Recenzie hotelov
Zanzibar

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 9,2 Byli jsme spokojeni se vším kromě letadla,kde bylo málo místa na tak dlouhou cestu.

  • 10 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 10 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Byli jsme spokojeni se vším kromě letadla,kde bylo málo místa na tak dlouhou cestu. Zobraziť celú recenziu

Strava
Strava byla rozmanitá a dalo se vždy vybrat na co má člověk chuť.Bylo tam i jídlo typické pro tuto zemi.

Pláž
Pláž byla upravovaná při odlivu a moře no pohádka..

Věra Prudíková, 10.12.2018, Dátum pobytu: 22.11. - 5.12.2018
Oblasť: Zanzibar Zanzibar, Uroa, Hotel: Samaki Lodge

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

1 fotografia

Celkom: 9,4 celkově bezvadná dovolená, od komunikace s cestovkou, organizace z její strany. Hotel splnil očekávání, služby perfektní, personál milý a...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 7 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
celkově bezvadná dovolená, od komunikace s cestovkou, organizace z její strany. Hotel splnil očekávání, služby perfektní, personál milý a přátelský. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
V části bungalovu, pohled na pláž, téměř na pláži

Strava
Výborná, rozmanitá,

Služby hotela
Výborné

Pláž
Hned u hotelu, hlídaná, čistá

Mirka Svobodová, 07.12.2018, Dátum pobytu: 21.11. - 4.12.2018
Oblasť: Zanzibar Zanzibar, Nungwi, Hotel: DoubleTree By Hilton

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 7,8 Skvelá dovolenka, v Zanzibare som bol už po tretí krát.

  • 9 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 5 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Skvelá dovolenka, v Zanzibare som bol už po tretí krát. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Treba si uvedomiť, že ste v Afrike. Izba bola príjemná, s chladničkou, klimatizáciou a TV. Ten však nefungoval, čo mi až tak nevadilo. Na oddych vynikajúce. Matrac v posteli ideálny, Posteľné prádlo prezliekali aj 1 krát počas pobytu.

Strava
Príjemne prekvapila. Veľa jedál z rýb, kuracina, hovädzie. Skromnejšie to bolo so zákuskami a ovocím. Nečakajte však jedlá porovnateľné s 5 hviezdičkovými hotelmi v Turecku alebo Egypte.

Služby hotela
Primerané pobytu vo 4 hviezdičkovom hoteli v Afrike. Zo začiatku človekovi chýba rýchlejší internet. televízia, ostatné "hlúposti" ktorých máme v Európe dosť. Po pár dňoch som už na to ani nemyslel.

Pláž
Priemerná, s vysokým prílivom a odlivom, pieskovo bahnitá. Veľké množstvo morských rastlín, ktoré počas odlivu zapáchajú hnilobou. Hotel zabezpečuje prepravu na krajšiu pláž, ktorá je vzdialená nie 2 kilometre ako je uvedené v popise ale 5 kilometrov. Na druhej pláži je bar, ktorý nie je v All Inclusive.

Anton H., 04.12.2018, Dátum pobytu: 13.11. - 23.11.2018
Oblasť: Zanzibar Zanzibar, Uroa, Hotel: Zanzibar Bay Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

7 fotografií

Celkom: 8,8 Od dovolené jsme čekali slunce a teplý oceán. Toto vše bylo bez pochyby dokonalé. Oceán při přílivu opravdu vařící. Výlety jsme podnikali...

  • 9 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 7 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Od dovolené jsme čekali slunce a teplý oceán. Toto vše bylo bez pochyby dokonalé. Oceán při přílivu opravdu vařící. Výlety jsme podnikali pouze s místními Jerry a Amos, kteří se vás hned ujmou, jen co vyjdete na pláž a opravdu to stojí za to. Kuci mají ceny třetinové oproti hotelu a navíc se s nimi domluvíte česky. Byli jsme na všech výletech co nabízeli a ani jednoho nelitujeme. Ceny od 15-45 dolarů za osoba/výlet. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování jsme zvolili s výhledem na moře a určitě dobrá volba. Ve dvou jsme se mohli v pokoji ,,hledat " a výhled krásný.

Strava
Strava byla výborná. Trochu jsme se báli, po přečtení recenzí, ale vždy bylo co si dát. Krom snídaní, kdy nebyla šunka nebo sýr, jak jsou všichni zvyklí, tak bylo téměř vše. Obědy super a večeře obžérství. Ovoce jsem lepší nejedl. Doporučuji

Služby hotela
Každý večer program, přes den se o zábavu starali animátoři, kteří tu práci měli fakt rádi. Roznášeli čerstvý meloun, pořádali aquagym, volejbal, šipky atd. Recepce příjemná.

Pláž
Pláž místy řasy a dál poměrně dost ježků, doporučujeme boty do vody. Odliv a příliv 2x za den.

Petr V., 03.12.2018, Dátum pobytu: 1.11. - 14.11.2018
Oblasť: Zanzibar Zanzibar, Uroa, Hotel: Palumbo Reef Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

Celkom: 5,6 Dovolená jako taková byla velmi pěkná. Celkově hodnotím pozitivně, neboť plusy převažovaly a nechtěli jsme si kazit celkový dojem....

  • 6 Ubytovanie
  • 6 Strava
  • 4 Okolie
  • 6 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená jako taková byla velmi pěkná. Celkově hodnotím pozitivně, neboť plusy převažovaly a nechtěli jsme si kazit celkový dojem. Některé věci bych však rozhodně změnila. Úplně na začátku bych určitě velmi negativně hodnotila leteckou společnost. Nemyslím tím letecký personál (letušky, piloty). Ten byl přívětivý a ochotný. Mám na mysli letadlo. Vzhledem k velmi dlouhému letu jsou podmínky pro cestující příšerné. A pro letušky, jak jsem viděla taky. Očekávala jsem, že na takovou vzdálenost nebudou naše aerolinky používat letadla, kde není prostor na nic, ani nohy a to žádný. Nejsem žádný dlouhán, měřím pouhých 166 cm a jsem štíhlá, ale kolenama jsem dloubala do zad cestující předemnou. Totéž dělala cestující za mnou a za ní atd.. Velmi příjemné. Můj partner se tam s koleny ani nevešel, tak je natáčel ke mě. Sedačky jsou natolik úzké, že nelze mít obě ruce v přirozené poloze podél těla. Min. jednu musíte mít přesunutou v klíně. Co na to páteř po tolika hodinách nechci komentovat. Od bolestí jsem nemohla vydržet a nezbylo mi nic jiného než sáhnout po tlumících lecích od bolesti jenom k vůli nelidským podmínkám. Zábava začíná, když vám přinesou jídlo. Jíst v tomto prostoru je téměř nereálné. Buď jí jeden, druhý nebo třetí. I zvířata v kleci mají více prostoru. A to jsme nebyli černí pasažéři a zájezd jsme si řádně zaplatili. Ostatní cestující byli rovněž velmi rozladěni až se to v jednu chvíli zvrhlo, kdy jedné cestující povolily nervy, protože cestující před ní se údajně vrtěla, neboť jí bolely už nohy, se kterými prostě nemáte několik hodin šanci vůbec hnout. Stydět by se měly naše aerolinky. Hlavně že vydělávají, ale podmínky cestujících jsou jim naprosto ukradené. Pochopím let 2-3 hodiny, to by člověk ještě nějak překousl. . . . Rozhodně už nikdy s českými aerolinkami nepoletím. Letěla jsem již mnohokrát, ale když i na takovou vzdálenost použijí toto nízkonákladové letadlo . . . Ani omylem. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování bylo jiné, než jsme zvyklí z jiných oblastí, ale na základě recenzí jsme s tím počítali. Je třeba brát v potaz, že je to Afrika a tudíž jiné. Nicméně pokoj byl čistý, denně pěkně uklizen, postel denně nazdobená. Pokojským jsme nechávali dolary a další pozornosti k tomu, které jsme přivezli z Česka. Pokojské a vůbec personál byl velmi milý, ochotný, usměvavý a příjemný. Tady bych dala plný počet bodů :-)

Strava
Strava byla rovněž trochu odlišná, ale velmi dobrá a chutná. Prakticky denně čerstvá ryba, která byla vynikající - nelze nic vytknout. Přílohy byly spíše na italský způsob, neboť jeden z majitelů je Ital. Já si těstoviny nedávala, moc je nejím, spíše zeleninu a ryby. Zdravá strava :-) Také jsem si užila potvor z moře vylovených. Když jsou čerstvé, jsou strašně dobré. I můj partner, který ty potvory nejí si je dával :-) Nejprve mi říkal, jak to můžeš jíst ??? A po pár dnech už mu v talířku také nechyběly :-) Denně čerstvé ovoce bylo úžasné. Toho jsem si opravdu užila a ještě teď se mi sbíhají sliny, když si na ty ovocné hody vzpomenu. Sladké dezerty moc nechutnaly nikomu. Byly to suché koláče bez jakéhokoliv krému. Alespoň jsme nemuseli mít po návratu strach stoupnout na váhu :-) Snídaně trošku slabší a každý den stejná. Mě to nevadilo, dávala jsem si ovoce. Někdo sem tam frflal, ale na druhou stranu si říkám, co snídají doma :-) Asi taky né každý den něco jiného. Jediné co mi opravdu vadilo a dávám palec dolů byla voda. Každý den jsme měli v lednici 2x 0,3 dl, ale tohle mi rozhodně nestačí. V baru Vám nalévají do malých skleniček - asi musí, tak jsem tam vždy musela jít, dát si jednu, vypít ji před číšníkem, hned si říci o druhou, jak nenasyta - cítila jsem se trapně, ale v tom horku jsem měla prostě žízeň. Jsem zvyklá dodržovat pitný režim a pít to po malých skleničkách je otravné i pro číšníky. U večere Vám sice každému načnou velkou 2L vodu, ale sebou si zbytek vzít nemůžete. Jen co vypijete u stolu během večeře. Když jsem řešila, že mám žízeň a potřebuji více vody, protože z vodovodu je nepitná, tak Vám sdělí, že jsi ji musíte koupit. Takže máte zaplaceno All Inclusive, ale vodu si musíte dokupovat. Ve 22 hod. se zavře bar a nemáte vodu. Nebo když jedete na výlet, musíte si ji koupit. Přes den musíte stále chodit do baru pro každou skleničku vody. Tohle mi vadilo a zbytečně kazilo dojem z pěkné dovolené.

Služby hotela
Taky by bylo dobré upozornit klienty, že pokud jste z dovolených zvyklí na espresso v rámci All inclusive, tak tady si ho budete taky kupovat. Pouze u snídaně je rozpustná káva. Taková ta obarvená voda :-) Není tak hrozná, ale většina z nás již rozpustné kávy nepije. Co se mi velmi líbilo, tak byl celkový přístup personálu i vedení. Každý den nás vítali, pamatovali si kdo z jaké země je a zdravili v jazyce jednotlivých hostů a přáli dobrou chuť. To bylo milé a pozorné. Rovněž při odjezdu přišli a rozloučili se s námi. Tohle jsem nazažila nikde a už mám něco procestováno. Tento hotel je menší a panuje tam rodinná atmosféra a osobní přístup ke každému. Všechny animační programy včetně těch večerních jsou však pouze v Italštině, tak jsme se nezapojovali neboť jsme nerozuměli. To byla trošku škoda. :-( Také jsme se učili před cestou základní fráze ve Svahilštině a personál byl nadšený a učil nás ochotně další fráze. Na oplátku se učili oni od nás česky. Personál byl opravdu skvělý, stále usměvavý a příjemný a to včetně šéfkuře :-) Tohle u nás moc vidět není.

Pláž
Pláž nás ovšem zklamala. Krásný bílý písek, ale trochu nepořádek. Desítky postávajících Masajů, kteří na nás povolávali, nepřetržitě koukali, jak do výkladní skříně a číhali na každý náš pohyb, aby nám mohli něco prodat, nás už pak všechny otravovalo. Každý pokus o vstup do moře je s několika Masáji v zádech a nabízení zboží a dalších služeb. Nebyli zlí, ani nijak nepříjemní, to vůbec né, ale kazilo to tu pohodu. Sále jsme je měli kolem sebe. Místo toho postáváni by mohli uklidit binec, který se na pláži díky každodennímu přílivu a odlivu objevoval. Pláž před hotelem to ještě ušlo, ale o metr dál už byl vyloženě bordel. To stejné okolí. Před hotelem hrůza, za bránou krása. V hotelu je překrásná a denně udržovaná zahrada. Ale příjezd k hotelu nám na pár chvil zastavil srdce. Ale jak zavřeli bránu, ráj :-) Je potřeba počítat s tím, že si moře moc neužijete. Každý den je odliv a půl dne je moře pryč. Je třeba si naplánovat jiné aktivity a výlety. Co mi vadilo, byly řasy a trávy v moři. Bylo jich všude moc. Moře krásné, čisté, azurové ale plné trav. Když to celé shrnu, dovolená byla skvělá a nedostatky by chtělo dopilovat :-)

Anonym, 20.11.2018, Dátum pobytu: 1.11. - 14.11.2018
Oblasť: Zanzibar Zanzibar, Pwani Mchangani, Hotel: Waridi Beach Resort & SPA

Bola táto recenzia užitočná? Áno (8) Nie (1)

Celkom: 5,8 Sme spokojní s dovolenkou

  • 6 Ubytovanie
  • 6 Strava
  • 6 Okolie
  • 5 Cena

Celkové zhrnutie
Sme spokojní s dovolenkou Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Sme spokojní

Strava
Chutilo nám

Služby hotela
Sme spokojní

Pláž
Sme spokojní

Ján P., 19.11.2018, Dátum pobytu: 31.10. - 10.11.2018
Oblasť: Zanzibar Zanzibar, Hotel: Palumbo Kendwa

Bola táto recenzia užitočná? Áno (1) Nie (2)

Celkom: 9 Zajímavé, poučné,příjemné

  • 9 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 7 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Zajímavé, poučné,příjemné Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
odpovídající

Strava
vynikající

Služby hotela
špičkové

Pláž
dobrá, po celém pobřeží by mohla být lépe udržovaná, ani by to moc práce nedalo

Jaroslav Kolařík, 19.11.2018, Dátum pobytu: 1.11. - 14.11.2018
Oblasť: Zanzibar Zanzibar, Kiwengwa, Hotel: Kiwengwa Beach Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 10 Dovolená byla úžasná, hotel můžeme určitě jen doporučit. Všude bylo čisto, s ničím jsme neměly problém. Hotel je až na jihu ostrova...

  • 10 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená byla úžasná, hotel můžeme určitě jen doporučit. Všude bylo čisto, s ničím jsme neměly problém.

Hotel je až na jihu ostrova (Makunduchi), je tam opravdu veliký klid. Protože jsme hodně cestovaly po ostrově, musely jsme zase o to více zaplatit za benzín, protože většina turistických zajímavostí je víc na severu, na druhou stranu jsme ale zase z auta viděly spoustu zajímavých věcí ze života místních.

Za malou nevýhodu lze považovat, že kromě malého hotelového obchůdku se suvenýry přímo v hotelu (který není nic moc), není v blízkém okolí žádná možnost nákupu nějakých dárečků. Na suvenýry je lepší zajet autem kousek severněji do Jambiani, nebo Paje. Vedle hotelu je škola, takže se na pláži občas kromě pár místních objevují nějaké děti. Jinak nikdo "neotravuje" abyste si něco koupili. Pokud hledáte klidnou relaxační dovolenou, je tento hotel na ideálním místě. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoj ve kterém jsme byly ubytované byl naprosto vyhovující, dostatečně veliký, uprostřed i s gaučem a stolkem. Koupelna byla obrovská. Denně bylo perfektně uklizeno, každý večer pak paní přišla sundat moskytiéry, a vystříkala pokoj repelentem. Pokoj jsme měly v prvním patře s krásným výhledem na moře z prostorné pavlače, která spojovala tři pokoje. Vybavení hotelu je trochu starší, sem tam trochu rez na kohoutku, ale za tu cenu a na "Afriku" to bylo úplně v pořádku, a hlouposti jako kousek otlučeného rámu dveří jsme naprosto neřešily. Nemáme co vytknout.

Strava
U CK jsme zakoupily pouze snídaně, protože jsme hodně cestovaly po ostrově. Snídaně byly výjimečně formou bufetu, převážně jsme byly obslouženy. Každý den čerstvé pečivo, talíř s ovocem, džemy, máslo, palačinky a vajíčka na několik způsobů. Samozřejmostí byla káva (instantní, filtrovaná), čaj a džusy. Káva a čaj byla dále k dispozici po celý den na recepci, zdarma. Obědy a nebo večeře jsme vybíraly z jídelního lístku, cenově od 3,5 do 20-ti dolarů (3,5 polévky, saláty, běžné větší jídla kolem 13-ti dolarů). V Africe je všechno Hakuna matata, takže si prostě někdy musíte trochu počkat :), ale kam vlastně spěchat v takovém ráji? Čekání nebylo nikdy moc dlouhé, že bychom měly potřebu si stěžovat. Dvakrát za náš pobyl byla uspořádán grilovací večer místních specialit, cena 16 dolarů.

Služby hotela
Služby hotelu byly naprosto v pořádku, na to že se jedná o 3* hotel, řekla bych až nadstandardní, očekávaly jsme mnohem menší komfort. K dispozici byl kulečník a televizní koutek, bar byl otevřen do 23:00, pokud se hosté bavili, byl otevřen o trochu déle.

Každé ráno poctivě zaměstnanci čistili bazény a celou plochu v hotelu a před hotelem na pláži, zametali napadané halouzky a květy ze stromů, písek byl pořád čistý. Hotel byl celkově čistý, jak ve vnitřních prostorech tak ve venkovních.

Pláž
Pláž u hotelu je nádherná, s krásným bílým pískem. Samozřejmě tak jako na většině části ostrova zde bývá odliv, kdy do odstoupeného oceánu chodí místní sbírat řasy a mořské plody. Pro nás to byl ale skvělý zážitek, brouzdání se ve vodě a pozorování mořského dna se nám moc líbilo.

Tereza Z., 06.11.2018, Dátum pobytu: 23.10. - 2.11.2018
Oblasť: Zanzibar Zanzibar, Hotel: La Madrugada Beach Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (6) Nie (0)

Uvnitř hotelu, pohled na bar. 17 fotografií

Celkom: 9 Dovolenou jsme si užili. Bylo to nejen díky dobré partě českých turistů v hotelu, ale hlavně přístupem zaměstnanců hotelu a místních...

  • 9 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 8 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolenou jsme si užili. Bylo to nejen díky dobré partě českých turistů v hotelu, ale hlavně přístupem zaměstnanců hotelu a místních lidí, kteří jsou milí, pohodoví, otevření a mají snahu udělat vše, aby jste byli spokojení. Navíc můžete využívat prostory vedlejšího hotelu Palumbo, kde probíhala i strava a také všechny zábavné programy. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování v Samaki je příjemné, je tedy starší než vedlejší hotel Palumbo, ale na pokoji trávíte opravdu minimum času. Musíte si uvědomit, že jste v Africe, kde lidé žijí v chatrčích (stačí vyrazit za bránu hotelu a vidíte realitu). Pokoj je prostorný, denně probíhá úklid, na pokoji je i televize (zpravodajství a sport v cizích jazycích). K dispozici je trezor, kam jsme si ukládali jen peníze, jinak se nám z pokoje nikdy nic neztratilo (notebook, brýle aj.). Zahrady hotelu jsou rozkvetlé, čisté. Na hotelové pláži i u bazénu dostatek lehátek.

Strava
Jídlo pestré, chutné, myslím, že si mohl každý vybrat to, co má rád. Ke snídani domácí houstičky, sýr místní podobný Ricotta, rajčata, okurky, omelety, fazole , ovoce, jogurty, sladké buchty, sušenky, cereálie, káva, čaje, limonády. Obědy a večeře podobné - saláty, brambory, rýže, kuřecí maso, chobotnice, ryba, někdy hovězí nebo vepřové koleno, sladké dorty, pudinkové dezerty, ovoce. Během dne svačinka u bazénu - meloun, sušenky, oříšky, popcorn aj.

Služby hotela
Personál je opravdu milý, vstřícný, dostatek zaměstnanců, v lobby baru televize (hlavně zprávy a sportovní kanály). Wifi na hotelu zdarma (jen ne všude dobrý signál). V rámci placených služeb je možné zajít na masáž (doporučuji, bylo to úžasné).

Pláž
Pláž je ovlivněna přílivem a odlivem, kdo s tím dopředu počítá, není překvapený ani naštvaný. Pokud je odliv, je možné se procházet po mořském dně, vidět, jak místní pěstují řasy, která se využívá v kosmetickém odvětví a v lékařství. Dále se vytvoří i v moři umělé pláže a dál od pobřeží jsou i hvězdice. Rádi vás tam vezmou místní Masajové. Během přílivu je možné se koupat, moře je pozvolné, voda čistá, jen sem tam řasy (řasy jsou hlavně u pláže)

Anonym, 06.11.2018, Dátum pobytu: 23.10. - 3.11.2018
Oblasť: Zanzibar Zanzibar, Uroa, Hotel: Samaki Lodge

Bola táto recenzia užitočná? Áno (3) Nie (0)