Recenzie hotelov
Kalábria - Taliansko

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 9,8 Odpočinek, čistá hlava

  • 9,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Odpočinek, čistá hlava Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj jednoduchý, nicméně dostatečný. Každý den čisté povlečení a ručníky.

Hotel i služby v něm jsou velmi kvalitní na vysoké profesionální úrovni.

Strava
Jídlo v rámci programu lite all inclussive bylo nadmíru perfektní s nepřeberným množstvím variací a objemem vody a vína

Služby hotela
Hotelové služby dostatečné, činnost animátorů obdivuhodná od ranních hodin až do hluboké noci

Pláž
Pláž asi 3 minuty od hotelu vyhrazená pro hosty resortu včetně slunečníku a dvou lehátek. Vyhrazený prostor je součástí několikakilometrové písečné pláže s drobnými oblázky při vstupu do velmi čistého moře. Na dně moře jsou kameny a písek, do větší hloubky nebylo bez brýlí vidět. Mimo vyhrazený prostor je pláž velmi řídce obsazena, takže soukromí může být opravdu dostatek.

Karel Neumann, 19.09.2019, Dátum pobytu: 5.9. - 12.9.2019
Oblasť: Taliansko Taliansko, Kalábria, Hotel: Nausicaa Village

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 8,8 Dovolená byla vydařená. Pouze služby delegátky Evy se soustřeďovaly jen na fakultativní zájezdy, naši žádost o jazykovou pomoc při...

  • 9 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 7 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená byla vydařená. Pouze služby delegátky Evy se soustřeďovaly jen na fakultativní zájezdy, naši žádost o jazykovou pomoc při jednání na recepci odmítla s odkazem na samostatnost (to tam ani nemusela být delegována). Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj byl čistý, poměrně tmavý, úklid byl prováděn každý den, chladnička čistá funkční a připravená. Nechyběla funkční klimatizace. Ohlášené závady byly odstraněny částečně ( hlavní osvětlení v noci slabě svítilo a nešlo zhasnout).

Strava
Netřeba rozepisovat, stačí napsat výborná.

Služby hotela
Bazény čisté, obsluha barů velmi vstřícná a ochotná (letos poprvé čepovali pivo Krušovice), u all inclusive chyběl odpolední snack.

Pláž
Lehátka a slunečníky na vyhrazené hotelové pláži čisté, nepoškozené a v dostatečném množství. V místě kde byla lehátka byl položen umělý trávník. Vstup do vody je omezen kluzkými lávovými kameny, pláž je písčitokamenitá a proto doporučuji boty do vody.

Vladimír Neckář, 19.09.2019, Dátum pobytu: 5.9. - 12.9.2019
Oblasť: Taliansko Taliansko, Kalábria, Hotel: Scoglio della Galea Resort & Spa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 8,4 Zájezd se nám líbil, prvotní obavy ze vzdálenosti od moře a městečka se ukázaly pak spíše jako výhoda díky spolehlivé, časté a operativní...

  • 8 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 8 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Zájezd se nám líbil, prvotní obavy ze vzdálenosti od moře a městečka se ukázaly pak spíše jako výhoda díky spolehlivé, časté a operativní dopravě hostů na pláž a městečka. Mimo výlety organizované cestovní kanceláří je cestování po okolí poměrně obtížné, doprava místními autobusy prakticky asi neexistuje, stanice vlaku je poměrně daleko v Tropei i jinde. Okolí hotelu je velmi pěkné, v přírodě, blízké městečko Tropea je prostě nádherné. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování vesměs odpovídá 3 hvězdičkám, my jsme byli spokojeni - náš pokoj byl čistý, denně se uklízel, byl s balkonem a s fantastickým výhledem na moře a ostrov Stromboli.Ostatní byli ubytování v pokojích různé kvality a je tudíž asi nutné, aby cestovní kancelář přidělení ubytování kontrolovala.

Strava
Strava byla opravdu velmi kvalitní a velmi rozmanitá, často byly k večeři i poměrně drahé ryby (platýs, mečoun aj). Se stravou - měli jsme polopenzi - i jsme byli velmi spokojeni..

Služby hotela
Služby hotelu byly vcelku dobré, oceňovali jsme ochotu a spolehlivost dopravy na pláž i do města. Odvoz každou hodinu, bez čekání. Mnohdy i operativně dvěma mikrobusy. Tato služba byla velmi důležitá, vzhledem k ubytování vysoko nad mořem a cca 2 km vzdušnou čarou od pláže. Ubytování mělo i výhodu jednak čistého a chladnějšího vzduchu i klidu - prakticky v přírodě s nádherným výhledem na moře, na mohutnou sopku Stromboli a pohledem na náherné město Tropea.

Pláž
Pláž, na které jsme měli zabezpečeny slunečníky s pohodlnými křesly či omezeně s lehátky, byla zdarma.(pro informaci cena za dvě lehátka a slunečník cca 20 - 30 euro denně). Pláž byla čistá a pěkná, nebyla v ( druhý týden v září) ani moc frekvetovaná. Moře čisté, velmi teplé - při větších vlnách vzhledem k převážně písčitému dnu lehce zkalené. Písek téměř bílý, okolní příroda nádherná.

Jan P., 19.09.2019, Dátum pobytu: 9.9. - 16.9.2019
Oblasť: Taliansko Taliansko, Kalábria, Hotel: Orizzonte Blu

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 10 Už při příjezdu se nám toto místo zalíbilo. Na recepci jsme se dočkali i zaměstnance, který uměl anglicky. Pokoje byly prakticky...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Už při příjezdu se nám toto místo zalíbilo. Na recepci jsme se dočkali i zaměstnance, který uměl anglicky. Pokoje byly prakticky připravené hned. V celém areálu bylo naprosté čisto, žádné odpadky kolem (dokonce mají nachystané i koše na tříděný odpad), šlo vidět, že se o celý areál pravidelně starají. Zaměstnanci jsou milí a přátelští. Jedno mínus tento areál má a to, že obchůdek je vzdálený cca 20 min chůzi. Nicméně kdybychom mohli, neváháme a do tohoto areálu se vrátíme. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj byl maličký, ale krásný. Koupelna byla prostorná a bez jakýchkoliv problémů. Každý den jsme měli pokoje uklizené. Mají i pokoje s velkou terasou. Některé jsou směřované s výhledem na moře. Není nic krásnějšího tedy, když člověk po celodenním koupání si může v klidu sednout a pozorovat západ slunce.

Strava
Snídaně probíhala ve stylu "švédských stolů". Nemůžu posoudit zda v letní sezoně je bohatější nebo jsou snídaně stále stejné. Večeře byla bohatá, opět švédské stoly plné zeleniny a následně na to vždy dvě jídla z jídelního menu, které bylo určené na ten den.

Pláž
Pláž bylo blízko, ale muselo se k ní dojít. Vzdálenost necelou minutku. Pláž je krásná, čistá a písčitá. Vstup do moře je pozvolný s mírnými kamínky. Ani nejsou potřeba botičky do vod. V moři je plno rybiček, které jemně okousávají nohy.

Markéta H., 18.09.2019, Dátum pobytu: 7.9. - 14.9.2019
Oblasť: Taliansko Taliansko, Kalábria, Hotel: Villaggio Agrumeto

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 4,4 Zájezd byl předražený,delegátka nebyla k mání ani na prodej výletů.Bez znalosti italštiny a angličtiny je tu člověk ztracený. Výlety byly...

  • 4 Ubytovanie
  • 1 Strava
  • 10 Okolie
  • 3 Cena

Celkové zhrnutie
Zájezd byl předražený,delegátka nebyla k mání ani na prodej výletů.Bez znalosti italštiny a angličtiny je tu člověk ztracený. Výlety byly předražené i o 20 euro o proti italským agenturám.Nekupujte si výlet do Tropei,absolvujte ho sami autobusem a spojte ho s koupáním.Tímto ušetříte spoustu peněz a nebudete otráveni dostihy,ani obědem při cestě,který za moc nestojí.Pokud chcete opravdu dobré italské jídlo,navštivte restauraci Mimma směrem k majáku.Pokud chcete vidět nezapomenutelný západ slunce,jděte směrem k majáku a uvidíte dřevěný nápis Belvedere,odbočte do prava mírně z kopce a pak se jen kochejte na krásných vyhlídkách.Doporučuji večerní výlet na Stromboli.Výlet na Lipari bych nedoporučila,na každý ostrov je zapotřebí celý den,aby jste viděli krásu a historii.Z vlastní zkušenosti doporučuji dovolenou přímo na Liparech a v klidu si vše objezdit s italskou agenturou,která je v každém přístavu.Takže veškeré nedostatky a šestihodinové zpoždění pro závadu letadla vynahradí krása Itálie. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování velmi skromné a velice vybydlené.Pokoj pro dvě osoby malinký.

Strava
Lépe se nerozepsat,ještě jsem se s něčím takovým nesetkala.Nejsem náročná na stravu,ale občas je nutné něco pojíst,tak jsem snídala v nedaleké cafeterii.Večeře uváděla do rozpaků i italské klienty.

Služby hotela
Úklid v naprostém pořádku i v okolí hotýlku.Při ubytování jsem nahlásila 5 závažných závad na pokoji a ty byly do druhého dne odstraněny.V areálu je nádherný bazén,zahrada plná květeny,není co vytknout.

Pláž
Na pláž příjemná procházka po silnici z kopce,za pár minut jste dole.Též můžete dvakrát denně využít hotelový minibus,který stojí u recepce.Pláž nádherná a čistá.Není problém najít romantické plážičky a soukromí.Slunečníky na pláži zdarma s lehátky pouze na sezení.Voda začátkem září příjemně teplá a neskutečně průzračná.Doporučuji šnorchlování a boty do vody.Pobřeží nádherné a skalnaté,pastva pro oči.Též doporučuji navštívit pláže v Tropei,autobusová zastávka je o marketu naproti hotelu.

Marie Paurová, 17.09.2019, Dátum pobytu: 29.8. - 5.9.2019
Oblasť: Taliansko Taliansko, Kalábria, Hotel: Il Gattopardo

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 8 V resortu jsme byli podruhé, je upravený, do bazénu není potřeba koupací čepice.

  • 8,5 Ubytovanie
  • 4 Strava
  • 10 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
V resortu jsme byli podruhé, je upravený, do bazénu není potřeba koupací čepice. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování je dobré měli jsme štěstí na nové úpravy koupelen,

nové nádobí v kuhyňce a nový nábytek na terase.

Strava
Zakoupené jsme měli snídaně. V porovnání s ostatními hotely to nebylo

nejlepší. Pokud něco došlo, trvalo dobu, než se jídlo doplnilo. Co mělo být teplé, bylo studené, protože

nepoužívají ohřívací nádobí. Po odchodu hostů od stolu trvalo než bylo použité nádobí odklizené.Na to, že resort dostal ocenění roku mají co zlepšovat co se týká stravy.

Služby hotela
Využít wi-fi se dala i na pláži - bezplatně.

Pláž
Pláž upravená, dostatek lehátek, káva na baru výborná.

Pláž je hrubší písek, pokud jsou vlny je u břehu docela binec.

Ilona T., 17.09.2019, Dátum pobytu: 7.9. - 14.9.2019
Oblasť: Taliansko Taliansko, Kalábria, Hotel: Salice Club Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 6,6 Celkovo hodnotím pobyt pozitívne. Mám výhrady len k neekologickému správania sa Talianov - používanie plastových pohárov, netriedenie...

  • 6,5 Ubytovanie
  • 6 Strava
  • 7 Okolie
  • 7 Cena

Celkové zhrnutie
Celkovo hodnotím pobyt pozitívne. Mám výhrady len k neekologickému správania sa Talianov - používanie plastových pohárov, netriedenie odpadu, plytvanie potravinami...Ale s tým my asi neurobíme nič. Zobraziť celú recenziu

Janka Kráľová, 17.09.2019, Dátum pobytu: 4.9. - 11.9.2019
Oblasť: Taliansko Taliansko, Kalábria, Hotel: Nicotera Beach Sport & Family Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 8,6 Celkovy dojem z dovolenky bol vynikajuci, hotel aj plaz ciste, delegat CK super, ochotny personal hotela. Jedine co nehodnotíme na 100%...

  • 9 Ubytovanie
  • 6 Strava
  • 10 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Celkovy dojem z dovolenky bol vynikajuci, hotel aj plaz ciste, delegat CK super, ochotny personal hotela. Jedine co nehodnotíme na 100% je popis stravovania a sluzieb, krory CK uvadzala v katalogu ako ultra all inclusive - podla nasho nazoru to bolo skor light all inclusive. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel bol priestranny, cisty - izby upratovane denne.

Strava
Strava nebola priliz pestra, ranajky denne uplne rovnake celych 7 dni. Co sa tyka all inclusive a napojov - bar bol otvoreny od 10.00 do 21.00, zavreli ho presne ked zacinal vecerny program...

Služby hotela
Sluzby hodnotime dobre, personal bol mily a ustretovy, ked pochopili co od nich chcete, nakolko anglicky sa dalo dohovorit skor vynimocne (ako na recepcii tak aj s casnikmi).

Pláž
Krasna cista plaz, tyrkysove more. Lehatka na plazi zadarmo okrem prvych dvoch radov ktore boli platene (set za 15/10 eur na den). Lehatok vsak bolo dost takze platenie nebolo potrebne.

Karmen K., 16.09.2019, Dátum pobytu: 4.9. - 11.9.2019
Oblasť: Taliansko Taliansko, Kalábria, Hotel: Village Club Santa Caterina

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

2 fotografie

Celkom: 10 Úžasné. Resort, ubytování, strava, pláž, čistota, vše super.

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Úžasné. Resort, ubytování, strava, pláž, čistota, vše super. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování z venku starší, ale vevnitř rekonstruované. Služby, recepce, úklid vše v naprostém pořádku.

Strava
Strava rozmanitá, pestrá, nic nechybělo. Jak v centrální kuchyni, tak v plážovém snack baru. Líbilo se nám, že měli možnost návštěvy při našem pobytu dvou dalších restaurací v rezortu jiného typu, tzn.s obsluhou, ala cart jednou a podruhé sestavené menu.

Služby hotela
Doporučuji hodně pro rodinu s dětmi. Velká pestrost programu pro děti, zázemí, stinných míst. Pro nás dospělé taky spousta programů, od koncertu, přes diskotéku až po 3D kino.

Pláž
Pláž čistá, udržovaná, slunečníky, lehátka vždy nachystané. Bar, bufet na pláži výborný. Krásná cesta na pláž eukalyptovym a borovym lesem od hotelu.

Vladimíra P., 16.09.2019, Dátum pobytu: 6.9. - 13.9.2019
Oblasť: Taliansko Taliansko, Kalábria, Hotel: Club Magic Life Calabria

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,8 Dovolenka podľa očakávania. Krásne čisté more, aj keď trocha búrlivé, ale vynahradili to bazény. Fascinujúca na dohľad sopka Stromboli,...

  • 10 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolenka podľa očakávania. Krásne čisté more, aj keď trocha búrlivé, ale vynahradili to bazény. Fascinujúca na dohľad sopka Stromboli, každý deň si spokojne odbafkávala, niekedy dlhšie, niekedy kratšie. Pri dobrom počasí vidno všetky Liparské ostrovy, na dohľad Sicília. Ľutujem, že som nevzala ďalekohľad.Hotel je situovaný v dedinke Santa María, v ktorej je len jeden obchod a pizzéria, neprekážalo to, ak niekto chcel nákupy, mohol sa odviezť shuttlebusom otrochu ďalej, trebárs do Capo Vaticano, alebo až do historického mesta Tropea za 2,50. Boli sme a stálo to zato. Odporúčam. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Mali sme izbu priamo oproti recepcii, takže sťažovať si naozaj nemôžem.Tak sme mali blízko bazény aj jedáleň, pomerne dobré pripojenie na wifi.Izba bola čistá, jednoduchá, každý deň sa upratovalo. Klimatizácia sa dala nastavovať ručne, ani ju nebolo treba, lebo noci boli chladnejšie v tomto ročnom období. K dispozícii boli aj paplóny, ak by niekomu bolo v noci chladno. V porovnaní s inými hotelmi, v ktorých som bola, bola kvalita rovnaká.

Strava
Za stravu som dala 9 hviezdičiek nie preto, že by bola nekvalitná, ale preto, že Taliani pripravovali jedlá podľa svojich zvykov a my nie sme až tak na to zvyknutí. Mnoho ľudí si predstavuje pod talianskou stravou hlavne pizzu a makaróny. Nie je to tak. Strava pozostávala hlavne z pokrmov z rýb a darov mora. Kto to nemá rád, nemá až tak na výber, lebo mäsa nebolo až tak veľa. Bolo dostatok šalátov, minimálne dva druhy cestovín, zemiaky na rôzny spôsob, no a samozrejme ryby. Chutné, veľmi dobre pripravené. Na raňajky bol bežný výber ako v iných hoteloch, v ktorých som bola. Aj sladké, aj slané. Salám, šunka, vajcia varené, praženica, volské oko. Zo sladkého hlavne úžasné croisanty, maslo, marmelády, sirupy, jogurty, vločky, cornflaky. Z nápojov 3 druhy džúsu, káva, mlieko, v areáli na každom kroku možno načapovať aj čistú, pitnú vodu. Čo som bola prekvapená a oceňujem veľmi, kávu sme pili v rámci all inclusiv zdarma všade, aj k raňajkám. Fakt dobrú taliansku kávu na asi 6 spôsobov. Nemuseli sme za ňu platiť. V iných hoteloch som sa s tým nestretla. Ochotný. milý personál, okrem šéfa jedálne, ten na nás iba zazeral, neodpovedal nám nikdy ani na pozdrav. Neviem prečo.

Služby hotela
Čo sa týka služieb, absolútne all inclusiv. Ihriská na športy zdarma, len sa treba objednať u animátorov. Futbal, volejbal, stolný tenis, tenis. Na 30 minút zdarma vodný bicykel, alebo kanoe. Slnečníky a lehátka na pláži a pri bazénoch zdarma, umelý trávový koberec, bary pri bazéne aj na pláži. Nebol problém s nápojmi ani s kávou. Toalety a sprchy ako na pláži tak aj pri bazénoch. Všetko pekne upratané, stoly čisté, pravidelne utierané, čisté popolníky.

Pláž
Nakoľko sa hotel nachádza v oblasti, kde sú kopce, prevýšenie je asi 200m. Dá sa chodiť pešo, mne to neprkáža, ale tí, ktorí nechcú, alebo nevládzu, je k dispozícii vláčik. Ten premáva od pláže a k pláži, má zastávky, kde si poviete. Ak má vláčik prestávku, stále sú k dispozícii elektrické autíčka s vodičmi, ktorí vás zavezú tam, kde si želáte. Od hotela k moru na pláž je inak asi 200 m, dolu sa dá zbehnúť, no a hore vás vyvezú. Do mora sú potrebné topánky, teda, pre toho, kto nemá rád kamene. Ja som bola bez topánok, neprekážalo. Nestretli sme žiadne pálivé medúzy, hoci viem, že v Taliansku sa bežne v mori vyskytujú.

Iveta H., 16.09.2019, Dátum pobytu: 6.9. - 13.9.2019
Oblasť: Taliansko Taliansko, Kalábria, Hotel: Scoglio della Galea Resort & Spa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

pohľad z baru na pláží 2 fotografie