Recenzie hotelov
Uroa - Zanzibar

Napíšte svoju recenziu

Celkom: 9,2 Byli jsme spokojeni se vším kromě letadla,kde bylo málo místa na tak dlouhou cestu.

  • 10 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 10 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Byli jsme spokojeni se vším kromě letadla,kde bylo málo místa na tak dlouhou cestu. Zobraziť celú recenziu

Strava
Strava byla rozmanitá a dalo se vždy vybrat na co má člověk chuť.Bylo tam i jídlo typické pro tuto zemi.

Pláž
Pláž byla upravovaná při odlivu a moře no pohádka..

Věra Prudíková, 10.12.2018, Dátum pobytu: 22.11. - 5.12.2018
Oblasť: Zanzibar Zanzibar, Uroa, Hotel: Samaki Lodge

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

1 fotografia

Celkom: 7,8 Skvelá dovolenka, v Zanzibare som bol už po tretí krát.

  • 9 Ubytovanie
  • 7 Strava
  • 5 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Skvelá dovolenka, v Zanzibare som bol už po tretí krát. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Treba si uvedomiť, že ste v Afrike. Izba bola príjemná, s chladničkou, klimatizáciou a TV. Ten však nefungoval, čo mi až tak nevadilo. Na oddych vynikajúce. Matrac v posteli ideálny, Posteľné prádlo prezliekali aj 1 krát počas pobytu.

Strava
Príjemne prekvapila. Veľa jedál z rýb, kuracina, hovädzie. Skromnejšie to bolo so zákuskami a ovocím. Nečakajte však jedlá porovnateľné s 5 hviezdičkovými hotelmi v Turecku alebo Egypte.

Služby hotela
Primerané pobytu vo 4 hviezdičkovom hoteli v Afrike. Zo začiatku človekovi chýba rýchlejší internet. televízia, ostatné "hlúposti" ktorých máme v Európe dosť. Po pár dňoch som už na to ani nemyslel.

Pláž
Priemerná, s vysokým prílivom a odlivom, pieskovo bahnitá. Veľké množstvo morských rastlín, ktoré počas odlivu zapáchajú hnilobou. Hotel zabezpečuje prepravu na krajšiu pláž, ktorá je vzdialená nie 2 kilometre ako je uvedené v popise ale 5 kilometrov. Na druhej pláži je bar, ktorý nie je v All Inclusive.

Anton H., 04.12.2018, Dátum pobytu: 13.11. - 23.11.2018
Oblasť: Zanzibar Zanzibar, Uroa, Hotel: Zanzibar Bay Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

7 fotografií

Celkom: 8,8 Od dovolené jsme čekali slunce a teplý oceán. Toto vše bylo bez pochyby dokonalé. Oceán při přílivu opravdu vařící. Výlety jsme podnikali...

  • 9 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 7 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Od dovolené jsme čekali slunce a teplý oceán. Toto vše bylo bez pochyby dokonalé. Oceán při přílivu opravdu vařící. Výlety jsme podnikali pouze s místními Jerry a Amos, kteří se vás hned ujmou, jen co vyjdete na pláž a opravdu to stojí za to. Kuci mají ceny třetinové oproti hotelu a navíc se s nimi domluvíte česky. Byli jsme na všech výletech co nabízeli a ani jednoho nelitujeme. Ceny od 15-45 dolarů za osoba/výlet. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování jsme zvolili s výhledem na moře a určitě dobrá volba. Ve dvou jsme se mohli v pokoji ,,hledat " a výhled krásný.

Strava
Strava byla výborná. Trochu jsme se báli, po přečtení recenzí, ale vždy bylo co si dát. Krom snídaní, kdy nebyla šunka nebo sýr, jak jsou všichni zvyklí, tak bylo téměř vše. Obědy super a večeře obžérství. Ovoce jsem lepší nejedl. Doporučuji

Služby hotela
Každý večer program, přes den se o zábavu starali animátoři, kteří tu práci měli fakt rádi. Roznášeli čerstvý meloun, pořádali aquagym, volejbal, šipky atd. Recepce příjemná.

Pláž
Pláž místy řasy a dál poměrně dost ježků, doporučujeme boty do vody. Odliv a příliv 2x za den.

Petr V., 03.12.2018, Dátum pobytu: 1.11. - 14.11.2018
Oblasť: Zanzibar Zanzibar, Uroa, Hotel: Palumbo Reef Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (2) Nie (0)

Celkom: 9 Dovolenou jsme si užili. Bylo to nejen díky dobré partě českých turistů v hotelu, ale hlavně přístupem zaměstnanců hotelu a místních...

  • 9 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 8 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolenou jsme si užili. Bylo to nejen díky dobré partě českých turistů v hotelu, ale hlavně přístupem zaměstnanců hotelu a místních lidí, kteří jsou milí, pohodoví, otevření a mají snahu udělat vše, aby jste byli spokojení. Navíc můžete využívat prostory vedlejšího hotelu Palumbo, kde probíhala i strava a také všechny zábavné programy. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Ubytování v Samaki je příjemné, je tedy starší než vedlejší hotel Palumbo, ale na pokoji trávíte opravdu minimum času. Musíte si uvědomit, že jste v Africe, kde lidé žijí v chatrčích (stačí vyrazit za bránu hotelu a vidíte realitu). Pokoj je prostorný, denně probíhá úklid, na pokoji je i televize (zpravodajství a sport v cizích jazycích). K dispozici je trezor, kam jsme si ukládali jen peníze, jinak se nám z pokoje nikdy nic neztratilo (notebook, brýle aj.). Zahrady hotelu jsou rozkvetlé, čisté. Na hotelové pláži i u bazénu dostatek lehátek.

Strava
Jídlo pestré, chutné, myslím, že si mohl každý vybrat to, co má rád. Ke snídani domácí houstičky, sýr místní podobný Ricotta, rajčata, okurky, omelety, fazole , ovoce, jogurty, sladké buchty, sušenky, cereálie, káva, čaje, limonády. Obědy a večeře podobné - saláty, brambory, rýže, kuřecí maso, chobotnice, ryba, někdy hovězí nebo vepřové koleno, sladké dorty, pudinkové dezerty, ovoce. Během dne svačinka u bazénu - meloun, sušenky, oříšky, popcorn aj.

Služby hotela
Personál je opravdu milý, vstřícný, dostatek zaměstnanců, v lobby baru televize (hlavně zprávy a sportovní kanály). Wifi na hotelu zdarma (jen ne všude dobrý signál). V rámci placených služeb je možné zajít na masáž (doporučuji, bylo to úžasné).

Pláž
Pláž je ovlivněna přílivem a odlivem, kdo s tím dopředu počítá, není překvapený ani naštvaný. Pokud je odliv, je možné se procházet po mořském dně, vidět, jak místní pěstují řasy, která se využívá v kosmetickém odvětví a v lékařství. Dále se vytvoří i v moři umělé pláže a dál od pobřeží jsou i hvězdice. Rádi vás tam vezmou místní Masajové. Během přílivu je možné se koupat, moře je pozvolné, voda čistá, jen sem tam řasy (řasy jsou hlavně u pláže)

Anonym, 06.11.2018, Dátum pobytu: 23.10. - 3.11.2018
Oblasť: Zanzibar Zanzibar, Uroa, Hotel: Samaki Lodge

Bola táto recenzia užitočná? Áno (3) Nie (0)

Celkom: 9,2 Dovolená nás natolik nadchla, že se na stejné místo vrátíme i za rok. Kromě krásného resortu nás zde oslovil hlavně příjemný a kamarádský...

  • 8 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
Dovolená nás natolik nadchla, že se na stejné místo vrátíme i za rok. Kromě krásného resortu nás zde oslovil hlavně příjemný a kamarádský personál, který si brzy zapamatuje Vaše jména, celkově je zde hodně osobní přístup a místní lidé, kteří Vám rádi a ochotně s čímkoliv pomohou. V mém případě se jednalo o ošklivé spálení od slunce (mou neopatrností) a místní lidé mi trhali čerstvé aloe vera, které mi sami starostlivě nabídli. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Při ubytování je nutné vzít v potaz, do jaké země se člověk vydává a že v Evropě jsou jiné požadavky na ubytování, než v Africe. Přestože se jedná o hotel s evropským majitelem, ubytování je afrického stylu. Denně jsme s manželem nechali dolar na posteli a bylo vše čisté, voňavé, nové ručníky a po pokoji a koupelně naaranžované květiny. Je třeba si uvědomit, že obyvatelé Zanzibaru jsou vesměs chudší a tak jsou za pár drobných opravdu vděční, což se odráží i na kvalitě úklidu pokoje, není to nutnost, ale očekává se to.

Strava
Strava na jedničku, kuchaři ochotní, personál milý, neustále se odnášelo již nevyužité nádobí, doplňovalo se jídlo, personál sám doléval pití, prostíral stůl. Jídlo vynikající, pestrý výběr, pokud si člověk každý den nenaloží talíř vším co uvidí, ale každý den si určí logicky jeden oběd, jednu večeři, má zaručeno, že bude mít každý den jiné jídlo včetně předrkmu, hlavního jídla, salátu, dezertu a ovoce.

Služby hotela
Nic není problém. Dokonce se personál snaží mluvit i česky. Ručníky jsou za vratný poplatek, který nám na konci pobytu ochotně vrátili zpět, wifi funguje pouze v lobby baru který je ale opravdu rozsáhlý, takže nebyl problém kdykoliv s místem k sezení. Každý večer příjemný program, v průběhu dne se pořádají různé sporty, např. plážový volejbal, aquaerobic. Večer poblíž, v rámci resortu, diskotéka. Matraci na lehátko Vám také sami přinesou, hotel hlídá celkem 25 Masajůk, takže není nutné se obávat o svou bezpečnost. Široká nabídka výletů. My jsme využili nabídku místních Jerryho a Amose, velice doporučuji, ceny příznivější, platí se až Vás doveze řidič zpět do hotelu. Po celou dobu se průvodci, kteří mluví celkem hezky česky ujišťují, zda je vše v pořádku a zda se Vám výlet líbí. Vše seženou, opět není s ničím problém.

Pláž
Je nutno počítat s přílivem a odlivem ale i ve chvíli, kdy je odliv, není dovolená vůbec nijak limitovaná, dá se krásně projít, dojdete za chviličku i k moři, nebo můžete kousek do rybářské vesničky a pokud trváte na plavání, v resortu je nádherný a velký bazén s příjemnou teplotou vody. Odliv netrvá déle než půl dne a každým dnem se jeho čas mění, tyto časy naleznete na recepci v hotelu, takže máte možnost si v pohodě rozvrhnout čas strávený u moře, sportem, u bázenu nebo na výletě.

Michaela Nekolová, 06.06.2018, Dátum pobytu: 20.3. - 31.3.2018
Oblasť: Zanzibar Zanzibar, Uroa, Hotel: Palumbo Reef Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (20) Nie (0)

bazén v resortu 3 fotografie

Celkom: 9,6 V tomto hotelu jsem byla již podruhé. Opět velice spokojená. Pokoj s klimatizací, úklid fungoval bezvadně. Pláž luxusní, jen letos bylo...

  • 9 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 10 Okolie
  • 10 Cena

Celkové zhrnutie
V tomto hotelu jsem byla již podruhé. Opět velice spokojená. Pokoj s klimatizací, úklid fungoval bezvadně.

Pláž luxusní, jen letos bylo mnohem více řas, které se z pobřeží neuklízí, takže to kazilo celkový dojem z jinak nádherné pláže. Doporučila bych panu majiteli postarat se o jejich úklid (ale co to vede mladý pan Palumbo, tak se mi zdá, že kvalita služeb celkově uvadá, bohužel). Lidé zde jsou neskutečně příjemní. Nezapomeňte s sebou vzít pár drobností pro děti. Kousek od hotelu je základní škola, budou vděční na propisky, notýsky, sešity atd. Pozor na rozdávání sladkostí dětem na pláži. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
pěkné, vždy krásně uklizeno

Strava
rozmanitá, já si vybrala vždy, ale samozřejmě se našli i takoví, co neustále brblali

Služby hotela
Lidičkové zde jsou neuvěřitelně přátelští, usměvaví, nečekejte nic podobnému tomu, co zažijete v Egyptě či Tunisku.. Tady jsou lidé upřímní, srdeční. I to byl jeden z důvodů, proč jsem se zde vrátila.

Pláž
Jak již bylo řečeno výše, jediný problém byl s řasami vyplavenými na pláž, což působilo nevzhledně.

Jinak samozřejmě počítat s velkým odlivem a přílivem - mě osobně vyhovuje - v době odlivu můžete procházet "oceán bez oceánu" a pozorovat krásný vodního světa, v době přílivu se rochnit v neuvěřitelně teplém moři.

Teplota moře byla v březnu některé dny dokonce vyšší, než teplota vzduchu !!!!!

Denisa I., 04.05.2018, Dátum pobytu: 16.3. - 28.3.2018
Oblasť: Zanzibar Zanzibar, Uroa, Hotel: Palumbo Reef Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (10) Nie (0)

Celkom: 7,4 Krásná pláž, čisté pokoje, absolutní spokojenost.

  • 7 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 7 Okolie
  • 7 Cena

Celkové zhrnutie
Krásná pláž, čisté pokoje, absolutní spokojenost. Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Pokoje pekne a čisté, měli jsme priplaceno za výhled na more a byli jsme spokojeni.

Strava
Strava formou bufetu výborná.

Služby hotela
Skvěle.

Pláž
Plavat se ráno nedá, more je kvůli odlivu moc daleko, takže dopoledne bazén, odpoledne more.

Dominika K., 19.04.2018, Dátum pobytu: 27.3. - 4.4.2018
Oblasť: Zanzibar Zanzibar, Uroa, Hotel: Palumbo Reef Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (3) Nie (0)

7 fotografií

Celkom: 8,6 Příjemný relax.

  • 9 Ubytovanie
  • 9 Strava
  • 8 Okolie
  • 8 Cena

Celkové zhrnutie
Příjemný relax. Zobraziť celú recenziu

Strava
Bez připomínek

Jiří M., 10.04.2018, Dátum pobytu: 27.3. - 4.4.2018
Oblasť: Zanzibar Zanzibar, Uroa, Hotel: Samaki Lodge

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (1)

Celkom: 7,8 Velmi pěkně architektonicky rozvržený hotel

  • 7,5 Ubytovanie
  • 10 Strava
  • 5 Okolie
  • 9 Cena

Celkové zhrnutie
Velmi pěkně architektonicky rozvržený hotel Zobraziť celú recenziu

Ubytovanie
Měli jsme spíš smlouvu, protože nám špatně fungovala klimatizace. Ostatní rekreanti takový problém neměli, někteří měli dokonce mimo klimatizaci i stropní ventilátory.

Strava
Jsme poměrně zcestovalí a mohu říci, že místní kuchyně nám chutnala ze všech nejvíce. Bylo dost výtečného jídla na výběr pro všechny včetně vegetariánů. Nikde jinde jsme neměli v nabídce tolik mořských plodů a ovoce.

Služby hotela
Byli jsme naprosto spokojeni. Velmi zajímavé byly animační programy.

Pláž
Tady byl největší problém v tom, že byl velmi rozsáhlý odliv (cca 1 km). Za mořem se jít nedalo, protože cca 200 m od břehu začínali ježci. Dobře se dalo koupat cca 4 hodiny denně. Pak musel posloužit bazén. Tento způsob rekreace nepovažuji za vhodný pro rodiny s malými dětmi, kteří se chtějí pouze koupat. Je vhodné kombinovat koupání s výlety. Jejich nabídka byla pestrá a byly opravdu moc hezké. Do budoucna vidím nutnost hotelu, aby po odlivu čistil pláž od trávy. Ta je při koupání velmi nepříjemná.

Zbyněk Alinče, 10.04.2018, Dátum pobytu: 27.3. - 4.4.2018
Oblasť: Zanzibar Zanzibar, Uroa, Hotel: Palumbo Reef Resort

Bola táto recenzia užitočná? Áno (0) Nie (0)

pláž při odlivu 1 fotografia