Recenzie hotelov
Belek - Turecko

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 8,4 Celkový dojem z dovolenky v tomto rezorte je výborný, v septembri a oktobri veľa malých detí, väčšinou ruská a ukrajinská klientela....

  • 8 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Celkový dojem z dovolenky v tomto rezorte je výborný, v septembri a oktobri veľa malých detí, väčšinou ruská a ukrajinská klientela. Rezort sa skladá z hlavnej budovy a viliek s prekrásnou architektúrou, takže cesta na izbu pomedzi upravené záhrady je zážitok. Každých 15 min. premáva po celom rezorte otvorená "dolmuša", ktorá vás rýchlo prepraví na miesto určenia. Atmosferu vytvárajú i banánovníky, romantické posedenie v My Time v zóne 18+.

Veľké plus je pripojenie k WIFI v celej hlavnej budove.Doporučujem tento rezort navštíviť Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pridelená izba bola priestranná, čistá, funkčná sprcha a odpad, klimatizáciu sme v októbri nepotrebovali, župany a prezuvky k dispozícii, každý deň čisté osušky.Trezor bez poplatku.Celková spokojnosť.

Strava
Výborná strava, chutná, výber jedál dostačujúci, nie extrémne veľa druhov, ale dostatočné množstvo. Samoobsluha - kávovary, čaje, pivo, víno, ostatné nápoje, všetko v dostatočnom množstve vždy pripravené, čerstvá pomarančová šťava priamo vlastnoručne vylisovaná bez poplatku.

Voda v Turecku má iné zloženie ako v Európe, výskyt brušných viróz. Inak celkové hodnotenie výborné.

Služby hotela
Na dobrej úrovni, maximálne sa snažia.

Pláž
Pláž udržovaná, pod stálou kontrolou, lehátka príjemné, dostatočný počet, osušky sa mohli bez problémov vymeniť každý deň. Plážový bar s pekným výhladom na more 24 hod, otvorený. Spokojnosť.

Libuše D., 10.10.2019, Dátum pobytu: 30.9. - 7.10.2019
Oblasť: Turecko Turecko, Belek, Hotel: Tui Fun & Sun Club (ex. Belek Imperial)

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

5 fotografií

Celkom: 10 Dovolenku hodnotím na výbornú. Naozaj sme boli so všetkým veľmi spokojní.

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolenku hodnotím na výbornú. Naozaj sme boli so všetkým veľmi spokojní. Zobraziť celú recenziu

Mária K., 10.10.2019, Dátum pobytu: 30.9. - 7.10.2019
Oblasť: Turecko Turecko, Belek, Hotel: Port Nature Resort & Spa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

1 fotografia

Celkom: 10 Obrovská spokojenost, pouze delegát nebyl moc sdílný a jeho informace nebyly přesné. Např. sdělil nám, že si při odjezdu (brzy ráno)...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Obrovská spokojenost, pouze delegát nebyl moc sdílný a jeho informace nebyly přesné. Např. sdělil nám, že si při odjezdu (brzy ráno) nemusíme objednávat balíček se snídaní, ale máme si ráno dojít do jídelny (bude otevřená) a tam si něco vzít. Samozřejmě to tak nebylo a na recepci nám balíček rádi připravili. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Dle našich požadavků jsme dostaly pokoj v hlavní budově v klidné části, takže večerní porgram nás vůbec nerušily.

Strava
Velice pestrá. Možnosti jídla na více místech resortu, což bylo příjemné.

Služby hotela
Perfektní.

Pláž
I přes obrovské množství lidí byl dostatek volných leháte. Pláž vždy čistá, uklizená.

Jitka H., 10.10.2019, Dátum pobytu: 30.9. - 7.10.2019
Oblasť: Turecko Turecko, Belek, Hotel: Tui Fun & Sun Club (ex. Belek Imperial)

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 9,6 Obrovský komplex budov, vilek, bazénů a vodních atrakcí. Vzrostlá parková zeleň s mnoha romantickými zákoutími. Spousta vodotrysků,...

  • 10 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 10 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Obrovský komplex budov, vilek, bazénů a vodních atrakcí. Vzrostlá parková zeleň s mnoha romantickými zákoutími. Spousta vodotrysků, kaskádových jezírek, proudící vody v areálu, ve spojovacícm tunelu, u jídelny, … Tři hlavní víceposchoďové budovy a několik desítek vesniček = vilek v parkovém komplexu. Ve dvou hlavních ubytovacích budovách i vnitřní bazény, v jedné komplex kuchyní a klimatizovaných jídelen v přízemí.

Architekt vyřešil areál tak, že vytvořil rozsáhlou síť chodníků mezi ubytovacími vilkami ve stínu vzrostlých stromů, dokázal oddělit hlučný prostor velkého amfiteátru a vedlejšího prostoru pro diskotéky od většiny vikových „vesniček“ v parku, takže areál se jeví jako klidný i při každovečerním programu. Nejvíce exponovaný chodník mezi jídelnou a bazénovým komplexem s vodními hrátkami je zajímavě zastíněn dlouhými pergolami porostlými popínavými rostlinami. Stejně tak je u chodníku podél pláže a opalovací louky několik podobně zastíněných koutů s lavičkou. V komplexu pod korunami stromů je zabudována i krytá visutá lávka z úrovně recepce do jedné ze tří hlavních ubytovacích budov. Noční nasvícení areálu, jeho cestiček a aranžovaných zákoutí se zahradními prvky a rostlinami, stejně jako jezírka a vodní kaskády s vodotrysky a můstky, a také koruny stromů a keře v parku, je citlivé a nápadité. Řada dřevěných instalací je zajímavá i za denního světla (květinové žebřiňáky, dřevěný nákladní automobil, postav na žebříku, studna s květinami , koloběžka, malířská paleta, apod.). Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování bylo v jedné z mnoha "vesniček" - samostatných staveb v parkovém komplexu poblíž recepce, přístup do pokoje v patře z vnitřního balkonu stavby. Pokoj odpovídal nabídce - bez závad, 2-lůžkový - v našem případě s nadbytečnou přistýlkou - s balkonem s výhledem do parku, klidný, tichý. V ceně trezor, TV s desítkami programů (žádný český), koupelna s velkým sprchovým koutem, vysoušečem atd. denně měměny osušky, doplňováno mýdlo, šampon atd. Spokojenost.

Strava
Komplex klimatizované hlavní jídelny je napojen na otevřené částečně zastřešené venkovní prostory s jídelnami a venkovními kuchyněmi a s mnoha místy tepelné přípravy a výdeje jídla. Jídlo rozmanité, mnoho druhů salátů, dresinků, sýrů, předkrmů, dochucovadel atd. Velkolepý výběr zákusků i ovoce. K obědu a k večeři vždy jedna krémová polévka a jeden vývar. Vlastní hotelová pekárna s mnoha druhy slaného a sladkého pečiva. U snídaně několik druhů jogurtů. Čerstvě vymačkaná pomerančová šťáva.

Drobné zklamání znamenal výběr müsli příloh k jogurtům – hrozinky byly pouze jednou za pobyt, ačkoli v jiných hotelech, kde jsme byli dříve, byly k dispozici vždy. Také salám nebo párečky jsme v jiných hotelech jedli už lepší. Ryby byly každý den – vždy minimálně jeden druh jejich úpravy – k obědu i k večeři. Jednou za pobyt byla v prostoru jídelny i ukázka zpracování a přípravy velkých exemplářů tuňáka.

Přes naplněnost hotelu bylo vždy možno najít místo u stolu, obsluha po každém opuštění stolu dávala čistý ubrus, doplňovala příbory, ubrousky, nabízela donesení nápojů k hlavnímu jídlu. Obsluha byla hbitá, nevtíravá, pracovitá – takže místa jste vždy měli čistá a připravená.

Organizace výdeje jídel ale trpěla rozsáhlostí a vzdáleností jednotlivých výdejních míst, kdy saláty, přílohy a pečivo si člověk nosí z vnitřních prostor jídelny, a hlavní přílohy a masa nebo ryby se nosí z několika vzdálených míst vnějšího prostoru – je proto umění dojíst v takovém komplexu jídlo sestavené z dílčích nabídek alespoň trochu teplé.

V nabídce hotelu bylo i několik (5) restaurací a la carte. Host měl možnost se objednat jednou za týden bezplatně postupně do čtyř těchto speciálních restaurací. Hotel má i svoji aplikaci, ve které lze mj. i toto objednání uskutečnit. My měli zájem o jedinou restauraci – ta ale měla nejbližší volný termín až v předvečer našeho odletu, takže jsme praktickou zkušenost z takového restaurace nezískali.

Služby hotela
V areálu je mnoho sportovišť, některá i s umělým osvětlením. Jde o několik fotbalových hřišť, tenisových kurtů, hřišť na beach volejbal, několik zabezpečených trampolín, několik samostatných dětských bazénů s mnoha atrakcemi, velkorysý areál skluzavek a tobogánů, včetně obří U-rampy pro dospělé i děti – vše v provozu mnoho hodin denně. Poblíž konstrukce se skluzavkami je hlavní bazén s denními programy pro dospělé, vedle je dětský bazén se skluzavkami a s vodními „hříbečky“ pro nejmenší děti. Kromě těchto bazénů v blízkosti pláže je k dispozici další samostatný relax-bazén uvnitř parkového areálu, určený výhradně pro dospělé – s terasovými místy na lehátka okolo, a s vodním barem včetně barových sedaček pod hladinou bazénu. Stejně tak je v parkovém areálu k dispozici i další dětský bazén s vodními atrakcemi.

Uprostřed areálu je rozsáhlá budova hotelových lázní s bazénem, jaccuzzi, klasickými i tureckými lázněmi, saunou, parními lázněmi, masážemi atd. V jedné z hlavních budov je i klasické fitness centrum.

Velkoryse je pojatá i nabídka sportovních aktivit na pláži, v areálu i mimo areál: hotel půjčuje horská kola a organizuje skupinové jízdy různé obtížnosti do okolí. V areálu je značený 1600 m dlouhý běžecký okruh po chodnících parku. Na pláži je možno zapůjčit si plachetnice, katamarán, skateboard, kánoe, objednat si jízdu na banánu za motorovým člunem (bezplatně). Hojně využívaná byla i nabídka vodního lyžování (na lyžích anebo na prkně). Nepříjemným překvapením pro případné zájemce může být fakt, že na většinu takto bezplatně poskytovaných výpůjček plachetnic, katamaránu, wind-surfingu vyžadují tzv. platnou licenci – s tím, že nabízejí kurzy k jejímu obnovení anebo získání. Cenové rozpětí na nabídkové ceduli začínalo na 30 EUR a končilo na 150 EURech. Rád bych se zase po letech svezl na plachetnici (podél pobřeží), ale „bezplatnou“ licenci jsem nebyl ochoten kvůli tomu v Turecku platit.

Pláž
Hotelová pláž je dlouhá, písčitá – s jemným pískem v širokém pruhu pro několik řad lehátek. Dostatek lehátek a míst kolem nich je i u všech bazénů, a stejně tak to platí u lehátek na travnatých plochách na udržované louce a ve stínu vzrostlých stromů a keřů. Jediné mínus byla samotná lehátka – byla sice robustní, ale umělohmotná a bez polstrů, takže celodenní opalování nebo odpočinek na nich nebyl tak komfortní, jak jsme byli zvyklí v jiných hotelech obdobné kategorie.

Anonym, 09.10.2019, Dátum pobytu: 16.9. - 26.9.2019
Oblasť: Turecko Turecko, Belek, Hotel: Club Magic Life Waterworld Imperial

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 10 Fantastická dovolenka presne podľa našich predstáv. Nemáme čo vytknúť. Pre nás bola top hlavne zo strany animácií a animačného programu...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Fantastická dovolenka presne podľa našich predstáv. Nemáme čo vytknúť. Pre nás bola top hlavne zo strany animácií a animačného programu kvôli čomu sme tam aj primárne išli. Samozrejme, že aj si oddýchnuť ale hlavne sa zabaviť a prežiť dovolenku aktívne nie len na lehátku. A to práve tento komplex a animácie poskytujú na 100%. Za nás dovolenka, na ktorú nikdy nezabudneme. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
K ubytovaniu nemáme žiadne výhrady. Bolo podla našich predstáv. Čistota udržovaná zo strany personálu každý deň.

Strava
Veľká spokojnosť, veľký výber jedál a hlavne ovocie neustále.

Služby hotela
Služby hotela boli všetky podľa predstáv. Nemali sme tam s ničím vôbec problém.

Pláž
Pláž udržiavaná čistá. Vždy sme našli bez problémov voľné lehátko.

Zuzana H., 09.10.2019, Dátum pobytu: 29.9. - 5.10.2019
Oblasť: Turecko Turecko, Belek, Hotel: Club Magic Life Waterworld Imperial

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,6 Naša najlepšia dovolenka v Turecku, maximalna spokojnosť s hotelom odporúčam jednoznačne.

  • 9 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Naša najlepšia dovolenka v Turecku, maximalna spokojnosť s hotelom odporúčam jednoznačne. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Organizácia hotela vynikajúca, hotel pozostáva z malých dvojposchodových domčekov, my sme mali izbu na prízemí aj a vlastnou otvorenou terasou. Izba čistá a pomerne veľká. Areál hotela je jedna veľká krásna záhrada, veľmi príjemné prostredie, pekná čistá pláž.

Strava
Fantastické! Špeciálne musím spomenúť grill reštauráciu na pláži, kde je v ponuke každý deň iné menu a kde Vás obslúžia keď si odskočíte z pláže, grilované špecialicity vynikajúce ani sme nechodili do reštaurácie hlavnej na obed. Taktiež musím pochváliť dezerty a hotelovú cukráreň, uplne fantastické dezerty nie lwn klasické turecké ale aj kopec ovocných a medzinárodných dezertov, bola som nadšená.

Služby hotela
Niet čo vytknúť animačné programy vynikajúce

Pláž
Vzdy sme si našli lehátka voľné, pláž čistá

Anonym, 09.10.2019, Dátum pobytu: 15.9. - 22.9.2019
Oblasť: Turecko Turecko, Belek, Hotel: Club Asteria Belek

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,2 Dovolenka v Turecku, hotel Belconti Resort sa nám veľmi páčila, pomerne blízky transfer z letiska Antalya, hotelový komplex sa nachádzal...

  • 9 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolenka v Turecku, hotel Belconti Resort sa nám veľmi páčila, pomerne blízky transfer z letiska Antalya, hotelový komplex sa nachádzal blízko centra mestečka Belek, pešo asi 15 minút. V rezorte bolo čisto, krásna záhrada, čisté bazény a pláž, lehátka pri bazénoch a na pláži už boli pomerne staršie, ale inak v pohode. Chválime rozmanitosť a množstvo jedla v akomkoľvek čase, večerné programy na vysokej úrovni a taktiež hotelové Wellness krásne, plne funkčné a v cene. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Bývali sme mimo hlavnej budovy vo vedľajšej budove Efez. Ubytovanie vyhovovalo danému štandardu, ale nie 5 hviezdičkovému hotelu. Mali sme balkón, s výhľadom do záhrady. Hneď na druhý deň sa nám na balkóne objavil čierno-šedý had v dĺžke asi cca 1 meter. Po oznámení personálu nám ho hotelová služba z balkóna zlikvidovala. Neskôr sme si izbu vymenili v rámci tej istej budovy, ale s výhľadom na hotelové bazény a more. Uteráky a osušky menili každý druhý deň, posteľné prádlo jeden-krát za pobyt. Čistota na izbe a v kúpeľni veľmi dobrá. Čo sa týka posteľnej prikrývky bola z veľmi tvrdej tkaniny, čo nebolo veľmi príjemné počas spania.

Strava
Strava bola veľmi rozmanitá, taktiež v dostačujúcom množstve a počas celého dňa. Najesť sa dalo na rôznych miestach areálu, hlavná budova, terasa, záhrada, medzi bazénmi a plážou, v plážovom bare atď. Taktiež aj alkoholické a nealkoholické nápoje kedykoľvek a v dostatočnom množstve.

Služby hotela
Služby hotela na úrovni, výborné wellness, vrátane tureckých kúpeľov, dve fínske sauny, parná sauna, oddychová miestnosť, fitnescentrum, vnútorný bazén, masáže /za poplatok/. Animačné programy, denne, rôzne hry, a taktiež aj pre deti. Večerné predstavenia v amfiteátri a taktiež posedenie pri živej hudbe vo Fiesta bare. Tobogany a hotelové bazény, osušky a slnečníky zdarma v areály a taktiež aj na pláži. Každý večer diskotéka, kde ale bolo veľmi málo ľudí, asi kvôli veľmi nevhodnejj hudbe, ktorá nekorešpondovala s disko tancom.

Pláž
Pláž bola piesková s pozvoľným vstupom do mora, kde sa nachádzal úzky pás malých kamienkov. Ležadlá, síce staršie, ale v dostatočnom množstve, sprchy WC, plážový bar, všetko OK. Voda v mori teplá, príjemná. Chýbalo mólo.

Alena Rusinková, 09.10.2019, Dátum pobytu: 6.9. - 17.9.2019
Oblasť: Turecko Turecko, Belek, Hotel: Belconti

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 6,4 Dovolená celkově ok, ale Turecko už asi ne. Příliš veliký hotel a moc lidí.

  • 6 Ubytovanie
  • 6 Strava
  • 9 Okolie
  • 5 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená celkově ok, ale Turecko už asi ne. Příliš veliký hotel a moc lidí. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Připlatili jsme si za speciální pokoj Deluxe s výřivkou. To byla zásadní chyba, vyplatí se spíše příplatek za výhled na moře. Pokoj byl v přízemí a byl maličký, výřivka na jednom z balkónů. Z jednoho balkónu výhled na chodbu jiného hotelu, z druhého balkónu výhled na balkóny opět jiného hotelu. Nic zeleného, to byla škoda. Výřivka byla spíše jako větší vana, kam se stěží vešli dva lidé. Ještě jsme měli rozbité dveře do sprchy, které netěsnili, takže jsme tam měli neustále povodeň. Minibar v ceně, každý den doplňovaný. Klimatizace, denně úklid.

Strava
Jídlo bylo velmi chutné, ale z důvodu přeplnění hotelu nastal problém, pokud jsme na jídlo nepřišli včas. Několikrát proběhl v podstatě boj o talíře a místa k sezení, nehledě na to, že obsluha nestíhala doplňovat žádané pokrmy. Pokud jsme přišli brzo tak jsme si vždy vybrali. K jídlu byly hranolky, ryby, spousta zeleniny (čerstvá i pečená), kuřecí, grilované maso...

Služby hotela
Hotel byl celkově hezký a čistý, kolem bazénu jsou krásné palmy a kvetoucí keře. U barů v areálu byla vždy k dispozici lednice s pitnou vodou, to jsem velmi oceňovala. Každý den byl od hotelu naplánovaný program, ten jsme ale nevyužívali. Půjčili jsme si v hotelu auto za 55 euro na den (+5 euro/den navigace v češtině) a jezdili jsme na výlety. Podívali jsme se na překrásné vodopády v přírodním parku, to bylo opravdu nádherné. Jinak Turecko obecně moc pěkné není.

Pláž
Oblázková pláž byla hned u hotelu, ale pokud jsme si nepřivstali, moc volných lehátek jsme nenašli. Pro tak velký hotel by asi chtělo vymezit větší úsek. V moři byly rybky a pláž byla čistá.

Eliška Procházková, 09.10.2019, Dátum pobytu: 29.9. - 6.10.2019
Oblasť: Turecko Turecko, Belek, Hotel: Sherwood Dreams Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 9,8 Výborný hotel včetně služeb opět ho chceme příští rok navštívit

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Výborný hotel včetně služeb opět ho chceme příští rok navštívit Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
V pokoji chyběla vhodná lampička ke čtení večer na WC bidet

Strava
strava včetně obsluhy vynikající

Služby hotela
výborné

Pláž
S valounky doporučuji boty do vody

Jaromír Cigánek, 09.10.2019, Dátum pobytu: 26.9. - 6.10.2019
Oblasť: Turecko Turecko, Belek, Hotel: Sensimar Belek Resort and Spa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 8,8 Dovolenou strávenou na přelomu září a října v oblasti Beleku-resortu BelConti hodnotíme jako velmi příjemnou a vydařenou. Příjemná změna...

  • 8,5 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 10 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolenou strávenou na přelomu září a října v oblasti Beleku-resortu BelConti hodnotíme jako velmi příjemnou a vydařenou. Příjemná změna proti minulým létům bylo úplně bezproblémové chování turistů z východu, zcela zmizela jejich dřívější např. hlučnost, pití, obložení masou jídla v jídelně aj. Animační programy zaměřené na artistická a taneční vystoupení, zcela scházela vtipná a humorná vystoupení se zapojením diváků, jak je to v jiných resortech. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování slušné, čistota, výměny textilií a doplňování lednice i kosmetických potřeb bez připomínek.

Strava
Stravování velmi chutné, velký výběr po celý den, nejen v hlavní restauraci, ale průběžně v celém areálu resortu.

Poprvé jsme se setkali s každodenním místem vyhrazené italské kuchyni a také každý den věnovaný specialitám z různých zemí. Velmi dobře je řešeno stravování malých dětí.

Služby hotela
Služby hotelu na vysoké úrovni, personál velmi vstřícný, úsměvy se nešetří, občasný bakšiš v pokoji a v restauraci dělá divy. Proti minulým létům neskutečná pozitivní změna ve vystupování a činnostech "brigádníků" z východoasijských zemí, z nichž mnozí mají vysokoškolské vzdělání a jsou příjemně komunikativní. Pro děti jsou pořádány v průběhu celého dne zábavné aktivity vedené animátory.

Pláž
Pláž písčitá, denně perfektně upravená, vynikající pro hraní v písku pro ty nejmenší. Jsou pořádána sportovní zápolení pro turisty, např. závody historických (otrokářských) veslic, pro děti neustálé soutěže.

Milan Kravčík, 08.10.2019, Dátum pobytu: 21.9. - 2.10.2019
Oblasť: Turecko Turecko, Belek, Hotel: Belconti

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)