Recenzie hotelov
Hochkönig - Rakúsko

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 10 Nádherné ubytování uprostřed přírody, s krásnými výhledy na vysoké hory a okolní louky plné krav. Jídlo naprosto dokonalé! Každý den jsme...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Nádherné ubytování uprostřed přírody, s krásnými výhledy na vysoké hory a okolní louky plné krav. Jídlo naprosto dokonalé! Každý den jsme se těšili, co bude v nabídce. Z ubytování se dají podnikat různé výlety (součástí pobytu je i Hochkönig karta - lanovky, vstup do bazénů zdarma, sleva na půjčení kol, vstup na bobovou dráhu v Maria Alm apod.). V ubytování se nachází i sauna, popřípadě místnost s kulečníkem, fotbálkem, šipkami nebo ping-pongovým stolem. Venku terasa s výhledem, vyžití také pro děti. Personál mluví převážně německy, také menu je vždy pouze v němčině (kdo neumí německy, musí použít překladač), ale to nebyl žádný problém. Ubytování má krásnou rodinnou atmosféru. Personál ochotný a milý. Všude čisto a uklizeno. Ráda se ještě někdy vrátím. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování čisté, v nádherném prostředí s krásnými výhledy na blízké i daleké vrcholky hor. V okolí klid. Slyšet jsou jen zvony krav, co chodí všude po okolních loukách. Nádhera! Čistý vzduch a všudypřítomná pítka s vodou :) Balkon ubytování je plný barevných květin.

Strava
Jídlo moc dobré. Snídaně pestrá, každý si vybere, na co má chuť (možnost vytvořit si ze snídaně obědový balíček). V ceně polopenze byly navíc také odpolední svačinky s kávou a domácí bábovkou nebo jiným sladkým pečivem. Večeře vynikající (2 druhy polévek, salátový bufet, každé ráno při snídani je možnost vybrat si ze tří hlavních chodů + dezert). Jídlo z domácích surovin, výborné na chuť a stejně tak krásně naservírované. Opravdu zážitek! V neděli venkovní grilování na terase (ten den jsme ale bohužel již odjížděli, tak nevím, jak přesně probíhalo). Vše ale opravdu vynikající.

Služby hotela
V hotelu je vše v němčině, ale dá se domluvit i v AJ. Personál ochotný. Služby naprosto v pořádku. Ubytování nabízí saunu, relaxační i herní zónu, venkovní terasu, venkovní šachy, prolézačky pro děti apod.

Kristýna, 27.07.2022, Dátum pobytu: 20.7. - 24.7.2022
Oblasť: Rakúsko Rakúsko, Hochkönig, Hotel: Almhotel Kopphütte

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

8 fotografií

Celkom: 8.3 pobyt ok, komunikace CK = velmi spatna

  • 8.5 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
pobyt ok, komunikace CK = velmi spatna Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
pomer cena vs.vykon = ok

Strava
neni velmi siroky vyber, ale cena vs.vykon = ok

Služby hotela
personal vstricny

web:review_paragraph_heading_18
Karta Hochkonig - poskytuje radu moznosti sportovniho vyziti. Mj.Invia vubec nevedela jestli je karta soucasti nabidky, az v zaveru bylo zrejme, ze ano, kdyz prisla smlouva od poradajici CK.

Anonym, 11.07.2022, Dátum pobytu: 5.7. - 8.7.2022
Oblasť: Rakúsko Rakúsko, Hochkönig, Hotel: Almerwirt

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9.2 Krásný penzion na nádherném místě. Velice dobré služby.

  • 8 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Krásný penzion na nádherném místě. Velice dobré služby. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoje jsou menší, jinak nám na pokoji nic nechybělo.

Strava
Strava formou polopenze byla vynikající. Na snídani byl velký výběr všeho od ovoce, salámy, sýry, jogurt, sušené ovoce, cereálie, sladké pečivo. Bylo možné si zabalit s sebou svačinu na výlet. Odpolední káva a dezert v ceně, večeře výběr ze tří jídel, dva druhy polévek, dezert dle výběru. Jídlo bylo naprosto vynikající.

Služby hotela
Personál byl milý a ochotný. Vše bylo v pořádku.

Lenka Váchalová, 11.07.2022, Dátum pobytu: 2.7. - 6.7.2022
Oblasť: Rakúsko Rakúsko, Hochkönig, Hotel: Almhotel Kopphütte

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 3.8 nešla wifi na pokoji, na celý den zavřeli wellnes a obecně zavírali wellnes dřív, špatné jídlo

  • 3 Ubytovanie
  • 2 Strava
  • 8 Okolie
  • 3 Cena

Celkové zhrnutie
nešla wifi na pokoji, na celý den zavřeli wellnes a obecně zavírali wellnes dřív, špatné jídlo Zobraziť celú recenziu

Václav Vávra, 06.01.2022, Dátum pobytu: 30.12.2021 - 2.1.2022
Oblasť: Rakúsko Rakúsko, Hochkönig, Hotel: Almerwirt

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9 Celkový dojem je lepší než očekávání v poměru ceny a kvality. Majitelé i personál ochotní a vstřícní.

  • 8.5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Celkový dojem je lepší než očekávání v poměru ceny a kvality. Majitelé i personál ochotní a vstřícní. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel je tvořen ze staré části a větší nové přístavby. Byli jsme ubytováni ve staré části ,-původní podlaha, dveře ,okna. Byla ale renovovaná koupelna a nový nábytek.

Strava
Stravování spíše lepší než očekávání .Rozšířená polopenze a s tím spojené služby- spokojenost.

Služby hotela
Se službami jsme byli spokojeni zvlášť oceňujeme slevovou kartu . Bazen, který byl v nabídce z důvodu koronaviru byl uzavřen.

Pláž
Pláž u hotelu nebyla

Pavel Frýbort, 11.08.2020, Dátum pobytu: 1.8. - 8.8.2020
Oblasť: Rakúsko Rakúsko, Hochkönig, Hotel: Almerwirt

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 6.8 Celkově spokojeni

  • 7 Ubytovanie
  • 5 Strava
  • 7 Cena
  • 8 Kvalita zjazdoviek

Celkové zhrnutie
Celkově spokojeni Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Dostačující, starší, ale vše čisté a funkční.

Strava
Snídaně každý den stejná bez jediné změny. Večeře formou bufetu, slabší výběr, ale chutné a dostatek.

Služby hotela
Bazén a sauna mimo hlavní budovu. Malý, starý, bez převlekarny, několikrát v týdnu zavřený.

Zjazdovky
Upravené, každý si vybere.

Josef H., 12.02.2020, Dátum pobytu: 2.2. - 9.2.2020
Oblasť: Rakúsko Rakúsko, Hochkönig, Hotel: Almerwirt

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 9 Rádi se sem vrátíme.

  • 8.5 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Cena
  • 10 Kvalita zjazdoviek

Celkové zhrnutie
Rádi se sem vrátíme. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování = cena.

Strava
Velmi dobré jídlo, příjemná obsluha.

Služby hotela
V nabídce byl bazén a ten jsme nenašli, ani nám nebyl personálem nabídnut.

Zjazdovky
Prostě bomba!!! Vyšlo nám počasí a sníh byl dokonalý.

Petra Drábková, 12.02.2020, Dátum pobytu: 6.2. - 9.2.2020
Oblasť: Rakúsko Rakúsko, Hochkönig, Hotel: Almerwirt

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

Celkom: 7.2 Velmi příjemný pobyt v malebném rakouském městečku s nádhernou alpskou přírodou kolem.

  • 6.5 Ubytovanie
  • 6 Strava
  • 10 Okolie
  • 7 Cena

Celkové zhrnutie
Velmi příjemný pobyt v malebném rakouském městečku s nádhernou alpskou přírodou kolem. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Na začátku jsme měli problém s nevyhovujícím čtyřlůžkovým pokojem ve vedlejší budově, ubytování tam nedoporučuji!! Naštěstí nám pan recepční nabídl náhradní dva pěkné dvoulůžkové pokoje v hlavní hotelové budově, tam jsme byli spokojeni - vyřídili jsme si sami. Hotel je jinak slušně zařízen, příjemná společná jídelna v rakouském stylu, zahrádka i parkoviště, pokoje s balkonem s výhledem na hory. I když je v u centru městečka, je tam klid, ráno vás vzbudí zvon kostela.

Strava
Slušná snídaně formou švédského stolu, pečivo,toust, šunka, salám,džem, cereálie, jogurty, zelenina, meloun atd, nečekejte bohužel vejce ani rakouské párečky. V ceně ubytování je i polední polévka a odpolední káva a zákusek, ty jsme ale nevyužili, byli jsme po výletech. Večeře dobré, teplý bufet, polévka, dvě teplá masová jídla s více druhy příloh a zeleniny, saláty více kyselé a nakonec malý moučník. Nápoje k večeři placené, to je standart.

Služby hotela
Jídla připravuje a roznáší vcelku příjemný personál, všichni v hotelu byli milí. Párkrát jsme byli v bazénu ve vedlejší budově, koupání příjemné, ale celá budova potřebuje nutně rekonstrukci. Večer je možné sedět v hotelové restauraci venku, kuřáci nevadí - to platí všude. Opravdu skvělá je karta regionu Hochkonige, máte v ceně lanovky i místní autobus, dostanete k dispozici zdarma v ubytování.

Pláž
Okolí hotelu je krásné, vede odsud spousta turistických tras, využijete několik lanovek, na výlety autem nebudete mít problém s parkováním. Blízko je Infocentrum, obchůdky, restaurace, lanovka, Billa. Příroda v okolí je fantastická.

Klára S., 05.09.2019, Dátum pobytu: 25.8. - 31.8.2019
Oblasť: Rakúsko Rakúsko, Hochkönig, Hotel: Almerwirt

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

Celkom: 6.6 Dovolená hezká, počasí nádherné a Alpy jsou prostě Alpy. Takže ubytování slouží jen jako místo k přespání a nasycení.

  • 5.5 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 7 Okolie
  • 7 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená hezká, počasí nádherné a Alpy jsou prostě Alpy. Takže ubytování slouží jen jako místo k přespání a nasycení. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Celkově jsme měli 3 pokoje. Jeden z nich nebyl vůbec prostorný, dveře narážely do dveří skříně , koupelnové dveře do postele. Tento pokoj měl ale samostatný balkon, zatímco ostatní pokoje měly balkon propojený. V koupelně nejsou poličky na mýdlo ve sprchovém koutu a hlavně všude postrádám sušák např. na plavky Neumím si představit, jak sušit věci v zimě.

Strava
Dobrá. Nabídka ne příliš pestrá, ale stačila. Jídlo chutného a dostatek. Vynikající marmelády.

Služby hotela
Na dotaz ohledně odvozu z nádraží do penzionu nám neodpověděli, řešili jsme následně s Invií, ale ani ta to nevyřešila. Nakonec jsme museli použít horkou linku v Rakousku a protože vlak měl zpoždění , nemohli jsme se dostat na místo jinak než taxíkem. Poplatek za taxík nám nakonec v penzionu proplatili a na zpáteční cestu znovu zajistili taxi. Takže nakonec všechno OK.

Pláž
Maria Alma je hezké městečko s krásnými koupalištěm ,lanovkou a následnými 5 tobogány pro cestu dolů. Pro děti ráj na Natrunu. To nemá chybu.

Lenka J., 03.09.2019, Dátum pobytu: 24.8. - 31.8.2019
Oblasť: Rakúsko Rakúsko, Hochkönig, Hotel: Penzion Koidl

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9.8 Velice příjemní majitelé, úžasné jídlo, čisté pokoje, neměli jsme jediný problém :)

  • 9.5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Velice příjemní majitelé, úžasné jídlo, čisté pokoje, neměli jsme jediný problém :) Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoje hezké a čisté, s balkonem, krásné výhledy. Každý den uklizeno.

Strava
Polopenze - snídaně klasická, pečivo, vajíčka, salámy, jogurt atd.

Večeře - úžasnější jídla jsem snad nejedla. Večeře byla 4 chodová, salátky, polévka, hlavní chod a dezert.

Lepší jídlo jsem snad nejedla :)

Služby hotela
Klidný pension, vše klape.

Ivona M., 27.08.2019, Dátum pobytu: 13.8. - 20.8.2019
Oblasť: Rakúsko Rakúsko, Hochkönig, Hotel: Penzion Koidl

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)