Recenzie hotelov
Costa Dorada - Španielsko

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 10 Dovolená byla skvělá, předčila naše očekávání a můžu vřele doporučit. Skvělá lokalita, turisticky velice atraktivní. Díky dobrému...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená byla skvělá, předčila naše očekávání a můžu vřele doporučit. Skvělá lokalita, turisticky velice atraktivní. Díky dobrému vlakovému i autobusovému spojení se zde dá i dobře cestovat. Celkový dojem je vynikající. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pěkný, čistý, voňavý pokoj s balkónem v klidnější části. Každodenní úklid i výměna ručníků. Příjemný a nevtíravý personál. K dispozici je bazén, z balkónu jsme každé ráno viděli, jak se čistí. Na pláž 10 minut po krásné ulici plné palem a stánků.

Strava
Hotelová strava byla chutná a pestrá. Vynikají snídaně, od dobré kávy a džusů přes chutné pečivo, vejce na více způsobů, skvělou opečenou slaninu, uzeniny, sýry, jogurty, műsli, sladké pečivo až po ovoce a zeleninu. A jako bonus churros s horkou čokoládou. Večeře byly rovněž pestré, výběr všeho, včetně vynikajících zákusků a vždy v dostatečném množství. Jediným negativem je, že u večeře nejsou nápoje v ceně.

Služby hotela
Kromě ubytování a stravy jsme jiných hotelových služeb nevyužívali, ale vzhledem k celkové úrovni, přístupu ke klientům a dojmu z hotelu předpokládám, že jsou dobré.

Pláž
Veliká, písčitá pláž, denně udržovaná. Voda je čistá, mírný vstup a dobré podmínky i pro děti. Pláž je lemována nádhernou promenádou s množstvím různých aktivit pro děti a také s veřejnými toaletani. Na pláži je také několik barů. V okolí jsou dobře dostupné i další menší pláže. Byli jsme zde po sezóně, takže tomu odpovídalo i menší množství lidí. V sezóně však tady bývá dost plno.

Jindřiška V., 24.10.2019, Dátum pobytu: 9.10. - 16.10.2019
Oblasť: Španielsko Španielsko, Costa Dorada, Hotel: California Garden

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

4 fotografie

Celkom: 6,6 Dovolená v 2.polovině září, moře teplé, ke konci se ochladilo tak o 2 stupně, ale koupat se dalo. Salou nemá historickou část, je to...

  • 4 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 9 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená v 2.polovině září, moře teplé, ke konci se ochladilo tak o 2 stupně, ale koupat se dalo.

Salou nemá historickou část, je to samý hotel a moře butiků s předraženým čínským zbožím.

Hotel-setkali jsme se manžely, kteří zde byli po 2. a říkali, že Čechům dávají nejhorší pokoje. Já se k moři moc těšila, poté, co jsme dostali pokoj s výhledem do dvora na popelnice, přišlo velké rozčarování. Popeláři jezdili do 3.hod do rána, nedalo se spát. Hnus. Další Češi dostali také mizerný pokoj v přízemí vedle výtahové šachty pro uklízečky a další vedle technické místnosti pro opraváře-pořád slyšeli vrtání, pilování . Až 3.den nám pokoj vyměnili. Do tohoto hotelu už nikdy! Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoje jsou nově zrekonstruované, čistota super, každý den nový ručník, voňavo, příjemně. Pokud budete ubytovaní v přízemí, zamykejte balkón, jedny hosty v noci vykradli - zatímco spali. Pokud dostanete pokoj s balkónem směr jídelna, budete muset poslouchat animační programy do 24.hod.

Hotel a zdá se, že celé Španělsko je plné Rusů. Nám to nevadilo, jsou daleko příjemnější než Němci. Lednička a trezor jsou za poplatek, nevyužili jsme.

Strava
Snídaně zklamání - mizerné uzeniny. Také nikdy nebyla vyhlášená španělská šunka. Jinak od všeho něco, vyberete si. A taky dobré šampaňské ke snídani k dispozici.

Večeře - bomba. Všechny druhy masa na různé způsoby, ani jsme nestačili vše ochutnat. Melouny, ananasy, zákusky, dorty,... úžasné.

Ale - budete stát potupně před jídelnou ve 10-20ti metrové frontě jak za "bolševika na banány" a čekat, až se vás ujme číšník a uvede Vás na nějaký flek. Sami si tam libovolně nevejdete, přestože je jídelna poloprázdná. Na dotaz-co to má znamenat jsme dostali odpověď, že personál čelí "přívalové vlně". To je další důvod, proč do tohoto hotelu NE.

Služby hotela
Služby jsme nevyužili, leda jednou hotelový bazén. Na pokoji funkční fén,televize a 60 cizích stanic cca. Na výlet do Tarragony, La Pinedy, Cambrils jezděte autobusem-dole pod hotelem jsou zastávky, stojí tam většinou člověk v oranžové či žluté vestě a ukáže vám, z které zastávky bus jede. Lístek do Tarragony tam 6E, zpět 6E. Cestovka po nás chtěla za zájezd 29E pro jednoho!!

Pláž
Nej pláž je přímo pod hotelem. Vedou k ní prudší schody ale i klikatá asfaltka, takže schůdné i pro bolavá kolena. Kupte si v obchodě pod hotelem slunečník za 10-12E, a máte vystaráno. Protože lehátko je za 5E a slunečník za 10E na jeden den k pronajmutí. Pláž je písečná-jemný příjemný píseček, který nafouká všude. Moře super čisté, vstup pozvolný. Krááása. Jediná nevýhoda je, že pláž je užší, takže radím chodit dříve kvůli místu.

Simona Černochová, 17.10.2019, Dátum pobytu: 14.9. - 25.9.2019
Oblasť: Španielsko Španielsko, Costa Dorada, Hotel: 4R Playa Park

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (1)

Pláž pod hotelem 1 fotografia

Celkom: 6,8 Klady: pěkné prostředí, blízký zabavní park, množství obchodů poblíž a hezká promenáda po pobřeží. Plaž pěkná a výhledy, také. Určitě za...

  • 6,5 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 8 Okolie
  • 6 Cena

Celkové zhrnutie
Klady: pěkné prostředí, blízký zabavní park, množství obchodů poblíž a hezká promenáda po pobřeží. Plaž pěkná a výhledy, také. Určitě za sebe doporučuji místní zabavní park. Byly jsme mimo víkend a bylo to fajn. Lístek se dal koupit u delegáta, ale později jsme zakoupili v automatu u hlavní recepce, kde se dalo platit kartou.

Zápory:

Dovolená jako celek nebyla zase tak špatná. Bohužel od přijezdu domů reklamuji fakultatní výlet do Barcelony, kdy nám bylo při úvodní schůzce sděleno, že sobotní termín by již zaplněn, přičemž bude realizován i v nedělním termínu a to buď s návštěvou fotbalového zápasu FC Barcelona nebo obřího akvária. Na této schůzce jsme si tedy fakultativní výlet v hodnotě 39 eur/os. (2 osoby) zakoupili. V souvislosti s tím jsme si také zakoupili 1 lístek na zápas, s tím, že druhý z nás půjde do akvaria. Bohužel v den zájezdu nás delegát okolo 11.00 informoval formou sms, že se zájezd ruší. Na což jsem reagovala okamžitým hovorem delegatovi, kterému se nedalo dovolat. Považovala jsem za nepřijatelné s ohledem na to, že zájezd zaplacený a že nám propadne lístek na zápas v hodnotě 100 eur. Po vzajemné komunikaci nám delegát sdělil, že transport na zápas nakonec zajistí (bez prohlídky Barcelony) a jeho hodnota je 40 eur/osobu. O realizaci transportu na zápas nás kontaktoval okolo 14.00. Takže cena zájezdu se rázem zvýšila o dalších 40 eur a to se jednalo jen o transport.

Vzhledem k tomu, že CA není pořadatelem zájezdu bohužel se reklamuje u CK . Tato cestovní kancelář se k celému problému vyjádřila, že uvedená služba není službou cestovní kanceláře, což je naprosto absudní vzhledem k tomu, že tam celou dobu chodil delegát, který tyto služby nabízel a byl odpovědnou osobou v případě jakýcholiv požadavků. Bohužel budu muset pokračovat v boji s těmito nekorektními praktikami CK. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování v pokoji s terasou v posledním patře. Jinak pokoj v pořádku.

Strava
Systém all inclusive nebyl moc jednoznačný. Člověk opravdu nevěděl co je a není součástí. Vzhledem k tomu, že jsem byla ve Spanělsku očekávala jsem více paelly, což mě zde zklamalo. Celkově mi u jednotlivých snacků chyběl přístup k zelenině a ovoci. Jako všude je zakaz odnášení jídla z jidelny, což je pochopitelné, ale není možné si dát tedy třeba meloun během dne, protože není kde. Výběr alkoholu a pití bych hodnotila kladně. Jídlo chutově OK, určitě se dá v jiných španělských hotelech najíst lépe.

Služby hotela
Spíše nefungující a zastaralá klimatizace. Vzhledem k tomu, že jsme byly lehce nachlazeni, tak jsme nereklamovali. Byly jsme v posledním patře a celý den tam pařilo slunce, ale alespoň závěsy to zachránili. Uklid OK. U delegata byla reklamovaná chybějící hygienická pomůcka na záchod, ale nebyl schopen zajistit do konce pobytu. Obsluha u baru neuměla moc anglicky a nevěděla co do jakého drinku patří :-D

Pláž
Přístup po schodech, to nám nevadilo. Na pláži opravdu mnoho mnoho lidí, ale paradoxně se dalo vždy někde lehnout a voda byla super. Plaž jak ta nejbližší i ty další na 1.

Aneta M., 15.10.2019, Dátum pobytu: 22.8. - 29.8.2019
Oblasť: Španielsko Španielsko, Costa Dorada, Hotel: 4R Salou Park Resort II

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 10 Výborný serviz že strany hotelu i dobrá organizace při příjezdu i odjezdu. Hotel byl fajn.

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Výborný serviz že strany hotelu i dobrá organizace při příjezdu i odjezdu. Hotel byl fajn. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Čistota a kvalitní sluzby

Strava
Strava pestrá a rozmanita

Služby hotela
Vyborne

Pláž
Fajn pláže, čistota a naprostá spokojenost

Aleš Marek, 11.10.2019, Dátum pobytu: 1.10. - 8.10.2019
Oblasť: Španielsko Španielsko, Costa Dorada, Hotel: California Garden

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 9,2 Spokojenost. Ubytování skromné, ale čisté! Strava pestrá, obluha skvělá. Za nás samé klady!

  • 9 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Spokojenost. Ubytování skromné, ale čisté! Strava pestrá, obluha skvělá. Za nás samé klady! Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj byl skromný, ale čistý! Každý den vytřeno a nové ručníky. Klimatizace na pokoji.

Strava
Strava pestrá. Každý si mohl vybrat na co měl chuť. Velký výběr ovoce, zeleniny, ryb, mořských plodů a masa.. Žádná výtka!

Služby hotela
Neměli jsme s ničím žádný problém. WIFI, ovladač na TV na recepci. Barmani milý a usměvaví i po osmi hodinach v praci!

Pláž
Na pláži blízko hotelu jsme byli jednou. Byla opravdu přeplněná a to jsme byli mimo sezonu. Delegátka nám doporučila jinou asi 10-15 min od hotelu, kterou jsme pak navštěvovali skoro každý den.

Michaela K., 05.10.2019, Dátum pobytu: 21.9. - 28.9.2019
Oblasť: Španielsko Španielsko, Costa Dorada, Hotel: Santa Mónica Playa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,6 Hotel velice příjemný, na recepci a v odpočinkových místnostech klid, všude dýchala domácí atmosféra. Většina pokojů situována do středu...

  • 9,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Hotel velice příjemný, na recepci a v odpočinkových místnostech klid, všude dýchala domácí atmosféra. Většina pokojů situována do středu mezi dva hotelové domy s výhledem na bazén a zároveň s výhledem na moře. Hotel má tu výhodu, že je poblíž moře na kraji městečka Salou.Za 2 minuty stojíte nad mořem a po schodech dolů sejdete na pěknou velkou pláž. Pokud se půjde kolem pobřeží na jednu i druhou stranu, všude jsou další plážičky a jedna největší městská pláž. Ta naše se jevíla jako nejlepší ze všech. Všichni zaměstnanci ochotní a usměvaví, dokonce jako jediní z několika hotelů nám přehodili večeři ze dne, kdy jsme byly v Barcelóně na výletě do půlnoci, na oběd v sobotu před odjezdem. Před odjezdem nám dali do úschovny zavazadla, poskytli nám ručníky a umožnili vysprchování po koupání v moři a před odjezdem. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Naprosto vyhovující, přes silnici a stromy jsme viděly na moře. Pokojík ne moc velký, lodžie s posezením, velice kvalitní postele, lepší než doma. Z počátku se nám zdálo málo úložných prostor, protože dvě kamarádky mají více oblečení. Zvykly jsme si na určitý systém a vše stačilo. Zařízení pokoje a koupelny z kvalitního a moderního nábytku.

Úklid probíhal denně, všude vytřeno i v koupelně, ručníky každý den čisté, doplnění šampónků po spotřebování, postele převléknuté asi po třech dnech, pokud bychom potřebovaly dřív, nebyl problém. Všechny uklízečky usměvavé a ochotné. Den před odjezdem nám bylo líto, že už odjíždíme domů, klidně prodloužit o týden, byl to náš přívětivý domov.

Ze silnice bylo sice slyšet auta a autobusy při otevřených dveřích, v noci však byl klid a daly se zavřít dveře a pustit klimatizace a neslyšely jsme nic, to jsme využily jen jednou. Koupelna se sprchou a vysoušečem bezvadná.

Strava
Stravování v hotelu Playa Park na vysoké úrovni. Říkaly jsme si s kamarádkou, že to asi nikdy už nezažijeme. Snídaně dost podobné, bohaté na vše, čaje, mléka, domácí pečivo, káva z automatu asi 8 druhů, džusy atd...

Večerě fantastické, někdy tématicky zaměřené. Hodně ryb a mořských živočichů,mnoho druhů mas, dietní jídla, pekly svoje pečivo, kolem 15 druhů moučníků včetně dortů, pěn, zákusků - kuchařské umění. Dostatek ovoce, nakrájené melouny červený, bílý, ananas, hrozny, neustále broskve a jablka. Flambované ovoce, zelenina na všechny možné způsoby, vše chutné a křupavé, ani jsme nestihly ze všeho ochutnat. Několik druhů jogurtů a všelijaké přísady do nich. Celkově je jeich strava lehčí a i když jsme se neustále přejídaly, měly jsme doma jenom o kilo více. Při večeři chyběly nápoje, pouze 2 večery byly bezplatné se šampaňským a pivem, jinak se musely dokupovat.

Služby hotela
Trezor a TV za poplatek, nepotřebovaly jsme, toto jediné hodnotíme jako mínus.

Večerní animace pěkné, taneční vystoupení, pěvecká vystoupení, soutěže a podobně.

Hotelový bazén dostačující, při polopenzi možnost zakoupení nápojů a občerstvení.

Zaměstnanci velice ochotni po všech stránkách, nemám jedinou výtku.

Hotel bychom chtěly někdy ještě navštívit.

Pláž
Prošly jsme si pobřeží a všechny pláže v okolí, naše byla pro nás nejlepší. Všude sprchy, byla možnost se umýt od písku. Pláž ne moc hluboká, trochu vlhká od přílivu, možnost ležení na stáních nebo kamenech, také oddělená místa v zátokách. Písek vytvořil pevný a hladký povrch, není potřeba boty do vody, voda krásně čistá. Nám se líbily i vlny, které v moři byly někdy menší, jindy i převalující se. Ještě nikde jsme si jich tak neužily.

Miloslava Hujňáková, 01.10.2019, Dátum pobytu: 21.9. - 28.9.2019
Oblasť: Španielsko Španielsko, Costa Dorada, Hotel: 4R Playa Park

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 10 Krásný zrenovovany hotel v blízkosti pláží, skvělá dopravní dostupnost na výlety, mraky vynikající jídla, velký bazén, milý personál

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Krásný zrenovovany hotel v blízkosti pláží, skvělá dopravní dostupnost na výlety, mraky vynikající jídla, velký bazén, milý personál Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Nově zrekonstruovaný hotel- prostorné pokoje a koupelny

Strava
Velmi pestrá strava, mnoho masa a ryb, výběr ovoce a sladkého, často doplňováno

Služby hotela
Velký bazén, spousta lehátek, skvěly noční animační program

Pláž
Krásné čisté pláže v okolí hotelu, lehátka za poplatek, průzračne čisté moře

Martina D., 01.10.2019, Dátum pobytu: 21.9. - 28.9.2019
Oblasť: Španielsko Španielsko, Costa Dorada, Hotel: 4R Playa Park

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (1)

Celkom: 10 Dovolená byla jedním slovem úžasná. Pobyt jsme měli od 18.9.-28.9.2019 a i po tuto dobu bylo velmi krásné počasí. Není nic, na co bych...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená byla jedním slovem úžasná. Pobyt jsme měli od 18.9.-28.9.2019 a i po tuto dobu bylo velmi krásné počasí.

Není nic, na co bych si mohla stěžovat. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj jsme měli s výhledem na moře, zařízení pokoje bylo pěkné, ne úplně nové, ale vše velmi čisté a denně uklizené.

Strava
Strava byla vynikající, velmi rozmanitá a chutná.

Služby hotela
Služby hotelu byly perfektní, všichni moc milí a přátelští.

Pláž
Pláž byla veřejná, ale velmi čistá a veliká. Co je důležité podotknout, vstup do moře velmi pozvolný vhodné i pro hodně malé děti.

Ivana S., 01.10.2019, Dátum pobytu: 18.9. - 28.9.2019
Oblasť: Španielsko Španielsko, Costa Dorada, Hotel: Palas Pineda (La Pineda de Salou)

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,4 S touto dovolenou jsme velice spokojení. Výborné ubytování, skvělé jídlo, čisté pláže a teplé moře. Jedna z nejlepších dovolených, co...

  • 9 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
S touto dovolenou jsme velice spokojení. Výborné ubytování, skvělé jídlo, čisté pláže a teplé moře. Jedna z nejlepších dovolených, co jsme zatím byli. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoje byly hezké, čisté, uklízelo se každý den. Měli jsme pokažené balkonové dveře, ale než jsme se vrátili od moře, vše bylo opraveno.

Strava
Jídlo bylo výborné. Vybral si opravdu každý. Byly tam mořské plody, různé druhy ryb, saláty, těstoviny a hromada ovoce a zeleniny. Na pití byly různé druhy limonády, voda, víno, pivo, sangria a na snídaně džusy. Navíc moc příjemný personál, ze stolů hned vše uklízeli.

Služby hotela
Byli jsme spokojení se vším, od recepce až po bary. Jediné, co jsme nevyužili, byl bazén, protože jsme přijeli k moři. :)

Pláž
Chodili jsme na menší písčitou pláž asi 200 metrů od hotelu. Mohlo se jít buď po silnici, nebo kratší cestou po asi 110 schodech. Pláž byla čistá, každé ráno uklizená. Moře krásné, čisté, teplé, bez chaluh. O víkendu tam bylo moc lidí, ale s tím se asi musí počítat. Za nás veliká spokojenost!

Ladislav Dvořák, 28.09.2019, Dátum pobytu: 12.9. - 19.9.2019
Oblasť: Španielsko Španielsko, Costa Dorada, Hotel: 4R Salou Park Resort II

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)