Recenzie hotelov
Mombasa - Keňa

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 8.8 Dovolená předčila naše očekávání. Máme fantastické zážitky. Jak z místa ubytování tak i z výletů.

  • 9 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 7 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená předčila naše očekávání. Máme fantastické zážitky. Jak z místa ubytování tak i z výletů. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování bylo dostatečné. Měly jsme třílůžkový pokoj, byly pevné postele, žádná vachrlatá přistýlka. Denně doplněné vody, každý den uklid pokoje, nádherný výhled na oceán. Na pokoji byl kávový set, lednička, klimatizace. Vše funkční.

Strava
Jídlo bylo fantastické, každý si vybral. Výběr jídla s masem, ryby, těstoviny, Indická kuchyně, vegetariánské jídlo, vždy dva druhy polévky, pult se zeleninovýmy saláty, výběr exotického ovoce, pult sladkých malých dortíků. Ráno ke snídani na vyžádání vaječná omeleta, vejce míchaná, čerstvé upecene vafle. Vše skvělé a dochucené.

Služby hotela
Úklid probíhal standardně, recepce reagovala skvěle a rychle vyřizovala požadavky které jsme měli, na baru to trochu skřípalo, ale nakonec také vše v pořádku, animátoři byli skvělí, na každý den na tabuly napsaný program na celý den. Všichni věděli co s kdy se bude dít. Večerní program každý den jiný. Super.

Pláž
Pláž nebyla úplně to, co jsme si představovali. Oceán byl neskutečně teplý, měl cca 40°C. A to nepřeháním. V něm se člověk neochladil, ale ani si moc nezaplaval. Bylo málo vody. Ale stejně jsme do něj chodily a rachali se tam. Boty do vody nebyly potřeba.

Hana, 18.04.2022, Dátum pobytu: 3.4. - 13.4.2022
Oblasť: Keňa Keňa, Mombasa, Hotel: Bamburi Beach

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (1)

17 fotografií

Celkom: 7.2 Rezort bol udržiavaný, na dobrej úrovni. Personál bol priateľský.

  • 7.5 Ubytovanie
  • 6 Strava
  • 7 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Rezort bol udržiavaný, na dobrej úrovni. Personál bol priateľský. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytovanie bolo na dobrej úrovni. Izby boli čisté, upravované každý deň.

Strava
Strava bola trochu iná ako sme zvyknutí ale dalo sa vždy vybrať.Rušivé boli opice a vrany ktoré v nestráženej chvíli kradli jedlo priamo s taniera.

Pláž
Pláž bola čistá. Rušivo pôsobili domáci ponúkajúci na pláži tovar a služby rôzneho druhu ktorý sprevádzali človeka až po vstup do mora. Pri odlive bolo možné prejsť ďaleko do mora

Peter Adamík, 26.03.2022, Dátum pobytu: 9.3. - 18.3.2022
Oblasť: Keňa Keňa, Mombasa, Hotel: Neptune Village Beach Resort & Spa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

1 fotografia

Celkom: 8.8 Poprvé jsme letěli s Německou CK a z Vídně. Vše proběhlo bez komplikací, CA nyní i nabízí překlad veškerých pokynů, takže to bude ještě...

  • 9 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Poprvé jsme letěli s Německou CK a z Vídně. Vše proběhlo bez komplikací, CA nyní i nabízí překlad veškerých pokynů, takže to bude ještě lepší. My si vše přeložili, zjistili, co je do Keni potřeba, vyřídili a nebyl problém (vízum, zdravotní formulář, vstupní formulář, vakcinace a pcr test). Všechny časy letů a organizace se obešla bez chyby. Měli jsme all inclusive a udělali jsme si individuální výlety - safari jsme si už domluvili už v ČR s Čechem na webu: Kenya-safari.net, můžu doporučit, cena cca 300 USD/os na dva dny, byli jsme v Tsavu. Sami jsme si dále zajeli Uberem do Haller park. + cestovka nabízí hodně dalších výletů, které pro představu dávám do přílohy. Dovolenou jsme si moc užili a tento hotel určitě doporučujeme. Na hotelu nás sice bylo ubytovaných asi 15 lidí, ale na kvalitu služeb se to neprojevilo, ba naopak. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Na letišti nás přivítal delegát a autem jsme odjeli do hotelu, cca 40min. Ubytování proběhlo rychle, dostali jsme welcome drink. Vybavení standartní + je na pokoji lednice, trezor, klimatizace - vše v ceně. Balkony jsou situovány k moři. Uklízeli každý den, doplňovali vodu. Na hotelu je všude kousek, jak do restaurace, baru, k bazénu a nakonec k moři.

Strava
V restauraci si nabíráte vše sami, akorát musíte mít při vybírání roušku a také je k dispozici jednorázová rukavice. Na snídani klasika - vejce všeho druhu, párky, bulky, máslo, toasty na zapečení, zelenina, ovoce, musli, palačinky, marmelády, fazole. Nalijí Vám kávu a džus. Obědy polévky, těstoviny, grilovaná zelenina, kuřecí maso, mleté maso, hovězí maso, filé, hranolky, rýže, nudle, br. kaše, ovoce, saláty, deserty. Večeře to samé jak obědy, dva druhy polévky + za našeho pobytu byl i např. guláš nebo řízky + jednou týdně grilování, šašlik, kuřecí a hovězí špízy. Jak jsem psala měli jsme all inclusive, tak nápoje se objednávají u čišníka, který je u Vás hned, co se usadíte s nabraným jídlem. Čišníci ihned uklízejí použité nádobí, je to až neskutečné, jak jsou zde milý a úslužní v porovnání s jinými hotely. Přes den se chodilo také do restaurace pro pití, vždy byl všeho dostatek - pivo měli v plechu, protože bylo méně hostů, jinak klasika, sprite, fanta, voda v lahvi, cola, džus, víno, koktejly - viz fotka, jejich seznam, rum, vodka atd - alkohol kvalitní, ne jak třeba v Egyptě.

Služby hotela
My služby hotelu moc nevyužíváme, ale co jsme tak využili, byly zdarma osušky u bazénu. Všude dostatek lehátek, matrace také, slunečníky ok - vše v ceně. Bazén byl vždy čistý a voda příjemná. Večerní program hrál DJ a promítali klipy na plátno, v sobotu je barbeque a je k dispozici mikrofon a můžete si zazpívat. U večeře hrají místní na kytaru a baví hosty. Hotel má i vlastní směnárnu. V rámci all inclusive bylo veškeré alko a nealko nápoje přes den k dispozici, pokud se skamarádite i s nějakým čišníkem, tak Vám vše ochotně donese i na lehátko a chodí se během dne ptát, co potřebujete. Celkově jsou všichni zaměstnanci moc milý a snaží se Vám pobyt co nejlépe zpříjemnit.

Pláž
Pláž je pár kroků. Hotelové lehátka jsou v zahradě, protože je zde příliv a odliv, tak by nemohly být na pláži a navíc ta je veřejná. Díky odlivu a přílivu jsou zde ve větším množšví chaluhy, ale boty do vody nejsou potřeba. Časy odlivu zjistíte na netu - viz foto, můžete také vidět, jak odliv vypadá. Za našeho pobytu byl oceán krásně teplý a skoro nikdo se nekoupe, takže super. Podmořský život zde není. Jediné, co je zde hojně rozšířené jsou beach boys, kteří nabízí vše možné přes náramky, oblečení, výlety atd - ale pokud s nimi od příjezdu nezačnete komunikovat, tak Vám do pár dnů dají pokoj.

Sabina Valder, 10.03.2022, Dátum pobytu: 23.2. - 7.3.2022
Oblasť: Keňa Keňa, Mombasa, Hotel: Kenya Bay

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

ubytování 22 fotografií

Celkom: 8 Velmi dobrý dojem, dobrý poměr cena-výkon

  • 8 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 7 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Velmi dobrý dojem, dobrý poměr cena-výkon Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování odpovídalo mým představám

Strava
Překvapivě velmi dobrá

Služby hotela
Nevyužíval jsem jiné než ty ve smlouvě a to fungovalo velmi dobře

Pláž
Pláž východního pobřeží Afriky s velkým přílivem a odlivem. Někdy koupání v moři nahradil bazén

Jan Příborský, 07.03.2022, Dátum pobytu: 24.2. - 4.3.2022
Oblasť: Keňa Keňa, Mombasa, Hotel: Kenya Bay

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 10 Hotel ubytování od 24.1.2022. Nachází se v Kilifi v Africe

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Hotel ubytování od 24.1.2022. Nachází se v Kilifi v Africe Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování bylo v chatkách se sociálním zařízením v srdci krásné zahrady

Strava
Stravování luksusni formou bufetu .

Služby hotela
Služby v hotelu výborné. Příjemný personal.

Pláž
Přístup na pláž je luxusní. Pláž je udržovaná s krásným bílým pískem. Součástí pláže je skvělý bar s příjemnou obsluhou.

Břetislav Hánl, 29.01.2022, Dátum pobytu: 17.1. - 24.1.2022
Oblasť: Keňa Keňa, Mombasa, Hotel: Kilifi Bay Beach Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 10 Celková organizace, hotel a služby s nim spojené splnily naše očekávání. Není nic, co bychom vytkli

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Celková organizace, hotel a služby s nim spojené splnily naše očekávání. Není nic, co bychom vytkli Zobraziť celú recenziu

Jan Filip, 29.09.2021, Dátum pobytu: 17.9. - 25.9.2021
Oblasť: Keňa Keňa, Mombasa, Hotel: Neptune Village Beach Resort & Spa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

Celkom: 8.4 dovolená splnila moje přání

  • 8.5 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 10 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
dovolená splnila moje přání Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
pokoje pěkné,čisté,upravené

Strava
malý výběr jídla,na muj vkus málo zeleniny a ovoce

Služby hotela
místní lidé moc příjemní,ochotní a vstřícní

Pláž
nádherná

Helena Munduchová, 26.01.2020, Dátum pobytu: 2.1. - 15.1.2020
Oblasť: Keňa Keňa, Mombasa, Hotel: Baobab Sea Lodge

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 10 Nejlepší dovolená co jsme zažili vše super nic nemělo chybu,az na delegatku arogantní pomlouvala jejich kulturu,zrušila nam vylet do...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Nejlepší dovolená co jsme zažili vše super nic nemělo chybu,az na delegatku arogantní pomlouvala jejich kulturu,zrušila nam vylet do watamu den před začátkem a blíží cim se koncem dovolené ,bylo na ni vidět že je doslova znudelna a nasrana že tam musi být,a asi těch stížností bude vice co jsme se bavili s ostatními jméno je jitka blahova.Ale vše vynahradil animator ktery nam zajistil stejny výlet o 50$ na osobu lacinější.

Personál hotelu byl super.celkově dovolená byla vynikající Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Bylo perfektně uklizeno každý den vše čisto víc než v evropských destinacích

Strava
Tak to bylo to největší překvapení vše naprosto čerstvé vše pred námi osmazili,grilovali takové výborný jídla nedokážou udelat ani v čr v lepších restaurací

Služby hotela
Co jsme potrebovali zaridit tak vse nám vyhověli prostě pecka

Pláž
Pláž byla vynikajici,nevim proc je uvadena diani beach že je nejlepší ta naše je na stejné úrovni neli lepší nadherny bílí pisek minimum lidi a to moře vynikající raj na zemi

Tomáš Neubauer, 28.12.2019, Dátum pobytu: 13.12. - 23.12.2019
Oblasť: Keňa Keňa, Mombasa, Hotel: Kilifi Bay Beach Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (5) Nie (1)

6 fotografií

Celkom: 8 Hotel Baobab Sea Lodge jsme si vybrali jako místo, kde strávíme své líbánky. A nemohli jsme si vybrat lépe. Keňa nabízí vše....

  • 7 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Hotel Baobab Sea Lodge jsme si vybrali jako místo, kde strávíme své líbánky. A nemohli jsme si vybrat lépe. Keňa nabízí vše. Dobrodružství na safari, nádherné bílé pláže, teplé počasí, skvělou kuchyni, milé obyvatelstvo,... Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel se nachází v nádherné zahradě plné zeleně a opic (kočkodanů). Ty jsou ale dost plaché, takže se nenechají krmit nebo vyfotit moc z blízka.

Velkou výhodou je, že je z hotelových pokojů ode všeho kousek. Kousek na pláž, do restaurace, k bazénu, k recepci, k východu,... Pokoje jsou zařízené dle afrického stylu s perfektní klimatizací na dálkové ovládání a moskytiérou. V koupelně je fén a velká sprcha. S proudem vody je to však horší,

Připláceli jsme si za pokoj blíže k pláži, ale je to zbytečné. V hotelu je tak málo lidí, že nelze pokoje u pláže zaplnit, aby vás poslali někam dál. Navíc to po příjezdu na recepci nikdo nezkoumá, jestli máte za něco připlaceno. Je to jen tahání peněz z lidí.

Strava
Strava v hotelu byla velmi rozmanitá. Jelikož bylo v hotelu ubytovaných během pobytu průměrně jen deset lidí, nebyl výběr obrovský, ale dostačující. Z mas převáželo jehněčí, kuřecí, ryby a hovězí. Občas bylo vepřové a několikrát i mořské plody (chobotnice a kalamáry). Vše chutnalo výborně.

V rámci all inclusive programu jsou zdarma alkoholické a nealkoholické nápoje. Mají vše. Pivo, víno, whisky, gin, vodku, rum, brandy, colu, džus, tonic,...

Služby hotela
Hotelový personál je velice milý, i když je potřeba počítat s tím, že v Africe s ničím nepospíchají. Po pár dnech si však člověk zvykne na jejich tempo. Na hotelu nás bylo skutečně jen maximálně deset a hotelového personálu tak čtyřikrát tolik. Číšníci nosí drinky přímo za Vámi k lehátku u bazénu a zahradníci se krásně starají o zahradu, a když dáte nějaké ten dolárek, tak dokonce vylezou na kokosovou palmu a utrhnou Vám kokos, který Vám pak naservírují.

V hotelu je také každý den možnost využít půlhodinových masáží, které velice doporučuji!

Každou středu byl večer program, kdy přijeli zatančit masajové. Jinak v hotelu nikdo s animačním programem neblbne a je tam klídek.

Pláž
K pláži je z hotelu kousínek. Lehátka sice na pláži umístěná nejsou, takže máte své místo u bazénu a k moři (oceánu) si jen sejdete pár schodů. Pláž je nádherná, dlouhá s bílým pískem. Je však potřeba se připravit na velký odliv a příliv. Při odlivu se nelze koupat. My měli první týden příliv dopoledne a odliv odpoledne. Další týden se to otočilo. Ale i odliv měl své plusy. Můžete se projít a vidět korály a ryby bez potápění. Chce to ale boty do vody.

Připravte se i na to, že na pláž chodí místní a pár vám jich bude nabízet různé suvenýry nebo zájezdy do safari. Když ale dáte najevo, že nemáte zájem, nejsou nijak vlezlí a odejdou.

Hedvika M., 18.12.2019, Dátum pobytu: 2.12. - 15.12.2019
Oblasť: Keňa Keňa, Mombasa, Hotel: Baobab Sea Lodge

Bola táto recenzia užitočná? Áno (7) Nie (0)

16 fotografií

Celkom: 8.2 Zaměstnanci, služby, jídlo ok, vše fungovalo, jídlo výborné, zaměstnanci příjemní, animátoři skvělí. Okolí už žádný zázrak není. Moře a...

  • 9 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 7 Okolie
  • 7 Cena

Celkové zhrnutie
Zaměstnanci, služby, jídlo ok, vše fungovalo, jídlo výborné, zaměstnanci příjemní, animátoři skvělí. Okolí už žádný zázrak není. Moře a pláž podprůměrné, ale nám to nevadilo. Zobraziť celú recenziu

Michaela S., 22.07.2019, Dátum pobytu: 29.6. - 8.7.2019
Oblasť: Keňa Keňa, Mombasa, Hotel: Travellers Beach Hotel & Club

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)