Recenzie hotelov
Mombasa - Keňa

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 8,2 Zaměstnanci, služby, jídlo ok, vše fungovalo, jídlo výborné, zaměstnanci příjemní, animátoři skvělí. Okolí už žádný zázrak není. Moře a...

  • 9 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 7 Okolie
  • 7 Cena

Celkové zhrnutie
Zaměstnanci, služby, jídlo ok, vše fungovalo, jídlo výborné, zaměstnanci příjemní, animátoři skvělí. Okolí už žádný zázrak není. Moře a pláž podprůměrné, ale nám to nevadilo. Zobraziť celú recenziu

Michaela S., 22.07.2019, Dátum pobytu: 29.6. - 8.7.2019
Oblasť: Keňa Keňa, Mombasa, Hotel: Travellers Beach Hotel & Club

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 8,4 Skvělá dovolená.

  • 8 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 8 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Skvělá dovolená. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj čistý, solidně vybavený.

Strava
Velký výběr chutného jídla.

Služby hotela
Zajímavé animační programy.

Pláž
Pláž přímo u hotelu. Velmi silný příliv a odliv měnil charakter pláže i samotného oceánu.

Anonym, 22.07.2019, Dátum pobytu: 1.7. - 17.7.2019
Oblasť: Keňa Keňa, Mombasa, Hotel: Neptune Village Beach Resort & Spa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (5) Nie (0)

9 fotografií

Celkom: 10 Spokojnosť

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Spokojnosť Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytovanie čisté, každý deň ohňová služba, na izbe pitná voda kanvica a tiež aj káva

Strava
Raňajky boli stále rovnaké ale vždy sa dalo vybrať a večere sme za cely pobyt mali stále iné (pult s pečenými mäsom, cestoviny, zelenina, obočie, sladké)

Služby hotela
Personál bol úžasný ochotný

Pláž
Priamo pred hotelom sú koraly ale asi 30 metrov ďalej je krásny pozvolný vstup do mora

Pláž s palmami s ihriskom na volejbal a aj hojdacie siete

Anonym, 19.06.2019, Dátum pobytu: 6.6. - 16.6.2019
Oblasť: Keňa Keňa, Mombasa, Hotel: Amani Tiwi Beach Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (1)

7 fotografií

Celkom: 8,4 Přestože jsme byli v uvedené lokalitě v období dešťů, jsme s dovolenou nadmíru spokojeni. Ani já, ani má žena nepožadujeme slunce 15...

  • 8,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 7 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Přestože jsme byli v uvedené lokalitě v období dešťů, jsme s dovolenou nadmíru spokojeni. Ani já, ani má žena nepožadujeme slunce 15 hodin denně. Takže počasí - příjemných cca 30 stupnňů Celsia a občasné osvěžující přeháňky = nejsou moskyti, oceán kolem třicítky. Neptun Beach Resort je vynikající základna pro podnikání nejrůznějších malých i větších výletů. Proležet Keňu v hotelovém resortu nemá smysl. Výletů jsme absovovali hned několik, ať již s cestovkou, nebo s místními průvodci. Samozřejmě jsme zajeli na safari do Tsava, prohlédli si Mombasu, zašli jsme do nedalekého Haller Parku, absolvovali mořské safari či potápění na korálovém rifu, který se klene kolem Mombasy, trochu jsme se také váleli u bazénu....vše bylo úžasně milé a příjemné. Průvodci na výletech byli milí velmi ochotní, takže nějaký ten dolar navíc jim vlastně dáte rádi. Důležité - kdekoliv jsme byli cítili jsme se bezpečně. Místní jsou dost kontaktní, ale v dobrém...snaží se všemožně přesunout Vaše peníze do svých kapes, opět ale v dobrém, nekradou a když uvidíte Mombasu, nebo pojedete dál od pobřeží, vlastně to pochopíte. Jo, když budete něco kupovat, klidně smlouvejte. Ještě k výletům - zatím v žádné jiné lokalitě...a že jsme něco viděli...jsme nezažili luxus osobního průvodce/ průvodců, který ochotně přizpůsobí program Vašim požadavkům. Poslední - dobré je umět anglicky. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Neptun je menší, klidný, stylový hotýlek. Nečekejte tam vybavení a komfort jako v Hiltonu, spíš očekávejte domácké prostředí umocněné velmi milým personálem, který se o Vás rád postará. Vybavení hotelu...začneme venku - klidná zahrada s lehátky, čistým bazénem , launch bar - to je vše...Ze zahrady jdete přímo k oceánu. Určitě budou zklamaní Ti, kteří by u hotelu či v blízkosti hotelu vyžadovali aquapark či něco podobného, ale mi ostatní právě uvítáme ten klid. V hotelu je směnárna, cofee shop, salón krásy, dva obchůdky. Sportovně se můžte vyřádit na beach voejbalovém hřišti, můžete si zahrát kulečník, šipky, zastřílet z luku. Nedaleko je golfové hřiště. Večerní programy jsou milé. Pokoj - nečekejte extra luxus, ale vše co budete potřebovat pokoj má - velký sprchovací kout, ledničku, trezor, balkón, wifi - všude, fén, klimatizaci, také televizi, ale tu jsme si ani nepouštěli ...proč také. Vše je čisté, služby úklidového personálu jsou dokonalé...a v tomto hotelu se Vám opravdu nic neztratí. Varování - v nepřítomnosti zamykejte balkón, protože se vám může stát, že Vás navštíví kočkodani, a ty mršky kradou.

Strava
Vynikající. Opět - nečekejte nekonečný výběr . Na druhou stranu - každý den Vám předloží k obědu či večeři 3-4 jídla, místní kuchyni a nějaký ten svět (třeba maďarský guláš), které můžete různě kombinovat, vše je čerstvé, velmi chutné, z místních surovin. Polévky nevynechávejte, ty jsou skvělé. Nebojte se ani na hotelu jíst krájené ovoce a zeleninu, vše je v pohodě a dobroučké. Dezerty standart, občas něco mile překvapí. Snídaně jsou dovolenkově klasické, i zde je vše výborné. Hotelová restaurace je velmi útulná, čistá, klidná. My jsme ovšem většinou jedli na terase a dívali se na oceán, opice, zoborožce = idylka. Obsluha vynikající, kuchaři nejsou schovaní v kuchyni jsou na place a sledují, jak Vám chutná. jsou moc rádi, když jim jídlo pochválíte ...a když utrousíte nějaký ten dolárek.

Služby hotela
Kvalitu služeb ovlivňuje personál, a ten je vynikající. Halasné Jambo a úsměv od ucha k uchu sevám vryje do paměti. Ochota a dobře odvedená práce je samozřejmostí =služby jsou bezchybné, personál moc milý.

Pláž
Za přílivu, nebo za odlivu? Za přílivu totiž žádná není. Po schůdcích ze zahrady vejdete rovnou do oceánu. Za odlivu, naopak musíte za vodou až téměř kke korálovému rifu...a to je pár set metrů ...ovšem nezapomeňte si vzít potápěčské brýle nebo masku. Přímo naproti hotelu je při odlivu nádherná lokalita na šnorchlování. Jinak pláž - bílý jemný písek, celková délka pobřeží s tímto pískem - 480 km.

Radek G., 24.05.2019, Dátum pobytu: 13.5. - 21.5.2019
Oblasť: Keňa Keňa, Mombasa, Hotel: Neptune Beach Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (27) Nie (0)

Celkom: 10 Nádherná dovolená v kouzelném prostředí

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Nádherná dovolená v kouzelném prostředí Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Patrové budovy v africkém stylu, které se nacházejí v krásně zahradě. Každá budova má 4 pokoje s terasou. Vybavení pokojů je klasické a nic dalšího k pobytu nepotřebujete. Prostorný pokoj, velké a vysoké postele, menší chladnička, sprcha, trezor, rychlovarná konvice, televize atd. Není potřeba adaptér, zástrčka typu G je tvořena trojicí kolíků. Kolíky mají obdélníkový průřez a bez problémů jsem dal nabíječku foťáku a mobilu do zástrčky. Pokoje jsou každý den uklízeny a personál doplňuje balenou vodu.

Strava
Allinclusive se vším všudy. Vybere si každý. Sladké pečivo, sýry, salámy, těstoviny, rýže, brambory, hovězí, kuřecí, vepřové maso, párky, zelenina, sladké ovoce, zákusky, spousty hlavních jídel, různé druhy pizzy apod. Čaj, kafe, pivo, alkoholické nápoje, nealkoholické nápoje, ovocné džusy atd. Od 10h do 18h funguje vedlejší restaurace, kde si můžete

dopřávat jídla a pití. Také zde dělají různé sendviče.

Služby hotela
Personál je přátelský, usměvavý a komunikativní. Animátoři se celý den starají o pohodlí klientů. Každý večer je poblíž hlavního baru nějaké vystoupení. Tento hotel leží mezi dalšími hotely značky Neptune. Má krásnou krásnou a velkou zahradu s palmami. Před hotelem jsou 3 místní cestovní kanceláře, místní masáže a obchod. Větší a výborně vybavené obchodní centrum je asi 5 km. Nakoupí se tam všechno a platí se pouze keňským šilinkem.

Pláž
Pláž se pravidelně uklízí, je široká a písek jemný a bílý. Oceán příjemně ohřátý, čistý. Nezažili jsme žádné vlny a příliv a odliv není tak citelný. Žádné medúzy.

Daniel R., 26.03.2019, Dátum pobytu: 9.3. - 19.3.2019
Oblasť: Keňa Keňa, Mombasa, Hotel: Neptune Village Beach Resort & Spa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (9) Nie (2)

15 fotografií

Celkom: 5,6 Navzdory očekávání spíše slabý průměr. Krásné místo v krásné zemi, ale je zde hodně faktorů, kvůli kterým bych pobyt nezopakoval. Pro...

  • 6,5 Ubytovanie
  • 4 Strava
  • 7 Okolie
  • 4 Cena

Celkové zhrnutie
Navzdory očekávání spíše slabý průměr. Krásné místo v krásné zemi, ale je zde hodně faktorů, kvůli kterým bych pobyt nezopakoval. Pro nenáročného turistu, kterému stačí trávit pobyt u bazénu a jídla asi dobrá volba. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj jsme měli prostorný, tedy spokojenost. Maličkosti se najdou - invaze maličkých broučků - tomu ale těžko zabráníte, jednou jsme v pokoji našli i ještěrku :) Moskytiéra byla roztržená, takže moc funkci nemohla plnit, ale nebylo to zde s komáry tak zlé.

Strava
Ačkoliv jsme uvažovali o AI, zvolili jsme polopenzi, která nám bohatě stačila. Bohužel strava nás nenadchla. Vše pořád stejné, snídaně nuda - vejce, vejce a zas jen vejce - já je naštěstí mám rád :) Sladké vše podobné, palačinky, ovoce stále stejné (meloun, ananas), kafe, čaj, džus. Příjemně potěšil každodenní coffee break od 4 do 5 - opět čaj, káva, bábovka a palačinky - jen pozor na opice :) Večeře největší zklamání, jen smažené či z grilu - často však napůl syrové! Asi 2x za 2 týdny mořské plody/ryba, jinak pořád dokola jehněčí a hovězí. Kdo má rád kuře, bez kosti jej tu nedostanete asi nikdy. 2x za pobyt byla restaurace přesunuta ven - k bazénu a na pláž, pěkné zpestření. Bohužel mi z jídla každý den bylo trochu blbě, příčina neznámá, ale z recenzí na zahraničních webech běžná věc.

Služby hotela
Většina personálu milá, rádi se s vámi baví, protivná ženská pouze na recepci, absolutně neochotná a neprofesionální. Na nápoje u večeře čekáte často docela dlouho, někdy k nám číšník přišel až po večeři, někdy vůbec, takže jsem dával přednost čaji zdarma a abstinoval :) Animační programy zde jsou každý den, ale nic úžasného. Dle rozpisu zde má být např. i tenis, ale jak se k němu dostat už nám nikdo neřekl, jinak aerobic nebo vodní polo, beach volley a tak dále. Večer taneční vystoupení, které jsme většinou zmeškali, protože v 21:00 už bylo mrtvo. Bazén do 18 hodin, potom už jen nuda, nuda, nuda. Nedá se kam jít, nedá se co dělat, wifi stojí za prd, takže práci si sem určitě neberte, připojíte se maximálně na mobil.

Pláž
Pláž je opravdu unikát, pěkný písek, pozůstatky korálů. Avšak na plavání nevhodné a bez bot do vody hodně riskujete. Vody tu však moc není, takže většinu času vidíte na dno a můžete pozorovat život krabů, hledat hvězdice a tak dále. Plavat se teoreticky dá při přílivu, ale je to risk. Naprostá otrava jsou tlupy "beachboyů", kteří vás budou pronásledovat kamkoliv a snažit se vám vnutit jejich "byznys". Pokud se pokusíte vzdálit mimo resort, bude vás nejspíš pronásledovat i hlídač a volat na vás ať se vrátíte, že je to dál nebezpečné, nezbývá než opět ignorovat a samozřejmě dávat si pozor na své věci - nějakou vyloženě hrozbu jsem na pláži ale nezažil. Pokud se chcete podívat na živější pláž Diani, procházka je to opravdu dlouhá a čeká vás přebrodění řeky Kongo - zde opravdu pozor na příliv, potom je řeka hluboká a divoká - utopili jsem zde iPhone a foťák zachránili jen tak tak.

Tom Michna, 29.10.2017, Dátum pobytu: 10.10. - 22.10.2017
Oblasť: Keňa Keňa, Mombasa, Hotel: Amani Tiwi Beach Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (10) Nie (2)

. 11 fotografií

Celkom: 6,4 Velmi dobrý

  • 6,5 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 6 Okolie
  • 6 Cena

Celkové zhrnutie
Velmi dobrý Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Problémy, umístili nás na nevhodný pokoj přízemí a neuklizen, i když jsme si na pokoj připláceli. Ochotně nám jej ale vyměnili, i když ne kvalitu odpovídající našemu nároku. Museli jsme žádat o opravu odpadů.

Strava
Chutná, ovoce, zelenina, i když jednotvárná a malý výběr, zejména na snídani.

Služby hotela
Všechny služby byly pohodlně dostupné. Podáván dostatek občerstvení na více místech. Bazén čistý s optimální teplotou vody. Dostatek lehátek a osušek. Personál vstřícný.

Pláž
Pláž čistá a připravena, co se týče lehátek. Moře u přílivu s vlnami, nevhodné pro plavání. Podmínky ke snorchlování dobré.

Alois H., 02.02.2016, Dátum pobytu: 8.1. - 25.1.2016
Oblasť: Keňa Keňa, Mombasa, Hotel: Amani Tiwi Beach Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (7) Nie (1)

Celkom: 9,2 Celkově jsme byli velmi spokojeni. Krásná dovolená,

  • 9 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Celkově jsme byli velmi spokojeni. Krásná dovolená, Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Odpovídající 2 hvězdičkám. Menší nedostatky byly, ale zanedbatelné.

Strava
Strava super.

Služby hotela
Spokojenost.

Pláž
Krásná, jen by mohli občas uklidit naplaveniny z moře.

Miroslav L., 29.01.2015, Dátum pobytu: 14.1. - 26.1.2015
Oblasť: Keňa Keňa, Mombasa, Hotel: Reef (Nyali Beach)

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 8,4 celkově dovolená a služby v pořádku. Jediné, co se nám nelíbilo, byly služby delegátky, která neměla na prvotní schůzce připravené...

  • 9 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 8 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
celkově dovolená a služby v pořádku. Jediné, co se nám nelíbilo, byly služby delegátky, která neměla na prvotní schůzce připravené podklady, vše jsme si zjištovali sami. Až den před odletem jsme se od ní dozvěděli, že se např. výlet do Mombasy z hlediska bezpečnosti vůbec nedoporučuje, ovšem to už je docela pozdě. Navíc jsme po ní chtěli zjistit, zda je možné jet přes cestovní kancelář hromadně do Mombasy, na to nám vůbec nezareagovala. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
ano, v pořádku. vše čisté, příjemné. Ochota vše řešit (např, rozbité balkonové dveře - hned řešili)

Strava
Rozmanitá strava, která uspokojí všechny v hotelu.

Služby hotela
ano, v pořádku, vše čisté, ochota personálu

Pláž
pláž hned hotelu, na potápění to příliš nebylo (přes den odliv, muselo by se hodně daleko). voda ok, čistá. hodně Beach boys, ale to je asi všude.

Anonym, 08.01.2015, Dátum pobytu: 27.12.2014 - 5.1.2015
Oblasť: Keňa Keňa, Mombasa, Hotel: Mombasa Beach

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 6,8 Nase ocekavani byla nizka - 3* v Africe jsme opravdu brali s rezervou, takze jsme byli prijemne prekvapeni hezkym pokojem, vykonnou...

  • 5,5 Ubytovanie
  • 6 Strava
  • 8 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Nase ocekavani byla nizka - 3* v Africe jsme opravdu brali s rezervou, takze jsme byli prijemne prekvapeni hezkym pokojem, vykonnou klimatizaci a soukromim. Internet sporadicky v pokojich, ale funkcni v lobby a okoli bazenu. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj byl pohodlny, s dobrou klimatizaci. Pri prijezdu jsme nasli plny kos coz jsme tak trochu cekali podle hodnoceni na tripadvisoru :) Clovek take musi prehodnotit naroky na hygienu. I po vyprani maji rucniky smouhy na coz v evrope zvykli nejsme, a rucniky u bazenu jsou v tristnim stavu, ale na lehatko to staci a clovek za 3* neceka kdovijaky luxus.

Strava
Jidlo je mezinarodni a Indicke. Mistni speciality se skoro nevedou. Bohata nabidka na snidanich i veceri, sladke, slane, vegetarianske moznosti. Odpoledni cas prisel take vhod. Nabidka v restauraci a la carte je limitovana, ale ceny dobre. jedna cola stoji cca $1.2, vetsi voda $2.5. Hned za hotelem je rada kramku kde se da koupit 5l barel vody za $2, to prislo opravdu vhod

Služby hotela
Dvere na nas balkon byly rozbite (pootevrene a nedalo se s nimi hybat) coz jsme hned pri prijezdu nahlasili, bohuzel jsme se dockali pouze slibu o opraveni, ale ani nase dovolavani k managementu hotelu se nesetkalo s odezvou do posledni chvile. Jako "odskodne" nam byl nabidkut obed nad ramec objednaneho stravovani, ktery ale nikdo nepripravil, tak jsme si to opet museli vyjednat s personalem. Neustale dohadovani s personalem a managementem nam tak dovolenou dost narusil, ale vime ze pokud by k problemu nedoslo, meli bychom pohodlnou a prijemnou dovolenou.

Pláž
plaz vyborne dostupna, doporucuji si na internetu zjistit casy prilivu a odlivu, rozdil je neuveritelny. Na plazi pozor na obchodniky kteri nedaji pokoj, kdyz uz neco kupovat, tak smlouvat a zacit minimalne na desetine ceny. asi 3-4 km po plazi dolu (doprava) je verejna plaz kam chodi mistni se "ztroskotanou" lodiu, mistnimi napoji a trhem.

Eliška V., 08.01.2015, Dátum pobytu: 27.12.2014 - 5.1.2015
Oblasť: Keňa Keňa, Mombasa, Hotel: Kenya Bay

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)