Recenzie hotelov
Senegal

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 9 Dovolená byla velmi příjemná, přesto, že jsem věděla, že jedu do lokality, kde zřejmě nemohu očekávat úroveň jako v Evropě, velmi mile...

  • 8,5 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená byla velmi příjemná, přesto, že jsem věděla, že jedu do lokality, kde zřejmě nemohu očekávat úroveň jako v Evropě, velmi mile jsem byla překvapena úrovní, přístupem personálu, čistotou, jídlem. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování pěkné, čisté, my bydleli v patře, pokoj dostatečně velký pro dvě osoby, ocenila jsem velkou koupelnu, oddělený záchod, velký balkón, samostatná místnost jako šatna, kam se daly všechny věci a v pokoji nepřekážely. Klimatizace plně funkční.

Strava
Strava velmi rozmanitá, každý den ryby, různá masa, přílohy také velmi riozmanité. Dostatek ovoce, zeleniny, zmtzliny. Chutné zákusky či různé druhy sušenek. Rovněž restaurace ala carte výborná.

Služby hotela
Služby hotelu tak jak měly být, čisto, pravidelný úklid pokoje. V jednom případě nám přestal splachovat záchod, po nahlášení došlo k okamžité opravě, do 15 minut. Vzhledem k tomu, že bylo období dešťů, byly i na pokoji komáři, po upozornění na recepci, došlo ihned k jejich vyhubení

Pláž
Pláž čistá, moře teplé, na koupání malý prostor, neboť byly dost velké vlny a nebylo možno se pohybovat v jiných, než vymezených místech. Potápění jsem neprovozovala, nemohu jeho kvalitu posoudit.

Eva V., 14.09.2019, Dátum pobytu: 2.9. - 10.9.2019
Oblasť: Senegal Senegal, Hotel: Royal Horizons Baobab

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

Celkom: 10 Senegal je pre mňa krajina, do ktorej by som sa chcela určite vrátiť..samotný hotel je super a ja nebudem hodnotiť nijak negatívne,...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Senegal je pre mňa krajina, do ktorej by som sa chcela určite vrátiť..samotný hotel je super a ja nebudem hodnotiť nijak negatívne, pretože som odchádzala z tade s plačom prebúdzajúcej sa nostalgie a to som bola všelikde, takže mám s čím porovnávať..dovolenka je to rodinná a takisto i romantická, prakticky hotel vhodný pre každého a ľudia pracujúci v hoteli sú veľmi milí ochotní a pozorní..od záhradkárov, chyžné, animátorov až po čašníkov atď...na víkend tam prichádzajú (asi) miestni, tak sa pripravte, že i 70% hotelových hostí sú černoši ???? záhradkar mi pořidil Baobab, ktorý sa mi krásne ujal a rastie i v českých podmienkach, bazény dva, vpredu pri reštaurácií s hudbou, vzadu na konci kľudný i s barom, jeden bar na pól ceste, bazény vyhrievané, wifi pri bazénoch, reštauráciách, baroch, občas padala...je tam miestny senegalec, ktorý sa naučil docela slušne česky a robí výlety ako cestovka akurát o čosi lacnejšie, boli sme s ním vo vtáčiom parku, v safari a na prechádzke na koči s koňom v dedine za deťmi a okolo lagúny, je i ďaleko viac možnosti výletov ale my sme dávali kvôli malému dieťaťu len tie krátke... Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Jednoduché ale čisté, každý deň upratané, mali sme bungalov v druhej rade od oceánu, z terasy som videla i na more, bungalovy usadené v krásnej záhrade plnej kvetov, palm, baobabov, všade čvirikali vtáci a behali farebné jašteričky, večer kraby, pre mňa tá záhrada bola dobijač bateriek

Strava
Strava bola rozmanitá, človek si mohol vyberať z pestrej nabídky, nič mi nechýbalo, bola som spokojná, objavili sa i české špeciality, all inclusive na úrovni, všetko možné tam mali, menovať nebudem, bola by som tu do aleluja, žiadne žalúdočné problémy sme nemali, každý deň balená voda na pokoji

Služby hotela
Využili sme plavbu katamaranom v cene, večerné programy boli moc hezké, cez deň nás animátory zabavili hrami, vodným aerobikom atď...obchod so suvenírmi pri recepcii a krásne maľované obrazy alebo pieskové obrazy-dali sme si urobiť na mieru, akurát chladnička mohla byť bez príplatku-všade kde som predtým bola tak bola...postieľka pre dieťa v cene, masáže sme taky využili, boli prijemne skôr jemné, možnosť langustovej večere-mali sme a moc nám chutilo, atmosféra na romantickej úrovni

Pláž
Jemný piesok, krásna, dlhá, čistá, každý deň ju uklizeli, dalo sa prechádzať i mimo rezort ďaleko až do dediny tuším, zbierali sme krásne mušle, lehátka so slnečníkmi v cene, pláž je súkromná takže žiadne plnky, takmer prázdne, kto vyhľadáva kľud tak trafí do čierneho..oceán je chladnejší ale dá sa v ňom kúpať, kúpali sme sa aj s 2,5 ročnou holčičkou, na osvieženie niekoľko minút v pohode a záleží na období ked tam človek je, býva i teplejší tuším na podzim..vlny sú veľké ale na vyřádení je to v pohode..po pláži sú aj veľké kamene lagunky, ktoré tlmia vlny, pláž je hlidaná si myslím, že docela dosť takže bezpečná

Martina Čeňková, 31.08.2019, Dátum pobytu: 10.6. - 25.6.2019
Oblasť: Senegal Senegal, Hotel: Royal Horizons Baobab

Bola táto recenzia užitočná? Áno (6) Nie (0)

Celkom: 9,6 Hotel byl velice krásný a čistý. Na žádné dovolené ještě nebyly tak hezky uklizení pokoje. Hotel nabízel mnoho výborných jídel.

  • 10 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Hotel byl velice krásný a čistý. Na žádné dovolené ještě nebyly tak hezky uklizení pokoje. Hotel nabízel mnoho výborných jídel. Zobraziť celú recenziu

Anonym, 26.08.2019, Dátum pobytu: 12.8. - 20.8.2019
Oblasť: Senegal Senegal, Hotel: Royal Horizons Baobab

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 9,6 Úžasná dovolená.Senegal je zatím málo turisticky zatížená destinace,takže se dá vidět opravdová Afrika.Doporučuji navštívit,než se to změní.

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Úžasná dovolená.Senegal je zatím málo turisticky zatížená destinace,takže se dá vidět opravdová Afrika.Doporučuji navštívit,než se to změní. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel odpovídá popisu,v létě zde není plná sezona,takže nebyl plně obsazený a bylo to znát.Bydleli jsme v chatkách blízko oceánu,v krásné zahradě,vše fungovalo jak mělo.Chatky jsou standartně vybavené,úklid každý den,na požádání vám pokoj vystříkají proti komárům,klimatizace funguje bezvadně.

Strava
Jídlo bylo skvělé,hodně mořských plodů,ryb,různé saláty,velký výběr příloh.Možnost bezmasé stravy,hodně ovoce,sladkých desertů.Určitě se vyplatí jít do Ala carte restaurace,tam vaří minimálně o třídu lépe,než v bufetové restauraci,vše je v ceně zájezdu,my byli dvakrát za pobyt a moc jsme si pochutnali.

Služby hotela
Hotel je pěkný,mluví se zde francouzsky,ale hodně rozumí už i česky,na recepci se v klidu domluvíte anglicky.Na barech si objednáte bez problémů i česky,pivo mají dobré:-)Celý den zde běží animační programy,my jsme je nevyužívali,jsou ve francouštině,ale všichni byli milí a přátelští.Zahrada je nádherná,starají se o ní,všude je čisto a pořádek. To se samozřejmě nedá říct o vesnici a pobytu mimo hotel,tam je to pravý opak,ale stojí za to,si to zažít a vidět na vlastní oči.

Pláž
Pláž čistá,oceán v létě teplý,stále velké vlny,nedá se plavat,ale koupání ve vlnách je zážitek.Všude plavčíci,ochranka,do oceánu se smí jen ve vyhražených místech,jsou tam silné proudy,tak zřejmě proto.Mimo resort pláže zanesené odpadky,ale zase to je realita.Možnost vypůjčit si katamarán a projet se na oceánu,řídí ho místní člověk,určitě to stojí za vyzkoušení.

Martina M., 25.08.2019, Dátum pobytu: 12.8. - 20.8.2019
Oblasť: Senegal Senegal, Hotel: Royal Horizons Baobab

Bola táto recenzia užitočná? Áno (7) Nie (1)

Celkom: 10 Super

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Super Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Výborná

Strava
Skvělá

Služby hotela
Na úrovni

Pláž
Odpovidala popisu

Jaroslav Babcan, 16.08.2019, Dátum pobytu: 5.8. - 13.8.2019
Oblasť: Senegal Senegal, Hotel: Royal Horizons Baobab

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (1)

Celkom: 8,8 Celkove 9/10 ubytovaní 9/10 strava 9/10 plaz 7,5/10 moznosti vyletu 9/10

  • 9 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 8 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Celkove 9/10

ubytovaní 9/10

strava 9/10

plaz 7,5/10

moznosti vyletu 9/10 Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoje hezke (rodinny pokoj je velky), zahrada hezka. Idealni hotel pro rodiny - doporucuji jet v lete, jelikož je toto obdobi oznazovanou jako low seassions, tudíž hotel není obsazen plne a je to znat například v restauracích, v cervenci tam poradaji zase pro mistni deti tabor - takze je tam mraky deti.

Wifi jen na recepci/restauraci/baru/bazenu - klasika v africe s kvalitou.

Strava
Bohata strava, hodne vyberu pokrmu (bohuzel nektrere jidla nejsou uplne dovarena - hlavne maso ve stylu steaku), ale jinak spokojenost.

Služby hotela
Personal velice vstricny, uklizeji, na deti prijemne. Nevyhoda - 99% personalu neovlada jiny jazyk nez francouzštinu nebo mistni nareci, ale to je problém celého senegalu.

Pláž
Tady vyhrady -velke kameny na plazi (pry z duvodu odplavovani pisku), takze koupani je povoleno jen na par mistech jinak dlouhe plaze, a tam kde nejsou kameny (u laguny), tam zase zamerne nejsou destniky. Plaz uklizi, obsluha baru funguje i na plazi - hezke propojeni bazenu a plaze.

Robert V., 16.08.2019, Dátum pobytu: 29.7. - 13.8.2019
Oblasť: Senegal Senegal, Hotel: Royal Horizons Baobab

Bola táto recenzia užitočná? Áno (3) Nie (1)

Celkom: 8,8 Senegal má rozhodně co nabídnout, dovolená byla skvělým zážitkem a nenudili jsme se ani chvilku.

  • 9 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 8 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Senegal má rozhodně co nabídnout, dovolená byla skvělým zážitkem a nenudili jsme se ani chvilku. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování bylo stylové, pokoj prostorný a čistý. Doporučuji maximální možné větrání, protože jinak je v pokoji trochu cítit plíseň kvůli vlhkosti vzduchu.

Strava
Stravovali jsme se pouze v rámci hotelu. Nabídka byla široká, vybere si úplně každý. Jídlo bylo chutné a čerstvé, personál milý a ochotný. Nikde nebyly fronty lidí, nikde se nečekalo.

Služby hotela
Personál hotelu byl ochotný.

Pláž
Pláž byla čistá, lidí málo, nebyl problém najít volné lehátka a slunečníky. Vstup do moře pozvolný, ale kvůli vlnám si moc nezaplavete.

Věra V., 12.08.2019, Dátum pobytu: 29.7. - 6.8.2019
Oblasť: Senegal Senegal, Hotel: Royal Horizons Baobab

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (2)

Celkom: 10 Super dovolená, předčila naše očekávání ve srovnání s minulými zkušenostmi s dovolenou v Africe. Výlety (Dakar, ostrov Goree, výlet za...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Super dovolená, předčila naše očekávání ve srovnání s minulými zkušenostmi s dovolenou v Africe. Výlety (Dakar, ostrov Goree, výlet za africkým kmenem Sererové) a průvodce hodnotím také na jedničku. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Výhled na moře, který jsme si zaplatili, byl sice mezi spoustou stromů velmi "úsporný", což ale vyvážila opravdu krásná zahrada v areálu resortu.

Strava
Velmi pestrá a chutná strava od evropské (pizza, špagety, steaky, hranolky apod.) až po tu místní (krevety, ústřice, senegalská kuchyně apod.).

Služby hotela
Služby velmi dobré, slabinu vidím v horším jazykovém vybavení v angličtině, sice se domluvíte, ale velmi jednoduše, převládá francouzština.

Pláž
Dostatek volných lehátek jak u bazénu, tak i na pláži.

Petra K., 10.08.2019, Dátum pobytu: 29.7. - 6.8.2019
Oblasť: Senegal Senegal, Hotel: Royal Horizons Baobab

Bola táto recenzia užitočná? Áno (10) Nie (0)

Celkom: 9,2 Dovolenou jsme prožili dvě dospělé osoby a vnučka. Zahrada hotelu je jako botanická zahrada a je plná ptáků a zvířat. Vše se nám moc...

  • 9,5 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolenou jsme prožili dvě dospělé osoby a vnučka. Zahrada hotelu je jako botanická zahrada a je plná ptáků a zvířat.

Vše se nám moc líbilo. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování super, velký pokoj, klimatizace. Oceňujeme velkou postel i pro dítě.

Strava
Strava dobrá.

Služby hotela
Úklid vyhovující, ručníky k dispozici.

Pláž
Přístup k pláži vyhovující a pláž byla udržována. K plavání a šnorchlování není moře vhodné pro poměrně velké vlny.

Karel K., 03.08.2019, Dátum pobytu: 15.7. - 30.7.2019
Oblasť: Senegal Senegal, Hotel: Royal Horizons Baobab

Bola táto recenzia užitočná? Áno (6) Nie (0)

Celkom: 10 Maximální spokojenost ????

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Maximální spokojenost ???? Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hezké, čisté a milé ????

Strava
Velký výběr pokrmů, velké množství neustále doplňováno.

Služby hotela
Vše bez potíží, zaměstnanci milí.

Pláž
Krásná čistá pláž, veliké vlny.

Vendula Špetlíková, 02.08.2019, Dátum pobytu: 22.7. - 30.7.2019
Oblasť: Senegal Senegal, Hotel: Royal Horizons Baobab

Bola táto recenzia užitočná? Áno (5) Nie (0)

1 fotografia