Recenzie hotelov
Senegal

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 8,4 Opravdu nádherná dovolená. Laguna plná ptáků za hotelem, spousta výletů, to vše je super, zadarmové aktivity na moři i souši...ale jedno...

  • 8 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 8 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Opravdu nádherná dovolená. Laguna plná ptáků za hotelem, spousta výletů, to vše je super, zadarmové aktivity na moři i souši...ale jedno velké ALE pořádající CK. Vše berou na příliš lehkou váhu. Opravdu nemusíte být na nic očkováni, ale třeba vás poté nepustí někam jinam, když nepředložíte očkování proti žluté zimnici...období dešťů...to v noci trochu prší...že se objeví spousta hmyzu ( je nutné dovézt si vlastní přípravky proti hmyzu, ty účinkují) a vlhkost pro Středoevropana je nesnesitelná (90%) vám neprozradí, že malárie je běžnou nemocí v Senegalu vám neřeknou ani na přímý dotaz.Že přes výborné jídlo tam je silné nebezpečí břišního tyfu, neb v Senegalu není kanalizace...Pokud jedete do pouze do hotelu (což je škoda), tak to asi zvládnete, pokud chcete jet na výlety, které jsou nádherné, je třeba něco nastudovat a dát se očkovat. A co mi opravdu vadilo, bylo jméno pana delegáta. Resp. jeho neuvedení. Má to na visačce. Tečka. Také vám nikdo neřekne, že lékárna ano, lékař ne, pozor proto na dobré pojištění. Určitě širší než je v rámci nabídky při koupi zájezdu Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování bylo pěkné s jediným nedostatkem, střecha domků je ze slámy, která neustálým vlhnutím a vysycháním páchne. Páchnou poté všechny věci, které máte v domku. Leč jsou v hezké zahradě. Ubytování bylo pěkné s jediným nedostatkem, střecha domků je ze slámy, která neustálým vlhnutím a vysycháním páchne. Páchnou poté všechny věci, které máte v domku. Leč jsou v hezké zahradě. domcích není lednice, přivezou ji, pokud si ji zaplatíte. Ale je tam trezor, dopručuji, během našeho pobytu někteří tvrdili, že se jim ztrácejí peníze

Strava
jídlo bylo skvělé. Krevety, ryby, mušle, chobotnice a jiné potvory z moře vytažené vám asi jinde a v takové míře nepodají. Hovězí, vepřové, místní pokrmy....ale např. steaky jsou krvavé a s ohledem na tyfus jsme je neochutnali, stejně tak zeleninu a ovoce, které se určitě oplachuje, ale nikdo neví v čem. Zásada Uvař to, upeč to, oloupej to a pokud toto nelze, nejez to, se nám vyplatila

Služby hotela
Cokoli s i vymyslíte, trochu nedostatek, asi se nedomluvíte anglicky. Všichni mluví francouzsky (nebo volov - místní nářečí)

Pláž
Pláž je dlouhá, krásná, písečná, občas s kameny. Je vyhrazené místo, kde se lze koupat, na které dohlížejí plavčíci. Plavat se v Atlantiku pro silné vlny moc nedá, ale blbnutí je úžasné

Dana S. J., 05.11.2019, Dátum pobytu: 21.10. - 29.10.2019
Oblasť: Senegal Senegal, Hotel: Royal Horizons Baobab

Bola táto recenzia užitočná? Áno (7) Nie (1)

Celkom: 10 Spokojenost

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Spokojenost Zobraziť celú recenziu

Strava
Nespočet druhů jídla a bezvadné obsluha

Služby hotela
Top

Pláž
Krásná a čistá

Radka Sobotková, 28.10.2019, Dátum pobytu: 7.10. - 15.10.2019
Oblasť: Senegal Senegal, Hotel: Royal Horizons Baobab

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

Celkom: 8,2 Až na drobné detaily velmi dobré

  • 7 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Až na drobné detaily velmi dobré Zobraziť celú recenziu

František Šafránek, 20.10.2019, Dátum pobytu: 7.10. - 15.10.2019
Oblasť: Senegal Senegal, Hotel: Royal Horizons Baobab

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (4)

Celkom: 10 Dovolená byla nádherná, Senegal stojí za to, hotel byl naprosto skvělý.

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená byla nádherná, Senegal stojí za to, hotel byl naprosto skvělý. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování v chatkách na pláži nemělo chybu, ale i ubytování v patrové budově či chatkách v hotelové zahradě bylo krásné.

Strava
Stravu řadím k tomu nejlepšímu, co jsem kdy na dovolené měla. Vyberou si všichni. Milovníci ryb a mořských plodů budou v ráji, ti co rybám moc neholdují mají vždy na výběr minimálně ze tří druhů masa, množství salátů a ty dezerty, to byla pohádka.

Služby hotela
Velmi milý personál, jediné, co by se snad dalo malinko vytknout byla jazyková vybavenost personálu- angličtina se zde moc nenosí a to ani na recepci (je to sice pochopitelné s ohledem na minulost Senegalu), což občas ústilo ve velmi komické situace při zapojení rukou a nohou do komunikace :-)

Pláž
Krásná pláž, nikde nikdo, k plavání to úplně není, spíš k rochnění a pohupování na vlnách, ale my jsme chodili na pláž, která se nacházela dvě minuty chůze za areálem, kde už to bylo i na plavání.

Anonym, 11.10.2019, Dátum pobytu: 30.9. - 8.10.2019
Oblasť: Senegal Senegal, Hotel: Royal Horizons Baobab

Bola táto recenzia užitočná? Áno (8) Nie (0)

Celkom: 9 Velká spokojenost s dovolenou. Jezdím hodně a často, tato dovolená patřila mezi ty nejlepší. Nic negativního se nám nepřihodilo, velmi...

  • 8,5 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Velká spokojenost s dovolenou. Jezdím hodně a často, tato dovolená patřila mezi ty nejlepší. Nic negativního se nám nepřihodilo, velmi pozitivně hodnotím péči delegáta , díky němu člověk nabyl odvahu vydat se mezi místní do vesnice. Výlety zajímavé, výklad obohacující. Pro mě největší plus, absolvovaly jsme tři ze čtyř a ještě projížďku lodí s místním v laguně. A byly jsme nadšené, opravdu člověk poznával Senegal, delegat díky tomu, že je v Senegalu dlouhodobě, hodně věcí zná, vysvětlí, ukáže. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytovány jsme byly v domečcích z fotek CK, doporučuji rodinný pokoj. Je bez příplatku, rozměrově větší než standartní pokoj. Rodinné pokoje jsou dál od recepce a jídelny, ale zase má člověk blíž k bazénu. Vzhledem k termínu - konec září, doporučuji koupit si s sebou do zásuvky něco proti komárům, díky tomu jsme si na rozdíl od ostatních nestěžovaly na poštípání. Zásuvky stejné jako v ČR. Nám pokoj trochu smrděl zatuchlinou. Klimatizace super, dala se nechat puštěná i po opuštění pokoje. Vybavení a koupelna celkem klasika, trezor a lednice za příplatek. Voda 1,5 l láhev denně doplňována, ale jinak lze láhev doplnit buď v jídelně nebo na baru.

Strava
Strava lepší průměr, rozhodně nikdo nehladoví. celkem slušný výběr, o víkendu v jídelně trochu fronta, neboť se hotel naplnil i místními, ale nebylo nijak obtěžující. Restaurace la carte díky delegatovi disponuje i českým jídelníčkem, za nás se dalo objednat i vícekrát. Určitě vyzkoušejte jako zákusek makronky, byly úžasné. Jako skvělé hodnotím drinky míchané na barech, bezplatně asi 16 druhů drinků, alkoholem teda rozhodně nešetří, samozřejmě z alkoholu místní výroby. Bez front, s ochotou. Nealko klasika - džusy, cola , sprite, 7up. Na celodenním výletě do Dakaru v rámci ceny výletu i oběd, celkem chutný, dávaly jsme si rybu s hranolkama. Jinak v restauracích cca za 2 eura nealko i pivo. Dejte pozor při směně peněz, někteří z nás měly dolary, horší kurz než euro. Jinak směna na místní nejlepší na letišti hned v Dakaru, byl tam nejlepší kurz, za 20eur bohatě stačilo. Směnárna je i v hotelu, ale tam nevýhodný kurs dolaru.

Služby hotela
My jsme používaly akorát bazén, když už jsme byly unavené z oceánu. Musím pochválit počet lehátek a slunečníků, skutečně nikdy nebyl problém. Zrovna tak i křesílka u barů počtem stačila. Wifi funkční pouze v recepci a barech, pokud je někdo závislák, zeptejte se delegata, doporučí Vám prodejnu, kde si lze koupit simku s daty za slušné peníze ve městě. V hotelu celkem sympatický obchůdek, samozřejmě u místních je levněji, ale letiště má naopak dráž, tak si suvenýry nakupte do odjezdu . Pokud by chtěl někdo koupit baobab, dá se i v místním obchůdku, i si jde říct zahradníkovi. Dát pozor, baobab říkají všemu, musí to být baobab africana. Jinak pro sběratele , ze Senegalu jde odvézt i mušle, i rostliny.

Pláž
Čistá udržovaná, spíš prázdná než plná. Když nás bylo nejvíc v oceánu, napočítaly jsme nás 11 lidí na dohled. Na konci září teplota vody 30C, vlny na vyblbnutí úžasné. Jde ale najít u jídelny i zátoku, kde je to jak v kaluži, v klidu si tam mohou hrát i děti. Osušky na pláž se mění na recepci, můžete měnit kolikrát denně chcete. Na pláži 1 bar a 2. u bazénu, který je ale od pláže také cca 20 metrů, takže pití sebou nemusíte nosit, stejně by vám zteplalo. kromě těchto dvou barů je ještě jeden v recepci a jeden u jídelny, kde je i druhý bazén.

Markéta K., 08.10.2019, Dátum pobytu: 23.9. - 1.10.2019
Oblasť: Senegal Senegal, Hotel: Royal Horizons Baobab

Bola táto recenzia užitočná? Áno (18) Nie (0)

Celkom: 9 hotel velmi dobře uspořádaný, i při velkém počtu lidí bylo všude příjemně, byli jsme velmi spokojeni, a rádi se vrátíme

  • 9 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
hotel velmi dobře uspořádaný, i při velkém počtu lidí bylo všude příjemně, byli jsme velmi spokojeni, a rádi se vrátíme Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
hezký velký pokoj, úklid na jedničku

Strava
strava výborná, každý si dokázal vybrat

Služby hotela
spokojenost s personálem, vždy velmi příjemní a usměvavý

Pláž
čistá, uklizená, vše v pořádku

Anonym, 07.10.2019, Dátum pobytu: 23.9. - 30.9.2019
Oblasť: Senegal Senegal, Hotel: Royal Horizons Baobab

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

1 fotografia

Celkom: 9,2 Krásný,čistý hotelový komplex.Milý a ochotný personál.Nádherná udržovaná zahrada. Jen jedna připomínka-na drahé výlety si musíte brát...

  • 9 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 8 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Krásný,čistý hotelový komplex.Milý a ochotný personál.Nádherná udržovaná zahrada.

Jen jedna připomínka-na drahé výlety si musíte brát svoji vodu,což se nám při našem cestováni stalo poprvé..... Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
V domečku bylo čisto,denně cosi převlékali a vyměňovali.Klimatizace fungovala,voda tekla...prostě vše jak má být.

Strava
Naprosto úžasné jídlo.Ani jsme za těch 14 dní nestihli ochutnat všechny dobroty.

Služby hotela
Perfektní

Pláž
Čistá,uklizená...KRÁSNÁ

Anna Červenková, 20.09.2019, Dátum pobytu: 2.9. - 17.9.2019
Oblasť: Senegal Senegal, Hotel: Royal Horizons Baobab

Bola táto recenzia užitočná? Áno (4) Nie (0)

16 fotografií

Celkom: 9 Dovolená byla velmi příjemná, přesto, že jsem věděla, že jedu do lokality, kde zřejmě nemohu očekávat úroveň jako v Evropě, velmi mile...

  • 8,5 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená byla velmi příjemná, přesto, že jsem věděla, že jedu do lokality, kde zřejmě nemohu očekávat úroveň jako v Evropě, velmi mile jsem byla překvapena úrovní, přístupem personálu, čistotou, jídlem. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování pěkné, čisté, my bydleli v patře, pokoj dostatečně velký pro dvě osoby, ocenila jsem velkou koupelnu, oddělený záchod, velký balkón, samostatná místnost jako šatna, kam se daly všechny věci a v pokoji nepřekážely. Klimatizace plně funkční.

Strava
Strava velmi rozmanitá, každý den ryby, různá masa, přílohy také velmi riozmanité. Dostatek ovoce, zeleniny, zmtzliny. Chutné zákusky či různé druhy sušenek. Rovněž restaurace ala carte výborná.

Služby hotela
Služby hotelu tak jak měly být, čisto, pravidelný úklid pokoje. V jednom případě nám přestal splachovat záchod, po nahlášení došlo k okamžité opravě, do 15 minut. Vzhledem k tomu, že bylo období dešťů, byly i na pokoji komáři, po upozornění na recepci, došlo ihned k jejich vyhubení

Pláž
Pláž čistá, moře teplé, na koupání malý prostor, neboť byly dost velké vlny a nebylo možno se pohybovat v jiných, než vymezených místech. Potápění jsem neprovozovala, nemohu jeho kvalitu posoudit.

Eva V., 14.09.2019, Dátum pobytu: 2.9. - 10.9.2019
Oblasť: Senegal Senegal, Hotel: Royal Horizons Baobab

Bola táto recenzia užitočná? Áno (5) Nie (0)

Celkom: 10 Senegal je pre mňa krajina, do ktorej by som sa chcela určite vrátiť..samotný hotel je super a ja nebudem hodnotiť nijak negatívne,...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Senegal je pre mňa krajina, do ktorej by som sa chcela určite vrátiť..samotný hotel je super a ja nebudem hodnotiť nijak negatívne, pretože som odchádzala z tade s plačom prebúdzajúcej sa nostalgie a to som bola všelikde, takže mám s čím porovnávať..dovolenka je to rodinná a takisto i romantická, prakticky hotel vhodný pre každého a ľudia pracujúci v hoteli sú veľmi milí ochotní a pozorní..od záhradkárov, chyžné, animátorov až po čašníkov atď...na víkend tam prichádzajú (asi) miestni, tak sa pripravte, že i 70% hotelových hostí sú černoši ???? záhradkar mi pořidil Baobab, ktorý sa mi krásne ujal a rastie i v českých podmienkach, bazény dva, vpredu pri reštaurácií s hudbou, vzadu na konci kľudný i s barom, jeden bar na pól ceste, bazény vyhrievané, wifi pri bazénoch, reštauráciách, baroch, občas padala...je tam miestny senegalec, ktorý sa naučil docela slušne česky a robí výlety ako cestovka akurát o čosi lacnejšie, boli sme s ním vo vtáčiom parku, v safari a na prechádzke na koči s koňom v dedine za deťmi a okolo lagúny, je i ďaleko viac možnosti výletov ale my sme dávali kvôli malému dieťaťu len tie krátke... Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Jednoduché ale čisté, každý deň upratané, mali sme bungalov v druhej rade od oceánu, z terasy som videla i na more, bungalovy usadené v krásnej záhrade plnej kvetov, palm, baobabov, všade čvirikali vtáci a behali farebné jašteričky, večer kraby, pre mňa tá záhrada bola dobijač bateriek

Strava
Strava bola rozmanitá, človek si mohol vyberať z pestrej nabídky, nič mi nechýbalo, bola som spokojná, objavili sa i české špeciality, all inclusive na úrovni, všetko možné tam mali, menovať nebudem, bola by som tu do aleluja, žiadne žalúdočné problémy sme nemali, každý deň balená voda na pokoji

Služby hotela
Využili sme plavbu katamaranom v cene, večerné programy boli moc hezké, cez deň nás animátory zabavili hrami, vodným aerobikom atď...obchod so suvenírmi pri recepcii a krásne maľované obrazy alebo pieskové obrazy-dali sme si urobiť na mieru, akurát chladnička mohla byť bez príplatku-všade kde som predtým bola tak bola...postieľka pre dieťa v cene, masáže sme taky využili, boli prijemne skôr jemné, možnosť langustovej večere-mali sme a moc nám chutilo, atmosféra na romantickej úrovni

Pláž
Jemný piesok, krásna, dlhá, čistá, každý deň ju uklizeli, dalo sa prechádzať i mimo rezort ďaleko až do dediny tuším, zbierali sme krásne mušle, lehátka so slnečníkmi v cene, pláž je súkromná takže žiadne plnky, takmer prázdne, kto vyhľadáva kľud tak trafí do čierneho..oceán je chladnejší ale dá sa v ňom kúpať, kúpali sme sa aj s 2,5 ročnou holčičkou, na osvieženie niekoľko minút v pohode a záleží na období ked tam človek je, býva i teplejší tuším na podzim..vlny sú veľké ale na vyřádení je to v pohode..po pláži sú aj veľké kamene lagunky, ktoré tlmia vlny, pláž je hlidaná si myslím, že docela dosť takže bezpečná

Martina Čeňková, 31.08.2019, Dátum pobytu: 10.6. - 25.6.2019
Oblasť: Senegal Senegal, Hotel: Royal Horizons Baobab

Bola táto recenzia užitočná? Áno (13) Nie (1)