Recenzie hotelov
Side - Turecko

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 10 Dovolená byla úžasná, plně splnila naše očekávání, měli jsme se nádherně. V Turecku jsme byli po čtvrté a tento hotelový resort byl úplně...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená byla úžasná, plně splnila naše očekávání, měli jsme se nádherně. V Turecku jsme byli po čtvrté a tento hotelový resort byl úplně nejlepší. I když jsme jeli i tentokrát až ve druhé polovině října, bylo nádherně a dovolenou v Turecku jsme si opět užili.

Za stávající situace, kdy celý svět bojuje s koronavirem, moc vzpomínáme na krásně strávené dny a doufáme, že zase bude vše dobré a budeme se moct do těchto míst vrátit. A samozřejmě myslíme na všechny ty, kteří se o nás starali a které jsme potkali a doufáme, že jsou všichni v pořádku... Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Vždy si vybíráme ubytování v zahradních vilkách a tak to bylo i tentokrát. Vilky jsou vystavěné ve stylu architektury „Istanbul Bospor' vily z 16. a 17. století, jsou krásné a zahrada, která je obklopuje je opravdu luxusní. Připadali jsme si jak v botanické zahradě, vše krásně kvetlo a všude voněly jasmínové keře. Byl zde klid, i když areál hotelu je hodně rozlehlý a hostů poměrně hodně, nikdo nikoho nerušil. Všude dojdete pěšky, je to pěkná procházka, nebo Vás personál doveze elektrickým vozítkem.

Pokoj byl nádherný, krásně zařízený a každý den perfektně uklizený. V ledničce byly vždy doplněny nápoje a občerstvení a měli jsme k dispozici i set na vaření kávy a čaje. Bezpečnostní trezor, wifi a klimatizace byly v ceně pokoje. Koupelna byla nádherná, byla zde hydromasážní vana a měli jsme k dispozici župany.

Byl zde krásný balkon s posezením a pohledem na nádhernou zahradu. V budově byl samozřejmě výtah a všude byl klid a pohoda.

Strava
Strava v Turecku je vždy vynikající a tak tomu bylo i tentokrát, všechno výborné, chutné a čerstvé, určitě si zde vybral i ten nejnáročnější klient. Bylo zde opět velké množství ovoce, zeleniny, sýrů, masa, různých příloh, vynikajících tureckých sladkostí, dortů, zmrzliny, i dietní bufet. Také jsme měli k dispozici velké množství nealkoholických i alkoholických nápojů, místní víno bylo výborné. Vždy bylo dostatek míst v restauracích, dalo se sedět v budově i na terase, nebo na zahradě. Všude bylo čisto a personál byl milý a ochotný. Každý večer byl tematický a podávaly se speciality z různých koutů světa, samozřejmě tu byla turecká kuchyně, japonská a asijská kuchyně, rybí a mořské speciality, mexická kuchyně ... Každý den bylo něco nového a dobrého. Výborné byly turecké místní sýry, jogurty, marmelády a zavařeniny. A čerstvé pečivo, kterého bylo mnoho různých druhů, také nesmělo chybět.

Služby hotela
Služby hotelu byly víc než perfektní, veškerý personál byl ochotný, vstřícný a přátelský. Celý den se všichni starali, aby naše dovolená neměla chybu. Byli jsme velice spokojeni. Hotel navštěvuje především německá klientela, takže nejlépe se dá domluvit německy, ale personál mluví i anglicky a rusky. Hotelová recepce funguje 24 hodin, všichni jsou velice příjemní, přijeli jsme v noci a do 20 minut jsme byli ubytovaní.

V hotelovém resortu můžete navštívit různé animační programy pro dospělé a pravidelné večerní vystoupení ve velkém amfiteátru. Je zde vodní park se skluzavkami, tobogány a dalším vybavením. Také můžete využít lázeňské centrum s různými procedůrami, nebo obchodní centrum, kde jsou obchůdky s příjemnou obsluhou a můžete nakoupit dárečky, suvenýry, pohlednice, oblečení, klenoty, prostě na co si vzpomenete.

Úplně nás fascinovalo, jak se všichni zaměstnanci pečlivě starali o budovy a zařízení hotelu a také o krásnou hotelovou zahradu.

Nesmím zapomenout, že jsou tu různé ekologické programy, třídí se odpad a všude se pečuje o zeleň.

Pláž
Písečná pláž byla opravdu luxusní, nikde žádné kameny a do vody se šlo krásně pozvolna. Zatím nejlepší pláž, na které jsme byli. Nemusíte překonávat, žádné kamenné valy a balvany. Boty do vody určitě nejsou potřeba. Lehátka a osušky byly samozřejmě zdarma a nikdy jsme neměli problém, že by lehátek bylo málo. Voda byla krásně teplá a čistá, pláž má ocenění modré vlajky, bylo zde i plno ryb a různých mušlí. O bezpečnost hostů se celý den starají plavčíci a ostraha. A nesmím také zapomenout na pracovníky, kteří se po celý den starají o čistotu pláže, vysypávají koše a udržují vše v čistotě.

Na pláži jsou i místa pro tělesně handicapované, která jsou uzpůsobena tak, aby by se sem tyto osoby bez problému dostali. Po krásné písečné pláži dojdete pěšky až do historického antického města Side, jste tam asi za 35 minut volným krokem, prohlídka Side určitě stojí za to. Doporučujeme také navštívit nedaleké město Manavgat, kde se každý čtvrtek konají trhy a můžete zde nakoupit čerstvé ovoce, zeleninu, turecké koření, cukrovinky, med, další potraviny, suvenýry, oblečení, obuv, kabelky, doplňky, plážové vybavení, prostě na co si vzpomenete a vše za výhodné ceny. Je dobré smlouvat, cena je potom i poloviční... Do Manavgatu se můžete svézt autobusem nebo taxíkem, ceny jsou příznivé. Ve čtvrtek jsou autobusy hodně plné, protože všichni jedou na velký bazar, ale cesta trvá pár minut, dá se to vydržet.

Jarmila Kváčalová, 27.04.2020, Dátum pobytu: 12.10. - 20.10.2019
Oblasť: Turecko Turecko, Side, Hotel: Ali Bey Resort Sorgun

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Restaurace Alá -Ali Bey Resort Sorgun 9 fotografií

Celkom: 9,8 Velice spokojeni.

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Velice spokojeni. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ve se nám líbilo.

Strava
Strava pestrá a výborná.

Služby hotela
Velice dobrý dojem.

Pláž
Bez problémů.

Jana Obšílová, 13.03.2020, Dátum pobytu: 23.9. - 30.9.2019
Oblasť: Turecko Turecko, Side, Hotel: Side Star Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (3)

Celkom: 8,8 Dovolená se vydařila jediné co bych vytkla byly kameny v moři ale jinak jsme byli spokojený určitě doporučujeme. Jitka Vasek

  • 10 Ubytovanie
  • 6 Strava
  • 10 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená se vydařila jediné co bych vytkla byly kameny v moři ale jinak jsme byli spokojený určitě doporučujeme. Jitka Vasek Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj čistý prostorný velmi dobrý dojem

Strava
Každý si našel to své jenom když to srounam s jiným hotelem bylo méně druhů jídla

Služby hotela
Výborne animační programy číšníci milí starali se o nás dobre

Pláž
Čistá akorát velké kameny v mori

Anonym, 23.02.2020
Oblasť: Turecko Turecko, Side, Hotel: Barut Arum Resort & Spa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 7,6 Resort je moc hezký. Hodně zeleně, čisté pláže i moře. Jen ubytování zřejmě horší pro Čechy. Rozhodně nesplňuje uvedené hvězdy.....

  • 6 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 8 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Resort je moc hezký. Hodně zeleně, čisté pláže i moře. Jen ubytování zřejmě horší pro Čechy. Rozhodně nesplňuje uvedené hvězdy..... Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Smrad z kanalizace, dost hluku po celou noc, vybavení v dožilém stavu a náš přeplacený rodinný pokoj, kdy byli nabídnuty dvě oddělené ložnice, tak jedna z nich byla v podtatě neoddělitelnou součástí předsíně, kde bylo vše slyšet z přilehlé hotelové chodby. Hrůza, kopka - bouda pro psa a to by mi ho bylo ještě líto.....

Strava
Super, jako vždy v Turecku

Služby hotela
To, že si musíte připlatiti 30 euro za wifinu a to pouze max. do dvou přístrojů, mi připadlo trochu za hranou...

Pláž
Čistá, pěkná....

Karel S., 20.02.2020, Dátum pobytu: 3.10. - 10.10.2019
Oblasť: Turecko Turecko, Side, Hotel: Pegasos World

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,6 Nejlepší dovolená, na které jsem kdy byla. Vše bylo perfektní.

  • 9 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Nejlepší dovolená, na které jsem kdy byla. Vše bylo perfektní. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování čisté, krásné, nové.

Strava
Jídlo vynikající, velký výběr.

Služby hotela
Služby hotelu perfektní.

Pláž
Pláž čistá, velká.

Kristýna, 13.02.2020, Dátum pobytu: 9.11. - 17.11.2019
Oblasť: Turecko Turecko, Side, Hotel: Crystal Sunrise Queen Luxury Resort & Spa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

3 fotografie

Celkom: 10 Bolo tam nádherne hotel úplne krásny jedlo pitie všetko super odporúčam ak sa bude dať vrátim sa tam aj tento rok :)

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Bolo tam nádherne hotel úplne krásny jedlo pitie všetko super odporúčam ak sa bude dať vrátim sa tam aj tento rok :) Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Izby upratané sprchový čistý všetko bolo top

Strava
Strava bola dobrá každý den niečo pridali :)

Služby hotela
Služby TOP

Pláž
Pláž krásna more čisté lehátka všetko super

Anonym, 04.02.2020, Dátum pobytu: 5.10. - 12.10.2019
Oblasť: Turecko Turecko, Side, Hotel: Trendy Verbena Beach

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 5,8 Spokojenost.

  • 6 Ubytovanie
  • 6 Strava
  • 5 Okolie
  • 6 Cena

Celkové zhrnutie
Spokojenost. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Spokojenost.

Strava
Bez připomínek.

Služby hotela
průměrné.

Renata Čechová, 31.01.2020, Dátum pobytu: 23.9. - 30.9.2019
Oblasť: Turecko Turecko, Side, Hotel: Cooee Serra Garden

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 8 Dovolená byla pěkná, nemám žádné podstatné výtky. Hned po příjezdu v noci jsme dostaly náramky a mohly jsme se najíst.

  • 7,5 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 9 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená byla pěkná, nemám žádné podstatné výtky. Hned po příjezdu v noci jsme dostaly náramky a mohly jsme se najíst. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytovány jsme byly v přízemí domku v zahradě. Jedinou výtku bych měla k tomu, že jsem jela s mojí tetou a měly jsme manželskou postel, která byla hodně úzká. Přivítaly bychom postele singl. Naštěstí v pokoji ještě byla palanda, takže jsem spala na palandě dole. Ale to pro mě už nebylo tak pohodlné. Při minulých zájezdech v Turecku jsme měly krásnou velkou postel, přitom hotel měl stejný počet hvězdiček. V koupelně nebyla moc dobře vyřešená sprcha, nebyl tam sklon k odpadu, takže voda zatékala ze sprchy až na okraj koupelny.

Strava
Strava byla chutná, byl velký výběr, ale měly jsme smůlu, v polovině dovolené jsme snědly asi něco špatného a obě jsme měly silný průjem a já jsem ještě zvracela, takže poslední tři dny jsme jen ležely a pily bylinkové čaje a jedly jen suchou rýži. Jinak nutno pochválit, že tam byl neustále k dispozici výběr čajů, různých druhů kávy atd. z automatů. A hodně ovoce a zeleniny.

Služby hotela
Služby jsme nějak zvlášť nevyužívaly, úklid byl v pořádku, uklízečka ochotná, když jsme ležely a měly zdravotní potíže, bez problému ihned vyměnila použité ručníky atd. Bazén byl taky pěkný, hodně lehátek. My jsme ale chodily k moři, dokud jsme neonemocněly.

Pláž
Pláž byla pěkná, písek, pozvolný vstup do moře bez kamenů, tudíž vhodné i pro děti, moře čisté, škoda, že jsme se kvůli zdravotním potížím nemohly koupat celou dobu dovolené..lehátka byla pohodlná, daly se využít matrace.

Zuzana M., 25.01.2020, Dátum pobytu: 9.10. - 21.10.2019
Oblasť: Turecko Turecko, Side, Hotel: Cooee Serra Garden

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (1)

Celkom: 10 vsetko bolo super nemam co vytknnut vrelo odporucam

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
vsetko bolo super nemam co vytknnut vrelo odporucam Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
ubytovanie ciste moderne

Strava
strava velmi pestra vynikajuca

Služby hotela
sluzby vyborne

Pláž
plaz super

Ľudmila Zemčáková, 23.01.2020, Dátum pobytu: 28.12.2019 - 8.1.2020
Oblasť: Turecko Turecko, Side, Hotel: Commodore Elite Suites & SPA

Bola táto recenzia užitočná? Áno (3) Nie (0)

Celkom: 7,8 Hotel a poloha Hotela je dobrá. Pri hoteli je dostatok nákupných možností - čo bolo pre nás perfektné :-) Pláž bola vzdialená okolo 450m...

  • 7,5 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 7 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Hotel a poloha Hotela je dobrá. Pri hoteli je dostatok nákupných možností - čo bolo pre nás perfektné :-) Pláž bola vzdialená okolo 450m od hotela a šlo sa cez cestu od hotela k nej - dobrá prechádzka z toho bola. Chodievali sme len pešo. Vybavenie hotela zodpovedalo fotografiám. Izby sme mali štandartné a vybavenie bolo pekné - jedine nám vadila poloha izieb a to na cestnú komunikáciu - prvú noc sme ani nespali poriadne nakoľko izby mali hlinikové okná a veľmi bolo cez ne počuť autá. Strava výborná!!! Vždy si bolo z čoho vybrať - ale v podstate každy deň bolo to isté. Čistota a upratovanie super - každý deň sa upratovalo, vymienali uteráky a prezliekali posteľné prádlo. Len podlahu moc nepovysávali/nezametali... Kľudne by som sa vrátila späť do tohto hotela. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Čisté, každý deň bolo upratané.

Strava
Výborná - bolo z čoho vyberať, ale každý deň bolo v podstate to isté.

Služby hotela
Vyhoveli všetkým naším požiadavkám. Komunikácia prevažne v nemeckom jazyku a ruskom.

Pláž
Bola ďalej od hotela - to je taký menší mínus. Inak v podstate čistá - len sme si museli dosť často zháňať lehátka. Pozvolný vstup do mora - ideálne pre deti. Pozor na väčšie skaly a kameňe v mori. Ľahko sa poraníte - to je ďaľšie mínus.

Anonym, 20.01.2020, Dátum pobytu: 11.6. - 18.6.2019
Oblasť: Turecko Turecko, Side, Hotel: Merve Sun hotel & SPA

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)