Recenzie hotelov
Playa del Carmen - Mexiko

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 10 Dovolená neměla chybu, krásné ubytování ve velkém resortu, kterýí se nacházel v upravené džungli. Žilo tady s námií plno zvířátek -....

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená neměla chybu, krásné ubytování ve velkém resortu, kterýí se nacházel v upravené džungli. Žilo tady s námií plno zvířátek -. nosáli, opičky, pro děti malá zoologická zahrada. Plno barů, restaurací k dispozici, jídlo výborné. Personál milý a ochotný, nebránil se sem tam nějakému tomu dolaru.

Večer pěkné animační programy. Moře teplé, pláž udržovaná, jen místy bylo v moři hodně hnědých řas.

Dají se podnikat pěkné výlety za památkami starých Mayů. Rozumný poměr cena/výkon. Zobraziť celú recenziu

Eva Kožoušková, 03.12.2019, Dátum pobytu: 16.11. - 28.11.2019
Oblasť: Mexiko Mexiko, Playa del Carmen, Hotel: Sandos Caracol Eco Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 8,4 Určitě doporučuji absolvovat dovolenou v Mexiku, neskutečné památky, neuvěřitelná pracovitost a ochota personálu a lidí v oblasti ,...

  • 8,5 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 9 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Určitě doporučuji absolvovat dovolenou v Mexiku, neskutečné památky, neuvěřitelná pracovitost a ochota personálu a lidí v oblasti ,

vynikající služby místní agentury Mexikočesky. Pár mínusů a upozornění: Neskutečná dlouhá a nepříjemná celní prohlídka ve Frankfurtu n/M při zpáteční cestě. Netuším proč jsme členy EU?? Na výletech pozor na to, že v autobusech je klimatizace nastavena na 17 stupňů. Mexičani se snaží všemožně vycházet tímto ,,gringos" z USA.. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Příjemný menší hotel Viva Azteka , veškeré služby výborné. Pouze všude přítomná vlhkost na pokojích a minimální možnost někam mokré věci pověsit. Personál se ale enormně snaží, výborný úklid a čistota. Spoustu stromů a zeleně, aguti, nosálové, veverky, ještěrky a kočky v areálu- úžasné.

Bohužel při objednání v Praze nás nikdo neinformoval, že v části hotelu probíhají stavební úpravy a hned vedle se kompletně přestavuje hotelový komplex.

Strava
Plno jídla a pití od rána až do noci, doporučuji navštívit restaurace alacarte - orientální a mexickou ( v Hotelu Viva Maya) . Bohužel je škoda, že větší část potravin pro hotelové řetězce pochází z USA.

Služby hotela
Výborné, ale je nutné počítat, že se jedná o menší hotel a například velkolepé divadelní představení je možné navštívit v cca 400 metrů vzdáleném hotelu Viva Maya, který je dvojnásobný. Ale i místní program v tomto menším hotelu je kvalitní a stojí za to se ho zúčastnit.

Pláž
Denně upravovaná, perfektní lehátka pod palmou. Ale pozor, pláž je písčitá a rozhodně není vidět na dno při vlnách. Na potápění za rybkami je potřeba si dojet dále.

Michal, 29.10.2019, Dátum pobytu: 12.10. - 23.10.2019
Oblasť: Mexiko Mexiko, Playa del Carmen, Hotel: Viva Wyndham Azteca

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

Celkom: 7,2 Dovolená byla výborná, na to že mimo sezónu, počasí bylo nádherné. Celkově jsme si to užili.

  • 7,5 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 4 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená byla výborná, na to že mimo sezónu, počasí bylo nádherné. Celkově jsme si to užili. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování rozhodně neodpovídá 5*, ale tak celkově pokoj jsme využili minimálně. Nicméně spíše kategorie 3*. Pokoje mají to nejlepší za sebou.

Strava
Klasická de facto stejná jako evropská. Každý den nějaká mexická specialita. Nicméně nic extra a člověk se toho taky přejí.

Služby hotela
Personál byl bezchybný, dává restauraci ten správný punc, usměvavý, ochotný a úžasný.

Pláž
Přístup k pláži no pokud bydlíte nahoře tak jako my, tak je to doopravdy kus cesty a člověk rád využije hotelového vláčku, aby ho popovezl. Nicméně pláž byla znečištěna řasama, bylo to hodně cítit, jeden den se tam nebylo vůbec být a v moři se nedalo koupat vůbec, právě kvůli řasám. To jsme si vynahradili, až v Playa del Carmen.

Anonym, 09.09.2019, Dátum pobytu: 27.8. - 6.9.2019
Oblasť: Mexiko Mexiko, Playa del Carmen, Hotel: BlueBay Grand Esmeralda

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 7 velmi dobrý hotel za velmi slušné peníze, čistota perfektní, ačkoli nejsem žádný ekolog velmi oceňuji že neplýtvají plastem (celý hotel...

  • 8 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 4 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
velmi dobrý hotel za velmi slušné peníze, čistota perfektní, ačkoli nejsem žádný ekolog velmi oceňuji že neplýtvají plastem (celý hotel používá vratné kelímky), BOHUŽEL OTŘESNÉ MOŘE, ŠPINAVÉ PLNÉ ŘAS, i kdyby řasy nebyly, voda je kalná do hněda protože pláž je mělká a jsou vlny, jediným plusem je, že hotel pláž uklízí velmi pečlivě Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
pokud použijete pokoje superior po rekonstrukci, je to pohoda, nejde ale o žádný luxus...čistota perfektní, minusem je že platíte za trezor a vodu vám doplní jen když dáte všimné, ve vodovodu odsolená voda, na druhou stranu nemám problém nechat během dovolené cca 20USD celkem uklízečkám, takže vše absolutně OK

Strava
rozmanitá, obludné množství, ryby maso saláty většinou vše velmi dobré, na druhou stranu vaří pro všechny, takže je to i trochu nevýrazné, ale dá se doupravit, mexický koutek mají, možnost několika ala carte

Služby hotela
milí lidé, slušný velmi ochotný personál, pečliví, absolutně bez výhrad

Pláž
ABSOLUTNÍ PROPADÁK, kalná špinavá voda (mělké moře), plavat se dá až tak 20m od břehu, dál ale zase nemůžete (bojky), vlny jakž takž ale moře většinu roku PLNÉ PICHLAVÝCH ŘAS. v tomto ohledu nejhorší pláž v karibiku co jsme viděli, jediným plusem je že hotel se snaží intenzivně uklízet řasy z břehu každý den,ale nemohou to zvládnout. je to katastrofa za kterou nemohou, já ale nikdy více...

Anonym, 26.04.2019, Dátum pobytu: 22.3. - 10.4.2019
Oblasť: Mexiko Mexiko, Playa del Carmen, Hotel: Viva Wyndham Maya

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

Celkom: 10 Dovolená splnila očekávání, tzn.vynikající. Pouze problém s delegátkou, která vlastně neexistovala a bylo nutné řešit odjezd následně...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená splnila očekávání, tzn.vynikající.

Pouze problém s delegátkou, která vlastně neexistovala a bylo nutné řešit odjezd následně SOS CK. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
perfektní, nevím co by šlo zlepšit

Strava
výborná, každý den byl v duchu nějakého státu

Služby hotela
dokonalé

Pláž
pláž byla krásná, bohužel jsme měli smůlu s velkým množstvím řas, které celou dobu odváželi a čistili, ale každý den museli znovu

Irena Počtová, 05.03.2019, Dátum pobytu: 22.2. - 2.3.2019
Oblasť: Mexiko Mexiko, Playa del Carmen, Hotel: BlueBay Grand Esmeralda

Bola táto recenzia užitočná? Áno (3) Nie (0)

Celkom: 10 Hotel Ocean Maya Royal je "adults only" a vhodny pre vekove kategorie 18+. Malokedy sa vraciam na to iste miesto ale do tohto...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Hotel Ocean Maya Royal je "adults only" a vhodny pre vekove kategorie 18+. Malokedy sa vraciam na to iste miesto ale do tohto hotela sa urcite vratim. 10 uzasnych dni vratane Vianoc a Silvestra. Zabavy a aktivity rozneho druhu. Okrem iného sa po rezorte volne pohybovali rozne zvieratka. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Nemám čo vytknúť. Izby boli utulne a upratovane kazdy den. Nechybala kvetinova vyzdoba, resp. rozne vytvory z uterakova v podobe zvierat.

Strava
Strava bola rozmanitá od výmyslu sveta. Okrem hlavnej reštaurácie Hacienda tam boli ďalšie "a la carte", ktoré bolo mozne navstivit po predchadzajucej rezervacii. V baroch ci uz pri bazene alebo v hlavnej budove v lobby bol siroky vyber alko aj nealko, kokteijly ake ste mozno este nikdy neochutnali.

Služby hotela
Celkovo sluzby na vysokej urovni. Hotel je "only adults" tak aj samotny program, o ktory sa kazdy den starali animátori (pri bazene aj vecerny program v amfiteatri) bol uzasny a nikdy sme sa nenudili. Urcite si kazdy najde ten svoj druh zabavy ci uz kludnej alebo viac odvaznej a blaznivej.

Pláž
Cista, upravena. Aj ked sa po dazdi objavili na plazi riasy, zamestanci hotela sa snazili plaz vycistit co najskor.

Zuzana M., 08.01.2019, Dátum pobytu: 21.12.2018 - 1.1.2019
Oblasť: Mexiko Mexiko, Playa del Carmen, Hotel: Ocean Maya Royale By H10 Hotels

Bola táto recenzia užitočná? Áno (5) Nie (0)

4 fotografie

Celkom: 8,4 Jde o exklusivní resort s širokou nabídkou možných sportovních aktivit, tenisu, zumby, aquaaerobicu a jiných, v lednici je každý den...

  • 8,5 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 8 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Jde o exklusivní resort s širokou nabídkou možných sportovních aktivit, tenisu, zumby, aquaaerobicu a jiných, v lednici je každý den doplněna základní škála nápojů, jídlo pití all inclusive. Krásné jsou procházky po pláži, je možno dojít až do Playa del Carmen, ca za 1,5-2 hodiny. Kdo chce mít klid, musí si ho najít, často hraje do ca 17ti hlasitá hudba, ... Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Bez námitek, o pořádek postaráno

Strava
Výborná, je možné si např. objednat langustu za 600 Peso.

Služby hotela
Viz výše

Pláž
Bezpečná, bez kamenů a ježků.

Milena C., 07.01.2019, Dátum pobytu: 10.12.2018 - 3.1.2019
Oblasť: Mexiko Mexiko, Playa del Carmen, Hotel: Grand Riviera Princess All Suites & Spa Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 9 Mexiko jsme zvolili proto, abychom poznali kulturu původních obyvatel a Karibské moře, což se nám splnilo. Před Vánocemi jsme vyjeli na...

  • 9 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 8 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Mexiko jsme zvolili proto, abychom poznali kulturu původních obyvatel a Karibské moře, což se nám splnilo.

Před Vánocemi jsme vyjeli na dovolenou do země, která je od nás velmi vzdálená. To znamená, že již první hodiny dovolené jsou velmi náročné. Celkově jsme ve dvou letadlech na cestě tam strávili 13,5 hodiny, zpátky to bylo o něco méně. Je dobré se seznámit s leteckými společnostmi, se kterými poletíte. Mohou se lišit rozsahem poskytovaných služeb a váhovým limitem zavazadel. Proto je důležité se na cestu lépe připravit. Při přestupu nesmíte mít vodu, kterou jste si koupili na letišti předchozím.

Počasí jsme měli jako na houpačce, někdy tam bylo jako v prádelně a z toho jsme dva dny chodili ráno a večer ve svetrech. Běžné jsou v tomto období krátké přeháňky. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel se nachází v příjemném prostředí, všechny budovy jsou umístěny v tropické zeleni. Žijí tady milá zvířátka, leguáni, veverky, spousta druhů ptáků. Hned za vstupem do hotelu je prostranství pro odpočinek pod otevřeným nebem mezi palmami a tropickými stromy. Pokoje jsou vybaveny klimatizací, ale nebylo ji nutné v prosinci zapínat. Zásuvky neodpovídají našim koncovkám, proto je vhodné si s sebou vzít adaptér (dal se koupit i v prodejně v hotelu). Postele jsou velmi široké a pohodlné. Mezi vybavení pokoje patřila i televize, fén, žehlička s prknem, deštník atd.

Strava
Byla naprosto dokonalá. Každý si určitě vybere, na co má chuť. Denně byly v různých úpravách ryby, na které jsme se hodně těšili. Při snídani poskytovali velký výběr džusů. Při každém jídle nabízeli několik druhů zeleniny, různé omáčky, tropické ovoce, zákusky, zmrzlinu atd. Kuchaři před vámi restují, opékají a doslova vás rozmlsají. Velmi jsme si oblíbili pizzu, dělají ji přímo v peci v restauraci u bazénu od oběda do večeře.

Služby hotela
Služby, úklid, výměna ručníků - vše v naprostém pořádku. V areálu hotelu je v průběhu dne spousta aktivit. Například cvičení v bazénu, míčové hry na pláži, výuka různých druhů tanců, cvičení při hudbě, různé hry pro děti i dospělé, malování keramiky, výcvik na visuté hrazdě, výuka španělského jazyka atd. My jsme si oblíbili lukostřelbu. Také jsme si zdarma půjčili kola a projeli se po okolí. Je lepší si pořídit zámek, protože kolo nemůžete jen tak někde postavit. Každý večer o půl desáté začínala vystoupení, ze kterých nás upoutaly mexické lidové tance a latinské tance. Ještě je dobré upozornit, že poslední den pobytu musíte v poledne odevzdat karty od pokoje, karty na plážové ručníky a zaplatit taxu na životní prostředí. Prodloužení užívání pokoje bylo možné za příplatek asi 40 dolarů. Můžete však jít na oběd a stravovat se až do doby odjezdu. Kufry vám uschovají u recepce. Můžete se jít ještě koupat a u bazénu se osprchovat. Je dobré si vzít s sebou dostatek oblečení, neboť prádlo v pokoji neschne. Na balkoně nepověsíte šňůru a jedině na pláži, kde téměr pořád fouká, občas něco přeschne na léhátku. Je zde také zvláštní tekuté mýdlo na koupání a šampon - téměr vůbec nepění, zřejmě kvůli životnímu prostředí. O klienty se v hotelu stará hodně lidí, od ochranky až po prodejce výletů. Celodenní výlet stojí od asi 100 dolarů výše. Nasnídáte se ještě v hotelu, oběd je na výletě, večeři stihnete v hotelu. Mayské památky a cenote určitě stojí za návštěvu. Navštívili jsme historické místo na skále u moře v městě Tulum, v Cobá umístěné v džungli jsme vystoupali na pyramidu s překrásným rozhledem, v Chichen Itzá jsme obdivovali především Kukulcanovu pyramidu a zaplavali jsme si v cenote - krasové prohlubni s vodou.

Pláž
V moři jsme si zaplavali v průběhu pobytu až poslední dva dny, jinak byly pořád vlny, které přinášely mořské rostliny a vířily písek. Zaměstnanci hotelu sice každé ráno čistili pláž traktorem (je dost široká), ale za chvíli byla znovu znečištěná. Voda byla chladnější. Ovšem pohled z lehátek na bílou pláž a modré moře, pokud svítí slunce, je opravdu nezapomenutelný. Velkým zážitkem byly přelety pelikánů kolem okraje moře a jejich lov ryb. Mají určitě lepší zrak než my, protože my jsme živého tvora v moři u hotelu neviděli. Jednou jsme se vydali na celodenní šnorchlování k ostrovu s korály a rybičkami. Prodejce výletů nám ale neřekl, že když budou větší vlny, tak nás do moře nepustí. S ohledem na bezpečnost je to pochopitelné, ale termín výletu nepřeložili. Rozdali nám plovací vesty na lodi a užili jsme si to jako v lunaparku. Ostrov byl krásný přírodní park plný různých druhů ptáků.

Věra D., 20.12.2018, Dátum pobytu: 6.12. - 17.12.2018
Oblasť: Mexiko Mexiko, Playa del Carmen, Hotel: Viva Wyndham Maya

Bola táto recenzia užitočná? Áno (14) Nie (2)

Tulum 24 fotografií

Celkom: 9,2 Dovolená byla, až na pár drobností způsobených cestovní kanceláří, krásná.

  • 9 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená byla, až na pár drobností způsobených cestovní kanceláří, krásná. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování bylo hezké, pokoje denně čistě uklizené. Sice jsme neměly výhled na moře, ale nevadilo to. V pokojích nebylo horko, klimatizaci jsme pouštěly ojediněle. Všude okolo byly palmy a zeleň. Překvapující bylo, že v oblasti jsme nepotkaly jediného komára.

Strava
Strava v bufetové jídelně (La Terazza) byla úžasná, nepřeberné množství jídel jak pro vegetariány, tak pro milovníky masa. K snídani byly v nabídce čerstvé freshe z různých druhů ovoce a zeleniny. V rámci all inclusive jsme navštívily 3 a la carte restaurace - Mexickou, mezinárodní a Italskou. Všechny byly výborné, nejvíce nám jídlo chutnalo v mezinárodní, ovšem Mexická nabízela bezkonkurenční Margaritu :-)

Služby hotela
Personál vždy milý a usměvavý, pomohl nám rychle vyřešit jakýkoliv problém.

Pláž
Písečná pláž byla překrásná, rozlehlá, nikdy nebyla přeplněná (i když hotel měl plnou kapacitu). Bylo k dispozici spoustu lehátek jak na slunci, tak ve stínu palem. Po dešti a silném větru moře vyplavili na pláž řasy, do druhého dne ale bylo opět čisto. Moře bylo průzračné, přístup do moře dlouho pozvolný. Velké vlny.

Lenka M., 15.12.2018, Dátum pobytu: 30.11. - 10.12.2018
Oblasť: Mexiko Mexiko, Playa del Carmen, Hotel: Viva Wyndham Maya

Bola táto recenzia užitočná? Áno (3) Nie (1)