Recenzie hotelov
Le Morne - Maurícius

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 9,6 Velmi krásná dovolená. I přes to že na Mauriciu bylo zimní období bylo přes den příjemných 25-27°C (ve stín) a Moře mělo tak 26°C. Nejsem...

  • 9,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Velmi krásná dovolená. I přes to že na Mauriciu bylo zimní období bylo přes den příjemných 25-27°C (ve stín) a Moře mělo tak 26°C. Nejsem příznivcem Parného léta, takže ideálka. Teplo ale ne vedro :) Někdo kdo očekává výheň 30+ °C a 29°C vodu musí přiletět na Mauricijské léto, někdy mezi listopadem až březnem. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Trošku starší, ale velmi příjemný prostorný, vzdušný a světlý pokoj s balkónem a krásnym výhledem na moře (2 patro). Popravdě lepší výhled na moře jsem ještě neměl a na Mauriciu výhled stojí za to :D Vybavení pokoje naprosto dostačující. Manželská postel, který jsme přezdívali letiště, pro velkou plochu :D, Gauč, stolek, televize, trezor, skříně, minibar (v něm nealko nápoje, vše v cene, a denně doplňováno), konvice na kávu/čaj (káva/čaje hned vedle), hrnky a skleničky, botník, noční stolky, lampa a dvě noční lampičky. Koupelna a záchod starší, ale vše plně funkční a naprosto dostačující. V koupelně byla jak vana, tak prostorný sprchový kout. Pro dámy zde byl i fén :D

Strava
Se stravou jsme byli velmi spokojeni, velký výběr a snažili se různě jídla pozměňovat. Přítelkyni nejvíce oslovila indická kuchyně a všeobecně ryby a plody moře. Ty tam umí dobře připravovat. Masožrouty jako jsem já jistě potěší velké množství různých druhů masových pokrmů. Nejvíce jsem ujížděl na hovězim i jehněčim. Bylo výborné. Někteří našinci ale jehněčí moc nemusí, nejsou na jeho chuť zvyklý. Mě ale chutnalo velmi. Snídaně velmi bohaté, každý si vybere. Já doporučuji místní sušenou šunku, a opečenou slaninku, ta byla neskutečně dobrá :D Všeobecně ke všem chodům velmi bohatá nabídka zeleniny, ovoce ale i předpřipravených salátů. Vybere si každý.

Služby hotela
Služby hotelu prvotřídní. Všechen místní personál a obyvatelé Mauricia všeobecně velmi přátelský, usměvavý a milý. Stačilo o cokoliv požádat a vše hned řešili s úsměvem. A rozhodně to nebyl takový ten přetvařovaný úsměv. Mají prostě pozitivní náladu v krvi. Kdo by neměl, když žijí v ráji :D Nejlepší byl barman Dave, vždy usměvavý a vtipný týpek, na kterého budeme dlouho vzpomínat. Zůstali jsme s nim v kontaktu :D

Pláž
Pláž u hotelu čistá, udržovaná s lehátky pro hosty zdarma. Půjčí Vám tam i čisté osušky. U pláže hned malý bar, kte sí může te dát s all inclusive vše na co máte chuť. Kolem pláží spousta kokosových palem. Na této straně je pláž malinko větrnější. O kousek dál je ráj pro vodní sporty. Asi největrnější pláž, kterou vyhledávají především milovníci Kite boardingu , nebo windsurfingu. Ta je dost větrná. Když ale půjdete dalších 300metrů po krásné písečné pláži, tak dojdete na úžasnou bílou písčitou pláž s blankytně modrou vodou. Naprosto dokonalá. Tam jsme chodily my. Pláže vhodné jak pro dospělé tak pro menší děti. Voda klesá poměrně zvolna a je krásně průzračně čistá. Díky korálům a všeobecně živému moři vhodné pro šnorchování. My raději používali boty do vody, ale asi nejsou úplnou ntností. Ale jistota je jistota. Prostě tropický ráj :D

Jiří B., 09.09.2019, Dátum pobytu: 27.8. - 5.9.2019
Oblasť: Maurícius Maurícius, Le Morne, Hotel: Riu Creole

Bola táto recenzia užitočná? Áno (3) Nie (0)

Mauricius - Září 2019 7 fotografií

Celkom: 10 Byli jsme příjemně překvapeni Mauriciem jako ostrovem plným zeleně, krásné přírody a zajímavých turistických míst.

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Byli jsme příjemně překvapeni Mauriciem jako ostrovem plným zeleně, krásné přírody a zajímavých turistických míst. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel Riu Le Morne doporučujeme pro pobyty bez dětí, klidné prostředí, velice slušné ubytování, zvláště Superior pokoj s výhledem na moře zajistí všem naprostou spokojenost.

Strava
Strava v hotelu byla vynikající, all-inclusive pobyt včetně neobvyklého zahrnutí pokojového minibaru je nejlepší volbou.

Služby hotela
Profesionální a ochotný přístup všech zaměstnanců hotelu.

Pláž
Pláž je písčitá, ale dosti větrná. Ještě že tam jsou křoviny, za které se dá schovat lehátko. Boty do vody nutností - i když je ohraničená pláž vyčištěná od korálů, vždy se jich tam pár ještě najde.

Jan R., 03.09.2019, Dátum pobytu: 22.8. - 31.8.2019
Oblasť: Maurícius Maurícius, Le Morne, Hotel: Riu Le Morne

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 10 Dovolená se nám velice líbila. Rádi bychom se sem vrátili a objevovali další krásy, které tento ostrov nabízí. Služby delegáta nejlepší s...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená se nám velice líbila. Rádi bychom se sem vrátili a objevovali další krásy, které tento ostrov nabízí. Služby delegáta nejlepší s jakými jsme se kdy setkali. Rychlost, ochota a spolehlivost, vše jak má být. Můžeme jen doporučit. Neváhejte a jeďte na Mauricius!!!! Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Příjemný personál, čistota na pokoji i všude na hotelu nás velmi překvapila. Pokoj každý den uklizen, vždy nás čekalo nějaké překvapení v podobě dekorace.

Strava
Vynikající gastro zážitek. Velký výběr masa, příoh, dezertů, ovoce i zmrzliny. Samozřejmostí je zde i fast food (pizza, hamburgery, hranolky atd.) Asijská a indická kuchyně je velmi pestrá, bohužel jsme nestihli ochutnat všechno... :-)

Služby hotela
Hotelové služby jsou na profesionální úrovni, nelze nic vytknout. Večerní programy s živou hudbou, animační zábavné programy přes den i večer...velmi vtipné.

Pláž
Pláž čistá, jemný písek. Vhodná pro vodní sporty i na koupání.

Petr V, 22.05.2019, Dátum pobytu: 7.5. - 20.5.2019
Oblasť: Maurícius Maurícius, Le Morne, Hotel: Riu Creole

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

Celkom: 9 Hotel - skvělý

  • 9 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Hotel - skvělý Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Perfektní

Strava
Pestrá - výborná

Služby hotela
Skvělé

Pláž
Moře i pláž dokonalá

Marta B., 01.04.2019, Dátum pobytu: 19.3. - 28.3.2019
Oblasť: Maurícius Maurícius, Le Morne, Hotel: Riu Creole

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 10 Dovolená splnila to, co jsme od ní očekávali - odpočinuli jsme si, navštívili spoustu zajímavých míst, setkali jsme se se samými milými...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená splnila to, co jsme od ní očekávali - odpočinuli jsme si, navštívili spoustu zajímavých míst, setkali jsme se se samými milými lidmi. Problém jsme měli pouze s letem tam, ale kvůli počasí, nikoli kvůli CK! Místo přes Amsterdam s KLM jsme letěli přes Paříž s Air France, ale díky přehledným značením jsme vše zvládli (my i naše zavazadla). Na mauricijském letišti nás vyzvedl velmi milý řidič, který nám cestou řekl spoustu zajímavostí o ostrově a zevezl nás do nádherného hotelu Riu Creole. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel i všichni jeho zaměstnanci byli úžasní! Milí, úslužní, ale nevtíraví, velice přátelští. Hotel byl neustále čistý jak uvnitř tak venku, zahrady upravené, svěží, večer krásně nasvícené. Pro milovníky přírody - překrásný zpěv ptactva, večer mezi palmami létali kaloni. Pokoje dostatečně prostorné (měli jsme rodinný pokoj) s velkou manželskou postelí a menším dvoulůžkem pro děti (naprosto dostačující i pro dcery 12 a 16 let). Koupelna s vanou a sprchovým koutem, oddělené WC. Nemuseli jsme řešit žádný nedostatek.

Strava
V hotelu: velmi rozmanitý a pestrý výběr masa, příloh, ovoce, zeleniny, zákusků, pečiva + speciality světových kuchyní. Snídaně, oběd a večeře formou rautových stolů. Veškeré nápoje dobře chlazené, místní pivo Phoenix lepší, než leckteré v ČR! Opravdu skvělé!

Služby hotela
Služby hotelu jsme ani nevyužili všechny - bylo možné využít masáže, výuku potápění, nějaké výlety. Výlety jsme měli dohodnuté s paní, která na Mauriciu žije a spolupracuje s CK. Využili jsme pouze hotelové taxi, bez problému. Jinak celkový dojem z hotelu skvělý, opravdu velmi přátelský přístup, stále čisto a klid.

Pláž
Pláž je ihned u hotelu, bílý písek, čistý a velmi teplý oceán. Při šnorchlování pár desítek metrů od břehu lze najít velké kameny, u kterých žijí menší murény, natočily jsme i tři perutýny, mořské ježky, barevné rybky. Celou dobu pobytu jsme všichni čtyři chodili plavat bez bot, bez úrazu. Kameny s ježky jsou jen místy a v již větší hloubce. Nicméně na pláži je pro jistotu vyčleněný prostor zcela bez kamenů a také příjemný velký bazén 15 kroků od břehu.

Tomáš Jedlička, 27.03.2019, Dátum pobytu: 4.3. - 15.3.2019
Oblasť: Maurícius Maurícius, Le Morne, Hotel: Riu Creole

Bola táto recenzia užitočná? Áno (9) Nie (0)

pláž - Riu Creole 7 fotografií

Celkom: 9,6 Naša svadobná cesta splnila naše očakávania, môžem povedať, že ich aj prevýšila, dovolenku v hoteli sme si užili aj zásluhou kvalitných...

  • 9,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Naša svadobná cesta splnila naše očakávania, môžem povedať, že ich aj prevýšila, dovolenku v hoteli sme si užili aj zásluhou kvalitných služieb a ochotného a vždy milého a usmievavého personálu, nech som prišla s akoukoľvek požiadavkou. Jediné, čo nikto neovplyvní, je počasie, ale na to, že sme tam boli v najdaždivejšom období, nám počasie vyšlo krásne a horúce - pršalo len takmer celý jeden deň a v ďalší asi hodinku, inak horúco a slnečno. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Celkový vzhľad izby aj vybavenie boli veľmi pekné, čisté, každý deň hotelová služba upratovala izby, doplnila minibar, každý deň nás na posteli čakalo milé prekvapenie od nášho "room boy-a", kvietky alebo originálne poskladaná osuška do rôznych tvarov. V izbe by sa už zišlo vymeniť šparovku, pretože niekde bola vymrvená, niekde bola popraskaná, ale beriem to tak, že je to spôsobené vlhkosťou vzduchu, no sú tam aj novoprerobené izby, kde sú tieto "kozmetické vady" odstránené. Inak sú izby rovnaké, pekne zariadené, oceňujem balkón, takmer každá izba má výhľad na more a pláž.

Strava
Tu len chválim a chválim, jedlo bolo perfektné, vybral by si aj ten najväčší špekulant. Od vegetariánskych jedál cez všetky druhy mäsa, rýb, plodov mora, sladkého, nespočetne druhov príloh, okrem toho veľa zeleniny, samozrejme aj zmrzliny. Ovocie bolo neskutočné, u nás takto nechutí :) Bolo aj veľa zákuskov, akurát v to teple som naň ani nemala chuť. Páčilo sa nám, že vždy na raňajky nám personál priniesol plnú kanvicu kávy a v malej kanvičke horúce mlieko.

Služby hotela
Hotelové služby sme naplno využívali, páčilo sa mi, že pri recepcii bol samoobslužný box, kde ste sa mohli obslúžiť medzi hlavnými jedlami, hocikedy keď ste hladní. Každý deň sme mali doplnený minibar na izbe, nápoje v bare dnu aj na pláži boli výborné, barmani naozaj ovládajú svoje povolanie. Dvakrát sa nám stalo, že sme mali kartu od izby pri mobile a karta sa nám zmagnetizovala, ale na recepcii nemali žiadny problém znovu nám ju načipovať. Páčilo sa nám, že pri vstupe do jedálne nás niekto s personálu usadil, ešte sa nás aj opýtali, v ktorej časti reštaurácie by sme chceli sedieť. V posledný deň po check-out sme si odložili batožinu do stráženého priestoru, k batožine sme mali po celý čas prístup, aj keď sme už neboli na izbe, v priestore špeciálne na to určenom sme sa mohli osprchovať.

Pláž
Pláž bola pekná, piesková, akurát k večeru už bola zanesená od ihličia, ktoré rastie na stromoch na pláži. Personál ráno síce čistil pláže, no večer to tam bolo zase aj vo vode, takže to je asi jediné mínus. Vždy sme našli voľné lehátka. S "tower cards" sme každé ráno v stánku pri bazéne dostali čisté uteráky, tie naše sme ani nepoužívali. Na pláži sú kamery a priebežne tam chodí aj stráž z personálu, po dva dni sme sa boli prejsť na obe strany pláže od hotela, veci sme mali na lehátku asi hodinu a pol a keď sme prišli, všetko bolo na svojom mieste.

Monika Karkošková, 11.03.2019, Dátum pobytu: 17.2. - 26.2.2019
Oblasť: Maurícius Maurícius, Le Morne, Hotel: Riu Creole

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

4 fotografie

Celkom: 8 Absolutní nespokojenost z CA, od začátku dovolená jsme měly samé problémy(zpožděný let z Prahy do Londýna, nestihnutí následujícího letu...

  • 7,5 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 8 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Absolutní nespokojenost z CA, od začátku dovolená jsme měly samé problémy(zpožděný let z Prahy do Londýna, nestihnutí následujícího letu na Mauricius, ztracená zavazadla apod.) za které jsme nemohly my ani CK. Z důvodu že neumíme anglicky, jsme si dovolenou koupily od CK, aby řešila možné vzniklé problémy. Z Londýna jsem volal CK, že z důvodu zpoždění nám uletěl spoj na Mauricius, bylo mi sděleno že si to musím vyřídit sám na British Airways a když neumím anglicky, tak mám použít překladač v mobilu!!! Po noci strávené na letišti nám byl přebukován let, hurá letíme na dovolenou (o den zkrácenou). Po příletu na Mauricius nastal další problém, byly jsme bez kufrů. Na CK už jsem neměl sílu volat, tak jsem zavolal jejich místního delegáta , ten mi sdělil že si všechny reklamace máme vyřešit sami z leteckou společností a že po transferu na nás na hotelu bude čekat jeho žena a že nám pomůže (neměli jsme nic na sebe, kosmetiku, opalováky atd.). Potřebovaly jsme poradit kde si tyto věci koupit. Na hotelu samozřejmě nikdo nečekal, takže jsme volal paní Lence, že potřebujeme tyto věci řešit, ta nám sdělila že přijede až druhý den ve 12:30, když jsem se zeptal co tady zítra bude dělat, že ji potřebuji dnes, tak mi řekla že nám nabídne ke koupi nějaké výlety...….. , asi si dovedete představit co jsem jí řekl (o den později na dovolené a ještě bez kufrů). Na závěr opravdu nechápu za co jsme si platil CA, ani po příletu se mnou nechtěli nic řešit, prostě super přístup ke klientům, je vidět že jich mají dost. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Byly jsme spokojení, úklid každý den, doplnění baru apod.

Strava
Strava jednotvárná, ale bylo si stále z čeho vybírat. Doporučuji návštěvu asijské restaurace v hotelu, super.

Služby hotela
Super personál, řekl bych že dokonalé.

Pláž
Pláž čistá a moře průzračné, večer trochu zakalené.

Petr Dienelt, 20.02.2019, Dátum pobytu: 8.2. - 17.2.2019
Oblasť: Maurícius Maurícius, Le Morne, Hotel: Riu Creole

Bola táto recenzia užitočná? Áno (4) Nie (1)

Celkom: 7,8 Příjemné místo, krásné pláže, výborné jídlo.

  • 7 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 9 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Příjemné místo, krásné pláže, výborné jídlo. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Jednoduché pokoje, doporučuji nebydlet na kraji komplexu z důvodu zápachu z žumpy

Strava
Výborná strana, bohaté, dostatek zeleniny, ryb, mas, vše chutné.

Služby hotela
velmi příjemné hudební vystoupení, půjčovna paddle boardů, kajaků - příjemné zpestřední.

Pláž
krásná, čistá, místy korály a kamení, dá se koupit bez bot ale je lepší s botami.

Anonym, 11.12.2018, Dátum pobytu: 30.11. - 5.12.2018
Oblasť: Maurícius Maurícius, Le Morne, Hotel: Riu Le Morne

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 10 Z dovolené jsme se vrátili plni zážitků a krásných pocitů. Úžasní lidé/personál/. Vstřícní, milí, komunikativní.

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Z dovolené jsme se vrátili plni zážitků a krásných pocitů. Úžasní lidé/personál/. Vstřícní, milí, komunikativní. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Krásný pokoj, výhled na moře. Nadstandardní úklid a vybavenost. Velmi potěšila vždy doplněná lednička. Možnost uvařit si kávu i čaj.

Strava
Stravě nelze nic vytknout. Vybere si tu každý. Zpestření specialitkami připravovanými, před Vašima očima. Možnost Insické a Asijské restaurace, nás potěšila.

Služby hotela
Personál usměvavý, vždy ochotný. Už jen to, že Vás každý pozdravil. Nelze nic vytknout.

Pláž
U hotelu nebyl problém si vždy najít místečko, úžasný bar! Sice nepřetržitě foukal vítr, ale 200m bylo možné zajít na veřejnou pláž mino hotel a zde nefoukalo.

Petronela Bulířová, 07.12.2018, Dátum pobytu: 12.11. - 21.11.2018
Oblasť: Maurícius Maurícius, Le Morne, Hotel: Riu Le Morne

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 8,2 Byli jsme velmi spokojeni - jídlo, čistota, ochota personálu, programy - i pro děti, služby hotelu. Nenašli jsme nic, co bychom hotelu...

  • 9 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 6 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Byli jsme velmi spokojeni - jídlo, čistota, ochota personálu, programy - i pro děti, služby hotelu. Nenašli jsme nic, co bychom hotelu vytkli. Navíc v rámci ALL Incl - minibar na pokoji denně doplňován. Zobraziť celú recenziu

Pláž
Pláž horší - podle mě nevhodná na koupání - velmi větrno a tím také hodně zakalená voda.

Anonym, 05.11.2018, Dátum pobytu: 21.10. - 30.10.2018
Oblasť: Maurícius Maurícius, Le Morne, Hotel: Riu Creole

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)