Recenzie hotelov
Malajzia

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 9,8 Hotel na velmi vysoké úrovni služeb, všichni zaměstnanci usměvaví, nápomocní. Z pláže krásný výhled na Kota Kinabalu. Hotel má 2...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Hotel na velmi vysoké úrovni služeb, všichni zaměstnanci usměvaví, nápomocní.

Z pláže krásný výhled na Kota Kinabalu.

Hotel má 2 křídla - Garden Wing a příplatkové Ocean Wing. Hosté z Ocean Wing mohou využívat služby i bazény z celého resortu, hosté Garden Wing mohou vyžívat služby pouze Garden Wing.

Hodnotím Ocean Wing. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj jsme měli v Ocean Wing, nádherný, velmi prostorný, luxusní. Výběr z několika druhů polštářů, malá šatna. Koupelna prostorná se sprchou. Postel velmi pohodlná.

Na terase velká vana, výhled na moře.

K dispozici šamponky, kondicionéry, sprchový gel. Župany a pantofle samozřejmostí.

Minibar doplňovám denně, alko i nealko.

Strava
Snídaně i večeře výtečné. Obrovský výběr, vaření na přání, sushi. Několik a la carte restaurací zdarma po předchozí rezervaci.

Před večeří kanapky s drinky v rámci pobytu zdarma.

U bazénu bar s občerstvením přes den za poplatek - studené, teplé, rychlé i luxusnější. Ceny přívětivé.

Služby hotela
Několik bazénů.

Možnost domluvit za poplatek půjčení vozu, projížďky na koni, výlety do hor i džungle, vodní sporty (vodní lyže, kajak, windsurfing..). Wellness & Spa.

Pláž
Pláž dlouhá a velmi široká, bez lehátek a slunečníků. Počítá se s stím, že si dojdete od bazénu.

Na pláži plavčík.

VELMI pozvolný vstup do moře, na plavání to není. Po chvíli bojky.

Alžběta Slavíčková, 16.08.2018
Oblasť: Malajzia Malajzia, Borneo, Hotel: Shangri-La´s Rasa Ria Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

23 fotografií

Celkom: 8,4 Velmi pekny hotel a skvele sluzby

  • 9,5 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 7 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Velmi pekny hotel a skvele sluzby Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Izby pekne a udrziavane

Strava
Chutna a rozmanita

Služby hotela
Velmi mili a ustretovi personál

Róbert M., 29.12.2017, Dátum pobytu: 6.12. - 18.12.2017
Oblasť: Malajzia Malajzia, Borneo, Hotel: Nexus Resort Karambunai

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 10 Byl jsem velmi spokojen. Samotný Damai Beach Resort je obklopen tropickou přírodou národního parku. V dostupném okolí se nacházejí další...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Byl jsem velmi spokojen. Samotný Damai Beach Resort je obklopen tropickou přírodou národního parku. V dostupném okolí se nacházejí další vyhlášené národní parky, záchranné stanice orangutanů, rybářské vesnice, středisko domorodých kultur. Prožil jsem velmi kvalitní aktivní dovolenou. Celkově na mne malajsie udělala mimořádný dojem a mám jen pozitivní skušenosti. Od cestovní kanceláře rovněž vše kvalitně zařízené a bezproblémové. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Byl jsem ubytován ve standartním pokoji který odpovídal mým požadavkům a ceně.

Strava
Velmi pestrá a chutná.

Služby hotela
Musím dodatečně poděkovat personálu hotelu za vytvořenou atmosféru která byla fantastická. Děkuji personálu na recepci za nebývalou ochotu a poskytnuté služby, celkově veškerému personálu a také místnímu průvodci s kterým jsem absolvoval výpravy do národních parků. Velmi milí slušní a přátelští lidé. Díky poskytnutým službám a ochotnému personálu jsem se cítil velmi spokojen.

Pláž
Pláž součásti areálu hotelu, rovněž bazény.

Pavel Marek, 16.11.2015, Dátum pobytu: 4.11. - 13.11.2015
Oblasť: Malajzia Malajzia, Borneo, Hotel: Damai Beach Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (15) Nie (0)

Celkom: 8,8 Pohodova dovolena, v okoli spousta moznosti se levne najist. Hned u hotelu kazdy vecer Night market. Obchodnici ale nejsou otravni, spis...

  • 9 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 7 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Pohodova dovolena, v okoli spousta moznosti se levne najist. Hned u hotelu kazdy vecer Night market. Obchodnici ale nejsou otravni, spis se hur mezi nima chodi. V cene byl vylet do George Townu, ale s pruvodkyni se nedalo domluvit na konkretnim dnu - nekompromisne to bylo hned dalsi den po priletu, kdy by clovek radeji po dlouhem letu relaxoval. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Cim vyssi patro, tim lip - okna moc zvukove netesni, z ulice je dost hluk i v noci. Postel pohodlna, neprolezela, 2 typy polstaru (soft nebo firm). V koupelne vana i sprchovy kout. Obcas dlouho trvalo, nez zacala tect tepla voda. Vse ciste, zadny hmyz. V pokojich je klimatizace, konev na vareni, lednice, trezor (bez poplatku), zupanky, pantofle, fen, dokonce i zehlici prkno a zehlicka.

Strava
Na snidani vyber vseho - vajicka, parky, fazole, cerealie, ovoce, pecivo, toasy, kolacky, livanecky, dzusy, kafe caj - da se kombinovat a mit kazdy den neco jineho. 5 minut chuze od hotelu velky areal s jidlem - indicke, italske, cinske, mistni... najit se da vse od morskych potvor az po palacinky. Krome veproveho ;-) Pres den je vetsina zavrena, ale najist se da nekde vzdy. Vse je cerstve a chutne (obcas palive - stupen palivosti je znacen), zadna otrava z jidla nehrozi.

Služby hotela
S personalem zadny problem, nekdy jsme dostali po ranu i noviny v AJ :-) Na pokojich funguje rychla WiFi. Hotel ma slusne vybavene fitko, hernu pro deti, nabizi i hlidani, shuttle do George Townu...

Pláž
Plaz je piscita, pisek je spis hrubsi. Lehatka nerozlamane, rucniky zdarma - neni o ne boj, protoze mistni je nevyuzivaji (max se koupou v bazenu obleceni). Lehatka jsou na trave, od plaze je deli kere. Na snorchlovani to neni - voda je kalna, celkove na koupani nic moc. Hned vedle plaze nabizeji padak / jizdu na bananu / vodni skutry, takze obcas je dost kraval z motoru (a taky smrad z vyfuku). Klidneji je pres tyden, o vikendu se hotel vic naplni. Nikdy ale nebyla nouze o lehatko nebo jidlo. Na plazi je varovani na obcasny vyskyt meduz, ale nevideli jsme zadnou.

Anonym, 12.03.2015, Dátum pobytu: 25.2. - 9.3.2015
Oblasť: Malajzia Malajzia, Penang, Hotel: Holiday Inn Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (4) Nie (0)

Celkom: 9,8 Hotel Damai Beach resort se nachází opravdu na konci světa. Z hlavního města Kuchingu je to ca 45 minut hotelovým schutlem. Když jsme...

  • 9,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Hotel Damai Beach resort se nachází opravdu na konci světa. Z hlavního města Kuchingu je to ca 45 minut hotelovým schutlem. Když jsme byly v hotelu my, tak právě probíhala rekonstrukce hlavního bazénu, tanečního sálu a bazénu pro děti. Vzhledem k tomu že tady se pracuje 6 dní v týdnu a od 7 od rána do minimálně 10 hodin večer, tak to trošičku omezovalo dojem. My jsme ale bydleli na pokoji 1409, který má SeaView DeLuxe (aniž bychom si tento pokoj připlatili) a na tomto kopci je ještě jeden bazén. Moře je v období monzunu zakalené a rozbouřené, takže se dá využít jen pláž pro děti na stavění hradů. Písku je tu opravdu dost.

Snídaně probíhají formou bufetu a bylo co na výběr, za 14 dní se nám to nepřejedlo. Personál, ale i lidé všude kolem jsou neuvěřitelně přátelští, ochotní, každý na vás jako na bělocha mává, každý poradí (teda pokud umí anglicky). Cenově je Sarawak levný. Jídlo včetně pití a polévky se dá pořídit za 2 eura, půjčení motorky (v Kuchingu) vyjde na 10 Euro/den a benzín stojí 15Kč/litr. Na druhou stranu se dá výborně najíst v 8 km vzdálené vesnici Buntál v Sea Food restaurant, ale tam dobroty vyjdou cca na 30 Euro pro dvě osoby. Co se týče výletů, tak doporučujeme půjčit si motorku a vyrazit sami. Jen se musíte připravit na daleko horší značení směru na silnici a horší znalosti místních o umístění parků. Mimo to jsou místní silnice hodně hrbolaté, takže se připravte na spoustu skákání a hopsání. Vstupy do parků stojí cca 5 Euro, doprava téměř nic, ale cestovky si třeba za národní park Bako účtují 32 Euro což se nevyplatí. Jediný výlet který se vyplatí od místí CK je balíček orangutani, krokodýli a long house. Je to od sebe dost daleko a místním schutlem je to pohodlnější.

Kdo chce být na dovolené připojený na internet, tak ať si vybere jiný hotel nebo si koupí jejich kartu. V hotelu je sice internet, ale stojí 30minut 100MB 3eura. My jezdili do Kuchingu - Starbucks cofe, kde je neomezený internet zadara.

Doporučujeme pro rodiny s dětmi mimo období monzunu, jinak pro dobrodruhy, kteří nechtějí sedět v hotelu. Zobraziť celú recenziu

Dagmar Němcová, 25.12.2013, Dátum pobytu: 12.12. - 26.12.2013
Oblasť: Malajzia Malajzia, Borneo, Hotel: Damai Beach Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (42) Nie (0)

Celkom: Kdo si chce opravdu odpočinout, případně se až nudit, tak klidně volte tento hotel.

Úvodné zhrnutie
Kdo si chce opravdu odpočinout, případně se až nudit, tak klidně volte tento hotel. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotelu samotnému, a personálu se asi nic vytknout nedá. Ubytování opravu hezké, úklid v pohodě i bez bakšiše (nevzali si).

Strava
Strava celkem pestrá, opravdu je z čeho vybírat. Měli jsme jen snídani a nestěžujeme si. Od ovoce, přes sladké pečivo až k hotovým teplým jídlům. Snad jen nabídka ovoce byla na tropy trochu slabší. Na jídlo doporučuji chodit ven z hotelu přes ulici. Je tam několik restaurací rozdílných kvalit se stejnými nízkými cenami. Cenu piva v hotelovém baru nebudu radši komentovat, asi by se mi nepodařilo najít žádné slušné slovo. Cena plechovek v hotelovém obchodě je nižší. Doporučuji pivo přivézt z Kuantanu.

Služby hotela
Z hotelových služeb jsme prakticky nic nevyužili. Jen avizovanou WiFi která je šíleně pomalá, dost často skoro nepoužitelná. Snad jen v noci se dalo pár fotek protlačit. Podnikli jsme také výlety nabízené v hotelu. Jako asi všude dost drahé.

Pláž
Pláž liduprázdná s tvrdým šedým pískem. Písek ve směsi asi s jílem, hlínou nebo bahnem. Dno v moři rovné, vůbec nejde do hloubky.(200m od břehu si trochu zaplavete) vhodné opravdu i pro neplavce. Voda v moři je díky zvířenému písku a blátu hodně špinavá. Opravdu nechápu jak u tohoto hotelu může být značka potápění. Nedá se tu opravdu ani šnorchlovat. Viditelnost ve vodě se silně blíží nule.

Celkový dojem
Někomu se tu možná pro ten klid bude líbit, ale já bych do tohoto hotelu již nikdy nejel. Koupání v moři je opravdu špatné. Ale alespoň jsem si odpočinul.

Jan Vokáč, 06.10.2011, Dátum pobytu: 11.9. - 23.9.2011
Oblasť: Malajzia Malajzia, Hotel: Swiss Garden Resort (Kuantan)

Bola táto recenzia užitočná? Áno (3) Nie (0)

3 fotografie

Celkom: V hotelu je velmi milý a ochotný personál, který plnil i funkci "delegáta", kterého jsme neměli, jelikož nám cestovka kromě...

Úvodné zhrnutie
V hotelu je velmi milý a ochotný personál, který plnil i funkci "delegáta", kterého jsme neměli, jelikož nám cestovka kromě letenek nic jiného nezařídila. Zvláště děkuji Front Office managerce, která s námi byla v nemocnici, když se příteli stal úraz Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Výborné

Strava
Chodili jsme do čínské restaurace Blossom, která je v hotelu, vřele doporučuji.

Služby hotela
Na to, že cestovní kancelář Blue sky travel nezajistila rezervaci pokoje, i tak jsme byli ubytováni, byť jsme nemuseli být. Taktéž velmi milý a ochotný manager celého hotelu.

Program poznávacieho zájazdu
Většina výletů funguje jen od března do října. Od list. do února je období dešťů, na což nás cestovní kancelář samozřejmě ani po výslovném zeptání se neupozornila.

Celkový dojem
Jela bych znovu, ale bez cestovní kanceláře a samozřejmě až v sezóně. Je to nádherná země, ale nejvíce jsou úžasní místní lidé :-)

Miluše Zákoucká, 05.01.2008, Dátum pobytu: 2.1.2008 - 19.12.2007
Oblasť: Malajzia Malajzia, Hotel: Swiss Garden Resort (Kuantan)

Bola táto recenzia užitočná? Áno (3) Nie (0)

Celkom: Jednoduché dřevěné dvouchatky, jen DS zděné, zapasované ve stráni mezi skalami a stromy. Jediné mínus, že veranda je společná, naštěstí...

Úvodné zhrnutie
Jednoduché dřevěné dvouchatky, jen DS zděné, zapasované ve stráni mezi skalami a stromy.
Jediné mínus, že veranda je společná, naštěstí jsme neměli sousedy. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel má několik typů ubytování, měli jsme D, vybavení klimatizace, lednice a tv. DS má navíc konvici a úklid. Jinak se pokoje neuklízí, ale ručníky na požádání vymění.

Strava
Přímo v hotelu je restaurace, platit lze na konci kartou, jídlo chutné a levné, kolem 6 MR, pivo se dá v areálu koupit, třetinka za 5 MR, v ABC happy hour 17,00-19,00, 3 piva za 10 MR.

Služby hotela
Zajišťují okruh kolem hotelu, výlety k ostrůvkům, šnorchlování, půjčování masek a šnorchlů, kajaků a lodní taxi. Internet je v Marine a Tekeku.

Pláž
Šnorchlování hned na pláži, je písečná a kolem malebné obrovské balvany. Viděla jsem i želvu a rejnoka, korály na dně, viditelnost za slunce dobrá.

Celkový dojem
Hotel je jednodušší, ale ač jsme starší ročník, vyhovovalo nám to, takové domácké, žádné hogofogo a na odpočinek ideální. Připadali jsme si jako Ztracení. O to větší šok pak byl stopover v Singapuru.

Patricia Svobodová, 27.06.2007
Oblasť: Malajzia Malajzia, Tioman, Hotel: Panuba Inn Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (8) Nie (1)

západ slunce před hotelem 6 fotografií

Celkom: Velmi dobré ubytování a služby recepce, slabší servis při snídani i nabidka snidanoveho bufetu. Bezprostředni okoli hotelu - zahrada u...

Úvodné zhrnutie
Velmi dobré ubytování a služby recepce, slabší servis při snídani i nabidka snidanoveho bufetu. Bezprostředni okoli hotelu - zahrada u bazenu dobre, dale (vcetne plaze) slabsi. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Meli jsme objednan pokoj s pristylkou pro dite. Namisto pristylky (ci alespon queen size beds) jsme dostali 2 normalni postele, ale nahradou byl vyssi standard pokoje - superior apartma. Sluzby recepce i uklid pokoje byly jinak perfektni. Narozdíl od informací z nabídky Invia, nejsou pokoje vybaveny kuchyni, ale pouze varnou konvici (kdybych cestovala s malym ditetem, byl by to pro me podstatny rozdil, takto mi to příliš nevadilo).

Strava
Vyjadreni se tyka jen snidani zahrnutych v cene ubytovani. Skladba stale stejna, prekvapive malo zeleniny a ovoce. Obsluha obcas nezvladala napor hostu - kapacita snidanove jidelny zjevne poddimenzovana - museli jsme az 15 minut cekat nez se uvolnilo misto k sezeni.

Služby hotela
Vyborny servis taxislužby, vyborna recepce, servis a uschova zavazadel, přátelský a zdvořilý personál. Slabší obsluha restauraci - pomala, misty neschopna (hlavne Malajci, naproti tomu cinsky a indicky personal byl vzdy o neco lepsi).

Pláž
Plaz je par kroku od hotelu. More je ale spinave, nikdo se v nem nekoupe, upozornuji na vyskyt meduz, ale opravdu odrazuje spise zakalena voda, obcas smrdici naftou (motorove cluny). Jinak je plaz prostorna, lehatka je vsak zapotrebi zabrat nejpozdeji v 8 rano. Bazeny jsou vyborne - pro dospele i deti.

Celkový dojem
Celkove pozitivni dojmy prevladaly. Jen by mel hotel mit (i na svem webu) aktualnejsi fotky - dnes uz je obklicen dalsimi vyskovymi budovami. Nejvetsim zklamanim je okoli more - nelze chodit na prochazky po plazi - jen par set metru, pak konci, nelze chodit ani jinde - rusny automobilovy provoz.

Barbora Krásná, 21.02.2006, Dátum pobytu: 9.2. - 20.2.2006
Oblasť: Malajzia Malajzia, Penang, Hotel: Paradise Sandy Bay

Bola táto recenzia užitočná? Áno (8) Nie (1)