Recenzie hotelov
Zanzibar

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 7,6 Spokojnost. Aj ked odlety a prilety boli katastrofalne a prisli sme kvoli tomu o 2 dni.

  • 7,5 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 9 Okolie
  • 6 Cena

Celkové zhrnutie
Spokojnost. Aj ked odlety a prilety boli katastrofalne a prisli sme kvoli tomu o 2 dni. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Izby udrziavali ciste. Slecny upratovali na maximum. Izba samotna bola potuchnuta od vlhka. Nejake prirodne osviezovace by neuskodili nakolko je to kraj korenin ocakavala by som rozvonane izby.

Strava
Strava bola rozmanita. Nie vsetkym zucastnenym chutila. Myslim ze sa snazili ulahodit vsetkym. Najhorsie bol pouzity lad v drinkoch z domacej vody co nezapasovalo polovicke zucastnenym. Celkovy dojem z mojho pohladu ohladne stravy bol dobry dokonca aj bravcovinu nam ponukli aj ked to nieje v ich jedalnicku ????

Služby hotela
Petsonal bol uzasniiiiiii. Ci to boli recepcne/i alebo chlapci ktori nas strazili pred miestnymi. Aj ked nebolo velmi treba lebo ludia su neskutocne srdecni. Velke dakujem personalu

Pláž
Plaz bola krasna. Po dazdi nam ju ocistili. Pristup bol uplne v pohode. Odporucila by som nejake solarne lampy aby sa dala uzit aj v neskorsich hodinach. Inak nadhera. Miestni aj cezpolni ci dovolenkari vsetci v harmonii. ????

Marcela B., 20.11.2019, Dátum pobytu: 21.8. - 29.8.2019
Oblasť: Zanzibar Zanzibar, Uroa, Hotel: Uroa Bay Beach

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 8,8 Veľmi dobrá dovolenka, celkový dojem kazí veľa domácich , ktorí od Vás mámia EURo za každú cenu (obťažujú)

  • 10 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 8 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Veľmi dobrá dovolenka, celkový dojem kazí veľa domácich , ktorí od Vás mámia EURo za každú cenu (obťažujú) Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Veľmi dobré ubytovanie , čisté, každý deň nové uteráky apod.

Strava
Strava skôr skromná , ale šlo to, musíte zabudnúť na chvíľu na bravčové mäso a výrobky. Užili sme si morských plodov vkusne a napadito spracovaných.

Služby hotela
Štandartne, bez nejakých problémov, všade prítomný a ochotný personál.

Pláž
Veľmi pekná pláž, s jemným pieskom a pohľadnicovo modré more.

Michal Balog, 18.11.2019, Dátum pobytu: 6.11. - 15.11.2019
Oblasť: Zanzibar Zanzibar, Nungwi, Hotel: My Blue

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 8,6 Dovolená opravdu dle našich snů. Vše fungovalo velmi dobře. Kdo si bude vybírat východní část ostrova, musí se smířit s tím, že jsou...

  • 8,5 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 8 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená opravdu dle našich snů. Vše fungovalo velmi dobře. Kdo si bude vybírat východní část ostrova, musí se smířit s tím, že jsou výrazné odlivy a přilivy a jejich velikost dle fáze měsíce. Když je odliv, dá se krásně procházet široko daleko po pobřeží, když je odliv, dá se trávit čas u hotelového bazénu, stačí si to načasovat a není problém. V hotelu mírně zvýhodňují italské hosty, ale s mírným nadhledem opět žádný problém. Velmi doporučujeme netrávit čas jen v resortu, ale vyrazit na výlety a poznat více z ostrova, opravdu má co ukázat. V klidu využijte i služeb Ámose a Jerryho na pláži, nehledejte je, oni si vás najdou sami :-) Co si s nimi domluvíte, to splní a ještě se s nimi zasmějete. Navštivte i krámky na pláži, ale tvrdě smlouvejte, kroutí se při smlouvání jak hadi, ale ceny mají nasazené vysoko. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Jednoduché, ale čisté, ručníky mění každý den. Občas jim nechte dolar na posteli, ale nečekejte výrazné zvýšení kvality služeb, berte to jen, že uklízečkám něco přilepšíte. Velké společenské prostory s pohodlným posezením a příjemným prostředím, dva bazény, dva bary.

Strava
Naprosto dokonalá. Veliký výběr, najde si opravdu každý, neustále se o vás někdo stará, dolévá vodu, odklízí nádobí, vše s úsměvem a dobrou náladou.

Služby hotela
Služeb navíc jsme moc nevyužili. Nabízeli masáže, ručníky k bazénu atd. Wifi je dobrá, ale když se připojí hodně lidí, nestíhá. Během dne ale bez potíží.

Pláž
Čistá, pouze se vyplavujují mořské trávy. Pokud je jich ale moc, odklízí ji. Při přílivu Se opět naplavují, kdo se jde koupat v přílivu, musí se dostat přes pás této trávy, pak už je ale krásná teplá voda, při přílivu občas skoro horká - tipovali jsme na 35 - 38 stupňů!! Jinak je velmi pozvolný spád, stovky metrů od pláže se dá jít při odlivu pěšky mezi podmořskými zahrádkami místních. Až na konci této mělčiny jsou údajně hvězdice, ale tam jsme až nešli. Když je příliv, dá se zase dobře koupat

Vojtěch B., 18.11.2019, Dátum pobytu: 2.11. - 14.11.2019
Oblasť: Zanzibar Zanzibar, Uroa, Hotel: Palumbo Reef Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

Celkom: 8,2 Příjemně strávená dovolená. Aby jste si ji ale opravdu užili, je potřeba se domluvit s místními a každý den vyrazit mimo resort na výlet....

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 2 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Příjemně strávená dovolená. Aby jste si ji ale opravdu užili, je potřeba se domluvit s místními a každý den vyrazit mimo resort na výlet. V resortu pouze menší bazén a pláž naprosto nevhodná ke koupání. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování přiměřené ceně. Čisto, každý den uklizeno.

Strava
Pro lidi, kteří mají rádi ryby a mořské plody naprosto dokonalé. Pro ostatní k dispozici italská kuchyně.

Pláž
Pro koupání naprosto nevhodné. Pláž plná organických nečistot z moře. Málo vody na plavání, spousta ostrých korálových kamenů, zvířená voda a tudíž nulová viditelnost. Vhodné pro občasné namočení. Pro děti naprosto nevhodné.

Pokud chcete plavat a šnorchlovat, je potřeba se domluvit s místními a vyrazit loďkou dále na moře ke korálovému reefu.

Pavel T., 25.10.2019, Dátum pobytu: 11.10. - 22.10.2019
Oblasť: Zanzibar Zanzibar, Kiwengwa, Hotel: VOI Kiwengwa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

Celkom: 8,6 Krásná a velmi příjemná dovolená. Je to pohádka. Letěli jsme s jedním přestupem přez Dubaj a můžu vám říci že to byla pohoda letět z...

  • 7,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Krásná a velmi příjemná dovolená. Je to pohádka. Letěli jsme s jedním přestupem přez Dubaj a můžu vám říci že to byla pohoda letět z Airbus A380. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Bydleli jsme ve starších bungalovech , ale vůbec to nevadilo vše fungovalo a bylo vždy uklizeno.

Strava
Jídlo bylo úplně super. Snídaně vše od vajíček po salámy a sladkého. Obědy velký výběr mas, ryb, zase sladkého a td. Jelikož je to Italský resort tak mají super těstoviny a také pizzu na pláži. Dávám kuchyni 10hvězdiček. Moc jsem byli spokojený. Střevní potíže jsme vůbec neměli. Nápoje nebyli přechlazené jako v Egyptě tak jsme byli v pohodě.

Služby hotela
Už jsme se něco na cestovali a musím říci že tady na tom to hotelu jsme se cítily mezi svými vždy pomohli pokud jste potřebovali. Mají velkou snahu se s vámi bavit česky pokud neumíte jinou řeč.Personal užasný a velmi příjemný. Po jejich řečeno HAKUNA MATÁTA. A nebo ještě NZURI SANA - Velmi dobře.

Pláž
Co se týče pláže je krásna, pisek jemňoučký bílí, moře teplé. Na pláži běhají zanzibarci kteří vám přinesou na lehátko podložku a dají vám tam váš ručník. Odliv tu není zas tak až moc velký jak na jiných částí Zanzibaru. Vždy se dá něco dělat. Všude jsou palmy tak ,když chcete tak se schováte. Bar na pláži je taky super. Jedině na co si musíte zvyknout že když půjdete do moře tak vas budou stavět masajové a zanzibarci a budou vám něco nabízet a lákat vás do jejich krámečků aby ste něco koupily. Ale když budete tvrdší tak vám dají trochu klid. Ale bát se nemusíte mají zákaz chodit za vámi k lehátkum. Čekaji na vás až kousek u moře.

Miloš Albrecht, 24.10.2019, Dátum pobytu: 7.10. - 19.10.2019
Oblasť: Zanzibar Zanzibar, Kiwengwa, Hotel: VOI Kiwengwa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (0)

8 fotografií

Celkom: 7,8 Celkově to byla velice povedená dovolená, jen pláž přímo u hotelu je dosti znečištěná. To se dá ale vyřešit cca 10ti minutovou procházkou...

  • 8,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 6 Okolie
  • 6 Cena

Celkové zhrnutie
Celkově to byla velice povedená dovolená, jen pláž přímo u hotelu je dosti znečištěná. To se dá ale vyřešit cca 10ti minutovou procházkou směrem do centra, kde jsou pláže nádherné. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoje byly velice hezké, čisté a personál milý a vstřícný.

Strava
Jídlo na 1*

Lucie M., 10.10.2019, Dátum pobytu: 26.9. - 7.10.2019
Oblasť: Zanzibar Zanzibar, Nungwi, Hotel: DoubleTree By Hilton

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 10 Velmi spokojeni.

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Velmi spokojeni. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Oddelena koupelna se sprchovym koutem a wc s toaletni sprskou. Pokoj pro 2+1 s balkonem spis mensi a skromne vybaveni.

Strava
V resortu absolutne dostatecny neomezeny pristup k dzusum a vode, kave, caji. Mimo hotel bych nepila jinou nez balenou vodu. Jidla v hotelu nadbytek, vyber z mnoha druhu ovoce, zeleniny,mas, bylo i veprove v muslimske zemi. Pestra nabidka sladkych desertu.

Služby hotela
Vzdy ochotny a vstricny, kamaradsky a usmevavy personal. Az rodinna pece a atmosfera.

Pláž
Nutno pocitat a zijstit si priliv a odliv. Plaz celkem cista, ale jen na prochazky. Koupali jsme se a opalovali spis u bazenu.

Leona Šístková, 04.09.2019, Dátum pobytu: 12.7. - 25.7.2019
Oblasť: Zanzibar Zanzibar, Uroa, Hotel: Samaki Lodge

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

Celkom: 8,2 Exotická destinace, přátelští lidé, hlavně vše fungovalo jak má i když drobná vylepšení by se dala vymyslet. Žádné přecpané pláže, davy...

  • 8,5 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 9 Okolie
  • 7 Cena

Celkové zhrnutie
Exotická destinace, přátelští lidé, hlavně vše fungovalo jak má i když drobná vylepšení by se dala vymyslet. Žádné přecpané pláže, davy turistů. V oceánu jsem byl chvílemi co oko dohlédlo sám.

Po zkušenosti z jiných podobných destinací nepřekvapí mimo hotel bída. Nemyslím si, že je tam špína, prostě je to rozvojová země - klasická černá Afrika. Asi jsem čekal hezčí přírodu, ale ostrov je na tropy relativně sušší, takže ve vnitrozemí rozsáhlé pláně s křovinami a listnato - palmové lesy. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel se nachází na východní části ostrova, od letiště cca 50 minut jízdy. Jedná se o relativně exkluzivní resort, i když pokoje by drobné úpravy již snesly. Ale vzhledem k bídě a kvalifikovanosti místního obyvatelstva vše fungovalo perfektně.

Každodenní úklid a vzhledem k destinaci nadstandardní čistota, jak pokojů, tak hotelu jako celku. Pláž a okolí bazénu několikrát denně uklízeno.

Strava
Strava v hotelu (polopenze)

- snídaně široký výběr, ale spíše beze změny a nápadu (spíše výběr pro milovníky sladkých snídaní)

- večeře - hotel pořádá každý den tématickou nabídku jídla (svahilské, jihoafrické, asijské, italské...), takže velice pestrý výběr, vynikající ryby, majitel hotelu je prý Ital, takže i pizza a pasta na skvělé úrovni.

Měl jsem trochu problém s nápoji k polopenzi, v ceně je jen voda k večeři a káva/čaj k snídani, ostatní chtějí platit. Mají zajímavý systém evidence útrat přes čtečky karet, takže pořád něco pípají na terminál a platí se nakonec při odjezdu. Nepochopil jsem co vlastně zadávají a co ne... Při vyúčtování jsem se nedopočítal... ale byli jsme celá rodina a to navíc beru jako sponzorský dar :-)

Mimo hotel jsme zkusili párkrát jíst ve Stone Town - pokud nechcete pizzu nebo hamburger v pár stáncích v přístavu, ale risknete zajít hlouběji do města, nastává teprve to pravé dobrodružství. Za tu zkušenost to ale stojí... Není draho, ale je to pro odvážné. S asijskými destinacemi se nedá srovnat, tady jsem se fakt chvílemi bál to sníst...

Služby hotela
Úklid na pokojích a v prostorách hotelu super, animace není, plážový bar super. V rámci hotelu je obchod se suvenýry, masáže, tetování, výlety (vše předražené). Na pláži obchází prodejci suvenýrů, výletů, a všeho možného (za lepší ceny a srovnatelná kvalita), jsou ale neodbytní až vlezlí. Naštěstí hotel najímá "pravé" Masaje jako ochranku, je to působivé, stylové a hlavně jsou extrémně přátelští a méně vlezlí. Velmi rádi nás doprovázeli na procházky po dlouhé pláži a dalo se s nimi solidně anglicky pohovořit o místním životě. Ti mají také své obchůdky se suvenýry za rozumné ceny ale smlouvat je standard

Pláž
Nádherná, dlouhá, čistá. Bílý "štukový" písek. Masivní odliv, ale lze pak dojít hluboko do oceánu, pozorovat živočichy a slunit se na písečných plotnách, které vystoupnou cca 500 od břehu (velmi exotické). Čas, velikost a síla odlivu se řídí fází měsíce, den ode dne se mění. NIKDO SE NEKOUPE, ČLOVĚK MÁ POCIT, ŽE MÁ OCEÁN SÁM PRO SEBE :-)

Bazén čistý, jak na plavání, tak pro děti.

Tomáš M., 28.08.2019, Dátum pobytu: 13.8. - 24.8.2019
Oblasť: Zanzibar Zanzibar, Uroa, Hotel: Uroa Bay Beach

Bola táto recenzia užitočná? Áno (5) Nie (0)

Celkom: 8 Úžasná dovolená. Obrovská vstřícnost a ochota všech zaměstnanců hotelu. Služby na velmi dobré úrovni. Krásná příroda, přímo stvořená k...

  • 8 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 8 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Úžasná dovolená. Obrovská vstřícnost a ochota všech zaměstnanců hotelu. Služby na velmi dobré úrovni. Krásná příroda, přímo stvořená k odpočinku. Za branami hotelu je však úplně jiný svět. Nízká životní úroveň na Vás kouká ze všech stran. Místní to však nijak nevzrušuje. Jsou vyrovnaní se svým způsobem života. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoje jsou v jednodušším provedení. Což ovšem nevadí. Denně máte čisté povlečení včetně ručníků a osušek.

Je zde čisto. V každém pokoji je klimatizace i ventilátor. Rovněž moskytiéra jek dispozici. V koupelně je i fén. Adaptér není potřeba.

Strava
Strava je velmi pestrá. Jen po pár dnech začnete postrádat sýry a salám. Ovšem výběr je jinak bohatý. Ke snídani, obědu, svačině i večeři máte vždy několik druhů ovoce. Nikdo se zde netlačí a nestrká. Vládne v jídelně klid a pohoda.

Najdete zde vepřové, hovězí, kuřecí a mořské plody.

Služby hotela
Služby hotelu jsou skvělé. Velmi mnoho zaměstnanců hovoří česky, což vám někdy usnadní komunikaci. Na recepci vám za zálohu 5USD zapůjčí plážovou osušku, kterou můžete měnit každý den. V den odjezdu vám peníze vrátí.

Rovněž vám zjistí hodinu odjezdu od hotelu, neboť informační nástěnka Exim tours má poslední informaci o odjezdu na den 5.4.2019. Nikdo se s vámi absolutně nespojí. tel. číslo, které dostanete nikdo nebere. Což ovšem nevadí domorodci vše zařídí.

Pláž
Pláž se každé ráno uklízí. Takže příjdete na uklizenou pláž. Nevýhodou je velký odliv.Můžete se však procházet po pobřeží a navštěvovat místní obchůdky. Nebojte se a jděte se podívat. Masajové vás u pobřeží budou neustále lákat.

Na výlety jsme cestovali s Jerrym, který je k nalezení rovněž na pláži. Bylo zajištěné jídlo i pití. Všechny výlety naprosto bez problémů. Doporučuji. Nevýhodou je velké množství mořské trávy. Tu však denně odklízí. Najdete zde nádherné mušle. Malé ještěrky se s vámi potkávají všude. Hady jsem neviděla. Všem doporučuji poznat tuto krásnou zemi.

Romana Dvořáková, 21.08.2019, Dátum pobytu: 4.8. - 17.8.2019
Oblasť: Zanzibar Zanzibar, Uroa, Hotel: Palumbo Reef Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (5) Nie (0)