Recenzie hotelov
Hochkönig - Rakúsko

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 6,8 Celkově spokojeni

  • 7 Ubytovanie
  • 5 Strava
  • 7 Cena
  • 8 Kvalita zjazdoviek

Celkové zhrnutie
Celkově spokojeni Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Dostačující, starší, ale vše čisté a funkční.

Strava
Snídaně každý den stejná bez jediné změny. Večeře formou bufetu, slabší výběr, ale chutné a dostatek.

Služby hotela
Bazén a sauna mimo hlavní budovu. Malý, starý, bez převlekarny, několikrát v týdnu zavřený.

Zjazdovky
Upravené, každý si vybere.

Josef H., 12.02.2020, Dátum pobytu: 2.2. - 9.2.2020
Oblasť: Rakúsko Rakúsko, Hochkönig, Hotel: Almerwirt

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9 Rádi se sem vrátíme.

  • 8,5 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Cena
  • 10 Kvalita zjazdoviek

Celkové zhrnutie
Rádi se sem vrátíme. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování = cena.

Strava
Velmi dobré jídlo, příjemná obsluha.

Služby hotela
V nabídce byl bazén a ten jsme nenašli, ani nám nebyl personálem nabídnut.

Zjazdovky
Prostě bomba!!! Vyšlo nám počasí a sníh byl dokonalý.

Petra Drábková, 12.02.2020, Dátum pobytu: 6.2. - 9.2.2020
Oblasť: Rakúsko Rakúsko, Hochkönig, Hotel: Almerwirt

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 7,2 Velmi příjemný pobyt v malebném rakouském městečku s nádhernou alpskou přírodou kolem.

  • 6,5 Ubytovanie
  • 6 Strava
  • 10 Okolie
  • 7 Cena

Celkové zhrnutie
Velmi příjemný pobyt v malebném rakouském městečku s nádhernou alpskou přírodou kolem. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Na začátku jsme měli problém s nevyhovujícím čtyřlůžkovým pokojem ve vedlejší budově, ubytování tam nedoporučuji!! Naštěstí nám pan recepční nabídl náhradní dva pěkné dvoulůžkové pokoje v hlavní hotelové budově, tam jsme byli spokojeni - vyřídili jsme si sami. Hotel je jinak slušně zařízen, příjemná společná jídelna v rakouském stylu, zahrádka i parkoviště, pokoje s balkonem s výhledem na hory. I když je v u centru městečka, je tam klid, ráno vás vzbudí zvon kostela.

Strava
Slušná snídaně formou švédského stolu, pečivo,toust, šunka, salám,džem, cereálie, jogurty, zelenina, meloun atd, nečekejte bohužel vejce ani rakouské párečky. V ceně ubytování je i polední polévka a odpolední káva a zákusek, ty jsme ale nevyužili, byli jsme po výletech. Večeře dobré, teplý bufet, polévka, dvě teplá masová jídla s více druhy příloh a zeleniny, saláty více kyselé a nakonec malý moučník. Nápoje k večeři placené, to je standart.

Služby hotela
Jídla připravuje a roznáší vcelku příjemný personál, všichni v hotelu byli milí. Párkrát jsme byli v bazénu ve vedlejší budově, koupání příjemné, ale celá budova potřebuje nutně rekonstrukci. Večer je možné sedět v hotelové restauraci venku, kuřáci nevadí - to platí všude. Opravdu skvělá je karta regionu Hochkonige, máte v ceně lanovky i místní autobus, dostanete k dispozici zdarma v ubytování.

Pláž
Okolí hotelu je krásné, vede odsud spousta turistických tras, využijete několik lanovek, na výlety autem nebudete mít problém s parkováním. Blízko je Infocentrum, obchůdky, restaurace, lanovka, Billa. Příroda v okolí je fantastická.

Klára S., 05.09.2019, Dátum pobytu: 25.8. - 31.8.2019
Oblasť: Rakúsko Rakúsko, Hochkönig, Hotel: Almerwirt

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 6,6 Dovolená hezká, počasí nádherné a Alpy jsou prostě Alpy. Takže ubytování slouží jen jako místo k přespání a nasycení.

  • 5,5 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 7 Okolie
  • 7 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená hezká, počasí nádherné a Alpy jsou prostě Alpy. Takže ubytování slouží jen jako místo k přespání a nasycení. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Celkově jsme měli 3 pokoje. Jeden z nich nebyl vůbec prostorný, dveře narážely do dveří skříně , koupelnové dveře do postele. Tento pokoj měl ale samostatný balkon, zatímco ostatní pokoje měly balkon propojený. V koupelně nejsou poličky na mýdlo ve sprchovém koutu a hlavně všude postrádám sušák např. na plavky Neumím si představit, jak sušit věci v zimě.

Strava
Dobrá. Nabídka ne příliš pestrá, ale stačila. Jídlo chutného a dostatek. Vynikající marmelády.

Služby hotela
Na dotaz ohledně odvozu z nádraží do penzionu nám neodpověděli, řešili jsme následně s Invií, ale ani ta to nevyřešila. Nakonec jsme museli použít horkou linku v Rakousku a protože vlak měl zpoždění , nemohli jsme se dostat na místo jinak než taxíkem. Poplatek za taxík nám nakonec v penzionu proplatili a na zpáteční cestu znovu zajistili taxi. Takže nakonec všechno OK.

Pláž
Maria Alma je hezké městečko s krásnými koupalištěm ,lanovkou a následnými 5 tobogány pro cestu dolů. Pro děti ráj na Natrunu. To nemá chybu.

Lenka J., 03.09.2019, Dátum pobytu: 24.8. - 31.8.2019
Oblasť: Rakúsko Rakúsko, Hochkönig, Hotel: Penzion Koidl

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,8 Velice příjemní majitelé, úžasné jídlo, čisté pokoje, neměli jsme jediný problém :)

  • 9,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Velice příjemní majitelé, úžasné jídlo, čisté pokoje, neměli jsme jediný problém :) Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoje hezké a čisté, s balkonem, krásné výhledy. Každý den uklizeno.

Strava
Polopenze - snídaně klasická, pečivo, vajíčka, salámy, jogurt atd.

Večeře - úžasnější jídla jsem snad nejedla. Večeře byla 4 chodová, salátky, polévka, hlavní chod a dezert.

Lepší jídlo jsem snad nejedla :)

Služby hotela
Klidný pension, vše klape.

Ivona M., 27.08.2019, Dátum pobytu: 13.8. - 20.8.2019
Oblasť: Rakúsko Rakúsko, Hochkönig, Hotel: Penzion Koidl

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 7 V Maria Alm se nám moc líbilo, zejména díky krásnému okolí. Byli jsme zde již vícekrát, ubytování je vhodné pro nenáročné klienty. V...

  • 6 Ubytovanie
  • 6 Strava
  • 10 Okolie
  • 7 Cena

Celkové zhrnutie
V Maria Alm se nám moc líbilo, zejména díky krásnému okolí. Byli jsme zde již vícekrát, ubytování je vhodné pro nenáročné klienty. V okolí jsou také pěkné cyklostezky. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování v menším pokoji s balkónkem a se samostatnou koupelnou. Hotel je starší, po rekonstrukci, umístěn v centru pěkného klidného městečka.

Strava
Strava formou švédských stolů. Snídaně každý den stejné (pečivo, salámy, sýry, okurky, rajčata, jogurty, marmelády, vločky, křupinky, čaj, káva, džus, kakao aj.). V poledne polévka, v 15:00 hodin káva a domácí buchta. Na večeři výběr ze dvou chodů plus zeleninové saláty, nápoj již není bohužel v ceně. Po večeři dezert nebo zákusek.

Služby hotela
V samostatné budově je malý bazén cca 4x8 m (bylo by vhodné zrekonstruovat).

Pláž
Pláž není, ale v okolí jsou krásné hory a v Maria Alm také pěkné koupaliště - vstup na koupaliště i lanovky díky Hochkönig kartě zdarma.

Radek H., 20.08.2019, Dátum pobytu: 10.8. - 17.8.2019
Oblasť: Rakúsko Rakúsko, Hochkönig, Hotel: Almerwirt

Bola táto recenzia užitočná? Áno (3) Nie (0)

Celkom: 8,6 skvělé

  • 8 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
skvělé Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
menší pokoj, málo úložného prostoru, chybí prostor na sušení věcí, jinak čisté a solidní

Strava
skvělé, součástí večeře v ceně 0,5 l piva nebo 0,25 l vína nebo nealko

Služby hotela
skvělé, velmi příjemný personál, v ceně Hochkënig Card - zcela zdarma 5 lanovek v regionu a místní koupaliště

Pláž
pěkné malé místní koupaliště s nerezovými bazény, super koupání v krásné čisté vodě v Zell am See, koupání v Saalfeldenu nic moc (rybník, placené koupaliště)

Antonín Korta, 11.08.2019, Dátum pobytu: 21.7. - 28.7.2019
Oblasť: Rakúsko Rakúsko, Hochkönig, Hotel: Penzion Koidl

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 8,4 pro nenáročné klienty výborné

  • 7,5 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
pro nenáročné klienty výborné Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
celkem male pokojíčky, stísněné, ale čisté

Strava
výborné večeře, snídaně pořád stejná (ale co vymyslet?)

Služby hotela
hrozně ochotný personál

Anonym, 06.08.2019, Dátum pobytu: 27.7. - 3.8.2019
Oblasť: Rakúsko Rakúsko, Hochkönig, Hotel: Penzion Koidl

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 7,4 Pěkná dovolená v krásném prostředí, s nádherným výhledem na okolní vrcholky hor. Poloha hotelu je dobrým výchozím bodem pro túry do...

  • 5,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 6 Cena

Celkové zhrnutie
Pěkná dovolená v krásném prostředí, s nádherným výhledem na okolní vrcholky hor. Poloha hotelu je dobrým výchozím bodem pro túry do okolních hor. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytovací zařízení je staršího data, ale pěkné, stylové a čisté. Pokoj, který nám byl přidělený, je bohužel pro 3 dospělé osoby dost maličký. Dvě lůžka byla v pořádku, ale třetí lůžko bylo pouze matracové křeslo, rozložené hodně nízko na zemi. Na přespání stačí, ale vzhledem k ceně, k ubytování na 5 nocí a ke včasnému termínu rezervace pro tři dospělé, jsme očekávali lepší úroveň.

Strava
Strava vynikající, snídaně bohaté, velký výběr nápojů, spousta ovoce. Možnost vzít si obědový balíček ze snídaňového menu. Večeře - 2 druhy vynikajících polévek, pestré zeleninové saláty a výběr ze tří hlavních jídel + dezert nebo zmrzlina.

Jednou za pobyt byl na terase podávaný aperitiv před večeří a jednou bylo večerní grilování. Obojí byla příjemná změna.

Negativně působí placení nápojů k večeři.

Služby hotela
Příjemné posezení na nádherné terase s krásným výhledem do okolí, možnost využití venkovních šachů,

uvnitř pak ping-pong, kulečník a stolní fotbal.

Využití Hochkönog card, která nabízí, mimo jiné, volný vstup na dvě koupaliště a několik lanovek v okolí.

Pláž
Chybí zde možnost venkovního, nebo vnitřního koupání, hotel nemá vlastní bazén.

Koupaliště v okolí jsou dvě, ale jsou malá a poměrně dost vzdálená. Bez auta je zde špatná dostupnost.

Jindřiška V., 31.07.2019, Dátum pobytu: 20.7. - 25.7.2019
Oblasť: Rakúsko Rakúsko, Hochkönig, Hotel: Almhotel Kopphütte

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,2 O dovolené rádi chodíme, a to nám okolí poskytlo v plné míře. Spousta turistických cest, bohužel mapu jsme nesehnali, ale je ke stažení...

  • 9 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 10 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
O dovolené rádi chodíme, a to nám okolí poskytlo v plné míře. Spousta turistických cest, bohužel mapu jsme nesehnali, ale je ke stažení do telefonu několik aplikací, takže jsme toho využili. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Malý, klidný, čistý, dobře vedený penzion, prakticky vybavený. Příjemný personál.

Strava
K snídani klasika: pečivo (i celozrnné), několik druhů salámů, sýr, vejce natvrdo, zelenina. Dva druhy sladkého pečiva, jogurt, müsli, máslo, med, domácí zavařeniny, tavený sýr, margarin, nutella, ovoce. Káva nebo čaj nebo kakao.

večeře: salátový bufet, polévka, hlavní jídlo výběr ze dnou chodů, zákusek. Porce velké a chutné. Přílohy ale většinou smažené nebo pečené. K večeři jeden nápoj zdarma, ostatní nápoje jsou účtovány. Personál milý a ochotný.

Služby hotela
Pokoje jsou denně uklízeny.

Jana V., 09.07.2019, Dátum pobytu: 29.6. - 6.7.2019
Oblasť: Rakúsko Rakúsko, Hochkönig, Hotel: Penzion Koidl

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)