Recenzie hotelov
Azorské ostrovy - Portugalsko

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 8,6 velice nepříjemné bylo dlouhé čekání na přípoj v Lisabonu,přitom odlétal i dřívější spoj.rozhodně jsme nebyli spokojeni s nabídkou...

  • 8,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 7 Cena

Celkové zhrnutie
velice nepříjemné bylo dlouhé čekání na přípoj v Lisabonu,přitom odlétal i dřívější spoj.rozhodně jsme nebyli spokojeni s nabídkou abychom si zaplatili přistavení auta,cestovka tohle nabízela za spoustu peněz,přitom měla půjčovna pobočku kousek od hotelu a nic jsme za přistavení neplatili Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
spokojenost

Strava
spokojenost

Služby hotela
nepříjemně nás překvapilo když po nás chtěli doplatit nějaké pití,přitom jsme každý den platili hotově

Pláž
nejeli jsme se koupat

Vladimír Došek, 28.02.2019, Dátum pobytu: 15.2. - 24.2.2019
Oblasť: Portugalsko Portugalsko, Azorské ostrovy, Hotel: Talisman

Bola táto recenzia užitočná? Áno (8) Nie (0)

Celkom: 8,6 Dovolenou hodnotím jako naši dosud nejlepší, exotika v Evropě.

  • 8 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 7 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolenou hodnotím jako naši dosud nejlepší, exotika v Evropě. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování výborné, avšak bodíky v hodnocení padají díky blízkosti letiště. Letadla létala brzy ráno (po 6:10 místního

času) nízko nad hotelem = ranní budíček.

Strava
Výborná, zcela jiná než jsme zvyklí z Česka. Doporučuji milovníkům ryb.

Služby hotela
Skvělá hotelová recepce, služby výtečné.

Pláž
Na ostrov Sao Miguel se nejezdí kvůli plážím, je to opravdu kvůli přírodě.

Zdeněk Kubař, 06.09.2017, Dátum pobytu: 19.8. - 31.8.2017
Oblasť: Portugalsko Portugalsko, Azorské ostrovy, Hotel: Vila Nova

Bola táto recenzia užitočná? Áno (5) Nie (0)

Celkom: 8,6 Netypická dovolená, dostupná zajímavá destinace, poměrně zatím turisticky nepřetížená lokalita. Vzhledem k destinaci a poskytovaným...

  • 10 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 8 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Netypická dovolená, dostupná zajímavá destinace, poměrně zatím turisticky nepřetížená lokalita. Vzhledem k destinaci a poskytovaným službám dobrá cena. Individuální program ( vypůjčený automobil). Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Velmi kvalitní ubytování za slušnou cenu.

Strava
Mezinárodní jídelníček, bez lokálních specialit, dobrá možnost stravovat se v jiných restauracích dle výběru, na evropské poměry za dobrou cenu. Vhodné pro milovníky hovězího a čerstvého ananasu.

Služby hotela
Kvalitní ubytování, vnitřní i venkovní bazén, vířivka, posilovna. Odpoledne možnost sauny. Dobrá dostupnost celého ostrova.

Pláž
Azorské ostrovy nejsou plážová destinace! Koupání ale možné, včetně termálních pramenů.

Pavel M., 21.08.2017, Dátum pobytu: 10.8. - 17.8.2017
Oblasť: Portugalsko Portugalsko, Azorské ostrovy, Hotel: Vale do Navio

Bola táto recenzia užitočná? Áno (5) Nie (1)

Celkom: 9,2 Azorské ostrovy jsou nádherné. Stojí za to je vidět.

  • 10 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 10 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Azorské ostrovy jsou nádherné. Stojí za to je vidět. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Na služby ani vybavení hotelu si nelze stěžovat. Odpovídaj dané kategorii. Personál výborný.

Strava
Kvalita výborná, ceny vyšší, odpovídající počtu hvězdiček :) Nedaleko je ovšem plážový bar (nepatřící hotelu), kde se dalo stravovat stejně dobře a podstatně levněji.

Služby hotela
Výborný

Pláž
Pláž je hned vedle hotelu. Na moře bylo vidět i z postele :) Jinak pláž je písečná, černá, čistá, voda slaná :) v termínu našeho zájezdu bohužel ještě na koupání studená.

Jan Salát, 22.05.2017, Dátum pobytu: 8.5. - 17.5.2017
Oblasť: Portugalsko Portugalsko, Azorské ostrovy, Hotel: Pestana Bahia Praia (Sao Miquel)

Bola táto recenzia užitočná? Áno (4) Nie (0)

Bahia Praia 1 fotografia

Celkom: 7,6 Všechno klaplo přesně dle itineráře. Půjčení auta na letišti naprosto bez problémů. Počasí dle očekávání, ideální na turistiku.

  • 8 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 7 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Všechno klaplo přesně dle itineráře. Půjčení auta na letišti naprosto bez problémů. Počasí dle očekávání, ideální na turistiku. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj jsem původně očekával trochu větší, ale byl zcela dostačující.

Strava
Velmi dobrá, formou švédského stolu. Možná bych ocenil větší pestrost výběru teplých jídel (nabídka při snídani byla každý den stejná).

Služby hotela
Hotel nabízí dobré služby (bazén, sauna, pára, vířivka, posilovna, bar, restaurace, atd.). Kvalita ubytování, stravování a čistota velmi dobré. U hotelu velké parkoviště zdarma. WIFI zdarma, ale ne moc rychlá.

Pláž
Hotel leží asi 800 m od pobřeží, ale tam stejně žádná pláž není. Je tam jen umělé vytvořený bazén, od oceánu oddělený kamenou hrází. Lokalita je spíše na turistiku, protože koupání v Atlantiku je spíše pro toužil cena, a to i v létě.

Jaromír Lang, 29.03.2016, Dátum pobytu: 17.3. - 24.3.2016
Oblasť: Portugalsko Portugalsko, Azorské ostrovy, Hotel: Vale do Navio

Bola táto recenzia užitočná? Áno (5) Nie (0)

Celkom: 8 Skvelá dovolenka, skvelá destinácia, kľud bez diskoték, animátorov a ďalších otráv počas dovolenky. Ľudia milí, ochotní, nápomocní a...

  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Skvelá dovolenka, skvelá destinácia, kľud bez diskoték, animátorov a ďalších otráv počas dovolenky. Ľudia milí, ochotní, nápomocní a pokojní. Poradia ale nevnucujú sa. Ceny viac ako priaznivé, ...za všetko. Vstupné sme platili iba raz aj to bolo symbolické. Parkovanie sa neplatí nikde. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel fajn, čistý, priestranné izby, s balkónom, chladničkou, varičom, rúrou i mikrovlnkou a kávovarom.

Strava
Mali sme v hoteli polpenziu. Strava výborná, snáď málo pestrá (na raňajky sme mali vždy to isté) ale i tak sa dalo vybrať. Večere výborné, každý deň treska (perfektná!!! na 20 spôsobov), domáca hovädzina (perfektná!!!) občas kuracina (perfektná!!!), prílohy a zelenina na večeru i na raňajky.

Mimo hotela strava pestrá, hodne rýb a domácej hovädziny, sem tam bravčovina a kuracina. Všetko dobre ochutené, porcie obrovské za ceny ako na Slovensku (od € 2,50 do 7,-).

Služby hotela
Vnútorný a vonkajší bazén, pranie a žehlenie prádla, požičovňa bicyklov, áut, prostredníctvom recepcie si môžete objednať služby a atrakcie mimo hotela (pozorovanie veľrýb, plávanie s delfínmi v oceáne, návštevu ananásových a čajových plantáží, objednávka obeda Cozido do Furnas (jedno uvarené v bublajúcej zemi) a pod. Morský bazén bol chránený pred otvoreným morom, takže sa dalo pokojne plávať aj počas väčších vĺn z oceánu, od hotela cca 800 metrov.

Program poznávacieho zájazdu
Program sme si urobili sami. S prenajatým autom sme prešli celý ostrov videli sme takmer všetky atrakcie a každý deň ostal čas aj na kúpanie sa v Atlantiku. Voda bola príjemne osviežujúca (nie studená) a aj teploty vzduchu boli veľmi príjemné (od 20 st. v noci do 25 st. cez deň. Vlhkosť vzduchu je vysoká, takže osuška vám v noci na balkóne nevyschne. Celkové hodnotenie super! super! super!

Anonym, 11.08.2015, Dátum pobytu: 29.7. - 9.8.2015
Oblasť: Portugalsko Portugalsko, Azorské ostrovy, Hotel: Vale do Navio

Bola táto recenzia užitočná? Áno (10) Nie (0)

Celkom: 8,8 velmi povedená dovolená

  • 9 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
velmi povedená dovolená Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
velmi kvalitní hotel s veškerým potřebným zázemím

Strava
vynikající

Služby hotela
žádné zvláštní služby jsem nevyužíval. Oceňuji ochotu hotelu, který mi umožnil užívání pokoje až do večerního odjezdu (bezplatně!)

Pláž
v místě pobytu omezené možnosti, pláž však není mou dovolenkovou prioritou

František, 22.06.2015, Dátum pobytu: 11.6. - 19.6.2015
Oblasť: Portugalsko Portugalsko, Azorské ostrovy, Hotel: Acores Atlantico

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 6,8 Služby velmi dobré - bez problémů

  • 7,5 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 4 Okolie
  • 7 Cena

Celkové zhrnutie
Služby velmi dobré - bez problémů Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Dobré

Strava
Výborná

Služby hotela
Odpovídají ceně - dobré

Pláž
Hotel nebyl u pláže

Miloslav Kuklík, 18.11.2014, Dátum pobytu: 25.9. - 3.10.2014
Oblasť: Portugalsko Portugalsko, Azorské ostrovy, Hotel: Vale do Navio

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 8 Na ostrově Sao Miguel jsme byli podruhé. Loni hotel Mariana, letos Bahia. Turistů minimum, počasí přijatelné a příroda překrásná. Vidět...

  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Na ostrově Sao Miguel jsme byli podruhé. Loni hotel Mariana, letos Bahia. Turistů minimum, počasí přijatelné a příroda překrásná. Vidět plejtváka obrovského na vlastní oči je celoživotní zážitek. S vypůjčenými auty jsme projeli ostrov úplně všude. Sopky, krátery, termální prameny, prales, čajové plantáže, usměvaví domorodci, výborné jídlo, prostě nádhera. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Obrovské pokoje se staršími koberci, ale se vším potřebným. Každý den uklizeno, personál zcela v pohodě. Hotel je sice starší, ale zcela vyhovující. Bylo nás dvanáct a všichni byli spokojeni.

Strava
Strava samozřejmě není taková jako třeba na Kanárech či Malorce, ale bohatě stačila. Vše čerstvé a chutné. Měli jsme jen snídaně.

Služby hotela
Naprosto bez připomínek.

Program poznávacieho zájazdu
Měli jsme tři auta, která jsme objednali přes internet a najezdili jsme po ostrově asi 700 kilometrů. Zapůjčení aut na ostrově je podstatně dražší. Program jsme si řídili sami podle aktuálního počasí.

Petr Štěpán, 26.04.2014, Dátum pobytu: 9.4. - 16.4.2014
Oblasť: Portugalsko Portugalsko, Azorské ostrovy, Hotel: Bahia Palace

Bola táto recenzia užitočná? Áno (6) Nie (0)

hotel 6 fotografií

Celkom: 9,4 Úmyslně jsem si vybrala termín v půli března, abych se co nejvíce vyhnula davům turistů. To se mi zdařilo. Hotel byl zaplněný asi tak ze...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 7 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Úmyslně jsem si vybrala termín v půli března, abych se co nejvíce vyhnula davům turistů. To se mi zdařilo. Hotel byl zaplněný asi tak ze třetiny a personál nám vycházel maximálně vstříc. Malý problém jsem měla s cestováním po ostrově, protože nabídky cestovek na výlety v minibusech ještě nejsou. Pro lidi, kteří si půjčí auto tento problém nenastává. I tak se lze dostat téměř do všech zajímavých destinací místní dopravou, která není drahá. Celkově mi vše báječně sedlo včetně počasí, které je proměnlivé, ale pro mne přijatelné. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel Vale do Navio je umístěn v malém městečku Capelas na severu ostrova. Od hlavního města Ponta Delgáda je to cca 30 minut jízdy. Areál hotelu je ve tvaru U. Hotel je dvoupatrový a protilehlé apartmány patrové. Všechny pokoje jsou prostorné s balkonem a dostačujícím vybavením. Krom ledničky, televize a klimatizace je k dispozici v koupelně vysušovač vlasů. Vzhledem k tomu, že je v sousedství hotelu vilová zástavba je v noci klid, což mi maximálně vyhovovalo.

Strava
Pokud jde o hotelovou stravu, měla jsem objednané pouze snídaně, ale nabídka byla tak velká, že jsem často nevěděla, co si vybrat. Velkým přínosem bylo denně čerstvé ovoce. Na ostrově jsem několikrát ochutnala výbornou rybí polévku, ve které většinou plave celá porce tresky.

Služby hotela
V recepci byla stálá obsluha, která vždy ochotně poradila a odpověděla na případné dotazy. Úklid probíhal denně a i úklidový personál byl vstřícný a vlídný.

Pláž
Pláž v klasickém slova smyslu v lokalitě není. Cca 700 m od hotelu jsou veřejně přístupné bazény, do kterých proudí voda z oceánu, ale jsou chráněné vlnolamy před vlnami. Na druhém konci městečka, cca 3 km daleko je podobné koupaliště. Velice hezký rekreační komplex veřejně přístupný je v nedalekém městečku Santo Antonio, kde jsou nad oceánem i cvičné horolezecké stěny. Za klasickými plážemi je nutno cestovat buď do města Ribeira Grande nebo na jižní stranu ostrova.

Zdeňka Hodinařová, 01.04.2014, Dátum pobytu: 15.3. - 23.3.2014
Oblasť: Portugalsko Portugalsko, Azorské ostrovy, Hotel: Vale do Navio

Bola táto recenzia užitočná? Áno (15) Nie (1)