Recenzie hotelov
Malindi - Keňa

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 6,4 Dovolená v Keni, stojí za to! Je to tam nádherné, mohu vřele doporučit.

  • 5,5 Ubytovanie
  • 5 Strava
  • 9 Okolie
  • 7 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená v Keni, stojí za to! Je to tam nádherné, mohu vřele doporučit. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel je starší, pokoje by potřebovali rekonstrukci. Mravenci. Po první noci jsme si připlatili na místě a přestěhovali se do vedlejšího nového hotelu Garden (stejný majitel, stejná restaurace, recepce, pláž... Tento hotel a jeho pokoje luxusní!

Strava
Malý výběr pokrmů.

Služby hotela
Na hotelu všichni velice příjemný, udržován pořádek a čistota i na pláži.

Pláž
Pláž čistá, udržovaná a hezká. Lehátka k dispozici a ručníky také.

Vendula Špetlíková, 10.03.2020, Dátum pobytu: 25.2. - 7.3.2020
Oblasť: Keňa Keňa, Malindi, Hotel: Sandies Tropical Village

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

27 fotografií

Celkom: 9 Ok, moře bohužel kvůli záplavám a blízkosti řeky špinavé

  • 9,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 7 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Ok, moře bohužel kvůli záplavám a blízkosti řeky špinavé Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
pěkné, obdrželi jsme za držení pokoje vyšší kategorie

Strava
moc dobrá

Služby hotela
ochotný personál, čisto

Pláž
špinavá

Anonym, 17.02.2020, Dátum pobytu: 4.2. - 14.2.2020
Oblasť: Keňa Keňa, Malindi, Hotel: Sandies Tropical Village

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 10 Moc krasna dovolena. Keňa na nas udelala velky dojem. Ale s praci delegata jsme nebyli spokojeni. Cesta na Safari byla zajistena a...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Moc krasna dovolena. Keňa na nas udelala velky dojem. Ale s praci delegata jsme nebyli spokojeni. Cesta na Safari byla zajistena a probehla k nasi spokojenosti. Dale jsme si objednali u delegata vylet na Marafu. Ten se neuskutecnil pro maly zajem. Jenom nevim proc nam delegat nevratil penize vcas, aby jsme si vylet mohli zakoupit u jine agentury, kde by nevadil maly pocet ucastniku. Penize nam vratil az na nase vyzadani v letadle pri mezipristani v Hurgade Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytovani v hotelu bylo velmi pekne. Cisto bylo vsude v pokoji i okoli hotelu.

Strava
Strava v hotelu i na Safari byla velmi chutna. Vyber jidel neni velky, ale vse vyborne pripraveno. Stacilo. Ovoce i zeleniny bylo hodne.

Služby hotela
Vstricnost personalu. Jejich ochota ucit se jazyku hostu.

Pláž
Plaz krasne dostupna, cista bez odpadku. Morska trava je priroda.

Zita P., 09.04.2019, Dátum pobytu: 28.3. - 6.4.2019
Oblasť: Keňa Keňa, Malindi, Hotel: Sandies Tropical Village

Bola táto recenzia užitočná? Áno (4) Nie (0)

1 fotografia

Celkom: 10 Je těžké slovy vyjádřit vděk všem zaměstnancům tohoto hotelu. Cestovaly jsme dvě ženy a během celých dvou týdnů jsme s ničím neměly...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Je těžké slovy vyjádřit vděk všem zaměstnancům tohoto hotelu. Cestovaly jsme dvě ženy a během celých dvou týdnů jsme s ničím neměly jediný problém. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Byly jsme ubytované v nové části hotelu u druhého bazénu.

Matrace pohodlné, klimatizace bez problému, každý den doplněný pokojový bar, uklizeno.

Strava
Každý pátek večeře pod palmami, romantika jako blázen. Jednou týdně africký večer, kde můžete ochutnat africké speciality. Opravdu zajímavé, moc doporučujeme. Výběr vždy velký.

Služby hotela
Jednou jsme museli využít hotelového doktora, ale i tato zkušenost byla naprosto bez jakýchkoliv problémů. Všichni nám vycházeli neustále vstříc.

Pláž
Pláž hlídaná proti místním, ale nemáte se čeho bát. Ze začátku se Vám budou zdát otravní, po pár dnech si zvyknete a budete kamarádi. Už teď se mi po nich stýská!

Tereza Lukáčová, 18.03.2019, Dátum pobytu: 28.2. - 13.3.2019
Oblasť: Keňa Keňa, Malindi, Hotel: Sandies Tropical Village

Bola táto recenzia užitočná? Áno (4) Nie (0)

Celkom: 9,4 Až na úmornou cestu v letadle,kde se nenajíte,aniž by jste nestrkali do souseda,i když posádka byla ohromně milá,byla to dovolená snů.

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 7 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Až na úmornou cestu v letadle,kde se nenajíte,aniž by jste nestrkali do souseda,i když posádka byla ohromně milá,byla to dovolená snů. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Krásné ubytování,čisto,v ledničce coly,mirindy,atd,denně několik vod.

Strava
Strava výborná,všeho dostatek,výborné džusy z ovoce,s nápoji obsluhují,první den Vám přidělí stůl a ten je Váš po celou dobu pobytu.Výborné ryby a to ovoce-ananas,mango,meloun a další.Každý pátek nebo sobotu je večeře venku pod palmami kde grilují.My měli to štěstí ,že byl Valentýn ,to byla taky večeře venku ,samozřejmě s živou hudbou,každá žena dostala růži.Kdo má narozeniny,tak dostane s parádou u večeře velký dort,to jsme zažili 3krát.

Služby hotela
Personál moc příjemný,usměvavý.

Pláž
S pláží to je horší,protože je odliv asi 200m.Na pláží zůstávají traviny,které nikdo neuklízí a taky proč,když přijde zase příliv,ale asi 2 km po pláži na pravou stranu je moře sice mělké ale s bílým jemným pískem.

Alena Piegrzymova, 18.02.2019, Dátum pobytu: 7.2. - 15.2.2019
Oblasť: Keňa Keňa, Malindi, Hotel: Sandies Tropical Village

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

4 fotografie

Celkom: 6,6 Dobré

  • 7,5 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 4 Okolie
  • 5 Cena

Celkové zhrnutie
Dobré Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Dobré

Strava
Dobré

Služby hotela
Dobré

Pláž
Chtělo by to více dbát o čistotu pláže,zaměstnanci jí v podstatě vůbec neukízí což je opravdu velká škoda,dost to kazilo celkový dojem z dovolené . Myslím tím úklid při odlivu, příplavené listí a chaluhy.

Radek Rozboud, 31.12.2018, Dátum pobytu: 13.12. - 27.12.2018
Oblasť: Keňa Keňa, Malindi, Hotel: Sandies Tropical Village

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (1)

Celkom: 7,8 Byla to super dovolena v pěkném resortu, se spousty dobrého jídla, velice vstřícným personálem a nezapomenutelným zažitkem se safari....

  • 9,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 2 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Byla to super dovolena v pěkném resortu, se spousty dobrého jídla, velice vstřícným personálem a nezapomenutelným zažitkem se safari. Pokud zde pojedete na safari a jiné výlety a nebudete lpět na tyrkysovém moři , určítě tento resort doporučuji ale také se připravte na 3,5 hod cestu s letiště. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pěkný, čistý, a voňavý pokoj, denně uklizený a nastřikaný proti moskytům. Mala výhrada ke koupelně, kde je trošku znat že to není uplně nové, ale stav je vyhovující.

Strava
Musím, říct že jsem už byl v hodně hotelích a resortech, každopadně jsem byl velice mile překvapen. Jidlo bylo nad urovní mnoha egypských hotelich. Na Keňu by jsem nevsazel , že zde bude takový výběr kvalitního jídla. Ať už šlo o steaky, každý den ryby, nebo šunku či africká kuchyně. Kuchyří ochotní Vám nandat jidlo na talíř, nebo doporučit jidllo. Každý den se nás šefkuchař ptal zda jsme spokojeni či nikoliv.

Na galavečeru Suschi apod.... opravdu super !!!

Služby hotela
Veškerý personal byl velice vstřícný a usměvavy, ochotný Vám s čimkoliv pomoci od recepčních až po zahradníky. Bazený čiste, pokoj uklizený, animatoři usměvaví a velice akční opravdu super.

Pláž
Tady je s hodnocením trošku horší co se týče hotelové plaže a lehatek tak to je naprosto v pořádku, plaž čísta a udržovaná k dispozici plažový bar. Bohužel co v pořádku nebylo byl vstup do vody, kde se člověk musí přebrodit přes řasy a petky a další bordel ve vodě. Samozřejmostí je odliv ale to je prostě příroda stím se musí počitat. Pokud zde čekáte tyrkysovou vodu jak je na obrazcích CK , tak budete velice zklamani toto jsme zde nenašli a celkově to narušilo jinak skvělou dovolenou. Byli jsme zde v prosinci takže nevim jak pláž vypada v jiných měsících. Za mě zklamaní.

Marek M., 18.12.2018, Dátum pobytu: 4.12. - 14.12.2018
Oblasť: Keňa Keňa, Malindi, Hotel: Sandies Tropical Village

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

2 fotografie

Celkom: 9,4 Nádherný resort s velmi milým personálem a naprosto skvělým jídlem i službami.

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 8 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Nádherný resort s velmi milým personálem a naprosto skvělým jídlem i službami. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Překrásný velký pokoj v přízemí s nádhernou terasou s pohovkami. Denně uklizeno, postel nazdobená kytkami!

Strava
Strava vynikající! Obrovský výběr jídel, příloh, ovoce, zeleniny i zákusků. Každý den jídla z grilu - chobotnice,čerstvé ryby, steaky. Velké množství sea foods.

Naprosto nejlepší byly africké večery s nabídkou místních jídel. A také pátky - slavnost, kdy se baví personál i hosté!!!

Služby hotela
Cokoli jsme potřebovali - vyměnit peníze, zařídit taxíka atd. - žádný problém. Velmi milý personál, který vám splní vše.

Pláž
Pláž u resortu udržovaná, spousta palem, velké množství lehátek plážový bar. Bohužel moře "uteče" daleko. Pozitivum - když přiteče zpět, voda je velmi teplá jako "napuštěná vana". Procházky po několikakilometrové pláži. Voda byla bohužel zakalená přítokem řeky Galany a také s sebou přinesla množství vodních trav.

Jiřina, 03.04.2018, Dátum pobytu: 15.3. - 28.3.2018
Oblasť: Keňa Keňa, Malindi, Hotel: Sandies Tropical Village

Bola táto recenzia užitočná? Áno (8) Nie (0)

Celkom: 9,6 Celkově hodnotím tento hotel velice pozitivně, důvody najdete níže v textu. Parádní věc je, že veškerý personál hotelu, od uklízečky...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 8 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Celkově hodnotím tento hotel velice pozitivně, důvody najdete níže v textu. Parádní věc je, že veškerý personál hotelu, od uklízečky počínaje, kuchaře, číšníka a zahradníka, prostě všichni mluví velice slušně anglicky ( v porovnání s hotely např v Řecku, kde anglicky mluví max recepce a jeden z 10 barmanů) s poměrně slušnou výslovností se zeptají, jak se máte a pokud odpovíte jinak než „ok, thanks“ tak se snaží tuto komunikaci rozvinout a případně vymyslí i nějaký vtípek, nebo poznámku o počasí či čemkoliv jiném, co stojí za komunikaci… pokud vidí, že nemáte zájem komunikovat, nevtírají se vám a nechají vás být… Opravdu mi to připadalo, že je odpověď na jejich otázky zajímá a ne že komunikují jen proto, že musí a mají to nařízené…

Doprava: Letěli jsme s Travel servisem z Prahy přímo do Mombasy s 2 mezipřistáními v Egyptě (přestávka cca 1 hodina – vyměnily se posádky, dotankovali letadlo přičemž jsme nevystupovali z letadla a frčelo se dál) a v Zanzibaru (zase přestávka cca 1hodina, kdy cca polovina lidí vystoupila a jiný lidi nastoupily) a potom už Mombasa. Cesta letadlem trvala cc 12h a v průběhu cesty jsme dostali 2 jídla, který byly relativně konzumovatelný. S jinou cestovkou letěli lidi normálníma komerčníma aerolinkama z Prahy do Turecka, tam cca 7h čekali na další letadlo a potom do Mombasy. Nevím, mě se zdá, že být v jednom letadle je lepčejší než vystoupit a čekat v Turecku…ale to je věc názoru. Další cesta je z letiště na hotel, která trvá cca 3,5h a to toho má fakt už člověk plný kecky. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Zaplatili jsme si cca 1400 Kč navíc za Deluxu pokoj, což byla investice velice vydařená a to už jen z toho důvodu, že jsme měli zdarma internet na pokoji, protože z pokoje jsme chytali WiFi na recepci. Pokoj byl dostatečně velký s postelí, na které by se pohodlně vyspali 4 lidi, která byla překrytou moskytiérou-záclonou. Balkon s posezením pro 4 lidi a s výhledem na centrální zahradu a na zastřešené loby u recepce. Super je, že tam nebyla ta druhá část klimatizace, jak jsme zažil v jiném hotelu... Při příjezdu jsme dostali studený ručník na osvěžení a jakýsi velcome drink… což se fakt hodilo. Hotel už je trochu starší, počítám tak 10-15 let, tz že zrcadlo v koupelně může být v rohu trochu zamlžené ve smyslu zestárlé, umyvadlo a sprchový kout se známkami vodního kamene a podobné detaily… ale to jsou fakt jen minimálné detaily, které nemají vliv na spokojenost s ubytováním… pokoj a balkon byly čistě uklizené, uklízečka chodí každý den a vyměňují všechny ručníky, doplňují minibar v lednici na pokoji (nechají tam minimálně 6-8 lahví studeného nápoje CC, Sprite, Fanta, nasycená voda ve skleněné lahvi a 2 lahve nesycené vody v litrových plastových lahvích). Na pokoji je trezor, do kterého se pohodlně vejde 13 palcový noťas a pravděpodobně by se tam vešel i 15,6 palcový. Na pokoji byla funkční samostatná klimatizace, bez té by se tam nedalo přežít. Jinak je třeba si dovést adaptér na US zásuvky, na recepci nemají žádné na půjčení, ale dají se koupit v obchodě v hotelu. V okolí recepce hotelu je vybudován luxusní přístřešek – spíše teda loby s posezením ve stylových křeslech a pohovkách vyvedený ve stylovém designu kombinace dřeva a bílé látky… dá se tam sednout , donést si tam z baru drink a případně udělat i stylové fotky… Střecha tohoto přístřešku stejně tak jako střechy všech ostatních budov hotelu jsou udělané z vyschlých palmových listů a působí to opravdu velice hezky… prostě s designem hotelu si někdo opravdu vyhrál a je to na tom hotelu opravdu vidět a i díky tomu hotel působí celkově velice luxusně...

Strava
naprosto luxusní!!! Každý pátek mají jakousi rozšířenou verzi večeří, kdy je jídlo podle druhu rozděleno na několik stanovišť (studené předkrmy-mimo jiné saláty z chobotnic a krevet, teplé předkrmy-mimo jiné grilované chobotnice a krevety, hlavní jídlo-cca 5 druhů mas s hromadou příloh a v neposlední řadě i stanoviště s ovocem a sladkými dezerty) Prostě si tam v pátek připadáte jak králové :-) Ostatní večeře a obědy jsou co se týče chuti také naprosto luxusní, výběr je samozřejmě omezenější než při té páteční večeři, ale druhy mas a způsoby příprav těchto mas se každý den liší a vždy je to jídlo velice chutné (vždy je tam nějaká ryba, kuře, a vepřové nebo hovězí). Nehrozí, že se člověk něčeho přejí z důvodu opakování a pokud mu něco nechutná. Na oběd a na večeři dělají vždy špagety a je tam vyčleněn jeden kuchař, který dělá omáčku na špagety dle chuti každého, kdo tam přijde. Na snídani je jeden kuchař vyčleněný na palačinky a jeden kuchař na vaječnou omeletu-nedělají nic jiného a palačinky a omeleta jsou fakt výborné. Na snídani je hromada marmelád, houstiček, slaniny, fazolí… prostě všeho, co si může člověk na snídani přát. Jediné co mi nechutnalo, byly místní salámy a párky… Při každém jídle všude krouží hromada servírek a číšníků, kteří vám přinesou cokoliv z nabídky pití (CC, víno, vodu…na snídani samozřejmě kávu). Co je opravdu výborné je, že všechny nealkoholické nápoje donesou v uzavřené skleněné láhvi a před vámi ji otevřou-žádné pofidérní pití z postmixu, pouze originál CC produkty. A taková třešinka na dortu, pokud vám číšník cokoliv přinese, vždy si obejde stůl, aby vám dané pití naléval a obsluhoval vás po vaší pravé ruce a nikdy ne přes stůl…tohle je detail, kterým se dá rozlišit výborná restaurace od těch ostatních… protože naučit tohle některé číšníky je i v Čechách docela problém…a o to víc toto oceňuji v Africe. Číšníci a servírky jsou vždy velice milí, připadá mi to, že ne proto, že jsou k tomu nuceni, ale proto že to mají v povaze a že si této práce váží a dělají ji rádi.

Služby hotela
Internet: Na konci února 2018 dělali jakési „posílení WiFi“ což se projevilo lepší stabilitou připojení a možností současného připojení více lidí. V době špičky mezi 18-21h byl i tak internet velice pomalý. Jinak ping internetu je cca 200ms, což je pro vedení hovorů přes IP protokoly pomocí WA nebo messengeru dostačující.

Výlety: Na pláži Vás ihned obklopí hromada prodejců všeho co si může průměrný turista přát… ty prodejci jsou poměrně vtíravý, nepomůže ani když jim řeknete že chcete být sami a pořád se vás snaží ukecat k nákupu nějakých výletů, jmenovek, náramků a podobných věcí. Na základě recenzí na tomhle serveru jsme si přes jednoho takového prodejce koupili ½ denní výlet na šnorchlování, od cestovky by stál 70 EUR, od tohoto prodejce stál 40 USD na osobu. I tak je to ale „drahý“ protože pokud jedete lodí cca 20 minut, zakotvíte na moři, kde je korálový útes, okolo kterého se soustřeďují ryby, oni vám zapůjčí potápěčské brýle a dýchací trubici a nechají vás tam cca 3h se potápět a za to chtějí 40 USD, přičemž s námi jelo dalších 15 lidí a lod byla naplněná tak na polovinu… no prostě na tom neskutečně rýžují… ale to už člověk prostě musí tak brát, že tím poskytuje v podstatě i nějakou charitu :-) Jinak ten výlet za to stál, ryby na daném korálu byly, chovali se poměrně přátelsky :-) a stojí za to se tam dojet kouknout a cca 2-3h si to šnorchlování užít. Nebyli jsme na žádném jiném organizovaném a placeném výletě, ale dle vyprávění lidí, kteří tam byli, je tam to rejžování a „vymáhání“ peněz s poukazem na charitu organizováno v podstatě dokonalým a do detailu propracovaným systémem. Obecně ohledně výletů se není třeba bát koupit si výlet od nějakého místního zprostředkovatele, co jsem se tak bavil s lidma, kdo s nima jeli, tak to bylo bez jakýchkoliv problémů, podmínka je samozřejmě alespoň trochu slušná aktivní (mluvení) a výborná pasivní znalost angličtiny… Jinak praktická poznámka, cca 90 % lidí jsou křesťani-katolíci a s muslimama se tam setkáte výjimečně a i možná z tohoto důvodu je na ně spoleh.

Pláž
Prostě se smiřte s tím, že pláž u hotelu je z větší či menší části pokryta mořskými řasami, které se místní zaměstnanci občas snaží shrabat na hromady, ale už tyto hromady nikdo nelikviduje… Prostě hotelová pláž je na návětrné straně a navíc ještě v zálivu, tak že tam ty řasy jsou. Když je příliv, jsou všechny ve vodě, tak že je relativně nepříjemné prodrat se prvními cca 2m vody s řasama a potom už je moře bez řas. Při přílivu má voda snad asi 40 stupňů-doopravdy. Když je odliv, řasy jsou rozesety na pláži, čímž v podstatě nepřekážejí. Rozdíl přílivu a odlivu je cca 1,5m výšky vody, což se při odlivu projeví tak, že ještě 50 m od břehu máte vodu tak max po kolena. Aktuální výši přílivu a odlivu je možné zjistit na stránkách windfinder.com. Když ale půjdete cca 2km po pláži od hotelu doprava, tak za skálama, objevíte krásnou pláž bez řas s bílím pískem a s průzračnou vodou, která se dokonale hodí pro nafocení dokonalých fotek.

Odliv se dá využít na poměrně hezký výlet po korálech, které jsou díky odlivu odhalené. Asi je lepší využít jako průvodce nějakého místního člověka, protože pokud mořskou faunu a floru neznáte tak okolo něčeho zajímavého projdete a ani nebudete vědět, že to tam bylo… takle nám našli hromadu hvězdic, chobotnic a všelijakých větších či menších živočichů, které bylo moc fajn vidět. Je nezbytné si na tento výlet vzít pevné plážové boty do vody.

S pláží samozřejmě souvisí jedna z nejdůležitějších činností, kterou je třeba dělat opravdu kvalitně a poctivě…a touto činností je mazání se opalovacím krémem. Já osobně jsem nikdy neměl problém s opalováním, dovolené v Řecku, Turecku a Chorvatsku, ale tady jsem pohořel. Jakékoliv místo na těle, které si nenamažete budete mít během hodiny spálené (typicky uši, pokožka hlavy pod vlasy, zátylek a nevím proč jsem si nenamazal i vrchní část dlaní a opravdu velmi exotické místo-špičky prstů na nohou, když jsem ležel na zádech :D) prostě se fakt namažte min 30 minut před příchodem na pláž a menší faktor jak 30 nemá smysl sebou vůbec tahat a používat.

Jaroslav T., 23.03.2018, Dátum pobytu: 22.2. - 2.3.2018
Oblasť: Keňa Keňa, Malindi, Hotel: Sandies Tropical Village

Bola táto recenzia užitočná? Áno (85) Nie (0)

letecké menu 11 fotografií

Celkom: 9,6 Veškeré služby splňovali cenu s kvalitou a výběrem hotelu.

  • 10 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Veškeré služby splňovali cenu s kvalitou a výběrem hotelu. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování se nám moc líbilo. Naprostá spokojenost. Velmi krásné, čisté a upravené pokoje.

Strava
Jídlo bylo na místní poměry luxusní. Jen nám chyběli mořské plody v jídelníčku.

Služby hotela
Se službami hotelu jsme byli maximálně spokojeni. Byli jsme velmi mile překvapeni jak jsou tam místní lidé přívětiví a kamarádští.

Pláž
Pláž se nám velmi líbila. Jen tam bylo přílivem nahrnuto spousty řas z moře, ale se špínou to nemělo nic společného.

Marie M., 23.02.2018, Dátum pobytu: 13.2. - 20.2.2018
Oblasť: Keňa Keňa, Malindi, Hotel: Diamonds Dream of Africa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (5) Nie (0)