Recenzie hotelov
Senegal

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 8,8 naprostá spokojenost, velmi pěkná neustále udržovaná tropická zahrada s dobře umístěnými bungalovy, příjemné pokoje v bungalovech s...

  • 8,5 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
naprostá spokojenost, velmi pěkná neustále udržovaná tropická zahrada s dobře umístěnými bungalovy, příjemné pokoje v bungalovech s dostatečným vybavením, vynikající kuchyně, čistá pláž, velice příjemný personál, dobře organizované výlety Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
vybavenost pokojů odpovídala kategorii hotelu, denní úklid, stálá čistota a pořádek

Strava
rozmanitost a pestrost stravy a její výborná úprava, výborná kuchyně

Služby hotela
na úrovni odpovídající kategorii hotelu

Pláž
příjemná, denně udržovaná písečná pláž s dostatečným počtem lehátek a slunečníků odpovídajícím počtu hotelových hostů

Jaromír Hájek, 07.01.2020, Dátum pobytu: 25.12.2019 - 3.1.2020
Oblasť: Senegal Senegal, Hotel: Royal Horizons Baobab

Bola táto recenzia užitočná? Áno (4) Nie (0)

Celkom: 9,8 Byla to ta nejúžasnější dovolená, kterou jsme kdy zažili. A že hodně cestujeme. Takovou pohodu, klid, relax a zážitky z výletů jsme nikde...

  • 10 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Byla to ta nejúžasnější dovolená, kterou jsme kdy zažili. A že hodně cestujeme. Takovou pohodu, klid, relax a zážitky z výletů jsme nikde nezažili. Nádherné pláže, krásné stylové ubytování, výborný servis, skvělá kuchyně i služby. První destinace kam se rozhodně vrátíme. Ale přístě na dýl !

Pláž byla rozlehlá, krásně upravovaná a osazena spoustou lehátek se slunečníky. Vždy jsme našli volná lehátka, když jsme nechtěli ležet před svým bungalovem. Využívali jsme rádi oba bazény s barem. Ani tam se nikdy nestalo, že by nebylo kam si sednou nebo lehnout. Všude byla naprostá čistota. Personál byl vždy vstřícný a usměvavý.

Využili jsme nabídky několika výletů (bohužel jsme měli pobyt jen 9 dnů) a vždy to stálo za to. Kdo se chystáte, určitě jeďte na 16 dnů a využijte celou nabídku výletů. Fakt to stojí za to. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování? No prostě fajnová záležitost. Měli jsme bungalovu v nádherné, rozlehlé a udržované zahradě s malou teráskou se vstupem přímo na pláž. Hned pod teráskou jsme měli lehátka, takže žádný stres a boj o lehátka :) . Pokoj byl velkoryse veliký, stylově vybavený s indiv. klimatizací. WC bylo samostatně a v koupelně nás překvapil ohromný sprchový kout, kde strop byl průhledný. :) .Každý den bylo perfektně uklizeno a připravena nová láhev s vodou.

Strava
Byli jsme nadmíru spokojeni s nabídkou a rozmanitostí nabízených jídel a různých pochutin. Vybrat si musí opravdu každý.

Služby hotela
Vše na jedničku.

Pláž
Pláž byla široká a vždy dobře upravená s nádherným bílým pískem. Rozkládala se podél celého rezortu, takže žádná hlava na hlavě. Naopak. Někdy jsme měli pocit, že jsme tam úplně sami :). Po pláži se dalo jednoduše dojít do blízké vesnice. Moře bylo trošku divočejší, plavat moc nešlo, ale vyřádili jsme se vždy maximálně.

Martina Čechová, 04.01.2020, Dátum pobytu: 17.12. - 26.12.2019
Oblasť: Senegal Senegal, Hotel: Royal Horizons Baobab

Bola táto recenzia užitočná? Áno (5) Nie (0)

Bungalovy v zahradě 15 fotografií

Celkom: 9 Dovolená předčila naše očekávání. V Africe jsme byli poprvé a myslím, že ne naposled. Velmi se nám líbila rezidence, zejména kvetoucí...

  • 8,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená předčila naše očekávání. V Africe jsme byli poprvé a myslím, že ne naposled. Velmi se nám líbila rezidence, zejména kvetoucí zahrada, to byla nádhera. Jelikož jsme tam byli trochu déle než je obvyklé, absolvovali jsme i všechny výlety. A mohu jen doporučit, zase Senegal poznáte trochu jinak, než jen při pobytu v rezidenci. Pochvala i pro delegáta, který se opravdu velmi snažil nám Senegal přiblížit co nejvíce, jak historii tak současnost. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Jelikož jsme na pokoji trávili minimum času, vybavení bylo pro nás zcela dostačující. Každý den úklid, láhev vody i převlečené polštáře, v případě zájmu i výměna ručníků. Trochu nás trápili v noci komáři, sice jsme měli vybavení z ČR do zásuvky a i spreje, ale nic moc nefungovalo. Nejspolehlivější byla plácačka :)

Strava
Strava fantastická. Takové množství jídla se hned tak někde nevidí - místní speciality, všechny druhy masa, ryby - italská - asijská i 2x česká kuchyně. Předkrmy, saláty a velký výběr i zákusků... Totéž se dá řící o nápojích, několik barů k dispozici (výborné míchané nápoje) - rychlá a usměvavá obsluha.

Služby hotela
Myslím, že zde vše funguje výborně a velmi si váží všech hostů bez rozdílů národností. Vše denně uklízejí, zalévají zahradu a přitom Vás nikde neruší. I večerní posezenní u živé hudby bylo velmi příjemné.

Pláž
Pláž písečná, dostačující počet slunečníků a lehátek, vše bez poplatků. Osušky si lze každý den vyzvednout na recepci. V oceánu se dá koupat na dvou označených místech. Na plavání to tady moc není, spíše na řádění ve vlnách. Někdy je i kvůli vlnám horší přístup jak do vody tak z vody, zejména pro starší ročníky, i my jsme někdy měli co dělat to ustát, prostě voda má sílu - je to živel. :)

Anonym, 23.12.2019, Dátum pobytu: 3.12. - 18.12.2019
Oblasť: Senegal Senegal, Hotel: Royal Horizons Baobab

Bola táto recenzia užitočná? Áno (7) Nie (0)

Celkom: 9,2 Velmi zajímavá a nečekaná dovolená ale určitě stála za to.

  • 9 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Velmi zajímavá a nečekaná dovolená ale určitě stála za to. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování čisté, klidné, spousta zeleně. Pokoje byly denně uklízeny, po areálu nikde nebyly nečistoty.

Strava
Jídlo bylo výborné. Denně ryby, velký výběr, personál ochotný.

Služby hotela
Hotel čistý, služby velmi dobré.

Pláž
Pláž čistá, přístup do vody velmi pěkný, hlídaná ochrankou takže tam nechodili prodejci. Při odlivu člověk občas narazil na nějaký skrytý kámen ve vodě. Ale jinak moře čisté bez řas či chaluch.

Anonym, 15.12.2019, Dátum pobytu: 26.11. - 4.12.2019
Oblasť: Senegal Senegal, Hotel: Royal Horizons Baobab

Bola táto recenzia užitočná? Áno (3) Nie (0)

Celkom: 9,6 Dovolená bezproblémová, vše fungovalo podle předpokladů, program zájezdů odpovídal nabídce.

  • 9,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená bezproblémová, vše fungovalo podle předpokladů, program zájezdů odpovídal nabídce. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Byli jsme ubytováni v přízemí třípodlažní budovy. Pokoj byl velký, vybavený manželskou postelí a dalším lůžkem, v pokoji jedna židle, stolek a 2 toaletní skříňky, nad stolem televize. Klimatizace celou dobu bezproblémově fungovala. Za pokojem nalevo poměrně velká koupelna, oddělené vestavěné umyvadlo a samostatný sprchový kout. Teplá, skoro až vařící voda okamžitě. Naproti šatna s 2mi vestavěnými skříněmi a trezorem. Za šatnou WC. Před vstupem menší terasa a 2 lehátka s malým stolkem. Budova umístěna v kvetoucí zahradě.

Strava
Strava výtečná, rozmanitá, formou bufetu, obědy možné v hlavní restauraci a restauraci u zadního bazénu, tam však byl o něco menší výběr. Bufet rozdělen do několika tematických částí (studená kuchyně, saláty, asijská kuchyně, italská, francouzská, místní, evropská, jeden den dokonce i česká, ryby a mořské plody, bezmasá jídla a přílohy, grilovaná část a dezerty), jejichž obsah se měnil. Polévky jen k večeři. Restauraci Ala Carte jsme nevyužili. Oběd na výletě dobrý, buď ryba nebo kuře.

Služby hotela
Služby hotelu naprosto dokonalé, veškerý personál milý, ochotný se snahou domluvit se česky. Líbilo se nám barevné rozlišení personálu. Pokoje každodenně uklizené, čisté, v zahradě neustále pracovali zahradníci, zalévali, sekali, hrabali a upravovali celé prostředí. Bazény s terasami neustále uklízené, čištěné pod dohledem plavčíků a ostrahy. Sportovní vyžití je v samostatné části mimo areál hotelu. Celou dobu pobytu naprostý klid bez nějakých výstřelků. Naprostá většina turistů byli Češi a Francouzi, pár Němců, Belgičanů a Italů. Bary fungovaly bezproblémově, dokonce i přes uzavírací čas, byl nekompromisně vyžadován pořádek a klid.

Pláž
Pláž z jemného písku, čistá, každodenně uklízená, po celé délce dobře přístupná. Pláž je tvořena menšími "jezírky" ohraničenými z balvanů, nevhodná k plavání, pouze na dvou místech u prostředního baru je otevřené moře vhodné pro plavání, při odlivu je nutné dát pozor na skryté kameny. Krásná písčitá pláž je na pravé straně od restaurace k laguně a na levé straně asi 5 minut pěšky u městečka Sonoma. Lehátek a slunečníků je dostatek, osušky se vydávají a mění na recepci, nikde není přeplněno, lidé jsou rozmístěni po celé délce pláže a u obou bazénů. Areál je hlídaný ostrahou, nežádoucí osoby jsme nezaznamenali.

Jaroslav Valenta, 02.12.2019, Dátum pobytu: 12.11. - 27.11.2019
Oblasť: Senegal Senegal, Hotel: Royal Horizons Baobab

Bola táto recenzia užitočná? Áno (12) Nie (0)

Celkom: 9,2 Dovolená splnila očekávání

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 6 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená splnila očekávání Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování v prostorném rodinném pokoji a krásné zahradě.Původně měl být pokoj s výhledem na oceán ale zůstali jsme v přízemí kde jsou pokoje větší a nemusí se po schodech.

Strava
Nemá chybu.Všeho dostatek v 100% kvalitě vč.ovoce.

Služby hotela
Bary k dispozici , bez problémů.

Pláž
Písčitá , pěkná , prostorná s lehátky.Vlny i s dítětem v pohodě,dá se blbnout.

Martin S., 25.11.2019, Dátum pobytu: 12.11. - 20.11.2019
Oblasť: Senegal Senegal, Hotel: Royal Horizons Baobab

Bola táto recenzia užitočná? Áno (5) Nie (0)

Celkom: 9 celkově jsem byl nadmíru spokojen až na jeden malý detail. Cestou domů mi vinou pracovníků letiště a hlavně letecké společnosti uletělo...

  • 9 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
celkově jsem byl nadmíru spokojen až na jeden malý detail. Cestou domů mi vinou pracovníků letiště a hlavně letecké společnosti uletělo letadlo. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
bylo v krásné a udržované zahradě. Domky do této zahrady působivě zapadají.

Strava
byla po celou dobu rozmanitá a velmi dobrá včetně ovoce. Komu se to tak nezdá, tak ať si lepší jídlo uvaří doma!

Služby hotela
příjemný a ochotný personál

Pláž
čistá a udržovaná

Štěpán B., 18.11.2019, Dátum pobytu: 5.11. - 13.11.2019
Oblasť: Senegal Senegal, Hotel: Royal Horizons Baobab

Bola táto recenzia užitočná? Áno (8) Nie (1)

Celkom: 8,4 Opravdu nádherná dovolená. Laguna plná ptáků za hotelem, spousta výletů, to vše je super, zadarmové aktivity na moři i souši...ale jedno...

  • 8 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 8 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Opravdu nádherná dovolená. Laguna plná ptáků za hotelem, spousta výletů, to vše je super, zadarmové aktivity na moři i souši...ale jedno velké ALE pořádající CK. Vše berou na příliš lehkou váhu. Opravdu nemusíte být na nic očkováni, ale třeba vás poté nepustí někam jinam, když nepředložíte očkování proti žluté zimnici...období dešťů...to v noci trochu prší...že se objeví spousta hmyzu ( je nutné dovézt si vlastní přípravky proti hmyzu, ty účinkují) a vlhkost pro Středoevropana je nesnesitelná (90%) vám neprozradí, že malárie je běžnou nemocí v Senegalu vám neřeknou ani na přímý dotaz.Že přes výborné jídlo tam je silné nebezpečí břišního tyfu, neb v Senegalu není kanalizace...Pokud jedete do pouze do hotelu (což je škoda), tak to asi zvládnete, pokud chcete jet na výlety, které jsou nádherné, je třeba něco nastudovat a dát se očkovat. A co mi opravdu vadilo, bylo jméno pana delegáta. Resp. jeho neuvedení. Má to na visačce. Tečka. Také vám nikdo neřekne, že lékárna ano, lékař ne, pozor proto na dobré pojištění. Určitě širší než je v rámci nabídky při koupi zájezdu Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování bylo pěkné s jediným nedostatkem, střecha domků je ze slámy, která neustálým vlhnutím a vysycháním páchne. Páchnou poté všechny věci, které máte v domku. Leč jsou v hezké zahradě. Ubytování bylo pěkné s jediným nedostatkem, střecha domků je ze slámy, která neustálým vlhnutím a vysycháním páchne. Páchnou poté všechny věci, které máte v domku. Leč jsou v hezké zahradě. domcích není lednice, přivezou ji, pokud si ji zaplatíte. Ale je tam trezor, dopručuji, během našeho pobytu někteří tvrdili, že se jim ztrácejí peníze

Strava
jídlo bylo skvělé. Krevety, ryby, mušle, chobotnice a jiné potvory z moře vytažené vám asi jinde a v takové míře nepodají. Hovězí, vepřové, místní pokrmy....ale např. steaky jsou krvavé a s ohledem na tyfus jsme je neochutnali, stejně tak zeleninu a ovoce, které se určitě oplachuje, ale nikdo neví v čem. Zásada Uvař to, upeč to, oloupej to a pokud toto nelze, nejez to, se nám vyplatila

Služby hotela
Cokoli s i vymyslíte, trochu nedostatek, asi se nedomluvíte anglicky. Všichni mluví francouzsky (nebo volov - místní nářečí)

Pláž
Pláž je dlouhá, krásná, písečná, občas s kameny. Je vyhrazené místo, kde se lze koupat, na které dohlížejí plavčíci. Plavat se v Atlantiku pro silné vlny moc nedá, ale blbnutí je úžasné

Dana S. J., 05.11.2019, Dátum pobytu: 21.10. - 29.10.2019
Oblasť: Senegal Senegal, Hotel: Royal Horizons Baobab

Bola táto recenzia užitočná? Áno (22) Nie (1)

Celkom: 10 Spokojenost

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Spokojenost Zobraziť celú recenziu

Strava
Nespočet druhů jídla a bezvadné obsluha

Služby hotela
Top

Pláž
Krásná a čistá

Radka Sobotková, 28.10.2019, Dátum pobytu: 7.10. - 15.10.2019
Oblasť: Senegal Senegal, Hotel: Royal Horizons Baobab

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (1)

Celkom: 8,2 Až na drobné detaily velmi dobré

  • 7 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Až na drobné detaily velmi dobré Zobraziť celú recenziu

František Šafránek, 20.10.2019, Dátum pobytu: 7.10. - 15.10.2019
Oblasť: Senegal Senegal, Hotel: Royal Horizons Baobab

Bola táto recenzia užitočná? Áno (3) Nie (4)