Recenzie hotelov
Watamu - Keňa

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 3,4 Dovolená v hotelu Jacaranda . Když jsme vystoupili z autobusu po šílené cestě z letiště a viděli krásnou hotelovou zahradu . Byli jsme...

  • 3 Ubytovanie
  • 1 Strava
  • 6 Okolie
  • 4 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená v hotelu Jacaranda . Když jsme vystoupili z autobusu po šílené cestě z letiště a viděli krásnou hotelovou zahradu . Byli jsme nadšení, ale tady pohádka končí. Starý vybydlený hotel kde skoro nic nefunguje. Pokoj velice skromně vybavený postelí a psacím stolkem s jednou židlí.Skříň na oblečení nahrazuje jaká si police . V koupelně ručník a jedno mýdlo 2 x 3 cm. WC nesplachuje , klimatizace nefunguje . Nahlášeno delegátce i recepci , tří dny se nic nedělo museli jsme stále urgovat. Tato situace se opakovala 3 x za pobyt.Na pokoji nějaká mini lednice a v ní 2 ks vody ve skleněné lahvi obsah 250 ml pro dva lidi na celý den.O Al inclusive si taky nechte jenom zdát.napít se můžete od 10 - 22 h vše co chcete před nebo po této hodině musíte zaplatit. V baru u pláže kromě vody platíte úplně vše. Ještě jsem nic takového nezažila v žádném hotelu ( byli jsme v Africe po 12 )V jiných hotelech jsme byli vždy naprosto spokojeni. Co se týká restaurace tady přichází naprostá katastrofa. Výběr jídla není žádní. Ke všemu je to jídlo nechutné. Již druhý den po příletu polovina hotelu střevní potíže. Tento hotel rozhodně nikomu nedoporučuji . Další věc je prodej výletů - na hotelu od delegátů už bych nikdy nekupovala podstatně levnější a kvalitnější dostanete od místních prodejců. Jedna příhoda za všechny koupili jsme výlet od delegátky - díky střevní potížím jsme byli nuceni výlet zrušit a bylo nám zděleno že peníze nevrací že jeto naše věc- nechápali jsme.Další věc kterou nepochopím je na co jsou takové delegátky které nic nezařídí a nic je nezajímá a nejlépe je ani nenajde. Ke konci pobytu to došlo tak daleko že půl hodiny po otevření restaurace už byla k jídlu jenom suchá rýže a suché brambory. V Keni je spousta krásných hotelů na velice dobré úrovni , tak až se budete chystat do Keni vybírejte pečlivě. Tento hotel vlastní italský majitel a je vidět že jenom kasíruje peníze a nic za to nenabízí./úplně stejný hotel je i Jumbo / Keňa je krásná země s žijí tu milý usměvavý lidé. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
velice špatně vybavené na 4 * hotel

Strava
špatná

Služby hotela
zaměstnanci příjemní

Pláž
velký odliv

Ivana P., 30.04.2020, Dátum pobytu: 6.3. - 18.3.2020
Oblasť: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Jacaranda Beach Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Keňa Gede 5 fotografií

Celkom: 8,4 Pěkná dovolená.

  • 8,5 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Pěkná dovolená. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Velmi dobré.

Strava
Mám rád ryby , tak jsem si jich užil plnou měrou.

Služby hotela
Černá tečka na pobytu bylo, že nám v polovině pobytu změnili jídelnu. Ta naše byla blíž a byla lépe větraná a méně obsazená.

Pláž
Nádherná a denně uklízená.

Pavel Vlček, 23.03.2020, Dátum pobytu: 5.3. - 18.3.2020
Oblasť: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Jumbo Club Watamu Beach

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 5,4 Hezké a klidně místo, příjemný personál. Dostupné do města.

  • 6,5 Ubytovanie
  • 3 Strava
  • 5 Okolie
  • 6 Cena

Celkové zhrnutie
Hezké a klidně místo, příjemný personál. Dostupné do města. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
V pořádku, prostorný a pěkný pokoj, dostupná WiFi, vše v poradku

Strava
S jídlem jsme spokojeni nebyli. Velice "chudá" snídaně, pokud jsme si koupili v resortu oběd nebo večeři, jídlo dost drahé, malý výběr a velice mále porce, spíš pro dite.

Pláž
U resortu bylo minimum vody a nedalo se koupat, což jsme bohužel nevěděli v předstihu. Pravděpodobně bychom volili jiný resort, kdybychom toto vedeli

Veronika D. M., 10.03.2020, Dátum pobytu: 25.2. - 7.3.2020
Oblasť: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Mawe Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 4,2 Hotel neodpovída ani zdaleka 4 hvězdičkám , nejhezčí je příroda v okolí.

  • 4,5 Ubytovanie
  • 5 Strava
  • 5 Okolie
  • 2 Cena

Celkové zhrnutie
Hotel neodpovída ani zdaleka 4 hvězdičkám , nejhezčí je příroda v okolí. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování průměrné, věčně nešla voda. zalívali jsme záchod kbelíkem.

Strava
Strava velmi jednotvárná, stále to samé ( kuře, ryba, tvrdé hovězí)

Služby hotela
Místní personál velmi snaživý a milý. dělali co mohli.

Pláž
Pláž daleko, ke konci už jsme se na ni nedostali, zamkli vrátka i lehátka.

Alena Neumannová, 02.03.2020, Dátum pobytu: 13.2. - 26.2.2020
Oblasť: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Temple Point Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 7,2 Tento hotel je pohodový a klidný,vše bylo blízko.

  • 8,5 Ubytovanie
  • 6 Strava
  • 7 Okolie
  • 6 Cena

Celkové zhrnutie
Tento hotel je pohodový a klidný,vše bylo blízko. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoje jsou čisté s ledničkou,každý den čisté ručníky a balená voda

Strava
Tato dovolená není o stravě a alkoholických nápojích,víno jenom při obědě a večeři,po 22,00 hod. nápoje jenom na pláži za peníze,pivo lahvové a studené jenom ráno.

Služby hotela
Dojem hotelu je pozitivní i když by potřeboval drobné úpravy,má dva bazény,jeden je u recepce ten je stále čistý,ale nejsou tam palmy,takže se neschováte před sluníčkem a druhý je blízko plážového baru s palmamy,kde lítají havrani,takže v bazéně je peří a nějaký bordel a to ho každé ráno čistili.

Pláž
Pláž je blízko,lehátek je dostatek,nemusíte se bát,že si nebudete mít kam lehnout,když je odliv tak se navykoupete,byli jsme v období ,kdy byli řasy a chaluhy,moře teplejší než vzduch.

Vlasta V., 20.02.2020, Dátum pobytu: 4.2. - 15.2.2020
Oblasť: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Jumbo Club Watamu Beach

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 8,4 Životní dovolená. Keňa pro nás byla velkou neznámou.Zážitky, které si z této země odvážíme v nás budou ještě dlouho rezonovat. První den...

  • 8 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 10 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Životní dovolená. Keňa pro nás byla velkou neznámou.Zážitky, které si z této země odvážíme v nás budou ještě dlouho rezonovat. První den nás vyděsili delegátky z cestovní kanceláře, které v Keni byli nejspíš za trest. Necítili jsme nebezpečí a lidé byli přátelští a usměvaví. Výlety se nemusíte bát kupovat od místních a oproti nabídce cestovní kanceláře ušetříte a podpoříte místní.Kdyby jste si nebyli jistí, nechte si ukázat platnou turistickou licenci. Jedním z úředních jazyků je Angličtina. Místní mluví také Svahilsky, ve většině případů Italsky a někteří se již učí i česky. Nebojte se ani počasí, byť nám Google hlásil déšť, znamenalo to malé přeháňky které sami o sobě byli zážitkem a teplota stejně nespadla pod 30 stupňů. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel je ze všech stran obklopen krásnou a udržovanou zahradou plnou nejen tropických rostlin, palem, baobabů, ale také zvěří. Denně jsme byli uchváceni skotačícími opičkami (mírumilovní kočkodani), překrásnými pávy, ibisy, kraby. Pokoj byl čistý a úklid probíhal každý den. Vzhledem k malému obnosu na polštáři jsme se každý den mohli těšit na květinovou výzdobu postele, která se ani jednou neopakovala. Klimatizace fungovala spolehlivě a stejně tak trezor, set na přípravu kávy/čaje, lednička, televize,stropní ventilátor, vysoušeč vlasů. Teplá voda tekla v kteroukoli denní dobu.Velkým překvapením byla velmi spolehlivá wifi přímo na pokoji. Vše je navíc už zahrnuto v ceně. Náš pokoj měl proti posteli velké francouzské okno s výhledem na indický oceán a 2 terasy s posezením. Vybavení je starší a vzhledem k vlhkému vzduchu na sobě nese známky opotřebení, ale nic hrozného. Je nutné si uvědomit, že jste v Africe, takže občas na pokoji uvidíte mravence, saranče, obrovskou (ale neškodnou) mnohonožku, gekona a podobně. To není chyba hotelu! Váš klidný spánek navíc zajišťuje moskytiéra. Každý den také připravena čerstvá voda na pití.

Strava
Snídaně, oběd i večeře probíhali formou bufetu. Nabídka není nekonečně rozmanitá, ale na své si přijde každý.K snídani byl výběr cereálií, ovoce, sladkého i slaného pečiva, vše na english breakfast a nebo možnost nechat si připravit čerstvou paličinku,vafli, či vynikající omeletu. Obědy nabídly rozmanitost pro masožrouty i vegetariány/vegany, včetně zákusků. Mnoho receptů bylo postaveno na kokosovém mléku, včetně vynikající rýže. Nouze nebyla ani o čerstvě připravené mořské plody či Italskou pastu. Večeře v podobném duchu s tím, že během týdne se vystřídal Indický večer a Africký večer spojený s představením místních tanečních souborů. Káva a nápoje k dispozici po celý den. V odpoledních hodinách k zakousnutí lehký snack.Voda z barelů má nepříjemnou chemickou příchuť, ale lepší než si vyzkoušet, jak říkají místní, "Mombasa expres". Střevní potíže jsme nezaznamenali.

Služby hotela
V hotelu je velice příjemný tým mladých animátorů. Rádi se s vámi dají do řeči, usmívají se, vymýšlí hry jako beach volejbal, vodní aerobic, petangue a podobně. K ničemu ale nenutí a nepřemlouvají, když chcete nerušený odpočinek. V hotelu je možné vybrat si z velkého množství výletů a nebo si objednat "tuk-tuk" a zkoumat sami. Hotel také nabízí vlastní masáže a zkrášlení. Bylo možné si půjčit kolo. Výřivku jsme neměli v provozu, ale kdo by se chtěl ve 32 stupních vařit ve výřivce? Nic na co jsme si vzpomněli nebyl problém. Kuřáci mají možnost kouřit na terase pokoje, u baru i u bazénu. Restaurace je pochopitelně nekuřácká.

Pláž
Dvě hlídané pláže u hotelu. Jedna výrazně menší. Dostupné do 18:00. V momentě kdy jsme položili nohu na písek, již zaměstnanci běželi s lehátky a slunečníky. U hotelu jsou pouze asi 2 tzv. "beachboys". Ti ale ví, že nesmí hosty hotelu obtěžovat a proto v případě odmítnutí dále nedorážejí a nechají vás v klidu relaxovat. Na pláži jsme většinu času byli sami a užívali si sněhobílý písek a průzračný indický oceán, který měl přes 30 stupňů. Odliv a příliv je v 6ti hodinových intervalech a voda ustupuje o stovky metrů. V případě odlivu se nevykoupete, ale můžete vyrazit na procházku odhaleným mořským dnem, což je snad ještě větší zážitek, hledat mořské tvory a korály. Je možné projít až na úchvatnou sedmikilometrovou pláž "Turtle beach", jen si hlídejte příliv :). Hotel se nachází v mořském národním parku, takže šnorchlovat je možné pouze za poplatek, nebo vyrazit na některý z výletů lodí. Navzdory očekávání nás to nijak nemrzelo, díky zážitkům při odlivu.

Marek Odložil, 28.01.2020, Dátum pobytu: 14.1. - 24.1.2020
Oblasť: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Temple Point Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (5) Nie (0)

Celkom: 10 Dovolená v Keni? Paráda! Kdo chce ležet na pláži, může, kdo chce něco zažít taky může. Bylo to krásné a není se čeho bát, všude byli...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená v Keni? Paráda! Kdo chce ležet na pláži, může, kdo chce něco zažít taky může. Bylo to krásné a není se čeho bát, všude byli skvělí lidé, co nám ochotně pomáhali. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování odpovídalo 4*, pěkný pokoj, denně uklizeno, když jsme na polštář přidali dolar, měli jsme krásně vyzdobenou postel. Jste na rovníku, takže občas se nám do pokoje vloudil nějaký hmyz, ale s tím se musí počítat a na noc jsme využívali moskytiéru. Wifi jsme měli po celém areálu hotelu, což byl skvělý bonus, trezor na pokoji zdarma a klimatizace na pokoji byla bez problému.

Strava
Nečekejte all inclusive v Egyptě ???? I tak jsme hlady rozhodně netrpěli. Ke snídani je k dispozici sladké i slané, jogurty, müsli i lupínky. Palačinky, wafle a vajíčka na různý způsob dělali čerstvé a výborné. Vždy bylo k dispozici několik druhů pečiva, džusy, čaj i káva. Obědy a večere byly vhodné jak pro milovníky masa, tak i pro vegetariány. Vždy byla i zelenina, míchaný salát, ovoce a nějaký dortík. Přímo od kuchařů si člověk mohl nechat uvařit specialitu dne - většinou jedno jídlo z mořských potvůrek a nějaká pasta. Zajímavé jsou tématické večery - indický a hlavně africký, opravdu stály za to! Přes celý den byla k dispozici káva a čaj, odpoledne nějaké sušenky.

Služby hotela
Není moc, co říct. Ráno uklizený bazén, upravené chodníčky, pokoje čisté, na recepci příjemný personál ochotný pomoci s čímkoliv, na baru to samé. Animátoři mladí a akční, ale stačilo poprosit o soukromí a do ničeho Vás netlačili. Celkově v hotelu byl klid a pohoda.

Pláž
Tento hotel má dvě menší soukromé pláže a to je jeho největší výhoda. Jsou uklizené, klidné a hlídané. Při příchodu dostanete hned lehátko a slunečník, nemusíte se bát nechat cokoliv ležet a jít se vykoupat nebo při odlivu projít po mořském dně. Ani beachboys tady nejsou otravní, byli tam asi dva, kterým jde krásně vysvětlit, že nemáte zájem. Počítejte s tím, že odliv je opravdu veliký, ale díky tomu uvidíte stovky krabů, murény, hvězdice i ježky a nemusíte si ani namočit hlavu. Když je oceán opravdu nízko, jde projít kolem pobřeží až na nedalekou, 7km dlouhou Turtle beach

Tereza K., 27.01.2020, Dátum pobytu: 14.1. - 24.1.2020
Oblasť: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Temple Point Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 6,8 Krásná exotická dovolená, na kterou budu ráda vzpomínat.

  • 8 Ubytovanie
  • 6 Strava
  • 7 Okolie
  • 5 Cena

Celkové zhrnutie
Krásná exotická dovolená, na kterou budu ráda vzpomínat. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotelový komplex poloprázdný, všichni klienti navštěvují vedlejší komplex Jacaranda, rovněž i jeho bazén, náš u Jumbo neudržovaný, prázdný, kalná voda. Celkově to na mě působilo, jakoby měl hotel skončit. Nikde nikdo.

Strava
Velmi skromná, ve srovnání se sousedním komplexem Jacaranda.

Služby hotela
Průměrné, úklid sice každodenní, ale jen ustlaná postel a vyměněné ručníky, které zřejmě perou jen v nějakých přírodních mýdlech, docela nelibě zapáchaly.

Pláž
Pláž hned u hotelu, krásná. Voda bohužel nikde, víceméně po celý den jste bez moře, 3 dny voda u břehu po 6h ranní, jinak vůbec. Obtěžující jsou místní prodejci "nabízeči" čehokoliv, nenechají vás pomalu vyjít na pláž, natož k moři. Chtěla jsem třeba jen sedět na písku a slunit se, máte kolem sebe minimálně dva černochy a furt něco melou a otravují, fakt otravují, to mi kazilo celkový dojem ze všeho.

Jana J., 13.01.2020, Dátum pobytu: 28.12.2019 - 8.1.2020
Oblasť: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Jumbo Club Watamu Beach

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

10 fotografií

Celkom: 5,8 Spokojenost, krásná země, příjemní lidé. Horší doprava na různé výlety díky špatné kvalitě silnic. Hlavně příjezdová silníce k hotelu je...

  • 6 Ubytovanie
  • 5 Strava
  • 6 Okolie
  • 6 Cena

Celkové zhrnutie
Spokojenost, krásná země, příjemní lidé. Horší doprava na různé výlety díky špatné kvalitě silnic. Hlavně příjezdová silníce k hotelu je katastrofa. Kameny, výmoly. Autobus jede krokem a je to dost úmorné. I tento fakt nás odradil od více výletů do okolí. Výlety a Safari jsme řešili s místním průvodcem Philipem. Umí česky a kontaktovali jsme se ještě před příletem. Vše dodržel, fungovalo to a ještě jsme celkem ušetřili. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Vcelku příjemný hotel, jednoduché vybavení, ale nám vyhovovalo. Pokoje klimatizované. Využívali jsme pouze jeden bazén, ostatní byli poměrně špinavé. Pláž krásná, prodejci jsou koloritem, o velkém odlivu jsme věděli.

Strava
Nebylo to špatné, dalo se vybrat, jen nabídka byla víceméně stále stejná. Jediná výtka- bar all incluzive byl do 22 hodin, což nevadí. Pouze na Silvestra jsme čekali, že nechají otevřeno déle, ale nestalo se. I vodu jsme si museli kupovat

Služby hotela
nevyužívali jsme nic navíc

Pláž
Krásná, hodně stínu

Kateřina Bakešová, 13.01.2020, Dátum pobytu: 28.12.2019 - 8.1.2020
Oblasť: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Jacaranda Beach Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (1)

Celkom: 9,8 Keňa je krásná zem, můžete relaxovat v resortu, oceán měl neuvěřitelných 38 stupňů, dva čisté bazény se slanou vodou. Máme úžasné zážitky...

  • 9,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Keňa je krásná zem, můžete relaxovat v resortu, oceán měl neuvěřitelných 38 stupňů, dva čisté bazény se slanou vodou. Máme úžasné zážitky z dvoudenní safari, kdy kolem Vás chodí lvi, sloni, žirafy, zebry a jiná zvířata, pozorovat je v jejich prostředí je úžasné.

Na výletech jsme se ale podívali na Keňu i z druhé strany. Chudinské čtvrti, tržiště těch nejchudších, chatrče ve kterých žijí a vaří venku nad otevřením ohněm. Chudoba na Vás dýchá ze všech stran a přesto jsou tito lidi spokojení a pohostinní. Byli jsme i v místní škole, každý jsme sebou vezli notesy, sešity, tužky, propisky, bonbony, to přivítali. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Byli jsme ubytovaní ve druhém patře, každý den čisté povlečení, ručníky i osušky, v koupelně vše funkční - sprcha,umývadlo, záchod, fén. Pokoj čistý, jen nám chyběli nějaké skříně na oblečení, byly tam dvě tyče s 10 ramínky a jeden foch na prádlo, ale to bylo i ve vedlejších pokojích stejné.

Strava
Jídla bylo dostatek, k snídaní jsem si dávala vaječné omelety, šunka, sýry, marmelády, jogurty,housky,rohlíky,chleba,tousty.

obědy a večeře - těstoviny na několik způsobů, opečené brambory, bramborová kaše,rýže. Maso hovězí, vepřové, kuřecí, spousta výborných ryb a mořských plodů. zeleninové saláty dušené i syrové, spousta čerstvého ovoce a ovocných salátů.

Služby hotela
V hotelu byli všichni milí a ochotní, skoro každý zná pár českých frází, není problém se domluvit i česky :-) .

Chtěla bych poděkovat delegátce Jitce Bláhové, která se nám maximálně věnovala nejen na výletech ale i v resortu.

Pláž
Pláž jsme si první týden neužili protože jsme byli na safari a jezdili jsme na výlety abychom viděli jak se zde žije. Další týden jsme zjistili, že si zaplaveme v oceánu jen tři až čtyři hodiny, jinak voda ustoupila o 2 až 3 km. Takže jsme se s místními vydali při odlivu na průzkum, ukázali nám různé hvězdice, rybičky které by jsme sami neviděli. Jinak pláže jsou krásné s bílým pískem, s lehátky, s palmami kteří nahrazují deštníky a při přílivu má voda krásných 36-38 stupňů.

Pláž je od vody oddělena nízkým plůtkem za který nesmí místní prodejci, kteří nabízejí kromě výletů vše možné. Ráda jsem se s nimi bavila, snaží se mluvit česky, co neumí to nakreslí :-) Mladí s nimi na výlety jezdili a říkali že mají stejný komfort třeba na safari jako naše agentury, jen to mají o třetinu levnější. Jejich místní agentura se jmenuje Dik Dik, nebo Duk Duk,a mluví dobře česky. Animátoři byli skvělí cvičení na suchu i ve vodě, dokázali vtáhnout do hry, nebo si přišli jen tak popovídat.

Dana Svobodová, 06.01.2020, Dátum pobytu: 2.12. - 15.12.2019
Oblasť: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Jacaranda Beach Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (5) Nie (0)

safari 14 fotografií