Recenzie hotelov
Atol Ari - Maldivy

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 9 Myslím, že krásnější dovolená být nemohla!!:))))) Cesta se dá úplně v pohodě přežít, není to nic hrozného. Po příjezdu do ráje na nějakou...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 7 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Myslím, že krásnější dovolená být nemohla!!:))))) Cesta se dá úplně v pohodě přežít, není to nic hrozného. Po příjezdu do ráje na nějakou cestu zapomenete. Křišťálově čistá voda, všude miminka žraloku a několik druhů malých i velkých rybiček různě zbarvených. Jediné co, že poměrně po celém ostrově jsou na každém metru v moři mrtvé korály a my jsme byli bez bot, takže jsme museli dávat velký pozor ikdyž občas jsme se o něco trošku píchli. Takže určitě boty do vody!!:) Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování nádherné přímo na pláži, ale dokoupili jsme si ubytovani ve Water Bungalov a nemohli jsme udelat nic lepsiho, nejkrasnejsi zazitek. Urcite ty penize za to stoji. V noci vodu vubec neslysite splouchat jak hodne lidi psalo. Koukat na vychod nebo na zapad slunce je to nejkrasnejsi!!!! Absolutne se to neda srovna s ubytovaním na plazi. K Water Bungalovu patri i zvlast lepsi restaurace, kde nebylo tolik lidi jako pri te prvni.

Strava
Strava vyborna, bylo na vyber opravdu mnoho. Veskera zelenina a ovoce, maso, testoviny, vajicka, cinske nudle, dezerty, dorty, rolady, zmrzliny, nekolik druhu peciva, salaty, drezingy, omacky opravdu toho bylo hodne. Nikdy jsme nemeli pocit ze by neco chybelo..

Služby hotela
Sluzby hotelu bezkonkurencni, po celem ostrove jezdi s (golfovymi voziky) vsude vas dovezou kam potrebujete. Pri stehovani nas automaticky prevezli i s kuframa na vodni bungalov. Cisnici ve vsevh restauracich obskakuji vsechny. Kazdy cisnik ma pridelene pokoje ktere obsluhuje, kazdou snidani obed i veceri naleva obycejnou chlazenou vodu z pet lahve. Jsou vsichni moc hodni a prijemni. Nikdo vam nic nevnucuje.

Pláž
Na kazde casti ostrova je plaz jinak cista, u prvniho ubytovani 456 bylo na te strane plaze pomerne dost mrtvych koralu.. to same u water bungalovu vsude mrtve koraly.. na jizni a severni strane ostrova nebylo skoro nic. Uprostred mola kde jsou domecky na vode, je pisek po kterem jdete jako po koberci. Jinak jsou plaze krasne ciste, zadne odpadky, obcas jsme videli pet lahve z pokoju, ale to jsou bohuzel lidi prasata ktere to nevyhodi do kose a nechaji to na plazi.. jinak plaze kazdy den cistili a zametali od spadanych vetvi palem a vseho mozneho. Na kazde plazi je mozno videt nekolik krabu, hodne jich je malickych ktery nejsou ani videt jsou bily a hrozne rychly. Ale nasli jsme par i vetsich.

Kateřina D., 13.05.2019, Dátum pobytu: 30.4. - 8.5.2019
Oblasť: Maldivy Maldivy, Atol Ari, Hotel: Sun Island

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 8,8 Prozatím nejhezčí pláž a koupání v moři, v tomto ohledu posouvá Kanáry, Kapverdy a Zanzibar za sebe, gastronomii 5ti * hotelů ale asi ne,...

  • 8,5 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 10 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Prozatím nejhezčí pláž a koupání v moři, v tomto ohledu posouvá Kanáry, Kapverdy a Zanzibar za sebe, gastronomii 5ti * hotelů ale asi ne, a v ubytování - některé cestovky mají tento hotel 5* a některé 4*, blíže je to asi k těm 4. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Sprcha venku z koupelny - nezvyklé, ale paráda

Postele velké, pohodlné, klimatizace tichá

Strava
Výběr a obměňování nabídky odpovídá spíše 4* , ale vše kvalitní, čerstvé ovoce a saláty výborné.

Trochu nepochopitelné, že z 5 restaurací ve 2 neplatí All Inclusive a v obyčejné pizzerii stojí podprůměrná pizza 20USD a v BBC na pláži nabízí menu plodů moře za 169USD, neumím si představit, čím by mě chtěli překvapit, nemohl jsem nahlédnout - nikdo tam neseděl.

Služby hotela
Vše v pořádku, dobře organizovaný úklidový servis, nikdo vás neobtěžuje.

Pozitivní novinka k plýtvání pracích prostředků věčným zbytečným vyměňováním ručníků - v koupelně proutěný koš- ručníky které chcete vyměnit vhoďte do koše, chytré řešení.

Negativní - voda v lednici na pokoji 0,5l PET zdarma , jakmile načnete stejnou značku vody v 1,5l PET, stojí 3USD, to nevede zrovna ke snižování odpadu plastů.

Pláž
Krásná, moře teplé, pláž s lehátky pod mangrovníky místo slunečníků, vynikající.

Radovan S., 10.05.2019, Dátum pobytu: 16.4. - 24.4.2019
Oblasť: Maldivy Maldivy, Atol Ari, Hotel: Sun Island

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 8,4 Bohuzial sme mali smolu. Neodporucam cestovat v juli. za 2 tyzdene sme mali len 5 slnecnych dni. ostatne dni prsalo ale mozno sme mali...

  • 6 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Bohuzial sme mali smolu. Neodporucam cestovat v juli. za 2 tyzdene sme mali len 5 slnecnych dni. ostatne dni prsalo ale mozno sme mali fakt len smolu. Kazdopadne je to krasny ostrov kde sa neununudite. lebo je sa kde prechadzat je velky. Mali sme tam aj svadobny obrad. Ubytovanie izby starsie. ale ciste. mali sme pre nas aspon najkrajsiu cast. Beach bungalow cca 10 metrov od mora :) ked bolo slnecno bola to topka :)

vylety neboli drahe. odporucam Whaleshark a snorchlovanie s Mantamy. a Robinsonov ostrov. je nadherny. Uzili sme si to aj napriek zlemu pocasiu. Ked je pekne ostrov je nadherny plny kadejakych hojdaciek sieti. fakt nadhera. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Starsie. ale ciste. postupne ale prerabaju

Strava
Nic nam nechybalo. varili dobre.

Služby hotela
Na urovni.

Pláž
Neopisatelna. dokonala.

Anonym, 08.05.2019, Dátum pobytu: 9.7. - 22.7.2018
Oblasť: Maldivy Maldivy, Atol Ari, Hotel: Sun Island

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,4 Skvělá dovolená momentálně nejlepší kterou jsme absolovovali vše skvělé akorát mohlo být více mořských plodů.

  • 9,5 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 10 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Skvělá dovolená momentálně nejlepší kterou jsme absolovovali vše skvělé akorát mohlo být více mořských plodů. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Kvalita ubytování naprostá spokojenost úklid probíhal dvakrát za den,plážové osušky měněny každý den to samé osušky a ručníky na pokoji.Velmi příjemné venkovní sprcha a krásné posezení před ubytováním.

Strava
Na můj vkus mohlo být více mořských plodů jinak jídlo výborné vybere si opravdu každý.

Služby hotela
Služby hotelu na velmi vysoké úrovni a velice příjemné bylo že zaměstnankyně hotelu byla češka,která nám se vším pomohla a poradila díky ní to bylo ještě příjemnější zaslouží si z mé strany velikou pochvalu.

Pláž
Pláž byla užasná každý den ji uklízeli košťaty a potom ještě hrabičkami upravily aby vše bylo dokonalé.Moře je skvělé nejlepší u kterého jsme byli,kdo rád šnorchluje užije si to tam.Moje děti nechodily ani do bazénu byli pořád v moři což je skvělé.Na plážích skoro nikdo nebyl nádhera s nikým se netlačíte neperete o lehátko.

Jiří Kalous, 25.04.2019, Dátum pobytu: 11.4. - 22.4.2019
Oblasť: Maldivy Maldivy, Atol Ari, Hotel: Sun Island

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (1)

Celkom: 9,4 V tomto hotelovem resortu jsme byli podruhe - tudiz jsme sazeli na jistotu. Velmi ochotny a mily personal na celem ostrove. Bydleli jsme...

  • 9 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
V tomto hotelovem resortu jsme byli podruhe - tudiz jsme sazeli na jistotu.

Velmi ochotny a mily personal na celem ostrove. Bydleli jsme v pokoji typu Standard Beach Bungalow. Pokoje jsou starsiho vybaveni (resort loni slavil 20. vyroci), presto velmi ciste a udrzovane. Pokojska sluzba chodila uklizet 2x denne.

Prvni den jsme poprosili o vymenu jineho pokoje, protoze ten nas bohuzel nemel venkovni sprchu. Vysli nam vstric a z duvodu obsazenosti jsme se mohli presunout az druhy den.

Cely ostrov je pravidelne uklizen, kazde rano se zameta popadane listi, plaze se cisti od naplavenych ras a take se pravidelne postrikuji pripravky proti komarum, tudiz jsme repelent ani jednou nepouzili. Jedinym otravnym hmyzem tak zustavaji mravenci, kterych take nebylo moc a hlavne ani nekousou.

Nabidka vyletu take velmi pestra - rybareni, snorchlovani, potapeni s velrybim zralokem a mantou, delfini safary atd.

Meli jsme na pocasi stesti, ani jednou nezaprselo (prelom brezen/duben) od poloviny az konce dubna zacina monzunove obdobi, tudiz vetsi pravdepodobnost srazek, ktere by melo trvat do listopadu.

Ocean je nepopsatelne krasny, cisty, klidny a melky - tudiz vhodny i pro nejmensi deti. Na snorchlovaci misto se dochazi po mole k italske restauraci. Teplota vody kolem 30 stupnu.

Doprava na ostrov byla narocnejsi, nase druha navsteva ale dokazuje to, ze to za to urcite stoji. Zobraziť celú recenziu

Strava
Stravovani je po cely den formou bufetu (meli jsme plnou penzi - bohate staci). Snidane evropska - pecivo, vajicka na vsechny zpusoby, parky, sunka, ovesne kase, ovoce atd. Obed a vecere mezinarodni kuchyne - italska (testoviny, lasagne), indicka (ryby, hodne korenene curry pokrmy), asijska (nudle, smazena ryze) atd., vybere si opravdu kazdy.

Anonym, 24.04.2019, Dátum pobytu: 27.3. - 3.4.2019
Oblasť: Maldivy Maldivy, Atol Ari, Hotel: Sun Island

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

2 fotografie

Celkom: 9,2 Na tuto dovolenku sme sli s mamou, pre ktoru boli Maledivy odjakziva velkym snom. Zvolili sme velmi dobre, jak v ramci Invie, tak hotela...

  • 9,5 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Na tuto dovolenku sme sli s mamou, pre ktoru boli Maledivy odjakziva velkym snom. Zvolili sme velmi dobre, jak v ramci Invie, tak hotela a terminu. Boli sme velmi spokojne s velmi hladkym priebehom jak cesty tak naslednej starostlivosti personalu v rezorte. Rozhodne doporucujem, az na jedneho neprijemneho casnika, rozhodne doporucujeme :)) Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytovane sme boli boli na ostrove Sun Island, kde sme sice hned pri prichode boli oboznamene s tym, ze su prebookovany a preto pre nas na prve dve noci nemaju nami objednanu izbu, nicmene nam namiesto nej pripravili o triedu vyssi superior beach bungalov, ktory rozhodne vykompenzoval tuto drobnu komplikaciu. Vstup na vlastnu, nadhernu plaz na strane ostrova, kde bol najvacsi klud a sukromie. Po dvoch dnoch nas hladko presunuli do nasej objednanej Sun vila. Obe ubytovania boli velmi pekne, ciste, dostatocne vybavene. Velmi sa mi pacila otvorena kupelna :)

Strava
Stravu sme mali formou plnej penzie. Velmi rozmanity vyber jedal, prierez mnohymi kuchyname, takze skutocne sa najedol aj najnarocnejsi clovek.Najvacsi dopyt bol po cerstvom ovoci, ktore bolo vynikajuce.

Služby hotela
Od zaciatku boli vsetci mily a napomocny. Samozrejme pocita sa s tym, ze zamestnamcom za ich sluzby date nejaky ten tip, avsak nikto si ho nikdy vyslovene neziadal. Trochu zvlastne bolo ze na rozdiel od ostatnych stolov sa nam pri stravovani kazdy den menil casnik, pricom ten prvy k nam choval zjavne silnu averziu, prvy den bol mily az prilis a po zvysok pobytu nas ignoroval, dokonca aj ked sme ho o nieco poziadali, nastastie ako vravim casnici sa nam srtiedali takze od smadu sme nakoniec neumreli :)

Pláž
Plaz bola uz na prvy ocarujuca. Musim ale podotknut ze cistejsie to bolo na juznej a zapadnej casti ostrova (vodne bungalovy), zatial co severna cast, kde sa nachadza pristav bola obcas znecistena, hlavne v case prilivu. Zamestnanci sa starali o jej cistenie, ale vo vode to obcas nebolo uplne prijemne.

Sára B., 16.04.2019, Dátum pobytu: 2.4. - 11.4.2019
Oblasť: Maldivy Maldivy, Atol Ari, Hotel: Sun Island

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 10 Velká spokojenost

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Velká spokojenost Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Vše perfektní

Strava
Výborná

Služby hotela
Kvalitní

Pláž
Krása

Anonym, 15.04.2019, Dátum pobytu: 3.4. - 11.4.2019
Oblasť: Maldivy Maldivy, Atol Ari, Hotel: Sun Island

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 1,8 stašné,nikomu nepřeji ,nejhorší a nejdražší dovolená,

  • 1 Ubytovanie
  • 1 Strava
  • 5 Okolie
  • 1 Cena

Celkové zhrnutie
stašné,nikomu nepřeji ,nejhorší a nejdražší dovolená, Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
postel uvedná jako manželská malá a krátká,nemůžeme za to že místní lidé jsou malinkatí a pro ně je postel dost velká a nekvalitní matrace,v pokoji neustálý smrad,hmyz,rybičky,ploštice,koupelana bez jakéhokoli větrání a bez okna,zápach z odpadu,plísně

Strava
měli jsme zaplacenou polopenzi,k snídaní jedna maličká konzerva fazolí rozdělená pro 4lidi k tomu placka z mouky a vody,a to bylo vše,večeře těstoviny a salát a to bylo vše,kdyby jsme neměli jídlo sebou tak tam umřeme hlady,horší jídlo a množství jsme ještě nikde nezažili,k tomu jen voda kdyby toto dávali ve vězení tak není žádná kriminalita protože by všichni vězni pomřeli hlady

Služby hotela
ručníky měnili jen na požádání to samé toaletní papír, povlečení nikdy,kuchyn2x2m něco jako kůlna na dvoře,z které se linul strašný zápach,nádobí špinavé,nejednalo se vůbec o hotel,ale název seděl " stáj",večer se na dvoře scházeli různá individua a v koutě cosi kouřili,a chodili na wc do pokoje hostů ,umíte si představit že jdete do svého pokoje na wc a tam někdo sedí !mysleli že pro čechy to stačí.přijeli tam turisté z Dánska když to viděli,hned se odstěhovali

Pláž
koupat se musíte oblečení a zahalení,neustále vas tam pronásleduje nějaký člověk a hrozí vám,lehátka a slunečníky žádné,jen pár rozbitých u zkrachovalého hotelu věčně obsazená celkem 7ks!Na začátku pláže neustále pálili odpadky a plasty,uprostřed pláže vedla roura s odpadem do moře a na druhé straně taktéž a ještě smetiště,ve vodě lahve,konzervy

Anonym, 27.02.2019, Dátum pobytu: 25.1. - 3.2.2019
Oblasť: Maldivy Maldivy, Atol Ari, Hotel: Kudos Stay (Mathiveri)

Bola táto recenzia užitočná? Áno (6) Nie (0)

Celkom: 10 Cesta je neskutečně dlouhá, opravdu velmi únavná, ale stojí to za to. Nedostatek je absence delegáta, všechny informace jsme zjišťovali...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Cesta je neskutečně dlouhá, opravdu velmi únavná, ale stojí to za to.

Nedostatek je absence delegáta, všechny informace jsme zjišťovali u cestujících od jiných cestovních kanceláří. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování je příjemné, lidé všichni velmi milí, ochotní a slušní, uklízí se 2x denně. Celý ostrov je nádherně upravený, zeleň udržovaná jako v botanické zahradě, palmy, květy, ibišky......

Žádný otravný hmyz, jen pár komárů, elektrický repelent jsme ani nepotřebovali

Strava
Opravdu velký výběr, strava bohatá, hodně ovoce, vše krásně upravené....

Služby hotela
Jediný obrovský nedostatek je trvalá nedostupnost pitné vody, protože 0,5l na osobu na pokoji a 1 sklenice u jídla je opravdu málo. Jinak veškerou vodu platíte ( pokud nemáte all inclusive ), ale ani není nikde dostupná, je možné si koupit 1,5l v restauraci nebo je v minibaru. Žádný obchod, jen se suvenýry.

Pláž
Nádhera, krása, nádhera ! Ve skutečnosti je to ještě hezčí než na reklamních fotografiích ;-D

Nechápu proč jsou lidé u bazénu, když moře je fantastické a plné ryb. Nebyli jsme ani jednou v bazénu.

Anonym, 22.02.2019, Dátum pobytu: 10.2. - 19.2.2019
Oblasť: Maldivy Maldivy, Atol Ari, Hotel: Sun Island

Bola táto recenzia užitočná? Áno (5) Nie (0)

Celkom: 9,6 Celkově jsme byli se zájezdem spokojeni. Až na zpáteční cestu, která byla přes Milán. Na přestup v Miláně je jen cca 1.5 hodiny. Nejdříve...

  • 10 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Celkově jsme byli se zájezdem spokojeni. Až na zpáteční cestu, která byla přes Milán. Na přestup v Miláně je jen cca 1.5 hodiny. Nejdříve nám v Male odmítli vydat palubní vstupenky z Milána do Prahy - máme si je prý někde sehnat v Miláně ... Pak následoval odlet s 1.5 hodiny zpožděním. Pilot něco nahnal a tak jsme měli na přestup cca 20 minut. V Miláně nás bez palubních vstupenek nechtěli vpustit do transitu. Naštěstí jsme u sebe měli vytisknuté kopie letenek - což jim nakonec stačilo. Palubní lístky jsem si nakonec vyžádal přímo u přepážky odletového "gejtu" - byly mi ochotně vydány a let jsme nakonec stihli - ale byla to infarktová situace.

Ještě musím něco dodat ke službě delegáta v Male. Po příletu do Male na nás čekala delegátka CA. Velice příjemná paní, která nás doprovodila na další vnitrostátní let. Předali jsme si kontakty s tím, že nás večer bude kontaktovat kolegyně sídlící na Sun islandu. Stejně tak večer před odjezdem s informacemi o odletu atd. atd.

Od té doby, jsme už ale nikoho neviděli ani neslyšeli .... nezájem. Nám to celkem nevadilo - umíme se o sebe postarat sami, ale pokud to delegátky nejsou schopny dodržet, neměly by to slibovat. Pak to bohužel působí špatným dojmem. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Byli jsme opravdu překvapeni ubytováním. Byli jsme již na Kuredu Island a na sousedním Sun Island, ale tohle ubytování byla prostě bomba. Opravdu velký bungalov s velikou koupelnou rozdělenou na vnitřní a venkovní část. Úklid 2x denně. Vždy nové plážové ručníky. U každého bungalovu venkovní sezení se dvěma křeslama a dvěma lehátkama. Ochotně nám bylo dodáno třetí lehátko pro dceru.

Doporučuji předem zaslat e-mail na Holiday Island a požádat o ubytování na západní straně ostrova - opravdu to stojí za to. Ochotně Vám odpoví. Kopii odpovědi vezměte s sebou a předložte při check-in.

Strava
Strava je chutná, čerstvá. Jen bych uvítal trochu větší rozmanitost, která byla na sousedním Sun islandu. Je to ale pravděpodobně dáno menším počtem lidí v tomto resortu. Přesto nemám výhrad a všichni jsme byli naprosto spokojeni.

Minibar na pokoji je doplňován každý den. Ceny nápojů jsou vyšší než v Evropě, ale zase žádná tragédie to není. Vše okolo 4 dolarů. Hodně mě překvapily ceny na letišti v Male. Espresso 1,5 dolaru Cola 1,8 dolaru ... není co dodat

Služby hotela
Velice přátelský a ochotný personál. I ten poslední uklízeč Vám podá ruku, pozdraví a zeptá se jak se máte - to se Vám v Evropě nestane. Každý den jsme nechávali pro uklízeče 2-3 dolary. Číšníkovy v restauraci 20 dolarů při posledním jídle. 5 dolarů přátelskému barmanovi na pláži. Nikdo nenatahuje ruku a nikdo si o peníze sám neřekne ...

Pláž
Pláž je nádherná. Na severní straně široká s množstvím palem. Dost tady ale fouká vítr a jsou trochu vlny. Na jižní straně ostrova je moře jako rybník. Pláž je každý den uklízená. Hrabáno spadlé listí a odstraněn nános korálů a bohužel i naplavených plastů po přílivu.

Martin Hora, 11.02.2019, Dátum pobytu: 1.2. - 8.2.2019
Oblasť: Maldivy Maldivy, Atol Ari, Hotel: Holiday Island

Bola táto recenzia užitočná? Áno (3) Nie (0)

4 fotografie