Recenzie hotelov
Kuba

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 9,2 Nádherně strávený čas ve velmi příjemném prostředí s kvalitními službami hotelu Iberostar Varadero.

  • 9,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Nádherně strávený čas ve velmi příjemném prostředí s kvalitními službami hotelu Iberostar Varadero. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování velmi kvalitní, velké pokoje standardně zařízené s balkonem. Vybavení starší, ale zcela vyhovující a funkční. Denně doplňovaný minibar, dobře uklizeno. Všechny pokoje ve velmi přijatelné vzdálenosti od restaurací i pláže.

Strava
Vynikající co do kvality i výběru. Velké množství ryb a mořských plodů, čerstvé ovoce (mango, papája, melouny, karambola). Velmi rychlá a příjemná obsluha, skoro vždy usměvavá :-). V barech množství koktejlů, kde rumem rozhodně nešetří....

Služby hotela
Na velmi vysoké úrovni, ochotný personál, který se Vám snaží vyhovět. Pouze problém s vypůjčením auta, je nutné ho rezervovat dostatečně dopředu, ideálně s objednáním zájezdu.

Pláž
Nádherná široká pláž, moře průzračné, stále dostatek slunečníků. Nikdo vás neobtěžuje s nabídkami suvenýrů či dalších služeb. Pozor: resorty dále na Varaderu směrem k přístavu již tak hezké pláže nemají (buď částečně kamenité či přeplněné).

Miroslav S., 10.08.2019, Dátum pobytu: 20.7. - 6.8.2019
Oblasť: Kuba Kuba, Varadero, Hotel: Iberostar Varadero

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 8,4 Celkem se nám dovolená líbila. Místní obyvatele jsou milý , přátelští a usměvavý a to i personál hotelu. Mimo hotel je strašná Chudoba a...

  • 7,5 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 9 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Celkem se nám dovolená líbila. Místní obyvatele jsou milý , přátelští a usměvavý a to i personál hotelu. Mimo hotel je strašná Chudoba a zaostalost země. V zemi vládne socialismus, žádné reklamy u silnic ani v televizi neuvidíte. Všude cedule s revoluci a celnich představitelů a to i minulých. Samozřejmě nesmíme zapomenout Vladimíra Iljiče Lenina. Rum na Kubě teče proudem Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování čisté a celkem pohodové. Jen nepocitejte se zlatými kohoutkama a klikama. Nábytek je trochu unavený, pamatuje Fidela, ale poslouží. Televizor je již moderní LED s několika programy přes satelit

Strava
Strava dobra, chutná. Pestrost stravy celkem dobra, vytky máme pouze na organizaci v jídelně. Chyběli talíře, příbory a lžíce na polévku a kávové lžičky jen na požádáni. Ke kávě dostanete plastové brcko. Pokud neprijdete do jídelny mezi prvními stojíte frontu před jidelnou, až někdo do ji a opusti jidelnu, pak vás milostive pustí dovnitř.

Služby hotela
K službám celkem nemáme vyhrady

Pláž
Přístupnost k plazi dobra, hned z hotelu. Čistota dobra, jen lidi jsou dobytek a plastové kelímky a plechovky místo do koše jim upadnou do moře a do písku na pláž.

Petr Vladyka, 07.08.2019, Dátum pobytu: 24.7. - 4.8.2019
Oblasť: Kuba Kuba, Varadero, Hotel: Gran Caribe Villa Tortuga

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 7,6 dovolená byla krásná na Kubu se určitě ještě podíváme jen si vybereme jiný hotel

  • 7 Ubytovanie
  • 6 Strava
  • 10 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
dovolená byla krásná na Kubu se určitě ještě podíváme jen si vybereme jiný hotel Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
ubytování mohlo být o trochu lepší

Strava
strava byla horší jídlo bylo dobré ale malí výběr co se týkalo zeleniny tak ta tam nebyla vůbec , ovoce jen mango,avokádo,ananas- citrus banány žádné

Služby hotela
bary v recepci 24hod ale pokud jste šli na pláž tak otevírali až 9.30-10hod jak kdy a zavírali v 17.00 a pivo jste si hradili sami .Večer program dobrý trochu nám vadilo že si turisti tahali do bazénu nápoje a cigarety házeli to kam se jim to zrovna hodilo personál na to nic neřekl.

Pláž
krásná udržovaná

Roman B., 31.07.2019, Dátum pobytu: 17.7. - 28.7.2019
Oblasť: Kuba Kuba, Varadero, Hotel: Roc Barlovento

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 5,2 Za ty peníze jsem očekával o něco více. Podruhé už to vidět nemusím. Nebýt pěkné pláže a zajímavých výletů, nebylo by to nic světoborného.

  • 4,5 Ubytovanie
  • 3 Strava
  • 9 Okolie
  • 5 Cena

Celkové zhrnutie
Za ty peníze jsem očekával o něco více. Podruhé už to vidět nemusím. Nebýt pěkné pláže a zajímavých výletů, nebylo

by to nic světoborného. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Žádný luxus, každá postel jiná, nábytek tak 40 let starý. Nefungovala ani jedna lampičky u postele, přitom stačilo jen vyměnit žárovky. Přestože údajně šetří vodou, po celou dobu protékal záchod a přestože o tom pokojská musela vědět, nikdo to neopravil. Na přístupovém venkovním schodišti byla tma, když tam konečně vyměnili žárovky, tak to vydrželo asi dvě noci a pak jsme chodili zase po tmě.

Strava
Nejhorší, jakou jsem kdy zažil v porovnání s Tunisem, Tureckem a Egyptem, kde jsme měli také plnou penzi. K snídani

vajíčka s opečenými toasty, ostatní pečivo se nedá jíst. Sladkosti nejím, těch tam bylo celkem dost. Ovoce zelenina velmi omezený výběr, za celou dobu jsme neviděli rajče nebo pomeranč, po sezoně je to nedostupné. Maso většinou tuhé, klasická brambory poskrovnu, polévka jeden druh pořád dokola.

Služby hotela
Personál příjemný, ale občas něco došlo (třeba tonic) a ten den už to nebylo, někdy ani příští. Párkrát došel i led, takže

míchané nápoje byly teplé, takže se dalo pít akorát točené pivo, to bylo studené pořád. Bar u pláže s míchanými nápoji za těch dvanáct dní párkrát neotevřel vůbec.

Pláž
Pláž nádherná písčitá, udržovaná, přístup bez problémů. Slunečníků i lehátek dostatek.

Vladimír Ellinger, 23.07.2019, Dátum pobytu: 7.7. - 20.7.2019
Oblasť: Kuba Kuba, Varadero, Hotel: Gran Caribe Villa Tortuga

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 6,4 Celkový dojem z dovolené dobrý, až na pár maličkostí. viz níže

  • 6 Ubytovanie
  • 4 Strava
  • 9 Okolie
  • 7 Cena

Celkové zhrnutie
Celkový dojem z dovolené dobrý, až na pár maličkostí. viz níže Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování jak ho uvádí cestovní kancelář není přesné. Na fotografiích jsou pouze vybrány ty nejlepší pokoje a ostatní neukazují. My zrovna měly ty jedny z nejhorších. Postele Ok, koupelna a Wc hrůza, špína. Asi se uklizečky moc nenadřou.

Strava
Strava by nebyla špatná, ale opět šlo o čistotu, na tu tady moc nedbají, špinavé talíře, skleničky, kolem talířů lezli šváby. Jinak chuťově v pořádku. Co se týče obsluhy - skvělá.

Služby hotela
Na hotelu nefungovala pevná linka, takže když se nám snažila dovolat delegátka nebo někdo z recepce, tak neměl šanci. Překvapilo nás, že recepční na hotelu neumí ani základy anglicky nebo německy....to by snad ten kdo chce dělat recepční na hotelu, kam jezdí cizinci, měl umět.

Pláž
Pláž krásná, písčitá, čistá, voda také.

Anonym, 08.07.2019, Dátum pobytu: 19.6. - 4.7.2019
Oblasť: Kuba Kuba, Varadero, Hotel: Be Live Experience Turquesa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,4 Skvělá dovolená, cena sice vyšší, ale celkový dojem parádní, raději co 2-3 roky tohle, než každý rok do Egypta, Turecka, apod...

  • 9 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Skvělá dovolená, cena sice vyšší, ale celkový dojem parádní, raději co 2-3 roky tohle, než každý rok do Egypta, Turecka, apod... Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Na Kubu dost moderní, v podstatě evropský standard, zásuvky 220 V (netřeba redukci), centrální klimatizace, která při zapnutí velmi rychle vychladila pokoj, vzhledem k tomu, že jsme byli stále venku, pokoj byl pouze k přespání, na pokoji TV, kde byly kromě kubánský programů také, americké, německé, francouzské, španělské a čínské. Dále pak telefon a minibar.

Strava
Formou bufetu, kdy výběr je opravdu obrovský, v podstatě na co si člověk vzpomene, to tam je. V hotelu 4 á la carte restauranty, my jsme navštívili japonskou Sakuru- skvělý zážitek s kuchařem, 5-ti chodové menu

Služby hotela
5* standard, v lobby hotelu skvělý bar, každý večer živá hudba, internet pouze za poplatek 1 CUC/hodina

Pláž
Čistá pláž, bez křičících dětí, přírodní slunečníky, lehátka s polstrováním, plážový bar, billiard, ping-pong, volejbal, možnost půjčení šlapadla, kanoe, vše v ceně. Za 20 CUC plavba na katamaránu a 45 minut šnorchlování.

Aleš K., 07.07.2019, Dátum pobytu: 21.6. - 29.6.2019
Oblasť: Kuba Kuba, Varadero, Hotel: Melia Las Americas

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 4 Slabší dovolená

  • 3 Ubytovanie
  • 5 Strava
  • 6 Okolie
  • 3 Cena

Celkové zhrnutie
Slabší dovolená Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Tváří se jako 5* hotel, nicméně v realitě je to tak 3,5*

Jana Byrtusova, 26.06.2019, Dátum pobytu: 12.6. - 23.6.2019
Oblasť: Kuba Kuba, Varadero, Hotel: Meliá Marina Varadero

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (2)

Celkom: 9,2 velmi dobrý

  • 8 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
velmi dobrý Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
dobré

Strava
výborná

Služby hotela
výborné

Pláž
suprová

Václav V., 25.06.2019, Dátum pobytu: 12.6. - 20.6.2019
Oblasť: Kuba Kuba, Varadero, Hotel: Club Caribe Club Kawama

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9 Krásný prostředí, klid pohoda,ochotný personál, každý večer kulturní akce, sportovní a další kulturní akce u bazénu,každé odpoledne....

  • 8,5 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 10 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Krásný prostředí, klid pohoda,ochotný personál, každý večer kulturní akce, sportovní a další kulturní akce u bazénu,každé odpoledne. Jídlo dle možností výborné Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování odpovidalo zařazení hotelu, pokoj každý den uklizen, ručníky a osusky meneny denně, funkční větrání, lednice a televize.

Strava
STRAVA bohatá na ovoce,zeleninu,velký výběr jídel,zakázku,zmrzliny a napoju

Služby hotela
Služby byly kvalitní

Pláž
Pláž je součástí hotelu,čistá, slunečníky a lehátka zdarma, čisté a klidné moře, možnost snorchlovani, v blízkosti 2 bary s chlazenými nápoji, klid a pohoda na opalování a koupání,možnost zapůjčení lodek bez motoru zdarma

Jiří K., 17.06.2019, Dátum pobytu: 4.4. - 16.4.2019
Oblasť: Kuba Kuba, Varadero, Hotel: Gran Caribe Villa Tortuga

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (1)

2 fotografie

Celkom: 7,2 Lokalit resortu je zhruba uprostřed poloostrova a je to velmi výhodná poloha. Na začátku poloostrova je centrum, kde to žije a na konci...

  • 7 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 9 Okolie
  • 6 Cena

Celkové zhrnutie
Lokalit resortu je zhruba uprostřed poloostrova a je to velmi výhodná poloha. Na začátku poloostrova je centrum, kde to žije a na konci jsou hotely s marínami, kde je velký klid, takže uprostředka optimální poloha pro odpočinek i zábavu. Hned vedle hotelu je delfinárium, které doporučuji navštívit.

Celkový dojem z ubytování, dopravy i stravy je velmi kladný :) Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Měli jsme pokoj, který byl po rekonstrukci. Velký, světlý a čistý. Na pokoji funkční klimatizace a vlastní soc. zařízení, které bylo také čisté. Každý den probíhal úklid.

Strava
Co se týká stravy, tak jako v každém resortu se často opakuje to samé, ale výběr byl bohatý a vždy jsme si měli z čeho vybrat. Čerstvé ovoce, zelenina, pečivo, pizza, mořské ryby, zákusky, pasta, freshe atp.

Pláž
Pláž je součástí resortu a je zde bílý písek a azurová voda. Na pláži slunečníky a lehátka, která nebývají vždy obsazená. Není to jako v jiných resortech, že musíte hned ráno ulovit místo. Tady bylo vždy místa dost. Roděleno na kuřáckou a nekuřáckou zónu. Pláže čisté. Mírný postup do moře. První 3 dny jsme měli dost vlny a nedalo se plavat, ale pak se voda zklidnila a byla téměř bez vlnk.y

Tereza, 14.06.2019, Dátum pobytu: 25.5. - 9.6.2019
Oblasť: Kuba Kuba, Varadero, Hotel: Roc Arenas Doradas

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)