Recenzie hotelov
Kuba

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 4 Hodnotím jako podprůměrné, neodpovídající smlouvě.

  • 4,5 Ubytovanie
  • 3 Strava
  • 4 Okolie
  • 4 Cena

Celkové zhrnutie
Hodnotím jako podprůměrné, neodpovídající smlouvě. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Starší hotel, průměrně udržovaný. Úklid v pořádku, ale vybavení slabé-na balkoně chyběla křesílka, totéž i v pokoji, nábytek hodně pamatoval. Obden manžel spravoval splachovadlo na záchodě, několikrát z neznámých příčin netekla voda.Ručníky sice měněné každý den, ale potrhané a plážové ručníky byly měněny pouze na požádání - během pobytu 2x.

Strava
Stolování odpovídalo velmi špatné cenové kategorii, obsluha někdy milá, ale většinou bez zájmu. Připomínám, že hotel nebyl plně obsazen, takže nebyl žádný nápor v době stravování. Byl problém dostat ubrousky, někdy příbor, nemluvím o malých lžičkách, místo kterých jsme na dezert museli používat buď nabízené plastové nebo velké lžíce.Příbory obsluha utírala do hadru, do kterého si před tím utřela zpocené čelo. Nápojové skleničky bývaly matné.

Kvalita potravin byla slabá - maso nevhodně zpracované - buď špatně nakrájené, nebo tvrdé. Co zbylo od rána bylo nepokrytě zpracováno nebo zakomponováno do dalších chodů. Do jídelny chodili zaměstnanci nedaleké stavby v pracovním oděvu a botách.Navíc jsme byli zvyklí z pobytů all inclusive, že jak jídlo bylo podáváno téměř nepřetržitě a bylo velmi pestré, ale i rozsah jak nealkoholických tak i alkoholických nápojů byl mnohem pestřejší. Zde byl problém dostat džus. Hodně chyběly mléčné produkty, v salátech byl občas písek. Občerstvení na Silvestra bylo připraveno, ale do jídelny jsme stáli frontu jako před více než čtyřiceti lety a přednostně byli pouštěni jiní hosté byť krátkodobě ubytovaní. Bylo to velice nedůstojné. Po naší připomínce jsme byli odvedeni do náhradních prostor, kde jsme byli spolu s nějakými "prominenty" obslouženi,ale očekávalo se , že co nejrychleji vypadneme. Tedy najíst se a jít.Oslava Nového roku se nekonala.

Služby hotela
Popsány výše

Pláž
Malá, ohraničená korálovými útesy. Museli jsme chodit na vzdálenější pláže, které nám ale neposkytovaly sjednaný komfort(lehátko, slunečník). V okolí pláže a hotelu byl prach z nedaleké stavby. Voda kalná.

Marie Wernerová, 15.01.2020, Dátum pobytu: 25.12.2019 - 10.1.2020
Oblasť: Kuba Kuba, Hotel: Club Amigo Costasur (Trinidad)

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 8 Hotel průměrný, ten kdo tráví dovolenou v jiných destinacích (Turecko, Řecko, Španělsko...atd.) je na začátku lehce rozčarovaný, ale v...

  • 7 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 10 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Hotel průměrný, ten kdo tráví dovolenou v jiných destinacích (Turecko, Řecko, Španělsko...atd.) je na začátku lehce rozčarovaný, ale v zápětí zjistí, že na Kubu je to luxus :-), pokud jste nároční, výbírejte novější hotely :-) ! Jinak pláže a moře super !! Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
průměr

Strava
dobrá

Služby hotela
personál se snaží být vstřícný, v rámci svých možností

Pláž
nádherná, čistá, moře teplé :-)

Marie Henrichová, 08.01.2020, Dátum pobytu: 27.12.2019 - 5.1.2020
Oblasť: Kuba Kuba, Varadero, Hotel: Occidental Arenas Blancas (ex. Barceló Solymar Arenas Blancas)

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 5,4 Průměrná dovolená, za danou cenu lze zvolit destinace s výrazně lepšími službami a ubytováním, ledaže specificky cílíte na Kubu či...

  • 5,5 Ubytovanie
  • 5 Strava
  • 7 Okolie
  • 4 Cena

Celkové zhrnutie
Průměrná dovolená, za danou cenu lze zvolit destinace s výrazně lepšími službami a ubytováním, ledaže specificky cílíte na Kubu či komunistické země. Solidní výhodou je možnost využívat služby vedlejšího hotelu Arenas Blancas (včetně restaurací, bufetů, barů,...). Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel Solymar byl postaven v prosince 2001 a uplynulých 18 let se na něm podepsalo. Dveře na terasu pokoje nešlo otevřít, z fénu vyčnívaly kabely a v pokoji se dokonce podařilo ulovit švába. Po diskuzi s hosty jiných hotelů se ale zdál tento pokoj ještě nadprůměrný (fungující klimatizace, televize, sprcha,...). Wifi je dostupné pouze v rezepci hotelu, takže na brouzdání z postele zapomeňte.

Strava
All inclusive program byl patrně na kubánské poměry velmi opuletní, bohužel dost nedostatečný oproti nabídkám v Turecku / Egyptu apod. (platí obecně pro Kubu). Celkově byl znát obecný nedostatek mléka, zeleniny, hovězího masa a paradoxně i kávy. Připravte se tak na denní příděl pečeného kuřete či ryby s rýží, fazolemi a punčového řezu jako dezert. Globalizované (Anheuser-Busch InBev) pivo Cristal je docela pitelné, pivo Bucanero bych neriskoval. Rum a koktejly solidní, ale minimální rozdíly mezi koktejly (všechny na bázi rumu) a v rámci all inclusive ořezané verze (minimum džusů a mléka / smetany). Nealko zastupují solidní kubánské verze Cola, Fanta a Sprite, oficiální verze pouze za SUC. Za dovolenou můžete navštívit 2-3 hotelové restaurace, kvalita ale není valná (hlavně pozor na mexickou, nic pikantního a bez sýra, zeleniny a hovězího těžkou něco solidního vyrobíte). Bufet v Arenas Blancas je podobný a v rámci all inclusive tam můžete také kdykoliv zajít.

Služby hotela
Recepce funkční - rychlá výměna valut a prodej wifi kupónů (1 CUC / hodina). Minibar byl doplňován pravidelně dodatečným pivem a limonádou, případné výpadky vyřešeny úplatky. Úklid OK, ale omezen na ustlání postelí, nějaké vytírání / zametání nehrozilo. Číšníci je přirozeně soustředí na štědřejší hosty, ale je to často k lepšímu, protože roznášená káva je nepoživatelná (instantní). Wifi je velmi nestabilní, doporučuji se raději zajít do vedlejšího hotelu Arenas Blancas, kde je připojení výrazně rychlejší a stabilnější.

Pláž
Pláž a bazén uzpůsobeny pro minimalizaci utopených milovníku rumu tj. hloubka max půl metru (v případě pláže minimálně 50 od břehu má člověk vodu tak do pasu). Krásný písek a dobrá čistota vody. Lehátka a deštníky vesměs dostupné, pozor ale na krádeže ručníků (nový ručník stojí 25 CUC, při utilizaci šedé ekomiky jsem stejný sehnal za 12 CUC). Osobně jsem spíše zůstával u hotelového bazénu mezi Solymar a Arenas Blancas (nefouká tam vítr, má dostatečnou hloubku pro plavání a je u něj bar, kde dělají solidní mojita, protože mají asi jako jediný bar v hotelu mátu).

Jan Trubáček, 07.01.2020, Dátum pobytu: 21.12.2019 - 1.1.2020
Oblasť: Kuba Kuba, Varadero, Hotel: Barceló Solymar

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 7,4 První vstup do pokoje hotelu mě tedy zarazil dva dny mi trvalo si zvyknout ale jinak vše ostatní to...

  • 5,5 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
První vstup do pokoje hotelu mě tedy zarazil dva dny mi trvalo si zvyknout ale jinak vše ostatní to překonalo(moře,teplo,plaže,písek,jidlo,služby delegata,výlety,lide kteří vas dobijí jsou pratelský a nepanuje tam zavist jako u nas).Let byl dlouhý ,ale stalo to za to odpočinuli jsme si,Doporučuji... Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
pokoje jsou opravdu ze stare doby ,odpad neoteka prknko praskle,tepla voda někdy,a jine ,,,,ale zvyknete si ,protože

jinak je tam fajn

Strava
na dobré urovni myslim že si vyberou všichni

Služby hotela
ty take šli

Pláž
písečna skvela čista

Jana Karbanová, 06.01.2020, Dátum pobytu: 23.12.2019 - 3.1.2020
Oblasť: Kuba Kuba, Varadero, Hotel: Occidental Arenas Blancas (ex. Barceló Solymar Arenas Blancas)

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 7,2 Celková dovolená super, mírné zklamání z obyvatel Kuby, mentalita narušená turismem. Neustále chce někdo něco nabízet a prodat, pokřikují...

  • 6 Ubytovanie
  • 6 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Celková dovolená super, mírné zklamání z obyvatel Kuby, mentalita narušená turismem. Neustále chce někdo něco nabízet a prodat, pokřikují na ulici když člověk jde kolem, všude si vyžadují tips, za jakoukoliv službu a nebojí se o ně říci, i hlasitě. Celkově je všude nepořádek a odpadky. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování poměrně na úrovni, z čeho jsme byli občas rozladění a nejenom my jsou všudypřítomní Rusové, kteří se opravdu neumí chovat a jejich jediný druh zábavy je být nonstop na plech.

Strava
Strava rozmanitá, snídaně oběd večeře švédské stoly, nicméně často jídlo bez chuti na kterou jsme z Evropy zvyklí, což se ale dá pochopit, není to Evropa...

Služby hotela
Personál vstřícný, co je docela hrůza je špína a způsob jakým se (ne)uklízejí pokoje. I když jsme nechávali každý den pokojské tips nebo dárečky a bylo vidět, že se snaží, stejně to není to co by to mohlo být.

Pláž
Pláž nádherná, každý den uklízená, i když i tady by se dalo uklidit lépe, ale jinak opravdu nádhera.

Petr Němec, 03.01.2020, Dátum pobytu: 9.12. - 22.12.2019
Oblasť: Kuba Kuba, Varadero, Hotel: Be Live Experience Tuxpan

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 7,8 Dovolenka bola úplne perfektná, okolie pláže nádhera

  • 5 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolenka bola úplne perfektná, okolie pláže nádhera Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Izba smrdela plesňou, kým sme si ju nedali vymeniť na vyššie poschodie. Odporúčam kvoli vlhchkosti neubytovať sa v prízemí

Strava
Celkom v pohode, nie som náročný stravník, tak sa dalo stravovať

Služby hotela
Služby boli na túto krajinu výnimočné, kubánci sú úplne milý ústretový aj napriek tomu že neovládam žiadny cudzí jazyk.

Pláž
Pláže úlne nádherné, podľa mojich predstáv. Aj prístup na pláž, celé okolie upravené, lehátka, všetko čo k tomu patrí. Nádhera

Zuzana M., 02.01.2020, Dátum pobytu: 18.12. - 29.12.2019
Oblasť: Kuba Kuba, Varadero, Hotel: Be Live Experience Tuxpan

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 5,8 Lokalita příjemná, pláže vynikající, nádherné, moře čisté. Ubytování průměrné, místy až podprůměrné ,záleží na tom, v které části resortu...

  • 4 Ubytovanie
  • 6 Strava
  • 10 Okolie
  • 5 Cena

Celkové zhrnutie
Lokalita příjemná, pláže vynikající, nádherné, moře čisté. Ubytování průměrné, místy až podprůměrné ,záleží na tom, v které části resortu budete ubytováni ( nejsme nároční klienti, ale vše má své hranice] Zahrada nádherně udržovaná, personál příjemný. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj, který nám byl přidělen byl hrozný a neodpovídal ani 1*. To, že nábytek byl starý nevadí, ale byl navíc rozbitý, ze židle čouhala sláma (byla pouze jedna na pokoji ) a ze stolu padala dřevotříska. Vana byla notně oprýskaná se zašlou špínou.Na upozornění, že chybí ovladač ke klimatizaci, nám bylo sděleno, že ji lze ovládat pouze vypnutím a zapnutím jističe. Po důrazné reklamaci nám další den byl pokoj vyměněn. Ten již zhruba odpovídal 3* na Kubě.

Spokojenost byla s každodenním úklidem pokoje.

Strava
Strava byla vcelku dobrá, ale kapacita jídelny absolutně neodpovídá tak rozsáhlému komplexu a počtu ubytovaných.

Pláž
Pláž fantastická.

Anonym, 28.12.2019, Dátum pobytu: 9.12. - 24.12.2019
Oblasť: Kuba Kuba, Varadero, Hotel: Gran Caribe Club Kawama

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 6 Hotel neurazí, nenadchne. Hodně dovolenou zachraňovalo krásné moře. Pokud chcete poznat opravdovou Kubu, doporučuji se vyhnout Varaderu....

  • 4,5 Ubytovanie
  • 6 Strava
  • 10 Okolie
  • 5 Cena

Celkové zhrnutie
Hotel neurazí, nenadchne. Hodně dovolenou zachraňovalo krásné moře. Pokud chcete poznat opravdovou Kubu, doporučuji se vyhnout Varaderu. Jsou to jen hotelové rezorty, ve městě pak restaurace a pár obchodů. Pravá Kuba začíná až za hranicemi Varadera. Jídlo hodnotím jako průměr, hodně to shodily nápoje. Co se týče pokoje, jsem ráda, že jsme dovolenou koupili za relativně dobrou cenu, protože když vidím, že se pobyt v tomto hotelu prodává i třeba za 50 000, tak to bych byla hodně vytočená, jet do takových podmínek. Hotel ceně neodpovídá, ale holt jsou na Kubě jiné poměry než v Evropě. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Na první dojem jsme byli dost zklamané. Hotel odpovídá úrovni tak 2* hotelu v Egyptě. Nečekali jsme žádný luxus, ale vše bylo staré, zašlé, všude vodní kámen. Pokoj byl sice čistý, ale většina věcí nefungovala. Ze 4 světel na pokoji fungovalo jedno, klimatizace musela být vypnutá, protože jinak jsme ráno měli na pokoji potopu. Při použití hotelového fénu dostala spolubydlící elektrickou ránu. Co se musí nechat, tak každý den poctivě uklízeli.

Strava
S jídlem jsme byli víceméně spokojené. Vždycky byl velký výběr, ale většina jídel se neustále opakovala. Jelikož toho bylo tolik, člověku to ani nevadilo, protože mohl různě mixovat. Je tedy pravda, že ke konci pobytu už jsme byli ze všeho přejedené, ale u 14 denního pobytu se není čemu divit. Co bylo šílené byly ty jejich nápoje. Limonády byli tak špatné, že většina lidí co jsem tam znala pila k jídlu jen vodu. Na barech z těchto limonád mixovaly limonády. U bazénu je velký bar, kde mají na výběr asi za 30 koktejlů, víno, pivo, káva atd. Koktejly sice nesou honosné názvy jako mojito, tequila sunrise a tak dále, ale jde o jejich místní limonádu smíchanou s místním alkoholem, většinou rumem, popřípadě to celé dochucené sirupem. Nepředstavujte si pravé koktejly, tomu je to opravdu hodně vzdálené. Po pár koktejlech jsme ale byli z těch jejich nedobrých místních limonád tak přepité, že jsme povětšinou pili točené pivo. Nápoje beru jako veliké minus. Je zde více míst, kde se najíst a napít. Osobně bychom uvítali bar nebo malý stánek přímo na pláži, pokud se člověk koupal a chtěl pití, musel odejít z pláže a jít až do rezortu. Není to sice daleko, ale bylo by to příjemnější. Vyzkoušeli jsme ala carte orientální restauraci. Tam jsme byli spokojené, doporučuji vyzkoušet.

Služby hotela
Úklid probíhal každý den a byli jsme moc spokojené. V hotelu funguje wi-fi, kdy si za 1 CUC koupíte na recepci kartu na 60 min. Wifi chytíte v lobby, pár patrech pod recepcí, u bazénu a u nějakých bližších pokojů. Občas wifi blbla, protože na ní bylo připojeno hodně lidí. S čím jsme byli maximálně nespokojené, tak byly karty k otevírání pokoje. Nejdřív nám nefungovala karta do trezoru, tak jsme museli běžet na recepci, aby nám jí znovu načipovali. Problém je, že pokud tu kartu trochu přiblížíte telefonu, čtečce nebo jinému elektronickému zařízení, tak přestane fungovat. Ze začátku jsme běhali na recepci třikrát denně, protože to neustále nefungovalo. Museli jsme stále hlídat, abychom omylem kartu nepoložili na telefon nebo jinou elektroniku, a abychom to v kabelce k sobě nepřiblížili. To je hodně otravné a myslím, že by na tom chtěl zapracovat. Jelikož jsme dostali pokoje daleko od sebe, chtěli jsme mít spojení skrz pokojové telefony, ale telefon v jednom pokoji nevyzváněl, i když jinak fungoval, takže druhá strana vůbec nezistila, že jim voláme.

Pláž
Pláž byla čistá, moře průzračné a nádherné. Pláž nebyla tolik natřískaná jako v Bulharsku Egyptě, ale pokud jste chtěli lehátko, museli jste dorazit ráno. Přes dopoledne nebo odpoledne nebyla šance žádné chytit. I tak Ale snad nikdy nikdo neležel na písku.

Andrea V., 23.12.2019, Dátum pobytu: 8.12. - 20.12.2019
Oblasť: Kuba Kuba, Varadero, Hotel: Be Live Experience Varadero

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

3 fotografie

Celkom: 8,4 Všechno v pořádku, pouze v našem termínu tam nebyli žádní Češi

  • 9 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 10 Okolie
  • 7 Cena

Celkové zhrnutie
Všechno v pořádku, pouze v našem termínu tam nebyli žádní Češi Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj byl naprosto v pořádku

Strava
Strava výborná, pro nás málo ochucené

Služby hotela
Personál ochotný a příjemný

Pláž
Úžasná a dostupná bílá, čistá pláž

Vítězslav Zicháček, 19.12.2019, Dátum pobytu: 25.11. - 6.12.2019
Oblasť: Kuba Kuba, Varadero, Hotel: Muthu Playa Varadero

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 7,8 Vyborna dovolenka

  • 7,5 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 8 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Vyborna dovolenka Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Super ubytovanie ale par vylepseni by sa naslo, kazdopadne za danu cenu to bolo super

Strava
Chutne, rozne jedla na vyber ale stale to iste

Služby hotela
Vylety, stale obcerstvenie, pravidelne upratovanie a celkovo posobil cisto

Pláž
Velmi pekna a prijemna

Samuel D., 19.12.2019, Dátum pobytu: 15.11. - 29.11.2019
Oblasť: Kuba Kuba, Varadero, Hotel: Barceló Solymar

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)