Recenzie hotelov
Alanya - Turecko

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 8,6 Sympatický hotel s příjemným personálem.

  • 9 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 7 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Sympatický hotel s příjemným personálem. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Slušný pokoj, jen chybí police nebo zásuvky pro uložení oblečení - museli jsme nechat v kufrech. Hlasité diskotéky do noci - hotel prakticky nemá jediný tichý pokoj.

Strava
Pestrá, chutná. Jen víno prabídné kvality. Ocenila jsem nevtíravou intenzitu klasické hudby k jídlu.

Služby hotela
Přílišná hlasitost moderní muziky u bazénu.

Pláž
Chybí molo pro vstup do moře. O kameny pod hladinou při vstupu do vody si udělal drobné zranění (odřené koleno, holeň, hruď, prsty na nohou,...) snad každý.

Věra L., 22.10.2019, Dátum pobytu: 6.10. - 17.10.2019
Oblasť: Turecko Turecko, Alanya, Hotel: Caretta Beach

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 7,6 Pohodová dovolená, až na občas otravné chování ze strany personálu, kteří mi dávali na stůl ubrousek s číslem telefonu.

  • 7 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 7 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Pohodová dovolená, až na občas otravné chování ze strany personálu, kteří mi dávali na stůl ubrousek s číslem telefonu. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Spokojenost, úklid každý den, TV funkční, semtam nefunkční fén. Úklid probíhal random od rána do odpoledne, což bylo někdy matoucí.

Strava
Hodně zeleniny, která byla výborná. Chyběl mi větší výběr ovoce, někdy už třeba nedoplnovaly pomeranče, takže si brali "R" plný tašky, aby na ně zbylo a chodili dost brzo ráno :D Ryby každý den odpoledne i večer, plněné papriky, raviolly... vše na co si vzpomenete :))) Na pláži je od od 10 do 15 turecká pizza - super, ale zase musíte přijít docela brzo než to stihnout odklonit "R". Potom od 12.30 je bufet - jinak se podává i pizza a tam se stojí fronty vždy, než se dostanete na řadu klidně i 20 minut. V bufetu zelenina, hamburgery, kebab a hranolky. Nejvíc mě dostala zmrzlina každý den v 16 kde se klasicky stála fronta jak před Tuzexem. Ale za tu cenu jídla bylo hodně a bylo moc dobré (10 druhů oliv a asi 7 pálivých chilli papriček když jsem se nudila spočetla jsem). A 8 druhů sýrů ráno

Služby hotela
Sauna - průšvih. Chtěla jsem si zaplatit saunu, ale bylo mi řečeno, že můžu pouze nějaký jejich "program", teda i s masáží a peelingem. Na to jsem mu odpověděla, kdo by komu platil haha. Animační programy v poho, nejlepší atrakcí je nafukovací hrad, kde se v týmech soutěží kdo dřív přeběhne přes různé překážky. Zvláště v podání s vypasenýma kolegama z "R" to bylo lepší jak Česká soda. Venku doporučuju zajít večer do města, všude máte vodní dýmku zdarma v obchodech a jejich čaj.

Pláž
Pláž v poho, na to že to bylo Turecko, písek se štěrkem občas nějaký šutřík byl. Lidí jako sra.ek, všude lidi, všude smradi, co řvali. Jela jsem mimo sezonu a i tak tam bylo dost dětí. Jinak se dalo dobře zaplavat, Turci to mají na háku, takže vás nebudou hned hnát z vody, když překročíte bojky nebo vás ošplouchne vlnka - na ty vlnky pozor, protože, jak už jsem psala, je tam semtam nějaký šutřík. Za tu cenu jsem byla spoko

Anonym, 22.10.2019, Dátum pobytu: 10.10. - 17.10.2019
Oblasť: Turecko Turecko, Alanya, Hotel: Caretta Beach

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

Celkom: 8,6 Byli jsme spokojení

  • 10 Ubytovanie
  • 6 Strava
  • 10 Okolie
  • 7 Cena

Celkové zhrnutie
Byli jsme spokojení Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Bylo dobré

Strava
Strava byla chutná ale vyběr malý.

Služby hotela
Dojem byl dobrý,služba hotelu ,byla taky dobrá

Pláž
Přistup do moře perfektní.moře čisté,prostředi pěkné

Antonín Navrátil, 22.10.2019, Dátum pobytu: 28.9. - 12.10.2019
Oblasť: Turecko Turecko, Alanya, Hotel: Top

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,4 Výborný!

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 7 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Výborný! Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Výborné!

Služby hotela
Výborné!

Pláž
K pláži trochu dále, ale nebyl problém.

Alena Kneifelová, 22.10.2019, Dátum pobytu: 9.10. - 16.10.2019
Oblasť: Turecko Turecko, Alanya, Hotel: Elysee Garden Family

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 6,4 Dovolená se nám líbila i když jsem jela s čerstvým úrazem, tak jsem si to krásně užila. Musím velice pochválit našeho delegáta jeho...

  • 6 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 7 Okolie
  • 6 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená se nám líbila i když jsem jela s čerstvým úrazem, tak jsem si to krásně užila. Musím velice pochválit našeho delegáta jeho ochota a vstřícnost byla neuvěřitelná a moc mi pomohl. Tímto mu moc děkuji. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj byl s klimatizací a bylo tam vše co jsme potřebovali, jen úklid v koupelně a na balkoně neprobíhal denně.

Strava
Strava byla vyhovující, výběr rozmanitý, vždy jsme si vybrali a pochutnali.Služby hotelu

Služby hotela
Celkový dojem - výborný.

Pláž
Kousek od hotelu, čistota pláže dobrá, voda super čistá a krásně teplá.

Jarmila R., 22.10.2019, Dátum pobytu: 13.9. - 20.9.2019
Oblasť: Turecko Turecko, Alanya, Hotel: Oba Star

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 8,8 Hotel se nám líbil personál byl velmi vstřícný, bohužel je lokalita plná hotelů a ve večerních hodinách jsme si připadali jako v...

  • 9 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Hotel se nám líbil personál byl velmi vstřícný, bohužel je lokalita plná hotelů a ve večerních hodinách jsme si připadali jako v lunaparku, bylo slyšet současně několik diskoték a to až do půlnoci. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj byl bez chyby.

Strava
Strava velmi pestrá, hodně ovoce, zeleniny, sladkostí. Neznají smažená vajíčka :-(, jen vaječnou sedlinu.

Služby hotela
Dostačující -)

Pláž
Pláž byla vždy uklizená, vstup do vody dobrý, voda čistá. Pro plavce příliš blízko bójky:-(.

Anonym, 22.10.2019, Dátum pobytu: 12.10. - 19.10.2019
Oblasť: Turecko Turecko, Alanya, Hotel: Lycus Beach

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 7,2 Do destinace Avsallar-Incekum jsem se chtěla podívat kvůli krásnému pobřeží. Splnilo to mé očekávání. Jednalo se už o období, kdy sezóna...

  • 7,5 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 7 Okolie
  • 7 Cena

Celkové zhrnutie
Do destinace Avsallar-Incekum jsem se chtěla podívat kvůli krásnému pobřeží. Splnilo to mé očekávání. Jednalo se už o období, kdy sezóna končí. Místo ne moc vhodné pro děti, v říjnu skluzavky již mimo provoz. Tři dětské bazénky, kromě jednoho, udržované, velký bazén v pořádku, jen studená voda. To mi nahradilo teplé moře. Bazén jsem ani jednou nevyužila.

Pro mě krásný relax, počasí teplé. A nepřijela jsem se přejídat.

Doporučení pro nespokojence: Příště jeďte do jiného hotelu a určitě si připlatíte. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
V základní ceně ubytování na stranu hotelu, kudy vede rušná čtyřproudá magistrála. Vhodné možná pro lidi, kteří mají dobrý spánek a nepotřebují v noci větrat. Vyplatilo se mi uhradit příplatek pro pokoj na mořskou stranu, kde sice ve vedlejším hotelu (Pegasos) probíhaly rušné animace i do pozdních nočních hodin, ale pak se dalo spát při otevřeném okně. Pokoje vesměs stejné, asi všude dvoulůžko a jedna postel. Úklid v pořádku, denně.

Strava
Opět, vzhledem k tomu, že se jednalo o poslední turnus v říjnu, jídelna otevřena zhruba z jedné třetiny, tam čistota vzorná, místa dost pro všechny strávníky. Pestrost stravy dobrá, výběr adekvátní k počtu strávníků. Vždy se dalo vybrat a dostatečně pojíst. Několik Čechů ale nepochopilo, že se hotel chová ekonomicky. Asi se přijeli přejídat Maso, které jsem ani nemusela, bohatě nahradila dušená zelenina, chutně upravená. K tomu denně těstoviny s omáčkou a pizza.Výběr zákusků dostatečný, odpoledně snack sušenky a zákusky. Sice z automatů, ale výběr dobré kávy a nealko nápojů dostatečný. Mohli jsme si vybrat pohárky jak skleněné, tak plastové. Na pláž rozhodně ne sklo.

Služby hotela
Personál ochotný, našly se však výjimky. Používání mobilních telefonů pro zábavu bylo všudypřítomné. Pokud mě obsloužili, nevadilo mi to. Víc mi však vadilo jednání jednoho rádoby šéfa. V době výdeje jídla pro hosty se klidně vmísil mezi ně a nabíral si jídlo. Pracovala jsem také v hotelu a toto chování je zcela nepřípustné. Večer pak v baru s mladým personálem v prostoru pro hosty nejenže sledoval televizi, ale provozoval i karetní klání. Dost nevkusné.

Zhruba čtyři dny před uzavřením hotelu začali sklízet z pláže lehátka a slunečníky, předposlední den i popelnice.

To mi nevadilo, opět, místa dost pro hosty. Více nám však vadilo, že asi čtyři dny před koncem přestali pečovat o společné toalety u baru, u restaurace i u bazénu. Všude přeplněné odpadkové koše, toaletní papíry po zemi, pokud vůbec nějaké doplnili. Při posezení u baru jsme si nosili svoje.

Pláž
Pláž nádherná, moře luxusní, teplé asi 26 st., voda průzračná. Velmi pozvolný přístup do moře. Občas vlny, ale ne vysoké. Kromě nedopalků od cigaret také plastové kelímky, papírové obaly. Bohužel, to vyprodukovali hosté. Škoda, že tam není více nádob na odpad.

Ale mně, kuřačce, nebylo zatěžko dojít s oharkem a odpadem do té jedné popelnice.

Na pláži je několik sprch a převlékárna.

Monika H., 22.10.2019, Dátum pobytu: 9.10. - 19.10.2019
Oblasť: Turecko Turecko, Alanya, Hotel: Top

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 4,8 Tento hotel nedoporučuji, kvalita ubytování neodpovídá 4 hvězdičkám. Píšu toto jako varování, vyberte si radši jiný hotel. Zvenku vypadá...

  • 3,5 Ubytovanie
  • 4 Strava
  • 9 Okolie
  • 4 Cena

Celkové zhrnutie
Tento hotel nedoporučuji, kvalita ubytování neodpovídá 4 hvězdičkám. Píšu toto jako varování, vyberte si radši jiný hotel. Zvenku vypadá hotel krásně, krásné bazény a vzrostlé palmy, ale ubytování je špinavé, v pokojích je cítit zápach a slyšet neustálý hluk.

Hned za hotelem vede velmi frekventovaná dálnice, ktetá není nijak odstíněná od svého okolí. Je zde celou noc hodně silný hluk, vzduch je také cítit od výfukových plynů. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoje by potřebovaly celkovou rekonstrukci, veškeré vybavení i koupelny vypadají tak 15 let staré. Špatně jsou udělané odpady, záchody opravdu hodně smrdí, zároveň nefunguje odvětrávání, v koupelně i v pokoji byla plíseň. Po výměně pokoje, která trvala 2 dny, jsme dostali pokoj v jiném patře a jiné části hotelu, ale problémy tam byly podobné. Menší smrad záchodu, zato více plísně.

Okna jsou stará dřevěná, nedoléhají, byla tam 1cm mezera, takže je všechno slyšet dovnitř, z baru a z dálnice byl slyšet neustálý silný hluk. Nefungovala klimatizace, poté co ji manžel zprovoznil, byla velmi hlučná a neskutečně špinavá, také vypadala 15 let stará. Sprcha byla rozbitá, záchod protékal a nešel pořádně spláchnout.

Strava
Strava byla dobrá, ale neodpovídá v žádném případě 4 hvězdičkám. Výběr byl každý večer asi z 6 jídel, kromě toho saláty a taková místní verze pizzy. Občas grilované maso nebo ryby, kebab. Z ovoce pouze jablka a pomeranče, občas mandarinky, jednou i švestky. Dezerty byly stále stejné, piškotové těsto s mákem nebo bez, buď na sucho nebo zalité cukrovou šťávou.

Snídaně podobného stylu, hodně salátů, vajíčka na 3 způsoby, volská oka, palačinky. Jogurt pouze bílý, 2 druhy salámu, 2 druhy sýra, polévka. To je tak nějak vše.

Káva z automatu, pravý černý čaj, 2 druhy instantního džusu, voda z barelu. U baru místní pivo, limonády z postmixu, místní alkohol, žádné koktejly. Koktejl byl vodka s fantou nebo cola s whisky. Chce to opravdu silný žaludek, jinak doporučuji pít nealko.

Služby hotela
Na recepci byli celkem neochotní, celkově se tvářili zaměstnanci hotelu, jako že přímo trpí, že musí být v práci. Obsluha v restauraci ok, milí číšníci. Ani manažer na recepci neuměl pořádně anglicky ani německy. Všichni umí rusky. V hotelu je hodně Rusů.

Bazén se skluzavkou parádní, lehátek dost. Dětský bazének je asi 2x2 metry, pod barem, špinavý, nevypadá moc jako dětský bazén.

Pláž
Pláž je krásná, čistá, moře čisté a teplé. Vypadá to, že takovéhle pláže jsou i všude v okolí, na pláži je pískovec, který moře rozemílá zpátky na písek a oblázky, krásná přírodní písčitá pláž.

Anonym, 22.10.2019, Dátum pobytu: 10.10. - 17.10.2019
Oblasť: Turecko Turecko, Alanya, Hotel: Green Paradise Beach

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,6 Do Turecka jsme se vydali poprvé. Vybíral jsem pečlivě x hodin hledání, porovnávání. Důležité kriterium byla pro nás bezbariérovost,...

  • 9,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Do Turecka jsme se vydali poprvé. Vybíral jsem pečlivě x hodin hledání, porovnávání. Důležité kriterium byla pro nás bezbariérovost, jelikož manželka používá invalidní vozík, dále přístup do moře a relativně blízko na drobné nákupy. To všechno tato lokalita a rezort splňoval. Na přání byla též zajištěna asistence na letišti v Praze i v Turecku. Velice si vážíme též práce delegátky. Zodpověděla co bylo podstatné a důležité. Sdělila kam vyrazit v místě. Nabídla také fakultativní výlety s informacemi pro koho jsou vhodné jak dlouho trvají a jak jsou daleko. Někdo prostě nechce procestovat celý den. Výlety lze též platit kartou. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Za ubytování jsme si lehce připlatili, ale spíše z důvodu praktického. Větší pokoj nám vyhovoval při manipulaci s vozíkem. Přístup do budovy měl nájezd, ale byl trošku příkrý. Maličko náročnější. Vybavení klasika jako v hotelu. Klimatizace, trezor, lednice, TV, každý den velká láhev vody, úklid bez problémů. V mnoha recenzích se řešilo všimné nebo bakšiš. Tyto země to takto mají a my s tím neměli žádný problém ho dávat a když zdravíte a nešetříte úsměvem, tak si k hodnocení můžete přidat další hvězdičku, jelikož pro Vás udělají všichni naprosto všechno. A pamatují si Vás, jste prostě jejich.

Strava
To se nedá moc popsat, to musíte zažít. Já jsem nikdy neviděl tolik jídla a dobrot na jednom místě.

Služby hotela
Velice příjemné. Při příjezdu do hotelu jsme dostali hned náramky a šli na jídlo a mezitím na recepci připravili ubytování. V hotelu je také posilovna, kavárna, minimálně tři venkovní bary, jeden vodní bar, restaurace ala carte, krásná zahrada, SPA komplex, malý obchůdek. Pokud se vydáte mimo rezort, pouze přejdete most (má i výtah) a jste v centru Konakli.

Pláž
Slunečníky, lehátka, toaleta, hřiště na volejbal, hezké molo se skluzavkou. V tomto místě nejsou v moři velké kameny, takže vstup dobrý. Je ovšem po několika metrech hloubka. K dispozici různé vodní atrakce.

Pavel P., 22.10.2019, Dátum pobytu: 26.9. - 3.10.2019
Oblasť: Turecko Turecko, Alanya, Hotel: Saphir Hotel & Villas

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

8 fotografií

Celkom: 8 Hotel v centru kousek od pláže .Alanya moc krásné město,brzy se tam vrátím

  • 8,5 Ubytovanie
  • 5 Strava
  • 10 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Hotel v centru kousek od pláže .Alanya moc krásné město,brzy se tam vrátím Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Čistý pokoj

Strava
Člověk si vždy něco vybere,hlady neumře.

Služby hotela
Bar otevřený pouze do 22 hod.Personál slušný, snaží se.

Pláž
Pláž kousek.Lehátka za poplatek, raději koupit na recepci,protože na pláži stojí jednou tolik nebo si řekne i více.Pláž je opravdu nádherná.

Lenka T., 22.10.2019, Dátum pobytu: 12.10. - 19.10.2019
Oblasť: Turecko Turecko, Alanya, Hotel: Kleopatra Beste

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)