Recenzie hotelov
Costa Del Sol - Španielsko

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 9,2 Skvělá dovolená.Užili jsme si jak zábavu u bazénu,tak i u baru.Moře nádherné, i když byly větší vlny.Kuchyněvynikající,opravdu velký...

  • 9 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Skvělá dovolená.Užili jsme si jak zábavu u bazénu,tak i u baru.Moře nádherné, i když byly větší vlny.Kuchyněvynikající,opravdu velký výběr jídel.Jednodenni výlet na Gibraltar, skvělý (až na ty kontroly na hranici).Noční vycházky po městě,tam to žije. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoje se starším,ale velice zachovalým zařízením,ale to vůbec nevadí, protože ten pokoj byl pro nás opravdu jen na přespání.Hezký výhled z balkonu.

Strava
Strava úplně super.Taková pestrost jídel, neuvěřitelné.Počínaje velkým výběrem masa,ryb a mořských plodů,až po vegetariánskou stravu ????

Služby hotela
Personál velice přívětivý, usměvavý a ochotný.Animační programy také hezké,jak pro děti,tak i pro dospělé ????

Pláž
Dostupnost na pláž je v pohodě,sice musíte přecházet přes frekventovanou silnici,ale řidiči jsou velice ohleduplní,jedou obezřetně.A hlavně je silnice velmi úzká, takže přejdete velice rychle.Pláž je docela hezká i čistá.Možnost pronajmutí lehátek (5euro na den).Místa na pláži je dost,takže v kteroukoliv hodinu tam přijdete, ještě si můžete vybírat.Alboranské moře je úžasné.Myslim si,že dovede překvapit a to klidnou hladinou,tak i vcelku velkými vlnami.Trocha adrenalinu taky neuškodí.My jsme je zažili a bylo to fajn,jen nesmíte daleko od břehu.Vřele doporučuji.Proto přeci na tu dovolenku jezdíme ????

Petr Z., 12.09.2019, Dátum pobytu: 2.9. - 9.9.2019
Oblasť: Španielsko Španielsko, Costa Del Sol, Hotel: Hotel Puente Real

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

5 fotografií

Celkom: 8,2 Dovolená byla skvělá. Hotel odpovídá tříhvězdičkovemu standartu. Byly jsme bez cestovky a tak jsme byly za ty peníze i překvapeni.

  • 7,5 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená byla skvělá. Hotel odpovídá tříhvězdičkovemu standartu. Byly jsme bez cestovky a tak jsme byly za ty peníze i překvapeni. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Klasický pokoj s koupelnou a balkónem. Každý den úklid, nové ručníky, kosmetika apod. Pokoj byl dostatečně velký a slušně vybavený. Příjemné matrace.

Strava
Výběr byl menší, ale vše dobré. Jídlo bylo každý den jiné ( po týdnu se pak jídelníček opakoval ) svačiny v rámci all inclusive byly sendviče, hotdogy, burgry, oříšky, chipsy, zmrzlina.

Služby hotela
Hotel je klidný, pohodlný. Menší nepořádek okolo baru u bazénu ( brčka apod. ) Jinak v pohodě. Personál příjemný a animace skvělé. Hlavně pro děti

Pláž
Na pláž je to kus cesty...asi 10-15minut pěšky. Musíte podchodem přes nádraží. Ale jde to... V blízkosti je i nudistická pláž kde je větší klid a hooodne místa k relaxaci.

Jan Z., 12.09.2019, Dátum pobytu: 31.8. - 10.9.2019
Oblasť: Španielsko Španielsko, Costa Del Sol, Hotel: Royal Costa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

6 fotografií

Celkom: 8,6 Velmi pěkná dovolená. Hotel má dobrou polohu, zastávka autobusu před hotelem, za 1,70 Eur se dostanete do Malagy . V dosahu restaurace,...

  • 9 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 7 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Velmi pěkná dovolená. Hotel má dobrou polohu, zastávka autobusu před hotelem, za 1,70 Eur se dostanete do Malagy . V dosahu restaurace, obchody. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování hezké, prostorný pokoj, koupelna a balkón s výhledem na moře. Každý den byl pokoj uklizený.

Strava
Jidlo rozmanité, chutné. Denně dostatek ovoce, zmrzlina . Myslím, že si každý vybere.

Služby hotela
Pěkné wellness, krytý bazén, sauna a vířivka. U hotelu několik bazénů, pro děti se skluzavkami. Akorát musíte ráno zabrat slunečník a lehátka, později už se hledá volný slunečník obtížné.

Pláž
Chodili jsme na pláž vedle hotelu, je veřejná slunečník a 2 lehátka za 10 Eur. Na pláži je hrubší písek a vstup do moře kamínky, rozhodně doporučuji boty do vody. Moře čisté . Pokud chcete písčitou pláž dá se dojet busem za 1,55 Eur na pláže v okolí.

Miloslava S., 12.09.2019, Dátum pobytu: 29.8. - 5.9.2019
Oblasť: Španielsko Španielsko, Costa Del Sol, Hotel: Torrequebrada

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,2 Išli sme na last minute. Výborná dovolenka. Len trochu krátka - 7 dní. Počasie super - stále slnečno 26-32 C. teplota mora asi 23 C,...

  • 9 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Išli sme na last minute. Výborná dovolenka. Len trochu krátka - 7 dní. Počasie super - stále slnečno 26-32 C. teplota mora asi 23 C, vyhovujúca. Výborné podmienky pre tých , ktorý sa nechcú pariť v letných horúčavách aj vzhľadom na absolvovanie fakultatívnych výletov. Tie sme absolvovali autom z požičovne. Vychádza to lacnejšie ako cez cestovku.

Cesty sú v pohode, len doprava je pomerne hustá.

Poznámka:

lety tam aj späť boli v podstate nočné. Trvanie letu 3 hod. 15 min. Cesta autobusom do strediska cca 50 min.

Príchod tam cca o 1,00 hod.; prílet do Bratislavy cca o 3 hod. v noci. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Výborné umiestnenie hotela. Tiché prostredie, more cca 150m, ale po krásnej uličke obklopenej kvetmi. Izba s balkónom, široké, kvalitné postele. Pre 2 osoby (čo bol náš prípad) ideálna, pre 3 osoby (možnosť prístelky) už dosť stiesnená. Kúpelňa trochu staršia, ale asi ich postupne prerábajú. Izby bez balkóna už mali kúpelne prerobené.

Poznámka:

Hotel má ešte jednu ubytovaciu budovu - v štýle Jurského parku - pre rodiny s deťmi. Predpokladám, že slovenské cestovky tam neubytovávajú ( budova je totíž ďalej od hlavnej budovy - cca 100 m, treba dochádzať na stravu, a ešte je aj blízko hlavnej cesty)

Strava
výborná, pestrá, aj mäso, aj ryby, aj morské plody, aj vegetariánske jedlá. Pivo , víno, nealko nápoje.

Služby hotela
milí ľudia na recepcii. Všetko, čo bolo treba, sme bez problémov vybavili

Pláž
Široká piesková pláž, verejne celá prístupná, sem-tam slnečníky - za poplatok. More pokojné, ale 2 dni sme mali aj vlny.

Tomáš P., 12.09.2019, Dátum pobytu: 1.9. - 8.9.2019
Oblasť: Španielsko Španielsko, Costa Del Sol, Hotel: Diverhotel Marbella

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 8,4 V tomto hoteli sme boli od 1.9.do 8.9.2019. Aj ked sme čítali rôzne recenzie na tento hotel, vybrali sme si ho pre dobrú lokalitu a...

  • 7,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
V tomto hoteli sme boli od 1.9.do 8.9.2019. Aj ked sme čítali rôzne recenzie na tento hotel, vybrali sme si ho pre dobrú lokalitu a primeranú cenu od CK. Hotel sa nachádza v južnej časti Španielska, tichá lokalita, pár kilometrov asi 6 km od mesta Marbella. Do mesta sa dá dostať autobusom. Mesto Marbella je krásne mesto,odporúčame ho navštíviť. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytovanie sme mali priamo v hoteli, malá trojposteľová izba, vybavenie skromnejšie, kúpelna staršieho typu ale na izbe sme mali všetko,čo sme potrebovali. Klíma fungovala výborme,takže sme nemali problém. Menšie problémy nás spôsobovala plastová karta tzv.kluč od izby, ktorý často nefungoval a muselo sa chodiť na recepciu,kde ho museli znova načipovať. Veľmi sme oceňovali čistotu a poriadok na izbách, každý deň bolo upratané a krásne ustlané postele.

Strava
Na stravu môžeme napísať superlatívy, kto si nevybral ,tak potom, nevieme, ako sa doma stravujú. Ráno všetko čerstvé, pečivo veľa druhov, teplá omeleta,praženica, ktorú Vám urobia pred Vami na požiadanie. Na obed a večeru na požiadanie palacinky, steiky, ryby na veľa spôsobov. Vždy veľa čerstvej zeleniny, ovocia, syry, koláčiky, pudingy, mafiny,sladkého veľa. Samozrejmosť bol malý súdok s vínom-biele,ružové,červené žiadne riedené víno,ale originál sudové vínko výbornej chuti. Zmrzlina v mraziacom boxe, v chladničke bohatý výber jogurtov.

Služby hotela
Personál bol ochotný vždy s úsmevom riešiť naše požiadavky, personál v kuchyni bol neskutočne pracovitý,kuchári tam kmitali a doplňali stále jedlo.

Pláž
Pláž je dostupná od hotela tak 3 minúty, vedie tam krásna ulička plná kvetov,o čistotu tejto uličky sa stále starajú. Pláž je pomerne čistá, každé ráno ju upravujú malým traktorom a uhladzujú piesok. Lehátka sú za poplatok,ale poobede už nikto poplatok nevyberal.

Renáta Jakúbeková, 11.09.2019, Dátum pobytu: 1.9. - 8.9.2019
Oblasť: Španielsko Španielsko, Costa Del Sol, Hotel: Diverhotel Marbella

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

jedáleň 6 fotografií

Celkom: 8,8 Skvelá dvolenka za dobrú cenu

  • 8 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Skvelá dvolenka za dobrú cenu Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Celkom fajn až na to, že posteľ bola blízo balkonu a ten sa zle otvaral, bolo tam priliš malo miesta.

Strava
Strava jedným slovom fantastická. Široký vyber pre všetky vekové kategorie.Promtne doplňaná

Služby hotela
Žiadny problém. Každý deň upratané

Pláž
Každý deń upravnená , krásna a dlhá

Gabriela V., 11.09.2019, Dátum pobytu: 1.9. - 8.9.2019
Oblasť: Španielsko Španielsko, Costa Del Sol, Hotel: Diverhotel Marbella

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 6,2 Kdo může srovnávat s jinými 4* hotely ve Španělsku, bude zklamán jako my. Vynahradilo nám to ale moře a pláž, což je pro nás priorita.

  • 5 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 8 Okolie
  • 5 Cena

Celkové zhrnutie
Kdo může srovnávat s jinými 4* hotely ve Španělsku, bude zklamán jako my. Vynahradilo nám to ale moře a pláž, což je pro nás priorita. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel byl ve své novotě jistě hezký, ale dnes působí omšele. Vše je zkrátka starší. Ventilátor na WC nefunkční, v půl třetí vás vzbudí požární čidlo, což nikdo neřešil. Jídelna je kapacitně nedostačující, stáli jsme fronty, než se najedli ostatní. Jídelna je v přízemí, silně klimatizovaná, bez možnosti se stravovat venku. Ubrusy jsme dostali papírové jako v Řecku, to je absurdní na 4* hotel. Personál jídelny nestíhá,, k jídlu jsme dostali otevřenou a odlitou láhev vína, nalít jsme si museli sami.

Strava
Strava výborná, z masa kančí, vepřové, krůtí, kuřecí,skopové, hovězí, ryby, chobotnice, čerstvé ovoce. Dezerty tzv. umělé a přeslazené, ale zmrzlina byla dobrá.Přílohy, rýže, těstoviny, brambory, hranolky, bramboráky, spousta zeleniny a chuťovek, nelze vyčíst skoro nic, jen stále se opakující jedna oranžová polévka. K snídani paštika, párky, vejce, mozzarela, mortadela, sýry, chorizzo, churos, jogurty, velmi pestré.K obědu stolní víno, pivo,bohužel jen rozlévaná voda z plastu. Velké zklamání alkoholických nápojů, pivo San Miguel podchlazené a sycené, absence značkového pití jako v jiných 4* hotelech ve Španělsku, kde vám dají Johnyho Walkera , Balantínku, Aperol, Beefeeter, Malibu apod. Zde pouze nepitelné náhražky mající některé jen 30%

Služby hotela
Úklid průměrný. Ručníky staré, šedé, používané léta.Bazén naprosto nevyhovující pro dospělé! Plytké brouzdaliště začínající na hladině po kotníky a konče hladinou pod pás, ideální snad pro batolata a předškolní děti, za předpokladu, že by z něj nepilo hejno všudypřítomných holubu, kteří se tam slétavali čistili si křídla. Pokud někomu holubi vadí, tak ako mě, jelikož jsou bezesporu přenašeči parazitů a nemocí, hotelu se vyhněte!Personál holuby trpí, stejně jako Španěly, kteří je přikrmují chipsami apod přímo z dlaně. Na lehátkách, v trávě, zkrátka všude holubí trus a peří, Alfréd Hitchkok by se zasmál..Nám však do smíchu nebylo, ležet na lehátku a cítit proud vzduch kdy holubi přelétají sem a tam bylo obtěžující. Stejně tak personál neřešil hlučné, podnapilé hosty u venkovního baru, naprosté ignorantství a anarchie. ALL INCLUSIVE na vnitřním silně klimatizovaném baru platil do půlnoci, venkovní v osm zavřeli, takže jsme byli nuceni sdílet u pití zimu a naprosto nezáživné animační večery, ve stylu "chytila jsem na pasece žížalu" anebo si v plastových kelímcích alá kelímek na zubní kartáčky odnést pití na pokoj. Stejně nám už ve 23:30h. odmítli nalít, takže raději jsme si kvalitní pití koupili své, na pokoj....Velká výhoda hotelu byla, že čistá pláž byla opravdu hned za plotem hotelu a moře hezké a teplé. Když kritika, tak objektivní..Toto oceňuji a chválím.

Pláž
Písčitá, čistá, nepozvolný vstup do moře, ihned voda po pás, další krok po krk, vhodné pro dobré plavce.

Anonym, 10.09.2019, Dátum pobytu: 30.8. - 9.9.2019
Oblasť: Španielsko Španielsko, Costa Del Sol, Hotel: VIK Gran Costa del Sol (Mijas)

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 10 velmi spokojen

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
velmi spokojen Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
bez závad

Strava
vynikající výběr,vše chutné

Služby hotela
naprostá čistota

Pláž
čistá,bohužel lehátka za Eura,voda chladnější asi 24 st.

Petr Matlas, 10.09.2019, Dátum pobytu: 28.8. - 5.9.2019
Oblasť: Španielsko Španielsko, Costa Del Sol, Hotel: Iberostar Malaga Playa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 10 Úžasná ddovolená doporučuji

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Úžasná ddovolená doporučuji Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Čistota každý den povlečeno ustláno , vše +++

Strava
Výběr mnoha chutí ,ryby maso přílohy +++

Služby hotela
Na jedničku

Pláž
Úžasná skvělý přístup do moře a písek nádhera

Alena Tomanová, 09.09.2019, Dátum pobytu: 26.8. - 3.9.2019
Oblasť: Španielsko Španielsko, Costa Del Sol, Hotel: Pez Espada

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 8 Celá dovolenka bola fajn až na odchod. To že odchod bol až vo večerných hodinách a late check out nebol poskytnutý asi len nám z asi 18...

  • 8 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 8 Okolie
  • 7 Cena

Celkové zhrnutie
Celá dovolenka bola fajn až na odchod. To že odchod bol až vo večerných hodinách a late check out nebol poskytnutý asi len nám z asi 18 člennej skupiny som predýchal, ale že delegátka naplánuje odchod autobusu na letisko v takom čase, že po príchode na letisko v Malage je chcek in v plnom prúde a hotel, ktorý bol najbližšie k Malage prichádza posledný už bolo dosť asi na všetkých. Doplním že väčšina z našej 18 člennej skupinky bola s deťmi od kočíka po cca 11 rokov a ktorá bola vďaka úžasným logistickým schopnostiam delegátky rozhádzaná po celom lietadle. Ani len dvaja členovia z rodiny nesedeli pri sebe. Matka tam, otec tam, jedno dieťa tam, druhé vzadu. Ešte raz vrelá vďaka delegatce. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytovanie bolo v poriadku. Izby trochu menšie, ale upratané na požiadanie resp. visačkou na dverách.

V tom už aj výmena uterákov a doplnenie toaletných potrieb.

Strava
Strava bola proste excelentná. Do Španielska sa vraciame HLAVNE kvôli strave.

Je tam všetko, veľa a chutné. Večere sú topka. Nebíčko v papuľke.

A keď píšem všetko je tam naozaj všetko na výber.

Od krabov, kreviet, garnátov, mušlí, pečených prasiatok, pečený býk bol, cestoviny, ryby, pizza, hranolky, zemiaky, ryža,paela,jahňacina,kuracina, hovädzina, bravčovina, dusená, pečená, ovocie, zákusky,šaláty, zmrzlina, fakt všetko.

Služby hotela
Služby sú fajn. Personál príjemný, úctivý, úslužný a usmievavý.

Pláž
Pláž je tmavá piesková, takže cez obed a poobede je rozpálený dosť. Sú tam aj drobné kamienky, takže kto má citlivejšie chodidlá topánky nebudú na škodu a to hlavne pri vychádzaní a vchádzaní do mora.

Na pláže pomerne veľa ľudí, ale v mori pomenej.

Tomáš T., 09.09.2019, Dátum pobytu: 18.8. - 25.8.2019
Oblasť: Španielsko Španielsko, Costa Del Sol, Hotel: Iberostar Malaga Playa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)