Recenzie hotelov
Madeira

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 9 Výborná dovolená, i přes covidová opatření jsme si dovolenou užili a cítili se bezpečně.

  • 9,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 8 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Výborná dovolená, i přes covidová opatření jsme si dovolenou užili a cítili se bezpečně. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování perfektní, není co vytknout, denně dokonalý úklid.

Strava
Strava výborná, rozhodně doporučuji.

Služby hotela
Welnes bylo díky covidu zavřené, ale oba bazény v omezené míře počtu osob fungovaly.

Pláž
Pláž jsme nevyužívali, nemohu hodnotit, byli jsme na turistické dovolené a to se povedlo.

Pavlína F., 26.02.2021, Dátum pobytu: 14.2. - 21.2.2021
Oblasť: Madeira Madeira, Funchal, Hotel: Castanheiro Boutique

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,6 Dovolená - únor 2021 - byla naprosto dokonalá. Vynikající delegátka CK, opravdu člověk na svém místě. V hotelu nás bylo asi 9 osob +...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 8 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená - únor 2021 - byla naprosto dokonalá. Vynikající delegátka CK, opravdu člověk na svém místě.

V hotelu nás bylo asi 9 osob + personál, skoro se necestuje. Jídlo naprosto prvotřídní, bazén na střeše v provozu. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj a vybavení odpovídající 4*, čisto. Jediná nevýhoda - hlučná hlavní ulice přímo pod okny. Ale se zavřený oknem ok.

Strava
Vynikající zážitek pro všechny smysly. Hodně lokální kuchyně, vždy solidní výběr, servírované snídaně i večeře z důvodu opatření kvůli COVIDu. Jediná nespokojenost s množstvím a kvalitou bílého jogurtu. Dostanete v podstatě panáka. To je 1 porce. Ale vše ostatní to bohatě vyvážilo.

Pláž
Pláž je kousek, ale kamenitá, případně přístup po schůdcích přímo do moře, což byla vzhledem k dost velkým vlnám výhoda. Moře čisté a v únoru bez problému i teplotně.

Milena, 17.02.2021, Dátum pobytu: 7.2. - 14.2.2021
Oblasť: Madeira Madeira, Funchal, Hotel: Vila Baleira Funchal

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,4 Mohu doporučit. Milý a ochotný personál.

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 7 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Mohu doporučit. Milý a ochotný personál. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Vše odpovídá tomu, co je prezentováno na webu. Žádný problém.

Strava
Luxusní tříchodové večeře. Výběr z menu. Každý den jiná nabídka.

Služby hotela
Vše ok. Jenom doporučení ohledně parkování. Parkování v podzemních garážích trochu dražší - 7 Euro/den. Doporučuji parkovat v okolních ulicích, je to taky placené, ale v režimu od 08-20, takže přes noc zdarma.

Pláž
Na pláž u hotelu jsme nechodili. Doporučuji pláž Praia da Prainha.

Petr Vopat, 17.02.2021, Dátum pobytu: 7.2. - 14.2.2021
Oblasť: Madeira Madeira, Funchal, Hotel: Vila Baleira Funchal

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 9 Hotel byl pěkný, pokoj čistý a personál ochotný a milí. Hotel můžu jen doporučit.

  • 9 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Hotel byl pěkný, pokoj čistý a personál ochotný a milí. Hotel můžu jen doporučit. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel Dorisol - budova Florasol je umístěný spíše v okrajové části hlavního města Funchalu zvané Lido. Při cestě do centra je tedy zapotřebí počítat s tím, že se projdete cca. 3 km tak a 3 km zase zpět. Na této trase jezdí ale i autobusy, není proto problém některého využít.

Hotel je umístěný u ne příliš rušné silnice, podél které vede chodník a něco jako stezka pro cyklisty. I když jsme byli ubytovaní ve druhém patře, nebyl vůbec problém s hlukem z ulice. Určitě to bylo ale ovlivněno i restrikcemi v souvislosti s covidem - byl totiž zákaz vycházení ve všední den po sedmé a o víkendu dokonce po šesté hodině. V sousedství hotelu jsou restaurace, které jsme využívali hlavně na dobré a levné kafíčka (za espreso 0,8 - 1,3 Euro). Blízko hotelu je supermarket Pingo Doce, kde se dají dobře nakoupit potraviny, vařené jídlo za super peníz (tuňákové lasagne 1 porce nás vyšly na 2,7E a kuře s rýží dokonce za 2,30E) a mají i místní víno a rumy.

Samotný Hotel Dorisol - budova Florasol (pozor, hotel má i další budovy o kousek dál) byl příjemný. Pokoj byl prakticky zařízený, pěkný a čistý. Koupelna i kuchyňka byly nové. Špinavé ručníky denně měnily, toaletní papíry doplňovaly. V koupelně bylo i mýdlo a fén fungoval jak má. Kuchyňka byla vybavená nádobím a dokonce nechyběla ani krabička na svačinku s sebou na výlet:-). Byla tu i čistá utěrka a jar. Jediné co mi chybělo byla houbička na nádobí a asi bych ocenila i víc příborů - na dva lidi byly dvě sady příborů. To byly ale opravdu jen drobnosti.

Strava
Měli jsme polopnezi.

Snídaně byla "kontinentální" a stále stejná. Mohly jste si vybrat z lupínků, jogurtu, šunky, sýru, pečiva, marmelády, másla, buchet, ovocného salátu, zeleniny, v teplém bufetu pak bývaly houby, vařená vajíčka, párečky, slanina, fazole apod. K pití zdarma juice, kávu, čokoládu, čaj, apod. Sice byla nabídka snídaní prakticky celý týden stejná. Nám to ale nevadilo, vždycky se dalo z nabídky vybrat, na co máte chuť. Jediná věc, co na můj vkus snídaně trošku zdržovala bylo, že neměli "nasmažená" volská oka a míchaná vejce dopředu a smažili je před Vámi na přání.

U večeře se při našem zájezdu malinko prali s organizací v souvislosti s epidemiologickými opatřeními. Náš první den měli vše nachystáno formou bufetu, kde stáli zaměstnanci a nabírali, co jste si řekli. To způsobovalo docela slušné řady. Druhý den to zkusili vymyslet tak, že si sednete ke stolu, oni Vám přinesou pečivo s máslem a polévku a poté postupně chodíte k bufetu pro hlavní chod, kde jste si vybírali ze tří variant masa (vždycky nějaká rybka, k tomu pak vepřové, hovězí, burger, masová roláda apod.), tří variant příloh (rýže, těstoviny, brambory, vařená zelenina atd.), pak byly zeleninové saláty, ovocné saláty a dezerty, kde se daly najít buchty, dortíky, zmrzlina apod. Někdy jídla dochucují trošku jinak než jsme zvyklý, možná tedy spíš nedochucují, ale to je o názoru a chuti:-)

Trochu jsem se stravy bála, protože jsem intolerantní na pšenici a mléko. Ani s těmito mými omezeními nebyl žádný problém se v hotelu i v jiných restauracích dobře a chutně najíst:-).

Služby hotela
V době ve které jsme na dovolené byly se bohužel stále více zpřísňovaly restrikce spojené s covidem, služby hotelu (masáže, vnitřní bazén atd.) byly tedy výrazně omezené a ani jsme o ně neměly zájem.

Pláž
Pláže na ostrově moc nejsou. Je jich jen několik na celém ostrově. Koupaliště je cca. 10 minut chůze od hotelu a kamenitá pláž je cca. 20 minut od hotelu. Za koupáním jsme ale nejeli, nijak nám to tedy nevadilo.

Karla H., 12.02.2021, Dátum pobytu: 31.1. - 7.2.2021
Oblasť: Madeira Madeira, Funchal, Hotel: Dorisol Komplex

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (1)

6 fotografií

Celkom: 9,6 S hotelem jsme byli velmi spokojení. Příjemný personál i prostředí.

  • 9 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
S hotelem jsme byli velmi spokojení. Příjemný personál i prostředí. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Příjemný hotel v centru města. Pár minut do starého města, do přístavu, velký výběr obchodů, restaurací kolem. Osobitý moderní interiér s prvky historie.

Strava
Polopenze. Z důvodu Covidu nemohla snídaně být servírovaná formou švédských stolů, přesto byla velmi bohatá a chutná. Večeře - 3 chodové menu, na výběr vždy z jednoho vegetariánského jídla a jednoho masového. Příjemná obsluha, výborné jídlo, velké porce.

Služby hotela
Venkovní bazén na střeše s krásným panoramatickým výhledem na město, hory i moře. SPA oddělení s bazénem, posilovnou, masážemi, kosmetickými ošetřeními a saunou (sauna nefungovala z důvodu Covidu). Restaurace, bar v přízemí i na střeše.

Anonym, 20.01.2021, Dátum pobytu: 10.1. - 17.1.2021
Oblasť: Madeira Madeira, Funchal, Hotel: Castanheiro Boutique

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 10 Skvělá dovolená, chceme se tam určitě vrátit znovu :-)

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Skvělá dovolená, chceme se tam určitě vrátit znovu :-) Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel krásný, pokoje malé, ale útulné. Koupelna starší. Hotel mužů jen doporučit.

Strava
Výborná kuchyně, výběr ze dvou předkrmu, hl chodu i dezertu. Snídaně skvělé. Vše servirovano, všeho dostatek :-)

Služby hotela
Super byl vnitřní bazén. Škoda,ze kvůli covidu byla zavřena sauna a vířivka.

Pláž
Pláž jsme moc nevyužili, byla docela daleko, ale krásný černý písek nebo oblazky. Koupali jsme se v lavovych jezirkach.

Hana Nejedlá, 06.01.2021, Dátum pobytu: 27.12.2020 - 3.1.2021
Oblasť: Madeira Madeira, Funchal, Hotel: Dorisol Komplex

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,2 Cestovali jsme na Vánoce v době pandemie covid-19, personál hotelu důsledně dbal na bezpečnost hostů a tak jsme po celou dobu pobytu...

  • 9,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 7 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Cestovali jsme na Vánoce v době pandemie covid-19, personál hotelu důsledně dbal na bezpečnost hostů a tak jsme po celou dobu pobytu nemuseli mít obavu z nákazy. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel byl nově zrekonstruovaný, personál byl přátelský a ochotný.

Strava
Jídlo (snídaně a večeře) bylo gurmánským zážitkem, především čtyřchodové večeře.

Služby hotela
Možnost parkování v podzemních garážích hotelu (za poplatek).

Stanislav B., 04.01.2021, Dátum pobytu: 20.12. - 27.12.2020
Oblasť: Madeira Madeira, Funchal, Hotel: Vila Baleira Funchal

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 9,4 Velmi dobré

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 7 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Velmi dobré Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Výborné

Strava
Výborná

Služby hotela
Výborné

Pláž
Žádná tam nebyla

Petra Štěpánová, 26.10.2020, Dátum pobytu: 16.10. - 23.10.2020
Oblasť: Madeira Madeira, Hotel: Monte Mar Palace (Ponta Delgada)

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,4 Skvělá dovolená, nádherný hotel, okolí i lidé, absolutně doporučujeme! Byli jsme na Madeiře poprvé a byli jsme naprosto spokojení,...

  • 9,5 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Skvělá dovolená, nádherný hotel, okolí i lidé, absolutně doporučujeme! Byli jsme na Madeiře poprvé a byli jsme naprosto spokojení, procestovali jsme ostrov střídavě autem a pěšky, objevovali denní i noční život, vyzkoušeli místní kuchyně i testovaní na COVID na letišti úspěšne prošli a vše měli na ostrově perfektně zajištěno. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Čisté, útulné s krásným výhledem na město i moře, relax na balkoně či u bazénu po celodenních tůrách neměl chybu.

Strava
Měli jsme polopenzi, snídaně formou bufetu neměly chybu, obsahovaly i koutek pro dietáře, večeře formou 4 chodového menu, kde předkrmy a hlavní chody nám moc chutnaly, polévky a dezerty už byly trochu slabší, ale alespoň člověk ochutnal i něco jiného. Trochu nás mrzelo, že za pití se k večeři muselo platit, když si dal člověk kafe po snídani bylo gratis, ale k večeři už se za něj muselo platit, ale to je asi u polopenze normalní :)

Služby hotela
S veškerými službami jsme byli moc spokojení, personál byl moc milý, ochotný a usměvavý. Parkovat půjčené auto jsme mohli bez problému u hotelu, vnitřní i venkovní bazény byly v provozu a čisté, wellness, posilovna i uvedené sporty byly k dispozici a i přesto, že jsme měli check out dříve než odjezd na letiště, nechali nás na pokoji jak dlouho jsme potřebovali.

Pláž
Navštívili jsme na Madeiře kamenité pláže, vulkanická přírodní jezírka, černé písečné pláže, klasické písečné pláže i různá pobřeží. Je tam nádherně, Atlantik byl teplejší než voda v bazéně, ale na ty kamenité pláže a pobřeží doporučujeme boty do vody, jinak podmořský život u pláží moc neuvidíte, ale za to je možnost vidět delfíny, velryby, želvy a racky.

Lenka, 19.10.2020, Dátum pobytu: 9.10. - 16.10.2020
Oblasť: Madeira Madeira, Funchal, Hotel: Madeira Panoramico

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)