Recenzie hotelov
Senegal

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 10 Prostě úžasné

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Prostě úžasné Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování v bungalovech,příjemné,čisté,prostorné.Jen doporučuji do zásuvky něco na komáry.

Strava
Strava výborná.Velký výběr od masa až po ovoce.

Služby hotela
Velmi příjemný personál.Animace ve Francouštině, ale i tak bylo na co koukat.

Pláž
Pláž přistupná,písečná.Vztup pozvolný.Voda teplá.Díky písku kalná takže nebyla možnost šnorchlování.

Monika Brázdová, 12.07.2019, Dátum pobytu: 1.7. - 9.7.2019
Oblasť: Senegal Senegal, Hotel: Royal Horizons Baobab

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,8 Dovolenou v této destinaci jsme zvolili náhodně, vlastně na doporučení cestovní kanceláře, která nám hledala alternativu obsazeného letu...

  • 9,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolenou v této destinaci jsme zvolili náhodně, vlastně na doporučení cestovní kanceláře, která nám hledala alternativu obsazeného letu na Kapverdy...A bylo to to nejlepší rozhodnutí, které jsme mohli udělat. Dovolená byla mimořádná a každý den jsme si mohli vybrat, zda podnikneme nějaké aktivity a výlety, nebo budeme ležet na pláži či u bazénu. Nuda rozhodně nebyla. Delegát cestovní kanceláře se nám věnoval perfektně, nabídka zájezdů byla pestrá a téměř všichni chtěli vidět všechno, co bylo možné. Také bylo příjemné, že při malé obsazenosti hotelu zcela přirozeně vznikly "ostrůvky" Čechů, kteří vytvořili dobrou soudržnou komunitu a zdravili se nejen u snídaně, oběda či večeře, ale u barů na pláži či v bazénech, kde diskutovali o všem jako doma. Měli jsme pocit, že nás ta dálka od domova sblížila více než jindy. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování bylo perfektní, obdivovali jsme jak malé africké chatky, které byly přímo u pláže, stejně jako všechny ostatní, které byly rozesety ve fantastické kvetoucí tropické zahradě. Náš apartmánový komplex byl sice trochu dál od pláže, ale pokoj byl zato velmi prostorný (byli jsme tři dospělí) a procházka zahradou, kde bylo na co se dívat, nikdy neobtěžovala. Všechno bylo vlastně na vzdálenost pěti minut chůze zahradou, kde se zahradníci celodenně starali o to, aby bylo všechno zalito, uklizeno a shrabáno. Zahrada také žila, všude ještěrky, snovačové a další ptáčci, nad nimi kroužili luňáci a nad mořem racci a pelikáni.

Strava
Strava byla také na jedničku, doporučuji ochutnávat, protože to stojí za to. Snídaňové menu bylo jasné, všechno, co známe a chceme, včetně teplé nabídky - tj. omelet, vajíček, palačinek, lívanců, párečky, klobásy, čočka, apod. Vždy ovoce a zelenina, samozřejmě skvělé pečivo, apod. K obědu a večeři bylo samozřejmostí mít na výběr hovězí, vepřové a kuřecí maso, vždy alespoň 2 druhy ryby, studené saláty, mořské plody, italská kuchyně a něco tradičního na ochutnání. Myslím si, že si vybere každý, neboť je z čeho vybírat.

Služby hotela
Personál byl ochotný a lidé milí, úklid na apartmánu každý den. Rádi jsme vyzkoušeli i další služby hotelu, které byly v ceně zájezdu - tj. kajak a katamarán na laguně nebo na moři a pochopitelně bylo možno využít i další sportovní nabídky jako jsou surf, paddle board anebo petanque či hřiště ve sportovním centru přes silnici. Wifi byla zdarma k dispozici vždy v jídelně a u každého bazénu či baru, tj. i u baru na pláži u moře, takže jsme mohli být on-line ve spojení s domovem kdykoli.

Pláž
Pláž byla hned u chatek či vedle bazénů, každý den uklizeno. Bylo zde prázdno, každý si mohl najít ležení bez problému. Osušky byly k vyzvednutí v recepci a nechávali jsme je bez obav na lehátku i když jsme šli jíst (včetně plážové tašky). Oceán byl osvěžující, vlny byly větší odpoledne, po ráno bylo možno plavat i dál. Koupání jsme poctivě střídali i v bazénech, které byly naopak v tomto období "zbytečně" teplé...

Anonym, 01.07.2019, Dátum pobytu: 17.6. - 25.6.2019
Oblasť: Senegal Senegal, Hotel: Royal Horizons Baobab

Bola táto recenzia užitočná? Áno (5) Nie (0)

pláž 5 fotografií

Celkom: 7 Dovolená se nám líbila, ale hodnotili bychom spíše “neurazí, nenadchne”. Moře bylo studené, takže nic na koupání. Večer (a někdy i...

  • 6 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 10 Okolie
  • 6 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená se nám líbila, ale hodnotili bychom spíše “neurazí, nenadchne”. Moře bylo studené, takže nic na koupání. Večer (a někdy i odpoledne) foukal silný vítr, takže jsme chodili navlečení ve všem, co jsme měli. Čechy v hotelu moc nemusí. Jeli jsme za last minute cenu, takže jsme byli ve finále spokojeni, ale dát přes 20 000/osobu, tak jsme asi zklamaní.

Určitě oceňujeme krásné ubytování a okolí komplexu. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování se nachází v nádherné zahradě, o kterou se každý den statá množství personálu. Opravdu krása - vše čisté, upravené. Pláž taky moc hezká a čistá, v moři jsme plavali pouze jednou. Slunečníků byl všude dostatek. Bazény super. Byli jsme ubytováni v bungalovu - spokojenost až na šílený zatuchlý vzduch, který se za celou dobu nevyvětral.

Strava
Jídlo bylo chuťově velmi dobré, výběr však není nijak velký - kdo nemá rád ryby a mořské plody, tak si moc nevybere. Velmi pěkné jsou prostory jídelny - výhled na moře, venkovní posezení. Koktejly a alkoholické nápoje se spíše nedaly pít, ale tak tomu bývá u většiny all inclusive všude možně.

Služby hotela
Každý večer probíhají animační programy, které byly zajímavé svou náplní, ale byly bohužel pouze ve francouzštině. Animátoři nevyplodili ani pár vět anglicky, aby trochu vtáhli do děje i české publikum. Protože člověk nerozuměl, neměl pak chuť se ani zapojit. Celkově Čechy v tomhle komplexu (Senegalu?) zdá se nemají příliš v oblibě a dávají to silně najevo, což nám kazilo celkový dojem z dovolené.

Super byla nabídka vodních sportů zdarma. Využili jsme kakaky, které všem doporučujem.

Pláž
Super, viz. výše.

Anonym, 07.06.2019, Dátum pobytu: 20.5. - 28.5.2019
Oblasť: Senegal Senegal, Hotel: Royal Horizons Baobab

Bola táto recenzia užitočná? Áno (3) Nie (0)

Celkom: 10 Nádherná dovolená s množstvím výletů. Příště pojedu na delší dobu. Doporučuji vzít s sebou pro děti domorodců bombony, propisky, bloky...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Nádherná dovolená s množstvím výletů. Příště pojedu na delší dobu. Doporučuji vzít s sebou pro děti domorodců bombony, propisky, bloky apod. Jsou vděčni za každou maličkost. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Krásné chatky v ještě krásnější zahradě a k tomu přátelští lidé. Vše udržované v neustálé čistotě.

Strava
Francouzská kuchyně a velký výběr jídel. Škoda že jsem nestihl všechno ochutnat. Každé jídlo byl zážitek. To platí i pro bary.

Služby hotela
Služby hotelu na vysoké úrovni. Sportovní vyžití, masáže, bary, restaurace, směnárna, plavčíci atd.

Pláž
Dálkové plavání zde není možné, snad jen v laguně za hotelem. Oceán má trochu větší vlny a to svádí k pořádnému blbnutí. Pláž je prostorná a skoro prázdná. Byl jsem zde však mimo hlavní sezónu, před obdobím dešťů (Květen). Počasí krásné a stálé, teplota 28 ve stínu a v noci 21. Pro mě akorát.

Aleš Najman, 24.05.2019, Dátum pobytu: 13.5. - 21.5.2019
Oblasť: Senegal Senegal, Hotel: Royal Horizons Baobab

Bola táto recenzia užitočná? Áno (11) Nie (0)

Celkom: 8 Celkově pozitivní dojy z celé dovolené. Ubytování je trošku slabší, pokoje jsou malé, koupelna s toaletou též, vše je cítit zatuchlinou a...

  • 6,5 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Celkově pozitivní dojy z celé dovolené. Ubytování je trošku slabší, pokoje jsou malé, koupelna s toaletou též, vše je cítit zatuchlinou a ikdyž nebylo období dešťů, tak jsme se ráno budili poštípaní od komárů. Doporučuji vzít si s sebou repelenty. Zahrada, kde jsou umístěny bungalovy je nádherná, celý personál hotelu je velmi ochotný a vstřícný. Jíídlo dobré, ikdyž občas maso nedopečené. Výběr zákusků fantastický. Cestovní kancelář nemá bohužel k dispozici české animátory a francouzští si vás ani nevšímnou, takže veškeré zábavní aktivity v hotelu se Čechů netýkají. Jinak téměř každý večer se konala představení, která byla úchvatná. Jinak voda v oceánu byla podle očekávání studenější a často byly velké vlny. Hotelové bazény nás zklamaly.Jsou zastaralé, odlupující se dlažnice, ve vodě plovoucí uvolněné osvětlení atd. Jinak pohodlná lehátka u bazénů s dostatkem místa. Zájezdy nazízené naším delegátem jsme nevyužívali, hned za bránou hotelu nabízí místní domorodci podobné zájezdy za nižší ceny a vše je bezpečné.Používali jsme hlavně služby místního domorodce, který umí obstojhně česky a zařídil si svou cestovku , stačí mezi posedávajícími domorodci hned u bran hotelu říct Baba a oni ho hned zavolají. Doporučuji si zajet taxíkem do Saly nebo Mbouru. Navštívit místní školu a hlavně přibalit do zavazadel sladkosti, sešity a další pro úžasné a vděčné děti. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
bytování bylo na nižší úrovni, malé pokoje a malé sociální zázemí. Jinak každý den proběhl úklid. Co nám dost vadilo byla zatuchlina, která byla cítit vždy při vstupu do pokoje. Potom také množštví komárů .

Strava
výborná, jen občas nedopečené maso

Služby hotela
vynikající, velmi ochotný a milý personál

Pláž
čistá

Anonym, 18.05.2019, Dátum pobytu: 26.4. - 7.5.2019
Oblasť: Senegal Senegal, Hotel: Royal Horizons Baobab

Bola táto recenzia užitočná? Áno (5) Nie (0)

Celkom: 8,8 Výborný

  • 7 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Výborný Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Dobré

Strava
Výborná

Služby hotela
Dobré

Pláž
Dobrá

Milada P., 15.05.2019, Dátum pobytu: 26.4. - 8.5.2019
Oblasť: Senegal Senegal, Hotel: Royal Horizons Baobab

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 9,8 Pobyt v Senegalu, v hotelu i fakultativní výlety (rezervace Bandia, ostrovy Saloum)...vše předčilo očekávání a bylo to prostě skvělé....

  • 9,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Pobyt v Senegalu, v hotelu i fakultativní výlety (rezervace Bandia, ostrovy Saloum)...vše předčilo očekávání a bylo to prostě skvělé. Určité obavy z komárů se ani v nejmenším nenaplnily, což mohlo být i obdobím. Během výletů nebo při cestě mimo hotel byla možnost poznat pravou Afriku. Mimo hotel je to zcela jiný svět, který určitě stojí za poznání. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování bylo na úrovni, pravidelný úklid, výměna osušek dle potřeby, vše bez výhrad. Wifi byla dostupná v restauraci a v okolí všech barů. Sice chvílemi byla dost přetížená, ale funkční.

Strava
Strava...úžasná. Obrovská rozmanitost nabídky, velký výběr ryb, plodů moře, příloh, salátů, francouzských sýrů, zákusků.... V podstatě každý den sice stejná nebo hodně podobná nabídka ale všeho, takže stačilo jen vybírat.

Služby hotela
Každý večer animační programy, skvěle fungující bary, možnost vodních sportů (kánoe, katamarán apod.)

Pláž
Oceán byl chladnější, ale s tím se v danou roční dobu počítalo. Možnost koupání byla buď na pláži před slunečníky, kde byly jen dva vymezené prostory, které byly při odlivu dost malé, nebo stačilo zajít na pláž mimo hotel (blíž k laguně), kde byla velká písčitá pláž bez kamenů a plavat se dalo kdekoliv. Na pláži byl dostatek slunečníků a lehátek. Hosté se v celém hotelu tak nějak rozplynuly a nikde nikdy nebylo přeplněno.

Jaroslav, 30.04.2019, Dátum pobytu: 19.4. - 26.4.2019
Oblasť: Senegal Senegal, Hotel: Royal Horizons Baobab

Bola táto recenzia užitočná? Áno (6) Nie (0)

Celkom: 8,6 dovolenou v tomto rezortu můžu doporučit.Jsou prima vyhřívané bazény,protože atlantik v tuto dobu je studený v ceně jsou katamarány a...

  • 8 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
dovolenou v tomto rezortu můžu doporučit.Jsou prima vyhřívané bazény,protože atlantik v tuto dobu je studený v ceně jsou katamarány a půjčení kanoe. I fakultativní výlety jsou pěkné. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování v domečcích je spíše pro méně náročné kliety.Je ale blízko k moři Luxusnější ubytování je ve vícepodlažních budovách.

Strava
Strava je dobrá,každý si vybere.Jen mi chybělo odpoledne něco ke kávě.Dělají jen palačinky a vafle.Přitom k snídani je spousta vynikajícího pečiva.

Služby hotela
Není co vytknout služby hotelu jsou velmi dobré.Jen jeden den na velikonoční pondělí se do hotelu nahrnula spousta arabů,kteří jsou jako vždy a všude nevychovaní a neomalení

Pláž
Pláž je krásná,dlouhá čistá,denně uklizená,každý tady má dostatek prostoru a soukromí.

Otylie Horáková, 30.04.2019, Dátum pobytu: 12.4. - 27.4.2019
Oblasť: Senegal Senegal, Hotel: Royal Horizons Baobab

Bola táto recenzia užitočná? Áno (4) Nie (0)

Celkom: 9,8 naprostá spokojenost s volbou, výborná lokalita i celková úroveń služeb.

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
naprostá spokojenost s volbou, výborná lokalita i celková úroveń služeb. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
zvolené ubytování v budově vyhovovalo svým umístěním i dostatečným prostorem a průběžným kvalitním servisem,

Strava
lze jen chválit, nelze nic vytknout. Rozmanitá, dostatečná nabídka. Žádné fronty či problémy s místy v restauraci. Velmi vstřícný a ochotný servis.

Služby hotela
naprosto bez připomínek, vše fungovalo jak má.

Pláž
Velmi rozlehlá pláž s dostatečným počtem lehátek, žádný stres. Jen je zapotřebí vzít v úvahu částečně skalnaté pobřeží.

Petr Šandera, 23.04.2019, Dátum pobytu: 5.4. - 20.4.2019
Oblasť: Senegal Senegal, Hotel: Royal Horizons Baobab

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

Celkom: 10 nádherný, prostorný a klidný hotel

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
nádherný, prostorný a klidný hotel Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
čisté, vždy upravené okolí,...

Strava
vynikající

Služby hotela
ochotní na recepci, animátoři bavili po celý den,...

Pláž
čistá, prostorná, klidná

Irena C., 16.04.2019, Dátum pobytu: 5.4. - 13.4.2019
Oblasť: Senegal Senegal, Hotel: Royal Horizons Baobab

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)