Recenzie hotelov
Uroa - Zanzibar

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 5,6 Dobrá dovolená až na průvodkyni Renatu. Neochotná, neustále zdůrazňující přepracovanost, přezíravá... Pozor na některé vychytávky CK....

  • 6,5 Ubytovanie
  • 4 Strava
  • 6 Okolie
  • 5 Cena

Celkové zhrnutie
Dobrá dovolená až na průvodkyni Renatu. Neochotná, neustále zdůrazňující přepracovanost, přezíravá... Pozor na některé vychytávky CK. Např. že vizum a testy na COVID se platí výhradně kartou. To by jim ovšem musely fungovat platební terminály. Takže jsem byl rád, že jsem měl hotovost, buďte na to raději připraveni. Pokud se týče výletů, osvědčil se Amos a Jerry, kteří mají výlety o polovinu levnější nez CK a mluví i trochu česky. Samozřejmě buďte připraveni na cca 13 hod. letu vč. dvou zastávek tam i zpět, pokud letíte se Smart. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Měl jsem výhled na moře, takže OK, úklid denně, kinklající se toaleta

Strava
Bohužel nečekejte žádný Egypt... Těstoviny vždy a dvě tři jídla k tomu. Ale najíst se dá, ovoce je dost.

Služby hotela
v pořádku

Pláž
Dvakrát denně "uteče" voda, to jsme ale věděli. Jinak doporučuji se od kapitána Nguru (najdete na pláži) nechat dovézt lodí na Paradise beach, to je ta naproti přes moře. Hezký výlet na odpoledne za 15 USD vč. ovoce, koupání a šnorchlování. Pláž úplně jiné úrovně.

Jan K., 05.03.2021, Dátum pobytu: 19.2. - 27.2.2021
Oblasť: Zanzibar Zanzibar, Uroa, Hotel: Palumbo Reef Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 9,6 Dovolená byla úžasná ,jídlo perfektní, dochucené, nabídka široká, usměvavý personál, který se s vámi snaží domluvit i když třeba sami...

  • 9,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená byla úžasná ,jídlo perfektní, dochucené, nabídka široká, usměvavý personál, který se s vámi snaží domluvit i když

třeba sami pořádně anglicky neumíte , chválíme, musíme pochválit delegáta Míru Trávníčka který nás doprovázel na výletech,

výlety jsme měli 3 a všechny super. Trošku nás zklamal že s námi nejel na letiště se rozloučit :-)

Jinak hotel pro malé děti moc vyžití nemá , bazén tu sice je, ale žádný dětský koutek, žádná skluzavka , trošku škoda Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
vlastní teráska u pokoje ,jinak čisté,jednoduché s ledničkou, víc vlastně nepotřebujete

možnost zaplatit si wifi na pokoji , na recepci padala, ale pokud chcete mít klid tak jako my, pak úplný ideál

Strava
vynikající , dochucená (nebývá všude, jak jsme slyšeli, někde nevěděli co jedí, vše chutnalo stejně, tak tady rozhodně ne)

hodně rozmanitá , vynikající ryby, těstoviny , saláty , ovoce , přílohy-rýže, hranolky a dokonce i pizza, každý si najde své

Služby hotela
úklid fungoval průběžně, bez výtek, personál příjemný, usměvavý

když měl někdo narozeniny , tak dokonce večer zatancovali a host dostal takový menší dortík

pokud neumíte moc angličtinu, pak tady se domluvíte určitě, personál se snaží aby pochopil, co potřebujete, někdy hodně trpělivý

Pláž
je tu velký odliv, na pláži lehátka

Markéta L., 16.02.2021, Dátum pobytu: 3.2. - 11.2.2021
Oblasť: Zanzibar Zanzibar, Uroa, Hotel: Uroa Bay Beach

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 5 Dovolená byla moc fajn, bylo to moc příjemné vypadnout z kovidového Česka a začít 11 dnů v zemi, která covid zase až tak moc neřeší....

  • 4 Ubytovanie
  • 4 Strava
  • 9 Okolie
  • 4 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená byla moc fajn, bylo to moc příjemné vypadnout z kovidového Česka a začít 11 dnů v zemi, která covid zase až tak moc neřeší. Ubytování a služby nebyly na úrovni čtyřhvězdičkového hotelu, trochu jsme to očekávali, úroveň hotelu i služeb v černé Africe se rozhodně nevyrovná úrovni služeb např. v Egyptě nebo v Emirátech. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Velmi jednoduché, rozhodně neodpovídalo čtyřhvězdičkovému standardu.

Strava
Nebyl moc velký výběr, strava se dost opakovala a bohužel jídlo bývalo studené nebo jenom lehounce vlažné.

Služby hotela
Personál moc ochotný, usměvavý. To jejich "Jambo" a "Hakuna matata" mi bude chybět.

Pláž
Pěkná čistá, velký odliv, při přílivu pěkné koupání. Hned nás odchytili domorodci s nabídkami služeb, zkouší to nejdříve se "zdravstvuj", protože klientela v hotelu je převážně ruská, hlučná a arogantní, ale když se člověk ohradí, že není Rus, hned zkusí "Ahoj" a začnou tvrdit: "český dobrý, ruský na hovno". Češi je to naučili a bylo to celkem vtipné.

Radmila Tomášová, 10.02.2021, Dátum pobytu: 21.1. - 30.1.2021
Oblasť: Zanzibar Zanzibar, Uroa, Hotel: Palumbo Reef Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

Celkom: 7,8 Italští majitelé se snaží v možnostech dané Afrikou, aby vše fungovalo. Neměli jsme žádný problém, služby dobré, čisto a jídlo pestré....

  • 8 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 8 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Italští majitelé se snaží v možnostech dané Afrikou, aby vše fungovalo. Neměli jsme žádný problém, služby dobré, čisto a jídlo pestré. Připojení na Wifi slabší a dostupné blíže recepce. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pěkné ubytování ve velkých pokojích domků se zastřešenou terasou. Velmi příjemné . Na pokojích jsme měli denní úklid. Vše ok.

Strava
Pestrá strava, hodně zeleniny, na maso v teple ani nebyla moc chuť. Dobré polévky a výborné ovoce.

Služby hotela
Každý večer byl program, který byl tak akorát, provozovatelé dohlíželi na provoz a byli aktivní v komunikaci s návštěvníky. Ručníky na pláž se mohly měnit kdykoli, lehátka stačila, neměli jsme problém kdykoli najít volná lehátka.

Pláž
Lehátka jsou u resortu a na pláž je to pár kroků, neuvěřitelně bílý a jemný písek. Denně je velký odliv, který je většinou kolem poledne a voda se vrací odpoledne, kdy je již sluníčko mně agresivní. Byli jsme stále pod palmami, nebo slunečníky a i když bylo dopoledne chvilkami pod mrakem opaluje se velmi rychle. Je opravdu nutné se mazat a mazat. Na pláži jsou místní, kteří nabízí různé výlety, děti se snaží komunikovat a za drobné sladkosti, pastelky jsou moc rády. Ostraha hlídá resort, aby místní neobtěžovali hosty.

Gabriela R., 11.01.2021, Dátum pobytu: 28.12.2020 - 5.1.2021
Oblasť: Zanzibar Zanzibar, Uroa, Hotel: Uroa Bay Beach

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

2 fotografie

Celkom: 6,8 Keďže sme sa dostali do mimoriadnej situacie, ktorá bola spojená s výskytom koronavirusu sa nám cestovná kancelária otočila chrbtom. Boli...

  • 9 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 3 Okolie
  • 4 Cena

Celkové zhrnutie
Keďže sme sa dostali do mimoriadnej situacie, ktorá bola spojená s výskytom koronavirusu sa nám cestovná kancelária otočila chrbtom. Boli sme sklamaní s riešením situácie odvozu domov. Všetci sa vyhovárali na všetkých. Cechom poskytli odlet do Prahy a nás nechali v neistote. Až po urgenciach z našej strany nás cestovná kancelária dostala domov. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Celkovo ubytovanie hodnotíme dobre, izby boli čisté a vždy upratane.

Strava
Výborná, nie je čo vytknúť.

Služby hotela
Služby boli priemerné. Čašníci sa vôbec neponáhľajú majú cas. Trebalo dlhšie čakať pri pulte za plazovym barom. Nevedia si zapamätať dve veci naraz.

Pláž
Keďže v našom rezorte bol veľký príliv a odliv mohli sa lepšie starať o čistotu pláže pri odlive. Bolo tam veľmi veľa naplavenych rias.

Lucia M., 23.03.2020, Dátum pobytu: 7.3. - 18.3.2020
Oblasť: Zanzibar Zanzibar, Uroa, Hotel: Palumbo Reef Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (3) Nie (0)

Celkom: 5,4 Celkový dojem zo Zanzibaru bol pozitívny až na cestu na Slovensko. Česká republika nás odmietla prijať na svojom letisku, tak sme museli...

  • 6,5 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 3 Okolie
  • 3 Cena

Celkové zhrnutie
Celkový dojem zo Zanzibaru bol pozitívny až na cestu na Slovensko. Česká republika nás odmietla prijať na svojom letisku, tak sme museli zostať dva dni a dve noci v Dubaji. Všetky náklady sme si museli hradiť sami. Delegátka cest.kancelárie nás ani nesprevádzala na letisko a pritom vedela, že bude problém pri prebukovaní leteniek na inú leteckú spoločnosť. Starala sa iba o českých turistov, ktorý leteli domov podľa plánu.Ona odlietala s nimi späť do českej republiky. Pri zakúpení zájazdu bola prvá zmluva z odletom aj príletom do Bratislavy. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Hotel v africkom štýle celkom čistý,personál úslužný.

Strava
Celkom dobrá, chýbali nám iba naše šunky a syry na raňajky, ináč dostatočný výber jedál.

Služby hotela
Celkom dobré, nevyhovovalo nám, že pri zaplatení all inclusive sme museli podpisovať prevzatie alkoholického nápoja podľa čísla izby,

Pláž
Pri prílive nebola žiadna, pri odlive špinavá, plná tráv.

Marta D., 23.03.2020, Dátum pobytu: 7.3. - 18.3.2020
Oblasť: Zanzibar Zanzibar, Uroa, Hotel: Palumbo Reef Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (4) Nie (0)

Celkom: 9,6 Tato dovolená byla zážitek, už na letišti jsme se seznámili s top delegátkou Renatou, která vše organizuje na 100% .Zánzibár nám ukázala...

  • 10 Ubytovanie
  • 8 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Tato dovolená byla zážitek, už na letišti jsme se seznámili s top delegátkou Renatou, která vše organizuje na 100% .Zánzibár nám ukázala ze všech stran, využily jsme i výletů a dostali jsme detailní informace o této zemi. Ně kdo rád využil místních mužů z pláže, kteří mají výlety o něco levnější, ale výklad Renaty byl opravdu úžasný, a okamžitě na ostrov Zánzibár máte jiný pohled. Opravdu doporučuji. Je dobré si výlety vzít i s jídlem, byl to gurmánský zážitek, mořské plody všeho druhu. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování bylo na tuto destinaci výborné, personál ochotný, všude čisto,pohodlné postele i dva polštáře, super

Strava
Strava zajímavá,výborné ovoce, ryby, italské těstoviny, usměvavý personál.

Služby hotela
Hotel jsme měli all inclusive bez alkoholu, v celém hotelu se neplatí vše se píše na pokoj a při odjezdu se vše zúčtuje.Po vyúčtování na konci pobytu jsme zjistili, že danou částku za příplatek za alkohol by jsme ani nevyčerpali, ale opravdu záleží na jedinci.Super je večeře na pláži,je placená , ale stojí určitě za to.

Pláž
Musíte počítat že je to oceán, každý den to bylo jinak, jiná teplota , jiná hladina vody, jiná barva, prostě jinak než zažíváte umoře.Každá fotka co vyfotíte je unikátní a na výstavu.

Martina Karásková, 13.03.2020, Dátum pobytu: 25.2. - 7.3.2020
Oblasť: Zanzibar Zanzibar, Uroa, Hotel: Palumbo Reef Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (3) Nie (0)

5 fotografií

Celkom: 9 Výborné, doporučuji. Delegátce díky za pěkné výlety a vyčerpávající informace (absolvovali jsme celodenní výlet "Tradiční Zanzibar:...

  • 9 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 9 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Výborné, doporučuji. Delegátce díky za pěkné výlety a vyčerpávající informace (absolvovali jsme celodenní výlet "Tradiční Zanzibar: město + koření" a celodenní výlet "Plavba do ráje - výlet lodí vč. šnorchlování") . Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pěkné, čisté, odpovídající africkému stylu.

Strava
Výborná, rozmanitá.

Služby hotela
Dostačující.

Pláž
Nádherná, čistá a teplá voda. Při odlivu pěkné procházky po dně oceánu.

Andrea P., 08.03.2020, Dátum pobytu: 13.2. - 26.2.2020
Oblasť: Zanzibar Zanzibar, Uroa, Hotel: Palumbo Reef Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

Celkom: 7 Domů jsme si vezli ananas a mango - nedoporučuji. Je to skvělé ovoce, jiné než v Česku, ale raději ho snězte v Zanzibaru. Kufry letištním...

  • 7 Ubytovanie
  • 8 Okolie
  • 6 Cena

Celkové zhrnutie
Domů jsme si vezli ananas a mango - nedoporučuji. Je to skvělé ovoce, jiné než v Česku, ale raději ho snězte v Zanzibaru. Kufry letištním personálem dostávají hodně zabrat, - doporučuji je zabalit na cestu tam i zpět strečkou. Ovoce se rozmačkalo (všem) a navíc mohou na hranicích dělat problémy. Celkově letiště v Zanzibaru je obrovský problém, chaos, naschvály personálu k turistům... Rozhodně zapomeňte, že budete sedět v párech, jak spolu cestujete, vedle sebe. Cestou zpět všichni seděli odděleně a personál řekl, že pokud chceme sedět vedle sebe, musíme si slušně připlatit. Při příletu nebudete vědět, ke kterému okénku pro vízum a zřejmě si 1x vystojíte špatnou řadu. Pozor - jiné okénko je pro platbu kartou a jiné pro platbu v hotovosti. Klimatizace nefungovala a koupit vodu byl obrovský problém. Tam i zpět. A v obou případech jsme na letišti čekali 3 hodiny!

Každopádně se připravte na to, že pořád každý bude očekávat nějaký ten dolar. Nevidím důvod, pořád někomu dávat jen tak peníze. Proto my dávali dolar jen tomu, u koho jsme si mysleli, že si to svým chováním zasloužil. Moc rádi jsme po vystoupení bokem dali nějaký ten dolar artistické skupině, která jeden večerní program ukázala díky své síle a mrštnosti opravdu nevídanou podívanou.

Všude mimo resort z vás (z turistů) budou chtít tahat peníze. Za všechno i za nic. I ceny nasazují na začátku velmi vysoko a smlouvají. Obchodování a smlouvání je jejich skoro jedinou obživou. Jen pro zajímavost. Plat učitelky nepřesahuje 50 dolarů měsíčně a plat policie je po vojákovi brán jako nejvyšší plat v zemi a ti berou 200 dolarů, plus 50 dolarů na hygienu. Tak tolik pro představu, jestli je pro ně 5 dolarů nebo 1 dolar moc nebo málo.... A ještě poslední věc - nechtějí (jsou nešťastní z takového bakšiše) kovové eura, banka jim je nerozmění na jejich měnu. Proto jsou nejlepší jednodolarovky.

Dětem dovezte sešity, pastelky a pod., nebo i bonbony. Nekrmte je jídlem z hotelů :(.

Kromě želv na ostrově a opic v parku s nějakou faunou moc nepočítejte. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pěkné, jednoduché a čisté. Ale lednička na pokoji chybí. Což vidím jako obrovské mínus. Také dodávají vodu v malých plastových lahvích, ale na pokoji je vždy teplá. Není ji kde zchladit. Problém je, že když ji necháte na pokoji prázdnou, nebo poloprázdnou, že si do ni později načerpáte vodu na výlet, nebo k lehátku, uklizečky je vyhodí. Nám se stalo, že vyhodila i 2 deci slivovice, kterou jsme měli v dovezené plastové láhvi :(.

Postele mají moskytiéru, s klimatizací a větrákem nebyl problém. Pokoje mají balkon, prima na sušení prádla, ale příliš dobře neschne, je zde dost vysoká vzdušná vlhkost. Určitě s sebou vemte min. 2 plavky.

Strava
S jídlem jsme byli velmi spokojeni, zejména s večeřemi. Snídaně se vám budou už po pěti dnech zdát fádní. Není zde salám, ani sýr. Základem jsou vajíčka na různé způsoby, palačinky, fazole, buchty či placky, ovoce, jogurt. Ovšem úplně šílená je doba pro výdej večeře. Večeře, kterou si určitě nebudete nechat chtít žádnou ujít - jsou rozmanité, občas i s programem, se vydává až od 19,30 a to se tam nahrne samozřejmě největší počet lidí.

Mega obří problém je alkohol. V ceně zpravidla alkohol není, ani víno, ani pivo. Pokud chcete alkohol, musíte si ho připlatit (v cestovce) za cca 5000 Kč za osobu. Když jedete dva, a třeba jeden téměř nepije alkohol, nemůžete mít příplatek za alkohol jen pro jednu osobu, ale musíte mít zaplaceno oba. Pokud si toto nepřiplatíte, můžete si kupovat alkohol sami na místě. Píší si čísla pokoje, vy podepíšete a dostanete lístek, a na konci pobytu vše najednou zaplatíte u recepce.

My si nepřipláceli alkohol a pili to, na co jsme měli chuť, ale ne zrovna ve velkém množství. Na konci pobytu jsme platili 4.500 Kč. Vše nebylo zrovna nejlevnější, láhev vína kolem 300 Kč, pivo kolem 70 kč, míchaný drink (aperol spritz, piňa colada apod.) kolem 150 Kč.... No opíjecí dovolená to zrovna nebyla :).

Každopádně byly tam i tací (asi 4 z 12), kteří měli zaplacený alkohol. Ale pozor. Nevztahovalo se to skoro na žádný alkohol, jen místní, jen na 3 piva ze 6 druhů a na jeden druh bílého vína a jeden druh červeného vína (ale nebylo špatné). Takže propít ve dvou víc jak 10 tisíc Kč není žádná sranda, pokud denně nevypijete větší množství piv (v tom horku těžko) nebo několik litrů vína denně. A další omezení - alkohol v ceně nalívají jen do 22 hodin. Pak už si ho musí všichni platit, i ti, co ho mají zaplacený a all !!! Větší množství vám před 22 hodinou nedají, protože "byste to mohli dát někomu jinému". Zároveň, když je oběd od 19,30 a od 21,30 je večerní program, nemáte skoro kdy pít :))). Po této stránce se mi dovolená zdála velmi omezující ze strany hotelu!.

Služby hotela
Jak jsem psala výše, nelíbí se mi strategie hotelu ohledně alkoholu. Také nedostanete žádný potravinový balíček, když jedete na výlet, a to ani když jedete s delegátkou! A to si nesmíte ani sami z restaurace něco s sebou vzít.

Personál byl velmi milý a bezproblémový. I když pro někoho možná na první dojem jsou "strašidelní" na druhý dojem je většina z nich moc milá.

Pláž
Opravdu obrovský několikasetmetrový příliv a odliv. Je to podle měsíce, některý dny menší, jiné dny větší (stupňuje se to den ode dne a v jinou hodinu).

Pláž se snaží hotel uklízet, ale je zde velmi velké množství řas, které se vozí za hotel a celkem smrdí. Voda má opravdu kolem minimálně 32°C, někdy mi přišla i teplejší než vzduch (byli jsme v listopadu). Přepadly nás občas i výrazné přeháňky, ale déšť je teplý a v tom teple...Není člověkovi zima, spíš to množství vody nás na takovou zemi překvapilo. Ale v Zanzibaru je hodně "zeleno", tudíž je jasné, že to musí být z nebe zaléváno.

My v moři u pláže neměli ani ryby ani ježky. Na šnorchlování musíte lodí na može. Vodě u pláže díky řasám, bílému písku, přílivu a teplé vodě jsme říkali "koprovka".

Pláž zde nepatří z mého pohledu díky řasám k nejpěknějším (s Ámosem si zajeďte na krásné pláže, v Zanzibaru opravdu jsou), ale na vykoupání a v moři prima. Bazén u hotelu je chladnější než moře, což ve vedru určitě nevadí, čistý a dostatečně velký.

Lehátek je zde dostatek, matrace nosí personál k lehátku, kde se postavíte.

Eva N., 04.03.2020, Dátum pobytu: 3.12. - 16.12.2019
Oblasť: Zanzibar Zanzibar, Uroa, Hotel: Palumbo Reef Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (9) Nie (1)

Celkom: 8,4 Dovolenka bola skvelá! Zanzibar je krásny ostrov, voda neuveriteľne teplá a ľudia príjemní a veľmi ochotní, usmievaví. Oplatí sa objednať...

  • 8,5 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 8 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolenka bola skvelá! Zanzibar je krásny ostrov, voda neuveriteľne teplá a ľudia príjemní a veľmi ochotní, usmievaví. Oplatí sa objednať si výlety od miestnych, ktorí ich ponúkajú priamo na pláži. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytovanie je v malých domčekoch v krásnej záhrade. Aj keď sme boli ubytovaní až na konci, všade bolo blízko. Upratovali nám každý deň, veľmi čisto.

Strava
Strava bola výborná, stále si bolo čo vybrať. Skvelé boli najmä grilované ryby a rôzne ovocie. Ale bola aj tradičná talianska pizza.

Služby hotela
Wifi fungovalo len na recepcii a pri bazénoch, na izbách nie. Každý večer bol zaujímavý pestrý program. Bazény boli tiež príjemné. Nikde nebolo veľa ľudí.

Pláž
Pláž je veľmi blízko, krásny biely piesok. Vždy sa dali nájsť voľné lehátka v tieni pod slnečníkmi a palmami. Zaujímavý je príliv a odliv, ktorý vyplavuje na breh riasy. V prípade odlivu sa dá prejsť po chodníčku medzi riasami až ďaleko do mora. Za plážou hotela, ktorá je oddelená kamenným múrikom, sú obchodíky miestnych, kde predávajú suveníry.

Jana J., 01.03.2020, Dátum pobytu: 17.2. - 25.2.2020
Oblasť: Zanzibar Zanzibar, Uroa, Hotel: Uroa Bay Beach

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)