Recenzie hotelov
Tunisko

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 4,6 V hotelu Rosa Rivage u Monastiru jsme strávili od 10.8. do 17.8.2019 hezkých 8 dní/7 nocí. Nepřijeli jsme s velkými očekáváními ohledně...

  • 3 Ubytovanie
  • 5 Strava
  • 8 Okolie
  • 4 Cena

Celkové zhrnutie
V hotelu Rosa Rivage u Monastiru jsme strávili od 10.8. do 17.8.2019 hezkých 8 dní/7 nocí. Nepřijeli jsme s velkými očekáváními ohledně kvality služeb, ale hlavně za sluníčkem, mořem s blízskou pláží a odpočinkem, což jsme zde našli. Kdo není moc náročný a hledá právě jen to, ať tento resort bez obav navštíví. Pamatujte, že cestujete do arabské země a také se tam budete potkávat s araby, s arabskými hosty nevyjímaje. Pokud na to nejste připraveni, zůstaňte v Evropě. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Nejdná se zde o klasický hotel, tedy několik pater s pokoji v jednom nebo více budovách, ale převážně o řadové spojené jednopodlažní budovy v rozlehlém areálu.

Po prohlídce pokoje č.207 jsme zjistili, že tento nebyl uklizen (nezametená ani nevytřená podlaha, špinavé upatlané zrcadlo, cestující mravenci, pokálená toaleta, špinavá lednička /poslední 3-4 dny pobytu už nechladila) a v ní zapomenutá načatá láhev vody ....)

Po nahlášení vad personálu a manažerovi na recepci byl pokoj zčásti douklizen a manažer mi přislíbil na druhý den jiný pokoj, pokud ho bude mít volný. Samozřejmě, že neměl...

Matrace jsou tvrdšího "rázu", přistýlka pro 12-letého syna malá (prý standart, jinou nemají), přikrývkou vám bude jen obyčejné prastěradlo.

Jindy zase nebyl doplněn toal.papír, o který jsem si řekl opět manažerovi hotelu. Ten se mě zeptal, zda si ho od něj vezmu sám nebo má zavolat housekeeping, který to zařídí. Otázka mě trochu zaskočila, takže jsem si ho od něj vzal raději sám a odnesl v plavkách na pokoj. Pravidelný denní úklid byl fakt nedostatečný, viz výše.

Na prastaré TV jen 1 ruský, 1 polský, 2 německé (RTL a ZDF) a 1 místní program.

Strava
Výběr nám přišel dostatečný s ohledem na (až na vyjímky) stále se opakující suroviny a pokrmy z nich vařené.

Je třeba si přiznat, že na výběru surovin se většinou dost šetřilo (nasekané kousky kuř.masa i s kostmi připravované stále dokola na tymiánu, papriky plněné rýží???, univerzální zeleninové omáčky s kousky průběžně doplňovaného masa, grilovaná játra byla tuhá, neodblaněná, stále stejná chuť používaného koření atd).

Kartičky s popisem jídel pravidelně nesouhlasili se skutečností. Co je horší, mnoho pokrmů včetně polévek (kabely od polévkových nádob nebyli připojeny v el.zásuvkách) bylo studených, zvlášť u zmiňovaných jater nic moc...

Zelenina na salátovém baru byla stále stejná, ovoce kromě melounu nebylo v nabídce žádné.

Na druhou stranu je třeba zmínit i světlé vyjímky jako např. grilovaný steak z tuňáka, výborné jehněčí klobásky z téhož grilu, bagety, sladké pečivo, snídaňové džemy, občasné palačinky, chutné minidezerty a těstoviny připravované "ala minut" přímo před vámi. Poslední dva dny pobytu byla i zmrzlina.Pozor si dejte na dobré horké čerstvě upečené placky z těsta s přidaným droždím! Dobré, ale váš žaludek bude protestovat. A nejen on:)

Nápoje stále stejné - sladké, až přeslazené, "džus" byl jen sladký sirup z "baginboxu" smíchaný s vodou sycenou CO2 jak známe ještě někde i z u nás prodávaných kolových nápojů. Na čaj nám tu chyběli konvičky, k dispozici byli jen malé porc.šálky, do kterých se kromě pytlíku s čajem už moc vody nevešlo. Pokud jsme měli štěstí, ukořistili jsme nedostatkové větší tvrzené plastové kelímky (které ještě nebyli prasklé).

A ještě k jídlu: naším delegátem z CK nám bylo řečeno, že máme v týdnu nárok na 1 tuniskou a 1 italskou večeři ala carte. Po tuniské večeři jsme už na italskou nešli. Nejednalo se o ala carte, tedy váš výběr z jídelního lístku, ale dané 3-chodové servírované zrychlené menu s jídly z bufetu (předkrm si už nepamatuji, jako hl.jídlo tentokrát tuhé nudličky z hovězího masa s neupřesněnou zeleninou a omáčkou,jako zákusek byl dvojitý minidezert.

Služby hotela
Obsluhující personál (stejně jako animátoři) byl vždy příjemný a ochotný, což se rozhodně nedá říci o front desk, tedy o personálu na recepci. Zde je opravdu co zlepšovat.

Bylo také znát, že většina personálu kuchyně, který pracoval na bufetu před hosty, nebyli profesionálové a chyběli jim v některých případech i hygienické návyky a jakási manuální zručnost. S tím si opravdu hlavu moc nelámou.

K vodním radovánkám jsou k dispozici do 18 hodin (proč tak málo?) mimo jiné i skluzavky a tobogán a 2 bazény, jeviště pro každovečerní program především pro děti i s jejich aktivním zapojením prostřednictvím partičky fajn animátorů. Show na téma "Mama Corrito" se zapojením i dospělých z řad publika byla opravdu povedená.

Koutek s větší TV jsme nevyužili, neochotný recepční mi na můj dotaz, zda chytají některý kanál s fotbalem, třeba turecký (hrála Sparta), sotva odpověděl že NE.

Wifi v resortu je slabá, kupte si hned na letišti datové SIM karty od Orange (usmlouval jsem 3x4GB á 7 Euro)

Pláž
Pláž máte hned u nosu, skoro na ní sedíte v okrajových částech terasy přilehlé restaurace nebo na krajních lehátkách u bazénu. To je opravdu velká výhoda. Večerní pohled na moře a zapadající slunce na horizontu pláže je v těchto místech je fakt hezký.

Samotná písčitá pláž byla za našeho pobytu každý den uklízena, v tomto ohledu žádný problém.

Jedinou "vadou" je to, že všude ve vodě stačíte, a dál za bójky už z bezpečnostních důvodů nesmíte (pro někoho to ale může být i výhoda:)), protože se zde pro turisty provozují adrenalinové sporty.

Pavel K., 22.08.2019, Dátum pobytu: 10.8. - 17.8.2019
Oblasť: Tunisko Tunisko, Monastir, Hotel: Club Sunshine Rosa Rivage

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 7,2 Celkový dojem z dovolené jsme si nenechali pokazit drobnými nedostatky,které by stálo za to vylepšit! Prožili jsme pohodovou dovolenou.

  • 7,5 Ubytovanie
  • 6 Strava
  • 7 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Celkový dojem z dovolené jsme si nenechali pokazit drobnými nedostatky,které by stálo za to vylepšit! Prožili jsme pohodovou dovolenou. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování bylo v pořádku, pokoje každý den uklizené, čisté ručníky, v hotelu příjemné prostředí,personál ochotný, milí.

Strava
V jídelně byl každý den chaos, personál absolutně nestíhal uklidit stoly a opět je prostřít. Byl nedostatek příborů, talířů, hrnečků...muselo se nějakou dobu čekat na doplnění. U barů přes den často chyběla voda, soda...nestačili opět doplňovat. Většinou byl jen jeden nebo dva druhy pečiva (bageta). Dalo se ale vždy něco vybrat, hlady nikdo trpět nemusel.

Služby hotela
V hotelu bylo vždy čisto, rovněž okolí bazénů čisté, upravené. Zlepšit by chtěla zahrada, která má velice málo zeleně,málo udržované, kazí to potom celkový dojem z hotelu. Pláž udržovaná, je zde hodně řas, které se neuklízí.Málo míst na sezení u baru....při pozdějším příchodu byla velice malá šance na sezení. Chtělo by to zlepšit obsluhu...pomalá, nestíhají ,rovněž jako v jídelně.

Pláž
Pláž upravená, někdy byly na pláži výkaly od velbloudů a koní...ulkidily se tak, že se zahrabaly do písku....Přístup pozvolný ale přes kameny. Musí se jít k dalšímu hotelu, kde je přístup do moře lepší. V moři dost trávy, hlavně odpoledne...ale to nikdo neovlivní.

Zdeňka Andrlová, 22.08.2019, Dátum pobytu: 10.8. - 17.8.2019
Oblasť: Tunisko Tunisko, Djerba, Hotel: Club Calimera Yati Beach

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 5,4 Celkovo dobrá, oddychová dovolenka.

  • 7 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 1 Okolie
  • 5 Cena

Celkové zhrnutie
Celkovo dobrá, oddychová dovolenka. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytovanie v tomto rezorte,nezodpovedá počtu hviezdičiek. Izby upratané, aby sa nepovedalo, ale upratovačky so stálym úsmevom. Vybavenie izieb už niečo prežilo. Komplexne, hotel čistý,záhrady zelené,bazény čisté, lehátka vedľa bazénov natlačené tesne vedľa seba, nie je tu možnosť ani prechodu.Zábava s hudbou, vodné športy každý deň-super.

Strava
Stravovanie v podobe švédskych stolov,jedlo dopĺňané priebežne ako prichádzajú ubytovaní, každý si tu niečo našiel.Málo európske, malý výber ovocia, výborné koláčiky, vždy teplé a čerstvé. Výhrada - balená voda za poplatok.

Služby hotela
Personál milý,animátori vyťažení na 100%,všade sedí ochranka 24 hod.

Pláž
Prístup na pláž čistý, hotelová pláž čistená aj počas dňa. Našla sa aj tráva, ktorú vyplavuje more, ale iba k večeru. More teplučké, ale ako mlieko, pláva v ňom nie len tráva. Na pláži v rozmedzí 70m stojí k dispozícii 15 kusov koní a v priemere aj toľko kusov tiav, ktoré svoju živočíšnu potrebu celý deň vykonávajú priamo do piesku na pláži medzi hrajúce sa deti. Ak chcete vôňu mora, tak tu okrem zápachu močoviny nebudete cítiť nič. Ak by sa toto odstránilo tak sa sem ešte vrátim.

Emil J., 22.08.2019, Dátum pobytu: 2.8. - 16.8.2019
Oblasť: Tunisko Tunisko, Djerba, Hotel: Djerba Holiday Beach

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 8,4 Dovolenka celkom v pohode, až na WiFi pripojenie, často vypadávalo.

  • 9 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 8 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolenka celkom v pohode, až na WiFi pripojenie, často vypadávalo. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
S ubytovaním sme boli maximálne spokojní, dali sme recepčnému pri príchode 10 eur a dal nám peknú, svetlú izbu na piatom poschodí s výhľadom na more, na animátorské pódium, záhradu a bar.

Strava
Strava pre nás vhodná,omelety, volské oči, paradajky, olivy, šaláty, ryža, zemiaky, pyré, dusená a čerstvá zelenina,1-2druhy ovocia/melóny, broskyne/, malé, chutné koláčiky. Mäso sme nejedli,neviem teda ani aké tam mali. 1 fľaša vody na izbu, na jeden deň, to je pravda. Chodili sme vždy večer do mesta a vodu sme si do kupovali v 1,5lfľašiach,bola lacná, stála pár dinárov. V bare na pláži sa platí za pitie, ale majú tam normálne fľaškové pivo, tiež nebolo drahé... v bare pri bazéne pivo v malých pohároch, to sa celkom dalo, vždy sme si zobrali 2 poháre naraz, pre jedného... aj víno sme ochutnali, biele, ružové... dalo sa. Jediné, čo bolo veľmi hnusné je tá ich figovica ????????????ak si vypýtať vodku s fantou, nalejú Vám, ale miesto vodky dávajú automaticky figovicu ????tvrdý alkohol si je lepšie zobrať z domu, ale len jeden liter na osobu!!! my sme boli kupovať vodku v medine Sousse, kde je jediný obchod, kde predávajú alkohol/jeho názov nájdete na internete/

Služby hotela
Hotel je pre menej náročných hostí, ale nám sa tu veľmi páčilo,zvykneme chodiť do viac **** hotelov, ale teraz sme nemali na výber, tak sme to riskli a skúsili sme to a bolo to celkom OK ????zaujímavé bolo, že tu boli aj také paničky, alebo páry, akože "nóbl, na úrovni" a rozmýšľali sme, čo robia v 3*hoteli,keď podľa ich správania by mali byť min. v 5*hoteli ????inak bolo tu hlavne veľa rodín s deťmi.

Pláž
Pláž bola ďalej od hotela, to sme vedeli, lehátka na pláži boli voľné, ale nevyužívali sme ich, vždy sme prišli s nafukovačkami na pláž a hneď na more, tam sme strávili 1-2 hodiny a vrátili sme sa k bazénu. More bolo čisté, plytké, s pozvoľným vstupom.

Jana C., 22.08.2019, Dátum pobytu: 6.8. - 13.8.2019
Oblasť: Tunisko Tunisko, Sousse, Hotel: Jinene Royal

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,4 Rodinný pobyt srpen 10 dní, pohodová dovolená. Starší hotel, pokoje by potřebovali renovaci,ale vše bylo funkční, klima super, TV z 90...

  • 8,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Rodinný pobyt srpen 10 dní, pohodová dovolená. Starší hotel, pokoje by potřebovali renovaci,ale vše bylo funkční, klima super, TV z 90 let - nezajimavé kanály.Personal velmi příjemný a ochotný Překvapivě strava na velmi solidní úrovni, vždy bylo z čeho vybrat, jídla chutné. Moc hezký, velký bazen, nikdy nebylo přelidněno. Pláž moc hezká, klidná, čistá bez řas ( možná jsme měli štěstí), vždy se našli lehátka se slunečníkem.Animátoři celého dne i večera na vysoké úrovni, programy zábavné. Co mi vadilo byla účast Tunisanů jako hostů hotelu , pocitově , ale byli v pohodě.

Doporučuji - za menší peníz dobrá muzika Zobraziť celú recenziu

Rostislav T., 22.08.2019, Dátum pobytu: 9.8. - 19.8.2019
Oblasť: Tunisko Tunisko, Djerba, Hotel: Djerba Castille

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 4 Animátoři byli otravní i ti kteří nabízeli různé zájezdy. Jinak celkový dojem bych zhodnotila asi tak, že jsem čekala víc..

  • 4,5 Ubytovanie
  • 4 Strava
  • 3 Okolie
  • 4 Cena

Celkové zhrnutie
Animátoři byli otravní i ti kteří nabízeli různé zájezdy.

Jinak celkový dojem bych zhodnotila asi tak, že jsem čekala víc.. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
U ubytování můžu rict to, že bylo čisté, nic velkého, ale neurazilo.

Strava
Strava byla každý den stejná i když na jejich rozpisu byli nadepsané různé dny např.: Italské nebo jiné, nic se ale ovšem nezměnilo.

Služby hotela
Nevím, co přesně mám brát jako službu hotelu, ale bylo vcelku ochotní, když jsme však potřebovali opravit tekoucí záchod musely jsme čekat 1 a půl hodiny a opravář byl drzý.

Pláž
Pláž je menší a tím pádem málo lehátek a hodně proleželé. Moře je hodně mělké a špinavé. Tím pádem i se zápachem. Vím, že tohle není zrovna chyba hotelu, ale upozorňuji na to, že to tak je.

Zdeňka, 22.08.2019, Dátum pobytu: 11.8. - 18.8.2019
Oblasť: Tunisko Tunisko, Monastir, Hotel: Eden Club Skanes

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 6,6 Informace uvedené na těchto stránkách odpovídají skutečnosti. Jedinou nevýhodou na hotelu bylo, že byl daleko od letiště, takže v...

  • 6,5 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 7 Okolie
  • 6 Cena

Celkové zhrnutie
Informace uvedené na těchto stránkách odpovídají skutečnosti.

Jedinou nevýhodou na hotelu bylo, že byl daleko od letiště, takže v podstatě nejste u moře 7 dní nýbrž 6 dní, protože veškerý čas procestujete. Takže za sebe doporučuji být na tomto hotelu alespoň 10 dní, protože cesta z letiště na hotel trvá 2 hodiny. Pokud šlo o delegáta, tak ten se nám nevěnoval natolik kolik by měl s tím že nám nesdělil veškeré informace, které musí sdělit. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Na hotelu bylo čisto a každý den se prováděl úklid na hotelu. Ale pokud od nich očekáváte nějaké výkony ohledně uklízení, tak to nečekejte oni zas na to úplně tak nejsou, to uvidíte na těch oknech na dveří, které jsou celé upatlané. Ale jinak bylo všude čisto nikde nebyla žádná špína. Víceméně je to stát, který zrovna není čistotný, takže sami uvidíte, že ty hotely jsou oproti tomu co je ve městě hodně čisté.

Strava
Každý den bylo na oběd i večeři něco jiného. Pokud se jednalo o barbecue u bazénu, tak v tom to byl poněkud slabší. Mělo probíhat od 12:00 do 16:00, ale bylo to jen do 13:00 a pak už jste si nemohli nic vybrat, protože všechno odnesli zpět do kuchyně a navíc vás ani neměl kdo obsloužit. Takže pokud jde o jídlo, tak to bylo takové jediné jejich mínus.

Jinak číšnici na hotelu při snídani, obědu i večeři k nám byli slušní a ochotní. Jen pod pojmem "drinky" bych si představoval opravdový drink a ne panáka jako rum, whiskey, vodka apod.

Služby hotela
Služby byly jako každé jiné na všech hotelech. Jinak chci upozornit na služby nabízející jako typu "Výlet na pirátskou loď" budou vás takzvaně lanařit na loď, kde uvidíte delfíny a pojedete luxusním autobusem, který má klimatizaci a cesta bude trvat 20 minut a bude na lodi obrovský barbecue. A to jenom za pouhých 25 euro.

Nic z toho není pravda!!!

Žádné delfíny rozhodně NEUVIDÍTE, ta hudba na lodi je natolik hlasitá, že je to právě naopak odradí. Je to spíše způsob jak nalákat lidi a vydělat na nich peníze. Jestliže máte rádi klid, tak tento výlet rozhodně nedoporučuji.

Cesta autobusem na loď trvala hodinu s tím, že jsme jeli starým vyhrkaným mercedesem, kterému nejela pořádně klimatizace nebo spíše vůbec.

A pokud se jedná o barbecue, tak to se nekonalo! Každému byla přidělena jedna porce, která obsahovala dvě malé sardinky a jeden ubohý kousek masa a trošku zeleniny a na závěr kousek ukrojeného melounu a to byl celý barbecue.

Za sebe tento výlet nedoporučuji.

Pláž
Přístup na pláž od hotelu je velmi blízko. Na pláži bylo dostatek lehátek vzhledem k počtu lidí, který právě byl na hotelu. Pláž byla čistá a moře také, jen na začátku při vstupu do moře byly malé kousky suché trávy, ale nic, co by člověku nějak vadilo, ale neuškodilo by kdyby to sem tam odklidili např. hráběmi.

A ještě jednou důležité upozornění, na pláži vám každou chvíli budou něco nabízet, tak buďte na to připraveni. Váš kontakt s nimi znamená, že si od nich chcete něco koupit, tak si na to dejte pozor.

Anonym, 22.08.2019, Dátum pobytu: 9.8. - 16.8.2019
Oblasť: Tunisko Tunisko, Hammamet, Hotel: Dar Khayam

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 5 Ubytování v levé části pro rodiny hrůza, jídlo nic moc přes den málo v noci nic. Aquapark mimo hotel, vstup z venku kousek nad hotelem,...

  • 3 Ubytovanie
  • 5 Strava
  • 9 Okolie
  • 5 Cena

Celkové zhrnutie
Ubytování v levé části pro rodiny hrůza, jídlo nic moc přes den málo v noci nic. Aquapark mimo hotel, vstup z venku kousek nad hotelem, občerstvení za peníze ani vodu Vám nedovolí dovnitř svou Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Rodinné pokoje hrůza, v přízemí zatuchle, plesnive smradlave. V 1patre již lepsi

Strava
Jídlo každý den podobné. Malý výběr, přes den málo, v noci nic

Služby hotela
Personál ochotný a milý

Pláž
Pláž u hotelu čistá, slunečníků dost, jen osušky věčně nebyly

Radka P., 22.08.2019, Dátum pobytu: 11.8. - 19.8.2019
Oblasť: Tunisko Tunisko, Mahdia, Hotel: LTI Mahdia Beach

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 8,8 Už podruhé na tomto místě, krásná dovolená.

  • 8,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 7 Cena

Celkové zhrnutie
Už podruhé na tomto místě, krásná dovolená. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování bylo fajn, všechno čisté, funkční klimatizace, nic negativního. Hotel je po rekonstrukci a je to znát.

Strava
Jídlo dobré, ale bylo ho poznání méně - asi třetina.

Služby hotela
Celkově jsme s hotelem spokojení, ale našli se i negativa...např. po příjezdu nebyl na pokoji doplněný minibar, a ani po celou dobu pobytu ho nikdo nedoplnil - nahlášeno delegátovi, ale nepomohlo to.

Pláž
Pláž čistá, každé ráno uklízeli místní řasy a další naplaveniny z moře. Pozvolný sestup do moře je úžasný hlavně pro děti.

Radek Skalák, 22.08.2019, Dátum pobytu: 30.7. - 8.8.2019
Oblasť: Tunisko Tunisko, Djerba, Hotel: Caribbean World Thalasso Djerba

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)