Recenzie hotelov
Hikkaduwa - Srí Lanka

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 6 Pro naši dovolenou jsme vybrali hotel Hikka Tranz by Cinnamon. Hotel je postavený přímo na pláži, je na něm vidět opotřebení, které na...

  • 6 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 7 Okolie
  • 4 Cena

Celkové zhrnutie
Pro naši dovolenou jsme vybrali hotel Hikka Tranz by Cinnamon. Hotel je postavený přímo na pláži, je na něm vidět opotřebení, které na fotkách určitě neuvidíte a v katalogu je tento hotel velmi dobře nafocený. Více než polovina zaměstnanů se snaží některé nedostatky vynahradit úsměvem a příjemným chováním. Okolí hotelu je velmi dobře střežené a to ve dne i v noci. Hotel má krásnou zahradu, kde je dostatek lehátek, některé bohužel bez slunečníků. Bar na pláži funguje, všude je čisto, snaží se uklízet i to co vyplaví oceán. Do hotelu přijíždí každý den mnoho návštěvníků podívat se na želvy a žraloky a také každý den uvidíte v hotelu svatebčany, kteří se zde fotí i několik hodin. Nikoho neruší, ani neomezují a naopak je to hezká podívaná. Na pláži jsme se seznámili s domorodcem jménem Sathsara( my jsme mu říkali Saša), který nás vzal na výlet tuk tukem a za velmi přijatelnou cenu jsme viděli muzeum tsunami, želví farmu, plantáž koření, vodní safari, svezli jsme se na slonovi, navštívili jsme budhistické chrámy, vzal nás do obchodu s čajem..., ale zde pozor, hlídejte si cenu čajů a hlavne počet!!!

Nebojte se místních lidí.

Kousek od hotelu je supermarket, kde nakoupíte úplně vše a ceny jsou dobré. Dá se všude platit kartou. A určitě je dobré si vyměnit peníze rovnou na letišti, je tam výhodnější kurz. V hotelu na recepci jsou ochotní vám jejich měnu rozdrobit na menší měnu na "úplatky".

Počasí v tomto období nám vyšlo, sprchlo jeden večer a za hodinu jste nepoznali, že pršelo.Déšt přijde rychle a rychle odejde.

Co je v hotelu příšerné je obrovské množství ptáků (vran), které dělají šílený hluk, sedají úplně na vše, pijí vodu z bazénu, všude je trus. Uklízí neustále dokola, je to taková marný boj a pro většinu hostů velmi obtěžující. Začínají přilétat v odpoledních hodinách a uklidní se až později večer. Pozor na pokoj č. 117, kde je před terasou strom, který je jejich sídlem a neumím si dost dobře představit ten jejich šílený řev od ranních hodin. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoje jsou jednoduše zařízené. Pro vyspání úplně dostačující. Každý pokoj má výhled na oceán a pěknou terasu s posezením. Každý den byl prováděn úklid, doplněné toaletní potřeby. Někde je psáno, že máte k dispozici župany a pantofle, tak to opravdu nečekejte, my jsme k dispozici rozhoně neměli. Na pokoji se dá používat set na kávu a čaj, za malé všimné pokojskému máte doplněno i něco navíc. Minibar je úplně celý placený a velmi pečlivě střežený, při odevzdávání pokoje vás nepustí z hotelu dříve, než minibar zkontrolují, zda jste si něco neodnesli. To nám přišlo velmi neprofesionální a ponižující.

Strava
Strava skutečně vynikající a rozmanitá. Každý den ryby a dary moře, umí je velmi dobře připravit. Jídlo je trochu ostřejší, v této lokalitě s tím musíte počítat. Velké množství ovoce k snídani, na oběd a večeři, už množství menší. Vyborné mají polévky, kazdý den výběr ze dvou druhů. O víkendu je venku grilování. Vynikající jsou zákusty a saláty. Jídelna má 2 části, jedna je klimatizovaná, druhá část je venku před bazénem. I zde neustále opakujete číslo pokoje a neustále něco podepsujete.

Co nás velmi zklamalo a tím hotel u nás klesl na hodnocení...do hotelu jsme přijeli v 8:30 a hned nám sdělili, že nemáme nárok na snídani, že dostaneme až oběd, pokoj nám dali asi po hodině, nemuseli jsme tedy čekat až do 14 hodin, kdy je check in.

Poslední den jsme dopadli ještě hůř, dostali jsme jen snídani, od oběda nás vyhodili, že na něj nemáme nárok a večeři už vůbec ne a odjezd z hotelu jsme měli ve 21 hodin. Check out je ve 12 hodin a tím vám končí i all inclusive a máte smůlu absolutně se vším, takže i s balenou vodou, protože v systému váš pokoj již odhlásili a musíte si vše zaplatit. My jsme s tím naštěstí počítali, takže jsme si vodu nastřádali. Jídlo jsme nedostali, ani když jsme si zaplatili pozdní check out. Tak jsme si vyhádali alespoň oběd. Další pozor si dávejte, když si budete domlouvat pozdní check out, pro nás byl celou dobu pokoj za 50 dolarů a poslední den už za 120 dolarů. Hotel byl poloprázdný po celou dobu pobytu a poslední den tvrdili, že hotel je úplně plný, tak jsme se ohradili, že to není pravda, že v hotelu není skoro nikdo.

Služby hotela
Bar na pláži funguje od 10 - 18 hodin, obsluhující číšníci jsou příliš pomalí a strašně je zdržuje zapisování každého nápoje, který vám dávají, včetně balené vody..., takže pořád hlásíte číslo pokoje a neustále se na podepisujete. Zde se nevyplatí dávat dýško, neudělají pro vás nic navíc, máme vyzkoušeno. Kde se vyplatí dát dýško 1 dolar nebo 100 rupií je pokojskému, položit na postel a plážovým pracovníkům, kteří si pamatují, kde ležíte a další den to pro vás rezervují a vždy večer se vás zeptají, zda chcete stejné místo. Stačí jim dát dýško na začítku a na konci.

Pláž
Pláž je veřejná, ale to nám nevadilo. Každý den ráno a během přílivu připlouvají želvy, které lze krmit řasami. Ve stejném čase se připlouvají nakrmit žraloci. Při šnorchlování je lze spatřit.Je to neskutečný zážitek a není čeho se obávat. Pláže jsou zde dvě, na jedné si užijete vln a na druhé se dá pohodlně vykoupat i v době odlivu. Voda je nádherně průzračná, čistá. Pláž na ležení zde funguje trochu jinak, než u jiných hotelů. Zde nejsou lehátka a slunečníky přímo na pláži, ale v hotelové zahradě, která je oddělena pár schody. Má to svoji výhodu, místní prodavači suvenýrů a různého nabízeného zboží mohou pouze po ty schody, takže vás pořád neobtěžují.

Zdenka T., 02.03.2020, Dátum pobytu: 28.1. - 9.2.2020
Oblasť: Srí Lanka Srí Lanka, Hikkaduwa, Hotel: Hikka Tranz by Cinnamon (ex. Chaaya Tranz)

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 9,2 Ubytování výborné, jídlo skvělé. Hodně míst k vidění poblíž hotelu, rozhodně doporučuji. Byla to naše první dovolená na Srí Lance a...

  • 10 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 9 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Ubytování výborné, jídlo skvělé. Hodně míst k vidění poblíž hotelu, rozhodně doporučuji. Byla to naše první dovolená na Srí Lance a určitě se zde podívám znovu. Byl jsem velmi pěkně překvapen a doporučuji toto místo navštívit. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Zařízení hotelu skvělé, příjemný personál, velký pokoj.

Strava
Jídlo je špička gastronomie, ovšem vůči teplotám panujících na Srí Lance je zde všechno jídlo ostré. Není ovšem problém požádat o méně palice jídlo.

Denis Telega, 24.02.2020, Dátum pobytu: 8.2. - 20.2.2020
Oblasť: Srí Lanka Srí Lanka, Hikkaduwa, Hotel: Citrus Hikkaduwa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

5 fotografií

Celkom: 9,2 Velmi příjemný pobyt, rádi se do Hotelu Citrus vrátíme. CA nás už 2x zklamala, takže se obrátíme k někomu jinému. S CA už nikdy a nikam.

  • 8,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Velmi příjemný pobyt, rádi se do Hotelu Citrus vrátíme. CA nás už 2x zklamala, takže se obrátíme k někomu jinému. S CA už nikdy a nikam. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Kvalita pokoje standardní. Pokud jde o úklid každý den 100% čisto. Rarita - jednou už úklid neměl ručníky, tak nám dal osušky navíc a k tomu se potrestal - nevzal si bakšišné:) To jsme teda ještě nikde nezažili.

Strava
Snídaně je víc než bohatá formou dlouhých švédských stolů + teplého bufetu. Nabídka na snídani byla velmi široká, avšak každý den z 80 % stejná.

Večeře - velmi, velmi pestrá a široká nabídka, každý den zcela jiná.

Za nás ke stravě žádná výtka, absolutní spokojenost.

Jí se v otevřeném pavilonu u moře, případě hezkého počasí přímo pod palmami u pláže.

Služby hotela
Hotelový personál milý, usměvavý. Bylo vidět jak se snaží. Bylo to moc milé

Pláž
Úžasná dlouhá ca. 3.5 km. Jen prvních ca 800 m není určitě vhodných pro malé děti. U hotelu je ale velký bazén, plamy, trávník.

Vojtěch K., 08.01.2020, Dátum pobytu: 21.12.2019 - 2.1.2020
Oblasť: Srí Lanka Srí Lanka, Hikkaduwa, Hotel: Citrus Hikkaduwa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

Celkom: 10 Nádherná dovolená v ráji na zemi.

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Nádherná dovolená v ráji na zemi. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Moderní, čistý hotel přímo na krásné pláži, příjemný personál.

Strava
V hotelu jsem měla jen snídaně, které byly výborné, jinak v okolí nakoupíte výborné ovoce za pár korun a také skvělé jídlo v místních restauracích. Doporučuji vyzkoušet Roti No.1 přímo naproti hotelu přes silnici a další místa jako Home Grown Rice and Curry.

Služby hotela
Personál je velmi příjemný a ochotný.

Pláž
Krásná, čistá a dlouhá pláž přímo u hotelu, čistá voda, vlny, mo] nost šnorchlování za vlnami.

Zuzana K., 27.12.2019, Dátum pobytu: 17.12. - 24.12.2019
Oblasť: Srí Lanka Srí Lanka, Hikkaduwa, Hotel: Citrus Hikkaduwa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 10 Byly jsme v Hikkaduwe ubytovani v hotelu Hikka Tranz by Cinnamon. Hotel, sluzby, zamestnanci a jidlo naprosta pecka. Nemuzu nic vytknout,...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Byly jsme v Hikkaduwe ubytovani v hotelu Hikka Tranz by Cinnamon. Hotel, sluzby, zamestnanci a jidlo naprosta pecka. Nemuzu nic vytknout, starali se o nas kralovsky. Plaz byla hned za hotelem, s morskymi zelvami a malymi zraloky. Plac byla cista, pisecna, koupani v mori uzasne. Potkali jsme mistni pruvodce, kteri nas provedli Sri Lankou a jejimy poklady jako narodnim parkem Yala nebo River savafi apod. Nebojte se mistnich obyvatel, neznam milejsi lidi. Jedine co nam vadilo, byla cesta spolecnosti ............., doporucuji vybrat jinou spolecnost. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Uchazejici. Pokoj byl klimatizovany s vyhledem na more.

Strava
Velmi rozmanita. Je z ceho vybirat.

Služby hotela
Neustale se o nas starali, cokoli jsme chteli, to zaridili.

Pláž
Krasna, cista, pisecna.

Monika Hubáčková, 10.08.2019, Dátum pobytu: 26.7. - 6.8.2019
Oblasť: Srí Lanka Srí Lanka, Hikkaduwa, Hotel: Hikka Tranz by Cinnamon (ex. Chaaya Tranz)

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

Celkom: 8,6 Bylo to super, ubytovani, strava, cestování po ostrově i místní obyvatelé, prostě se to všechno sešlo a moc se nám tam líbilo.

  • 9 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 8 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Bylo to super, ubytovani, strava, cestování po ostrově i místní obyvatelé, prostě se to všechno sešlo a moc se nám tam líbilo. Zobraziť celú recenziu

Jindřich U., 22.07.2019, Dátum pobytu: 9.7. - 17.7.2019
Oblasť: Srí Lanka Srí Lanka, Hikkaduwa, Hotel: Citrus Hikkaduwa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 9,2 Zájazd bol veľmi príjemný, výborne lokalizovaný hotel s kľudnou plážou, ktorá síce bola verejná, ale nevadilo nám to. Výborné teplé more....

  • 9 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Zájazd bol veľmi príjemný, výborne lokalizovaný hotel s kľudnou plážou, ktorá síce bola verejná, ale nevadilo nám to. Výborné teplé more. Pekná záhrada hotela s lehátkami, výborný teplý bazén, vynikajúca pestrá strava. Boli sme zaradení do skupiny s ruskými turistami, keďže po rusky sme sa ešte učili, tak to veľmi nevadilo, neviem ako by to bolo v prípade mladých klientov. Výborne zorganizovaný jednodenný pobyt v Dubaji. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel príjemný, všetky izby s výhľadom na more, trošku starší, ale nevadilo nám to. nepríjemné bolo, že hoci sme prišli ráno asi o deviatej / po celonočnej ceste/, nemali sme raňajky a napriek tomu, že sme mali all inclusive, nedali nám ani pásky na ruky a mali sme čakať až na obed. Nakoniec sme si prehodili raňajky z posledného dňa / kedy sme ich mali objednané, napriek tomu, že sme odchádzali o polnoci domov/. To po dlhej ceste nebolo príjemné a nebyť našej jazykovej zdatnosti by sme nič nevybavili.

Strava
Strava bola vynikajúca, pestrá, krásne servírovaná, všade napísané, čo to je, veľa zeleniny na rôzne spôsoby, nechýbalo sushi, neuveriteľné zákusky

Služby hotela
Velmi milý a láskavý personál

Pláž
Dostupnosť na pláž výborná- 4 schodíky, pláž na jednej strane s vlnami a atrakciou v podobe veľkých morských korytnačiek, vedľa hneď kľudná, pokojná s teplučkou vodou, čistým jemným žltým pieskom

Daniela Haruštiaková, 26.02.2019, Dátum pobytu: 11.2. - 20.2.2019
Oblasť: Srí Lanka Srí Lanka, Hikkaduwa, Hotel: Hikka Tranz by Cinnamon (ex. Chaaya Tranz)

Bola táto recenzia užitočná? Áno (3) Nie (0)

Celkom: 9,8 Velmi hezké místo, vše dokonalé, krásně jsme si odpočinuli. Jenom jednu výhradu k CK - měli jsme mít zajištěný ranní check-in a toto...

  • 10 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Velmi hezké místo, vše dokonalé, krásně jsme si odpočinuli.

Jenom jednu výhradu k CK - měli jsme mít zajištěný ranní check-in a toto nebylo v hotelu nahlášeno, i když to bylo možné. Ale zaplatili jsme poplatek a ubytovali se hned po příjezdu na hotel. Očekávali jsme ale, že to zajistila CA. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj prostorný, čistý, denně uklízený.Denně nám doplňoali balenou vodu na pokoj (0,5l na osobu), což bylo milé překvapení. Denně vyměňovali ručníky a osušky. Všechny pokoje mají výhled na oceán a na bazén, tedy k jihu. Před pokojem je prostorná terasa s pohovkou a stolek se židličkami.

Pokoje mají klimatizaci, což ani nedoporučujeme používat, po pár dnech nás začalo škrábat v krku.

Strava
Obrovský výběr k snídani i k večeři. Stoly na sezení v klimatizovaném vnitřním prostoru i venku. Milá a ochotná obsluha, jen výjimečně nestíhali včas odnést nádobí nebo donést párátka. :-)

Mohli jsme si vybrat místní stravu, pálivá jídla byla na to upozorněna na cedulce. Občas bylo i sushi, každý den ryby, prostě na co si člověk vzpomene.

Pestrý výběr vín z místní vinotéky, ale vína trochu dražší na tamní poměry.

Služby hotela
Vše vynikající, podle chování personálu jim záleží na tom, aby hosté byli spokojeni. Využili jsme i ajurvédské masáže a byli jsme nadšeni.

Pláž
Lehátka a plážové osušky 1x denně zdarma, a to v prostoru u bazénu. Tento prostor je chráněný před lidmi nabízejícími různé služby nebo zboží, což je super. Jen po schůdkách dolů se sejde přímo k oceánu. Písečná pláž s korály vhodná na šnorchlování. Korály nejsou tolik barevné jako třeba v Egyptě, ale rybičky jsou barevné a je jich dost. Občas jsme potkali i při šnorchlování želvu nebo chobotnici. Velká síla vody při odlivu, je lepší šnorchlovat při přílivu, lépe se vrací na pláž. Asi 400m daleko jsou skály, mezi kterými se hezky šnorchluje, místní tam vozí zájemce na loďkách, ale zdatný plavec tam doplave i sám, po cestě stále můžete koukat na dno a na rybičky.

Na pláži byly denně velké želvy, které si lidé krmí, ale nesmí se na ně sahat. Po lehátkách běhají veverky, žijí tam varani, kteří se drží spíš ve stínu. Velké množství černých ptáků dělá velký rámus, ale je to přírodní hluk, který se mísí s příbojem a tvoří věčnou oceánskou zvukovou kulisu.

Hana P., 20.02.2019, Dátum pobytu: 1.2. - 10.2.2019
Oblasť: Srí Lanka Srí Lanka, Hikkaduwa, Hotel: Hikka Tranz by Cinnamon (ex. Chaaya Tranz)

Bola táto recenzia užitočná? Áno (4) Nie (0)

Celkom: 6 hotel ušel Srí Lanka nádherná, ale výletovali jsme sami

  • 5 Ubytovanie
  • 5 Strava
  • 10 Okolie
  • 5 Cena

Celkové zhrnutie
hotel ušel

Srí Lanka nádherná, ale výletovali jsme sami Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování ušlo

hotel už je starší

Strava
stravu jsme měli polopenzi a vadilo nám, že nezahrnovala nápoje. A nikde to nebylo zmíněno, že nápoje jsou za poplatek.

Služby hotela
dobrý

Pláž
pláž výborná

Monika Wiacková, 29.11.2017, Dátum pobytu: 14.11. - 23.11.2017
Oblasť: Srí Lanka Srí Lanka, Hikkaduwa, Hotel: Lanka Supercorals

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (3)