Recenzie hotelov
Sliema - Malta

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 9 Malta určitě není ostrov s bujnou zelení přírody. Převládají šedivé až žluté tóny jak budov a staveb, tak i místní přírody. Nacházejí se...

  • 8.5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Malta určitě není ostrov s bujnou zelení přírody. Převládají šedivé až žluté tóny jak budov a staveb, tak i místní přírody. Nacházejí se zde ale monumentální historické stavby a též stavby prehistorické, o kterých není dodnes jasno, kdo je vytvořil. Milovníci historie si zde přijdou na své.

Pobřeží ostrova je skalnaté a místy jsou žebříky jako u bazénu, po kterých je možné vstoupit do moře. Vlny jsou většinou takové houpavé, pomalu nahoru a dolů. Je to masa vody. Je ale teplá a křišťálově průhledná. Není zde písek a nic dalšího, co by ji zakalilo. Za celý pobyt jsme potkali pouhou jednu medůzu. Místní lidé na zdějších skalnatých platech rozkádají deky, jako někde u rybníka na trávě a koupají se. A večer zde dělají pikniky. Vzhledem k vstupu do moře to zde není na dovolenou s malými dětmi, jestliže nechcete strávit celý svůj čas u hotelového bazénu.

Opodál našeho místa pobytu se staví výškové stavby a je zde silný dopravní provoz. Protože se zde jezdí vlevo, tak jsem si netroufal půjčit auto. Domluvíte se angličtinou. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Jelikož jsme byli v tom samém hotelu již před dvěmi lety, tak jsme hotel již znali. Říkají mu Preluna Tower. Hotel je rozdělen vertikálně na tři části. Každá má své výtahy a na patrech není možné přejít do jiné části. Na pokoji každý den úklid, převlečení, ručníky. Nelze nic vytknout. Určtě je ale potřeba objednat si pokoj s balkonem a vyhlídkou na moře. Výhled do boční uličky jistě nikdo nechce. Na balkoně židličky a stolek, někde i lehátko, podle typu pokoje. Služby recepce na kvalitní úrovni.

Při našem prvním pobytu měl naš pokoj šatnu, kde byl umístěn i trezor. Při současném pobytu byl pokoj bez šatny, pouze se skříní a též vybaven trezorem s digitálním displejem. Centrální klimatizace, kterou si můžete regulovat přímo na pokoji. Jako klíč magnetická karta.

Úsměvná historka závěrem. Jednoho dne i přes zadání správného kódu jsme nemohli otevřít trezor. Sice to hlásilo open, ale trezor nereagoval. Po několikátém zadaní kódu přestal trezor komunikovat úplně. Po oznámení na recepci se dostavil vedoucí hotelového úseku + další člověk. Koumali, zkoušeli, měli též nějaké své kódy a taky nic. Omluvili se a odešli. Za deset minut byli zpět s nějakou krabičkou, ale opět nic. Zase omluva a odchod. Za půl hodiny přišli učinit další pokus. Již se zadařilo. Trezor otevřeli a vyzvali mě, abych ho zakódoval a opět otevřel. Učinil jsem a opět nešel otevřít. Nakonec ve finále zjistili, že z vnitřní strany ve dvířkách trezoru jsou ukrýté čtyři tužkové baterie, které byly vybité.

Strava
Strava se podávala rautovým způsobem v restauraci zvanou Triton, a to jak snídaně tak i obědy a večeře. Dostatek obsluhujícího personálu za rautem, tak i mezi stoly rekreantů, kteří roznášeli objednané nápoje. Strava chuťově vynikající, nestalo se aby něco došlo, okamžitě doplňovali.

Každý si zde našel to své. Kontinetální jídla, středomořská kuchyně, ryby a vliv kuchyně italské. Neměli jsme potřebu hledat v místních restaracích.

Služby hotela
Hotel má několik odbytových středisek. Např. italskou restauraci, suschi bar, sky bar. Všechny jsme neprošli.

Pláž
Něco jsem již zmínil v úvodu. Hotelový bazén je oddělen od hotelu silnicí se světelným přechodem. A příléhá již k moři, kde jsou již zmiňované vstupy. Součástí tohoto areálu je i potapěčský výcvik, který probíhá nějdříve v bazénu a potom v již moři. Ten výcvik se zřejmě platí. Kolik ? To jsem nezjišťoval. Letos přibyl i malý ponton se schůdky ukotvený kousek od břehu, kam bylo možné doplavat. Lehátek bylo dost, a již samozřejmě v ceně a vstup pouze pro hotelové hosty. Součástí je i bar s kuchyní, kde se dalo též stravovat. Nápoje All inklusiv.

Jaromír O., 25.07.2022, Dátum pobytu: 9.7. - 19.7.2022
Oblasť: Malta Malta, Sliema, Hotel: Preluna & Spa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

5 fotografií

Celkom: 9 Byli jsme velice spokojeni

  • 9 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Byli jsme velice spokojeni Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Čistý hotel, nadstandartní služby a mnoho možností jak travit volný čas. Součástí hotelu je fikness centrum, výřivka, několik barů, restaurací, terasy s nádherným výhledem attd

Strava
Bohaté snídaně a každý den jiné večeře. Kvalita nadstandartní

Služby hotela
Viz ubytování

Pláž
Hotel přímo u pláže, čisté moře

Petr P., 19.07.2022, Dátum pobytu: 9.7. - 16.7.2022
Oblasť: Malta Malta, Sliema, Hotel: Preluna & Spa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

2 fotografie

Celkom: 8.6 Nemohu si stěžovat, cena rovná se služba, co jsem si objednal to jsem dostal.

  • 8.5 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 8 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Nemohu si stěžovat, cena rovná se služba, co jsem si objednal to jsem dostal. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
dle očekávání

Strava
Švédské stoly a personál na výborné úrovni a pestrost stravy mě obrovsky vyhovovala

Služby hotela
Na výborné úrovni, příjemný personál

Pláž
Krásná kamenitá pláž, doporučuji boty, všude čisto

Petr Dubský, 11.07.2022, Dátum pobytu: 25.6. - 2.7.2022
Oblasť: Malta Malta, Sliema, Hotel: Preluna & Spa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9.8 Dobrá poloha hotelu pokud chcete vyrážet na výlety

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Dobrá poloha hotelu pokud chcete vyrážet na výlety Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
za tu cenu vyhovující

Strava
klasická anglická strava s dostatečným výběrem sýrů, ovoce a zeleniny. Snídaně zůstávají +/- stejné, večeře se mění, člověk si vždy vybere

Služby hotela
naprosto skvělý úklid

Radek N., 21.06.2022, Dátum pobytu: 7.6. - 18.6.2022
Oblasť: Malta Malta, Sliema, Hotel: Preluna & Spa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 8.4 Krásná země, krásné památky, krásné moře, příjemní lidé

  • 8 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Krásná země, krásné památky, krásné moře, příjemní lidé Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Na slušné úrovni, čisté

Strava
Nelze nic vytknout

Služby hotela
ale je vidět , že některé části hotelu již starší, horší sauna

Pláž
Vše velmi dobré, pláž kamenitá, velmi dobrý přístup do moře, velmi ochotný personál u pláže.

Simon Havelka, 27.05.2022, Dátum pobytu: 17.5. - 24.5.2022
Oblasť: Malta Malta, Sliema, Hotel: Preluna & Spa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 7.8 Malta stojí za návštěvu. Cestování s přestupy na německých letištích není ideální - velká ztráta času. Rovněž organizace zájezdu, kdy...

  • 8 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 9 Okolie
  • 6 Cena

Celkové zhrnutie
Malta stojí za návštěvu. Cestování s přestupy na německých letištích není ideální - velká ztráta času. Rovněž organizace zájezdu, kdy dorazíte do destinace večer a poslední den brzy ráno odjíždíte velmi zkracuje dobu pobytu, přičemž počet nocí zůstává. Představoval jsem si 5 dní a 4 noci, ale realita byla 4 noci a 3 dny. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování a služby, včetně stravování odpovídalo kategorii hotelu.

Strava
Snídaně odpovídaly kategorii hotelu. Stravování v restauracích na dobré úrovni, cenově shodné s Itálií.

Služby hotela
Služby odpovídaly kategorii hotelu

Pláž
Moře krásně čisté, přístup do moře poměrně nebezpečný, doporučuji boty do vody. Přístup usnadňují vybudované vstupy se zábradlím, ale i tak je nutná zvýšená opatrnost - klouže to hodně.

Ing. Juránek, 19.11.2021, Dátum pobytu: 12.11. - 16.11.2021
Oblasť: Malta Malta, Sliema, Hotel: The Diplomat

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

Celkom: 7.8 Velmi slušný hotel s nepříliš slušným stravováním.

  • 9 Ubytovanie
  • 5 Strava
  • 8 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Velmi slušný hotel s nepříliš slušným stravováním. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Moderní čistý pokoj

Strava
Do hotelu nejspíš nezavážejí žádné koření - jídlo je bez chuti, jakoby bylo chystané pro kojence či angličany...

Služby hotela
Vstřícná recepce, přeplněné a nestíhající výtahy - doporučuji využívat schodiště.

Martin Lukeš, 20.10.2021, Dátum pobytu: 9.10. - 16.10.2021
Oblasť: Malta Malta, Sliema, Hotel: ST Azur

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 2.6 nikdy viac za take peniaze

  • 1.5 Ubytovanie
  • 2 Strava
  • 6 Okolie
  • 2 Cena

Celkové zhrnutie
nikdy viac za take peniaze Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Kupili sme pobyt vo 4* hoteli ale uroven ani zdaleka nedosiahla 2*, mali sme mat manzelsku postel, dostali sme oddelene postele. hned v prvy den sme hlasili ze nefunguje chladnicka ktoru nam prisli vymenit, nefungoval ani ovladac od telky kde isli styri programy. na izbe chybali pohare. v polke pobytu nam prestal splachovat zachod a odtrhla sa sprcha. aspon ze klima fungovala.

Strava
chudobne ranajky, totalne setriaci rezim, kazdy den to iste parky, slanina, prazenica, volske oko, ohriata rajcina, fazulky a vlocky. toast, sunka a syr len na vyziadanie. ziadna zelenina. v polke pobytu sa pokazil kavovar.

Služby hotela
sauna nefungovala ani vnutorne bazeny, vonkajsi spinavy. mila recepcia, co sme potrebovali poradili alebo vytelefonovali

Pláž
kusok od hotela super more ciste parada, len na plazi ludia nechavali exkrementy po svojich psoch, hnus proste vsade hovna. pristup do vody fajn. pomenej restik a bufetov. dalej ovela lepsie vybavenie.

Anonym, 24.08.2021, Dátum pobytu: 18.8. - 24.8.2021
Oblasť: Malta Malta, Sliema, Hotel: Windsor

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 9 Uzili jsme si ji.

  • 9 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Uzili jsme si ji. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Vybaveni pokoje bez pripominek, jen okno do desive ulicky to hodne kazilo. Kdyby bylo mozne, priplatila bych si pokoj na more.

Strava
Strava velmi dobra, jen toto byl prvni ctyrhvezdi ckovy hotel, kde se muselo veskere piti vcetne vody platit zvlast. A procestovali jsme dost.

Služby hotela
Bez vyhrad, vyborne

Eva J., 18.02.2020, Dátum pobytu: 2.10. - 9.10.2019
Oblasť: Malta Malta, Sliema, Hotel: Preluna & Spa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (3) Nie (0)

Celkom: 10 Vysoká uroven

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Vysoká uroven Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Čisté pekne

Strava
Vyborna

Služby hotela
Vyborne

Pláž
Trosku horšia dostupnosť pláž uzavreta

Daša Cooke, 07.11.2019, Dátum pobytu: 31.10. - 3.11.2019
Oblasť: Malta Malta, Sliema, Hotel: Preluna & Spa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (4)