše), dále jídla objednávaná u obsluhy s roznáškou jako steaky, ryby, grilovaná masa s přílohou a konečně mnoho zákusků, dortíků, krémů a pudinků. Obzvlášť na Sv. Valentína bylo od snídaně do večeře vše růžové (i pečivo) a ve tvaru srdce. I mrkev v polévce byla nakrájena do srdíček. V plážovém baru bylo odlišné jídlo jako zejména pizza či hranolky, hamburgery apod. A samozřejmě všechny nápoje od nealkoholických až po míchané, víno a pivo. Káva rovněž trvale.

Služby hotela
Služby na vysoké úrovni. Všichni přátelští, všichni usměvaví a všichni Vás stále zdraví a ptají se, zda jste spokojeni. Případné připomínky nebo závady v pokojích řeší pomocí vysílaček okamžitě bez čekání. Pokoje denně uklízeny, měněny ročníky, postele několikrát převlečeny, neustále vytřeno. V každém pokoji je bezplatně trezor. Nic se nám neztratilo, ani si neumím představit, že by někdo z personálu něco zcizil. Práce v hotelu je pro ně tak zásadní, že by si to nikdo nedovolil. Bacha ale na opice, které naopak kradou jak straky a to i nápoje na lehátkách.

Pláž
Pláž se v průběhu dne mění díky odlivu a přílivu. Bílý, jemný avšak hutný písek. Nepráší a neboříte se do něj. Jezdí zde lidé i na kole. Přístup je po schodech. Voda velice teplá, průzračná, modrozelená. Po pláži korzují prodejci, ale jsou zdvořilí, neobtěžují. Nutno výrazně smlouvat. U leháte dohlíží na pláž ostraha hotelu a v případě, že by někdo z místních či prodejců jen náznakem obtěžoval, okamžitě zakročí. Ostraha je usměvavá, k hostům přátelská a u místních má velký respekt.

Vladimír N., 26.02.2020, Dátum pobytu: 2.2. - 17.2.2020
Oblasť: Keňa Keňa, Diani Beach, Hotel: Diani Sea Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 7,2 Tento hotel je pohodový a klidný,vše bylo blízko.

  • 8,5 Ubytovanie
  • 6 Strava
  • 7 Okolie
  • 6 Cena

Celkové zhrnutie
Tento hotel je pohodový a klidný,vše bylo blízko. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoje jsou čisté s ledničkou,každý den čisté ručníky a balená voda

Strava
Tato dovolená není o stravě a alkoholických nápojích,víno jenom při obědě a večeři,po 22,00 hod. nápoje jenom na pláži za peníze,pivo lahvové a studené jenom ráno.

Služby hotela
Dojem hotelu je pozitivní i když by potřeboval drobné úpravy,má dva bazény,jeden je u recepce ten je stále čistý,ale nejsou tam palmy,takže se neschováte před sluníčkem a druhý je blízko plážového baru s palmamy,kde lítají havrani,takže v bazéně je peří a nějaký bordel a to ho každé ráno čistili.

Pláž
Pláž je blízko,lehátek je dostatek,nemusíte se bát,že si nebudete mít kam lehnout,když je odliv tak se navykoupete,byli jsme v období ,kdy byli řasy a chaluhy,moře teplejší než vzduch.

Vlasta V., 20.02.2020, Dátum pobytu: 4.2. - 15.2.2020
Oblasť: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Jumbo Club Watamu Beach

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 9 Ok, moře bohužel kvůli záplavám a blízkosti řeky špinavé

  • 9,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 7 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Ok, moře bohužel kvůli záplavám a blízkosti řeky špinavé Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
pěkné, obdrželi jsme za držení pokoje vyšší kategorie

Strava
moc dobrá

Služby hotela
ochotný personál, čisto

Pláž
špinavá

Anonym, 17.02.2020, Dátum pobytu: 4.2. - 14.2.2020
Oblasť: Keňa Keňa, Malindi, Hotel: Sandies Tropical Village

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 8,2 Mimo služby CA bylo vše v pořádku tak jak jsem po opakované návštěvě Keni předpokládal.

  • 8,5 Ubytovanie
  • 6 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Mimo služby CA bylo vše v pořádku tak jak jsem po opakované návštěvě Keni předpokládal. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj odpovídal standardu Keni, pláži Diani a počtu hvězdiček.

Strava
Průměrná, neurazila nenadchla.

Služby hotela
Služby v pořádku, úklid pokojů v pořádku, ochota personálu spíše nadstandardní.

Pláž
Pláž Diani beach je spíše horší, ale s tím jsem počítal, přístup na pláž dobrý.

Jiří Řezníček, 14.02.2020, Dátum pobytu: 31.1. - 11.2.2020
Oblasť: Keňa Keňa, Diani Beach, Hotel: Neptune Palm Beach Boutique Resort & Spa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 8,4 Životní dovolená. Keňa pro nás byla velkou neznámou.Zážitky, které si z této země odvážíme v nás budou ještě dlouho rezonovat. První den...

  • 8 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 10 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Životní dovolená. Keňa pro nás byla velkou neznámou.Zážitky, které si z této země odvážíme v nás budou ještě dlouho rezonovat. První den nás vyděsili delegátky z cestovní kanceláře, které v Keni byli nejspíš za trest. Necítili jsme nebezpečí a lidé byli přátelští a usměvaví. Výlety se nemusíte bát kupovat od místních a oproti nabídce cestovní kanceláře ušetříte a podpoříte místní.Kdyby jste si nebyli jistí, nechte si ukázat platnou turistickou licenci. Jedním z úředních jazyků je Angličtina. Místní mluví také Svahilsky, ve většině případů Italsky a někteří se již učí i česky. Nebojte se ani počasí, byť nám Google hlásil déšť, znamenalo to malé přeháňky které sami o sobě byli zážitkem a teplota stejně nespadla pod 30 stupňů. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel je ze všech stran obklopen krásnou a udržovanou zahradou plnou nejen tropických rostlin, palem, baobabů, ale také zvěří. Denně jsme byli uchváceni skotačícími opičkami (mírumilovní kočkodani), překrásnými pávy, ibisy, kraby. Pokoj byl čistý a úklid probíhal každý den. Vzhledem k malému obnosu na polštáři jsme se každý den mohli těšit na květinovou výzdobu postele, která se ani jednou neopakovala. Klimatizace fungovala spolehlivě a stejně tak trezor, set na přípravu kávy/čaje, lednička, televize,stropní ventilátor, vysoušeč vlasů. Teplá voda tekla v kteroukoli denní dobu.Velkým překvapením byla velmi spolehlivá wifi přímo na pokoji. Vše je navíc už zahrnuto v ceně. Náš pokoj měl proti posteli velké francouzské okno s výhledem na indický oceán a 2 terasy s posezením. Vybavení je starší a vzhledem k vlhkému vzduchu na sobě nese známky opotřebení, ale nic hrozného. Je nutné si uvědomit, že jste v Africe, takže občas na pokoji uvidíte mravence, saranče, obrovskou (ale neškodnou) mnohonožku, gekona a podobně. To není chyba hotelu! Váš klidný spánek navíc zajišťuje moskytiéra. Každý den také připravena čerstvá voda na pití.

Strava
Snídaně, oběd i večeře probíhali formou bufetu. Nabídka není nekonečně rozmanitá, ale na své si přijde každý.K snídani byl výběr cereálií, ovoce, sladkého i slaného pečiva, vše na english breakfast a nebo možnost nechat si připravit čerstvou paličinku,vafli, či vynikající omeletu. Obědy nabídly rozmanitost pro masožrouty i vegetariány/vegany, včetně zákusků. Mnoho receptů bylo postaveno na kokosovém mléku, včetně vynikající rýže. Nouze nebyla ani o čerstvě připravené mořské plody či Italskou pastu. Večeře v podobném duchu s tím, že během týdne se vystřídal Indický večer a Africký večer spojený s představením místních tanečních souborů. Káva a nápoje k dispozici po celý den. V odpoledních hodinách k zakousnutí lehký snack.Voda z barelů má nepříjemnou chemickou příchuť, ale lepší než si vyzkoušet, jak říkají místní, "Mombasa expres". Střevní potíže jsme nezaznamenali.

Služby hotela
V hotelu je velice příjemný tým mladých animátorů. Rádi se s vámi dají do řeči, usmívají se, vymýšlí hry jako beach volejbal, vodní aerobic, petangue a podobně. K ničemu ale nenutí a nepřemlouvají, když chcete nerušený odpočinek. V hotelu je možné vybrat si z velkého množství výletů a nebo si objednat "tuk-tuk" a zkoumat sami. Hotel také nabízí vlastní masáže a zkrášlení. Bylo možné si půjčit kolo. Výřivku jsme neměli v provozu, ale kdo by se chtěl ve 32 stupních vařit ve výřivce? Nic na co jsme si vzpomněli nebyl problém. Kuřáci mají možnost kouřit na terase pokoje, u baru i u bazénu. Restaurace je pochopitelně nekuřácká.

Pláž
Dvě hlídané pláže u hotelu. Jedna výrazně menší. Dostupné do 18:00. V momentě kdy jsme položili nohu na písek, již zaměstnanci běželi s lehátky a slunečníky. U hotelu jsou pouze asi 2 tzv. "beachboys". Ti ale ví, že nesmí hosty hotelu obtěžovat a proto v případě odmítnutí dále nedorážejí a nechají vás v klidu relaxovat. Na pláži jsme většinu času byli sami a užívali si sněhobílý písek a průzračný indický oceán, který měl přes 30 stupňů. Odliv a příliv je v 6ti hodinových intervalech a voda ustupuje o stovky metrů. V případě odlivu se nevykoupete, ale můžete vyrazit na procházku odhaleným mořským dnem, což je snad ještě větší zážitek, hledat mořské tvory a korály. Je možné projít až na úchvatnou sedmikilometrovou pláž "Turtle beach", jen si hlídejte příliv :). Hotel se nachází v mořském národním parku, takže šnorchlovat je možné pouze za poplatek, nebo vyrazit na některý z výletů lodí. Navzdory očekávání nás to nijak nemrzelo, díky zážitkům při odlivu.

Marek Odložil, 28.01.2020, Dátum pobytu: 14.1. - 24.1.2020
Oblasť: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Temple Point Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (5) Nie (0)

Celkom: 10 Dovolená v Keni? Paráda! Kdo chce ležet na pláži, může, kdo chce něco zažít taky může. Bylo to krásné a není se čeho bát, všude byli...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená v Keni? Paráda! Kdo chce ležet na pláži, může, kdo chce něco zažít taky může. Bylo to krásné a není se čeho bát, všude byli skvělí lidé, co nám ochotně pomáhali. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování odpovídalo 4*, pěkný pokoj, denně uklizeno, když jsme na polštář přidali dolar, měli jsme krásně vyzdobenou postel. Jste na rovníku, takže občas se nám do pokoje vloudil nějaký hmyz, ale s tím se musí počítat a na noc jsme využívali moskytiéru. Wifi jsme měli po celém areálu hotelu, což byl skvělý bonus, trezor na pokoji zdarma a klimatizace na pokoji byla bez problému.

Strava
Nečekejte all inclusive v Egyptě ???? I tak jsme hlady rozhodně netrpěli. Ke snídani je k dispozici sladké i slané, jogurty, müsli i lupínky. Palačinky, wafle a vajíčka na různý způsob dělali čerstvé a výborné. Vždy bylo k dispozici několik druhů pečiva, džusy, čaj i káva. Obědy a večere byly vhodné jak pro milovníky masa, tak i pro vegetariány. Vždy byla i zelenina, míchaný salát, ovoce a nějaký dortík. Přímo od kuchařů si člověk mohl nechat uvařit specialitu dne - většinou jedno jídlo z mořských potvůrek a nějaká pasta. Zajímavé jsou tématické večery - indický a hlavně africký, opravdu stály za to! Přes celý den byla k dispozici káva a čaj, odpoledne nějaké sušenky.

Služby hotela
Není moc, co říct. Ráno uklizený bazén, upravené chodníčky, pokoje čisté, na recepci příjemný personál ochotný pomoci s čímkoliv, na baru to samé. Animátoři mladí a akční, ale stačilo poprosit o soukromí a do ničeho Vás netlačili. Celkově v hotelu byl klid a pohoda.

Pláž
Tento hotel má dvě menší soukromé pláže a to je jeho největší výhoda. Jsou uklizené, klidné a hlídané. Při příchodu dostanete hned lehátko a slunečník, nemusíte se bát nechat cokoliv ležet a jít se vykoupat nebo při odlivu projít po mořském dně. Ani beachboys tady nejsou otravní, byli tam asi dva, kterým jde krásně vysvětlit, že nemáte zájem. Počítejte s tím, že odliv je opravdu veliký, ale díky tomu uvidíte stovky krabů, murény, hvězdice i ježky a nemusíte si ani namočit hlavu. Když je oceán opravdu nízko, jde projít kolem pobřeží až na nedalekou, 7km dlouhou Turtle beach

Tereza K., 27.01.2020, Dátum pobytu: 14.1. - 24.1.2020
Oblasť: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Temple Point Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 8,4 dovolená splnila moje přání

  • 8,5 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 10 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
dovolená splnila moje přání Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
pokoje pěkné,čisté,upravené

Strava
malý výběr jídla,na muj vkus málo zeleniny a ovoce

Služby hotela
místní lidé moc příjemní,ochotní a vstřícní

Pláž
nádherná

Helena Munduchová, 26.01.2020, Dátum pobytu: 2.1. - 15.1.2020
Oblasť: Keňa Keňa, Hotel: Baobab Sea Lodge

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)